LJUBAV, SMRT I SNOVI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LJUBAV, SMRT I SNOVI

Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
 
PrijemTražiRegistruj sePristupi
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta.
Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte.
Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo.
Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma !

 

 Astrologija

Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Astrologija    Astrologija Icon_minitime13/1/2011, 4:03 pm

Planeti
Sunce
Sunce je aktivno načelo, poriv, energija i sposobnost da kao pojedinci ostavimo trag, izrazimo kreativnost i dobijemo priznanje od drugih. Ono je kreativno individualno načelo. U osobnom je horoskopu mjesto gdje prirodno isijavamo energiju i autonomiju. Ono je autoritet koji nastaje od radosti individualnog postojanja i izričaja. Vlada našom slikom o sebi i razinom samopoštovanja. Predstavlja oca kao uzor za samoprojekciju i postignuće. Govori o razini vitalne energije. Sunce je načelo egocentričnosti.
Mjesec
Pasivno načelo, način kako se intuitivno i energijski usklađujemo s okolinom i svijetom u širem smislu, a koji smo prvotno naučili iz odnosa sa majkom. Zato opisuje i majku. Vlada osjećajnom prirodom i izražavanjem osjećaja. Mjesec sam po sebi nema zaštite i otvoren je za svakovrsne izvanjske utjecaje. Predstavlja potrebu za skrbi i emotivnom sigurnošću.
Merkur
Mentalno načelo, poriv za govornom ili pisanom komunikacijom. Opisuje prirodu i kakvoću uma te misaonih procesa. Način razumijevanja svijeta oko nas, dijelom putem instinktivnog funkcioniranja mozga, dijelom putem obrazovanja kojim rafiniramo naša osnovna intelektualna sredstva. Merkur opisuje pristup učenju, način apsorpcije znanja.
Venera
Vlada svakovrsnim odnosima. Ona govori o sposobnosti primanja i materijaliziranja onoga što želimo. Simbolizira želju da upoznamo druge, uspostavimo sklad sa njima putem onoga što nam je zajedničko i doživimo zadovoljstvo u zajedničkim interesima. Planet je prvenstveno povezan s potrebom da privučemo šarmom i fizičkom privlačnošću. Venera vlada i materijalnim sredstvima i novcem te vrijednostima. Planet je estetike, umjetnosti i odnosa.
Mars
Vlada samonametanjem, instinktom preživljavanja i porivom da zahtijevamo i osvojimo ono što zadovoljava naše potrebe, porivom da se obranimo od potencijalnih napadača. On daje hrabrost da se založimo za svoja prava i ostvarimo svoj utjecaj, unatoč opozicije i kritike. Opisuje prirodu i kvalitetu naše volje, ono prema čemu osjećamo strast te koliko ćemo biti uspješni u postizanju naših ciljeva. Simbolizira prirodu želje i libido, daje sliku onoga što nas seksualno uzbuđuje i inhibira.

Jupiter
Simbolizira grupnu svijest koja vlada vjerom, moralnim kodeksom i potrebom da se pridržavamo određenih zakona življenja. U najvišem nas smislu izaziva da nadrastemo slijepo samopouzdanje i neutemeljeni optimizam radi razumijevanja univerzalnog zakona i načela uzroka i posljedice. On uči da se bogatstvo i sreća ne postižu uzimanjem nego davanjem, da je velikodušnost snažan stvaratelj osobnog izobilja. Probleme vezane s Jupiterom obično sami stvaramo. Prirodno širenje.
Saturn
Predstavlja kakvoću discipline i samokontrole, izvršava civilizirajući utjecaj na čovječanstvo, sileći ga da drži pod kontrolom antisocijalne, anarhističke instinkte. Ova planetarna energija održava društveni zakon i red i daje nesklonost ponašanju koje će dovesti do nagle promjene i ugroziti etablirani poredak. Kao takav bitan je za očuvanje stabilnog socijalnog poretka potrebnog za konkretna postignuća i razvoj čovječanstva u svim sferama života. Bez Saturna manjkala bi nam strpljivost, koncentracija i organizacija potrebne za materijalizaciju naših ciljeva. U negativnoj polarnosti Saturn predstavlja reakcionarnu vladajuću silu, suprotstavljenu svemu što je novo, nekonvencionalno i imaginativno. Ograničava ljudska postignuća na održavanje socijalnog položaja, donosi ambiciju, rigidnu samokontrolu i radoholiju. Izazov Saturna odnosi se na odgovornost. On je kristalizirajući utjecaj.
Uran
Uran predstavlja slobodu. Oslobađa nas pretjerane zaokupljenosti dužnostima kojima nas zatrpava Saturn. Uran sprječava da zaglavimo u rutinu; on daje stimulus da tražimo nova iskustva i eksperimentiramo s onim što je različito. Uran nema vremena za status quo. On ruši konvencije i sa zadovoljstvom narušava konzervativizam. Nagoni nas na izražavanje individualnosti bez obzira je li drugima prihvatljiva ili ne. Oslobađa nas konformizma, omogućava nam da se izrazimo inventivno i originalno u svim podučjima života. Simbolizira izvor iz kojega nastaju sve »nove« ideje. Tolerancija spram svih načina postojanja i življenja.
Neptun
Od planeta Neptuna potječe sve što uzdiže, plemenito je, altruistično i nesebično u ljudskoj pririodi. On je rafinirajuća sila koja nas uzdiže iznad materijalnih i egoističnih problema; simbolizira naš duhovan identitet. Pod utjecajem Neptuna svjetovne stvari gube svoju privlačnost i počinjemo posezati za iskustvima koja zadovoljavaju dušu i koja dotiču samu srž našeg bića. Kad je Neptun snažno položen u našem horoskopu treba nam razina emotivnog zadovoljenja koju je teško postići u trodimenzionalnom svijetu. U biti tražimo osjećaj jednosti s univerzumom jer tek kad sebe doživimo kao dio veće cjeline zadovoljavamo duhovnu glad. Neptunovska žeđ za ekstazom teško se gasi, osim mističnim praksama poput meditacije i joge, ili muzikom, dramom i umjetnošću koje uzdižu svijest i rastapaju naš identitet u nečemu većem od nas samih. Neptun daje idealizam koji je zadovoljan samo sa najfinijim u životu i u nama. Neptun vlada empatijom.
Pluton
Najsnažnija sila dobrog i lošeg na Zemlji – to je planet Pluton. Povezan je s krajnostima –osjećaja, stavova i ponašanja, s dubinama depresije, frustracije i gorčine, kompulzivnom željom za moći zbog nesigurnosti i straha od gubitka te najokrutnijim djelima radi ostvarenja vlastitih ciljeva, uništavanjem svega što se nađe na putu. No vlada i najvišim razinama emotivnog i spiritualnog blagostanja, veselim pristupom životu u očekivanju da će naše potrebe biti zadovoljene i spremnošću da sve upotrijebimo za iscjeljenje i izobilje planeta kao cjeline. Pluton vlada preobrazbom. Cjelovitost i dobrobit povezane s Plutonom ovise o sposobnosti da odbacimo negativne osjećaje i stavove koji oduzimaju mnogo vitalne energije. Tek kad se negativnost odbaci dostupna nam je obnavljajuća životna sila, koja može iscijeliti sve bolesti i pretvoriti tamu u blještavo svjetlo. Valja shvatiti strahove i njihov izvor; valja spoznati kontrolirajuće, manipulativne tendencije i priznati da defanzivnost i nedostatak povjerenja priječe naše potpuno otvaranje kao ljudskih bića. Pluton vlada podsviješću, evolucijom i najintenzivnijim razinama pročišćenja.
Hiron
Mitološki je Hiron utjelovljenje paradoksa i sinteze; i konj i čovjek, i smrtnik i božanstvo i učenik i učitelj, i ranjena duša i iscjeljujući dodir. Hiron i Pluton u horoskopu označavaju najintenzivnije planetarne sile, ponekad i najteže. Hiron simbolizira iscjeljenje, prepoznavanje posebnog dara koji nam je dan za ovaj život, našeg prinosa kulturi u kojoj živimo. Hironska dilema u horoskopu jest osobna spremnost na veliku količinu patnje radi otkrivanja najdublje esence; on prema nekim autorima vlada intenzivnim i mističkim iskustvima; spiritualnom ekstazom.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded


