LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | Prvi poljubac | |
| Autor | Poruka |
---|
Tea

Broj poruka : 3261 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
 | Naslov: Prvi poljubac 11/4/2010, 8:53 pm | |
| To je prvi gutljaj iz pehara koji bogovi napuniše iz svetog vrela ljubavi.
To je granica između sumnje što srce obrvava i rastužuje i pouzdanja koje ga ispunjava i usrećuje.
To je početak poeme duhovnog života i prvo poglavlje romana o pravome čovjeku.
To je čvrsta spona koja veže neobičnost prošlosti s bljeskom budućnosti. On dovodi pritajenja osjećanja [...] ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Kumuloninbus
 Broj poruka : 112 Datum upisa : 29.12.2009
 | Naslov: Re: Prvi poljubac 16/4/2010, 1:03 am | |
| PRVI DODOIR USANA LICI NA ... POKLOPLJENE KAZALJKE SATA, NA MOST IZMEDJU OBALA, NA SMINKU SA USANA, NA SELOTEP SRCA.
PRVI POLJUBAC SKLOPI OCI MISLIMA, ZAUSTAVI DAH I TRAJE ... DOK SE NE ISTROSI SAZNANJEM.
M.P
| |
|  | | M&D
 Broj poruka : 144 Datum upisa : 12.03.2010
 | Naslov: Re: Prvi poljubac 24/4/2010, 11:08 am | |
| - Citat :
- Prvi poljubac može odlučiti da li će jedna ljubavna veza biti trajna ili će se okončati razlazom iz koga nema povratka.
Poljubac može sadržavati potencijalno ključne informacije o vašem partneru. Neka od ponašanja prilikom ljubljena su predvidiva: potvrđeno je da žene, na primjer, smatraju poljubac izuzetno važnim emotivnim znakom ne samo prije, u toku i poslije seksualnog odnosa, već i u toku cijelog trajanja emotivne veze.
Međutim pokazalo se da muškarci ljubljenje smatraju sredstvom koje će u konačnom razvoju dovesti do seksualnog kontakta, te da poslije seksualnog odnosa rijetko partnericu poljube u znak zahvalnosti za pruženo im zadovoljstvo kao i da razmjenu poljubaca ne smatraju važnim detaljem u odnosima s partnericom.
Više od polovine anketiranih muškaraca, izjavilo je da su spremni na seks bez ljubljenja s partnericom dok je na takav čin spremno samo 15% žena. Ali mnogo više muškaraca nego žena izjavilo je da je "pravi poljubac onaj u kome je angažiran i jezik" pa im je također posebno važno da "partnerica uzdasima izražava zadovoljstvo".
Međutim, kroz istraživanje otkriveno je da prvi poljubac koji razmjene partneri može odlučiti o tome da li će ljubavna veza potrajati ili će biti prekinuta bez mnogo emocija. U toku istraživanja, 59% muškaraca i 66% žena izjavilo je da su bili suočeni sa situacijom da im se neka osoba svidjela, ali da je zainteresiranost za daljnje odnose iščezla poslije prvog poljupca.
Kroz istraživanje je zaključeno da složena razmjena informacija koja se odvija u toku poljupca utječe na, za sada, tajanstveni mehanizam na koji ne možemo utjecati i koji ukazuje na moguće genetsko neslaganje zbog čega organizam jednog ili drugog partnera daje znak na uzbunu da se veza s neizvjesnim ishodom prekine. | |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Prvi poljubac 29/11/2010, 10:30 pm | |
| To je riječ koju usne izgovaraju objavljujući da srce dospijeva na prijestolje, da je ljubav kraljica i da je odanost kruna.
To je nježan dodir, kao kada lahor vrhovima prstiju prelazi preko usana ruže odnoseći sobom dugo slatko uzdisanje i tiho umilno šaputanje.
To je početak čudesnog treperenja koje ljubavnike uznosi iz materijalnog svijeta u svijet nadahnuća i snova.
To je primicanje cvijeta sase šipkovom cvijetu i miješanje njihovog daha da bi se treća duša rodila.
Ako prvi pogleda liči na sjeme koje boginja ljubavi u polje ljudskog srca baca, onda je prvi poljubac nalik prvome cvijetu na vrhu prve grane na stablu života.
