LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | Pop/rock | |
| |
Autor | Poruka |
---|
lucija

Broj poruka : 2939 Godina : 47 Location : italy Humor : naravno Datum upisa : 23.09.2009
 | Naslov: Re: Pop/rock 25/5/2010, 6:06 pm | |
| Dos'o je iz nekog sela Bogu za ledjima, nije se nad'o gradu i kulama, tek da pokusa to ga je dovelo skoro do ludila dani k'o ciganska godina pivo i rakija
Nedjeljom, koliko moze on se dotjera pa 'cipel cugom' do Arilja gdje je radila Emira sa njim se jos kao dijete igrala bila mu je k'o rodjena, jedina kojoj moze da se izjada
Emira, sjetis li se rodnih krajeva zimi kada zvizdi kosava i snijeg napada.. kada cujem kuknjavu vjetrova vise me je strah Beograda od onih nasih vukova
Nedjelja, nekako cudno prazna birtija, rekli su mu da je otisla s nekim gazdom iz Kraljeva
I danas dan, kruzi prica medju alasima, kad je noc hladna i zvijezdana, ko da iz rijeke neko doziva nekoga... | |
|  | | expected

Broj poruka : 4 Godina : 58 Datum upisa : 01.06.2010
 | Naslov: Re: Pop/rock 5/7/2010, 11:51 pm | |
| Ja cu budan sanjati - Gibonni Zavedi me osmijehom Kao zlatnim strunama I kad bez rijeci budem ostao To nazovi pobjedom, to nazovi kako znas Zavedi me rijecima I ja cu budan sanjati Poslije tako dugo trazenja Sad znam da to si ti Ref: Budi samo moja Moja radost i moj smijeh Sad znam da ima boga Cim za me dosla si na svijet Budi samo moja Moja nada dobra vijest Sad znam da ima boga Cim za me dosla si na svijet | |
|  | | midjika

Broj poruka : 1194 Godina : 46 Location : Beograd Humor : pa nije bas cunami, ali ima ga:) Datum upisa : 04.03.2010
 | Naslov: Re: Pop/rock 31/7/2010, 4:09 pm | |
| ne znam što da radim sa sobom na šta misli da bacim eto stvaram polako pjesmu o tebi gledam tvoje tijelo ludujem za njim i ponavljam u sebi samo jedno poljubi me pa mi prste u kosu uvuci i zagrli me poljubi me pa se privi tik uz mene i zapjevaj ako znaš bilo što želim da se stisnem uz tebe da te milujem da ti šapucem na uho bisere da pričam o slobodi da se glupiram da ti kažem oh ti ludo jedina poljubi me pa mi prste u kosu uvuci i zagrli me poljubi me pa se privi tik uz mene i zapjevaj ako znaš bilo što ____________________________________________ I ruke rađam onom što ruke nema, i srce sadim u stenu i čelik, ja ne mogu da s tugom ne dremam, kroz vazduh ne plivam, kroz vodu ne letim...
| |
|  | | Brida

Broj poruka : 75 Godina : 60 Location : daleko od sveta Datum upisa : 20.10.2010
 | Naslov: Pop/rock 15/11/2010, 7:53 pm | |
| Šta ti značim ja - Dino Merlin
Ako me ikada sretnes u ovom ukletom gradu ostani mirno na istoj strani plocnika
Ne stavljaj ruke na lice nemas sto od mene kriti glavu gore nama je ljubav lozinka
Ne pitaj je li pravedno sto nas je prekrio mrak ni to sto nismo zajedno pusti suzu, daj mi znak
Ref. Da jos nije prestalo da nikad nece prestati mogu proci stoljeca mogu ti i umrijeti
A ti me nisi prestala i nikad neces prestati ljeta zime proljeca za tebe cu zivjeti i pjevati
Ljubav je slijepa i luda ne zna za Boga ni suda al' lijepo pjeva i lijepo dusu odjeva
Ako me ikada sretnes ne stavljaj ruke na lice stavi smijeh i stare razglednice
Ne pitaj je li pravedno sto nas je prekrio mrak ni to sto nismo zajedno pusti suzu, daj mi znak
Ref.