Poslednji put izmenio Beskraj dana 9/1/2012, 7:24 am, izmenio ukupno 2 puta
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime13/1/2011, 4:04 pm

Znakovi
Znak Ovna
Vladajući planet Mars
Kardinalni, vatreni, muški znak
Vlada glavom, mozgom
Prva astrološka kuća
Osobine:
Vitalnost, hrabrost, snažna fizička energija, snažna osobnost, snaga volje, egoizam.
Simbolika:
Početak, energija za početnu inicijaciju, impulsivna potreba za osobnim ostvarenjem i izgradnjom osobnosti, individuacija.
Znak Bika
Vladajući planet Venera
Fiksni, zemljani, ženski znak
Vlada grlom
Druga astrološka kuća
Osobine:
Izdržljivost, smisao za vrijednosti i materijalno, stabilnost, tradicija, senzualnost.
Simbolika:
Volja za ostvarenjem ciljeva, praktična ambicija, plodnost, temelji samosvijesti, sposobnost materijalizacije.Znak Blizanaca
Vladajući planet Merkur
Promjenjivi, zračni, muški znak
Ramena, pluća, ruke
Treća astrološka kuća
Osobine:
Fleksibilnost, intelektualnost, analitičko mišljenje, raznoliki interesi, komunikacija, mladost duha, dualnost.
Simbolika:
Analiza načina postizanja ciljeva, samoanaliza i procjena vlastitih sposobnosti, braća i sestre, učenje, odnos prema okolini, bliža putovanja.

Znak Raka
Vladajući planet Mjesec
Kardinalni, vodeni, ženski znak
Jetra, žuč, gušterača
Četvrta astrološka kuća
Osobine:
Smisao za podržavanje i održanje, razvijena osjećajna priroda, tradicionalnost, ljubav za obitelj, skrb o drugima, introvertiranost.
Simbolika:
Osnovni uvjeti i materijalna podrška za ostvarenje ciljeva, težnja za sigurnošću i trajnošću, maternica, temelj osobnosti.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime18/1/2011, 7:41 pm

OSNOVNI ASTROLOŠKI POJMOVI

Astrologija
se u praksi najcesce izjednacava sa horoskopom i to sa licnim
horoskopom, sto predstavlja jednu od osnovnih zabluda. Astrologija, kao
sta sama rec govori, je nauka o zvezdama, ili po nekim teoreticarima
"pseudonauka", a pociva na verovanju da zvezde i konstelacije medju
njima, odnosno celokupna slika neba, imaju odredjeni uticaj na nasu
planetu i na sve ono sto se na njoj nalazi.

Znaci, to je uticaj
kosmosa, svih nebeskih tela i planeta na celokupnu prirodu, na sve
dogadjaje i na svakog coveka ili pojedinca. Akademski receno, to je
uticaj makrokosmosa na mikrokosmos.

Horoskop je pojam koji
oznacava "gledanje u casovnik" kako bi se odredjenog sata i minuta
"precizno snimila slika neba". Na osnovu te "zaledjene slike neba" se
izradjuje licni horoskop.

Postoji vise tipova, odnosno vrsta
horoskopa, u zavisnosti od toga kojom granom ili disciplinom astrologije
se bavimo. Astrologija, kao i svaka druga nauka, ima razlicite grane,
odnosno discipline. Vecina teoreticara se slaze sa podelom astrologije
na sledece discipline:

~natalna ~
bavi se analizom horoskopa odredjene osobe koji se izradjuje na osnovu preciznog casa rodjenja
~mundana~
bavi se analizom horoskopa odredjenih prirodnih pojava i promena na Zemlji
~horarna~
bavi se analizom horoskopa odredjenih dogadjaja koji donose promene manjoj ili vecoj grupi naroda
~astromedicina~
izucava i istrazuje razlicite bolesti ili slabosti kojima je odredjena osoba naklonjena, tj. disponirana)
~ezoterijska~
analizira i tumaci horoskop koji se bazira na verovanju u karmu tj. reinkarnaciju

Naravno, postoje jos neke podele koje imaju manje znacenje sa stanovista akademske, odnosno zvanicne astrologije.

U okviru natalne astrologije ponovo postoje podele na osnovne tipove ili vrste horoskopa:

~Natalni (zivotni) horoskop~
Horoskop odredjene osobe koji daje mogucnost da se analizira celokupni
zivot sa svim vaznim dogadjajima koji prate tu osobu ili njenu "zivotnu
pricu".
~Solarni (godisnji) horoskop~
U okviru
natalnog horoskopa se izdvajaju godisnji horoskopi koji detaljnije
predstavljaju i preciznije opisuju dogadjaje koji se desavaju kod
odredjene osobe u intervalu od godinu dana (preciznije od rodjendana do
rodjendana).
~Lunarni (mesecni) horoskop~
U
okviru natalnog i solarnog horoskopa se preciznije tumace i objasnjavaju
dogadjaji koji prate odredjenu osobu u intervalu od jednog mesecevog
ciklusa.
~Periodicni ili horoskopi za odredjeni vremenski period
(kvartalni, mesecni, nedeljni, dnevni ciklusi) sa opisom prognoza koje se desavaju kod odredjene osobe.

