LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | Neki nama malo nepoznati stihovi... | |
| |
Autor | Poruka |
---|
Beskraj

Broj poruka : 21554 Godina : 44 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
 | Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 17/7/2010, 11:54 am | |
| Ljubi me Ali ne dođi preblizu Ostavi mjesta za ljubav Da se smije svojoj sreći Daj da uvijek jedan pramen moje žute kose Bude slobodan.
Maria Wine (1912-2003) | |
|  | | Tea

Broj poruka : 3260 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
 | Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 17/7/2010, 9:29 pm | |
| DOTAKLA BIH TE
Dotakla bih te kao nekad. Da znam samo kojim putem snovima lutas trazeci ljubav, nasla bih te, dotakla bih te, kao tada... Da samo mogu da doletim, uzalud pruzam uvela krila ovo nebo ne razume srecu.
Dotakla bih te kao zelja; znam da me zelis i da me pratis nekim mislima kad nikog nema da te utesim. U tom trenu na nekom drugom kraju ceznje ja sam sama. A dotakla bih te kao san, da smirim ti uzdah, da zacaram ti usne i umirim te rukama trazeci samo da me cvrsto stegnes, da mi samo kazes da sve proslo je.
Dotakla bih te kao miris kad ides poljem, kad u njemu nadjes neki mali svet. I onda kad sve nestane, jos uvek osecas miris poljskog cveca, jos uvek si tamo jos uvek me pratis... Dotakla sam te svojim recima al nije to sve, ne, nije jos kraj, jos uvek cekam te...
Maja Miljkovic ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 17/7/2010, 10:23 pm | |
| P I S M O
Ne ljuti se što ti nekad pišem i o tome nikom ne govori , želim s tobom podijelit trenutke kad u meni sjeta progovori ....
Ja još volim nespavane noći kad u duši redam davne slike , ti u meni živiš kao oči tvoje oči sjetne i velike ...
One su mi smiraj ljetnjeg dana kad se sunce na počinak sprema , dva velika pitoma kestena na komadićima porculana ...
Luka Lune Jović
____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 17/7/2010, 10:29 pm | |
| UMORAN SAM
Umoran sam Od plesa na žici Dok dolje odjekuju krici Onih što čekaju tren Da budeš razbijen, Da konačno padneš, Da zauvijek staneš Izvoditi figure, Onima što žure Zabiti nož u leđa. Još ih i vrijeđa Što nisi kao oni, Bezlični pijuni Čiji je alter ego ili, možda, nego, I nikad ti oni oprostiti neće Što cvijećem nećeš nazvati smeće.
Zato, kad padnem, dizati se neću Jer ja sam jednom spoznao sreću, I znam zašto sam živio do sada, A oni to neće, ne mogu nikada.
Drazan Gunjaca ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 17/7/2010, 10:32 pm | |
| Tako si mi blisko da si bliza nego dan noci, i senka svetlu; tako blisko da reci koje za tebe slazem znas pre nego sto ih i pomislim; tako bliska da ne znam gde pocinjes ti, a prestajem ja. Grad u kome zivis znam iz uzbudjenja. Sigurno ima svoj geografski polozaj, umetnicka dela, administraciju i po tome je slican mnogim drugim gradovima; ima Tebe i to ga izjednacava sa mojom ceznjom i snovima u kojima takodje zivis. On je cvor srece i sudbine do kog nece dovesti besputni zivot mog dlana. Tako daleko da samo uvek i nikad mogu pomocu misli da priblize tvoju udaljenost. Toliko si daleko kad kazem zivis, mislim postojis, onda su te reci metafora moga, a ne tvoga postojanja Toliko daleko da kad kazem Ti, Tebe, Tebi to su pisani znaci moje egzistencije, suvise bedne da bih joj davao naziv radi nje same. Zivis tamo gde niko drugi nece stici sem tebe, u suzi mojoj; blizu, blize no najblize reci koje ne umem da odgonetnem. Tako si blizu mene kao sto bih ja zeleo da budem blizu tebe; tako si blizu mene da se sporazumevamo otkucajima srca; tako blizu da bi radi opstanka morao da postoji moj zivot u kom zivis, morala bi da se ugasi moja misao u kojoj mislis, morao bi da se probudim iz sna u kom sanjas
(autor nepoznat) ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 17/7/2010, 11:43 pm | |
| Ožiljak je tvoje ime Slučajno smo se sreli sećaš se, jedan običan susret razmenili nekoliko reči u istom gradu u kome smo živeli
Zašto sam od tog trenutka znala da je moj život obeležen da ma kako daleko otišla neću moći od sebe pobeći znam tek danas
Znamo sada to oboje Bog je hteo da se sretnemo a oni nam nisu dali da zauvek tu i ostanemo
Živimo i ćutimo našu bol šta su drugo i očekivali od nas Da u dušu nam zavire da je prodaju
Pričaju mi o tebi slušam ih, a ne znaju da ja sve znam a da te ne vidim a da te ne čujem a da te ne sretnem
Nosim tvoje ime u svojim izdisajima u svojim rukama u džepu od kaputa u šavovima haljine i bez tebe ne bih znala da postoji sreća.
Slavica Frančešević ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 18/7/2010, 7:22 am | |
| PRIJETNJA NEZAHVALNOJ LJEPOTICI
Znaj,Celia u svojoj ponositosti, Da ja sam glas i slavu dao tebi. U gomili ljepotica bi prostih Živjela;nitko pamtio te ne bi, Da stih moj nije pronio ti ime Svijetom; ja digoh krila Slave njime.
Ta ubojita moć ni malo nije tvoja; Ja sam je dao tvom glasu i zjeni; Slatkoća ti i dražest sva je moja; Moja si zvijezda, sjaš s mog neba meni; Ne strijeljaj stog iz neba posuđenog Munje na onog što te tamo postavio.
Prijetnjama takvim više me ne ponizuj, Rasčinit mogu ono što sačinih; Nek' se budale dive tvom mističnom obliku, Ja tebe poznam u samrtničkom liku. Pjesnici mudri sakriše istinu u djela, Al' je sami znadu kroz sva njena vela.