| |
|  | | Tea

Broj poruka : 3261 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
 | Naslov: Re: Pop/rock 4/12/2010, 1:09 am | |
| Crvena Jabuka Tvojim zeljama vodjen
Daj mi dan, daj mi sat, daj mi minut tisine da iz daljine prvi put pogledam u sebe
Pa da znam da l' sam sam il' s tobom sam rodjen tvojim zeljama vodjen, jesi li zena za mene, zena za mene
Ove ruke sto me miluju su hladne, oci gladne vise ne poznajem taj lik i taj sjaj u oku sto ga nosis draga, to nije ljubav vec samo jeftini trik
Uvijek laz, samo laz nije tesko prepoznat' neko tako ti poznat masku mijenja za tren
Nisam dobar ni los sasvim mi je svejedno a molim te jedno, ostavi prozor otvoren da izadje tuga, da ne ostanem njen ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Pop/rock 4/12/2010, 1:09 am | |
| Crvena Jabuka - Volio bih da si tu
Volio bih da si tu ove noći tako trebaš mi kao more mornaru nemam s kim nadu dijeliti dijeliti i sačuvati
Volio bih da si tu noćni program je na radiju puštaju neku dragu muziku moje misli tebi putuju putuju da te pronađu
Noćas zvijezde padaće jedna od njih naša je jedna nosi utjehu k'o u snu volio bih da si tu
Volio bih da si tu ove noći da pričaš mi slavili bi do zore svu bi nježnost svijeta popili popili pa se ljubili ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Pop/rock 4/12/2010, 1:10 am | |
| Crvena Jabuka Bjezi kiso s prozora
Pada kisa napolju, kaplje mi po prozoru a ja sama kod kuce, sjedim, placem i tugujem ne znam sta cu od sebe
Ref. Bjezi kiso s prozora, bjezi kiso s prozora, bjezi kiso s prozora, da te nije sad bih ja svoga dragog ljubila
Kisa joj govorila, kisa joj govorila, sjedi curo kod kuce jer on nije za tebe on je sada kod druge
Ti si kiso lazljiva, ti si kiso lazljiva mene dragi ne vara, ja sam njemu najdraza, bjezi kiso s prozora
Ref. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Pop/rock 4/12/2010, 1:31 am | |
| sanjam te kako mi mašeš bijelom maramicom i plačeš ko godina sanjam te kako me varaš s nekom varalicom sa suzom u očima nisam te prebolio nisam ni oprostio bez tebe dani su mi ko nedjelja prazni i dosadni bez tebe misli su mi ko nevera i niko da me natjera nisam te prebolio nisam ni oprostio kao brod na tebe nasukan u očima mi san tako umoran dala si mi noći punog mjeseca nestao je miris našeg jastuka sanjam te kako mi mašeš bijelom maramicom i plačeš ko godina sanjam te kako me varaš s nekom varalicom sa suzom u očima kao brod na tebe nasukan u očima mi san tako umoran dala si mo noći punog mjeseca nestao je miris našeg jastuka ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | midjika

Broj poruka : 1194 Godina : 46 Location : Beograd Humor : pa nije bas cunami, ali ima ga:) Datum upisa : 04.03.2010
 | Naslov: Re: Pop/rock 4/12/2010, 1:42 am | |
| Kad me pogledas
Bio je neki pogresan dan, nestvaran. Govoorrila si ocima, opojno,, kaoo kad zima uspava, kao kad pooraz spasava, kao kad jutro svanjava, u pricama.
Bila je neka lagana stvar, nestvarna. Osvajala si usnama, zanosno, kkao kad dete prohoda, kao kad vojska marsira, kao kad ljubav ubija, u pesmam.
