LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | Misli jednog mudrog coveka | |
| |
Autor | Poruka |
---|
Ellen

Broj poruka : 1051 Godina : 41 Location : Beograd Datum upisa : 26.06.2009
 | Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 3:59 pm | |
| "Gore se covek jos moze zavaravati,ali dole,nize,od zeluca dalje, coveku je sve jasno"
S...N | |
|  | | Ellen

| Svako hoce da zivi,nadoknadjujuci izgubljeno ili sticuci novo,da zivi svojim zivotom, na svoj nacin i na prostoru na kome se zatekne,pa makar taj prostor ne bio siri od podlanice zemlje,izmedju dve vojske u prolazu." "Zena stoji kao kapija na izlazu i na ulazu ovoga sveta." Tako je govorio Ivo Andric,a ja evo za kraj da kazem "Stanislave preterano s...............es",to se odnosi na mene,necu vise,ops ma nisam siguran S...N | |
|  | | Ellen

| Neke misli treba okusiti,neke progutati, a samo neke sazvakati i svariti.
Jer,misao je kao metak,ili pogodi ili promasi. Sve ostalo je mucenje"
S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:00 pm | |
| Samo sam malo umoran od svega. Nicega mi nije zao. Sada sam potpun i posle mnogo vremena,ponovo na okupu. Neka se ..s kim god hoce,jutro ce uvek biti isto! Prljavo i besmisleno. Isto osecanje krivice,ista zguzvana posteljina,neistresene pepeljare, gorcina na nepcu,pikavac koji se davi u dopola popijenoj casi,prasnjave cizme nasred sobe,razbacana odeca..... Jutro ce sve izbrisati!"
S...N | |
|  | | Ellen

| "Moje misli! Podsecaju na glecere;samo jedna trecina onoga sto znam je u njima. Ostatak je pod vodom. "Titanik"je to predvideo i zato je potonuo."
S...N | |
|  | | Ellen

| "A ispod svih reci,zvukova,ideja i lica,ispod meteza zivota i vremena, u svima nama tinja stalna i neprekidna zudnja,za nekim. Neko nam je potreban kao nikotin.
I tu nista ne pomaze ni mudrost,ni pamet,ni iskustvo ni svi predhodni ljubavni slucajevi tog bednog iskustva,ni sva ponizenja na koje je osudjen covek koji zudi za nekim"
S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:01 pm | |
| "Prisustvovao sam svojoj biografiji samo kao svedok. Ne kazem da za to vreme nisam plakao,smejao se,cvileo kao kuce, nadao se i ucestvovao,ne,ne kazem da me cesto nije bilo strah, da se nisam zaljubljivao,lutao,posrtao,kopao rukama i nogama, ali kad bih izistinski pogledao zivotu u oci,ipak je to bio neciji tudji film,a ja sam bio samo obicni kosceonarista."
S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:01 pm | |
| "Posao svedoka je da bude samo svedok. Svedok ne ucestvuje u nesreci licno.On samo svedoci. Prema tome,mora da bude nepristrasan ako zeli da mu se veruje."
S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:02 pm | |
| Covek uzima onoliko slobode koliki mu je kapacitet pluca. Niko vam nece doci i kazati;"Hajde sad budite malo slobodniji! Recite ovo ili ono,uradite nesto malo slobodnije" To morate sami da rizikujete i da platite na razne nacine. Naravno mogu vam brojati do deset,ali ako ste pravi,ako ste rodjeni borac,ako ste zilavi vi cete ustati sa patosa i ponovo vratiti u ring.
Slobode,dakle,uzimate onoliko koliko vam treba i placate onu cenu na koju ste spremni"
S...N | |
|  | | Ellen

| Razdoblje izmedju godine neke...i opet godine neke...., smatra se zlatnim periodom muskarca.
Prestacu da pijem i pusim.Mozda tenis? To coveka odrzava u formi. S*anje!Covek se odrzava onim sto ima u glavi. Bices mlad i lud sve dok ne pristanes na kompromise, sve dok se ne uplasis zivota. Uostalom bas me briga sta ce se desavati za deset godina!"
S...N | |
|  | | Ellen