Halil Džubran
____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Prvi poljubac 2/12/2010, 5:37 pm | |
| Sta je poljubac? To je riječ koju usne izgovaraju objavljujući da srce dospijeva na prijestolje, da je ljubav kraljica i da je odanost kruna.Halil Dzubran ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Prvi poljubac 6/2/2011, 8:00 pm | |
| Prolazi, sve prolazi nestaje, sve nestaje godina, za godinom odlaze, odlaze
Prvi poljubac davno zaboravljen prvi dernek ko zna gdje je zagrli me i tiho se privuci da mi suzu ne vide
Koraci, ko oblaci vode me, ko zna gdje sjecanja, samo sjecanja ostaju uz mene
____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Beskraj

Broj poruka : 21554 Godina : 44 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
 | Naslov: Re: Prvi poljubac 6/2/2011, 8:17 pm | |
| Sjecam se prvog poljupca samo on je bio sladak sjecam se prvog dodira samo tada sam drhtao a onda su nestala osjecanja ne osjecam nista samo se sjecam
Imao sam stotinu djevojaka i one su imale mene dao sam im moju ljubav i zato je vise nemam to je dobro vise nema problema ne osjecam nista samo se sjecam
Vjeruj, nema zivota od sjecanja dao bi milijardu dinara za jedan sekund prvog poljupca (2x)
Ref.
Nema zivota od sjecanja dao bi milijardu dinara za jedan sekund prvog poljupca
Vjeruj, nema zivota od sjecanja dao bi milijardu dinara za jedan sekund prvog poljupca
Vjeruj, nema zivota od sjecanja dao bi milijardu dinara za jedan sekund prvog poljupca | |
|  | | Beskraj

Broj poruka : 21554 Godina : 44 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
 | Naslov: Re: Prvi poljubac 6/2/2011, 8:19 pm | |
| Iskreno ne secam se tog prvog poljupca koliko god svi kazu da se on pamti,i da ostaje zauvek u nasem secanju.Pamtim ovaj zadnji valjda zato sto je poseban,sto mi zastaje dah od njega jer mi ga on uzima.Pamti ga jer od svakog tog polupca osecam prijatnu vrtoglavicu...i dok god budem imala taj osecaj znam da cemo trajati. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Prvi poljubac 6/2/2011, 8:23 pm | |
| Radoznalost, strah, ceznja.... sve to sam osecala u jednoj sekundi Secam se da je bilo prolece , ali ja sam se ipak tresla jer sam zelela da osetim njegove usne.Zelela da prva pridjem ne znajuci kako ce on da odreaguje. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Prvi poljubac 6/2/2011, 8:25 pm | |
| Poljubac – Taj tajanstveni dodir usana. Susret i spajanje dve duše. Tog trenutka sudbine se spajaju, buducnost se menja, budi se nada, ljubav i ćežnja... | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Prvi poljubac 15/2/2011, 8:04 pm | |
| Kad me zagrliš, poput vjetra huknem, po meni se zvjezdana prašina spusti i ja za tvojim poljupcima požurim, da u porama vatrom procvjetam.
Kad osjetim kako mojom utrobom dišeš i pučinom mojih toplih bedara ploviš, uzbuđen u mekom carstvu se smirim, i kao val, u luku blaženstva uplovim.
Zal Kopp | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Prvi poljubac 15/2/2011, 8:07 pm | |
| reci mi
kroz noc koracam i cekam te kao da ides iza mene osecam te kao da me stalno pratis ...govorim ti neke slatke reci al tiho da ne cuju drugi onako kao i ti kad si prisao mi i sasvim blizu gorele su tvoje usne nisam te razumela ali sam znala sta si mi govorio kao i ti kad dotakao si mi usne i oziveo me posle hiljada praznih zivota vratio mi nesto sto se zove razlog da ne pobegnem i ne pocnem iz pocetka isti ovaj zivot po ko zna koji put sa ko zna kim dok zivim pored ko zna koga dok slusam neke poznate reci a ne razumem njihovu smisao... koracam kroz noc dok oluja se sprema osecam oko sebe neki cudan nemir kao da me pratis kao tvoje usne kao da slutis sta ti zelim reci...
reci mi!
(m.miljkovic) | |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Prvi poljubac 11/3/2011, 8:00 am | |
| Prvi poljubac dođe mu kao neka mala matura, posle koje se prelazi u više razrede, gde se uči viša matematika ljubavi sa svim poznatim i nepoznatim količinama.