A kad me, a kad me pogledas u zemlju propadam, a kad me pogledas, u zemlju propadam, mada znam da ti se dopadam
Galija ____________________________________________ I ruke rađam onom što ruke nema, i srce sadim u stenu i čelik, ja ne mogu da s tugom ne dremam, kroz vazduh ne plivam, kroz vodu ne letim...
| |
|  | | midjika

| Naslov: Re: Pop/rock 4/12/2010, 1:42 am | |
| U tajnama je stvar
Zasto cutis kad ti kazem, ti ces me ubiti? Bice lako,necu znati, samo cu zaspati.
U tajnama je stvar,ne daj mi bas sve da znam.
Zasto sanjas tako glasno, odmah cu otkriti sve o tebi, sve cu znati,necu izdrzati.
U tajnama je sva draz,ne daj mi bas sve da znam.
Zasto sanjas tako glasno,zasto kvaris sve? Zasto mastas tako jasno,nemoj da nestanes!
Ako kazes da me volis sve ces pokvariti. Sklopi oci kad me ljubis, duze ce trajati.
U tajnama je sva draz,ne daj mi bas sve da znam.
Zasto sanjas.... Zasto mastas...
Ako kazes da me volis...
Zasto sanjas.... Zasto mastas....
NEMOJ DA NESTANES!
Galija ____________________________________________ I ruke rađam onom što ruke nema, i srce sadim u stenu i čelik, ja ne mogu da s tugom ne dremam, kroz vazduh ne plivam, kroz vodu ne letim...
| |
|  | | Dreamcatcher
 Broj poruka : 30 Godina : 47 Location : Novi Sad Datum upisa : 17.11.2010
 | Naslov: pop/rock1 24/12/2010, 7:13 pm | |
| U2-One(Jedan)
Je li uzimati bolje ? Ili se osecas isto? Hoce li ti biti lakse sada? Imas nekoga za okriviti.. Kazes..
Jedna ljubav.. Jedan zivot.. Kada jedno treba U noci Jednu ljubav.. Delimo je.. Odlazi duso ako.. Nije te briga za to..
Da li sam te razocarao? Ili ostavio gorak ukus na tvojim usnama.. Deluje kao da nikada nisi imala ljubav.. I zelis da odem bez tebe Pa, to je..
Prekasno.. Veceras.. Da povlacis proslost kroz svetlo.. Mi smo jedno,ali nismo isti.. Uzimamo.. Drzimo se jedni drugih.. Drzimo se jedni drugih.. Jedan..
Da li si dosla ovde za oprostaj? Da podignes mrtve? Da se igras Isusa? Zbog bubica u tvojoj glavi..
Da li pitam previse? Vise nego mnogo.. Nista mi nisi dala.., To je sve sto sam dobio.. Mi smo jedno.. Ali nismo isti.. Pa smo.. Povredili jedno drugo.. I opet smo to uradili.. Kazes.. Ljubav je hram.. Ljubav je visi zakon.. Ljubav je hram.. Ljubav je visi zakon.. Pitas me da udjem.. Onda ces me gusiti.. Ali ja ne mogu biti niciji posed.. I sta dobijas Kad sve sto si dobila te povredilo....
Jedna ljubav.. Jedno stradanje.. Jedan zivot.. Radi ono sto bi trebala.. Jedan zivot.. Jedni sa drugima.. Sestre.. Braco.. Jedan zivot.. Ali mi nismo isti.. Uzimamo.. Drzimo se jedni drugih.. Drzimo se jedni drugih..
