LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
|
+7GentleGiant LANE Stévo Basara Najda M. blondiebg meseceva rosa vučko 11 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 22/10/2010, 6:51 am | |
| Oprosti mi Boze sto sam ovu samocu izabrala,sto svoju slobodu pokazujem razlomljenim i nemirnim stihovima.Sto tugu lecim vetrovima dok mi se telo previja i slama. Oprosti.Sto sam samocu izabrala. Sto svaka kost me boli,sto trulim u tudjem i laznom oku,sto dusu sam predala djavolu i sto mi zivot povuce tako duboku.Oprosti sto sam samocu izabrala. Za bolje nisam znala. Sto sam se u blatu valjala,te veceri krila nisam imala,sto me snaga izdala i sto me bespuce tmune zanela. Sto sam se valjala,gorela u svim svojim pogresnim saznanjima. Kopriva me ozarila,pameti dovela, na noge lagane ta bol me podigla samocu mi ponudila,a ja sam je oberucke prihvatila,jer ja sam ipak samo dah zivota jedna uvela ruza okrunjena.Koja je zauvek bez trnja ostala. | |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 22/10/2010, 6:17 pm | |
| Nemam vise vremena tudjinac sam u svom rodjenom gradu, nevreme se sprema,lose mi je kao da sam udisao neku stetnu travu.
Gospod sa neba kao da mi je vrata zalupio, kao da je i on od mene ruke digo sve mi se u srcu pomutilo,moj svet je pun sumnje,oko mene puno zlobe,o Boze pitam se od cega je covek stvoren.
Sve sto je nekada vredelo,one reci starine sam ispratio,zauvek zapamtio i kao blago u kofer spakova.Da bi ih se secao i propovedao kako se nekada zivelo.
Iz srca izvlacim mac,i vidim sliku bozura, secam se svih onih razgovora,slobode pevanja, prvih redova i moju dusu pesnika,koja zauvek napusta ovaj svet pun lepih uspomena. | |
| | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 22/10/2010, 6:35 pm | |
| Svidja mi se Beskraj, kao da se dodirujemo dusama... Zato cu ostaviti jedan delic nekih mojih secanja, koje sam pisala na iste zadate reci ostaviti u tvom kutku...
Dani se polako vuku, i nestaju u nama, kao plamicak svece. Samo dim, i secanje, na malena svetla manastira u daljini, na ono, sto nasim srcima trckara. kao neprekidnost. Zive secanja na starine, na ogradu iskovanu od hiljadu malih latica, ciji su otisci na vrhovima nasih prstiju ostali, na hladni kamen zida Decanskog. A u nama, i u pogledu nasih ociju, ostao zauvek miris tamjana i jedno leto maglovito puno samoce, kada smo morali da odemo. Tudjinac cizmu obuo. Gospod zaplakao. Bozur zadrhtao.
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 22/10/2010, 6:41 pm | |
| Hvala ti draga moja,jer pesma je zaista prelepa.A tebe u svom kutku zaista volim da zateknem. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 24/10/2010, 6:56 pm | |
| Mojim osmehom misli sustizu vreme u kome se batrga moja bliskost i udaljenost za tobom.I rusim trulo da bi ponovo zidala,nesto postojano.U kome je sve odavno vec receno.Drvo se odavno vec osusilo ostale su samo suve grane,koje jos broje moje godine prolazne,a zelje za povratkom vise nemam.Gusi me zadah iz gnjilog zjapi rana,jos jedan korak nazad i pogled koji vise ne odgovara.Cekanje, odlasci,dolasci,zabranjeni putevi,smetovi i na kozi jos jedna urezana rana.Pitam se dokle zena moze izsdrzati to sve sama. Pitam se...jos jedan korak unazad,tudja me ruka vuce kaze ustrepteli kao ti nisu mrtvi. Promeni smisao trazenja,ne okreci se vise unazad,ne stoj vise i necekaj samo tisinom koracaj. | |
| | | blondiebg
Broj poruka : 17 Godina : 57 Location : Beograd Datum upisa : 28.10.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 29/10/2010, 7:24 pm | |
| Kod mene postoje granice...izuzetna pesma....uh, bas me dotakla...onako sto bi se reklo u sred srede...koristis vrlo jake reci, i to mi se dopada...onako bas su ti pesme drcne, jake, eksplozivne...jednom recju meni se dopada ta silovitost kod tebe... Sjajno...
PS:NIje sad ovo, ja sam samo ljubazna jer si me pohvalila, zaista mislim to sto sam ti napisala...
Pozz | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 29/10/2010, 7:47 pm | |
| - blondiebg ::
- Kod mene postoje granice...izuzetna pesma....uh, bas me dotakla...onako sto bi se reklo u sred srede...koristis vrlo jake reci, i to mi se dopada...onako bas su ti pesme drcne, jake, eksplozivne...jednom recju meni se dopada ta silovitost kod tebe...
Sjajno...
PS:NIje sad ovo, ja sam samo ljubazna jer si me pohvalila, zaista mislim to sto sam ti napisala...
