LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | Charles Bukowski (Čarls Bukovski) | |
| |
Autor | Poruka |
---|
meseceva rosa

Broj poruka : 7820 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 14/2/2011, 7:50 pm | |
| Pratilac
nisam sam. ona je sad ovdje. ponekad mislim da je nestala a onda dolijece nazad ujutru ili u podne ili nocu. ptica koju niko nece. moja je. moja ptica bola. ona ne pjeva. ta ptica sto se njise na grani.
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

Broj poruka : 7820 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 14/2/2011, 7:52 pm | |
| Nasmijano srce
tvoj zivot je tvoj zivot. ne daj da utone u bolesnu vlagu pokornosti. budi na oprezu uvijek postoje izlazi. negdje ima svijetla. mozda nema mnogo svijetla, ali bolje i to nego mrak. budi na oprezu. bogovi ce ti ponuditi sanse. spoznaj ih, ostvari ih. ne mozes da pobijedis smrt, ali mozes pobijediti smrt u zivotu, ponekad. i sto cesce to cinis bice vise svijetla. tvoj zivot je tvoj zivot. znaj to dok ga imas. ti si cudo. bogovi cekaju da uzivaju u tebi.
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 14/2/2011, 7:53 pm | |
| Dok vetar duva
Dok vetar ponovo duva s mora i zemlja je ukaljana razvratom i neredom oprezno rukuj sabljom izbora, upamti ono shto je mozda bilo plemenito pre pet stoleca ili pre samo 20 godina sada je sve cheshce zaludan posao tvoj zivot samo se jednom zivi istorija uvek ponovo pravi budale od ljudi budi na oprezu, dakle od svakog naizgled plemenitog china ideala ili akcije, bilo za ovu zemlju ili ljubav ili Umetnost, neka te ne povuche trenutak ili lepota ili politika shto uvene kao odrezani cvet; ljubav, da, ali ne kao brachna uvertira poz,samo sec kopiram im pesmu i chuvaj se loshe hrane i preteranog rada; daj sebi vremena; i pij koliko ti je potrebno da odrzish kontinuitet jer pice je oblik zivljenja u kome se uchesnik vraca po novu shansu za zivot; osim toga zivi shto vishe sam imaj decu ako se to desi ali potrudi se da nemash nishta sa podizanjem dece; ne ukljuchuj se u sitne prepirke ruke i glasa osim ako tvoj dushmanin trazi zivot tvoga tela ili zivot tvoje dushe; tada ubij, ako morash, i kad dodje vreme da umresh ne budi sebichan- shvati to kao besplatno putovanje podji bez ikakve mrlje srama ili promashenosti ne zali ni za chim dok vetar duva s mora i vreme teche dalje zapljuskujuci tvoje kosti blazenim mirisom ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 14/2/2011, 7:54 pm | |
| PRIJATELJSKI SAVET MNOGIM MLADIM LJUDIMA
Idi na Tibet. Jaši kamilu. Čitaj bibliju. Oboj cipele u plavo. Pusti bradu. Obiđi svet u papirnoj barki Pretplati se na Saturday Еvening Post. Žvaći samo levom stranom vilice. Oženi se jednonogom ženom i brij se pravim brijačem Ureži svoje ime na njenu ruku.
Peri zube benzinom. Spavaj ceo dan a noću se veri po drveću. Budi monah i pij rakiji i pivo. Drži glavu pod vodom i sviraj violinu. Igraj trbušnjak pod ružičastim svećama. Ubij svoga psa. Kandiduj se za gradonačelnika. Živi u buretu. Razbij sebi glavu tomahavkom. Sadi lale na kiši.
Ali nemoj da pišeš poeziju ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | Beskraj

Broj poruka : 21554 Godina : 44 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
 | Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 16/2/2011, 6:42 pm | |
| Volsebna kletva
Nikada nisam volio da zivim na ulici i klonio sam se corbe za bijednike, vojske spasa i svih takozvanih utocista.
bio sam tako jezivo mrsav da sam kad se okrenem jedva vidio svoju sjenku pod bljestavim popodnevnim suncem.
nije mi bilo vazno, dokle god sam sto dalje od gomile.
a cak je i na tom dnu bilo uspjesne i neuspjesne gomile.
ne mislim da sam bio umobolan mada drugi umobolni tako misle
ali sada mislim: ako me ista spaslo bilo je to izbjegavanje gomile.
to je bila moja hrana
i sada je.
smjestite me u sobu sa vise od 3 covjeka i odmah se ponasam bolesno, cudno.
jednom sam cak pitao moju zenu: slusaj, mora da sam bolestan. . . mozda bi trebalo da odem kod psihijatra?
Isuse, rekao sam, mozda me izlijeci i sto cu onda?
samo me pogleda i zaboravili smo citavu stvar. | |
|  | | Beskraj

Broj poruka : 21554 Godina : 44 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
 | Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 17/2/2011, 5:41 pm | |
| Pesma u cast dame i po
Neki od kerova sto spavaju nocac mora da sanjaju o kostima i ja sanjam tvoje kosti u mesu a najbolje u onoj tamnozelenoj haljini i onim blistavim crnim cipelama s visokom stiklom. Vjecito si psovala kad pijes, kosa ti opadala, a ti htjela da eksplodiras od onog sto te mucilo. od trulih uspomena na trulu proslost, i na kraju si pobegla od njih, u smrt, ostavivsi me sa trulom sadasnjicom. Mrtva si vec 28 godina, a ipak te bolje pamtim nego ma koju drugu. Bila si jedina koja je shvatala uzaludnost naseg zivota. Sve druge,bile su samo nezadovoljne trivijalnim sitnicama, besmisleno se zdrale zbog besmislica. Djejn, tebe je ubilo to sto si previse znala. Dizem pice za tvoje kosti o kojima ovaj ker jos uvek sanja. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 18/2/2011, 4:13 pm | |
| Nasmijano srce
Tvoj zivot je tvoj zivot. ne daj da utone u bolesnu vlagu pokornosti. budi na oprezu uvijek postoje izlazi. negdje ima svijetla. mozda nema mnogo svijetla, ali bolje i to nego mrak. budi na oprezu. bogovi ce ti ponuditi sanse. spoznaj ih, ostvari ih. ne mozes da pobijedis smrt, ali mozes pobijediti smrt u zivotu, ponekad. i sto cesce to cinis bice vise svijetla. tvoj zivot je tvoj zivot. znaj to dok ga imas. ti si cudo. bogovi cekaju da uzivaju u tebi. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 21/2/2011, 8:42 pm | |
| Bezobzirno
Noci u kojima se borish najbolje su kada je svo oruzzje upereno na tebe, kad svi glasovi bljuju svoje uvrede dok se san gasi.
