| Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Nurdan
Broj poruka : 142 Godina : 32 Location : Guca/Kraljewo Datum upisa : 07.05.2010
| Naslov: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 7/5/2010, 7:21 pm | |
| Owo je prwa pesma koju sam napisala...bila sam pod jakim uticajem knjiga koje sam procitala..pa eto...doslo mi...newerowatno je koliko knjiga moze promeniti i uticati na coweka...
Svet oko mene
Tama i bes svuda oko nas Ne otvara se plavo nebo da posalje spas Izgubljeni zauvek u mislima crnim Jasemo na belim konjima smrti Jahac je tu Poseze ka dusama nasim Zarobljeni u carstvu sivila Vristimo za ruku pomilovanja Crne suze liju niz bela lica Prave od nas demone i cudovista Molimo za smrt Ali smrti nema Samo krik coveka u daljini seva Dusa grehom isprljana Mrakom, tamom zavijena Osvesti se I pogledaj oko sebe Duse smrtnika vilene oko tebe Vreme je doslo A njega je malo Pozuri i zgrabi ono sto je ostalo Prosvetli se Ispuni srce svoje Istinu spoznaj I Hrista upoznaj | |
|
| |
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 7/5/2010, 7:23 pm | |
| Zaista prelepo,nadam se da ih ima jos. Molimo za smrt Ali smrti nema Samo krik coveka u daljini seva Dusa grehom isprljana Mrakom, tamom zavijena Osvesti se I pogledaj oko sebe -Ovo izdvajam kao naj...naj...jer se ponekada u tim recima pronalazim. | |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 7/5/2010, 7:43 pm | |
| Bas mi je drago da si se pronasla...jer to mi je i cilj, da drugi mogu sebe da pronadju u mojim stihowima...da se bar osecaju lakse i da budu deo mene | |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Svet oko mene 7/5/2010, 7:44 pm | |
| Owa pesma mi je jako draga jer se owako cesto i osecam...
SVOJ SVET U SRCU TAJIM SAMO ONO ZNA SNOVE, ZELJE I NADE MOJE O SRCE MOJE, PREPLAVLJENO KISAMA SUZA O SRCE MOJE, OBOJENO BOJAMA DUGA U TEBI SE BITKE VODE BITKE MENI ZNANE OSECAM IH SVAKOG TRENA BIVAM SRECNA I PREMORENA GORIM KAO VOSTANA SVECA MIRIS SRECE ZA SOBOM NOSIM PLAMENI IZ MENE IZBIJAJU, DUSU MOJU MILINOM RAZARAJU ZELIM TO SVETLO U SEBI STO DAJE MI SNAGU ZELIM TO SVETLO U SEBI KOJE MENJA SVE U MENI BUKTINJE ME UZDIZU DO KOSMOSA OCI GORE OD POZARA TELO SEVA OD VARNICA A KAD CRNO VREME NAIDJE I OBLACI TESKI PRODJU MOJE BITKE SAME MENI DODJU SVECA SE GASI MIRISA NESTAJE PLAMEN POSUSTAJE SVETLO UMIRE BUKTINJE SE SMIRUJU PRETVARAM SE U DRUGO BICE OCI SU MI HLADNO SREBRO TELO ISPIJENA VODA DUSA KISELA SODA PREPLICU SE SLATKO I SLANO VODE BORBE KRVAVE LOME ME I KRSE PRAVE ME MARIONETOM IGRAJU SE, SMEJU MI SE, POIGRAVAJU SE STA ME TO GUSI? JA SAM OVDE GOSPODAR ZIVOTA SVOGA JA SAM BICE I VOLIM TVORCA UZALUD GORKE SUZE PADAJU UZALUD ME MISLI POVREDJUJU JA SAM TA SATKANA OD STITA SA RUBINOM CRVENIM STO SIJA KAO PLAMENO SUNCE STO DAJE SVETLOST ZIVOTU MOME STO PUNI RADOSCU SRCE MOJE I STO MI KAZUJE RECI OVE | |
|
| |
Tea