Uporedni horoskopi govore o kvalitetu odnosa dve ili vise osoba. Kod njih postoji podela na:

~ljubavne (odnos muskarca i zene)
~poslovne (odnos dve ili vise osoba u razlicitim kategorijama poslovnih i saradnickih veza)
interpersonalne (odnos dve ili vise osoba u razlicitim kategorijama porodicnih, socijalnih i emocionalnih veza)

OSNOVNA RAZLIKA izmedju horoskopa

Treba praviti razliku izmedju osnovnih pojmova: astrologija i horoskop;
zatim, izmedju opsteg horoskopa i licnog ili natalnog, tj. zivotnog horoskopa.

natalni
(zivotni) horoskop se zasniva na konkretnom i preciznom tumacenju
horoskopa odredjene osobe. Natalni horoskop je uvek licna prica i bavi
se analizom svih vaznih dogadjaja i sadrzaja koji ispunjavaju neciju
zivotnu pricu. U tom smislu, natalni horoskop je licni pecat odredjene
osobe, unikat, jedinstven i neponovljiv.

opšti
horoskop uvek daje uopstene prognoze, one koje ostaju na generalnom
nivou zodijaka (12 horoskopskih znakova). Nezavisno od toga da li je rec
o godisnjem, mesecnom ili nedeljnom horoskopu, prognoze uvek ostaju
uopstene, jer iskljucivo tretiraju samo horoskopski znak i tranzite, a
ne bave se analizom necijeg licnog horoskopa.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime22/1/2011, 3:59 pm

Astrologija se kao i svaka druga nauka zasniva na metodoloskoj osnovi i
na principima koji odredjuju i uslovljavaju njen razvojni tok. Akademski
receno, da bi saznanja iz odredjene oblasti dobila svoje naucno
obelezje, neophodno je da postiji izgradjena metodologija i veza sa
ostalim naukama. Necemo baviti akademskim predstavljanjem njene
metodologije vec skrecemo paznju na osnovnu povezanost astrologije sa
drugim naukama.

VEZA SA ASTRONOMIJOM


Prva
u nizu tih veza je odnos izmedju astrologije i astronomije. Inace,
paradoks koji prati tumacenje ove veze sastiji se u tome da se skoro svi
naucnici i teoreticati slazu po pitanju njihove - bazicne povezanosti.
Odnosno, astrologija i astronomija se preplicu vec u samom zacetku, tako
da je priroda njihove veze nuzna, neraskidiva i kauzalisticka - kako za
njihov nastanak, tako i za dalji razvojni tok.
Ali, problem koji prati ovo tumacenje nastaje u onom momentu kada se postavlja pitanje:
Koja nauka je "starija" po svome nastanku?
Naravno,
mi necemo ulaziti u tu polemiku, vec samo naglasavamo najvaznije
cinjenice. Neke od njih su, npr.da jos uvek ne postoje pouzdani dokazi o
tacnom nastanku (zacetku) ni astrologije ni astronomije. Znaci, jos
uvek se sve zasniva na naucnim, akademskim ili slobodnim pretpostavkama u
koje veruje manji ili veci broj teoreticara. U tom smislu, vecina
teoreticara je naklonjena verovanju da su astrologija i astronomija
nastale istovremeno, ili cak da je astrologija nacinila onaj "prvi
razvojni korak". Uostalom, cak su i tvorci savremene astronomije
istovremeno bili i astrolozi, a medju njima jedan od poznatijih bio je
J.Kepler. Astrologija definitivno jeste jedna od najstarijih nauka, cak
sa velikom verovatnocom da je upravo ona najstarija nauka koja datira u
periodu izmedju 6. i 5. veka p.n.e. U prilog tome govore i mnoge
cinjenice, kao sto je hram u Tebi, na kome postoji skulptura Zodijaka.
Inace, ta skulptura je toliko stara da njeno poreklo jos uvek nije
moguce tacno utvrditi.
Narocito treba imati u vidu da je astrologija
ne samo jedna arhajska nauka, vestina i znanje, vec da je ona
istovremeno i dokaz o trajanju. Znaci, kakve god da je transformacije
doziveo ovaj svet i savremeni covek na svom evolutivnom, stvaralackom i
razvojnom putu, gledano kroz presek razlicitih civilizacija, epoha i
kultura ponesto je ostalo - "nepromenljivo"! Bez obzira na svremeni
pristup u tumacenju astrologije, njena bazicnost je ostala ista i
nepromenljiva kao i principi ili nacin na koji ona funkcionise. U osnovi
tu je sve isto i nepromenljivo, tako da je astrologija jedan od retkih i
vaznih dokaza o trajanju.

VEZA SA PSIHOLOGIJOM


Astrologija
se nalazi u neraskidivoj i u nuznoj vezi sa psihologijom. U osnovi se
obe bave "pricom o coveku", tj. analizom, objasnjem i tumacenjem
njegovog unutrasnjeg i spoljasnjeg zivota. Naravno, astrologija nije
samo "prica o coveku" (potencijalno da, ali ne iskljucivo, jer ona
sadrzi i druge discipline koje tretiraju razlicite kategorije). Znaci,
ovde podrazumevamo samo one grane astrologije koje se bave tumacenjem
personalnih - licnih horoskopa (pre svega natalna, astromedicina i
druge). Do sada se u praksi pokazala nuznost ili zakonitost, da su svi
afirmisani i eminentni astrolozi obavezno bili i dobri poznavaoci
psihologije, dok obrnuto pravilo nije nuzno. Ipak, medju uvazenijim
psiholozima koji su bili ne samo dobri poznavaoci astrologije vec su se
bavili i prakticnim radom, treba izdvojiti K.G.Junga. Sustina je u tome
sto poznavanje psihologije veoma olaksava i omogucava kvalitetnije
tumacenje psiholoskog profila odredjene osobe, njen mentalni sklop i
kompletnu psihologiju ponasanja koja se inace zasniva na intelektualnom,
emocionalnom i socijlanom razvoju. Znaci, nikada i nista nije slucajno,
vec u svemu postoji uzrocno-posledicna veza, zakonitost i objasnjenje.
Naravno, psihologija osnovno teziste stavlja na coveka i na procese koji
se desavaju u njemu (individualno i kroz interpersonalne odnose). Dok
astrologija, glavno teziste stavlja na sveobuhvatnost, odnosno na
uvrocno-posledicnu vezu ili na odnos izmedju ?oveka i kosmosa (celokupna
slika neba, uticaji planeta).U svakom slucaju, ove dve nauke se sjajno
dopunjuju (mada postoje i neke osnovne razlike u tumacenju i tretiranju
istih ili slicnih problema).
Narocito je vazno naglasiti, da
astrologija daje mogucnost predvidjanja dogadjaja. Preciznije receno, u
odnosu na psihologa, od astrologa se ocekuje da ispuni kompleksniju
ulogu. Astrolog obavezno, uz nuzno razumevanje i pravilno tumacenje,
koje vazi i za psihologa, mora da pokaze i odredjene sposobnosti,
vestinu ili uticaj u najavljivanju - predvidjanju narednih dogadjaja.
Znaci, astrolog ima i ulogu terapeuta, tumaca i prognozera ili nekog ko
najavljuje naredne dogadjaje i ukazuje na njihov tok, kvalitet, znacenje
i sadrzaj.
Poenta je u tome da i psihologija i astrologija treba da
unesu kvalitetne promene u neciji zivot, zatim obe imaju veliki uticaj i
unapredjuju ne samo zivot pojedinca vec i zivot zajednice u celini.
Medjutim, taj uticaj uvek ostaje empirijski nemeriv.
Astrologija je
povezana i sa drugim naukama, koje su nuzne ili neophodne za pravilno
teorijsko razumevanje, kao i za prakticno delovanje ili rad. Medju njima
izdvajamo njenu vezu sa medicinom, istorijom, sociologijom, a neophodno
je i poznavanje odredjenih geografskih pojmova, kao i poznavanje opste
kulture.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime28/1/2011, 3:50 pm