Noci u kojima se borish najbolje su kada razum udara u samu bit, kada trijumfalna kola tame okruzze te.
Noci u kojima se borish najbolje su kada smeh ludih ispunjava prostor, kada se poljubac smrti vidi kao ljubav.
Noci u kojima se borish najbolje su kada je igra nameshtena, kada gomila vrishti za tvoju krv.
Noci u kojima se borish najbolje su noci kao ova kada progonish na hiljade nitkova iz svoje glave, kada ustajesh protiv nemoguceg, kada postajesh brat nezznoj sestri radosti i
nastavljash dalje
bezobzirno. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 23/2/2011, 6:16 pm | |
| ZVUK LJUDSKIH ŽIVOTA
Cudna toplina, vruće i hladne žene, dobro vodim ljubav, ali ljubav nije samo seks. mnoge žene koje sam upoznao su ambiciozne, a ja volim da se izležavam na velikim udobnim jastucima u tri popodne, volim da gledam sunce kroz lišće velikog žbuna napolju dok spoljni svet drži dalje od mene, to vrlo dobro znam, sve one prljave stranice, i volim da se izležavam, s trbuhom ka plafonu posle vođenja ljubavi, dok sve navire: tako je lako biti opušten - ako samo dopustiš, to je sve što ti je potrebno. ali žena je čudna, veoma je ambiciozna - fuj! neću da prespavam dan! samo jedemo! jebemo se! spavamo! jedemo! jebemo se! spavamo!
draga, govorim joj, tamo napolju ljudi sada, beru paradajz, grašak, čak i pamuk, ljudi i žene umiru pod suncem ljudi i žene umiru po fabrikama ni za šta, za neku crkavicu... čujem zvuk ljudskih života razderanih na parčiće... ti ne znaš koliko sreće imamo...
ali ti si uspeo, kaže ona, tvoje pesme...
moja ljubav izlazi iz kreveta. čujem je u drugoj sobi. pisaća mašina radi.
nije mi jasno zašto ljudi misle da su napor i energija povezani sa stvaranjem.
pretpostavljam da se to dešava i u stvarima kao što su politika, medicina, istorija ili religija.
okrećem se na stomak i ubrzo zaspim s dupetom ka plafonu, za promenu.
Burning in water, Drowning in flame (1974) | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 24/2/2011, 7:51 pm | |
| MILIONERI
Vi Bez lica Bez ikakvog lica Što se smejete ničemu – Samo da vam kažem Pio sam u sobama za bednike S imbecilnim pijancima Čiji je razlog bio jači U čijim je očima još bilo svetlosti Čiji su glasovi očuvali neku osećajnost, I kad bi svanulo Bilo nam je loše, ali nismo bili bolesni, Bili smo dekintirani, ali nismo bili prevareni, Legali smo na naše postelje i dizali se U kasna popodneva Kao milioneri. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 25/2/2011, 6:13 pm | |
| Bezobzirno
Noci u kojima se borish najbolje su kada je svo oruzzje upereno na tebe, kad svi glasovi bljuju svoje uvrede dok se san gasi.
Noci u kojima se borish najbolje su kada razum udara u samu bit, kada trijumfalna kola tame okruzze te.
Noci u kojima se borish najbolje su kada smeh ludih ispunjava prostor, kada se poljubac smrti vidi kao ljubav.
Noci u kojima se borish najbolje su kada je igra nameshtena, kada gomila vrishti za tvoju krv.
Noci u kojima se borish najbolje su noci kao ova kada progonish na hiljade nitkova iz svoje glave, kada ustajesh protiv nemoguceg, kada postajesh brat nezznoj sestri radosti i
nastavljash dalje
bezobzirno. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 2/3/2011, 8:13 pm | |
| TE STVARI
Te stvari kojih se toliko drzimo nemaju nista sa nama, a mi imamo s njima iz dosade ili straha ili zbog novca ili iz maloumnosti; nas krug i nasa sveca postaju sve manji toliko mali da to ne mozemo podneti, bljujemo Ideju i gubimo Centar: sve sam vosak bez fitilja, i vidimo imena koja su nekada znacila mudrost, kao znake u napustenim gradovima i samo su grobovi stvarni. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 6/3/2011, 2:23 pm | |
| NEKI LJUDI
neki ljudi nikad ne polude. ja, ležim ponekad iza kauca po tri-cetiri dana. oni me nalaze tamo. to je Heruv, kažu i toce vino u moje grlo trljaju moje grudi škrope me uljima.
a onda, dižem se s rikom, s tiradom gnjeva- kunem njih i cijeli svijet dok ih gonim preko travnjaka. mnogo mi je bolje, sjedam za tost i jaja, mumlam neku pjesmicu odjednom dražestan kao ružicasti uhranjeni kit.
neki ljudi nikad ne polude. kakve zaista užasne živote oni vode. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 7/3/2011, 7:41 pm | |
| Dok vetar duva
Dok vetar ponovo duva s mora i zemlja je ukaljana razvratom i neredom oprezno rukuj sabljom izbora, upamti ono što je možda bilo plemenito pre pet stoleća ili pre samo 20 godina sada je sve češće zaludan posao. tvoj život samo se jednom živi istorija uvek ponovo pravi budale od ljudi. budi na oprezu, dakle, od svakog naizgled plemenitog čina ideala ili akcije, bilo za ovu zemlju ili ljubav ili Umetnost, neka te ne povuče trenutak ili lepota ili politika što uvene kao odrezani cvet; ljubav, da, ali ne kao bračna uvertira i čuvaj se loše hrane i preteranog rada; daj sebi vremena i pij koliko ti je potrebno da održiš kontinuitet, jer piće je oblik življenja u kome se učesnik vraća po novu šansu za život; osim toga živi što više sam; imaj decu ako se to desi ali potrudi se da nemaš ništa s podizanjem dece; ne uključuj se u sitne prepirke ruke i glasa osim ako tvoj dušmanin traži život tvoga tela ili život tvoje duše; tada ubij, ako moras; i kada dođe vreme da umreš ne budi sebičan — shvati to kao besplatno putovanje - pođi bez ikakve mrlje srama ili promašenosti ne žali ni za čim dok vetar duva s mora i vreme teče dalje zapljuskujući tvoje kosti blaženim mirom.