Branislav Nušić ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Prvi poljubac 13/3/2011, 11:10 am | |
| Poljubac
Hiljadama puta sklapam oci, da bih na usnama osetila, onaj poljubac koji sam mu izmamila, tu na ulici medju prolaznicima, onoga dana kada sam odlazila. Secam se spustio je glavu, a ja, da li sam se na prste propela, da bih ga poljubila, ne znam, secam se samo da je na mene bila visoka potpetica i neka crna jakna, i nicega se vise ne secam, jer sam se toga trena izgubila, tu medju prolaznicima, onoga dana kad sam ga poljubila, onoga dana kad sam odlazila, njegov sam poljubac na sebi nosila.
Tea
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Prvi poljubac 25/3/2011, 10:39 pm | |
| Usne koje si jednom poljubio nisu iste usne. Dva puta neces ubrati istu ruzu, ni dotaknuti licem isto lice. Usne koje si dvaput poljubio nisu iste usne. U drugom poljupcu jos je uvek zivo sjecanje na prvi poljubac.  ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Prvi poljubac 17/4/2011, 9:08 pm | |
| To je nježan dodir, kao kada lahor vrhovima prstiju prelazi preko usana ruže odnoseći sobom dugo slatko uzdisanje i tiho umilno šaputanje. To je početak čudesnog treperenja koje ljubavnike uznosi iz materijalnog svijeta u svijet nadahnuća i snova. To je primicanje cvijeta sase šipkovom cvijetu i miješanje njihovog daha da bi se treća duša rodila. Ako prvi pogleda liči na sjeme koje boginja ljubavi u polje ljudskog srca baca, onda je prvi poljubac nalik prvome cvijetu na vrhu prve grane na stablu života. Halil Džubran.  ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Prvi poljubac 18/4/2011, 1:30 pm | |
| POJAM POLJUPCA
Poljubac ima znacenje. Kad ne znaci nista on je promasen. Kad oznacuje sve to je poljubac ljubavi. Ali ljubav se ne mjeri poljupcima. Ljubav vodi poljupcu,ali ga nadvisuje. Ljubav trazi poljubac,ali njime gospodari. Poljubac je hvalospjev zivotu,ako je iskren. Poljubac je prevara,ako je lazan. Poljubac ljubavi je plod zajednistva.
Antonio Ugneti | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Prvi poljubac 18/4/2011, 1:31 pm | |
| | |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Prvi poljubac 24/12/2011, 10:31 pm | |
| "Ona se verovatno tačno seća na kom smo se sastanku poljubili... Ja, priznajem, ne... Jer svoj život sam počeo da brojim tek od tog poljupca pa nadalje." ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Prvi poljubac 6/1/2012, 11:09 am | |
| ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Prvi poljubac 16/5/2012, 8:46 am | |
| Poljubac je emocionalna reakcija koja utice na stanje svesti i uma da deluje beskrajno magicno,nezno,strastveno.. Poljubac nas ispuni najvecom srecom ili nama srusi sve snove uvek deluje zavisno od emocije to je osecaj bliskosti..... Ali svi znamo da je poljubac carobna stvar...poljubac nemozemo lagati... Poljubcem iskazivamo ljubav,pozudu,sklonost nekoj dragoj osobi.. Poljubac je najotvorenije i njaiskrenije sto mozemo dragoj osobi pruziti... [b]Prolazi, sve prolazi nestaje, sve nestaje godina, za godinom odlaze, odlaze Prvi poljubac davno zaboravljen prvi dernek ko zna gdje je zagrli me i tiho se privuci da mi suzu ne vide Koraci, k'o oblaci vode me, ko zna gdje sjecanja, samo sjecanja ostaju uz mene ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | meseceva rosa

Broj poruka : 7858 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Re: Prvi poljubac 8/11/2017, 11:05 pm | |
| KAD SE PRVI PUT LJUBI
Tek ti zacepte grudi Kako i ne bi? Kao kad kiša pljusne, Kada se prvi put ljubi, Pitaš se u sebi: Šta rade usne? Šta rade zubi?
Prvi poljubac ide Sa prvom zamršenom kosom, Kada se pitaš: Da li smeš? Kad misliš da te svi vide I uopšte ne znaš šta ćeš Sa nosom?
Poljubac daš mi. Poljubac dam ti. Lice se zažari i zaplamti I neka zebnja uđe ti u kosti, Posle se pamti, Posle se pamti, Do večnosti!
Milovan Vitezović
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

Broj poruka : 7858 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Re: Prvi poljubac 8/11/2017, 11:07 pm | |
| PRVI POLJUBAC
Jednom za nju divne večeri: dok Sunce kroz grane prosipa zrake u kući nasta panika neka, u glavi oca i njene majke.
