| Dusko Trifunovic | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Zar ptica

Broj poruka : 0 Godina : 45 Location : Vorteeeeeeex :) Humor : Mama,sta znaci NORMALNO? To je program na ves masini ,duso. Datum upisa : 24.11.2010
 | Naslov: Re: Dusko Trifunovic 26/7/2014, 9:14 am | |
| IZ OVE KOŽE
Iz ove kože srce nemaš kuda
ostani tu i troši se polako a burno živi koliko se može i pitaj me dokle ćemo tako
Iz ove kože srce sar bi htelo zar misliš da se negde bolje živi
ja budno pratim svako naše delo ma nikom nismo ni dužni ni krivi
Ne traži vraga i ne pravi skandala niko ti za to neće reći hvala već burno živi a troši se polako i ne pitaj viže dokle ćemo tako | |
|
 | |
Zar ptica

Broj poruka : 0 Godina : 45 Location : Vorteeeeeeex :) Humor : Mama,sta znaci NORMALNO? To je program na ves masini ,duso. Datum upisa : 24.11.2010
 | Naslov: Re: Dusko Trifunovic 26/7/2014, 9:14 am | |
| NI PO BABU
Sišao sam ko što mnogi čine sa planine pune mesečine otud gde se zemlja ne okreće gde se mora i ono što se neće
Verujte mi da još takvih ima ni po babu ni po stričevima
Shvatio sam sad bez zavičaja šta me veže a šta me razdvaja nostalgiju i ostale tuge i da moram nadmašiti druge
Ja sam uvek govorio svima Ni po babu ni po stričevima
Jedno dana nemoćna i mala pred životom mojim si stala … Od tada se samom sebi čudim niti sanjam ni da se probudim
Nit je leto niti znam dal je zima ni po babu ni po stričevima... | |
|
 | |
Zar ptica

| Naslov: Re: Dusko Trifunovic 26/7/2014, 9:15 am | |
| SVE JE PRED NAMA
Sve je pred nama bilo koze nam bile na broju svima se isto snilo čekali šansu svoju
čekali da se krene i da se stigne do cilja nosili svoje toteme i topili se od milja
A nismo znali gde smo nismo li ili jesmo na pravom putu
Sad nam se mnogi čude Kakve su one lude u demode kaputu | |
|
 | |
Zar ptica

| Naslov: Re: Dusko Trifunovic 26/7/2014, 9:15 am | |
| MALI JE SVET
O kad je tako mali svet i kad je jasan svaki trag zar nisi moga ti do nje doći još dok si bio drag
Ni sada nisi na kraju puta lutaj neko mora da luta ali zato večno budi taj koji pamti kuda udara bura ljubavi i ko to viče ne dam ti dalje ne dam ti...
I nije mali svet kada se traži ljubav ga silno širi i sužava Ti zato budi cvet sam na straži Bura ljubavi Bura ljubavi kada naleti ti javi da se spasava. | |
|
 | |
Zar ptica

| Naslov: Re: Dusko Trifunovic 26/7/2014, 9:16 am | |
| PUSTO POLJE
Kad nisi znao ništa bolje od svega što život može dati ti onda idi u pusto polje i tamo pati pati pati...
Tvoja će svaka suza pasti na zemlju koja stostruko rada i teško tebi kada počne rasti reka od suza i na njoj lađa
Ja nemam nameru ni želju da te pratim tebi je tvoje u meni moje draže
ja svoju patnju na drugi način patim i ne dam srcu svom da samo sebe laže. | |
|
 | |
Zar ptica

| MOJE I TVOJE
Moje i tvoje važno nije opšti je pohod na vidiku ko prvi kreće stiže prije ne dajte slamku davljeniku
Svet je siguran večan biće dok muž je jak a zdrava žena milosti nema za slabiće živeti treba za sva vremena
| |
|
 | |
Zar ptica

| PUTUJU ČAROBNJACI
Putuju svetom čraobnjaci da nađu mira srcu svom Nad njima sunce i oblaci i pesme nežne planinom
Kuda idete čarobnjaci i što po svetu tražite vi Idemo kuda nas vode znaci kroz gustu šumu ljubavi
Zar nije bilo dosta čuda Zar svetu nije dosta vas Kuda vas nosi pamet luda Zar u njoj neko vidi spas
Mi znamo da nama nema leka i naš je život strašan krug Al sve dokle nas neko čeka mi ćemo ići - naš je dug | |
|
 | |
Zar ptica