Pozz Hvala ti,draga moja i da si me pokudila isto mi je i takav komentar ovde dobrodosao.Tako da slobodno i ono sto ti se ne dopada ima kutak ovde i za kritiku.Hvala ti jos jednom. | |
| | | blondiebg
Broj poruka : 17 Godina : 57 Location : Beograd Datum upisa : 28.10.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 29/10/2010, 7:58 pm | |
| Jaoj... pa uopste nisam provalila da moze i ovde da se ostavi poruka... malo sam zbunjena, ne zameri... i budi uverena, uvek cu biti tu da kazem iskreno...jer iskreno cenim..mrzim foliranje... kucamo se... pozz i | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 31/10/2010, 12:34 pm | |
| U svim ovim godinama koje su ostale iza mene, cini mi se da sam zaboravila na sebe. Cekajuci tebe. Uspomene i samoca ne donose sunce. Opijam se culima zedenim i verujem u iluzije sa kojima se prehranjujem nemisleci na tebe. Pokrivam se maglama secanja, ususkavam se u svoje lazne snove. Proslost,sadasnjost i buducnost obelezavam svojim osmehom. Prezivljavam jos jedan naporan dan,i pitam se da li ce doci i meni onaj obecani san. Prolazim kroz patnju,na lomaci istine i lazi. I pruzam...ja zaista pruzam ruke u dodiru sa prazninom.Koju mogu da osetim samo ja. Osluskujem u njoj tugu moje duse, u toj tuzi i patnju ali ja i dalje volim. Dok ti ides putem koji ima svetla ja cekam samo jednu njenu kap kao ugarak koji polako dogoreva. Sve prolazi polako,moje srce je i dalje u senci ceznje tvoje. Ko zna mozda i moja slutnja nekada zasvetli kroz mrak. Dok nestajem tiho na neciji mokri dlan. Trag i beleg su tvoja nit.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 6/11/2010, 3:48 pm | |
| Upamti me dobro i nikada me ne zaboravi. To sto se desilo desilo se a nije moralo biti. Sudbina... ko zna sta li je... Udarena,gazena i bacena to sto sam tudja nevera sto nemam mira, sto sam ranjena,zaboravljena,ozebla
Ne znaci da nekada ti nisam najdraza bila. Ta crvema ruza,sada puna je trnja dok si me voleo najlepsi cvet tvoga vrta je bila. Ostro i bolno si je sasekao, trnje polomio. Dok sam te sklopljenih ruku molila nisi me slusao,druge usne si ljubi,mene lagao. Otisao si,onako olako. Kazes put te vodio,nisi se ni okrenuo. Bolelo...sve je bolelo. Onako luda,zlokobnog pogleda,tudjom dusom odevena,tunikom mrznje navucena. Istrzem srca svima.Zavodim,al ne volim ljubim ali ostavim i muciim sve, kao sto sam i ja mucena bila. A onda ostajem sama izmedju cetiri zida,i kazem: "Nekada sam volela davala i zivela. Sada je samo osveta moj suvisni teret putovanja". Moje srce vise nema povratka.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 7/11/2010, 12:52 pm | |
| Da li se strah uopste moze prepricati prijatelju moj? Znas i sam u kom sam bunilu lezala,u kom sam delirijumu bila, sama u koncentricnim krugovima raskrsca. Onda kada sam najtezi put izabrala,kada sam sebi krst oko vrata stavila i zauvek presudila. Kada sam obesena visila,sa iglom u venama kada mi je srce neravnomerno bilo samo si ti telefon okrenuo. Znam...to je zbog puteva izmaglica koje sam izabrala,zato vas i razumem igrarija je prestala.Jer ja nisam vise ono sto sam nekiada bila. I sta se sada cudite,da li sam vas mozda izneverila?Da li sam nekoga od vas povredila?Sto sam zauvek to deriste u sebi ubila. Savest mi je cista,samo sam sebe satrla,samo sam sebe mucila i zlostavljala. Samo sam ja ta koja sam postala kruta i ledena sa porokom zapisanim i bez ikakvih ideala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/11/2010, 6:09 pm | |
| Rekla sam ti nemoj me voleti, jer ja nisam zena za tebe. Govorila sam ti,idi od mene a htela sam te pored sebe. Govorila sam ti da sam ja jos jedno ogolelo jesenje drvo. Jedan tren u trenutku leta... govorila zauzdaj sebe,jer ja sam samo jedan prazan let kome je vec doneta presuda kleta. Nisi me slusao,mramornu kap sa mojih usana si probao,nista nisi mislio,a ja sam ti toliko molila. Ne voli zenu koja nikada nece biti tvoja. Kaznjeni mozda jesmo bili, ali moj svet zabranjeni zaboravi. Jer ja sam samo patnja,koja koraca jedna suza koju vec rdja nagriza nemir i nesan tvoga zivota samo bi bila.Putnik cije je nebo puno crnih lisajeva. Sibale su me mnoge kise i oluje, bole me jos tajne kao zive rane. Zato idi,i ne okreci se,molim te vise ne pitaj za mene. Jer ja sam sve izgubila svoje, tebe lepsa buducnost ceka. U nekoj toploj boji. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/11/2010, 6:34 pm | |
| Govorio si mi da sam tvoj cvet tvoj svet.Da sam zena voljena samo za tebe stvorena. Da smo kao blizanci povezani i da nas nista ne moze rastaviti. Govorio si... Sumnja je postojala kada sam malo bolje u tvoj svet zavirila. Tvoj svet lazi i prevare,tvoje bolesne sujete i ljubomore. Tvoj svet tamne dubine-neistine gospodaru moga srca ponora na podijumu od svih tih crnih uzdaha. A ja glupaca,tako sam ti verovala, samo za tvoje oci plesala strastveno ti se predavala i snove sa tobom sanjala. Kada sam tvoju masku skinula, gora je odjeknula od urlika moga bola.Na sve sam bila spremna, razum sam sacuvala da ruke ne uprljam. Klecao si i molio,da oprostaj ti dam Da bez mene ne mozes i da sam ti jedina. Vrata sam ti pokazala,i vise nikada nisam zelela da za tebe znam. Jer ti si samo jedna prikaza na koju sam vec odavno zaboravila. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 13/11/2010, 1:44 pm | |
| Na zgaristu gnezda poklonila sam ti ono sto nikome nikada nisam. Jutro koje svice tamo gde sam rodjena prijatelju moj. Znam da si cenio to.To sto sam s tobom bila i kada je bilo dobro i kada je bilo zlo.