Carew ,Thomas ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 18/7/2010, 7:23 am | |
| Rekoh svome srcu, slabom srcu svome: Zar to nije dosta svoju dragu ljubit? Zar bas neprestance treba srce gubit, I rasipat srecu u trazenju tome? Reklo mi je srce Ne, to dosta nije, Ne, to nije dosta svoju dragu ljubit, Vec bas neprestance treba srce gubit; Slada nam je sreca sto je bila prije. Rekoh svome srcu, slabom srcu svome: Zar to nije dosta, ova vecna tuga? I kad neprestance nadolazi druga, Ne patis li boli u trazenju tome? Reklo mi je srce Ne, to dosta nije, Ne, to nije dosta, ova vecna tuga, I kad neprestance nadolazi druga, Sve su sladje boli sto su bile pre. Izgubio sam zivot, snagu, Izgubio sam sve veselje, I ponos svoj, i prijatelje, I u svoj genij veru dragu. Ja istini vam srce dadoh, I druzica mi posta mila; Kad videh kakva sve je bila, Tad ojadjen je mrzit stadoh. A ipak ona vecno traje, I tko je tuzan ne poznaje, Taj nista nije nikad znao: Riec boziju u njoj cujes svetu. Sva sreca bje mi na tom svetu Sto katkad sam se rasplakao...
Louis-Charles-Alfred de Musset ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 18/7/2010, 7:23 am | |
| KRV
Bilo nas je petero za kockarskim stolom, ne računajući krupjea i njegovog pomoćnika. Čovjek do mene držao je kocke u stisnutoj šaci. Puhnuvši u prste, rekao je: Ajmo mala, i nagnuo se preko stola da ih baci. U tom trenutku svijetla krv krenula mu je iz nosa, i poprskala platno od zelenog pusta. Ispustio je kocke. Ustukno zaprepašten, užasnut krvlju koja mu je tekla niz košulju. "Bože što mi se to događa", povikao je i uhvatio me za ruku. Zaučuo sam stroj smrti kako se pokreće. No, tada sam bio mlad, i pijan, i željan igre. Nisam morao slušati. Otišao sam. I nikad se nisam osvrnuo, niti toga sjetio. Sve do danas.
Raymond Carver ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 18/7/2010, 7:25 am | |
| Izmedju mene i tebe
Između mene i tebe tako je malo prostora. U taj procjep stao bi tek treptaj svjetlosti. U njeg se smjestila naša čežnja, u njeg se smjestila naša ljubav.
Tako smo blizu ti i ja, a opet tako beskrajno daleko. Dijeli nas tek djelić najmanjeg dijela. A ipak, koliko god se trudio, koliko god težio i htio, nikada me nećeš dosegnuti.
Između mene i tebe tako je malo vremena. U taj procjep stao bi tek treptaj oka. U njeg se smjestio naš život, u njeg se smjestila naša sudbina.
Tako smo slični ti i ja, a opet tako beskrajno drukčiji. Usprotivilo nam se čudnovato prostranstvo neodređenih razdaljina, prostranstvo kojeg nije potrebno prijeći.
Ne napreži se uzalud, jedini moj, ne širi svoje ruke ne bi li me zagrlio. Između nas je more beskraja - ne veće, ne dublje od nježnog dodira. Ali zar ne znaš? To je more ljubavi i ono će nas zauvijek spajati.
A.P.Kezele ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 18/7/2010, 7:28 am | |
| Plima i oseka
Ljubio sam te celu Pukama Dahom Pogledom
I bio zaljubljen u sve
U kosu koja odaje raskoš tela U trepavicu na desnom oku U pogled odozdo Zamućen pomalo i uvek na tajnom (Niko sa tako malo pogleda ne vidi više)
U nos Nema majstorske ruke Koja može postići tu finoću izrade
U usne Koje su uvek otvorene kao ruža I sa uvek svežim ružom (Na njima sam uzimao najmanje i najslađe obroke Kojima sam se zatim danima hranio)
U vrat Vilinski vitak i beo Nema tog dragulja koji ne bi poželeo Da na njemu visi
U duge pravilne lukove Koji se dižu na bregovima tvojih dojki Tamo sam pogledom i željom najčešće boravio One su prošle sve A ostale netaknute Tvoje detinje grudi Tvoj najnevidniji deo tela
U stomak Gladak i hladan po površini A ispod vatra i grč
U tvoje tišine Kada si me znam napuštala I ko zna gde i s kim lebdela
U tvoje bure Koje su dolazile sasvim neočekivano Sa nepoznatog komandnog mosta
Ti si plima Ti si oseka Dohvatš sve što poželiš I uzmakneš brzo Da ne bi i sama bila uhvaćena
Ja sam čovek Između plime i oseke tvoje ljubavi Čas beskrajno bogat A čas pusti siromah Kome je sve blago isteklo Kroz prste
Volim te I to je stavrno
Petar Rus ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 18/7/2010, 11:43 am | |
| Kad bi se vratio
- Damir Ždralić
Zvijezde nebeske bi progledale u mom srcu zatreperile latice usnulih cvjetova pčele mojih očiju sisale bi med tvoje ljepote porodile bi se laste u gnjezdima i ta mladunčad manje bi čeznula za majkom
od mene, koja kao breza umirem za vjetrom kojeg volim. To si ti.
Kad bi se vratio, dani bi počeli hodati, a noći bi propričale i sve bi me sjene pratile kao dobri anđeli.
Da se vratiš pa da nestanem sa ovog svijeta, kao ostrvo, koga je more otkrilo i sebi uzelo, nevidljivo i tajno, kao što ga je stvorilo.
Tajna je tvoj povratak kapetane. Ja sam usamljeni pusti brod koga vjetrovi obilaze i u daljini nestaju, bez Tebe. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 18/7/2010, 12:22 pm | |
| Kad bi se vratio
- Damir Ždralić
Zvijezde nebeske bi progledale u mom srcu zatreperile latice usnulih cvjetova pčele mojih očiju sisale bi med tvoje ljepote porodile bi se laste u gnjezdima i ta mladunčad manje bi čeznula za majkom
Kad bi se vratio, dani bi počeli hodati, a noći bi propričale i sve bi me sjene pratile kao dobri anđeli.
Da se vratiš pa da nestanem sa ovog svijeta, kao ostrvo, koga je more otkrilo i sebi uzelo, nevidljivo i tajno, kao što ga je stvorilo.
Tajna je tvoj povratak kapetane. Ja sam usamljeni pusti brod koga vjetrovi obilaze i u daljini nestaju, bez Tebe. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 18/7/2010, 12:52 pm | |
| Ti si stranac, ne poznajem te,
al opasan si po srce moje,
nateraces ove usne, ... da pozele da budu tvoje.
Jos uvek si stranac, a cini se da te
sudbina namerno na moj put nosi.
Kazi mi onda, razresi dilemu,
da saznam za tebe, konacno, ko si?