__________________ | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 8/3/2011, 5:56 pm | |
| Nasmijano srce
Tvoj zivot je tvoj zivot. ne daj da utone u bolesnu vlagu pokornosti. budi na oprezu uvijek postoje izlazi. negdje ima svijetla. mozda nema mnogo svijetla, ali bolje i to nego mrak. budi na oprezu. bogovi ce ti ponuditi sanse. spoznaj ih, ostvari ih. ne mozes da pobijedis smrt, ali mozes pobijediti smrt u zivotu, ponekad. i sto cesce to cinis bice vise svijetla. tvoj zivot je tvoj zivot. znaj to dok ga imas. ti si cudo. bogovi cekaju da uzivaju u tebi. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 9/3/2011, 2:30 pm | |
| Fusnota O Stvaranju Masa
Neki ljudi su mladi i nishta vishe a a neki ljudi stari i nishta vishe a neki ljudi ni stari ni mladi i samo to.
i da muve nose odecu i sve zgrade izgore u znatnoj vatri, da se nebo zaljulja kao trbuh striptizete i sve atomske bombe zaplachu, neki bi ljudi bili mladi i nishta vishe a neki ljudi stari i nishta vishe a ostali bi bili isti ostali bi bili isti.
ono nekoliko drukchijih dovoljno brzo uklanja policija, ili njihove majke, njihova braca, ostali; i oni sami.
sve shto ostaje ono je shto vidish.
teshko je. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 11/3/2011, 10:20 am | |
| Cudo najkrace traje
znas bilo je mnogo dobro bilo je bolje nego bilo sta
bilo je kao nesto sto mozemo da podignemo drzimo i onda se smejemo zbog toga
bili smo na Mesecu bili smo u jebenom Mesecu imali smo ga
bili smo u vatri bili smo u beskrajnom ponoru nigde nema takvog mesta
bilo je duboko i svetlo i visoko
primaklo se tako blizu ludila smejali smo se bezumno
tvoj smeh i moj
pamtim kad su tvoje oci glasno rekle volim sada dok se ovi zidovi tako necujno ljuljaju. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 13/3/2011, 1:40 pm | |
| Idi na Tibet. Jaši kamilu. Čitaj bibliju. Oboj cipele u plavo. Pusti bradu. Obiđi svet u papirnoj barki Pretplati se na Saturday Еvening Post. Žvaći samo levom stranom vilice. Oženi se jednonogom ženom i brij se pravim brijačem Ureži svoje ime na njenu ruku.
Peri zube benzinom. Spavaj ceo dan a noću se veri po drveću. Budi monah i pij rakiji i pivo. Drži glavu pod vodom i sviraj violinu. Igraj trbušnjak pod ružičastim svećama. Ubij svoga psa. Kandiduj se za gradonačelnika. Živi u buretu. Razbij sebi glavu tomahavkom. Sadi lale na kiši.
Ali nemoj da pišeš poeziju
Charles Bukowski, Prijateljski savet mnogim mladim ljudima.. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 15/3/2011, 6:52 pm | |
| Zagonetka
Moj komsija je dobar tip, ali me totalno zbunjuje: ustaje veoma rano, odlazi na posao; njegova žena radi, imaju dvoje slatke dece; predveče on stiže kući, ponekad vidim decu, na trenutak i ženu; do 9 uveče sva svetla u njihovoj kući pogašena su; i njegovi se dani ponavljaju tako; izgleda mi kao dovoljno inteligentan čovek od preko 30 godina; jedino objašnjenje za njegovu šemu je da sigurno uživa u svom poslu veruje u Boga, seks, porodicu.
Ne znam zašto ali tamo kod njih večno očekujem iznenadni lom prozora očekujem krike i psovke da vidim svetlo u 3 ujutro da vidim flaše u letu ali već 5 godina njegova je šema ostala ista. zato se umesto njega ja brinem za one druge stvari koje ne verujem da ih njegova žena obožava: "Henk, već sam bezbroj puta mogla da zovem policiju, ali nisam."
Ponekad dođe mi da ja zovem pubove zbog njih ali mislim da pubovi ne bi razumeli moje optužbe.
Njihova crvena svetla pale se i gase bela lica u tamnoplavom:
"gospodine, nema zakona protiv toga što oni čine..." | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 24/3/2011, 10:15 am | |
| Neki ljudi su mladi i nishta vishe a a neki ljudi stari i nishta vishe a neki ljudi ni stari ni mladi i samo to.
i da muve nose odecu i sve zgrade izgore u znatnoj vatri, da se nebo zaljulja kao trbuh striptizete i sve atomske bombe zaplachu, neki bi ljudi bili mladi i nishta vishe a neki ljudi stari i nishta vishe a ostali bi bili isti ostali bi bili isti.
ono nekoliko drukchijih dovoljno brzo uklanja policija, ili njihove majke, njihova braca, ostali; i oni sami.
sve shto ostaje ono je shto vidish.
teshko je. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 31/3/2011, 8:03 pm | |
| Ako se desi nesto loše, piješ da zaboraviš; ako se desi nešto lepo, piješ da proslaviš; a ako se ništa ne dešava, piješ da bi se nešto dešavalo. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 18/4/2011, 11:35 am | |
| Ipak, čudno, najbolje pamtim ponedeljke, kad
su svi drugi počinjali svoju nedelju,
zaglavljeni u industrijskom snu, industrije
koja će ih ispljunuti
kad ne budu više
potrebni.
mi smo već ispljunuli sebe, ne verujući ni u šta
od toga, presekli smo pretnju dosadnih
vladara, bili smo jako blizu
slobode, bili smo milioneri ponedeljka i
izgubimo.
sedeći u tesnim sobama
smejući se, pričajući, pijući,
oboje takvi:
gotovo savršeni, gotovo svesni toga
ali ne sasvim, to bi pokvarilo čitavu
stvar – gotovo luđi od onog koji nas je
stvorio –
radili smo to što smo
radili. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 3/5/2011, 2:13 pm | |
| Vidim na stotine ljudi dnevno koji su sasvim odustali. Na sve strane vidim one koji ne žude ni za čim, osim hranom, krovom, i odećom, usresredjeni samo na to, bez snova. Oni ne osećaju užas što ne vole ili što nisu voljeni. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 6/6/2011, 11:12 am | |
| PRIJATELJSKI SAVET MNOGIM MLADIM LJUDIMA
Idi na Tibet. Jaši kamilu. Čitaj bibliju. Oboj cipele u plavo. Pusti bradu. Obiđi svet u papirnoj barki Pretplati se na Saturday Еvening Post. Žvaći samo levom stranom vilice. Oženi se jednonogom ženom i brij se pravim brijačem Ureži svoje ime na njenu ruku.