| ""Zapali dakle neki tip fitilj,ubaci bombu kroz prozor i pocne da bezi. I bas u tom trenutku dozivljava ono sto budisti nazivaju "prosvetljenjem"; iznenada,on se zamisli nad cinjenicom da mu noge rade same od sebe, potpuno odvojene od glave,bez ikakve pomoci njegove volje;on im naime nista ne naredjuje-leva se jednostavno pruza ispred desne,a desna ispred leve! I bas tada kad je prvi put u zivotu poceo da misli,on se naravno saplice,bomba eksplodira i kuca se rusi na njega. Zasto? Zato sto je najzad poceo da misli. Hocu da kazem,covek koji suvise misli u akciji,koji stvari vidi u prvcu prsta ili necemu sto lici na prst-okleva. Moze mu se lako dogoditi da se saplete i da mu se citavo njegovo delo srusi na glavu!"
S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:03 pm | |
| "Profesionalac,to je trkac olovnih nogu na duge pruge; gladijator koji svakod dana odlazi u arenu;to znaci tuci se tamo za svoja"ubedjenja"i vracati se u svoju sobu,sator,rov, u svoju usamljenost. Profesionalci u svom poslu najvise podsecaju na igrace na zici. Potrebno je stici do bezbednog krova,preko osetljive "ideje" razapete preko ambisa."
S...N | |
|  | | Ellen

| "Cini mi se da sam citavog zivota,sve ove godine,bio...pa, recimo,na nekoj vrsti sluzbenog zadatka. Ne kazem da mi se usput nisu desavale strasne,dirljive,potresne, glupe,neverovatne i besmislene stvari,to ne kazem-ali uvek sam na sve to gledao nekako sa strane,kao da se dogadja nekom drugom. Znao sam da ce mi sve to jednoga dana necem posluziti-cemu? Ne znam jos uvek!"
S...N | |
|  | | Ellen

| "Medicina je dosadna nauka,necovecna,lazna,uobrazena. Covek je cudo,neponovljiva kosmicka alhemija nerastavljeni spoj duse i materije,jedno bez drugog ne moze,sve je u toj smesi,sve je u tom sklopu i dodiru,i bolest,i ljubav,i moc jednih da pisu pesme,i nemoc drugih da ih privuce i ponese Mesec,ili da predosete i vide buduce dogadjaje
Covek je tajna najveca od svih,a medicinska nauka gatara i,treba biti posten i priznati slepi vidar i plemenita,mozda plemenita podvala."
S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:04 pm | |
| "Ako u slucaju dekompresije nestane vazduha u kabini,iz otvora iznad vasih sedista ispasce maske sa kiseonikom. Molimo vas da u tom slucaju ugasite cigarete,ukoliko pusite,i pritisnete masku na lice..."
"Pistolj koji visi na zidu u prvom cinu,mora da opali u poslednjem!"
S...N | |
|  | | Ellen

| Za razliku od dugog,iscrpljujuceg rovovskog rata,gde ipak postoji neka logika, u ljubavi,naime ne postoji nikakva logika. Ljubav je potpuno iracionalna. Mozes u ljubavi upotrebiti razum,gvozdenu logiku,citate,naucnu aparaturu, pozvati se na ranije slucajeve,pokazacemo smisao za humor i obrte, iskustvo intelektualne lisice i snagu starog "ratnika",ali sve to po nekad ne pomaze, jer kao sto rekoh.... Ljubav je potpuno iracionalna" S...N | |
|  | | Ellen

| Gospode,ako te ima,ne dozvoli da se pretvorim u suludog profesora Unrata koji puzi za kafanskom pevacicom,"Plavim andjelom". Kako su samo morale da cvile za svojim devojcicama,te stare izlapele lude;krezubi Goethe,celavi,pakosni,Voltaire,koga su kravarke bacale ne kolena,bradati Lav Nikolajevic,epilepticni Dostojevski,samozivi Pablo Casalas,briljantni Nabokov koji je pokusao da se spasi pisuci o svemu tome;citava ta smesna bulumenta izludelih staraca,kojima mudrost nista nije pomagala da kao prosjaci ne bogorade za malo neznosti kurve, sobarice,subrete,stenografkinje,tinejdzerke..... Nisam ipak toliko star da izgubim glavu...... " S...N | |
|  | | Ellen