Broj poruka : 3247 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 7/5/2010, 7:47 pm | |
| Lici mi na Otkrivenje, dopada mi se ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 7/5/2010, 8:14 pm | |
| Pa na to sam i mislila kad sam pisala Misleci na 2. Hristow dolazak... | |
|
| |
Tea
Broj poruka : 3247 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 7/5/2010, 8:28 pm | |
| Vidim, poznata mi je tema, bas si mi dala ideju, trebala bih i ja nesto u tom pravcu da pisem, nisam odavno ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 7/5/2010, 8:53 pm | |
| E pa fino Pocni da pises dok ti ne izlete ideje iz glawe | |
|
| |
Masada Administrator
Broj poruka : 9712 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 8/5/2010, 3:52 pm | |
| Еј мала, ово је много добро. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 8/5/2010, 10:37 pm | |
| Hwaja | |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Heaven 9/5/2010, 11:39 pm | |
| TELL ME WHICH WAY THE HEAVEN IS? I AM BRAVE ENOUGH TO PASS THROUGH THE HELL IF THE STARRY PATH IS MILES AWAY I WILL HEAR GOD’S VOICE IN THE END FORGET THE MONSTERS IN YOUR HEAD CHASE AWAY VAMPIRES FROM YOUR BED THAY WANT TO TEAR YOU TO PIECES TO MAKE YOU FEEL THE PAIN AND SAY DEATH, COME AND TAKE ME YOUR SOUL BECOMES BLACKENED YOUR EYES BECOME ILL BUT HELL NO I AM HAPPY IN THIS LAND REMEMBER THAT THEY CAN TORTURE ME THEY CAN BREAK ME BUT THEY CANNOT KILL ME THEY CANNOT TAKE LIFE AWAY WE LIVE ETERNALLY IN THE PLACE CALLED HEAVEN GOD IS OUR FATHER BOTH LIGHT AND DARKNESS SO GIVE UP THAT HORRIBLE FEELING WALK BRAVELY LOOKING AT THE SKY YOU WILL SEE HIGH ABOVE THAT HEAVEN IS WAITING FOR YOU TO GIVE YOU ETERNALY LIFE | |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 12/5/2010, 9:20 pm | |
| CANNOT BREATHE WITHOUT YOUR HEART CANNOT SEE WITHOUT YOUR EYES CANNOT LAUGH WITHOUT YOUR SMILE CANNOT LIVE WITHOUT YOUR HEART THE WEATHER IS BEAUTIFUL OUTSIDE IMAGINE YOU AND ME KISSING IN THE WINTER SUN MAYBE IT’S COLD, MAYBE IT’S WARM BUT WE CAN FILL OUR HEARTS WITH THE WARMTH OF SOFT LOVE COLD WIND STRONGLY BLOWS BUT MY EMOTIONS ARE STRONGER WHEN YOU ARE CLOSE GIVE ME YOUR HAND AND TAKE ME AWAY FAR AWAY FROM THIS WORLD FARTHER AWAY TO THE MOON TOGETHER WE CAN DO WHAT WE WANT TOGETHER WE CAN PICK ANY STAR FROM THE SKY AND KISS TILL THE END OF THIS BEAUTIFUL LIFE TO SMILE IS OUR BEST CHOICE IT MAKES US FEEL SO STRONG PLAYNIG IN THE NATURE LOOKING IN THE SKY LYING ON THE GRASS BEING WITH YOU ALL MY LIFE HOLD ME TIGHT NEVER LET ME DOWN HOLD MY HAND NEVER LEAVE ME ALONE BE WITH ME LOVE ME KISS ME BELONG TO ME | |
|
| |
Kokui no Tennyo
Broj poruka : 42 Godina : 32 Location : Kraljevo Humor : damned and delirious Datum upisa : 08.05.2010
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 12/5/2010, 11:59 pm | |
| Meni se wishe swidjaju twoje pesme na srpskom nego na engleskom.