| NA MLADIMA
Mi smo došli pre roka svi naivni bez poroka a vidi gde smo sad
Svi su drugi već u kući a ti moraš glavom tući u zid jer si mlad
Na mladima svet ostaje a život se smeši to će prvo razmotriti pa će da nam reši
Rešiće nam sve probleme da se ne patimo na nama će svet ostati kada ostarimo | |
|
 | |
Zar ptica

| Naslov: Re: Dusko Trifunovic 26/7/2014, 9:17 am | |
| NAJ NAJ NAJ
Ti si mi u svemu bila naj naj naj
I u dobru i u zlu i na javi i u snu naj naj u svemu naj
Verovali ili ne ti si meni sve u svemu naj
Svi mi drugi svoju tamu nude a iz tebe blista večni sjaj
zato si u svemu za mene naj naj naj
| |
|
 | |
Zar ptica

| Naslov: Re: Dusko Trifunovic 26/7/2014, 9:18 am | |
| JEZERO
Jezero to malo srce more lutalo dugo po svetu došlo do ovih gore
Ovde je nekada more bilo u njemu u dubinama srce se ovo krilo
More je otišlo svojim putem čak tamo iza brega a srce došlo da mene vidi i ja da vidim njega
Jezero, jezero drago moje da li je tuga mori što nisi nigde u oekanu umesto sa mnom u gori | |
|
 | |
Zar ptica

| Naslov: Re: Dusko Trifunovic 26/7/2014, 9:18 am | |
| RAZGLEDNICE
Iz gradova za koje si možda čula možda nisi javljam ti se da ti kažem ma gde bila sa mnom ti si
Razglednice koje šaljem preko sveta sa svih strana znak su da je naša ljubav s nama svuda svakog dana
Razglednice žarke slike usamljene što se zlate mene zovu da napišem po sto puta mislim na te mislim na te mislim na te
| |
|
 | |
Zar ptica

| Naslov: Re: Dusko Trifunovic 26/7/2014, 9:19 am | |
| PEGAVA DEVOJKA
Ona je stišala strasti i htela da se smiri prestalo cveće rasti a miris i dalje širi
Ona se mirno šeće a lovci idu po tragu njena se prošlost meće na sasvim drugu vagu
Koga su zveri klale taj na oprezu živi naše su šanse male i kada nismo krivi | |
|
 | |
Zar ptica

| OSTANITE TU
Ostanite tu svet je tako mali tražili ste mene a niste ni znali
Ostanite tu moja pesma znade za svu vašu sreću za sve vaše jade
Ostanite tu jer moj život vredi samo ako put neko sa mnom sledi
Ostanite tu neka pesma traje vratiće se dug svakom koji daje
| |
|
 | |
Zar ptica

| TEŠKA VREMENA
Ova će godina biti teška za sve koji misle svojom glavom potrkala se svetu negde greška i sabrinut je s pravom
Ova će godina biti teška svetu ljubav nije jača strana nestaje sa lica mnoga smeška al verujem biće boljih dana
živi idu dalje oni znaju kuda naviknut je svet na iskušenja
ne traži niko da se dese čuda već traži samo malo poverenja.
1980. | |
|
 | |
Zar ptica

| Naslov: Re: Dusko Trifunovic 26/7/2014, 9:20 am | |
| PISMO
Pišem ti pismo i šaljem ti cvet zovem te - hjajde da popravimo svet
Puca je mala al uzdiže je let zovem te - hajde da popravimo svet
Ti budi sunce a ja suncokret zovem te - hajde da popravimo svet
Rođeni nismo tek da bi mogli mret učini nešto da popravimo svet | |
|
 | |
Zar ptica

