LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | Georg Johannesen | |
| Autor | Poruka |
---|
Tea

Broj poruka : 3260 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
 | Naslov: Georg Johannesen 22/7/2010, 1:04 pm | |
| GEORG JOHANNESEN pripada redu najznačajnijih norveških i skandinavskih pesnika XX. veka. Taj prvi (i valjda jedini) profesor retorike u Norveškoj bio je i jedan od najvećih i najdoslednijih oponenata u norveškom kulturnom i društveno-političkom životu. Markantan polemičar, i radikalna i aristokratskoga držanja, istakao se i kao romansijer i liričar, esejist i književni istraživač, a i kao sjajan prevodilac, pre svega Brechta i kineske lirike. Iako od poezije i nije mnogo napisao (objavio je tek četiri zbirke pesama), ipak on odavno zauzima jednu od najvidnijih pozicija u modernom norveškom pesništvu. Njegova pesnička knjiga Ars Moriendi eller de syv dødsmåter (Ars Moriendi ili sedam načina umiranja) iz 1965. svojevremeno je bila proglašena za najbolju norvešku zbirku pesama u XX. veku. Trideset i tri godine kasnije objavio je poetskoga naslednika toj knjizi, Ars Vivendi eller de syv levemåter (Ars Vivendi ili sedam načina življenja, 1999.). U predgovoru knjige autor navodi da su to ”antistrofe, pandani, dodatci i komentari” onoj prvoj knjizi. Knjige je zaista moguće porediti, i to ne samo radi naslova, nego i zbog i referenci kojima i jedna i druga obiluju, kao i zbog srodnosti u formalnoj izgrađenosti (i u jednoj i u drugoj je sedam nedelja, sa po sedam pesama u svakoj, a u svakoj pesmi tri terceta).  ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Georg Johannesen 22/7/2010, 1:05 pm | |
| ARS VIVENDI
PRVA SEDMICA ( VJERA )
Ponedjeljak
Moj glas je slijepa pjesma, u pasošu mi foto šuti Pismo podrazumijeva odsutnost, da zvuk i svjetlo su odvojeni Nadesno nijema pjesma, nalijevo snijeg u očima Hijeroglifima su nestale pjesme i slike Židovi su suglasnike čitali kao zabranjena imena Grci su živjeli i umirali za svoje samoglasnike Legenda kaže: Moje ljetno jutro za devet tisuća godina Dvostrukokrilna srebrna ptica duboko se zariva s bolom u oku u zlaćano lice budnoga boga sunca
Utorak
Slovo slovce, zašto gledaš gore u moje oči dok pišem tvoje riječi? Misliš li da gledam dolje u abecedu? Ne peri oči, radije poliži praznu knjigu Odveć sam malo kazao i htio bih slavinu imati u ustima Plakala si pod tušem, pomoglo je protiv osa i komaraca Zapisao sam unaprijed sve što se može unaprijed zapisati: Unaprijed vam obećavam što će vam preostati ako me uhvate
Srijeda
Majka u urni: Staro lice djeteta stotinu godina hoda bosonogo po sivoj stazi od prhuti i novoga snijega kroz dvije šume posred majčina razdjeljka na glavi Na učiteljevim vratima: Moje stoljeće pade usred raspusta Škola je bila zatvorena, priroda otvorena Mrtve kolege govorile su istinu na mrtvom jeziku Skupljačev testament: U mojoj obitelji toliko smo se obogatili da smo podnijeli naše zločine pomoću skuplje umjetnosti negoli prije
Četvrtak
Kad sam bio dijete, bio je samo jedan tanjir hrane i skoro uvijek bi se dogodilo da jedno od djece ne bi posve doprlo do stola Još bi se češće dogodilo da majka ne bi stigla do stola s hranom ili da bi otac podigao stol do oblaka Ne žalim se, čak ni bogovima koje sam stvorio sam u odrazima svojih roditelja iz porodičnog albuma