Molimo za smrt Ali smrti nema Samo krik coveka u daljini seva
Setjam se kada sam owo prwi put prochitala, pre dwe godine xD Nisam mogla da werujem koliko je dobro. | |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 13/5/2010, 8:12 am | |
| Ma dobro sta,imam samo owe dwije na engleskom Stawicu one na srpskom Jao da i ja se secam:))) Mislim i da si na telefon stawila ili tako nesto... | |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 13/5/2010, 10:37 am | |
| Livada nevinosti
HODAJU DUSE DVE LIVADOM NEVINOSTI MIRISU CVECE LJUBAVI OSECAJU VETAR SJEDINJENOSTI
POTOCI CEZNJE PLOVE TELIMA OPIJAJU ZEDNU KOZU MISLIMA MELODIJA PESME STRUJI USIMA TECE ZIVOT SILNIH LJUBAVNIKA
BELA SVETLOST VODI KA SARENOJ LETNJOJ DUZI SAMO PONEKAD OKRENEMO SE MRACNOJ TUZI MA HAJDE, I TO CE JEDNOM PRESTATI MA HAJDE SA MNOM I NESTANI
CUJEMO ZVUKE KOJI SE ROJE NE SMETA NAM SUNCE KOJE KOZU PRZI BUKTINJA U DUSI MOJOJ STRASNO GORI I PRIJA MI JER TE, DUSO MOJA, VOLIM
SARAJ OBLAKE I NEBO VEDRO PIJ BISTRU VODU SA USANA MOJIH HRANI TELO OCIMA MOJIM ZAZELI ME SE SVAKOG TRENA JER TVOJA SAM DOVEKA
KORACI NECUJNO GAZE BLISTAVU STAZU KAPLJICE ROSE ZAPLJUSKUJU CULO MIRA SPOKOJ VLADA SARENILOM LIVADSKOG KRINA I MOGU DUVATI VETROVI JAKI I MOZE ZEMLJA POD NOGAMA DA PUCA SRCE MOJE ZA TEBE I DALJE CE DA KUCA
IZVORU SJAJA KOJI VODIS ME TI, MESECE STO BITKE BIJES TI, KISO STO PLJUSTIS KAD I JA PLACEM TI, VETRE STO DONOSIS SLATKE SNOVE TI, SUNCE STO ME GREJES
TVOJE SU OCI U MENI DRAGULJI I SVAKOGA JUTRA LICE MOJE SE SA OCIMA TVOJIM BUDI TI SI KAO ZVEZDA KOJA PADE NA MOJE GRUDI SATKAN OD SJAJA I SNA IZ KOG NE ZELIM DA SE BUDIM
TI, LICE LJUBAVI TI, ODRAZ RADOSTI MI, LIK VECNOSTI | |
|
| |
Masada Administrator
Broj poruka : 9712 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 13/5/2010, 10:39 am | |
| Дете, одлично пишеш. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 13/5/2010, 11:56 am | |
| Hwala,trudim se.Skoro sam pocela pisati.Nemam nesto puno pesama za sada ali tezim ka tome da se opustim i nastawim sa pisanjem cim imam wremena.Inace,pesme sam dala svojoj profesorki knjizewnosti da ih procita i rekla mi je da nastawim sa pisanjem ali da kada napisem nesto da to odstoji neko wreme pa cu se wec sama wracati na pesme i doradjiwati ih. | |
|
| |
Masada Administrator
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 13/5/2010, 12:01 pm | |
| У праву је, ја лично не волим да исправљам старе ствари јер би изгубиле смисао тренутка када су настале, оне су ипак дневник времена. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 13/5/2010, 12:09 pm | |
| Pa to i meni malo smeta jer se wracala na pesme i doradjiwala ih.Ne znam wise sta da isprawim.Wise wolim da ih ne diram,da imaju istu draz kao i na pocetku. | |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 13/5/2010, 8:13 pm | |
| MIR U DUSI