Nedostajes,pod plamenom svece trazim te, trebam te.A prosle su tolike godine. Sada pitam se gde li si?Sta radis? Nema te.Toliko toga promenilo se. U mojim ocima samo su mracne odaje.
Samo da znam da dobro si. A osecam da nisi. Samo da znam kako si? Crna me slutnja obavija,jer cula sam da cula sam,ono sto ne zelim da znam. Da moj prijatelj vise se nikada nece probuditi,u nekom kraju dalekom,jer zivot ga je poveo na drugu stranu sna.
Utehu nemam,reci su prazne i neme. Zato uvek rado se secam,decaka usnulog u hladu vrbe. Secam se njegovog osmeha,i nikada necu dopustiti da ova secanja postanu tren zaboravljenog vremena.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 14/11/2010, 8:23 pm | |
| Kruta,ledena kratkotrajnog daha pozeljna od svih a tako nesretna. Stalno na nekoj zivotnoj raskrsnici,trazila je istinu ali nije imala svoju amajliju. Zivela je od nekih svojih ideala,bila bez poroka i sasvim sama.Drhtala u svakoj noci nemira,dok joj je bol bila bespuce svih njenih radovanja. Zivela je od nekih davnih uspomena,zutih posveta sa kojim se pokrivala.Dremala i sanjala dok je svoje zavese stalno navlacila. Preslicu svoga zivota je trazila prvih niti se uvek secala, onda je stalno nesto kidala da bi staro za novo menjala. Ali nikada to nije postigla. Bila je zasticena od svih ljudskih pogleda.Od vike i sapata,jer tako je htela da svoj svet ogranoci eksplozijom krvlju i mrtvima... Tako je zelela,to je izabrala da na svojoj mansardi otpeva i ozali zivot svoj i da na kraju nista nema. Da zauvek ostane sama. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 16/11/2010, 6:42 pm | |
| Odavno sam zalupila sva vrata raja, u srcu zasadila ruzu trnja s korenom u sebi, i povelju kretanja objavila. Pokusavala sam toliko puta ovekoveciti slike zelja nemogucih, ali zrno trulo djavo oka sluti. Pokusavala sam... Ali nikada nisam uspela,jutarnja molitva u krugu beznadja za mene je bila samo kazna u kojoj sam se rodila. Knjiga koja mi je vec davno negde bila zapisana. Zato sam resila da se poigravam sudbinom,da budem vatra koja gori plamenom,da budem i kremen i kamen i da za smrt ne hajem. Da budem oka sjaj i zelja tudja i da me ne zanima tren i tisina koju donosi tmina. Da se slucajnim stvarima radujem,predajem i da za svaku slucajnost imam opravdanje.Rasplakane snove pod mesecom vise ni neprimecujem, cekam da mi novi dan svane. Opet sam na ivici novoga veka, uvek je pakao blizi od raja hocu da ga dotaknem,hocu da gorim jer za mene vise nema sjaja.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 17/11/2010, 7:57 am | |
| U kotlu kljucali zelja vise nema uspomena,sve je nestalo nema ni pepela. Zelja poneta varnicom,brzo je nestala samo bol bespuca ostaje kao radost jednog secanja. I ponovo jesen tuzna dolazi, donosi neke nove kise koje vise ne rominjaju, donose neko novo lisce zuto list i travu. Sve donosi,a u stvari sve odnosi. Ostala je samo jos ona klupa na Kalemegdanu.Nada se, nekom novom prolecnom danu. Nekom ukradenom poljupcu,i novom svitanju. Tebi jutros pisem ovu pesmu ljubavi, u ljubavnom zanosu. Tebi koji si u stvari tako isti kao i svi drugi, a opet tako razlicit na ovome svetu medju svim tim ljudima. Meni potreban,jer sam se stobom ponovo rodila,i ponovo probudila. Pitam se ponovo.Da li si ti moj san ili java.Ili jos jedna moja iluzija BESKRAJA. | |
| | | Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 18/11/2010, 7:13 pm | |
| - Beskraj ::
Rekla sam toliko toga a mozda je bilo bolje da sam cutala. Da nista nisam videla. Da sam samo glavu okrenula. Sve one suze modrog mora u kome sam se kupala bi ustedela. Samo da sam precutala onda kada sam te videla, razuzdanog osmeha i njenih crvenih usana. Ponovo sam navukla kosulju snova, zakopcala rukama uzburkane strasti,i zauvek sve napustila. Kaktus bodljikavi od duse napravila. Obrisala prostor vremena, spustila krila,suze sakrila i na vecno cutanje sebe osudila. A imala bi sta da pricam.