| SVET SE DELI NA DVOJE
Meni se čini da nije nikada bolje bilo i da će zemlji žao biti što se i dalje kreće
nikuda stići neće nikuda stići neće
Svet se deli na dvoje na moje i tvoje i sve se na to svodi ponovo da se rodi
Meni se čini da nije potrebna viša sikla da bi i tebi jasno bilo to što je meni jasno
Mnogima biće kasno mnogima biće kasno
Svet se deli na dvoje na moje i tvoje i sve se na to svodi ponovo da se rodi... | |
|
 | |
Zar ptica

| ŠTEFANIJA
U noći voz u vozu ja pore mene Štefanija okolo nas Panonija u vozu mi i muzika
Jo isokat Jo almokat Violaž Čokokat
Štefanija prevedi mi šta znači to što pevaš ti jer svaku reč želim da znam - da pevam to kada budem sam
Jo isokat - laku ti noć Jo almokat - prijatne sne Violaž - u plavom snu Čokokat - poljubi me
I celu noć na sastanku pevali smo uspavanku Jo isokat jo almokat violaž čokokat...
| |
|
 | |
Zar ptica

| JEDAN OSMEH
Jedan osmeh i jedan pogled za nas je bilo dosta od tada više našoj deci ne treba drugog mosta
Duša se moja sa tvojom slila i sliku sveta menja osećam da sam tvoja bila još davno pre rođenja
Naša ljubav ljubav naša ima svoje strašne ćudi ona ne yna ne zna ona gde je zemlja gde su ljudi
ona samo leti leti leti kud je nose krila ionako niko neće verovati da je bila | |
|
 | |
Zar ptica

| I TO JE PROŠLO
I to j prošlo sada sam sama mada sam sama ne plačem više bilo pa prošlo sve među nama sve među nama ko letnje kiše
Dok sam bila bila sam dok si bio bio si sve što imam snila sam sve što imaš krio si samo dok smo lagali dotle smo se slagali sad pravimo podelu jer je sve na videlu
Da li me voliš ne pitam više ne pitam više sada sam druga
na nebu mome blista se duga prošla je tuga ne plačem više | |
|
 | |
Zar ptica

| Naslov: Re: Dusko Trifunovic 26/7/2014, 9:21 am | |
| GDE BI NAM BIO KRAJ
Kad sam te prvo srela da sam te odmah htela gde bi nam bio kraj
Kad si me pogledao da si mi želju znao gde bi nam bio kraj
Kad si me zavoleo da si mi veran bio gde bi nam bio kraj
Kad si me ostavio da si me zaboravio tu bi nam bio kraj | |
|
 | |
Zar ptica

| NOVI ROBINZONI
Nismo tako sami kako nam se čini to je varka samo potrebna sanjaru želja da se nađe mera veličini koje smo vredni u mladalačkom žaru
Nismo tako sami Lažu pesme naše! Ali u toj laži moje srce drhti ko da stvarno pati jer nečim mora duša da se snaži i ja svetu dajem što od mene traži
Leti pesmo moja pesmo miliona šta bi svet da nije lažnih robinzona
Leti pesmo moja letom bivaš veća bolje lažna tuga nego lažna sreća. | |
|
 | |
Zar ptica

| SAMA NA BALKONU
Ja stojim sama na balkonu kao da čekam serenadu a noć je tiha grad se gasi i nikog nema da me spasi
Jesam li čula ili mi se čini da neko peva po mesečini
… kako moj dragi u lov ide kako je ubio strašnog zmaja … kako je leteo neki soko kako je soko imao srce i u tom srcu ključ od grada kako moj dragi ključ taj hoće da spasi mene od samoće da spasi mene od samoće... ja stojim sama grad se gasi i nikog nema da me spasi... | |
|
 | |
Zar ptica

| SUNCOKRET
Povedi me u žarko polje u polje puno suncokreta pomozi mi da vidim bolje da shvatim tajnu ovog sveta
Nauči me da vidim bilje da vidim seme kako klija otrgni me od ove zbilje hoću da biljka budem i ja
Sve što je ikad sjalo sve što je ikad znalo kakav je ovaj svet
sve što ti na um palo sve je to tako malo kakav je suncokret! | |
|
 | |
Zar ptica