Jedan...zivot
Jedan | |
|  | | Dreamcatcher
 Broj poruka : 30 Godina : 47 Location : Novi Sad Datum upisa : 17.11.2010
 | Naslov: Re: Pop/rock 16/1/2011, 12:20 am | |
| Sting – Shape Of My Heart
Njemu je deljenje karata kao meditacija I oni sa kojima se igra nikad ne sumnjaju On ne igra za novac kojeg osvoji On ne igra da osvoji poštovanje On deli karte da odgovor nađe Sveta geometrija sreće Skriveni zakon verovatnoće Brojevi vode igru
Znam da su pikovi mačevi vojnika Znam da su trefovi ratna oružja Znam da karo znači novac za ovu umetnost Ali to nije oblik mog srca
Može igrati žandar-karo Može izvući pikovu damu Može skrivati kralja u rukavu Dok sećanje na njega bledi
Znam da su pikovi mačevi vojnika Znam da su trefovi ratna oružja Znam da karo znači novac za ovu umetnost Ali to nije oblik mog srca To nije oblik, oblik mog srca
Kad bih ti rekao da te volim Možda bi mislila da nešto nije u redu Ja nisam čovek sa previše lica Maska koju nosim je jedna Oni što pričaju ne znaju ništa I saznaju na svoju štetu Kao oni što kunu svoju sreću na previše mesta I oni što strahuju od gubitka
Znam da su pikovi mačevi vojnika Znam da su trefovi ratna oružja Znam da karo znači novac za ovu umetnost Ali to nije oblik mog srca To nije oblik mog srca | |
|  | | Beskraj

Broj poruka : 21554 Godina : 44 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
 | Naslov: Re: Pop/rock 21/1/2011, 8:03 pm | |
| Leonard Cohen Hiljadu poljubaca duboko (A Thousand Kisses Deep)
Zdrebad trce, djevojke su mlade Kockamo se da pobijedimo srecu Dobijes ponekad I to je taj tvoji mali pobjednicki mars I onda da dijelis dodje tvoj red u tvom nevidljivom porazu Zivis svoj zivot kao da je stvaran, Hiljadu poljubaca dubok
Izvlacim trikove, vadim se nekako Opet sam na Ulici Plesa Gubis kontrolu I samo propadnes U Veliko Djelo I mozda samo morao miljama da vozim I sva obecanja da ispunim: Razrovis sve da ostanes ziv Hiljadu Poljubaca Duboko
I ponekad kada noc tece sporo Bijedno I pokorno Skupimo nasa srca I krenemo Hiljadu Poljubaca Duboko
Zarobljeni polom, suprostavljeni granicama mora Vidjeh, ni okeana nema vise Za cistaca kao sto sam ja. Uspjeh doci do prvog broda Blagoslovih sta ostade od flote I pomirih se da potonem Hiljadu poljubaca duboko
Izvlacim trikove, vadim se Opet sam na Ulici Plesa Valjda nece da razmjenimo poklone Koje si mislio da cuvas I tiha je misao o tebi Knjiga je napisana Osim sto zaboravismo uraditi Hiljadu Poljubaca Duboko
I ponekad kada noc tece sporo Bijedno I pokorno Skupimo nasa srca I krenemo Hiljadu Poljubaca Duboko
Zdrebad trce, djevojke su mlade Kockamo se da pobijedimo srecu | |
|  | | Beskraj

Broj poruka : 21554 Godina : 44 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
 | Naslov: Re: Pop/rock 21/1/2011, 8:04 pm | |
| Leonard Cohen Za ljubav nema lijeka (Ain’t no cure for love)
Volim te vec dugo, dugo I znam da je ljubav prava Nije vazno kako ode Ne mijenja moja osjecanja I ne vjerujem da ce vrijeme da izlijeci rane ove Jer nema lijeka nema lijeka za ljubav nema lijeka…
Bolujem za tobom duso, ne mogu da sakrijem to Trebam da te vidim nagu i pomirisem dusu tvoju Kao navika od rodjenja i nikada mi dovoljno nije Za ljubav nema, nema, Za ljubav nema lijeka…