| Opet o freskama,dok ih gledam!
"Kad se bolje zagledamo u te slike,videcemo da su prizori u kvadratima (sa natpisima i znakovima naravno)smenjuju u tipicnoj dramaturgiji stripa!
Evo Bogorodica poradja Hrista;na drugoj slici ga krste,u trecem kvadratu propoveda;detinjstvo i mladost,a zatim ide sudjenje,trnov venac,bicevane, nosenje krsta,raspinjanje i apoteoza. Dodamo li ovome i druge scenske oblike;horsko pevanje(zvuk),svetlost, tamjan(mirisna dimenzija),sakralnu arhitekturu i skulpturu(forma), eto jednog od cistih praoblika danasnje mas-medijalne sinteze!"
Bez obzira,volim da ih gledam!
S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:05 pm | |
| Kazu,postoji neki prostor,gde je covek jaci od smrti! Neki govore da je to ogromna ljubav prema svim ljudima, drugi da je tisina i mir duhovni u kome se otvaraju nebeske svere, neki su spremni da to nalaze u kumirima i krvi ljudskoj. Ima i onih koji misle da je taj prostor negde u snu.
A zna se da je san sezdesetina prorostva, kao sto je vatra sezdesetina pakla, kao sto je spavanje sezdesetina smrti.
Pa gde je onda taj prostor? Samo ga retki otkriju do kraja."
S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:05 pm | |
| Sta li sam crtao majci u utrobi." "Jedino jos rade telepatske veze" "Jedino joj moje mane nedostaju" "Ona misli da je varam i kad disem" "Vise od svega cist vazduh joj lici" "Otkad nosim grumen soli mesto srca" Ops dosta za danas S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:06 pm | |
| "Kuce izgore,imanja propadnu,novac se zameni,biblioteke rasture, ali mesto rodjenja uvek ti je upisano u pasos,ma gde putovao.
Poklonite nesto vama,vasem potomstvu nesto za ceo zivot- najbolje mesto rodjenja na svetu:SRBIJA"
S...N | |
|  | | Ellen

| Svaki put je uvek drugi put"
S...N | |
|  | | Ellen

| "Govori se kako je Nazaricanin bio prividno covek;andjeli ga nosili od Gospoda,kao Cistu Svetlost,kroz ogromno prostranstvo i kako se priblizavali zemlji materija se sve vise lepila za Njega,tako da je na kraju svog kosmickog puta, a na pocetku svog zemaljskog zivota dobio oblik Marijinog ploda. Sve sto se desilo s Njim dogodilo se odavno u buducnosti,mi smo to saznali u sadasnjosti, a kroz Sveto Pismo zabelezeno je u proslosti." Tako se prica,mozda nisam u pravu,ajd sad neko ko poznaje tu problematiku,mere biti "andjela",pardon andjeli ili ti djavoli da mi meni priglupom sve to natenane objasni. Ops,izvinjavam se moderatoru,dermokratski molim da mi ne izbrise post zbog radi ovih podpitanja S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:07 pm | |
| Smrt sam shvatio kao nuzno kosmicko sito u kome, posle prosejavanja svega zivog,zemlja trazi zemlju, a nebeski astrali duh coveciji. U visinama ili tamo negde duse dobrih su u raju (tako se prica po kraju),a oni zli su negde u paklu ili su duboko pod zemljom,bez vize za raj,pakao, ili E.U. Elem sav sam uplasen,da ne odem sav u zemlju S...N | |
|  | | Ellen

| "Ima li vece snage od smrti? I vece zagonetke sta ce biti posle nase smrti?"
S...N | |
|  | | Ellen

| "Ni jedna zena u istoriji covecanstva nije obozavana do kraja! Osim onih,razume se,koje su na vreme umrle mlade..."
S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:08 pm | |
| Ona je Evropa. Levant. Balkan. Ona vuce korenje iz koga smo ponikli;kao zemlja kojoj se uvek vracamo, kao ukus orosenog bastovanskog paradajza,mesa,mleka i vode;kao ljutina paprike,kao tupa dokolica na prsnjavom vrelom trgu,njena koza poseduje mirise prabaka,njene oci vide i sa druge strane manastirskog zida na kome su naslikane freske;ona ume da se svadje kao poslednja ulicna alapaca,ali i da place kao kaludjerica nad Hristovim ranama.
Dobro mi je tamo gde je ona:zena-sljiva,devojka-oranica,jendek,rov ukopan u ilovacu,svez vazduh nad polivenom kaldrmom Dorcola,izmaglicom nad bilo kom ulicom ,u bilo kom gradu na svetu.
Dobro mi je tamo gde je ona,prava zena." | |
|  | | Ellen

| Prava ljubav je veza dve potpuno odvojene, samostalne sudbine,dva ravnopravna zivota coveka i zene, koji se u pauzi izmedju dve bitke,dva okrsaja i dve usamljenosti, srecu i vole,a da niko ne pokusava da potcini svog partnera. Odmor ratnika! Postena i cista igra." S...N | |
|  | | Ellen