Cela pesma me dotakla lično,a naročito deo koji sam izdvojila... Kaktus bodljikavi od duse napravila. Obrisala prostor vremena, spustila krila,suze sakrila i na vecno cutanje sebe osudila. A imala bi sta da pricam. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 18/11/2010, 7:15 pm | |
| Hvala Strelac...a imala bi zaista sta da pricam.Mada sam ja kroz ovo moje pisanje sve rekla.Ostale su jos neke stranice malo nezavrsene... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 20/11/2010, 11:50 am | |
| Znam da bi mozda trebala da ti kazem duso moja. Znam sta bi trebala. Ali vise to ne osecam. Jer vise nisi dusa moja. Mozda bi trebala da ti pozelim da mirno spavas, i nesto lepo sanjas. Ali ne mogu.Zelim ti sve nemirne snove,sve misli najgore krvave tabane i reci koje vise nisu lepo poredjane. Zelim ti sve najgore. Prasnu ti buducnost zelim, a moj govor od sada bice vredniji od cutanja. Osvajacu koji nikada utocista neces imati,cije ces pragove stalno prebijati i kada se uskoro budes raspadao ostace ti samo prazne reci negde zapisane u sopstvenom secanju. Prikazo stida ugusi se u svom gnjilom zadahu. | |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/11/2010, 12:23 pm | |
| U srcu svoje duse davno sam sakrila noz,jer cudan svet se predamnom otvorio,reci i sirinu u tome svetu nisam razumela,nisam shvatila. A vec zena sam bila.Sa dusom deteta. I secam se reci onih koji su me voleli dok sam bila mladja. Devojcici tu ionako nije mesto,a nista nisam shvacala.Misli mi odlutase na neke vec pomalo zaboravljene dane. Sada su mi mnoge stvari jasnije,ona zurka, pice,Atina i sva ona napijanja. Munja je samo cekala usijanje.Na sebi je imala tamno plavu haljinu,stalno je krila svoje lice,ali zelju za povratkom nikada nije imala.Nije se ni osvrnula,nije se cak ni pozdravila kada je svoj zivot zavrsavala jer tako je zivela to je bila njena odluka. I sada je se rado setim,njenih zabranjenih puteva,njenih lutanja i njene tamno plave haljine,jer voljeni mrtvi vise nikoga ne traze. P.S Ovu pesmu sam posvetila jednoj svojoj dragoj prijateljici koja je resila da svoj zivot zavrsi kao sto ga je zavrsila.Nisam mogla da joj pomognem jer nije zelela i nije htela pomoc.Jos jedna moja nemoc. | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/11/2010, 12:53 pm | |
| Beskraj,....jaka pesma...kao posveta....možda je tamo gde je otišla pročita.... (( | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/11/2010, 12:57 pm | |
- Hvala Strelac...a imala bi zaista sta da pricam.Mada sam ja kroz ovo moje pisanje sve rekla.Ostale su jos neke stranice malo nezavrsene...
Bes...dobro pišeš i verujem da ćeš te nedovršene priče pretočiti u pesme i prozu,čekamo... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/11/2010, 1:10 pm | |
| Hvala Strelac.Sto se tice pisanja pesama i proze ostala je jos samo jedna prica nezavrsena kada sacekam njen kraj onda cu polako zavrsiti i sva svoja pisanja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 26/11/2010, 7:53 pm | |
| Zivot crni isposnicki vodim dok lezim pokosena ubijena molitvom ratnika. Dok robujem kriku svih svojih slika i citam opelo u ovoj noci.Noci samo za tebe...
Smrt je nada koja je ostala kojoj se nadam i prizivam izmedju zidova jauk je opet tamom oplodjen ona je istorija mojih nemira. Taj ratnik koga moja dusa jaukom doziva.
A vreme prolazi, opijena hirom skupljam zrnevlje proslosti, i srcem gorim u ovom samrtnickom jutru.Dok noc polako prolazi.