Ono sto cini esenciju jednog naroda je njegov duh, kultura i podneblje. Gledano kroz protok vremena i presek razlicitih kultura, tocak civilizacije uvek je donosio razlicite promene i iza sebe ostavljao tragove evolucije, razvoja i sveopsteg napredka. Medjutim, ono sto kroz sve epohe ostaje nepromenljivo je da se kult jednog naroda, kao i "pecat" njegovog podneblja, uvek razlikuje u odnosu na druge narode i kulture. Odnosno, svaki narod ili podneblje ima svoju tipicnu tradiciju, kulturu i veru, sto cini sustinu po kojoj se narodi i civilizacije razlikuju.
Ovom prilikom, nas zanima predstavljanje astrologije u kontekstu razlicitih naroda i kultura. Ako posmatramo opsti milje, tj. celokupnu civilizaciju, osnovno polaziste je razlika u tradiciji kulture istoka i zapada.
U tom smislu, citava istocna civilizacija je orijentisana ka "verovanju u sudbinu", dok je civilizacija na zapadu zasnovana na protestantskoj etici, pa sam tim na - "neverovanju u sudbinu". Dakle, to osnovno opredeljenje istoka i zapada se reflektuje na kult jednog naroda i na njegovu celokupnu tradiciju. A u okviru tih osnovnih orijentacija dve razlicite kulture, treba traziti i odgovore ili objasnjenja o postojanju razlicitih znanja, nauka, disciplina i vestina. Tako se i astrologija "razlikuje" po tim osnovnom nacelima. Znaci, uvek polazimo od astrologije istoka ili zapada i u okviru nje razlikujemo astrologuju koja potom pripada odredjenom narodu ili podneblju. Skoro svi teoreticari uvazavaju cinjenicu o postojanju razlicitih oblika astrologije kod raznih naroda.

Kategorizacija i predstavljanje astrologije kod raznih naroda je podela na:

Zapadna astrologija
;
U okviru nje postoje razne astrologije, kao sto su: Astrologija starih Slovena, Hebrejska astrologija, Kabala i ostale manje znacajne sa globalnog stanovista.
Ovo je astrologija naseg podneblja i ona funkcionise na osnovu podele zodijaka na dvanaest polja (kuca) i horoskopskih znakova kroz koje prolazi prolazi Sunce, Mesec i sve ostale planete koje sacinjavaju nama poznati Suncev sistem. Zapadna astrologija se zasniva na kretanju Sunca kroz zodijak, tako da svako od nas na osnovu svog datuma rodjenja (podaci koji su neophodni za preciznu izradu Natalnog horoskopa su : dan, mesec, godina, cas i minut i mesto rodjenja) ima svoj Natalni - licni horoskop, sa tacnim polozajem planeta. Sustina je u tome, da svaka osoba po svom rodjenju ima svoju "licnu kartu" upisanu na zvezdanoj mapi, a ona u stvari predstavlja - "zaledjenu sliku neba" u trenutku necijeg rodjenja.

Tibetanska astrologija
;
Zasniva se na verovanju u dvanest - "puteva do mudrosti" (to su kategorije, ku?e ili polja), a svako od nas u zavisnosti od karme koju dobije po rodjenju ima svoj "put mudrosti", cilj i karmicki zadatak, koji ce morati da ostvari u svom zivotu. Datum rodjenja, uvek odredjuje horoskopski znak kome pripadamo, kao i nas "put mudrosti" ili karmu koju nosimo i nasu sudbinu ili ono sto nas ocekuje u ovom sadasnjem zivotu.

Asteska astrologija

Ona se satoji od dvadeset znakova; svako od nas na osnovu datuma rodjenja pripada odredjenom znaku, koji potom obelezava njegov karaker i sudbinu. Ova astrologija se zasniva na tradiciji ili verovanju, da se godina uvek deli na tridest razdoblja, od kojih svako traje od jednog do petnaest dana. Dakle, posto postoji dvadest znakova, a godina se deli na trideset razdoblja to znaci, da se deset znakova javljaju jednom, a drugih deset znakova dva puta godisnje.

Kineska astrologija

Ona se zasniva na kretanju Meseca ili na godisnjem ciklusu Mesecevih mena, sto u osnovi predstavlja - lunarni princip ili lunarnu astrologiju. Pocetak godine se kalendarski ne poklapa sa pocetkom godine koji tradicionalno postoji kod zapadnih naroda. Tako je uspostavljen ciklus od dvanaest godina, ciklus koji prati redosled i ritam dvanaest zivotinja. Svaka od njih simbolizuje odredjenu godinu rodjenja (svaka zivotinja se "ponavlja" u ciklusu od dvanaest godina). Na osnovu preciznog casa rodjenja izracunava se "saputnik" (ekvivalentno "ascendentu" ili podznaku u zapadnoj astrologiji), zatim na osnovu broja (broj kojim se zazvrsava godina rodjenja, a njih ima ukupno deset, racuna se od 0 - 9) odedjuje se element (ima ih ukupno pet) koji se dopisuje Vasem znaku (zivotinji) i saputniku. Osnovne kategorije na osnovu kojih se utvrdjuje i analizira neciji horoskop su: odredjena zivotinja (znak), saputnik (podznak) - takodje zivotinja, zatim broj i ement. Kombinacijom i sintezom ovih kategorija dobija se kompletna analiza necijeg horoskopa.