| "Nisam sklon da delim misljenje humanista kako ljubav oplemenjuje. Ona je teska kao bolest,i kada covek ima srece da je prezivi, zauvek mu ostaju oziljci koji probadaju u odredjeno vreme; pri pomenu nekog imena,u nekom bledom predvecerju,uz muziku koju smo nekada zajedno slusali,cak i pri letimicnom pogledu na klupu na kojoj smo nekada sedeli." | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:09 pm | |
| "Hoce "macho"muskarci da im devojka bude nevina!
Sta je to nevinost? Sta to znaci biti nevin? Mislite li da iko u vasem gradu veruje u bilo ciju nevinost? Reci te mi po cemu je nevina devojka cija je opna zategnuta i citava? I po cemu ce biti manje nevina,manje ona,kad opna pukne?
Urazumite se macho tipovi.
Zena je vise od himena!"
S...N | |
|  | | Ellen

| "Ponekad,kad nista lepse,bolje,vise, kad nista za sebe nemamo,zadovoljavamo se, kao utehom,srecom koju pruzamo drugima. Steta sto nam te tudje srece malo daju."
S...N | |
|  | | Ellen

| "Da li je nekom od macho muskaraca sa ovog foruma palo napamet da se "bori"da suprugu,devojku,prijateljicu izvuce iz bedne kuhinje,male sobice i odvede je tamo gde zaista pripada rodjenjem;da je okruzi dostojnim prostorom, skupocenim mirisima,krznom,probranom hranom,paznjom, zastitom,zanimljivim svetom. Meni nije,a nisam ni macho muskarac." S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:10 pm | |
| Prorostva? Ona ce isceznuti! Jezici? Oni ce umuknuti! Znanje? Ono ce nestati.
Pa onda sta nam onda ostaje? Mozda ljubav?
Mozda?
Ali ima nesto sto nikad ne nestaje,sto nikad ne prestaje, nesto sto je neuhvatljivo i nepredvidljivo, to je smrt,i nista vise."
S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:10 pm | |
| "Pokusavam da se uhvatim za neku misao. Uzalud. Sve su misli pokidane. Za neko ime. Nekog u pomoc da dozovem da mi bude lakse. Boli,sapucem. Uplaseni,nezasticeni pred pretnjom i mukom,ponovo smo deca. Prazan sapat."
"Ljudi nisu ni crni ni beli. Svi smo nekako sivkasti:metalnosivi,golubije grao ili ljubicastog preliva,svejedno. Svako na svoj nacin,ali sivi."
"Ptica nije njeno perje. Ni glas kojim peva. Ni kavez u koji je zatocena. Ni gnezdo koje svija. Ptica-to su njena krila i njihov let."
"Ne razmisljam da li je ovo sve u skladu sa mojom prirodom. Da li je zid kojim se opasujem,iza koga se krijem,kojim bi da se zastitim zaista bedem. Ili je samo bezoblicna nakaradna konstrukcija,sklepana od gradje pokupljene ko zna odakle,kradena sa razlicitih rusevina,uzimana bez kriterijuma. Kalemljena bez plana,bez nekog dubljeg smisla,bez garancije o pouzdanosti trajnosti,o svrsishodnosti,makar tek uz uklapanje u najopstije, najosnovnije crte stila. Ne razmisljam ni da li je zid ono sto zaista zelim. On je ono sto mi je potrebno."
"I za kraj,pa KRAJ "
S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:22 pm | |
| Dirljiva je groznicavost,slepilo covekovih nastojanja da se utesi: bolje da cutimo kad vec nemamo sta da kazemo jedni drugima nego da se kao mnogi svadjamo,da bi nam brze prolazilo vreme.
Da li je bolje? Nije! Svadja je ipak ljudskija nego ravnodusnost."
S...N | |
|  | | Ellen

| Govorili su nesto kao;"Mimo sveta se ne moze!" Nisam im dozvolio. Svet je neodredjen skup,rekao sam. Znaci,ni jasne odlike nema. Pojedinac je taj mimo koga se ne moze."
S...N | |
|  | | Ellen

| Ne vidis da je zivot lep samo onda kad se u njemu neprekidno igras sa smrcu."
S...N | |
|  | | lucija