Jos jedino sto osecam, je moja zila kucavica na vratu,koja polako otkucava,nakon toliko godina secam se svih onih staza i svih tvojih odredista. Secam se puta koji je bio tvoja zadnja stanica.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 28/11/2010, 11:16 am | |
| Nemocni glasovi cuju se, a nevidim ih.Jer sve je tamno i mrtvo, samo se po neki glas u daljini nazire. Gledam u zemlju, hodam strah me je.Strah me je od onoga sto cu videti,svuda oko mene samo su grane obesene. Magla nad uvalom skrivala je sve one odlaske na dalek put posla sam. Sve one pozdrave,crne marame i oci uplakane.Gde nestigosmo da pustimo ni glas ni urlik. I sada hodam po poljima ovog ozarenog jutra trazim svog ratnika ovako gola i budna.Umrtvljeno sklupcano malo ptice samo nazire slutnju. Moram ga naci,da prolijem suzu neisplakanu, da se oprostim molitvom i da mu kazem hvala.Nadjoh ga,isprskana lobanja suplja kost ukrstena i dva bela krika u mojim grudima. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 2/12/2010, 2:26 pm | |
| Netrazim ja od tebe nista. Samo neka ti klatno u recima putuje. Nista me vise ne dodiruje.Ostala sam bez ponosa,ona pokupljena sirotica, svetica koja je pobegla bez pozdrava. Jos jedna tvoja igracka. Sada u svojoj tami molim,nema stojim. Sa macem u rukama,sa strahom koji se javlja, jer hrabrost nisam imala,da pronadjem put koji sam zasluzila.Nego sam se tebi predala i od tebe zavisila. Perom zapisujem,lutanja svih mojih puteva,raskrsca koja ne postoje.I budim zveri koje se od zveri boje. Pustam zlo da me vodi,a opet klecim i molim. Molim za malo...mrvica udeljenih.Jer umorna sam od lutanja i svih onih stranputica. I ponovo grom udara,upravo kada sam pomislila da je tama zauvek otisla. Bacam kljuc,poklekla sam.Gola sam,bosa sam slepa sam.gluva sam.Da li je za moju tisinu potreban tvoj sluh.Prikazo koja si ostavila na mene trag. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 8/12/2010, 7:24 am | |
| I ovo jutro iz daljine cujem zvono sa zvonika. Budi me,zove me podseca me na mog ubijenog,nestalog pokosenog ratnika. Idite od mene,ostavite me na miru,ne zelim da mi jutra svicu jer tama i mrtvilo citaju opelo.Ponovo se kandilo gasi,umesto molitve samo teskoba,koja mi prica,kazuje i bunca dok mi u grudima crna orlusina peva. Da nekada sam njegova devojka bila, koja ga je cekala i koja je u nadi zivela. U kojoj je nada i dan danas ostala,a ona je sada zena.Koja bez reci osta u savesti beskraja. Pred oltarom stoji,i moli se da bar jednom ugleda oci ljubljene,da zaboravi sve one pozutele posvete,i da napokon sazna gde su one usne i ruke koje su tako znale da ljube. O,jel moram da pisem sve ove pesme,da bojim epitafe i da cutim nad knjigom,onom knjigom zavetnom.Dok se baklje razuma polako gase,ja i dalje andjeoski gledam. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 8/12/2010, 10:29 pm | |
| Bojim se da te niko ne vidi, jer mnogi mogu da te osete. Da te osete pored mene,jer tako si tamna i zla. I pitam se dokle ce ova reka tamna da se krece,dokle cu imati snage da se sa njom borim. Toliko vremena je proslo,zelim spokoj snovima svojim. Na litici uma sam.hocu vis da osetim da bar pomislim da i za mene negde nada drema. Jer nisam slobodna,svuda je oko mene opsada nevidljivih ratnika,tudjih senki,porota i osudjenika. A ja zivim zivot,bez ikakvog reda.Rob misli koji sve dublje i dublje tone a snage vise nema. Nakrivljeno shvatanje,koje govori samo cutanjem.I pitam se dokle to cutanje, dokle mogu da me vuku toliko dugo bez ikakvog reda. Ja nisam kamen,nisam stena skinite mi sve ove lance ja sam samo zena. Koja je nekada volela,nekoga cekala verna i odana bila.Sanjala san a sada u krvi duse nosi okupan mac svih njegovih grehova. U crno zavila,crnu haljinu i maramu stavila jer on je moja ljubav zauvek bila. Zato pustite me,ako svome snu vise mira ne mogu da dam.Oticicu sa njim u pakao sna. Uzvisena i tiha kakva je i moja ljubav bila. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 10/12/2010, 7:26 pm | |
| Moj glas koji je utihnuo pod ovim jezivim svodom. Moj pogled koji je ostao na praznom zgaristu dok sam pila isposnicku vodu.I moje ruke, umorne,hrapave,krvave. Koje robuju,i cekaju slobodu. Cekaju lance odvezane, dane koje vise nece slikati teskobu. Moje ruke,mole one traze i vole one ne zele vise da robuju milosnom suncu se predaju i cekaju. One se nadaju,vise ne mogu ni da pisu ni da opisuju jer telo je nestalo u gusenju u ovom neprolaznom trajanju. I koga sada da molim,cije korake vise da brojim.Ciji pogled da ulovim kada sve ovim rukama stekoh i poklonih. Stavicu ih preko grudi svojih jer verujem sudbinskom naklonu, istrpecu svaku kaznu jer na njima su putevi moji. Na nekom odredistu sacekacu rasirenih ruku kaznu,macicu rukom svoju haljinu jer oko mene je samo crnilo i nistavilo.Sloboda ceka svoje postojanje. A ja cu znatizeljno i sa nadom da razmisljam o njoj. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 12/12/2010, 1:09 pm | |