Mora da si pisac, jer govor ti je knjiga,
poznajem ga dusom po magicnom zvuku,
cinis me da zelim da sam olovka tvoja,
pa da me nikada ne ispustis iz ruku.
Mora da si slikar, tvoj osmeh je slika,
bez njega bi moj svet izgubio boju,
ah vec ludo zelim da sam kicica mala,
pa da tako zasluzim svu beskrajnu ljubav tvoju.
Mora da si pesnik, jer tvoj pogled je poezija,
spektar osecanja, toplina i dar.
Vidis li da zudim da sam tvoja rec,
da ti vecno predam sav svoj poetski zar!
Mora da si muzicar jer osecam tvoj ritam,
zvuk ustreptalog srca kroz vatrenu noc,
dozvoli mi onda da budem tvoja nota,
odsviraj me sad, kad ti dajem svu moc.
Ali znam, strance, to su samo pusti snovi,
tebi je u mislima sada drugi neko,
zasto onda cinis da te nocas zelim,
da te strasno ljubim, iako si daleko?https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/ljubav-i-poezija/275431991241 ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 18/7/2010, 8:22 pm | |
| Ljubav - Marijana Mladenović
Dođe iznenada, slobodno ušeta, zauzme svaki deo srca,... Visa mer ispuni radošću dušu, vine među oblake i zvezde, stavi osmeh na lice, sjaj u oko, napravi haos u glavi, podari najlepše snove...
Nestane iznenada, baci treskom sa oblaka na zemlju, donese noći bez sna, dane bez svetlosti, život bez radosti, prazne ruke, rane na srcu, bol u duši, suze u oku, haos u glavi...
Ljubav, snaga što u trenu uzdiže, snaga što u trenu razara.
Iz knjige "Tebi inspiracijo moja"˙) ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 18/7/2010, 11:19 pm | |
| Mozda
Možda slučaj učini svoje možda se ipak sretnemo u nekom gradu niko ne zna kojem na nekom putu na nekoj raskrsnici u nekoj prodavnici dečijih igračaka ili kraj male prodavnice suvenira
Možda je pomisao koja mi nikada nije davala mira jer sudbina je ta koja naše puteve bira
Možda život učini pa se dve naše izgubljene ladje sretnu na pučini ili kad ti zadješ u moje predgradje
Možda posle svega snovi uzalud i ne postoje možda se jednog jutra sreća osmehne i na nas dvoje
Jer niko nikog dočekao nije ako ga nije bezuslovno čeko a da pritom za prolaznost ne haje Možda je ponekad tako daleko ali i jedina nada koja nam preostaje
Milan Visnjic ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Beskraj

Broj poruka : 21554 Godina : 44 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
 | Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 20/7/2010, 5:04 pm | |
| .sada, kada ništa na svijetu ne može vratiti dane prohujalog ljeta naš sjaj u travi i blještavost svijeta, ne treba tugovati, već tražiti snage u onom što je ostalo i s tim živjeti..
zaboravimo, ne radi nas, ne radi zaborava zaboravimo da smo se voljeli, da smo se svadali i da smo bili krivi..
..požurimo, s danima i danima sto će doći požurimo sa shvaćanjima, sa svim što me odvaja od tebe..
jednom, ćeš se vratiti i ubrati cvjetove koje smo zajedno mirisali, gazili ali, tvoje ruke bit će prekratke, a noge premorene da se vratiš..bit će kasno
..možda ćemo se naći jedanput na malom vrhu života i neizrečene tajne htjeti jedno drugome da kažemo, al' proći ćemo jedno kraj drugog kao stranci jedan skrenuti pogled bit će sve što ćemo jedno drugome moći dati...
.zaboravit ću oči i neću promatrati zvijezde koje me na tebe neobično podsjećaju..
..ne boj se, jednom ćes se zaljubiti al' ljubit ćes zato što će te nešto na toj ženi podsjećati na mene..
..ne otkrivaj svoje srce ljudima jer u njima vlada kob i egoizam život je borba - nastoj pobijediti ali ako izgubiš-ne smiješ tugovati cilj života je ljubav-a ona traži žrtve
..bio si moje veliko proljeće uspomena koja će dugo živjeti u budućnosti koje ću se sjećati...
..osjećat ću tugu jer sam tebe voljela bit će to ironija tuge..
..nestat će sjaja u travi nestat će veličanstvenosti svijeta ostat će samo blijeda slika onoga što je prošlo....
William Wordsworth (1770-1850)
| |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 21/7/2010, 6:46 pm | |
| Alfred Edward Housman(1859.-1936.) Sjećanje na plava brda
U srce mi tuče vjetar-ubica Što stiže iz daleka Otkud to sjećanje na plava brda, vrhove njine, imanja neka?
To je zemlja minule sreće Vidim je jasno kako sja, Te vesele staze kojima odoh I sad mi nema povratka. | |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 21/7/2010, 7:30 pm | |
| Kad bi se vratio
- Damir Ždralić
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 23/7/2010, 8:39 pm | |
| Zagrli me, noćas trebam te Srce nek' mi na tren zastane Ako osmijeh tvoj me zgrije Možda će sutra biti k'o prije
Ako ovo san je sve Nemoj da me budiš ti Ako ovo greška je Ne dam da se ispravi
Ti si moj san Osjećam te kroz vene Srce lupa sad Hoće da iskoči iz mene Volim te to znaš Bit ću uz tebe Kaži samo da I privij se uz mene
Ove noći želim da te imam Osjetim dodir usana tvojih Dodirnem nježno, šapnem na uho Poljupcem svakim koliko te volim
Ako ovo san je sve Nemoj da me budiš ti Ako ovo greška je Ne dam da se ispravi
H.Rončević ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 23/7/2010, 8:39 pm | |
| Poljubi me i ne reci ništa samo me poljubi zaboravi da postoji vrijeme navike i ljudi umiri dušu i mirna budi i drage slike iz djetinjstva već pomalo žute napamet izgovorene riječi i sve one što u nama šute zaboravi i da smo se ljubili onako usput u prolazu između želja da se ima više i htijenja da se ode dalje lutajući kao što misao luta i ostajući tamo negdje na pola puta poljubi me i ne reci ništa samo me poljubi tek kada me poljubiš znat ću da postojim i kada probudiš sve ono što u meni drijema malo je reći da me bez ljubavi zapravo nema kada me poljubiš i kada više ne budem sam kada osjetiš da te više nikome ne dam znat ćeš da je ljubav dar od Boga i da smo za život imali razloga poljubi me i ne reci ništa samo me poljubi
Duško Gruburović ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 23/7/2010, 9:26 pm | |
| Reci mi Bože
Reci mi, Bože jesam li kamen ili sam plamen. Jesam li suza ili sam rijeka, ili sam možda oaza neka? Jesam li blato, trn ili ruža što miris pruža? Jesam li, Bože, stablo suho, Jesam li biće ili samo drvo? Reci, mi Bože, kuda ću poći? Ovdje su tamne i duge noći. Jesam li suza, ponor ili rijeka? Ne, ja sam biće koje Te čeka.
stara indijanska autor nepoznat ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 23/7/2010, 9:42 pm | |
| MOJA JE DUSA OBLAK JESENJI
Moja je dusa jesenji oblak, Oblak rastrgan, Ja volim oblake, u jesen. Kao krpa. Bacen na nebo.