Krstare rakete preko neba plavog, svete knjige otvorene Doktori rade i nocu i danju, cijeli svoj vijek Ali za ljubav nikada nece pronaci lijek Nema takvog pica, niti tablete (kazite im andjeli) Nema nista tako cisto da bude za ljubav lijek…
Vidim te na stanici i vidim u autobusu Vidim kako lezis pored mene i kako otvaras oke Vidim tvoju ruku i tvoju kosu tvoju brojanicu i tvoju cetke I zovem te i zovem Ali ne zovem dovoljno njezno Za ljubav nema, nema, nema , Za ljubav nema lijeka…
Udjoh u ovu praznu crkvu, put me navede tu Kad cuh najljepsi glas u zivotu, sapcuci dusi mojoj da ne trazim oprost sto toliko puno volim nju Zapisano u knjigama starim Zapisano u krvi I cuh kako i andjeli poju sa neba Za ljubav nema, nema, nema , Za ljubav lijeka nema… | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Pop/rock 21/1/2011, 10:32 pm | |
| Sivo nebo nad gradom, ti me pogledas kradom, a ja zamisljam, da me ljubis u liftu, da me skidas lagano,jos na vratima, i razmisljam samo da nisi tako mlad, pa krijem zelju ko sto zveri kriju tragRefren: A ti jos sedis kraj mene, ko da ubijas vreme dok ja ziva ginem, i namerno mrlju na suknji pravim, samo da nadjem razlog da je skinem. A ti jos sedis kraj mene, i kazes udate zene su kao vino, ma hajde probaj me malo bar noci ove, a godine moje da zaboravimo. I razmisljam samo da nisi tako mlad, i krijem zelju kos to zveri kriju trag.Kazes godina tvojih,da su devojke lake i predvidive, ja ko na iglama stojim, jer se bojim da predjem preko tanke linije, i razmisljam samo da nisi tako mlad, pa krijem zelju ko sto zveri kriju trag.I namerno mrlju na suknji pravim, samo da nadjem razlog da je skinem….I kazes udate zene su kao vino…A godine moje da zaboravimo… | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Pop/rock 25/1/2011, 6:03 pm | |
| MOJ JEDINI GREH JE LJUBAV NEDOSTAJES MI TOLIKO DA BOLI ZASTO DA ZIVIM ZA TEBE SAD SAM SENKA IZ PROSLOSTI STO UZALUD TE MOLI
MOJ JEDINI GREH JE LJUBAV TO STO ZELIM TE KAO PRVOG DANA ZASTO TE VOLIM,ZASTO TE SANJAM ZASTO SE NADAM A ZNAM DA NISI SAMA
UMREM LI BICE TO OD SRCA ZIVOT MI KAO KAZNA DODJE NEKOM SI MED I SLATKO GROZDJE A MENI NOC NIKAKO DA PRODJE
MOJ JEDINI GREH JE LJUBAV A NEBITNE SU BILE SVE SA STRANE SMILUJ SE PRUZI JOS JEDNU SANSU MUSKARCU KOJI SPREMAN JE NA POKAJANJE
N.R | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Pop/rock 9/10/2011, 12:57 pm | |
| U2 I still haven't found what I'm looking for I have climbed highest mountain I have run through the fields Only to be with you Only to be with you I have run I have crawled I have scaled these city walls These city walls Only to be with you But I still haven't found what I'm looking for But I still haven't found what I'm looking for I have kissed honey lips Felt the healing in her fingertips It burned like fire This burning desire I have spoke with the tongue of angels I have held the hand of a devil It was warm in the night I was cold as a stone But I still haven't found what I'm looking for But I still haven't found what I'm looking for I believe in the kingdom come Then all the colors will bleed into one Bleed into one Well, yes I'm still running You broke the bonds And you loosed the chains Carried the cross Of my shame Of my shame You know I believed it But I still haven't found what I'm looking for But I still haven't found what I'm looking for But I still haven't found what I'm looking for But I still haven't found what I'm looking for | |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: Pop/rock  | |