HOCU DA POBEGNEM OD ZVEZDA I PLANETA DA ISCEZNEM U PLAVI SUTON DA OSETIM DAH SLOBODE MAKAR NA TREN SVI KOJI ME UHODE NEKA STANU VREME DA SE ZAROBI SVETLO DA SE UGASI HOCU DA CUJEM SAMO GORKU TISINU HOCU SRCU DA POKLONIM CISTINU BEZI OD MENE LUNO NE ZELIM SJAJ TVOJ NEK ME TVOJE OKO NE PRATI VECERAS SAKRIJ SE U MRAKU I PUSTI ME DA PEVAM HOCU DA TI KAZEM DA TE VOLIM ALI TIHO, NECUJNO NE ZATO STO SAM SLABA TAKO ZELI DUSA MOJA A JA JE SAMO SLUSAM NE OCEKUJ OD MENE DA RICEM KAO ZVER JER TO NE MOGU U DIVNOJ TISINI POSLUSAJ JE SAMO KAKO DIVNO STRUJI USIMA NASIM CUTIMO I OCI JEDNO DRUGOM NE VIDIMO RUKE SU NAM VEZANE NERASKIDIVOM NITI DUSE SE UPLELE I CINE UNIVERZUM U KOME SMO SAMO TI I JA U NJEMU SMO SJAJNE ZVEZDE U NJEMU SMO LJUBAV U NJEMU SMO VERA U NJEMU SMO NADA MOZES I LECI PORED MENE ZNAM DA TO ZELIS DA ME OSETIS PORED SEBE DA DUBOKO URONIS U KOSE MOJE I OSETIS DUBINU OCIJU MOJIH DOK MOJA CUTNJA GOVORI TI SVE JER JA GOVORITI NECU SLOBODNO PRIDJI MI I TIHO RECI DA ME VOLIS TAKO JE LEPSE KADA JE TIHO U NAMA NE STVARA OSECAJE PLITKE I ZBOG TOGA NE GUBIMO BITKE | |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 21/5/2010, 4:15 pm | |
| Podji za mnom
ZELIM DA KRENES SA MNOM DA NESTANEMO U SJAJNOJ ZORI BILI PUTEVI CRNI ILI BELI PRATI KORAKE MOJE I NE OKRECI SE DRZI RUKU MOJU I NE PUSTAJ JE ZAJEDNO SKLOPIMO RUKE I POMOLIMO SE
PODJIMO KA VRELU GDE IZVIRE LJUBAV NASA OTVORIMO SAKE I ZAHVATIMO RADOST ZIVOTA UMIJ SE SRECO, NEK TI SE LICE OZARI JER VOLIM OSMEH TVOJ KOJI ME MAMI DA ZABORAVIM SVE I ZIVIM SAMO ZA TAJ TREN
UBERI MI SLATKU TRESNJU JOS VISE MI ZIVOT ZASLADI LEZI SA MNOM NA KAPLJICAMA ROSE I TIHO MI SAPUCI RECI DRAGE
PUSTI ME DA DUBOKO UDISEM MIRIS TVOJE KOSE DA U NJU URONIM LICE KAO ZEDAN U VODU PUSTI ME DA SE NAPIJEM SLASTI SA USANA I DA PADNEM U VECNI SAN TVOGA ZAGRLJAJA
UPRI OCI KA MENI I U NJIMA VIDECES SJAJ JER SAM TEBE LJUBAVI DRAGA PRE NO STO TE SRETOH VOLELA ZNALA SAM DA POSTOJIS NEGDE SAMO ZA MENE ZNALA SAM DA SRCE MOJE CEKA SAMO NA TEBE
A SADA, PRIPADAMO JEDNO DRUGOM VEZANI KAO OBLAK I NEBO MISLI NASE ZAJEDNO SE ROJE I JEDNO SRCE KUCA ZA OBOJE | |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 21/5/2010, 4:15 pm | |
| Molitva
TIHO VECE PADA... ZVEZDA DANICA SIJA U BESKRAJNOM PLAVOM KRUGU… MRSAVA MALA GLAVICA UPRLA OCI KA NEBU SKLOPLJENIH RUCICA MOLI SE BOGU KROZ MODRE USNE SUSKAJU RECI MOLITVE U OCIMA NAVIRE TUGA U BESKRAJNOSTI PLAVOGA KRUGA SUZE LIJU KAO KISA TOPLA KRIJU NADU BOLJEG ZIVOTA SALJE DUSU TVORCU SVOME SALJE SRCE PO ANDJELU NEBESKOME NA KRILIMA BELIM PUTUJU MU RECI VODE KA ZVEZDI KOJA GA SVAKE VECERI TESI SAMOCA DANA VLADA PRAZNINOM TELA MUCI, KRSI, LOMI , NE DA MIRA SNOVE I NE SANJA… JER NEMA STA DA SANJA… CEMU DA SE NADA? CEMU KAD JE SVE BOL I PATNJA? PONEKAD I TO SLEPILO NESTANE KADA ZAZELI DA ODE VIDI BRDA KOJA MOZE DODIRNUTI RUKOM IZA NJIH VINOGRADE ZRELIH JABUKA CIJIH SE MIRISA NAJEDE CVECE CIJI GA MIRIS OPIJE VAZDUH KOJI GA MILUJE TRENUTCI SRECE VODE MU SRCE ISCUPAJU MU IZ NEJAKIH GRUDI OSTAVE GA NA OBLAKU DA LUTA A ON, ON OSTAJE U MRTVILU SAMO USI OSLUSKUJU ZVONA SAMO RUKE SKLOPLJENE MOLE SAMO USNE RECI VODE SAMO OCI SKLOPLJENE MOLE | |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 21/5/2010, 4:16 pm | |