Lice mi je, mrko, suncem spaljeno. Moje oci u oblake gledaju. A misao? Misao je upravljena k tebi.
Tadijanovic Jojica ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 23/7/2010, 10:05 pm | |
| U OVOM KRATKOM MEĐUPROSTORU ( Neste curto espaco entrenos a morte)
U ovom kratkom međuprostoru između nas i smrti tako loše trošimo svoj drugi rastanak!
Ti, ljubavi moja, čije ime ne znam i čiju sudbinu ne poznajem, proći ćeš onostran tvoje nekadašnje pesme i tako, od satkane smrti, tvoji koraci postupno prožimlju moj život.
Neko drugo biće cvet na tvojim usnama, I drugi će prsti doticati čistu svežinu Tvojih gotovo vodenih ramena Poznavajuć' napamet belo obzorje tvoga tela..
I tako ćemo koracati budućnosnih očiju, Ti, stareći mojom odsutnošću, Ja, podižuć te na prevoju nade,
I druga će ruka razmrsiti tvoju pletenicu I ja ću poljubiti tvoje lice tamo gde nisi bila I bićeš samo ono što postoji pre najžalosnijih sati I biće kasno dok ne saznam da te nema.U ovom kratkom međuprostoru između nas i smrti, gde me gubiš, gde te tražim naša ljubav odlazi hraneći se oproštajem; ne zato što u tvome naručju umire vreme, već život. ♥ Vitor Matos e Sa | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 23/7/2010, 10:06 pm | |
| TO ŠTO BIH TI REKAO ( O que eu te diria tem o nome..)
To što bih ti rekao nosi ime zaustavljenih trenutaka poput onih što se javljaju posle muzike, u cveću, na početku večeri..
To što bih ti rekao mogla bi čuti tek s poslednjom nagošću, moje reči poseduju jasnoću tela što se daruju bez pripadanja.
To što bih ti rekao dugo je vremena čekalo na te. Stoga te napamet poznaje i stoga te toliko gubim; a ti pritom ne pristižeš ih dugih dijaloga postupno umirući, prevelika, od sebe same.
Pa ako se sretnemo, na nekom sudbonosnom mestu u meni ćeš gledati tvoje belooko lice, kao da promatraš svoju najčišću smrt.
♥ Vitor Matos e Sa
| |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 24/7/2010, 10:12 pm | |
| Ilja Abu Madi
Poklon za praznik
Sta da ti poklonim za praznik
andjele moj, kad ti sve imas?
Narukvicu il' brazletnu? Ta ne ljubim
okove na Tebi videti, ti to znas!
Vino? Pa na vasaru nema vinca takvog
ko sto ga Ti iz ociju svojih prosipas!
Mozda ruze? Pa ja imam najlepsu -
onu kojom mirisu tvoji meki obrazi
Mozda crven ahat sto ko dusa plami
ta dragi kamen s usta ti ne silazi!
Ja odista od duse nista draze nemam
a dusa mi se u tvojim rukama nalazi
| |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 24/7/2010, 10:12 pm | |
| Umar ib Abi Rebia
Molitva
Boze, ako nam rastanak potraje
izdace me strpljenje da Hindu cekam
Gospode, ponos mi se topi i nestaje
snaga tako ludo kopni - nema je
Gospode, od ljubavi si mi teret ucinio
Gospode, nemam ni strpljenja, ni volje
jer, eto, nacinih je brigom duse svoje
nesrecom sto me tako guse i bole
Pa zar je tako kad ljudi vole!?
Boze od mnostva ti ucini zrtve
da se u hramu ljubavnom zalud mole! | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 24/7/2010, 10:13 pm | |
| Nizami
Medznun&Lejla
Od tebe sam udaljen onoliko
koliko ti to zelis,
a ako si tuzna, pogledaj, i ja sam takodje.
Nema vetra bez tvoga mirisa,
niti u meni ista peva a da to nije Lejla,
ni jedno secanje u meni nije traga ostavilo
jer je u tebi svo moje bice nestalo...
Ko sam ja? Jedan prosjak,
koji peva zbog tebe,
voljena, tako daleko, blizu, cujes li me?
Od robovanja zivotu ja sam slobodan,
pa je moja bol takodje i moja sreca.
Jedan utopljenik, zedan u oluji bola i uzitka,
jedan nocni slepac sam ja,
koji se suncu nada...
Moja dusa si ti, a ja sam tvoja,
dve duse smo mi, a ipak smo samo jedna,
dve zagonetke, a jedno resenje za oboje,
da svako na zemlji za drugim pati.
Ovaj put smo deset koraka odvojeni,
premda smo jedno u drugom prepoznatljivi.
Ipak ovde, sto je jedno,
mora se kao dvoje pojaviti,
i ne sme se vec sada u jedno udruziti.
Nema puta koji telo drugom telu vodi,
samo dusa dusi moze putovati...
Srce je vecno, jer tebe voli,
smrt je tamo, gde ti nisi.
Ja ostajem zdravo, dokle god si ti u meni,
jer deo mog vecnog zivota, to si ti... | |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 25/7/2010, 5:37 pm | |
| RASTUZENOJ DRAGOJ
Htio bih plavog neba, i mira, i svjetlosti, perivoj k'o u prici da mi se pojavi, s puteljcima, u sjeni, s cvatom jorgovana i zalosnim vrbama na obali jezera.
I ti da budes tamo izvor moje srece! Da gledam struk ti tanki i oci kako plamte, Ti vilo moja draga i kraljice cvijeca, da ti dadem vjecnost ljubavi beskrajne!
Da te ne gledam tuznu, vec zednu za zivotom, i rumenu u licu, s nasmijanom ljepotom, da ne bude gorcine sto te zadesila, da te ne boli vise bol tvoja sadasnja.