| |
|  | | | Pop/rock | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 6 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 6 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » Fotografija dana Juče u 9:32 pm od Dusica Pajovic» medeno 2/3/2021, 8:43 am od Dusica Pajovic» Taj romanticni Balasevic 28/2/2021, 2:12 am od meseceva rosa» priznanje 25/2/2021, 10:17 pm od SaMar» Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 17/2/2021, 3:18 pm od majacvet» ŠTAMPARIJA FLEŠ ZEMUN 16/2/2021, 4:07 pm od meseceva rosa» O ČEMU TI TO? - CECILIJA 10/2/2021, 11:03 pm od CECILIJA» SEVERNA GRANICA 8/2/2021, 12:07 pm od panonski galeb» Ljubavne pesme 2/2/2021, 9:35 am od Isak Prov» ANAMNEZA 1/2/2021, 9:53 pm od ZEX» PSALMI LJUBAVI 6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović» Plavi tonovi... 27/11/2020, 1:57 am od meseceva rosa» Duhovne price 5/11/2020, 1:59 am od meseceva rosa» Na obodu neba 29/10/2020, 9:33 pm od Marr Inna» Mudre misli 16/10/2020, 1:46 am od meseceva rosa» Neozbiljna pitalica, bez filozofije molim 27/9/2020, 9:18 am od ZEX» ПИСМА 27/9/2020, 9:02 am od ZEX» GRESNIK 22/9/2020, 4:34 pm od inadzija» Poruka vasoj ljubavi..., Ucinite to ovde 2/9/2020, 3:42 pm od ZEX» Srodne duse 12/8/2020, 3:55 pm od BiMoglaDaMogu» Sve o Skorpijama, Vazi i za znak i podznak... 6/8/2020, 12:21 am od ZEX» O BOLU 28/7/2020, 4:09 pm od ZEX» Srednjevjekovni gradovi Crne Gore  15/7/2020, 1:06 am od meseceva rosa» Priče i bajke 14/7/2020, 1:26 am od meseceva rosa» Iz Antologije srpske poezije 5/7/2020, 11:45 pm od ZEX» Zaključavanje foruma 10/6/2020, 3:49 pm od Masada» Mario Vargas Ljosa 9/6/2020, 3:59 pm od meseceva rosa» Ismail Kadare 9/6/2020, 3:48 pm od meseceva rosa» Marguerite Yourcenar 9/6/2020, 3:33 pm od meseceva rosa» Pearl Buck 9/6/2020, 3:19 pm od meseceva rosa» Vuk Drašković 9/6/2020, 3:03 pm od meseceva rosa» Filip Petrović - pesme 8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic» Zbignjev Herbert 5/6/2020, 6:34 pm od meseceva rosa» Ela Peroci 5/6/2020, 6:22 pm od meseceva rosa» Skadarlija 4/6/2020, 1:02 am od ZEX» Ruski Ženski Glas 1/6/2020, 6:08 pm od ZEX» Biserje mojih godina godina 31/5/2020, 11:12 am od Masada» Nase autorske fotografije  28/5/2020, 12:59 pm od Tea» Citati Bukovskog 19/5/2020, 2:12 am od meseceva rosa» Citati o zenama 12/5/2020, 10:36 pm od Nostromo» Brisanje Youtub - ova 6/5/2020, 1:10 am od meseceva rosa» Noćas me gubiš 4/5/2020, 7:21 am od Masada» Zena i cvece 1/5/2020, 1:34 am od meseceva rosa» Moja romanticna skitanja net-om :) 28/4/2020, 3:12 am od Tea» ROMANTIKA BEZ REČI " 28/4/2020, 2:05 am od meseceva rosa» Razbijemo monotoniju bojom 5/4/2020, 2:07 am od meseceva rosa» DEKOLTEI 22/3/2020, 1:52 am od meseceva rosa» Rimujemo reci 16/3/2020, 2:47 am od meseceva rosa» Asocijacije 15/3/2020, 2:49 am od meseceva rosa» Tajna 28/2/2020, 2:40 am od meseceva rosa |
|
|