Japanska astrologija - Kigaku

Kod koje takodje postoji podela na dvanaest godina (s tim sto svaka godina pocinje 3. februara jedne i zavrsava se 2. februara naredne godine). Ova astrologija se zasniva na principu podele na dvanaest zivotinja (godina rodjenja), zatim na osnovu devet brojeva (od 1 - 9) i devet boja, kao i na osnovu pet elemenata (njih odredjuje datum rodjenja, u smislu mesec, dan i sat rodjenja) izracunava se Natalni horoskop. Kompletna slika ovog horoskopa i sinteza svih elemenata opisuje neciji karakter, odredjuje sudbinu i ukazuje na "slaganje sudbina" (interpersonalni odnosi i kvalitet veze ili odnosa koji imamo sa blozom okolinom - prvenstveno je rec o porodicnim, ljubavnim i poslovnim odnosima).


Napominjemo da postoje i razne astrologije drugih naroda kao sto su: indijska, egipatska i misirska astrologija, kao i manje cuvene astrologije koje su vise poznate u akademskim astroloskim krugovima ili u odredjenim regionima.

Poenta i zakljucak ove price o astrologijama razlicitih naroda je:
Bez obzira gde se nalazili na Zemaljskoj kugli, bilo da ste prisutni na istoku ili na zapadu, uvek postoji astrolog, koji na osnovu Vaseg datuma rodjenja - moze da Vam izradi Vas Natalni ili licni horoskop. Naravno, taj horoskop ce se verovatno razlikovati po svom crtezu, elementima, aspektima, po simbolima ili po jeziku onog ko Vam ga tumaci. Medjutim, iako se rukopis i jezik razlikuju - prica uvek ostaje ista, jer svaki astrolog neizostavno mora da Vam isprica Vasu sudbinu, a ona je uvek ista ili jedinstvena. Mnogi su vec imali priliku da se uvere, kako crtezi, slike i astroloski jezik ili simboli izgledaju potpuno razlicito, kao i jezik kojim se sluze astrolozi, ali prica o Vasoj sudbini - uvek ostaje ista.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime14/2/2011, 6:30 pm

Ukoliko bismo zeleli da odgovorimo na ovu dilemu, morali bismo da se
vratimo na pocetak price, odnosno na ono "prvo" -- elementarno, tj,
izvorno ili "biblijsko pitanje" -- treba li verovati u sudbinu?

To
je prava sustina i osnov svega, jer odgovor na ovu dilemu prati svakog
od nas kao odgovor na nasu kolektivnu ili zajednicku sudbinu i
paralelno, tj. istovremeno, kao odgovor na nasu licnu ili pojedinacnu
sudbinu.

Upravo ta vera ili nevera je osnov svega sto se zacinje,
nastaje, postaje i sto se potom razvija. Znaci, ovu dilemu, kao i sve
ostalo, treba istovremeno posmatrati i na duhovnom i na prakticnom
planu. Jer, svako od nas u svom mentalnom sklopu i na osnovu iskustva
koje stice tokom zivota formira svoju skalu vrednosti. Naravno, tu skalu
vrednosti uvek sacinjavaju one zajednicke ili kolektivne, ali i one
pojedinacne ili licne kategorije.

Dakle, zbog toga, prvo treba
razgraniciti osnovne pojmove kolektivnog i pojedinacnog. A to dalje
znaci: da li treba verovati u astrologiju (odraz zajednicke, kolektivne
svest); i da li covek, tj. pojedinac sam po sebi -- licno (odraz
subjektivne svesti) veruje u astrologiju?

Odgovor na prvo pitanje
daje cinjenica da astrologija postoji sve ove godine (ona je postojala
jos u VI v.p.n.e.), kao i dokaz da je prisutna od kada datiraju i prvi
trgovi civilizacije. Svima je jasno da je dovoljan "dokaz" to sto je
nesto ocuvano vec toliko vekova, kao i dokaz o verovanju, i o trajanju.

Medjutim,
odgovor na drugo pitanje daje uvek licni pecat. Jer, covek o svemu
razmislja na apstraktan ili konkretan nacin, a gde je granica izmedju
njegovog uticaja na kvalitet sopstvenog zivota (ili na sudbinu) i
uticaja "zvezda", kao i da li covek uopste ima uticaj na svoju sudbinu
-- to su sustinska pitanja na koja svako od nas pronalazi ili ne
pronalazi svoj odgovor.

Osoba koja je radoznala u zelji za
saznanjem, koja ima razvijeni mentalni profil, zatim ima odredjeni
obrazovni nivo, a pri tome, sto je narocito vazno, ima i "pozitivno
iskustvo" koje se bazira na verovanju u astrologiju, redovno ce se
konsultovati sa astrologom. Razlog ili povod moze biti odredjeno
pitanje, dilema ili problem na koji se trazi odgovor, ali to nije
pravilo, jer postoje i mnogi drugi razlozi, kao sto su radoznalost ili
potreba da se neke stvari, dogadjaji i zivotna desavanja unaprede.

U
svakom slucaju, ni astrologija, ni astrolog nikada ne sugerisu da se u
nesto mora verovati, ili da covek mora verovati u astrologiju. Dakle,
astrolog uvek mora postovati slobodnu volju i pravo na izbor svakog
coveka, cak i onda kada zna da ta osoba gresi, bilo da je rec o
verovanju u astrologiju, ili o prihvatanju odredjenih sugestija koje
astrolog daje svom klijentu. Osnovno pravilo ili kodeks je da izmedju
astrologa i klijenta uvek mora da postoji zajednicko poverenje, kao i
naklonost, bez cega bi Natalna astrologija izgubila svoj pravi smisao.