George Topicanu ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 26/7/2010, 7:17 pm | |
| ULAZAK U NEPOSTOJEĆE (odlomak)
O čemu priča papagaj, kada po ničemu nacrtanoj senci, kao na nekoj zavesi gnezdi se?Zid pećine je ništa. Na njega bačena
senka je sam bitak. Senke se mogu razgrnuti, skinuti, staviti na pranje, ispeglati.
To je jedina stvarnost. U ništa iz ničega bačena svetlost. Ali ne osvetljava.
Sveže opeglana senka je dobrog mirisa, Potiskuje smrad iznad ničega.
Zato se na nju smešta papagaj.
I o čemu priča u sebi bukva? Jedno drvo nikad nije samo. Kao vlas kose tankim korenjem istražuje za drugima . To je ruka drveta. Ruke daju znake i idu jedne prema drugim
ispod zemlje. U zemlji je život lakši. O tome priča bukva, i iako je teško čujno, par žbunova zna, šta kaže. Drveće je domaće
i u vazduhu i u zemlji, ali svoje ruke nikad ne podižu iznad zemlje. Na svojim dugim rukama
kao čiode šake. Prstenje ne nose, noktiju uvek čistih.
Ruka drveta doseže kilometre.
Ištvan Vereš | |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 26/7/2010, 9:33 pm | |
| U ODJECIMA ORGULJA.
U odjecima orgulja, u sumovima vjetra, u bljesku neke zvijezde, u kapi kad pada kisa, zamisljala te u svemu i trazila te u svemu, a da te ne nadje nikad.
Mozda te poslije nasla, nasla i ponovno izgubila te, dok je u borbi zivota bila; sad te i dalje trazi i zamislja te u svemu, a da te ne nadje nikad.
Al znade da postojis, da nisi prazna tlapnja, ljepoto bez imena, jedinstvena i divna. Zbog toga tuzna zivi, jer uvijek tebe trazi, a da te ne nadje nikad.
ROSALIA CASTRO ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 29/7/2010, 10:03 pm | |
| Poznaješ li reči te pesme ? Noć je glasno kucala, Teklo je vino iz česme I zvezda je mucala... Hajde da ispijemo do dna
Sve ono čega smo žedni, Sve ono što je deo sna I sve ostalo što nam se čini vrednim! Hajde da ispijemo do dna!
Mehure u poljupcima vrelim, Dinamit rastvoren u koktele srca, I ovu snežnu belinu Što u oblake meke puca. Hajde da ispijemo do dna!
Veče je bilo posuto pekmezom, Ruke zaglibljene u smeh, Poljupce smo razdvajali zarezom, Zagrljajima napunismo pleh.
Sećaš li se ... čudno!? Gorele su Preverove šibice I sve oko nas je budno Pratilo tvoje lice,
Tvoje zamamne pokrete I kisele jabuke na mladežima, Novonapisane dekrete O ljubavi i padežima.
Sećaš li se... mostova? Pariz je čekao nas Da sklopimo reč od sedam slova U dati čas
Da ispijemo jedno drugo Do samog dna.
Nataša Orozović ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 29/7/2010, 10:03 pm | |
| Znam jednu ženu, ćutnja njena, umor od reči, još me pleni, kroz treperenja tajanstvena zenica njenih raširenih
Nezasito u duši gosti bronzu, tek, pesme što je sniva. Za život sreće i radosti ohola, gluva ona biva.
Nečujno hoda kao slepa, na spokoj njen me korak seća, ne možeš reći da je lepa, al bez nje-ne znam šta je sreća.
Slobodu jako kad poželim, tad, gord i smeo, ka njoj hrlim, da učinim mudri bol njen vreli, bunilo njeno da prigrlim.
Posmatra mirno čas suđeni, u svakoj ruci munju drži. Sni su joj čitki, kao seni na rajskom pesku koji prži.
Nikola Gumiljov ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 29/7/2010, 10:15 pm | |
| TAKO MI SVEGA
Usnulu među mojim zvjezdama Budio sam te da me probudiš iz sna Tražio sam te svuda po nebesima I u svim svojim zivotima Volio sam te prije no što si se rodila U mojim snovima ti si se budila Plesala si u mojim grudima Uvijek si mi bila najdraža Tako mi svih mojih svetaca
Leptire si na mene bacala Pa sam i sam dobijao krila Da letim visoko, zvijezde da rušim Umjesto njih da mogu da gorim i pjevušim Svašta sam činio da bih te zadivio Gradio bijele dvore od neba Od tvog poljupca bez vazduha živio I rađao se kad god zatreba Kunem ti se - tako mi svega
Proljeće sam dovodio Kada si kretala u šetnju Kada si htjela da se kupaš Prizvao sam kišu ljetnju Noćima sam samo tebe čekao Ti si od mene pravila pjesnika Svima sam za tvoje ime rekao Da je najljepša riječ svih svjetskih jezika I jeste, tako mi svih mojih pjesama
Ja sam ruže u tvome snu sadio Srce svoje u tvojim očima sakrivao U tvome srcu ptice uspavljivao Učio tvoje oči da se smješe Gledao kako u mom srcu plešeš Onako bezbrižnu i nevinu poput snijega Ko zna gdje sam te prvi put sreo Ljepšu od poezije I manje stvarnu od fantazije Tako mi svega - ....... te B.R ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 29/7/2010, 11:53 pm | |
| ZENA
Jutrom opijen tebi sam stigao lepotice od porculana imaš oci pune svetla elektricnih lampi.
Tebi sam stigao ko niger suncu ljubavlju opaljen i ti si razumela recima kao vodopadima života.
Ne pamtim sasvim šta su ti reci odzvanjale niti sam ti dao od mojih dragulja a bleštala si kao odsjaj sunca u ocima novorocencadi.
Moj život ce poci da zagrli tvoje bolove nasmej se još naci cemo se negde naci cemo se u lavirintima srece.
PALJO BOHUS ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 30/7/2010, 7:18 pm | |
| Kad me gledaš, kad uza me, bez pokreta, sjedeći, blago se nagibaš; kada pružaš svoje dvije ruke, tako umilna, jer želiš, jer bi eto htjela dotaći, da, moje lice. Tvoje dvije ruke, kao iz sna, koje me kao neka sjena dosežu. Gledam ti lice. Dah nježnosti izbio je iz tebe poput svjetlosti u crtama tvog lica. Kako lijepa izgledaš! Izgledaš više djetinjasta. I gledaš me. I smiješiš mi se. Što li tražiš kada me, pružajući ruke, nijema, dotičeš? Osjećam žar sjene, dima što živahan stiže. Kakva ljepota, dušo moja! Nastamba, u zanosu, mirna počiva. Ti šutiš a ja osjećam svoje lice, zbunjeno, blago, među tvojim prstima. Nešto moliš. Pretvaraš se u djevojčicu koja moli. Nešto tražiš. Prelama se neki glas koji ne postoji i koji nešto ište. Zakašnjela ljubav. Ljubav u prstima koja kuca bez buke i bez glasa. A ja te gledam u oči, gledam i čujem te. Čujem dušu posve tihu, djetinjastu, koja pjeva slušana. Ljubav kao cjelov. Ljubav u prstima koju slušam zatvoren u tvoje ruke...