Petak
Minimalni bogovi lete od samoglasnika do samoglasnika od zelenog do crvenog u bijelom i crnom proljeću: Leptir svoj smisao dobiva sa pribadačom Carski plašt: prekopirane piramide od tekućeg zraka deru Montezumu i ispiraju njegovu zlatnu prašinu dok ne bude gol poput bumbara u ruži Noćne leptirice s krilima od stakla: Dama u plavoj svili držala se za krvavo oko u grlu Kasnije potplati, šljunak, izmet, blatna bara
Subota
Kad je skidao kacigu, za njom je i glava pošla Oprosti, kazala je, pa to je moja glava Pretvarao sam se kao da je bio običan razgovor Nesporazumi se moraju postaviti rano u razgovoru ako hoćeš da si posve u pravu i u isti čas da griješiš Nitko se ne može istim liftom voziti dva puta Ne koristi to ni na kraju krajeva Pa ipak mnogi ne mogu a da ne pokušaju
Nedjelja
Ploča na štednjaku pamti slap u ljetnoj gori Tiho ptičje škljocanje, ovčje zvono, vrijes što se smije: Zar nije poširoko mrtve djevojke koljeno? Oštećenje mozga ukazuje na teško djetinjstvo Galaksije su bare pune žabljih jaja Brojevi stanuju u pokretnim pismima za sve nas Jednobroj je moja jedina utvara Četverobroj je moj odani križ Bolest može postati zdravlje a snijeg kiša ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Georg Johannesen 22/7/2010, 1:06 pm | |
| DRUGA SEDMICA (NADA)
Ponedjeljak
Idiot može izgledati pun nade ali on studira samo svoje prazne ruke Njegov tren gleda dno Mimeova zdenca Japanski je haiku pust poput cijeloga svijeta Grčki su epigrami dimni signali za niskim gorama Noviji stihovi su vremenske prognoze između dva ledena doba Dječak sa srčanom manom je tako lijepo plavim usnama pjevao: Pjesme su postajale vidljive u zlaćanim kapljama sa žlijeba koji prokišnjava
Utorak
U vrijeme kad sam sjedio u zečjem vijeću zauzimao sam se i za bijelo krzno zimi i za duže stražnje noge cijele godine Zečevi su pametniji od bogova koji su u kroničnoj opijenosti i ne bude se vidjevši lov na zečeve na sve udaljenijim televizijama Pa ni zec sa dva izbočena zuba i raspolovljenom gornjom usnom: Ne da se on Hopla, nestao sam u kosom skoku
Srijeda
Oko mjeseca stajale su četiri zvijezde u ogledalu U svanuće: Knjige su spavale u zelenoplavim i crvenosmeđim uvezima Bijeli su se arci radovali da ih čitaju na sunčevu svjetlu Ogledala su kotrljajuća skladišta mogućih lica Ogledala vide oči u očima, ogledala su naočale nikakvih stvari Ogledala su uzori, stražnje strane su smeđe Čitaj knjigu, jednu knjigu, samo tu istu knjigu Uvijek jednu knjigu kao pravokutnik zemlje: crna dječja Biblija, za dječja prsa pričvršćena
Četvrtak
Zašto se popeo na bijeli dud da vidi svoga Boga Bog ga je spazio i kazao: Siđi i pojedi pet riba Blagdanski je ručak otpočeo, sve blato je čokolada Dječja vjera je meka roba, strojevi čitaju dvobroj Akronimi u tvom letećem glavnom gradu OSL znaju o našem prijateljstvu: oni sijeku tvoju granu Cirkuski su slonovi izgubili u šahu, ali pobijedili u bingu S majkom je bilo suprotno, dobila je Kineze u kineskom šahu Slijepi pijetli kukuriču u nevrijeme: Spavaš li to gore?