Peri zube benzinom. Spavaj ceo dan a noću se veri po drveću. Budi monah i pij rakiju i pivo. Drži glavu pod vodom i sviraj violinu. Igraj trbušnjak pod ružičastim svećama. Ubij svoga psa. Kandiduj se za gradonačelnika. Živi u buretu. Razbij sebi glavu tomahavkom. Sadi lale na kiši.
Ali nemoj da pišeš poeziju. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 23/6/2011, 3:18 pm | |
| OTKUD JA U IMENIKU?
muškarci zovu i pitaju me. zar ste vi stvarno Čarls Bukovski, pisac?
ponekad sam pisac, kažem, najčešće ništa ne radim.
čujte, pitaju, sviđa mi se to što pišete - imate li nešto protiv da dođem sa destak piva?
možete ih doneti, kažem, pod uslovom da vi ne ulazite...
kada me pozovu žene, ja kažem: o, da - pišem, ja sam pisac, osim što baš sada ne pišem.
glupo se osećam što vas zovem, kažu, i bila sam iznenađena kad sam vas pronašla u imeniku.
ima razloga za to, kažem, nego, što ne svratite na pivo?
neće vam smetati?
i one stižu zgodne žene uzornog uma, tela i oka.
često ne bude seksa ali navikao sam na to jer dobro je jako je dobro samo ih gledati - a ponekad me čak posluži i neočekivana sreća.
za čoveka od 55 koji nije spavao sa ženom do svoje 23 i ne baš često do svojih 50 mislim da bi trebalo da ostanem u telefonskom imeniku sve dok ne dobijem onoliko koliko i svaki prosečan muškarac.
naravno, moram da i dalje pišem besmrtne pesme ali inspiracija je tu. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 6/8/2011, 4:26 pm | |
| Izigravanje
postoje samo dva čovjeka s kojima zaista mogu biti u odnosu na ovom svijetu i jedan je na svojoj samrtničkoj postelji a drugi, dakle, njegova je žena upravo pobjegla od njega.
i ja sjedim ovdje tipkajući ove stvari pijan dok svako drugi u susjedstvu spava izuzevši dva psa što laju na zvuk ovih tipki.
čudno, mislim, da su najbolji koje poznajem u nevolji dok su najgori zdravi, spokojni i uspješni; oni su također iznimno bešćutni i smatraju sebe mojim prijateljima.
ja nastavljam s tipkanjem ovih pijanih pjesama sjedeći u ovom stolcu pušeći previše cigareta i ne razumijem ništa i napokon ne želim razumjeti.
samo pijem i nabijam ove tipke da bih nagnao pse da odlaju noć u svitanje. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 21/8/2011, 12:38 pm | |
| cujem cak i planine nacin na koji se smeju plavim padinama dole u vodi ribe placu i sva je voda njihove suze. slusam vodu u propalim nocima i tuga toliko raste da je cujem u budilniku postaje rucka na komodi postaje papir na podu postaje kasika za cipele kartica od perionice postaje dim cigarete koji se penje kapelom tajnih vijuga...
to malo znaci
sasvim mala ljubav nije tako losa ili sasvim mali zivot
ono sto se meri je cekanje na zidove
rodjen sam za ovo
rodjen sam da mamim ruze duz avenija mrtvih. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 31/8/2011, 3:16 pm | |
| Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. Oduvek sam se divio lupežima, odmetnicima, kurvinim sinovima. Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju. Puni su iznenađenja i eksplozija. Volim i propale žene, pijane kurve što psuju, zarozanih čarapa i razmazane šminke. Zanimaju me perverznjaci, a ne sveci. Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo...
Carls Bukovski – “Djavo je bio vruc” | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 12/9/2011, 10:19 am | |
| Sada me cesto zovu telefonom. svi ti pozivi su slicni. "jeste li vi Carls Bukovski, pisac?" "da", kazem. a oni mi govore kako razumeju ono sto pisem i neki od njih su pisci ili bi voleli da pisu a rade dosadne i odvratne poslove i ne mogu da gledaju svoju sobu stan zidove te noci - zele da pricaju s nekim i ne veruju da im ne mogu pomoci da ne znam reci ne veruju da se i sada cesto previjam u sobi hvatam se za utrobu i govorim "Isuse Isuse Isuse, zar opet!"
Ne veruju da su nevoljeni ljudi ulice samoca zidovi isto tako i moji. i kad spustim slusalicu misle da cuvam svoju tajnu.
ne pisem iz nekog saznanja. kad zazvoni telefon i ja bih hteo da cujem reci od kojih bi mi bilo lakse.
zato je moj broj u imeniku. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 11/10/2011, 8:14 pm | |
| MILIONERI
vi
bez licá
bez ikakvih licá
što se ničemu ne smijete -
dozvolite da vam samo ovo kažem:
pio sam u sobama bijednika,
sa imbecilnim pijancima
čiji su razlozi bili i veći od vaših
u čijim je očima bilo svjetlosti,
čiji su glasovi očuvali neku osjećajnost,
i kada bi svanulo jutro,
bilo bi nam loše, ali nismo bili bolesni,
bili smo dekintirani, ali ne i prevareni,
lijegali bismo u naše postelje i dizali se
u kasno popodne
kao milioneri. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 29/11/2011, 9:09 pm | |
| NE SVRAĆAJTE, ALI AKO VEĆ SVRATITE...