Vicente Aleixandre ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 30/7/2010, 7:53 pm | |
| TI DOĐI
Ti dođi k meni u proljeće, Sa cvijetom budi, Ljepotom cvati kao cvijeće, Misao mi probudi. . .
Ti zatim dođi k meni ljeti, Sa klasjem putuj, Žetvenom pjesmom,što poljem leti, Misao mi obraduj. . .
Ti dođi jesenas zlatnom šumom, Zvijezdu slijedi, U dalek kraj sa borovim šumom Misao mi povedi. . .
Ti dođi k meni zimus zrakom, Sa suncem budi, I punom sjaja divnom bajkom Misao mi probudi. . .
Prođi na koncu mojom humkom, Sa cvijetom hodi, Tu vitki javor milom rukom Darežljivo posadi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Ti dođi!
(Janka Kupala) ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 30/7/2010, 7:54 pm | |
| Dijana Vukman
Miris magnolije
Poljubih te sinoć u snu. Sobom odzvonio je miris magnolije... Dal' to miris je s tvojih usana!? Šaputao si mi smijeh skriven u krošnji rascvale magnolije, poput djeteta poigravao si se mojom kosom koja slijevala se raspletena niz moja ramena, prelazio si mi vratom vršcima prstiju i svaki dodir, poput daha, nježno si mi na kožu spuštao. Ne vidim te, ali znam da si tu jer miris magnolije još mi sobom poput latica leprša. Svoje dlanove nečujno si polijegao na moje grudi, prekrivao njima moje nago tijelo još od sna toplo. Raduje me što bio si sam kad pokucala sam na vrata tvog sna i što samo si šutke pružio ruke prema meni i uveo me, uz osmijeh, u carstvo svojih snova. U tvojim snovima po svuda rastu magnolije i poprimih u tren njihov miris tako snažno da moja koža mirisala je poput tvoje dok krvotokom mjesto krvi u nama kolao je miris proljeća pomiješan s mirisom opojnih magnolija. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 31/7/2010, 7:43 pm | |
| Robinson Jeffers, (1887-1961) NATPIS ZA NADGROBNI KAMEN
Nisam mrtav, samo prestah biti ljudsko biće: To će reći Svukoh sa sebe smiješne gordosti i slabosti, Ali ne kao čovjek Što se svlači da se uvuče u krevet, već kao atletičar Što se skida za trku. Fini splet živaca koji me činio mjerom Stanovitih izmišljotina Zvanih dobro i zlo; zbog koga sam se grčio s bolom I opuštao sa zadovoljstvom; Nervozno naravnan kao mali elektroskop: Nestao je, istina; (Nikad mi ne nedostaje; ako svemiru treba, Vrlo lako ga je nadomjestiti!) Ali sve ostalo je povišeno, prošireno, postalo slobodno, Divio sam se ljepoti Dok bijah ljudsko biće, sad sam dio ljepote. Lutam u vazduhu, Pošto sam ponajviše plin i voda, i tečem u okean; Dotičem vas i Aziju U istom času; umiješan sam u izlaske sunca I u žar ove trave. Ostavih zemlji mali talog
| |
|  | | Bajka

Broj poruka : 403 Location : u srcu Humor : smejem se Datum upisa : 26.06.2010
 | Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 1/8/2010, 10:43 pm | |
| Daj mi snage Da volim i kad je tesko Da prastam i kad nemam snage Da zelim i kad nastupe suse Daj mi snage Da verujem i kad ne cujem zvona Da nadjem put i kad se izgubim Da se molim i kad nas nema Daj mi snage Da izdrzim i kad stanem Da plivam i kad tonem Da se dignem i kad padnem Daj mi snage Da prepoznam boje boli Da vidim koliko me ko voli Da cutim i kad bi nesto rekla Daj mi snage.
Piroska Budisin
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 2/8/2010, 11:21 pm | |
| Sto li tvoje usne o mojima sniju? Dal' valove snene sto obecanjem plove mreskavim plavetnilom i neba i dubina trazeci luke, tihih zala snove sto vapec' jecaju, molitve s visina. Neka tvoje ruke zeljom moje miluju ... Njeznom slutnjom leptirovih krila leprsaju sjene, njeznost dodira raspjevanim damarom ustreptalih bila tvoja ruka mojom, opoj - pjesmu svira. Dal’ su nasa tijela kao cvjetna polja? Polegla na lezaju paperjastog neba ispod srca Zemlje, iznad duse Svemira na uzglavlju od zvjezdanog srebra pokrivena mirisom polena i rascvjetalog mira. Da li nasa ljubav ima pocetak i kraj? Kao bezvrijema traje. Glasom zborit nece Ne postoje rijeci. Nema juce, danas, sutra Zivi ostrinom njeznosti, britkom zeljom sjece I stalno se radja, kao nova jutra ... I nek bude tako! Nek' usne sniju, ruke miju, tijela zude. I pjevaj, o ljubavi, pjevaj, ti sa svojom sutnjom i nek traje opoj pijanom srecom i vjecnosti slutnjom...
Zlatko Adilovic ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | midjika

Broj poruka : 1194 Godina : 45 Location : Beograd Humor : pa nije bas cunami, ali ima ga:) Datum upisa : 04.03.2010
 | Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 2/8/2010, 11:40 pm | |
| Nebo
Gledam u nebo. Pokušavam da uđem u taj nedohvat. Mesec je prepreka. Ja hoću dalje ići.
Duša moja prelistava sećanje na nju. Moj pogled sa zvezdama razgovara. Tražim je tamo. Tiha cvrčkova noć odzvanja u uhu mom.
Poneka zvezda okači treptaj na moju trepavicu. I polako mi zatvori pogled.
Predrag Banjeglav ____________________________________________ I ruke rađam onom što ruke nema, i srce sadim u stenu i čelik, ja ne mogu da s tugom ne dremam, kroz vazduh ne plivam, kroz vodu ne letim...