| ŽIVOT PIŠE ROMANE
Život piše romane o svemu što se zbiva a mene nigde nema kao da nisam živa
Život piše romane a ja mu nisam tema jer tako mnogo snage za moju tugu nema
Život piše romane a mesto imena moga ostavlja prazne strane a ni sam ne zna za koga | |
|
 | |
Zar ptica

| Naslov: Re: Dusko Trifunovic 26/7/2014, 9:22 am | |
| NAŠA PISMA
Naša su se pisma mimoišla žurila sam da ti javim sreću al po tvojih nekoliko reči videla sam - više pisat neću
Ja sam pisala kako molim sunce da te kao moje srce prati
a ti si pisao da nemaš vremena i da ne znaš kad ćeš ga imati
Naša su se pisma mimoišla sve što sam ti pisala - ne važi naša su se pisma mimoišla a ni jedno odgovor ne traži | |
|
 | |
Zar ptica

| PRIZNALA SAM
Priznala sam da si bolji laskala sam tvome hiru da ti bude po volji a da pustiš me na miru
Nisi bio zagoentka izdalo me tajno čulo sve je s tobom od početka mirisalo na rasulo
Zar ti nije bilo dosta pusti me ne kvari idi gledaj svoja posla a mene zanemari Pred tobom su druge žene iza tebe pusto setićeš se opet mene kad ti bude gusto | |
|
 | |
Zar ptica

| GLAVNI JUNAK
Glavni junak jedne knjige došao bi da se žali Divno beše glavni biti dok me nisu pročitali
Saznali su moje mane moje tajne moje tuge pokidali neke strane i sad pošli da traže druge
Svetu je svega dosta on čeka svoga gosta a duša se trudi svaka da ima svog junaka
| |
|
 | |
Zar ptica

| JANUAR
Kada više ni za šta snage nemaš i kada misliš - propala stvar! Nađeš se opet na početku jer je došao januar.
Nekad si mislio: Ti i ona bićete najlepši srećni par al ona svojim putem krene a tebi opet - januar.
Ovo je doba baš po meri jer svaki čovek jednom bar želi da počne iz početka a zato služi - januar. | |
|
 | |
Zar ptica

| FEBRUAR
Sećaš li se kućo stara onog našeg Februara
kad smo vitki ko dva paža bili njena mrtva straža
pratili je kud god krene sve puteve znali njene
ali celu mladost dragu bili smo na krivom tragu
Sa koliko dragog bola plaćala se ova škola
Stari druže Kućo stara sećaš li se Februara?!
| |
|
 | |
Zar ptica

| Naslov: Re: Dusko Trifunovic 26/7/2014, 9:23 am | |
| MART
Što su gori vihori što je moru vir što su reci izvori to je duši mir
Ali mira nema duša moja vri oluja se sprema a ne znam gde si ti
Da mi nisi tako mnogo draga pustio bih da ideš do vraga jer na svetu žive mnoge žene ali samo ti si deo mene | |
|
 | |
Zar ptica

| APRIL
Istina je život ljudski a laži su ljudska dela a nikad nisu poslve crna nikad nisu posve bela
Sve istine čovek stvara ali ne zna gde je prava zato vešto vedro laže a da ga laž uveseljava
Laž ima kratke noge ali zato ima krila ona leti ko albatros
kao ptica iz romana sa dalekih okeana leti leti kao albatros | |
|
 | |
Zar ptica

| MAJ
Upusan si u veliku školu u život koji traži da položiš račune ostani sam i velik u svom bolu a ljubav tvoja neka diže bune
Vidio si kako pola sveta od ljubavi živi a polovina strada daj prestani da budeš asketa koji živi samo zato što se nada
| |
|
 | |
Zar ptica

| JUNI
Juni znači mladi najlepše doba to je da vidiš šta se radi i kako stvari stoje
Juni je tu da deli a isto tako da spaja koliko od početka ima još toliko do kraja | |
|
 | |
Zar ptica

| JULI
Ana mi kaže: Priđi bliže pogledaj ovo moje cveće sada je leto sad je juli i nikada lepše biti neće
Ja Ani kažem da sam tužan što cveće mnogo liči na žene jer svuda raste svuda cveta a samo u mojoj ruci vene
Ana mi kaže: Šta te briga i zagonetne osmehe šalje da ne bi cveće uvelo samo ti ga uberi - pa idi dalje | |
|
 | |
Zar ptica