| U ovo gluvo doba noci, poneke reci mi odlaze u vecnost. Svoj odjek trazim i pronalazim kao kost u grlu koje mi stoji. A nemogu,nemogu da progovorim. Pogled utkan u zid kao kalem konca proziran i nevidljiv. I ocekivanja koja ce doploviti iz nekog tajnog mora. Tako sam nocas daleka i nesretna jos jedna tvoja podmetnuta jaja Trumana,i patnja koju nosim po svim svojim kavezima. Cutim i neprogovaram.Cemu reci kada je mutna reka sve odnela.Ponecu sve svu svoju ljubav,strast i greh do svog sopstvenog groba. Kroz krv sam provukla lanac, u oci uselila prazninu,gledam pucinu plavu dok tragam neprestano za nekim probudjenim vulkanom. | |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 20/12/2010, 7:37 am | |
| Svu noc prolazi sanjivi konjanik. Spusta me na odoru,ljubi me a ja nisam mrtva.Osecam zivot. Osecam ga... Ali ne znam kuda ide,i ne pitam ga. Sigurna sam da nije obesenjak na livadi,ne vidim mu lice.Ali mu verujem Jer u svome snu,takvog sam ga videla,bas takvog sam cekala. I takvom se nadala.Da me zauvek povede na onu poljanu gde izlaza ima. Odlazimo na daleki put,konji jure kroz noc. I sa njime ne osecam zebnju,ne osecam prolaznost,ne osecam varku vremena. Osecam samo susret koji sam zelela u snu prizeljkivala.Jer on je moj vesnik proleca,a ja sam ona kisa,ona toplota koja se izlila kroz grmljavinu neba. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 23/12/2010, 5:58 pm | |
| U delicu sekunde navukla sam masku na lice. Masku sa hiljadu lica. I ostavila prorez da dovrsim samo ono vreme zapoceto.Zasila rane, spustila kapke i zavrnula rukave. Jer svet vise nije isti.Moja misija je zapoceta,zavrsicu je do kraja. Nepitajuci za cenu,jer previse zaudaraju prisecanja. Zlodusi zive,grohotom se smeju svuda je tragican humor a ja tu ne pronalazim sebe. Jer ljubav istinska zauvek je nestala. U potrazi sam za njom. Vise ne sedim,i ne razmisljam krenula sam u susret njoj. Ne zelim da mi cekanje bude odora zivota,ne zelim da mi svaki dan bude samo prolazan broj. Tezim putem cu krenuti,ali svoju misiju moram zavrsiti.I spaseni ste, svi vi koji volite.I ja koja sam u potrazi za njom.Jer svima nam je zajednicka nesreca. Zivot nam je postao navika,citamo izmedju redova,obogaljenog smo duha. Na ivici dusevnog ruba.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 26/12/2010, 3:50 pm | |
| I molim se sada svim nebeskim silama.Sada kada sam bez nade i daha ostala.Zelim samo da zaspim i da se vise nikada ne probudim. Zelim da usnim...i da nikada vise nista ne osetim. Jer nit se po nit kida,dok srce krvari, vracaju mi se misli. Da sam bila tvoja tajna ljubavna, tajni sapat dodira...tvoja boginja. Tvoja u vremenu i van vremena . Sve sam tvoje bila. A sada se pitam? Ko sam ja bez tebe sada? Dusa moja prazna ko pustinja. Dizem glavu,znam da moram korak po korak sama.Sada sam ja i svetlost i tama.Ja vladam sobom sama.
Poslednji izmenio Beskraj dana 26/12/2010, 7:15 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 26/12/2010, 7:13 pm | |
| Ceo moj zivot bilo je nemirno more.Prolazna stanica jednog unistenog shvatanja stapanja i snevanja. Koja je sanjala o letu neznane bele ptice kao u stihu lepo reci poredjane. Sanjala je smaragdno zrnce srece veru i sidro odstojano. Sve sto je sanjala,preko noci saprase kise tamne. Srusise mostove i samo ostase zive rane. Sada kao brod bez cilja luta. Bez kaputa. Jer svi su umrli,zasto ona da zivi? Cemu da se nada na ovoj planeti.I sada tiho boluje, polako nestaje kao ptica bez nadanja.Obogaljena koja nosi teret svoga zivota. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 29/12/2010, 10:01 pm | |
| Obecaj da ces zaboraviti ovu noc mamurnu. Po kojoj je ostao trag mojih noktiju svuda po tvome telu. Misli mi se stalno vracaju. Vino nas je opilo,dok si me uzimao. Nisi imao strpljenja,zeleo si me sto pre celu.Ljubila sam te,dok sam oci zatvarala nisam nista videla znam samo da sam svoju bes iskazivala. Tvoje sam ruke osecala,a nekog drugog sam zelela. Nemir se u meni budio,kikotanje je bilo izvestaceno.A ja sam polako dolazila sebi. Ti si me grlio i uzbudjen drhtao kao zver pripita koji je svoj plen zgrabila. Samar sam ti udarila.Jer vise nisam mogla izdrzati.Sve mi se gadilo i ti,i tvoji poljupci i pesma sa radija koja se polako zavrsavala. Samo si se okrenuo,dok sam lezala,i pitao me. Sta si mi to kucko jedna uradila. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 4/1/2011, 7:40 am | |
| Kao nekada prisecam se slike jednog davnog bozica.Javlja mi se zivopisna slika proslosti,srece i bezbriznosti.A vreme polako prolazi nista ne pitajuci. Pretvorila sam se u pepeo na sopstvenom zgaristu svoje tastine jer nesnosnu bol nosim ove crnine.U kojoj sam se zavila u dvoranu uzasa i u nju zarobljena ostala. Gruba prema svima,prema svojim sopstvenim osecanjima.I samu sebe ubedjujem da sam nesrecna,a da srecne dane samo skupljam u kosmaru koji se ponavlja.A ja ga zalivam suzama. Za lijanu se hvatam,kao za slamku spasa. Hocu sebi snagu da vratim. Da srusim kulu od snova. Bespuce,nemir i nespokoj da ostavim iza sebe kao vecni trag jednog lutanja. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 4/1/2011, 10:24 am | |