Petak
Neupotrebljivo je nevjesta koja je urešena samo za mene: Ona kaže nikad kad ja velim uvijek Ona je skrovište veličine sunčeve svjetlosti Više volim sve i dlanom ću načiniti rupu u mnogim bubnjevima: Udarac pesnicom upotrijebit ću za srce More se ljulja od hladnog snošaja u starim planinama pod novim oblacima Vjetrovito nebo od razbijenog je stakla
Subota
Narod u Hadu čuo je za brlog u paklu: Tamo nećemo, kažu oni svešteniku koji ima jarčev rog sa zlatnim suncem i srebrnim mjesecom Državni arhitekt crta novi brlog za medvjeda: Pogledaj ovdje, medvjed je u pepelu, brlog u urni Izgoreni prsti, u snijeg umočeni, vapnom boje žal Kine Oblaci vjeruju da meso trune u kosti Ali ja koji idem dođavola dobro znadem da bijelo brašno kosti neuspjela su krila anđela
Nedjelja
Ponesi poštanski sandučić, danas ćemo daleko Nebo je od obrana mlijeka, skoro plavo Posvuda ćemo i odmah gore do ispod moga lica Gledam vani vunene maske u oštrikanim kapama: fino sunce Kuja što maše repom navikla je da ode po novine Pas ne nanjuši koliko se daleko svjetlo vidi Da, lijep sam danju, dok ne smrkne Ali toliko lijep kao moj mrtvi brat ja nisam On je taj koji je prvi otišao iza ogledala
____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | meseceva rosa

Broj poruka : 7818 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Re: Georg Johannesen 11/2/2012, 10:12 pm | |
| TREĆA SEDMICA (LJUBAV)
Ponedjeljak
Mlada žena, točno od ožiljka do skuta odrasla u mirijadama ljeta dvonožnog suncokreta, spava u snježnom krevetu kao u bilju nakon Linnée Mladi čovjek, nesiguran poput neželjena gosta ispred znaka: Ne gazi po travi Kulturne gospođe pokazuju na nj napetim kažiprstima Uto on kaza: Quadrivium, ime zvijezde, mjerenje zemlje Muzika je odnos brojeva, in mente imam joj očne duplje: korijen broja 2
Utorak
Praxilla reče: Od onoga što on mora napustiti najljepše je sunčevo svjetlo, a zatim mjesec i zvijezde Treće najljepše su zreli krastavci, jabuke i kruške Klimnuh glavom i sve ponovno prepoznah: Nemam ništa protiv, ovdje je dovoljno učinjeno Praxilla uze zlato, srebro i broncu na kraju Pjesme su povjerljive lubanje u nevidljivom mramoru Heraklitova velika godina trajala je 360 generacija od oca do oca u krug oko sretne Nove godine
Srijeda
Maratonče, pitam: Zašto tako mali krug? Zašto se vrtjeti oko samog sebe, milju za miljom? Djevojčice idu ruku pod ruku, uvijek se smiju, nikad ne osmjehuju Udate žene svakog se mjeseca za mlađka udaju Majmuni se pokoravaju sunčevu kretanju, ne mjesečevoj krvi Ledeni dan je bezimena noć u dva sjeverna ljeta Lovac je upucao samog sebe među rogove Padavičari su prešli ciljnu crtu: Venera u mlađku znači mir večeras i rat sutra
Četvrtak
Moj otac nije pio rakiju, a ni pivo Dvije bi popušio cigarete, jednu za Božić i jednu za Novu godinu 365 dana u godini bio je uvijek i pun i prazan Svake bi noći pustio ptice iz mjesečeva kaveza Svaki dan sunce bi bivalo zlatna ribica u nebeskom akvariju Postajem premalen uvečer i prevelik svakog jutra Gladni se sjećaju čovjeka sa nagnjilim zglavcima Iz rukavica virili su mu od mraza pomodrjeli vršci prstiju Stisak ruke bio je čvrst kao što se i očekivalo od jednoga jastoga
Petak
Prvi konac ušiven je u tkaninu tamo gdje ona mlada urešena žena pokazuje bešumno na pola sunca sa svojom gitarom od platna Mokra je razglednica bila u snijegom zatrpanom poštanskom sandučiću Proljeće stiže do mojih koljena: Dva zaboravljena blizanca pod mojim bedrima, bez spola, bez usta i očiju Danas vani vidim škare u punom danjem svjetlu Škare odsijecaju onaj drugi konac Treći konac o tankom koncu visi
Subota
Noćna je smjena, bolničarka je zabacila glavu unazad ne bi li vidjela rupicu na bradi dok cijelo je vrijeme mrmljala: gubi se, gubi se! Živjeli smo u brodovima sa jedrima od uljanih slika Ona ne kaza: Kamen živi da bi zemljom postao Tanak čaj, voda u slavini, plave rupe u oblacima Na taj način ostala je stajati u mostu ne baš u vratima, jer sita djeca imaju dvije kuće: jednu vani i jednu unutra