| Vece
NECU GOVORITI CUTIM I OSECAM ODZVANJAJU KORACI MOSTOM CEZNJE KOLIKO PUTA POMISLIM NA TEBE BELINA NOCI KUPA SE U MESECEVOJ CRVENOJ BOJI VECERNJI VETAR NOSI SAPATE TVOGA GLASA KA MENI I PRICA MI TAJNE SRCA TVOGA ODRAZ TVOGA LIKA U VODI SIJA NJISES SE NAD MIRNOM REKOM OBASJAVAS TAMNE STRANE SVETA OSMEH TVOJ MAMI PRIRODU DA OZIVI DA ZVUKOVI ODZVANJAJU DA REKE PODIVLJAJU CAROLIJA NOCI POIGRAVA SE OSECANJIMA MOJIM VODI ME DUSI TVOJOJ I OSTAVLJA TRAGOVE LJUBAVI ZA SOBOM | |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 21/5/2010, 4:16 pm | |
| Cistina
HAJDE, ODLAZI OD MENE PUSTI ME DA ZIVIM ILI VENEM NE PROGANJAJ DUSU MOJU NE UZBURKAVAJ OSECANJA MOJA ZAOBIDJI SRCE MOJE UDARAC TI MOGU UZVRATITI ONDA CES POSTATI SAMO PROSLOST MOGA ZIVOTA VISE NECES VLADATI MNOME OD TADA VIDECU SAMO SUNCOKRETE PRATICU NJIHOVO OKO SJAJNO KAKO KRUZI I POSEZE KA NEBU PLAVOM OSTECU SNAZNE MIRISE KOJI CE ME OPITI TAMA BICE ZAVIJENA DUSA MIROM OBAVIJENA KOBNE MISL | |
|
| |
Masada Administrator
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 21/5/2010, 6:05 pm | |
| ХД ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 25/6/2010, 7:47 pm | |
| Ne razumem? | |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 25/6/2010, 7:55 pm | |
| Dalek horizont u glavi mojoj spava Vidim ga samo onda kada sanjam Na njemu zelena livada snove moje male kalja Kako su malecki snovi moji pusti Samo ih On u srcu malom moze cuti
Tamo, daleko, vidim lobanju u palstu crnom Za sobom po mulju vuce suze devojcice male Lice joj bledo, telo smrskano, sve u njoj zauvek je nestalo Nekada davno I u njoj se nesto divno kretalo
Cuju se snazna krila leptira Dolecu sa gorkim ispijenim suzama Glasovi tuge dozivaju korake uvenulim stazama
Cuj me draga moja proslosti Snove su nam nase ukrali Dolazim k njemu, oronulom mrtvom licu Trazim milost u miru
Pruzi mi ruku dragoceni zivotu , vodim te u nova jutra Sunce se vec cini svetlijim, vazduh cistijim Znam, videla si tracak svetla za kojim zudis Zato ne boj se, ja cu te izbaviti od smrti i nase ce vreme konacno doci
Stopicemo se u isto telo, postati ista krv I isto meso Moja si proslost, moja sadasnjost I moja buducnost Svi koji kvare snove nase I kradu radost nejakih bica gorece u paklu demonskog vira Preporodicu telo, postacu zivot nov Vtaricu se iz mrtvih, ustacu I boricu se
On je tu da me stiti On je tu da me blagoslovi Ruku Njegovu na ramenu osecam, glas u srcu predosecam Vodi me, puteve mi pokazi I na svaku prepreku ukazi Ne daj da mi se malecki snovi k’o cvetovi meki razlete Uhvati ih u milostive ruke, cuvaj I kad mozes ispuni
| |
|
| |
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 25/6/2010, 8:01 pm | |
| Nurdan ovo je zaista prelepo. | |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 25/6/2010, 9:10 pm | |
| Mislite? Ja mislim da je moglo i bolje, ali bila sam u takwom stanju da sam samo pisala, nisam se obazirala. | |
|
| |
Masada Administrator