| јас и тие... кога ги запознав твоите насмеани усни и гради полни текстовна реторика, денот мирисаше на ванила и имаше вкус на зрела лубеница, напукната од моќта своја и возбудата што кликаше во длабоките понори на недопрените емоции. кога го запознав гласот кој низ ноќите ме водеше мислите повеќе не мислеа, само го уживаа тој убав ден. чекорите не ме слушаа, и самите патот го најдоа до тебе, без да се договориме каде треба да одиме, јас и тие, моите спасителки од спороста на времето и гласот на минатото тетеравечко, со лице старечко. јас и тие ко две весели сестри, обуени со високи потпетици, ги исполнивме рабовите на улиците од нашето постоење со нови сни, палаво скокотливи. и заразно се смеевме ослободени од кошмарите на преморените години сити од туѓи утопии, а не свои. јас и тие, моите чекори немирни - тогаш добро се чувствувавме и премногу радувавме што во тебе нешто повеќе препознавме. и надеж раскриливме, и плашт од неспокој симнавме, и коси расплетовме на ветрот му ги даривме, со нив тој да се радува... и жителки на светот во кој е насликан потопот станавме... |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 5/1/2011, 7:19 am | |
| Danima podesavam skazaljke na satu i oprastam Bogu na ovoj samoci. Jer vec dugo sam kao brod u luci, tuku me vetrovi i svetlosti vremena koje vec odavno slutim. Vruc vetar jos jednu moju bitku vuce. Pokusava da me razuzda ,da mi um pomuti,pokusava da me odljubi...pokusava ali ja mu nedam. Svoje konce jos uvek drzim u ruci. Ledeno pice mi netreba.To je samo privid hladjenja u beskraju moga svemira.Hocu da gorim,jer znam da povratka nema.Vec dugo sam nasukana kao brod u luci koji povratka vise nema. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 6/1/2011, 4:40 pm | |
| Ovo je balada o jednom moranaru.I njegovoj prici koja se jos uvek prepricava.O onim teskim vratima,koja su se skripom otvarala dok je pred lepotom svoje sirene kada god je mogao uzivao. Ali balada nikada nije imala srecan kraj.Zato ga i dan danas bole tajne koje je stari gusar negde zakopao, i nikada mu nije otkrio.Vekova sag leteci je odmotavao,ne bi li svoju sirenu pronasao.Ali trag za njom je vecno nestao.U uvali svojoj je i dan danas ostao.Nadao joj se...krvario, opominjao i sebe hrabrio na zaborav.Ali nista nije pomagalo.Pesma kaze da je tu i umro,cuvsi njene zvuke hoda, njen sum haljine kao talase mora. I krik njene sene koju je zauvek poneo kao poslednji drhtaj odiseja jedne ljubavne pesme. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 6/1/2011, 5:13 pm | |
| Stalno preturam po glavi, zasto te vise nemam.Zasto si morao zauvek da odes i da nestanes iz moga zivota.Zasto si spustio ispred mene onu crnu haljinu i zauvek mi stavio crnu maramu a ostavio samo suzu u oku nikada neisplakanu. Zasto? Zato sto hrabri ginu.Rekao si mi u snu. Jednog jutra dok su te moje prazne ruke, trazile,grlile;Dok su te moje usne hladne ljubile. Nepravedna sudbino.Zasto si mi uzela sve sto sam volela?Ostavila mi samo cemer,bol i jad. Ostavila mi ovo prolece i grad.Urlik i glas,i oci koje vise nevide.Za njega sam bila zar ptica iz bajke.Kome je pisala najlepse reci utehe. Koja ga je volela i njegovim venama tekla. Njegova vila koja ga je cuvala od svih zlih duhova,rafala i metaka.I na kraju nije uspela da ga sacuva a samo korak je bila do njega. I sinocni pad,me je ponovo na njega podsetio. Rekao mi je.Nista ti nisi kriva.Tako smo mali na ovome svetu,neplaci vise,ne tuguj voli ovoga coveka meni je tako sudbina negde zapisala. Da te zavolim a da te nikada nedocekam. | |
| | | Stévo Basara
Broj poruka : 19 Godina : 53 Location : Edmonto AB, Canada Datum upisa : 02.01.2011
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 7/1/2011, 8:08 pm | |
- U delicu sekunde navukla sam
masku na lice. Masku sa hiljadu lica. I ostavila prorez da dovrsim samo ono vreme zapoceto.Zasila rane, spustila kapke i zavrnula rukave. Jer svet vise nije isti.Moja misija je zapoceta,zavrsicu je do kraja. Nepitajuci za cenu,jer previse zaudaraju prisecanja. Zlodusi zive,grohotom se smeju svuda je tragican humor a ja tu ne pronalazim sebe. Jer ljubav istinska zauvek je nestala. U potrazi sam za njom. Vise ne sedim,i ne razmisljam krenula sam u susret njoj. Ne zelim da mi cekanje bude odora zivota,ne zelim da mi svaki dan bude samo prolazan broj. Tezim putem cu krenuti,ali svoju misiju moram zavrsiti.I spaseni ste, svi vi koji volite.I ja koja sam u potrazi za njom.Jer svima nam je zajednicka nesreca. Zivot nam je postao navika,citamo izmedju redova,obogaljenog smo duha. Na ivici dusevnog ruba.