Da, naravno, biću tu ako nisam napolju ne kucajte ako su svetla pogašena ili ako čujete glasove ili možda čitam Prusta ako neko proturi Prusta ispod mojih vrata ili neku od njegovih kostiju za moju čorbu i ne mogu da vam zajmim novac ni telefon ili ono što je ostalo od mojih kola mada možete dobiti novine od juče staru košulju ili sendvič sa salamom ili prespavati na kauču ako ne vrištite noću i možete da pričate o sebi to je tako normalno; teška vremena pritiskaju sve nas osim što se ja ne trudim da stvorim porodicu da pošaljem decu na Harvard ili kupim lovište, ne ciljam visoko samo pokušavam da ostanem živ još malo, i zato, ako ponekad kucate i ja se ne javim a unutra nema žene možda sam slomio vilicu i tražim neku žicu ili lovim leprtire u mojim tapetima, mislim, ako se ne javim nisam se javio, a razlog je što još nisam spreman da vas ubijem ili vas zavolim, ili vas čak prihvatim to znači da ne želim da razgovaram zauzet sam, lud sam, milo mi je ili možda pletem omču; i zato, ako su svetla čak i upaljena i čujete zvuke kao disanja ili molitve ili pevanja radija ili kotrljanja kockica ili kucanja na mašini - odlazite, nije pravi dan, noć, čas; to nije ignorisanje neučtivosti, ne želim da ikoga povredim, čak ni bubu ali ponekad skupljam dokaze one vrste za koju treba malo razvrstavanja, a vaše plave oči, recimo plave i vaša kosa, ako je imate ili vaše misli - one ne mogu da uđu dok uže nije isečeno ili vezano u čvor ili dok se ne obrijem u novim ogledalima, dok svet ne stane ili se otvori zauvek. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 23/3/2012, 2:06 pm | |
| Sve
mrtvima ne treba aspirin ili žalost, pretpostavljam.
ali možda im treba kiša.
ne trebaju im cipele već mesto za hodanje.
ne cigarete, govore nam, već mesto da izgore.
ili su prostor i mesto za letenje možda isto.
mrtvi ne trebaju mene
niti me trebaju živi.
ali mrtvi možda trebaju jedni druge.
u stvari, mrtvima možda treba sve što i nama treba a treba nam tako puno, kad bismo samo znali šta je to.
to je verovatno sve
i svi ćemo verovatno umreti pokušavajući da dođemo do toga
ili umreti
zato što nismo došli do toga.
nadam se shvatićete da sam kada umrem
dobio najviše moguće.
Čarls Bukovski | |
|  | | Zar ptica

Broj poruka : 0 Godina : 45 Location : Vorteeeeeeex :) Humor : Mama,sta znaci NORMALNO? To je program na ves masini ,duso. Datum upisa : 24.11.2010
 | Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 13/8/2012, 9:06 am | |
| Smestite me u sobu sa više od 3 čoveka i odmah se ponašam bolesno, čudno.
Jednom sam čak pitao moju ženu: Slušaj, mora da sam bolestan. . . možda bi trebalo da odem kod psihijatra?
Isuse, rekao sam, možda me izleči i šta ću onda?
Samo me pogleda i zaboravili smo čitavu stvar.
Charles Bukowski, Volšebna kletva | |
|  | | Zar ptica

Broj poruka : 0 Godina : 45 Location : Vorteeeeeeex :) Humor : Mama,sta znaci NORMALNO? To je program na ves masini ,duso. Datum upisa : 24.11.2010
 | Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 14/11/2012, 2:02 am | |
| PLAVA PTICA
Ima jedna plava ptica u mom srcu koja zeli da izadje van ali sam isuvise opasan za nju, kazem joj ostani unutra, necu da te svako vidi. Ima jedna plava ptica u mom srcu koja zeli da izadje van ali nalivam viskijem i uvlacim dim od cigareta tako da kurve,barmeni i sitni trgovci nikada ne saznaju da je unutra. Ima jedna plava ptica u mom srcu koja zeli da izadje ali sam isuvise opasan za nju, kazem joj, smiri se,zar zelis da me rascerupas? Zar hoces da mi zajebes sve? Zar hoces da mi upropastis prodaju knjige u Evropi? Ima jedna plava ptica u mom srcu koja zeli da izadje ali sam pametan covek,pustim je napolje samo ponekad nocu kada savako ziv spava kazem joj,znam da si tu, i zato ne budi tuzna. Onda je vratim nazad, i ona pomalo pevusi unutra, ne dam joj da umre o onda mi tako spavamo zajedno sa nasom tajnom i sve je toliko lepo da bi covek mogaoda zaplace. Ali ne placem-a ti ?
Carls Bukovski | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 12/7/2014, 8:38 am | |
| ZA STARU KRNJAVU
Poznajem ženu Koja stalno kupuje slagalice Kineske Slagalice Pločice Žice Deliće koji se na kraju sklope U neku celinu. Ona matematički Rešava sve svoje Slagalice Živi pored mora Iznosi šećer za mrave I veruje Iz dna duše U bolji svet. Njena kosa je seda, Retko se češlja. Zubi su joj krnjavi. I nosi široke, bezoblične, radne kombinezone na telu koje bi Većina žena volela da ima. Godinama me nervirala Onim što sam smatrao njenim Hirovima Kao što je potapanje ljuski od jaja u vodu (da njom zaliva biljke kako bi dobile kalcijum) Ali, kad na kraju razmislim o njenom Životu I poredim ga sa drugim životima Blještavijim, originalnijimi Lepšim Shvatim da je povredila Manje ljudi nego iko koga znam (a pod povredila mislim samo to, ništa više.) Prošla je kroz teške periode Kada je možda trebalo Više da joj pomognem Jer ona je majka mog jedinog deteta I nekad smo se mnogo voleli Ali prošla je kroz to, Kao što sam rekao, Povredila je manje ljudi Nego iko koga znam I ako se tako gleda, Eto, Stvorila je bolji svet. Pobedila je! Frensis, ova pesma je za tebe. | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 12/7/2014, 8:41 am | |
| Cudo najkrace traje
Znas, bilo je jako dobro. Bilo je bolje nego bilo sta.
Bilo je kao nesto Sto mozemo podignuti, Drzati, gledati i onda se smijemo Zbog toga.
Bili smo na Mjesecu, Bili smo na jebenom Mjesecu, Imali smo ga.
Bili smo u ratu, bili smo u beskrajnom ponoru. Nigdi nema takvog mjesta.
Bilo je duboko, I svjetlo, I visoko.
Primaklo se tako blizu ludila, Smijali smo se bezumno.
Tvoj smijeh i moj.
Pamtim kad su tvoje oci, Glasno rekle: VOLIM. Sada, dok se ovi zidovi, Tako necujno, ljuljaju | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 12/7/2014, 8:42 am | |
| Moj otac
Bijase istinski zadivljujuc covjek pravio se da je bogat cak i kada zivjesmo na grahu i gljivama i grasku kada bi sjeo jesti, rekao bi, "Nemaju svi ovo na stolu"
i zato sto je htio biti bogat on zapravo pomisli da je bogat uvijek je glasao za Republikance i glasao je za Hoovera protiv Roosevelta i izgubio i glasao za Alf Landona protiv Roosevelta i opet izgubio govoreci, "Ne znam kuda ovaj svijet ide, sada opet imamo te proklete Crvene unutra a Rusi su slijedeci u nasim dvoristima!"