Mogucnosti
za prakticnu primenu astrologije su skoro neogranicene jer se na osnovu
necijeg Natalnog horoskopa, koji ujedno predstavlja sadrzaj necije
zivotne price, traze razliciti odgovori na dileme, pitanja i probleme
ili na interesovanja koja postoje kod odredjene osobe. S obzirom da su
dileme, problemi i interesovanja skoro neogranicena, od astrologa se
ocekuju i odredjene sposobnosti kroz prakticnu primenu astrologije.
Nakon analize necijeg Natalnog horoskopa, astrolog u svojoj praksi
odgovara i na sve ostale dileme koje postoje u sferi interesovanja kod
odredjene osobe. Kao dobra ilustracija prakticne primene astrologije
mogu biti sledeci primeri i situacije:

Interesovanja u vezi sa emotivnim i ljubavnim dilemama
Ovde
su prisutni svi moguci slucajevi, od poznanstva, avanture i ljubavne
veze, zatim zajednickog, bracnog, porodicnog zivota, do razlaza i
prekida, pomirenja, pitanja vernosti i ostalog
Interesovanja u vezi
sa porodicom (roditelji, deca, braca, sestre) interesovanja povezana sa
domom, imovinom, materijalnim bogatstvom, investicijama, nasledstvom
Interesovanja
u vezi sa skolovanjem, profesijom, karijerom, usavrsavanjem, uspehom,
slavom, zatim u vezi sa partnerstvom i zajednickim poslovnim projektima
Interesovanja
u vezi sa zdravstvenim stanjem (dobri i losi periodi za lekarske ili
hirurske intervencije), sugestije i saveti vezni za poboljsanje
psihofizicke ravnoteze i otpornosti organizma
Interesovanja povezana
sa dobrim i losim periodima za neke radikalne promene u zivotu (bez
obzira da li je rec o privatnom, porodicnom, ljubavnom ili poslovnom i
javnom zivotu)
Interesovanja vezana za planiranje braka, porodice,
poslovnih aranzmana, razna imovinska ulaganja, otvaranje firme, o
procesima i slicno
Interesovanja u vezi sa sportskim dogadjajima, takmicenjem, ishodu na takmicenju ili na konkursu, igrama na srecu
Interesovanja
u vezi sa licnim sposobnostima, mogucnostima, ambicijama i zeljama da
se zapocene sa kvalitetnim promenama koje treba da donesu uspeh,
satisfakciju ili zadovoljstvo i pozitivne efekte
Postoje i mnoga
druga interesovanja koja zadiru u sve segmente naseg zivota, ali nemojmo
zaboraviti da dokle god postoje pitanja, postoje i odgovori, naravno
ukoliko u njih verujete.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime23/2/2011, 6:54 am

U javnosti vlada uverenje da žene više veruju u astrologiju, odnosno u
horoskop. Međutim, sva dosadašnja istraživanja pokazuju da je to velika
zabluda.

Sa psihološkog stanovišta, motivi i razlozi za nečije interesovanje za astrologiju ili horoskop mogu biti veoma različiti.

Rezultati
istraživanja pokazuju da su najčešći faktori koji utiču na prirodu
nečijeg interesovanja: intelektualni, obrazovni, socijalni i
kulturološki nivo, zatim radoznalost kao potreba za saznanjem u širem
smislu, ili za "informacijom" koja ima pozitivan uticaj na rešavanje
određenog "problema".

Od izuzetnog je značaja i kvalitet iskustva
koje određena osoba poseduje u "poznavanju svog horoskopa" (bilo da je
reč o samom natalnom znaku, natalnom horoskopu ili o tome da poseduje
kompletno tumačenje i analizu svog ličnog horoskopa).

Na osnovu
rezultata istraživanja pokazalo se da žene procentualno nešto više
veruju u astrologiju i horoskop, ali da je ta razlika u odnosu na
muškarce skoro zanemariva.

Zaključak i objašnjenje je da žene u
stvari "slobodnije" izražavaju svoja interesovanja za astrologiju, kao i
da su spremnije da slobodno govore o horoskopima na javnom mestu ili
pred širim auditorijumom.

Dakle, interesovanje za astrologiju ne
treba dovoditi u vezu sa polom, već sa psihološkim karakteristikama
(osobenosti izražavanja) polne pripadnosti i profilom licnosti.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime7/3/2011, 9:55 pm

Vreme i tempo u kome zivimo namece nam nova pravila u ponasanja;
prilicno smo uzurbani i u stalnoj potrazi za korisnim informacijama kako
bi smo ispunili svoje zivotne ciljeve ili snove. Sveopsti drustveni
razvoj i moderna nauka imaju zadatak da konacno odrede Univerzum i nase
mesto u njemu, zatim da razjasne uticaj planeta i kosmosa na nasu
sudbinu.
Najbolji casovnik koji za sada imamo je nasa planeta -
Zemlja, koja se krece oko svoje ose tacno za 23 casa i 56 minuta. Ovo je
period od jednog zvezdanog dana, koga su astronomi proglasili za
jedinicu vremena. Naravno, zvezdani dan je ponekad kraci ili duzi.
Astronomi
su pomocu atomskih casovnika utvrdili uzrok gresaka u kosmosu. Mesec,
stvaranjem plime i oseke, povecava trajanje dana. Takodje i iznenadne
erupcije na Suncu uticu na Zemljinu rotaciju, kao sto uticu i na sve
ostale planete. Posledice ovih delovanja mere se "malim" delovima
sekunde, ali je ovaj fenomen ipak impresivan, ako se uzme u obzir koliko
je energije potrebno, da bi se usporila ili ubrzala masa Zemlje.
Dakle,
ako je dokazano da i Zemlja podleze iznenadnim cudima vasione, namece
se logicno pitanje: Sta se tek desava sa covekom, kao malim organizmom
koji zivi na njenoj povrsini?

Da li Vam je poznat podatak: da se
usled dnevne rotacije Zemlje oko svoje ose, i ostale planete, kao i
Sunce pojavljuju na istoku, zatim se lagano penju na nebeskom svodu, dok
ne dosegnu svoj najvisi polozaj - tacku kulminacije, a onda se lagano
spustaju nazad i "utonjuju" na zapadu. To je njihovo dnevno kretanje,
sto znaci - da nemamo samo solarni i lunarni, vec imamo i Merkurov,
Venerin, Marsov i ostale dane, kao i sate drugih planeta Suncevog
sistema.
Pre nekoliko godina, sprovedena su kompleksna istrazivanja na 25.000 ispitanika u Evropi.

Rezultati
govore da polozaj planeta u trenutku rodjenja, uzrokuje ili ukazuje na
pravilnost u IZBORU ZANIMANJA - odnosno da je izbor zanimanja ili
profesije, uslovljen polozajem i uticajem planeta.

Sistematskom
obradom ovih podataka ustanovljeni su vazni pokazatelji - zakljuceno je
da svaka grupa zanimanja ima svoj planetarni casovnik.
(Statisticke anomalije su se javljale uvek neposredno po izlasku, ili pri kulminaciji pojedinih planeta.)

·
Rezultati su pokazali i da najveci broj osoba rodjenih u trenutku
pojave Marsa na horizontu i u casu njegovog prolaska kroz najvisu tacku
na putanji, kasnije postaju naucnici, lekari, sportisti, vojnici ili
"uniformisani" poslovni ljudi.