Nedjelja
Nas dvoje mnoštvo je od dvoga u zabravljenoj praznoj sobi Najbolje sam vidio u mraku preko dva kućna krova Kada si meni rekla ti, samo si na sebe mislila Uzalud su kućne muhe uginule na prozorskoj dasci Tko li se usudi poljubiti krokodilova duga usta? I ovaj je psihopat dijete U maramici što na konopcu za sušenje visi majka je slobodna Puder je to koji nikad ne nestaje: Radije bi da te ima negoli da mrtva si, a ja bih i jedno i drugo ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

Broj poruka : 7818 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Re: Georg Johannesen 11/2/2012, 10:13 pm | |
| ČETVRTA SEDMICA (ODVAŽNOST)
Ponedjeljak
Prometej je ukrao vatru, bogovi se osvetili ljupkom olujom: Led se otopio voda je postao Voda je prokuhala i postala para svijet se naoblačio Zvučni zid probio je bubne opne ognjenih ratnika Boginje ložnice poudale su se za bogove rata Glazba zanosa je pjena sreće od gornjih do donjih usta Mars je pjevao Veneri: Kao žena najbolja si ledeno hladna Topla si odveć tekuća, tvoji mjehurići od sapunice isparavaju u vodene cvjetove u eksplozivnoj kadi
Utorak
3. godine nakon Krista posla Herod Pilatu vedro majčina mlijeka plus 2400 mliječnih zuba I reče: Ja sam kralj jasličje smrti, što si ti? Taj put on je bio iskren u Egiptu Danas je sat veći od Sahare Svi mogu čuti njegovo tiktakanje i nitko ne zna što je Brodovi od kamena? Jedra od kiše? Brodski svećenik kaza: Nikakav nas Bog ne može vidjeti sve cijelog dana Brod je prevelik za sitne oči zvijezda
Srijeda
Živio sam, živim i ne živim Često sam bio ubijen i svaki je put bilo bolno Pa ti i ne znaš koliko ti je dobro, prinče jedan Uzdaš se u ABC i XYZ, abecede su križaljke Uzdam se u pusto O u slogu OM Moje crveno volovsko oko gleda u rat između dva sunca Mnogo sam se puta rodio, Arjuna Pamtim svaki put a i u drugim galaktikama A ti se ne sjećaš ni kad te je tvoj otac napravio
Četvrtak
Umjetnici su sokolski vojnici, ratnici od četiri spola Oni izvode zahtjevne vježbe da bi odvratili neprijateljevu pažnju Novo lice, novi rat, nove vijesti: Lažni brkovi, dobro pričvršćeni za potiljke, previsoki da bi se njima začepila usta, preniski da bi bili povez preko očiju Počešljao sam kosu palih nakon boja: Sve to zadivilo me je u snu iako sam gledao tek otraga
Petak
Dama sa nehrđajućim kukovima gata iz mog rendgenskog dlana i povjerljivo kaže: Zdravo, moj prijatelju, zdravo, lijepo se provedi Kuhana jaja sigurno se kotrljaju rampom Oni koji igraju skrivača varaju i plešu ples ležanja Konji u konjušnici čekaju na bič i signal za maglu Gajde su zrak u vjetrovkama onih koji su pali Nepročitana knjiga, i pročitana, crna knjiga u pismu za slijepe Bijela bjeloknjiga o terapiji bojama, stavljena na internet
Subota
Dragi Allahu, admirale u Turskoj, čuj senatovu ponovljenu objavu rata vojsci gluposti: Prognoza vremena nikad se ne ledi, sve vrijeme dovoljno je toplo Otraga ide vođa vojske, gluplji on nije Lav i vuk se tuku kao pas i mačka Mi virusi bili smo neutralni i sve smo pobili Ja koji ne nestajem u bijegu smanjujem se za perspektivu i otkrivam svoju pravu veličinu
Nedjelja
U Rondaneu: Oprao sam se u krvi vremena Duboko zamrznut na nebu kao plemeniti inka-momak pio sam rastopljenu vodu u tijelu svemira Istočno od crnog praseta idem u razbijenim tanjurima Jedan sam se tjedan divio polovici srca: F utrola od crvene kože gdje miomiris kuca u pola planine Izlet na planinu sastojao se od posjeta crkvama brvnarama i plavoj katedrali Torovo kopito u dolini imalo je i smeđi mesarski stol Ovamo gore dan je zvijezda sa bijelom sjenom ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Georg Johannesen 11/2/2012, 10:14 pm | |
| PETA SEDMICA (UZDRŽANOST)
Ponedjeljak