Mislim da zbog mog oca odlucih postati skitnica. Shvatih da ako takav covjek zeli postati bogat onda ja zelim biti siromasan.
I postadoh skitnica. Zivjeh od sitnisa u jeftinim sobama i na parkovskim klupama. Misljah da skitnice mozda nesto znaju.
Ali shvatih da je vecina skitnica takodjer zeljela postati bogata ali u tome jednostavno nisu uspjeli.
Tako ulovljen izmedju mog oca i skitnica Nisam imao kamo otici i otidjoh tamo brzo i polako nikada glasajuci za Republikance nikada glasajuci.
zakopah ga kao cudo zemaljsko kao stotine tisuca cuda kao milione drugih cuda, potrosenih. | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 12/7/2014, 8:43 am | |
| 3:16 I POLA
Evo me spremnog da budem smatran velikim pjesnikom a meni se poslijepodne spava Evo me svjesnog smrti kao divovskog bika što se zalijece na mene a meni se poslijepodne spava Evo me svjesnog ratova i covjeka što se bori u ringu i svjesnog dobre hrane i vina i dobrih žena a meni se poslijepodne spava Svjestan sam ženine ljubavi i poslijepodne mi se spava, uranjam u suncevu svjetlost iza žute zavjese pitam se gdje su otišle ljetne muhe sjecam se najkrvavije Hemingvejeve smrti i poslijepodne mi se spava.
Jednog dana necu željeti da mi se poslijepodne spava jednog dana cu napisati pjesmu što ce donijeti vulkane brdima tamo vani, ali samda mi se poslijepodne spava i netko me pita:"Bukowski,koliko je sati?" i ja kažem: 3:16 i pola." Osjecam se vrlo krivim,osjecam se da sam odvratan,beskoristan, mahnit,osjecam da mi se poslijepodne spava, oni bombardiraju crkve,u redu,to je u redu, djeca jašu ponije u parku,u redu,to je u redu, biblioteke su ispunjene tisucama knjiga punih znanja, velika muzika cuci u radiju što je tu pri ruci, a meni se poslijepodne spava, nosim u sebi taj grob koji kaže, ah,pusti druge neka to naprave,pusti ih neka pobijede, pustite me da spavam, mudrost je u tami i zamahuje po tami poput metle, ja idem tamo gdje su otišle ljetne muhe, pokušaj da me uhvatiš. | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 12/7/2014, 8:44 am | |
| KAKO DA POSTANES VELIKI PISAC
Moras pojebati vrlo mnogo zena lijepih zena i napisati nekoliko pristojnih ljubavnih pjesama.
nemoj se brinuti o godinama i novo-nailazecim talentima.
samo pij vise piva vise i vise piva
i idi na konjske trke najmanje jednom nedjeljno
i pobijedi ako je ikako moguce.
uciti pobijediti je tesko- svaki balavac moze biti dobar gubitnik.
i ne zaboravi svog Bramsa i svog Baha i svoje pivo.
nemoj previse vjezbati.
spavaj do podne.
Izbjegavaj kreditne kartice ili placanje bilo cega na vrijeme.
i upamti da nema nijedne guzice na ovom svijetu vrijedne preko 50 dolara (ove 1977).
ako si sposoban da volis najprije voli sebe samog ali uvijek budi svjestan mogucnosti totalnog poraza bez obzira da li razlog za taj poraz izgleda dobar ili los-
jedan rani ukus smrti nije tako losa stvar.
kloni se crkava i barova i muzeja, i nalik pauku budi strpljiv- vrijeme je svaciji krst, i osim toga odagnaj poraz izdaje
sav taj izmet.
ostani uz pivo.
pivo je neprestana krv.
neprestalan ljubavnik.
nabavi veliku pisacu masinu i dok se noge mimoilaze ispred tvog suterenskog prozora udaraj u tu stvar udaraj je jako
ucini od toga teskasku borbu
ucini od toga bika koji navaljuje
i sjecaj se starih pasa koji su se borili tako dobro: Hemingveja, Selina, Dostojevskog, Hamsuna.
ako mislis da nisu otkacinjali u malim sobiccima bas kao sto ti sada otkacinjes
bez zena bez hrane bez nade
onda jos nisi spreman.
pij jos vise piva. ima vremena. a ako ga i nema
i to je u redu takodje. | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 12/7/2014, 8:45 am | |
| ZENA KOJA SPAVA
sjedim nocu na krevetu i slusam te kako hrces upoznao sam te na autobuskoj stanici i sada zacudjeno gledam u tvoja ledja bolesno bijela i prosarana djetinjim pjegama dok lampa oguljuje neizrecivu tugu svijeta nad tvojim snom
ne vidim ti stopala ali pretpostavljam da su to najsarmantnija stopala
kome pripadas? da li si stvarna? mislim na cvjetove,zivotinje,ptice sto izgledaju vise nego dobro i tako blistavo stvarno
ti si ipak samo zena, svi smo predodredjeni da budemo nesto. pauk, kuvar, slon. kao da je svako od nas slika sto visi na zidu galerije.
- a sada se slika okrece na ledja i preko obline ramena vidim 1/2 usta, jedno oko i skoro cio nos. ostatak je skriven ali znam da si savremeno, moderno zivo djelo mozda ne besmrtno ali vodili smo ljubav.
molim te nastavi da hrces. | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 12/7/2014, 8:46 am | |
| MARINA
velicanstvena, magicna beskrajna moja djevojcica je sunce na tepihu - dok napolju bere cvijet, ha! jedan starac, potonula olupina izranja iz svoje fotelje i ona me gleda ali vidi samo ljubav, ha! i ja postajem hitar u odnosu na svijet i odmah uzvracam ljubav bas kao sto sam i stvoren za to. | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 12/7/2014, 8:47 am | |
| Zivot sa ogrlicom
zivim sa jednom damom i cetiri macke i ima dana kad se slazemo.
nekih dana imam problema sa jednom od macaka.
nekih dana imam problema sa dvije macke.
nekih dana sa tri.
nekih dana imam problema sa sve cetiri macke.