Broj poruka : 2939 Godina : 47 Location : italy Humor : naravno Datum upisa : 23.09.2009
 | Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:23 pm | |
| hahahhaah ellen moram da te pohvalim na ovoj temi...bravo...stvarno bez zezanja.. | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:25 pm | |
| Kazu da sam pakostan i zao! I jesam! Ni za koga i ni za sta nemam sazaljenja. Da imam dovoljno dugacku pusku,nanisanio bih i gadjao sunce."
S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:26 pm | |
| "Sve ovo je velika prevara.Prijatelju.Citav nas zivot. Spolja,to i dalje na nas lici. Ali iznutra,ispod perja i kaveza(ne gnezda prijatelju,kaveza), to vise nikakve veze sa nama nema."
S...N | |
|  | | Ellen

| Sta mislite svi Vi sto piskarate ovde,ima li raja ili nema? Ja mislim da nema. Ja mislim da su raj izmislili nesrecni ljudi,da bi i oni negde srecni bili kad na zemlji nisu"
S...N | |
|  | | Ellen

| "Sve je znao da izvede,sve! Osim svojoj dusi da prorekne kraj."
S...N | |
|  | | Ellen

| "Uvek sam voleo zvona cuti. Pesma i svirka su za neko vreme,ko bi ih slusao kad mu ne iste srce. Zvona su uvek lepa. I kad zovu na jutrenje,i onda kad se sahranjuje,i kad se vencava. Zvonjenje je uvek milo,uvek srce dira."
S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:27 pm | |
| "Nema ustajanja bez padanja,ni svetlosti bez mraka. Sta bi bilo kad bi uvek tisina bila ili uvek oluja?
Nista se ne rodi dok ne umre nesto,i nista ne umre,a da se iz njega nesto ne rodi na svetu.
Bog sto jednom rukom daje drugom uzima"
S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:27 pm | |
| "Kad covek satima vodi soliloguia u tisini,onda mu raspolozenje post guem nije isto kao ante guem. Ne vracam se ja u podne svog zivota kakav sam posao u njegovo jutro: s verom se vracam! Objavicu ja jos moju raspravu o slobodnoj volji i sazidacu deci kucu, ma je sazidao od pepela. Nikog i niceg se ja ne plasim. Kad bih samo mogao zaustaviti vreme!
Otkidajuci list na kalendaru,uvek kazem:"Nisam otkinuo list,vec dan."Svejedno. Nek prolaze dani,nek prolaze,i meseci i godine nek prolaze,u jednom sam postojan i ostacu:mrzim siledzije i gramzivce,prezirem tudjine i njihove demokratske jatake.
Nesmrtna je SRBIJA moja. Nesto mora doci"
S...N | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:28 pm | |
| Nasa otadzbina je mala-i zato sto ne mozemo opevati njena prostranstva,opevamo i velicamo sve njene kutke,kutke koji su puni lepote,a lepota je slicna istini:istini nisu potrebne debele knjige da nam postane jasna,lepoti nisu potrebna siroka bezrazmerna prostranstva da se razmahne,razbehara i rascveta. Bubnjaj SRBIJO,pevaj svoju snaznu pesmu,sretna ti Nova Godina, SRBIJO,gde god bila i mi sa tobom" "Zbogom mili nerodjeni sine,zbogom ruzo,zbogom ruzmarine..." p.s Svima onim koji znaju ovu pesmu,posebno cestitam PRAVOSLAVNU Novu Godinu : S...N | |
|  | | Ellen

| Uplaseno zubore uklete babe-vracare,jeze se i padavicavo tresu od vlastitih zlih vracarskih molitvi. Zacarace cak i olovo u pusci,slagace verni drug u najgoroj muci i ratnik ce poginuti vec od tudjeg otrovnog pogleda"
S...N | |
|  | | Ellen

| "U jednom orahu mozda raste moj sanduk. Kad sam bio dete njegovo je stablo posadjeno tamo negde daleko, daleko u SRBIJI."
S...N | |
|  | | Ellen

| Nijedna maca koja voli ribu nije takva da je ne mozemo nesto nauciti. Nijedna maca bez repa nece se igrati sa gorilom. Mace s brcima uvek vole ribu. Nijedna maca koju mozemo nesto nauciti nema zelene oci. Nijedna maca nema rep ako ima brkove. Prema tome nijedna maca sa zelenim ocima nece se igrati sa gorilom" "Poticaj svake mace je da voli ribu"  | |
|  | | Ellen

| Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka 13/3/2010, 4:29 pm | |
| "Ulazenje u umove dugih ljudi islo mi je dobro. Ali sada moram da udjem u svoj um. Koncetrisem se. Dublje,mimo svakodnevnih misli i malih briga,brze,brze, kroz slojeve dubokog razmisljanja, dublje,mimo zapecacenih i okorelih stvari, starih krivica i zgrusanih kajanja." S...N  | |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: Misli jednog mudrog coveka  | |
| |
|  | | | Misli jednog mudrog coveka | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 3 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 3 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » Fotografija dana Danas u 1:26 am od meseceva rosa» medeno Juče u 8:43 am od Dusica Pajovic» Taj romanticni Balasevic 28/2/2021, 2:12 am od meseceva rosa» priznanje 25/2/2021, 10:17 pm od SaMar» Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 17/2/2021, 3:18 pm od majacvet» ŠTAMPARIJA FLEŠ ZEMUN 16/2/2021, 4:07 pm od meseceva rosa» O ČEMU TI TO? - CECILIJA 10/2/2021, 11:03 pm od CECILIJA» SEVERNA GRANICA 8/2/2021, 12:07 pm od panonski galeb» Ljubavne pesme 2/2/2021, 9:35 am od Isak Prov» ANAMNEZA 1/2/2021, 9:53 pm od ZEX» PSALMI LJUBAVI 6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović» Plavi tonovi... 27/11/2020, 1:57 am od meseceva rosa» Duhovne price 5/11/2020, 1:59 am od meseceva rosa» Na obodu neba 29/10/2020, 9:33 pm od Marr Inna» Mudre misli 16/10/2020, 1:46 am od meseceva rosa» Neozbiljna pitalica, bez filozofije molim 27/9/2020, 9:18 am od ZEX» ПИСМА 27/9/2020, 9:02 am od ZEX» GRESNIK 22/9/2020, 4:34 pm od inadzija» Poruka vasoj ljubavi..., Ucinite to ovde 2/9/2020, 3:42 pm od ZEX» Srodne duse 12/8/2020, 3:55 pm od BiMoglaDaMogu» Sve o Skorpijama, Vazi i za znak i podznak... 6/8/2020, 12:21 am od ZEX» O BOLU 28/7/2020, 4:09 pm od ZEX» Srednjevjekovni gradovi Crne Gore  15/7/2020, 1:06 am od meseceva rosa» Priče i bajke 14/7/2020, 1:26 am od meseceva rosa» Iz Antologije srpske poezije 5/7/2020, 11:45 pm od ZEX» Zaključavanje foruma 10/6/2020, 3:49 pm od Masada» Mario Vargas Ljosa 9/6/2020, 3:59 pm od meseceva rosa» Ismail Kadare 9/6/2020, 3:48 pm od meseceva rosa» Marguerite Yourcenar 9/6/2020, 3:33 pm od meseceva rosa» Pearl Buck 9/6/2020, 3:19 pm od meseceva rosa» Vuk Drašković 9/6/2020, 3:03 pm od meseceva rosa» Filip Petrović - pesme 8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic» Zbignjev Herbert 5/6/2020, 6:34 pm od meseceva rosa» Ela Peroci 5/6/2020, 6:22 pm od meseceva rosa» Skadarlija 4/6/2020, 1:02 am od ZEX» Ruski Ženski Glas 1/6/2020, 6:08 pm od ZEX» Biserje mojih godina godina 31/5/2020, 11:12 am od Masada» Nase autorske fotografije  28/5/2020, 12:59 pm od Tea» Citati Bukovskog 19/5/2020, 2:12 am od meseceva rosa» Citati o zenama 12/5/2020, 10:36 pm od Nostromo» Brisanje Youtub - ova 6/5/2020, 1:10 am od meseceva rosa» Noćas me gubiš 4/5/2020, 7:21 am od Masada» Zena i cvece 1/5/2020, 1:34 am od meseceva rosa» Moja romanticna skitanja net-om :) 28/4/2020, 3:12 am od Tea» ROMANTIKA BEZ REČI " 28/4/2020, 2:05 am od meseceva rosa» Razbijemo monotoniju bojom 5/4/2020, 2:07 am od meseceva rosa» DEKOLTEI 22/3/2020, 1:52 am od meseceva rosa» Rimujemo reci 16/3/2020, 2:47 am od meseceva rosa» Asocijacije 15/3/2020, 2:49 am od meseceva rosa» Tajna 28/2/2020, 2:40 am od meseceva rosa |
|
|