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 25/6/2010, 9:16 pm | |
| У таквим стањима се и пише, када си весео не пишеш. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 25/6/2010, 9:28 pm | |
| Pa jeste, u owakwim stanjima reci teku ko reka... | |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 3/6/2011, 2:48 pm | |
| ЗАУВЕК
Моје склониште је у твојим рукама Мој страх припада твојим тајнама Моја чежња станује у твојим мислима Наша љубав и младост као немирно море праве буре у затрављеним срцима
Све што имам чуваш у загаситим очима Све што не знам кријеш у осмеху Све што дајем скупљаш у загрљају Наша љубав и младост као искра јутарња праве светлост у трагу бескраја
Ако се тргнем успаваћеш ме Ако се откријем покрићеш ме Ако заплачем утешићеш ме Ако ране боле залечићеш их И кад не знам шта ми је ти ћеш увек бити крај мене
| |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 3/6/2011, 2:50 pm | |
| МИЛОСТИВИ
Милостиви, дај ми снаге да главу подигнем Милостиви, дај ми благослов да Ти име вечно помињем Милостиви, усели се у срце моје грешно Милостиви, тињај у мени вечно
Гледаш ме са небеског свода Гледаш и патиш док руке Своје шириш А ја те не видим, слепа сам од греха А ја те не чујем, глува сам од очаја
Време је прошло и пролази Време је дошло и долази Времена је мало а ја сам Ти само прст пружила Руку и срце од Тебе сам сакрила
Да ли је то стид, срамота? Да ли је то очај, грехота?
Кријем се иза тамног ћошка На углу дрхтим и Тебе чекам Знам, поново ћеш доћи и Своје растурено стадо опет код пастира повести
Кад нас будеш угледао Пуке, јадне, сиромашне Кад нас будеш запитао С муком стајећемо
Узећеш за дланове вреле само оне који Те прате Узнећеш на небеса Оца Твога само оне чија срца вечним огњем љубави пламте
Застаћеш пред оним чије Те очи одбацише и пустићеш сузе болне Застаћеш пред њима и рећи ћеш: „Вратите се стаду овце”
Сви у страху узвикнуће: „Свет Си Господе, спаси нас грешне” Сви у патњи ускликнуће: „Свет Си Оче, помилуј нас грешне”
| |
|
| |
meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 9/6/2011, 8:27 pm | |
| ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 3/8/2011, 9:15 pm | |
| Жестока младост
Ми не знамо шта желимо Ми знамо шта хоћемо Ми никад узалуд не лајемо Ми за бриге не хајемо Циљ наш је да се на небо попнемо И облаке у џепове ставимо Хоћемо и Марс да досегнемо И све би ново пробали И мраве за ужину појели Хиљаде ставри би рукама извајали Свет би јарким бојама обојили Свуда по свету би бежали Сваког редом замајавали Кад нам и тога не би било доста у кафану би се сакрили Свирали би и из свег гласа певали Жице би кидали, чаше ломили Луде мелодије би струјале ушима Свака брига школска би нестала У главу се увек усади нека жеља нова И са њом дође идеја боља Цео свет би и пешке обишли Само да скитамо, лутамо и сви се скупа мимоиђемо Јахали би камиле Задриркивали крволочне леопарде Као некаква афричка племена око ватре играли У даире и трске жестоко ударали Натерали би и ветар да са нама плеше И Сунце да нам се око ногу веже А када се лудорије у касно вече заврше И лампе уличних светла угасе И кад нас умор тежак сустигне Бол у грудима полако престаје Срце туче слабије И хиљаде звона нам звоне у ушима