i sa damom:
deset ociju gleda u mene kao da sam pas. | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 15/7/2014, 12:26 pm | |
| Komentari na moju poslednju zbirku poezije
Bolji si nego ikad. Prodao si se. Ti si prevarant. Moja majka te mrzi. Bogat si. Vi ste najbolji pisac na engleskom. Smem li da dođem da vas vidim? Pišem isto kao i ti, samo bolje. Zašto voziš BMW? Zašto više ne čitaš poeziju? Jel' ti se još diže? Znate li Alana Ginzberga? Šta mislite o Henri Mileru? Da li biste napisali predgovor za moju novu knjigu? Šaljem fotografiju Selina. Šaljem džepni sat mog dede. Šaljem jaknu koju je krojila moja žena u bavarskom stilu. Jesi li se napio sa Mikijem Rurkom? Imam samo 19 godina i došla bih da vam počistim stan. Ti si smrad koji govori ljudima da Šekspir ne može da se čita. Šta misliš o Normanu Majleru? Zašto kradeš od Hemingveja? Zašto gadiš Tolstoja? Izdržavam kaznu i kad izađem doći ću ti u posetu. Mislim da jedeš govna. Spasao si mi jebeni život. Zašto mrziš žene? Volim te. Čitam vaše pesme na žurkama. Jesi li stvarno doživeo sve to? Zašto pijete? Video sam te na hipodromu, ali te nisam smarao. Volela bih da obnovimo našu vezu. Stvarno sediš budan po celu noć? Mogu da te oborim u piću. Sve si to pokrao od Šervuda Andersona. Jesi li ikad upoznao Ezru? Sama sam i mislim na vas svake noći. Koga ti uopšte hoćeš da obmaneš? Moje sise nisu neke, ali imam sjajne noge. Jebi se čoveče. Moja žena te mrzi. Hoćeš li, molim te, da pročitaš pesme u prilogu i daš svoje mišljenje? Objaviću sva ona pisma koja si mi pisao. Skote onanistički, nikoga ti nećeš prevariti. H. C. Bukowski | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 15/7/2014, 12:27 pm | |
| Pesma, pesma, pesma, pesma
Tip koga znam, (dobro ga znam, to sam ja) mnoge su njegove pesme o pisanju pesama. To je lako, kao da praviš spisak za nabavku: Tri nedelje nisam napisao pesmu. Danas sam napisao pesmu. Ona je svratila i ja sam joj čitao pesmu. Ali ona je htela droge. Sedeo sam i kucao dok se ona žalila. Uključio sam gramofon i nastavio da kucam. Rekla mi je da sam sebičan, tresnula vratima i otišla. Ustao sam, nahranio ribe i skuvao jaje. Najednom se vratila i istrgla papir iz mašine, i onda sam napisao ovo pesmu. To je sve što sada ima. Ova pesma. Ona je otišla. Ona je luda. Ona hoće droge. Rekla mi je da sam sebičan. Nek se jebe. H. C. Bukowski | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 15/7/2014, 12:28 pm | |
| Plave perle i kosti
Dok orhideje umiru i trava ludi, evo nečeg za izgubljene duše: Sreo sam starog čoveka i umornu kurvu, u baru, u 8 ujutro, prekoputa MekArtur parka - sedeli smo nad svojim pivima, on i ja i stara kurva, koja je noć prespavala u nezaključanim kolilma i nosila plavu ogrlicu. Stari mi je rekao: "Vidi moje ruke. Sav sam kost. Nema na meni mesa." Zavrnuo je rukave i bio je u pravu - kost presvučena kožom što visi kao papir. "Ništa ne jedem" , rekao je. Kupio sam mu pivo i kurvi pivo. Eto, pomislio sam, čoveka koji ne jede meso, koji ne jede povrće. Neka vrsta sveca. Bilo je kao crkva unutra, jer samo istinski izgubljeni sede u barovima utorkom u 8 sati ujutro. Onda je kurva rekla: "Isuse, ako ništa ne odvojim večeras gotova sam. Bojim se, stvarno se bojim. Vi frajeri možete da odete među klošare kad zagusti, ali kud će žena da ode"? Nismo mogli da joj odgovorimo. Uzela je pivo jednom rukom a drugom se igrala svojim plavim perlama. Popio sam pivo, otišao do ćoška i uzeo trkački glasnik od Tedija na kiosku - starog 61 godinu. "Imaš li nekog favorita danas"? Pitao me. "Nemam ,Tedi, treba prvo da vidim tablu; pare ih teraju da trče." "Daću ti 4 dolara. Kladi se i za mene." Uzeo sam njegova 4 dolara. Taman za sendvič, za parking, plus dve kafe. Ušao sam u auto, odvezao se. Prerano za hipodrom. Plave perle i kosti. Svemir je bio zakrivljen. Pub je vozio motocikl iza mene. Dan je stvarno počeo. | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 15/7/2014, 12:29 pm | |
| Valeho
Teško je naći čoveka čije te pesme na kraju ne razočaraju. Valeho me nikada nije razočarao na taj način. Neki kažu da je na kraju gladovao do smrti. Ipak, njegove pesme o užasu samoće, nekako su nežne i ne vrište. Umorni smo od većeg dela umetnosti. Valeho piše kao čovek a ne kao umetnik. On je izvan našeg poimanja. Volim da razmišljam o Valehu, kao da je i dalje živ i šeta po sobi, nalazim da je zvuk čvrstih koraka Cezara Valeha neprolazan. | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 15/7/2014, 12:32 pm | |
| Najbolji čovekov drug
Rekao sam tipu - polivao je travnjak - još jednom poprskaj moga kera i imaćeš posla sa mnom. Samo je polivao dalje, gledajući u crevo, i rekao: "Ma zabole me, vi dripci samo pričate ali nikad ništa ne uradite." Bio je glupi matori tip bele kose. Lepo sa osećao kako tupost zrači iz njega. Oteo sam mu crevo iz ruke, okrenuo ga i nabo ga desnicom u stomak. Pao je kao balvan i ostao da leži na svom travnjaku, držeći se za škembe i teško dišući. Jadno je izgledao. Podigao sam crevo i polio ga, natopio mu odeću, a onda mu pošteno zalio lice i udaljio se. Otišao sam u radnju i uzeo bocu viskija i šest piva. Kada sam se vratio nije ga bilo. Popeo sam se gore u stan i rekao Mari da sam se pobrinuo za slučaj tipa koji nam je isprskao psa. "Šta si uradio, ubio ga?" Upitala me, a ja joj rekao: "Ne, samo sam mu objasnio neke stvari." Onda je ona poželela da zna kako to mislim, objasnio mu neke stvari? Ali ja sam joj rekao: "Ma nije bitno, gde su neke čiste čaše?" I onda je ušao pas. Koko. A treba znati da sam ga mnogo voleo. | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 15/7/2014, 12:35 pm | |