· Buduci glumci, slikari,
muzicari, umetnici ili soumeni su se radjali pod snaznim uticajem
Meseca, Venere, Jupitera, Neptuna ili Urana.

· Eminentni naucnici
ili cuveni lekari, radjali su se pod snaznim uticajem Saturna, dok se
buduci politicari radjaju pod snaznim uticajem Jupitera.

Kosmicke
pulsacije koje se odvijaju u ciklusu od 24 casa, uticu na to da se u
odredjenom vremenskom intervalu radja veci broj buducih lekara, u nekom
drugom intervalu - veci broj politicara, umetnika, sportista, kao i
buducih predstavnika ostalih zanimanja.

Na osnovu astronomskih
izvestaja o tacnom polozaju svih planeta Suncevog sistema, dobijamo uvid
o njihovom dnevnom kretanju, tj. o njihovom "izlasku" i "zalasku".
Upravo, ovaj podatak ima izuzetno veliko znacenje kao pokazatelj buduceg
zanimanja, jer karakter i uticaj planete odredjuje - buducu profesiju.

U kontekstu Natalne astrologije, vazi pravilo: da je polazna tacka analize - natalni horoskop, kao i njegovi osnovni elementi.

Kada se analiziraju predispozicije za izbor buduceg zanimanja posebno se izdavaju, kao najvaznije determinante:
kulminantna
planeta; polozaj MC-a; zatim prisustvo palaneta, kao i njihovi aspekti u
desetoj, sestoj i drugoj kuci. Posebno treba uzeti u obzir i vladaoce
tih kuca u medjusobnim aspektima, pri tome, vaznu ulogu imaju svakako
ASC i natalni znak. Naravno, svaki natalni horoskop je uvek po necemu
veoma "specifican", a te karakteristike daju poseban pecat, kako na
strukturu licnosti, tako i na njeno profesionalno opredeljenje.

Kao
veoma interesatan podatak navodimo cinjenicu da su svi "veliki" i
eminentni astrolozi imali dominatan - naglasen uticaj Urana u svom
natalnom horoskopu, zatim brojne medjusobne aspekte izmedju Meseca,
Neptuna, Urana ili Merkura, kao i jednu od "okultnih" planeta na MC-u,
koji predstavlja tacku kulminacije (vrhunac) kroz oblast poslovnog
delovanja.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime26/6/2011, 11:13 pm

O astrologiji

Jedna činjenica je današnjem čoveku dobro poznata i u nju
iskreno veruje, a ta jasna činjenica je da čovek već dugo, dugo vremena
živi na ovoj planeti koju zovemo zemlja. Za to vreme prpvedeno na zemlji
čovek kao živo biće koje razmišlja naučio je mnogo toga vezanog za
život koji živi. Ali u kom smislu? Naučio je kako treba da se ponaša,
kako da razmišlja i kako da pristupi životu, i to samo zato da bi
preživeo i samim tim što što duže živeo. Ali da li taj isti čovek zna
kako i na kom principu funkcioniše taj njegov život, i kakav je splet
okolnosti doprineo da taj život uopšte zaživi na ovoj planeti i kao
takav dugo se održi na njoj.
Čovečanstvu od samog postanka pa sve do danas nije u potpunosti jasno
kakav to čovek život živi i gde? Kako smo postali, da li smo sami u
ovom beskrajnome prostoru? I da li smo bića onakva kakva mislimo da
jesmo, istinski samosvesna, pritom imajući potpunu kontrolu nad svojim
umom (mislima) u svakom trenutku, zaviseći samo od svojih postupaka i
slučajnih faktora (okolnosti) na zemlji?
Od svih ovih pitanja za nas je najbitnije ovo poslednje, jer ga
moderna nauka uopšte ne uzima u razmatranje, a odgovor na ovo pitanje
može omogućiti mnoga saznanja i biti ključan faktor u davanju ostalih
bitnih odgovora vezanih za postanak života. Ovo pitanje nas direktno
povezuje sa astrologijom ili još preciznije sa funkcionisanjem
astrologije oko čije se verodostojnosti vodi žestoka polemika, a
principi na kojima se zasniva su nam još delimično nepoznati i dosta ne
shvatljivi. Od ljudi koji se bave svim ovim važnim pitanjima vezanim za
postanak, i od onih koji imaju zadatak da daju odgovore na ovakva
pitanja (a nisu dali još ni jedan konkretan odgovor) a sebe nazivaju
naučnicima, astrologija trpi najveći pritisak i osporavanje.
Do samo pre nekoliko vekova ljudi su verovali da je zemlja ravna
ploča i da se sunce sa ostalim planetama okreće oko zemlje. Da li je
uopšte bilo moguće tim ljudima objasniti realno stanje stvari, da je
recimo sunce puno veće nego sto izgleda kada su oni svonim očima videli
to sunce kao malu loptu koja je iste veličine kao i mesec? Izlaganje
ljudi koji su realno gledali na ovaj svet njima je bilo neshvatljivo i
čudno. Svojim primitivnim razmišljanjem i usmeravanjem pažnje na neke
njima "bitne" stvari, ljudi su se sve više udaljavali od prave i realne
stvarnosti, da bi tek u skorije vreme posle mnogo provedenog vremena na
ovoj planeti iskreno poverovali u neke stvari koje su im bile dostupne
mnogo ranije. Na takvom nivou svesti je velika većina danasnjih ljudi
koji su svojim mislima okrenuti nekim njima bitnijim stvarima, koje su
površne i prolazne baš kao i sam čovekov život.
Ljudi su još u prastara vremena verovali u neku silu koja se nalazi
na nebu i nazvali je bog. Mnogi su verovali da se čovekova sudbina
određuje gore na nebu. Ali odakle ljudima takvo verovanje? Da li je to
verovanje bilo posledica sujeverja ili su imali neki veći razlog zbog
kojega su tako razmišljali?
Sa neba zaista dolazi i dobro i zlo. Zraci sunca koji omogućavaju
rastenje biljaka ali ih mogu i spržiti, kiša koja pada sa neba na zemlju
neophodna svakom živom organizmu, ali ponekad stvara poplave. Svetlost
koja život donosi ali i grom koji ga odnosi. Tako da su ljudi ipak imali
razloga da tako razmišljaju i upiru svoj pogled ka nebu.
Ali kako razmišlja današnji čovek sobzirom da je nauka napredovala do
te mere da ljudi mogu da razvrstaju i izmere intenzitet mnogih zračenja
koja stižu na našu planetu iz raznih delova univerzuma, i kada čovek
može da produži svoj pogled do nekoliko milijardi svetlosnih godina kroz
ovaj prostor u kome se nalazimo?
Postavlja se pitanje da li i današnji čovek tj. moderna nauka ide u
pravom smeru (smeru gde se ističu vizuelna zapažanja i traže idealni
dokazi, koji treba da nam dokažu kako je čovek inteligentno biće koje
bar na kratko "uspeva" sebi da dokaže da je um koji poseduje i u koji
bezgranično veruje samo posledica zakona slučajnosti).
Da li današnji čovek veruje samo sebi, da li veruje samo u ono što
samo on stvara, ili veruje u nešto više - u nešto što je samog čoveka
stvorilo? I da li čovek sebe ponekad zapita, da li on sam uopšte može da
stvara bez posredstva određenih sila i zakona u univerzumu. Da li
uopšte može da živi, da se kreće, razmišlja, razmnožava bez prisustva
nekih nama "nepoznatih", da ih nazovemo "sila", koje drže sve na okupu
pa i same zakone prirode na zemlji.
Da li je čovek svestan činjenice da je deo mehanizma koji je puno
više od onoga što je njemu poznato kao planeta zemlja, sunčev sistem,
univerzum..., i da svaka ljudska ćelija, nerv, kao i najmanja iskra
razuma (misli) zavise od mnogo spoljnih (njemu nepoznatih) faktora, a
čovek zahvaljujući svom neznanju misli da poseduje beskonačnu slobodnu
volju, i sve što ne može da shvati i razume pripisuje zakonu
slučajnosti.
Da li ste se ikad zapitali, zašto kada vas nešto zaboli (recimo zub)
boli još jače kada sunce zađe za horizont, i da li ste ikad razmišljali o
tome kakve veze ima pun mesec sa vašim krvnim pritiskom, nesanicom,
nervozom...? Kao i to - kakve veze ima položaj venere sa vašim
hormonima, žlezdama, osećanjima...? Da li ste se ikad zapitali na kom
principu funkcioniše vaš um, zašto se ponekad tako brzo prebacujete sa
jedne misli na drugu, a ponekad vam nešto bude u mislima nekoliko
meseci? Zasto vam se dešava da ste ponekad izuzetno emotivno osetljivi
(plače vam se) a nemate ni jedan razuman razlog, ništa se od juče nije
desilo, a do pre par minuta ste bili lepo rasoloženi?
Ako bi realno razmislili došli bi do zaključka da odgovore na ovakva i
slična pitanja može dati jedino astrologija. Ali kakva astrologija -
okultna veština u kojoj se ogleda čovekova sudbina? Definitivno ne, već
astrologija kao naučna disciplina koja indirektno proučava i istražuje
posledično delovanje našeg šireg okruženja (kosmosa) na život planete
zemlje. Koliko god su ti uticaji i delovanja nepoznati našim čulima
(koja nisu savršena i ne mogu sve dešifrovati) kao i našoj ne savršenoj
svesti, ljudi bi trebali da posvete više vremena proučavanju ove teme
jer ovakva saznanja bi mogla promeniti čovekove poglede na astrologiju,
ali i uopšte život na planeti Zemlji.
Bez obzira što je princip na kome se zasniva i funkcioniše
astrologija još relativno tajna za nas, ipak možemo ne sumnjivo uočiti i
ne oborivo dokazati da astologija kao naučna prediktivna disciplina
postoji i deluje u svim segmentima ljudske svesti i prepoznaje se u
celokupnoj postojanoj materiji koja se nalazi na našoj planeti...