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 2/8/2010, 11:55 pm | |
| Ne možese istrošiti
Ne moze se istrositi ni jedna jedina rijec kojom svoju ljubav izgovaram i tvoje usne na mojim usnama otkrivaju tragove koji ostaju za mojim poljupcima.
Zelio bih ti lice obiljeziti svojim, da bih mogao u tebi izdahnuti u casu kada oko mene ostane samo sirom otvoreno nebo tvoga pogleda.
Lucien Becker ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | midjika

Broj poruka : 1194 Godina : 45 Location : Beograd Humor : pa nije bas cunami, ali ima ga:) Datum upisa : 04.03.2010
 | Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 3/8/2010, 12:06 am | |
| Orlovi
Hoću s tobom da letim i orlove da vidim. Hoću samo tebi da dam vrhove ljubavi čiste. Neka mi snegovi ne zamere što mi je let iznad njih.
Predrag Banjeglav ____________________________________________ I ruke rađam onom što ruke nema, i srce sadim u stenu i čelik, ja ne mogu da s tugom ne dremam, kroz vazduh ne plivam, kroz vodu ne letim...
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 3/8/2010, 4:56 pm | |
| Ne možeš da veruješ da ću da izađem iz stana i da sam pošla da se ne okrenem? Kafa na pola, reč na pola, osmeh do pola. “Tek tako ću poći, čak i da ne trepnem?!” Noga će mi do kraja sigurna ostati?
Pa kad sam ja izašla iz stana Stefana Pfeistlingera, gde neću iz tvoga, mali amateru, sa šupljom pričom i šupljim pogledom? Pa, kad sam se ja spustila u noć, na kocku, i kad sam znala da neću da trpim, ja sam sebi odabrala granicu jasno je povukla, markerom na belom Pa, kad sam ja izašla iz stana gde je sve mirisalo na moju dušu i moj san, kad sam uspela da nađem svoju Tatjanu i da je privijem kao čudnu ženu, oživljenu iz sna, a ti nisi ni senka sna, pa, ja mogu još sto puta u tvoju kuću da uđem, samo da ti pokažem da mogu da izađem, i da ću te još sto puta videti sa otvorenim ustima, jer kad sam ja izašla iz njegovog stana ja sad mogu da izađem i iz same sebe nema više tog poznatog osećaja kog se ne bih mogla odreći, a kako se tek onda lako odričem tuđih bezmirisnih prostora, iznajmljenih apartmana sa šarenih razglednica.
Onaj ko izađe iz stana Stefana Pfeistlingera- on je odabrao da se ne zadržava bilo gde on je odabrao da odlazi, on je odabrao da se odriče, i da ne pita za smisao ili razlog, on je naučio da se ne okreće. A ti me gledaš nakrenute glave, podbočenog lakta jeftinog ljubavnika iz crno belih filmova, „Jesam li sigurna“-pitaš- „Zar ću otići“, igra ti leva obrva. Pa, znaš li ti kome govoriš…? Desi li ti se nekad da kažeš: „Ovde sam već bio, sve mi je poznato, moje boje i moj dah, možda sam sanjao a možda i živeo pre nekh trista godinabaš ovde, pa, iz minuta u minut lagano prepozajem“, I dodirneš sve ponovo, a kao da sebe iznutra dodiruješ, ili dušu neke tamo daleke bake koja se u mđuvremenu u tebi naselila, I čovek koga gledaš liči na crtane čiča Gliše iz detinjstva Sneške Beliće, nacrtana vešala il nevešte crteže što se čuvaju u nekoj fioci i sa osmehom odeš i ne tražiš odgovor, jer se i ne pitaš, predaš se osećaju i hodaš i odlaziš u noć, na drum, taksi il kočije pitanje je veka, al su oči iste i duše su iste I, dok silazuš stepenicama, sto ti duhova govori:“VRATI SE“, Al ti jedan, tvoj glas, kaže: „Idi, ni rođena nisi da se zaustavljaš, to što si prepoznao ne znači da si našao Ii nikad neću saznati da li se kajem, ali znam da bih opet otišla. A ti me sad gledaš ko umorni lovac, važan i siguran, a da sam ti ja ženica što treba da očisti divljač prijateljima koje čekamo na večeri, A tebi bih grkljan, kad bih htela, sa dva zuba prerezala, ispljunula, pa s krvavim usnama kroz otvorena vrata… Ja nisam od onih na koje te je upozoravala majka zato ne brini, za ovakve nije ni znala da postoje, ja ne odlazim da bi me ti molio da se vratim, ja mogu biti sve što poželim, ali ne mogu biti lošija nego što jesam…
I zato-otključaj mi vrata, prospi vino i zaboravi da sam ikada i prešla prag tvoga stana. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 3/8/2010, 10:33 pm | |
| Povratak za san
Ponekad silaziš pred svjetlo Vukući teška krila Legnem u tvoje oči I stvari nestvarno lako Pronalaze čarobna mjesta
Grančicom ruzmarina Navlačim prozirne kapke
Stežeš mi ruke u snu
Pusta tvoja samoća A tako mali prozor Kroz koji tiho Volim tvoju dušu
Olja Savičev ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 3/8/2010, 11:00 pm | |
| SVA ČUDA MOGA SVIJETA
Sva čuda moga svijeta Dogodila su se u tebi Jer sve su moje melodije Skladane za orkestar smijeha Samo je ljubav samozatajna i tiha Zbog tebe sam počela voljeti tugu Otvarati riznice samostana Otkrivati se bez borbe Bez razloga I dok se rasipamo u neizgovorene nježnosti Dok vodimo ljubav pogledima Ja ti unaprijed opraštam Sve što se mora i što se neće dogoditi U tebi sam srela sebe Postojanu i nijemu Poput noćne kiše Koja se beskrajno slijeva U jedno tamno more Spremno da je oboji modrinom Ja se više nikad neću vratiti u oblake Zaustavljena sam u tebi Kao vrijeme u stihu A počelo je osmijehom bez povoda Najljepšim Koji je postao prostor svih mojih kretanja I jedini svijet za sva moja čuda
(Olja Savičević) ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 3/8/2010, 11:05 pm | |
| RUZA NA JASTUKU
I tek ponekad stavim ruzu na jastuk da mirise... Odvrne mi slavinu sjecanja ne propustajuci ni najmanji detalj koji je ostao upamcen o tebi da uludo istece. I tek tada dozvoljavam srcu da tiho uzdise za vremenom proslim, rugajuci se samom sebi zbog neuspjeha. Vatra ponovo se pali. Nemilosrdno, iznutra me pece, a onda krenu kise suza da je gase... Kako je tesko provesti vece u samoci obavijen strahom, ne zbog proslosti, vec od buducih dana sto dolaze... I tek ponekad stavim ruzu na jastuk, umesto tebe ruza da mi mirise... Podsjeti me da sam i ja nekada znao sta je ljubav...