Šapuću nešto, kroz prozor vire, kao da vani igra mečka. Zbunjeno razmišlja: „Šta je tu ružno što sam pred kuću dovela dečka.
Šta je to s’ vama tata i mama?“, ljutito zbori. „Šta vam to smeta? Pa nisam više malena beba. Ja imam, eto, četrnaest leta.“
Srboslav Srba Krajšić
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: Prvi poljubac  | |
| |
|  | | | Prvi poljubac | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 7 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 7 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » Fotografija dana Danas u 1:26 am od meseceva rosa» medeno Juče u 8:43 am od Dusica Pajovic» Taj romanticni Balasevic 28/2/2021, 2:12 am od meseceva rosa» priznanje 25/2/2021, 10:17 pm od SaMar» Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 17/2/2021, 3:18 pm od majacvet» ŠTAMPARIJA FLEŠ ZEMUN 16/2/2021, 4:07 pm od meseceva rosa» O ČEMU TI TO? - CECILIJA 10/2/2021, 11:03 pm od CECILIJA» SEVERNA GRANICA 8/2/2021, 12:07 pm od panonski galeb» Ljubavne pesme 2/2/2021, 9:35 am od Isak Prov» ANAMNEZA 1/2/2021, 9:53 pm od ZEX» PSALMI LJUBAVI 6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović» Plavi tonovi... 27/11/2020, 1:57 am od meseceva rosa» Duhovne price 5/11/2020, 1:59 am od meseceva rosa» Na obodu neba 29/10/2020, 9:33 pm od Marr Inna» Mudre misli 16/10/2020, 1:46 am od meseceva rosa» Neozbiljna pitalica, bez filozofije molim 27/9/2020, 9:18 am od ZEX» ПИСМА 27/9/2020, 9:02 am od ZEX» GRESNIK 22/9/2020, 4:34 pm od inadzija» Poruka vasoj ljubavi..., Ucinite to ovde 2/9/2020, 3:42 pm od ZEX» Srodne duse 12/8/2020, 3:55 pm od BiMoglaDaMogu» Sve o Skorpijama, Vazi i za znak i podznak... 6/8/2020, 12:21 am od ZEX» O BOLU 28/7/2020, 4:09 pm od ZEX» Srednjevjekovni gradovi Crne Gore  15/7/2020, 1:06 am od meseceva rosa» Priče i bajke 14/7/2020, 1:26 am od meseceva rosa» Iz Antologije srpske poezije 5/7/2020, 11:45 pm od ZEX» Zaključavanje foruma 10/6/2020, 3:49 pm od Masada» Mario Vargas Ljosa 9/6/2020, 3:59 pm od meseceva rosa» Ismail Kadare 9/6/2020, 3:48 pm od meseceva rosa» Marguerite Yourcenar 9/6/2020, 3:33 pm od meseceva rosa» Pearl Buck 9/6/2020, 3:19 pm od meseceva rosa» Vuk Drašković 9/6/2020, 3:03 pm od meseceva rosa» Filip Petrović - pesme 8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic» Zbignjev Herbert 5/6/2020, 6:34 pm od meseceva rosa» Ela Peroci 5/6/2020, 6:22 pm od meseceva rosa» Skadarlija 4/6/2020, 1:02 am od ZEX» Ruski Ženski Glas 1/6/2020, 6:08 pm od ZEX» Biserje mojih godina godina 31/5/2020, 11:12 am od Masada» Nase autorske fotografije  28/5/2020, 12:59 pm od Tea» Citati Bukovskog 19/5/2020, 2:12 am od meseceva rosa» Citati o zenama 12/5/2020, 10:36 pm od Nostromo» Brisanje Youtub - ova 6/5/2020, 1:10 am od meseceva rosa» Noćas me gubiš 4/5/2020, 7:21 am od Masada» Zena i cvece 1/5/2020, 1:34 am od meseceva rosa» Moja romanticna skitanja net-om :) 28/4/2020, 3:12 am od Tea» ROMANTIKA BEZ REČI " 28/4/2020, 2:05 am od meseceva rosa» Razbijemo monotoniju bojom 5/4/2020, 2:07 am od meseceva rosa» DEKOLTEI 22/3/2020, 1:52 am od meseceva rosa» Rimujemo reci 16/3/2020, 2:47 am od meseceva rosa» Asocijacije 15/3/2020, 2:49 am od meseceva rosa» Tajna 28/2/2020, 2:40 am od meseceva rosa |
|
|