| |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 3/8/2011, 9:22 pm | |
| МАСКЕМБАЛ
Пред очима нам промичу векови отрова А сваки тај век је смена жедних злотвора Ништа овде није стварно Људи су ставили маске одавно А свака је маска пожуда и страст што пржи умове да достигне сласт Сваки је бал кован за рат Борба за превласт и вајани страх А хаљине мокре од киселих киша шире тај смрад уврелих лица Ја знам да сваки си коров заливали отровом А корове своје отроваше отровом Завесе сада лагано се спуштају док душе у дубљи понор се спуштају
| |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 3/8/2011, 11:00 pm | |
| Свако од нас нека се запита и одговор тих нека да Људи, од ког сте ви света? Да ли сте од оног што управља вашим главама или од оног што сеје мир међу душама? Свако тада застаће и од очију страха срце скаменићсе се На питање живота или смрти што одјекну у ушима глувим свако лице постаће бледо а биће човека прождрано језом Одговора на питање јасно нема и шта ћемо сада са људима без дома, без хлеба? Где сте ви мртви били за њих, кад сте ви мртви дали бар нокат среће за њихов мир? Одговор на питање сада знамо сви, одговор на питање сада је крик Чему те флаше и трпезе пуне кад се њима очи залуд гладне круне кроз прозоре чисте? И како сада да спавамо мирно, како снове лепе да снимо, какве осмехе на лице да ставимо и како једни друге да гледамо? Они што руке своје убоге шире Они што плачом моле за више Они што очи своје упиру у нас Они што погледом сатиру вас Џепови ваши до пода сежу Џепови ваши животе вам вежу И сада, питам се, у чему је сврха кад неће да пружи спасоносни динар Сви смо ми овде мтрви одавно И опет би богатство платили главом И нема везе што громови пуцају И нема везе што гласови уздишу И нема везе што сузе падају И нема везе што кајања нема Битан је само свет пун горког греха За молитву нигде места нема А људска слабост расте високо И нож смрти у нас продире дубоко
| |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 3/8/2011, 11:02 pm | |
| Свако од нас нека се запита и одговор тих нека да Људи, од ког сте ви света? Да ли сте од оног што управља вашим главама или од оног што сеје мир међу душама?
Свако тада застаће и од очију страха срце скаменићсе се На питање живота или смрти што одјекну у ушима глувим свако лице постаће бледо а биће човека прождрано језом
Одговора на питање јасно нема и шта ћемо сада са људима без дома, без хлеба? Где сте ви мртви били за њих, кад сте ви мртви дали бар нокат среће за њихов мир?
Одговор на питање сада знамо сви, одговор на питање сада је крик Чему те флаше и трпезе пуне кад се њима очи залуд гладне круне кроз прозоре чисте?
И како сада да спавамо мирно, како снове лепе да снимо, какве осмехе на лице да ставимо и како једни друге да гледамо?