| AVGUST
Avgust nema vremena za šalu i njemu su odbrojali dane Glavni je na svakom karnevalu al ne može stići na sve strane
Otkako je počelo postanje otkad sunce na čoveku misli avgust zemljom sele blagostanje Neka sija - predugo smo kisli
| |
|
 | |
Zar ptica

| Naslov: Re: Dusko Trifunovic 26/7/2014, 9:24 am | |
| SEPTEMBAR
Septembar sav u znaku Device i Vage dolazi da nas opomene: Vreme je kaže za misli blage i da se srede uspomene
Septembar sav u znaku jeseni i leta sve što je bilo više nije Rano je da nas obuzme seta a kasno za sve iluzije
Sve što je ludo bilo stalo da se zamisli malo da se nagleda sveta dok nije sunce palo. | |
|
 | |
Zar ptica

| OKTOBAR
Oktobarske čarolije sve su deo istorije za velike i za male izobiljem svi se hvale
Tad se zbiva ona skaska kada mrav sa cvrčkom ćaska Ali što se tebe tiče pamtiš samo moje priče
Kako sam ti govorio: budi dobra do oktobra posle ćemo lako
Znaš li stare običaje tad se ženi i udaje i mi ćemo tako
| |
|
 | |
Zar ptica

| NOVEMBAR
Da se nađe bolje mesto za Julija i Avgusta premešten je gde mu je presto ovavija magla gusta
Znaš - novembar - ono nove to je devet kad se broji ali on se tako zove jer mu carstvo ime skroji
Primeri su takvi česti devet si a jedanaesti... | |
|
 | |
Zar ptica

| Naslov: Re: Dusko Trifunovic 26/7/2014, 9:25 am | |
| DECEMBAR
Decembar je nekad bio u sred leta kad je žega radio je ša je hteo poštovati svi su njega Imao je svoju stražu stekao je slavno ime al mu jednog dana kažu: od sada si vođa zime Uzmi svoje pa se seli i napravi tamo reda tužna srca rayveseli u veselim dospi jeda Decembar je tužan bio što ne može da se spasi on je tada izmislio kako konac delo krasi. | |
|
 | |
Zar ptica

| NE OČEKUJ
Ne očekuj da te iko razume radi svoje - ti si čovek od zanata svu nesreću oko tebe što se vije stvorile su sitne duše iz inata
Imao si ludu sreću da si bolji Zar još čekaš da si svima baš po volji Spalio si što je moglo da izgori Pomogao ko je hteo da se bori Voleo si ko je znao da ti vrati Davao si - imalo se kome dati Plamen prođe a pepeo večno traje Grejao si na plamenu svoga dara hladna srca čije sunce davno zađe Pod pepelom tvojim ima starog žara za onoga ko bi znao da ga nađe
Al ti ne očekuj da te iko razume Radi svoje ti si čovek od zanata Svu nesreću oko tebe što se vije stvorile su stine duše - iz inata... | |
|
 | |
Zar ptica

| GLAVO LUDA
Glavo luda sve se menja šta će nama izmirenja ako srce nije vruće sve je nemoguće
ko ne želi da se menja vole ga iz sažaljenja pamti to za ubuduđe sad je nemoguće
promenila riba more rob čuvara zverka gore kožu zmija duga boje a ti smao teraš svoje zavede me u bespuće živeti je nemoguće... zavede me u bespuće živeti je nemoguće... | |
|
 | |
Zar ptica

| LET I PAD
Moj život nosi bure ta bura ima krila ta krila sad lete nose mene iznad sveta sa kojim se ja ne mirim zato svoja krila širim
Kad bi bilo nas pet bilo bi mesta za nadu ovako usamljen šta će mi let samo se nadam padu.
| |
|
 | |
Zar ptica

| Naslov: Re: Dusko Trifunovic 26/7/2014, 9:26 am | |
| PAD I LET
I pad i je let i pad je let
Ljudi su deo čuda koja se zovu luda
takav je svet takav je svet
I pad je let i pad je let
Ako smo svi u padu onda smo svi u letu
takav je svet takav je svet
I pad je let i pad je let
Čoveku nije dosta što može preko mosta
On želi let - takav je svet
| |
|
 | |
Zar ptica