| Oporavak
svađe sa ženom klađenje na konje piće ponekad sam čak suviše iznuren da bih se osećao loše i baš tada slušanje muzike na radiju ili čitanje novina umiruje teši klozetska šolja lepo izgleda kada lepo izgleda slavine i lavabo lepo izgledaju tako se osećam noćas zvuk aviona nad glavom greje me glasovi napolju nežni su i ljubazni. sada sam zadovoljan i ne stidim se. gledam dim moje cigarete kako se diže u svetlosti lampe i svi ljudi kojima sam naudio sada su mi oprostili ali znam da ću ponovo poludeti - zgađen mahnit bolestan. trebaju mi dobre noći kao što je ova u tom međuprostoru. a i vama trebaju. bez njih svaki bi most bio neprelazan. | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 15/7/2014, 12:37 pm | |
| Leptiri
Verujem da treba zaslužiti sopstveni put ali verujem i u neočekivani poklon i čudesno je kada ti žena, koja čita tvoje radove (ili bar neke delove), ponudi sebe iz vedra neba, totalno nepoznata. Takva ponuda, takav pristup mora biti prihvaćen kao nešto sveto. Šake, prsti, kosa, miris, svetlost. Neko bi pozeleo da je dovoljno jak da ih odbije. Te leptire. Verujem da treba zaslužiti sopstveni put ali verujem i u neočekivani poklon. Nije me sramota. Mi zaslužujemo jedno drugo: Ti leptiri što lepršaju ka mom sićušnom plamenu i ja. | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski) 15/7/2014, 12:39 pm | |
| Nana
Jebala je 200 ljudi u deset država. Petorica su izvršila samoubistvo, trojica su totalno poludeli. Kad god pređe u novi grad 10 muškaraca je prati. Sada sedi na mom kauču u kratkoj plavoj haljini i deluje sasvim zdravo i živahno, izgleda čak nevino. "Gubim interesovanje za muškarca", kaže ona, "čim vidim da mu je stalo do mene." Ponovo joj punim čašu dok zadiže haljinu i pokazuje mi svoje crne gaćice. "Zar nisu seksi?" Pita. Kažem joj da su zaista seksi. Ona ustaje,šeta po sobi kroz moju spavaću sobu u kupatilo. Ubrzo čujem zvuk povlačenja vode. Zove se Nana i živi već 5000 godina na Zemlji. | |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: Charles Bukowski (Čarls Bukovski)  | |
| |
|  | | | Charles Bukowski (Čarls Bukovski) | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 3 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 3 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » Fotografija dana Danas u 2:10 am od meseceva rosa» medeno 20/1/2021, 12:54 pm od Dusica Pajovic» Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 14/1/2021, 2:01 pm od majacvet» priznanje 8/1/2021, 11:01 pm od SaMar» ANAMNEZA 20/12/2020, 8:07 am od ZEX» O ČEMU TI TO? - CECILIJA 16/12/2020, 8:41 am od CECILIJA» PSALMI LJUBAVI 6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović» Plavi tonovi... 27/11/2020, 1:57 am od meseceva rosa» Duhovne price 5/11/2020, 1:59 am od meseceva rosa» Na obodu neba 29/10/2020, 9:33 pm od Marr Inna» Mudre misli 16/10/2020, 1:46 am od meseceva rosa» Neozbiljna pitalica, bez filozofije molim 27/9/2020, 9:18 am od ZEX» ПИСМА 27/9/2020, 9:02 am od ZEX» GRESNIK 22/9/2020, 4:34 pm od inadzija» Poruka vasoj ljubavi..., Ucinite to ovde 2/9/2020, 3:42 pm od ZEX» SEVERNA GRANICA 29/8/2020, 11:54 pm od Nostromo» Srodne duse 12/8/2020, 3:55 pm od BiMoglaDaMogu» Sve o Skorpijama, Vazi i za znak i podznak... 6/8/2020, 12:21 am od ZEX» O BOLU 28/7/2020, 4:09 pm od ZEX» Srednjevjekovni gradovi Crne Gore  15/7/2020, 1:06 am od meseceva rosa» Priče i bajke 14/7/2020, 1:26 am od meseceva rosa» Iz Antologije srpske poezije 5/7/2020, 11:45 pm od ZEX» Zaključavanje foruma 10/6/2020, 3:49 pm od Masada» Mario Vargas Ljosa 9/6/2020, 3:59 pm od meseceva rosa» Ismail Kadare 9/6/2020, 3:48 pm od meseceva rosa» Marguerite Yourcenar 9/6/2020, 3:33 pm od meseceva rosa» Pearl Buck 9/6/2020, 3:19 pm od meseceva rosa» Vuk Drašković 9/6/2020, 3:03 pm od meseceva rosa» Filip Petrović - pesme 8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic» Zbignjev Herbert 5/6/2020, 6:34 pm od meseceva rosa» Ela Peroci 5/6/2020, 6:22 pm od meseceva rosa» Skadarlija 4/6/2020, 1:02 am od ZEX» Ruski Ženski Glas 1/6/2020, 6:08 pm od ZEX» Biserje mojih godina godina 31/5/2020, 11:12 am od Masada» Nase autorske fotografije  28/5/2020, 12:59 pm od Tea» Citati Bukovskog 19/5/2020, 2:12 am od meseceva rosa» Citati o zenama 12/5/2020, 10:36 pm od Nostromo» Brisanje Youtub - ova 6/5/2020, 1:10 am od meseceva rosa» Noćas me gubiš 4/5/2020, 7:21 am od Masada» Zena i cvece 1/5/2020, 1:34 am od meseceva rosa» Moja romanticna skitanja net-om :) 28/4/2020, 3:12 am od Tea» ROMANTIKA BEZ REČI " 28/4/2020, 2:05 am od meseceva rosa» Razbijemo monotoniju bojom 5/4/2020, 2:07 am od meseceva rosa» DEKOLTEI 22/3/2020, 1:52 am od meseceva rosa» Rimujemo reci 16/3/2020, 2:47 am od meseceva rosa» Asocijacije 15/3/2020, 2:49 am od meseceva rosa» Tajna 28/2/2020, 2:40 am od meseceva rosa» psssssssttt ! 23/2/2020, 6:12 pm od My Name is Nobody» Неки моjи цртежи 15/2/2020, 5:45 am od Nepopravljivi Sanjar» najromanticnija soljica za kafu...caj 10/2/2020, 2:34 am od meseceva rosa |
|
|