Učitelji, učenici, snježni trg je siv od tragova stopala u smjerovima svim, u slomljenim lukovima ili najviše u krugu Vrijeme je u vjetru, svijet je nevrijeme, lijepo vrijeme je umjetnost Nije to snijeg koji ovo kazuje A ni kiša to nije, ne, nikako: Vrijeme ne zna ništa, vrijeme je nauka Učenici su napisali na ploči: Nećemo Nou s nama Učitelji su uzvratili: Sam se pobrini za svoju kišnu odjeću Svako dijete od dva spola u svom čunu vesla
Utorak
Tir, Bog bez desne ruke, pade na Tirov dan u finu travu od svoje vlastite kose i od kosilice Anemona je uvenula u žutoj vodi na hladnoj peći Dječje ruke bile su otvorene kratkog zimskog dana U utorak uvečer u pesnice se one stisnu Noć uoči srijede one su šišarke bora u zimskom snu Borove su se šume ukrutile u parketu u dnevnoj sobi Jelova šuma, što okitila je groteskna božićna drvca, ispričala je sve u ratoboran papir istine
Srijeda
Kepler je računao putanju do planete Mars Kameni pod okretao se pod biskupskom stolicom Mladi bogoslov reče: Descartes je najbolji natraške Dakle: postojim stoga mislim Sveštenik-učitelj s monoklom na nosu kiselo procijedi (na latinskom): Ne natraške, već obratno Dakle: Ne postojim zato mislim Uvijek i nikad dvije su polovice prazna prostora u srcu što u moj je poljski zahod urezano
Četvrtak
Christian VII.: Gle, ovdje je onaj tvoj ludi kralj stajao sve otkada se pamte nedelje i vrijeme koje će doći, kako već jedno drugo slijedi I on je popravljao svoj zlatni tanjur dobro ga ližući svojim plavim jezikom: Platno sviće i smrkava ispod njegova portreta Ministre, viče on: S mojom suprugom ljubav vodi! A kad promrsi njezino ime, tanjur se poput sunca rastopi: opet je on pijan
Petak
Molitva u Bizantu prije negoli je Turčin došao: Podari nam dobro za koje nema riječi u našoj molitvi i sačuvaj nas zla za koje molimo cijelo vrijeme Postajao sam otac s novom majkom svakog mjeseca Nikada u svom životu nisam živio tako bogat život Sve je bilo badava, hrana, spavanje i putovanje tamo-amo Najkraći put između dvije zemlje je ostati kod kuće Prošlost je ružan san, sadašnjost se opet ne može izdržati, nasreću bez budućnosti smo
Subota
Vrijedi biti nervozan Priđi Hamletu i dadni mu savjet i cigarete Ja, Horatio, neka vrsta prijatelja Prisutan sam kad su mačevi zabranjeni Rasipam pepeo po grobovima i po Ofelijinu potoku Dobar sam u prolijevanju ostatka otrovanog vina Bih li to isto opet vidio na nekom drugom dvoru? Ne, u šestom činu Ofelija stoji pokraj telefona: Ona dobro zvuči, ima lijepa bedra i htjela bi se poštenim kostima opasati
Nedelja
Epikur je kazao u vrtu: Drži sastanke najkraće moguće i budi u društvu sa što je moguće manje ljudi Najbolje ne više od dvoje Učitelj je ormar držao praznim, kuću skoro pustom Zamolio nas je da unaprijed pregledamo gole odaje Učitelj je mijenjao mjesto sastanka najčešće moguće On poznaje samo one koje je prisiljen poznavati i to bez imena i adrese: nikada se on ne okrene Pričam ono što moram, ne ono što znam ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Georg Johannesen 11/2/2012, 10:14 pm | |
| Ne
Nisam igračka za mrtve Ne gradim vešala ili crkve
Ne gradim kavez za laste jer sam ne umem da letim
Ne bacam kamen na sunce zato što ne mogu da izdržim njegov pogled
Ne gađam kamenom ogledalo da bih se osećao korisnim
Ne gazim po samom sebi da bih se osećao veliki
Ne ubijam prijatelja da bih ga bliže upoznao
ali neprijatelja ću da ubijem da ga ne bih gledao
Srušiću ti kuću zato što je zatvor ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Georg Johannesen 11/2/2012, 10:16 pm | |
| Putokaz
Širim ruke od juga do severa Lice mi je na istoku a vrat na zapadu Ja sam raskršće koje stoji na raskršću
Stojim u žutoj svetlosti ispod žutog drveća U srodstvu sam s krstačama i vešalima Moj sin štap može da kaže jednim prstom:
U tvojoj istoriji ja sam kratka istorija U našoj istoriji ja sam jedva stoleće U mojoj istoriji ja sam sve vreme koje postoji ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Georg Johannesen 11/2/2012, 10:17 pm | |
| Priprema za beg
Komode s otvorenim fijokama: Beg iz nesreća ograničenog obima Pad u rov i bujicu u buretu
Kožu nismo našli, a ni odeću Gomile početaka su potonule Lampe su odnete, sijalice su ostavljene
Sve što smo našli strpali smo u kapute i ono između kore i drveta belu membranu između jajeta i ljuske ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Georg Johannesen 11/2/2012, 10:17 pm | |
| Panika glupih
Oni koji su pucali na munju Prosuli su sačmu po celom obodu Munje su postale samo još veće
To što je rečeno rečeno je uz kašalj Došao je zemljotres na centimetru zemlje 45-minutni rat i Mesec je zasečen
Ožalošćeni su čekali ispred prozora Procesija s bakljom je prošla u malom prstenu Nisu im dozvolili da vide ono čemu su odavali poštu. ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: Georg Johannesen  | |
| |
|  | | | Georg Johannesen | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 3 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 3 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno Juče u 9:52 am od Dusica Pajovic» Fotografija dana Juče u 1:59 am od meseceva rosa» Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 14/1/2021, 2:01 pm od majacvet» priznanje 8/1/2021, 11:01 pm od SaMar» ANAMNEZA 20/12/2020, 8:07 am od ZEX» O ČEMU TI TO? - CECILIJA 16/12/2020, 8:41 am od CECILIJA» PSALMI LJUBAVI 6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović» Plavi tonovi... 27/11/2020, 1:57 am od meseceva rosa» Duhovne price 5/11/2020, 1:59 am od meseceva rosa» Na obodu neba 29/10/2020, 9:33 pm od Marr Inna» Mudre misli 16/10/2020, 1:46 am od meseceva rosa» Neozbiljna pitalica, bez filozofije molim 27/9/2020, 9:18 am od ZEX» ПИСМА 27/9/2020, 9:02 am od ZEX» GRESNIK 22/9/2020, 4:34 pm od inadzija» Poruka vasoj ljubavi..., Ucinite to ovde 2/9/2020, 3:42 pm od ZEX» SEVERNA GRANICA 29/8/2020, 11:54 pm od Nostromo» Srodne duse 12/8/2020, 3:55 pm od BiMoglaDaMogu» Sve o Skorpijama, Vazi i za znak i podznak... 6/8/2020, 12:21 am od ZEX» O BOLU 28/7/2020, 4:09 pm od ZEX» Srednjevjekovni gradovi Crne Gore  15/7/2020, 1:06 am od meseceva rosa» Priče i bajke 14/7/2020, 1:26 am od meseceva rosa» Iz Antologije srpske poezije 5/7/2020, 11:45 pm od ZEX» Zaključavanje foruma 10/6/2020, 3:49 pm od Masada» Mario Vargas Ljosa 9/6/2020, 3:59 pm od meseceva rosa» Ismail Kadare 9/6/2020, 3:48 pm od meseceva rosa» Marguerite Yourcenar 9/6/2020, 3:33 pm od meseceva rosa» Pearl Buck 9/6/2020, 3:19 pm od meseceva rosa» Vuk Drašković 9/6/2020, 3:03 pm od meseceva rosa» Filip Petrović - pesme 8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic» Zbignjev Herbert 5/6/2020, 6:34 pm od meseceva rosa» Ela Peroci 5/6/2020, 6:22 pm od meseceva rosa» Skadarlija 4/6/2020, 1:02 am od ZEX» Ruski Ženski Glas 1/6/2020, 6:08 pm od ZEX» Biserje mojih godina godina 31/5/2020, 11:12 am od Masada» Nase autorske fotografije  28/5/2020, 12:59 pm od Tea» Citati Bukovskog 19/5/2020, 2:12 am od meseceva rosa» Citati o zenama 12/5/2020, 10:36 pm od Nostromo» Brisanje Youtub - ova 6/5/2020, 1:10 am od meseceva rosa» Noćas me gubiš 4/5/2020, 7:21 am od Masada» Zena i cvece 1/5/2020, 1:34 am od meseceva rosa» Moja romanticna skitanja net-om :) 28/4/2020, 3:12 am od Tea» ROMANTIKA BEZ REČI " 28/4/2020, 2:05 am od meseceva rosa» Razbijemo monotoniju bojom 5/4/2020, 2:07 am od meseceva rosa» DEKOLTEI 22/3/2020, 1:52 am od meseceva rosa» Rimujemo reci 16/3/2020, 2:47 am od meseceva rosa» Asocijacije 15/3/2020, 2:49 am od meseceva rosa» Tajna 28/2/2020, 2:40 am od meseceva rosa» psssssssttt ! 23/2/2020, 6:12 pm od My Name is Nobody» Неки моjи цртежи 15/2/2020, 5:45 am od Nepopravljivi Sanjar» najromanticnija soljica za kafu...caj 10/2/2020, 2:34 am od meseceva rosa |
|
|