Они што руке своје убоге шире Они што плачом моле за више Они што очи своје упиру у нас Они што погледом сатиру вас
Џепови ваши до пода сежу Џепови ваши животе вам вежу
И сада, питам се, у чему је сврха кад неће да пружи спасоносни динар
Сви смо ми овде мтрви одавно И опет би богатство платили главом
И нема везе што громови пуцају И нема везе што гласови уздишу И нема везе што сузе падају И нема везе што кајања нема
Битан је само свет пун горког греха За молитву нигде места нема А људска слабост расте високо И нож смрти у нас продире дубоко [/quote] | |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 18/8/2011, 4:19 pm | |
| Ако тебе не буде време нека стане Време које ми толико значи може да нестане и казаљке нека се заувек поклопе
Ако тебе не буде ветар нека не дува вишe Ветар који ми доноси речи може да не фијуче јер нећу имати више речи да о теби пишем
Ако тебе не буде светлост нека се претвори у мрак Светлост која ме обавија и пуни наде моје може да се склони да више не видим зрак
Ако тебе не буде кише нека не пљуште Кише са којима се стално свађам могу заувек престати мостове на реци да руше
Ако тебе не буде снег нека престане да пада Снег који ми пада по образима и топи се на уснама може престати да шаље пахуљице радости од сада
Ако тебе не буде календар нека истумба дане Календар који ми бележи године среће и бола може да поремети датуме и време може нагло да стане
Ако тебе не буде пролеће нека се спотакне Пролеће које ме буди и у радост доноси може да се спотакне, нестане и више никада не дотакне
Ако тебе не буде море нека се повуче Море које ми доноси мир и таласе спокоја може својим нестанком заувек да ме дотуче
Ако тебе не буде више немам шта да пишем Ако тебе не буде моје срце престаће да дише Ако тебе не буде и одеш пре мене, сачекај још мало,сачекај и мене
| |
|
| |
Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 23/8/2011, 2:02 am | |
| Draga moja ...iz tebe teče nepresušna reka stihova....Uživala sam čitajući...Nastavi...ti si dar u ovom Svetu pisane reči.... | |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 23/8/2011, 5:51 pm | |
| Hvala Strelice, veoma mi znace tvoje reci hvale... | |
|
| |
Najda M.
| |
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 19/11/2011, 1:00 am | |
| Не бих знала шта ме то понекад мучи Какав је то глупи осећај што ми не да мира и што се са мном повремено игра? Зашто да ћутим? Е баш нећу Нека чује та лукава лисица што се у мени дубоко скрива да знам за њу да ми душу дира Ако желиш пређи код мене на топлу крв и испиј чаше до дна Ево, ја те позивам без страха, дођи да се упознамо без руковања Нећу да ти пружим руку Можда ћеш бацити неку клетву на мене па се бојим биће ми лоше Ти и онако по целе дане биваш у мени као незвани гост Ја ти кажем, иди, уморила сам се...а ти као за инат не пушташ ме Теби је забавно играти се са мном, правити марионету од мене Како можеш бити тако лукава лисице, зар ти није жао мене, мале девојчице? Лепо ти опет кажем, прођи ме се, заобиђи ме Али не, ти ме нe пушташ, парадираш по срцу мом Каква ти је то болесна игра те се са мном поиграваш? Изађи већ једном, макар на нос или на уши Погледај, зар не видиш да већ одавно носим завоје око срца Зашто ми тако наједном дођеш и уништаваш ме? Мени је више мука од твојих посета Преко главе ми је твојих играрија Нема дана а да ме не подбадаш ожиљцима Није лепо то од тебе, пусти ме да се смејем Ах, тај глупи осећај ме мори Ах, ти глупи осећају више се од мене склони
| |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 19/11/2011, 1:00 am | |
| Мрак почиње кад дан спусти завесе на сан У мраку пишем, сад у овом мраку тешко дишем Ево стежем срце, стежем зубе Стежем све само да се вежем за руке У мраку чудно гледам, у мраку сама себи чудно изгледам Плашим се изгледа свога, плашим се лица изопачена Питам се да ли се још неко сада у мраку плаши? Какве су му мисли, какве су те зле ваши? Та гамад се шетка по глави Та гамад копа тунеле страсти У мраку морам да отворим врата да ме чују ходник и стаклена чаша Мрак, гадан је то страх Мрак, ужасан је то враг У мраку се сад уплаших, једва се жива од страха саставих Чујем звуке са напоља и прозоре комшија Сви ме звуци охрабрују ал’ шумови у соби застршују Желим имена Твоја да дозивам, да се ничег не плашим, да се никог не бојим Кад бих само могла у постељу лећи и неколико топлих молитва Ти рећи Ево, ја хоћу да се отргнем од мрака, хоћу да отерам врага Али нешто рђаво ми не да мира, нешто невидљиво ме уједа Устајем, не могу више овако Устајем, светло да пронађем Палим светла, гасим мрак Шта ли ће сада бити, да ли ћу избећи страх?
| |
|
| |
Najda M.
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 19/11/2011, 1:07 am | |
| | |
|
| |
Nurdan
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom 19/11/2011, 10:54 am | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom | |
| |
|
| |
| Zrna snova lete zajedno sa mladim maslackom | |
|