Ova mi se nekako za misli lijepi Beskraj.. Oda ljudskosti i svemu nesavršenom što nas za ovaj svijet, život veže. Divna pjesma.. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 8/1/2011, 7:51 pm | |
| | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 8/1/2011, 7:53 pm | |
| Isijavanje Zelim da pisem o jednoj mladosti,o jednoj suncevoj svetlosti.O jednom zaru koji je zauvek nestao sa lica. Onda kada sam lice prekrila rukama,kada sam najstrasnije stvari prosla bez ikoga.I kada sam bez tebe zauvek ostala. Odakle da pocnem...o prelepoj jednoj ljubavi,koja je isijavala iz svakog pogleda,svakog dodira svakog poljupca.Za tebe sam bila svetlost dana,koja nije imala kraja. O tvojoj plesacici ljubavi,koju si ti ucio igrati a ona je samo tebi plesala za tebe igrala i za tvoj osmeh zivela. A onda je moj heroj slobode zauvek otisao,nije me ostavio.Rekao je vratice se ja sam samo rukama prekrila lice.Jer prekrila me je tama,zauvek nestala sa njim najlepsa mladost jednoga dana.Ulica zauvek ostala pusta,jer ja sam izgubila voljenog mog. Samo mi u san ponekada dodje. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 8/1/2011, 8:12 pm | |
| Svetlo koje je zakasnilo kroz pesme moje.I kome sada da pisem, kome da se vise nadam.Kada je poslednja nada utihnula,a ja snagu izgubila.
Okna su se sva davno zatvorila. Zavese neotvaram.Svi vetrovi su odavno otisli,samo sam ja ostala. Jer necemu sam se nadala,dok nada nije zauvek umrla.A ja ostala razgolicenih bedara,i srca bolna.
Jos jedna noc mi probija kosti, noc koja nema kraja.Ckiljim uz plamen svece koja polako dogoreva, dok ti pisem poslednje reci.Volim te jos uvek,to zna svaka pesma moja.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/1/2011, 7:07 pm | |
| Vec su davno sve moje reci otisle, razgolicenih bedara,razmrsene kose lutam,stazama nepoznatim.I kradem noc koja mi probada kosti. Na vodi se led odavno nahvatao vreme je da se krene,sa andjelima sve sam igre vec odavno odigrala vrhunac ludila docekujem nemo. Jos jedan ples sa crnim djavolom. Na stenama krv se razlila,i pitam se zasto se razlila?Jer to zbog klopke kajanja?I muzika necujnog cirkusa. Kazu ne,to satana dolazi u dodir u pohod svog palog andjela. I nista mi vise nije bitno u ovoj tami jer u meni i pitoma dolina postaje provalija kazna je moj najveci greh,veca sam za jos jednu ranu.I dublja za jos jednu iskopanu jamu. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/1/2011, 7:38 pm | |
| Pricali su mi, te se price sada secam kao kroz san.Kuca malena trosna,i tvoj izlazak.Put u nepovrat. Zauvek,odlazak.Pusta je ostala bez tebe majko najdraza.Jer te nisu voleli, zauvek su me od tebe otrgli jer nisi bila dovoljno dobra za moga oca. Tako kazu,a ja sam im tada verovala. Nijednu rec nikada o tebi nista nisam cula,nikada me vise nisi ni potrazila mozda te shvatam sada posle toliko godina.Jad i cemer je bila dusa tvoja. Toliko toga zelim da ti kazem,zelim da te nadjem.Jer u meni je ostao mac zariven, pogled tuzan, prosjak koji je zeljan osmeha tvoga. I sve sto sam starija,sve si mi vise potrebnija mali su bili svi da bi shvatili sta su ti uradili. Sada se tek usudih,da na ovaj put krenem,da te potrazim jer do sada se ne usudih.Dosta mi je vise svadje i mrznje,tolikog kajanja i pokajanja mucenja u snu.Potrebna si mi kao molitva za miran san.kao radosno secanje bez kojeg sam davno ostala.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 14/1/2011, 6:37 pm | |
| Mislila sam samo da se on razlikovao od ostalih,to sam precutala rekla sam mu tek kada smo odrasli.Tek kada je prolio reku toliko nevih krvi.Da je satana u ljudskom obliku koga sam ja zavolela a covek nikada nije bio.Bio je zver koji pogledom nikada nije pitao.Kakve je oci imao,oci unezverene,kaze nikada ljubljene, ali je uvek pogledom trazio..Jer ja sam neko ko mu je sve na svetu bio.Tada kada ga je videla kada mu je sve priznala,tada je mislila da je htela da ga poljubi.Da mu malo srce razledi. Htela je...da pita zasto???Sta su svi oni krivi. Rukom joj je dao znak da cuti,da neprogovara dok ju je ljubio stojeci u polutamnom tremu. I govorio,cuti?Voli me.Ljubi me...moji me oziljci bole kao zive rane.Cuti...hocu da se stobom bar jednu noc probudim,ali vise nista od toga ne mogu da ti ponudim.Cuti i samo ovu noc me voli.
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
| |
| | | | Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 2 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 2 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|