Goran Lazetic ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 3/8/2010, 11:22 pm | |
| Pronalazak novog poljupca
U junu zevanjem počinje tvoje godišnje doba duhovno pričom odgovarajućeg sadržaja tvome malome njuhu, čitanjem lepih doživljaja ljubavnih i tajanstvenih. Nešto je iza tebe, kad i sama želiš da sačuvaš pozadinu svojih misli, kad tvoja sopstvena senka videći te kao proleće misli da je ona zima.
Ispovedati da je kiša neprijateljica nespokojstva, reći ''dobro sam'' i uplašiti se glasa svoga, biti tužan u času kada se otvaraju snovi, to otkriva tvoju želju da izbrišeš uspomenu svoju, da uskratiš mojoj tajni svoj život.
Jednostavna je istorija sveta, kao ova priča. Ali sad počinješ da vičeš u tišini, bez vatre da pališ cigarete, da se gledaš bez ogledala. Kao da ja ne čujem, ženo, kroz tvoje telo straha tvoga zaglušnu buku. Kao da ne osećam da nas šiba ona ista slepa vetruština, jer možemo pridržati svojim sklopljenim rukama glavu vremena, koja pada kao njihanje šetalice, jer u junu cvetaju uspomene i sazrevaju snovi, jer već znamo šta stoji između moje snage i slabosti tvoje, jer smo iza svojih sopstvenih misli; doživljaj ljubavni i tajanstveni ponovo čitamo.
Hoakin Pasos ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi... 3/8/2010, 11:36 pm | |
| VARIJACIJE SNA
Siroko rukama juriti tamo Negdje daleko ka suncu, U kovitlac plesa, dok dan se bijeli Ne skonca na vrhuncu. Odmor pod drvetom nekim naci U hladne veceri snene, Dok noc se njezo ne spusti na zemlju Crna poput mene. To moj je san!
Siroko rukama juriti tamo U lice suncanom sjaju, I plesat' i kruzit', te kruzit' i plesat', Dok kratki dan ne dodje kraju. U blijedo vece pod stablom visokim Pocinak tijelu prija, Dok na zemlju blago noc ne sidje, Crna kao i ja...
Langston Hughes ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: Neki nama malo nepoznati stihovi...  | |
| |
|  | | | Neki nama malo nepoznati stihovi... | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 2 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 2 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno Juče u 9:52 am od Dusica Pajovic» Fotografija dana Juče u 1:59 am od meseceva rosa» Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 14/1/2021, 2:01 pm od majacvet» priznanje 8/1/2021, 11:01 pm od SaMar» ANAMNEZA 20/12/2020, 8:07 am od ZEX» O ČEMU TI TO? - CECILIJA 16/12/2020, 8:41 am od CECILIJA» PSALMI LJUBAVI 6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović» Plavi tonovi... 27/11/2020, 1:57 am od meseceva rosa» Duhovne price 5/11/2020, 1:59 am od meseceva rosa» Na obodu neba 29/10/2020, 9:33 pm od Marr Inna» Mudre misli 16/10/2020, 1:46 am od meseceva rosa» Neozbiljna pitalica, bez filozofije molim 27/9/2020, 9:18 am od ZEX» ПИСМА 27/9/2020, 9:02 am od ZEX» GRESNIK 22/9/2020, 4:34 pm od inadzija» Poruka vasoj ljubavi..., Ucinite to ovde 2/9/2020, 3:42 pm od ZEX» SEVERNA GRANICA 29/8/2020, 11:54 pm od Nostromo» Srodne duse 12/8/2020, 3:55 pm od BiMoglaDaMogu» Sve o Skorpijama, Vazi i za znak i podznak... 6/8/2020, 12:21 am od ZEX» O BOLU 28/7/2020, 4:09 pm od ZEX» Srednjevjekovni gradovi Crne Gore  15/7/2020, 1:06 am od meseceva rosa» Priče i bajke 14/7/2020, 1:26 am od meseceva rosa» Iz Antologije srpske poezije 5/7/2020, 11:45 pm od ZEX» Zaključavanje foruma 10/6/2020, 3:49 pm od Masada» Mario Vargas Ljosa 9/6/2020, 3:59 pm od meseceva rosa» Ismail Kadare 9/6/2020, 3:48 pm od meseceva rosa» Marguerite Yourcenar 9/6/2020, 3:33 pm od meseceva rosa» Pearl Buck 9/6/2020, 3:19 pm od meseceva rosa» Vuk Drašković 9/6/2020, 3:03 pm od meseceva rosa» Filip Petrović - pesme 8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic» Zbignjev Herbert 5/6/2020, 6:34 pm od meseceva rosa» Ela Peroci 5/6/2020, 6:22 pm od meseceva rosa» Skadarlija 4/6/2020, 1:02 am od ZEX» Ruski Ženski Glas 1/6/2020, 6:08 pm od ZEX» Biserje mojih godina godina 31/5/2020, 11:12 am od Masada» Nase autorske fotografije  28/5/2020, 12:59 pm od Tea» Citati Bukovskog 19/5/2020, 2:12 am od meseceva rosa» Citati o zenama 12/5/2020, 10:36 pm od Nostromo» Brisanje Youtub - ova 6/5/2020, 1:10 am od meseceva rosa» Noćas me gubiš 4/5/2020, 7:21 am od Masada» Zena i cvece 1/5/2020, 1:34 am od meseceva rosa» Moja romanticna skitanja net-om :) 28/4/2020, 3:12 am od Tea» ROMANTIKA BEZ REČI " 28/4/2020, 2:05 am od meseceva rosa» Razbijemo monotoniju bojom 5/4/2020, 2:07 am od meseceva rosa» DEKOLTEI 22/3/2020, 1:52 am od meseceva rosa» Rimujemo reci 16/3/2020, 2:47 am od meseceva rosa» Asocijacije 15/3/2020, 2:49 am od meseceva rosa» Tajna 28/2/2020, 2:40 am od meseceva rosa» psssssssttt ! 23/2/2020, 6:12 pm od My Name is Nobody» Неки моjи цртежи 15/2/2020, 5:45 am od Nepopravljivi Sanjar» najromanticnija soljica za kafu...caj 10/2/2020, 2:34 am od meseceva rosa |
|
|