| ZLATNA RIBICA
Lovio jedan čovek ribu lovio lovio celi dan pa ulovio ribicu zlatnu a to će reći - ribarski san
Pusti me - kaže riba mala ispuniću ti jednu želju provešćeš život ko niko tvoj u pravoj sreći i veselju
Zar samo jednu - ribar pita dosad je uvek bilo tri kaka su ovo došla vremena možda i nisi zlatna ti
Vremena ova kakva su da su Šta te briga - reci želju i provedi svoj život ko niko tvoj u pravoj sreći i veselju
E kad je tako kad si takva Idi neka te drugi hvata Ja nisam čovek od jedne želje … I pusti ribu iz inata | |
|
 | |
Zar ptica

| PRVO VOĆE
Bio sam dečak i mudrost bilo u mojoj maloj glavi da najviše slasti ima u voću koje se prvo javi
Rastao dečak rasli snovi ko nebo što se plavi al najviše slasti beše u voću koje se prvo javi
Ljubavi išle jedna za drugom život život pravi al najviše slasti beše u voću koje se prvo javi
Video ljude video sveta išao prema slavi al najviše slasti beše u voću koje se prvo javi
I sve je prošlo ostalo samo u srcu i u glavi da najviše slasti ima u voću koje se prvo javi
| |
|
 | |
Zar ptica

| KNJIGA MOG ŽIVOTA
Knjiga mog života sad se piše to je knjiga velika i draga o ljubavi kakve nema više zato mora ostaviti traga
Knjigu mog života piše duša koja pamti neke bolje dane Ja govorim a ona me sluša zlatnim perom ispisuje strane
Zlatnim perom zlatno slovo počinjemo sve ponovo što je bilo sve se briše što će biti tek se piše
Knjigu mog života kad shvate iz nje će uzimati reči i davati svima koji pate od samoće teške da ih leči
Zlatnim perom zlatno slovo počinjemo sve ponovo čto je bilo sve se briše što će biti tek se piše | |
|
 | |
Zar ptica

| MATURANTI
U životu idu maturanti na ispit izlazi škola život je profesor ljut na vrata starog sveta kucaju srca nova da nađu sebi put.
Ne zna za školu za profesore već za život učili smo stigli smo na burno more al još zaplovili nismo
Mi još ništa dali nismo ali sve se od nas čeka mi smo kao drugo pismo što dolazi iz daleka
Šta je bolje a šta gore mi još svoju rekli nismo ne za školu profesore već za život učili smo.
| |
|
 | |
Zar ptica

| Naslov: Re: Dusko Trifunovic 26/7/2014, 9:27 am | |
| TRUBADUR
Ja ostajem da pevam i kad prođe matura jer sve bi tužan bio da nije trubadura
Vi ćete svojim pute za svojom zvezdom poći a ja ću ostati večno u ovoj svečanoj noći
Vi ćete stvarati čuda misleći malo na mene a ja ću pesmom o nama da čuvam uspomene
Zato ostajem ovde i kada prođe matura jer svet bi tužan bio da nema trubadura | |
|
 | |
Zar ptica

| PONAVLJAČI
Bili smo loše sreće od takvih divnih tema mi smo shvatili samo da pravde uopšte nema
Odgovor koji smo dali niko ne zna šta znači mada smo odlično znali ipak smo ponavljači
Škole će večno biti zato se nama ne žuri mnogi su veliki ljudi padali na maturi | |
|
 | |
Zar ptica

| ŠTA BI DAO
Šta bi dao da si na mom mestu: Da te mrze a da ti se dive Šta bi dao za veliku gestu Mesto svoga da tvoj život žive
Šta bi dao da možeš ovako dići ruku a puk da te sledi dal bi i ti u svom srcu plako kao što se moje srce ledi
Budi srećan što si prekoputa i što nas strašna provalija deli jer ovo je mojih pet minuta a pred tobom stoji život celi
| |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Dusko Trifunovic  | |
| |
|
 | |
| Dusko Trifunovic | |
|