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime27/8/2011, 8:59 pm

Prvo da pocnem sa postavkom sta je to astrologija:
"Astrologija je nauka koja se bavi proucavanjem uticaja planeta na coveka"

Deo I

Obichno se ljudi zapitaju, kako to planete uticu na coveka. Ne znamo.
Znamo jedino da astrologija daje praktichne rezultate i
prognoze(tumacenja). Ne znamo kako jer tajna astrologija potiche josh iz
nama trenutno poznatih korena civilizacije. Vidjaju je josh u starom
egiptu.

Podela astrologije.

Natana - Grana astrlogije koja se bavi proucavanjem coveka na
osnovu njegove natalne karte, t.j raspredom planeta u trenutku njegovog
rodjenja.
Mundana Politichka koja proucava uticaj planeta na politiku neke zemlje, narodne mase, drzave itd. Sve vezano za to
Honorarna - Resavanjem problema u trenutku "rodjenja" tog
problema. Takodje se ona koristi za pravljenje horoskopa brodovima,
fabrikama itd..
Astrometerologija Uticaj nebeskih tela na vremeneske prilike.

-------------------------------------------------------------------------

Deo II

- bez astronomije nema astrologije. Zemlja je okruzena sa 12
velikih sazvezdja, koja su dobila imena "zivotinja" i nazvana zodijak u
Staroj Grckoj, pa smo mi to ime prihvatili i danas iako nisu svi
astroloski znaci predstavljeni zivotinjama ( Vaga - Stvar; Blizanac,
Devica, Vodolija - Ljudski; Jarac, Strelac - mitski polu zivotinjski
oblici)
Ovde cu vam opisati ono sto je najcesce spomenuto u astrologiji t.j Natalnu astrologiju. Sta je tu zapravo bitno znati:

12 Osnovnih znakova:
Ovan - Aries -(skraceno Ar- )
Bik - Taurus - (skraceno Ta- )
Blizanci - Gemini ( skraceno Ge- )
Rak - Cancer ( skraceno Ca- )
Lav - Leo (skraceno Le- )
Devica - Virgo - (skreceno Vi- )
Vaga - Libra - ( skraceno Li- )
Skorpion - Scorpio - ( skraceno Sc- )
Strelac - Sagittarius - ( Skraeceno Sa- )
Jarac - Capricornus -( skraceno Co- )
Vodolija - Aquarius - ( skraceno Aq- )
Ribe - Pisces - ( skraceno Pi- )
*svaki znak zauzima po 30 stepeni zvezdanog neba koje nas okruzuje, pa sa tim 12 x 30* = 360* - pun zodijacki krug.

O Detaljnim opisima znakova na ovom linku: Opis i podela Sazvezdja

12 Osnovnih polja. I ona imaju imena i opise ali trenutno vam nisi bitni
dodacu ih posle. Najbitnije tacke u poljima su Asc (podznak), Ic, Dsc i
Mc. O opisima polja na ovom linku : Simbolika polja u horoskopu

9 Planeta:
Sunce - S0 - Vladar znaka Lav
Mesec - MO - Vladar znaka Rak
(sunce i mesec su takozvana Svetla po defaultu bitne planete u horoskopu)
Merkur - ME - Vladar Znaka Blizanca i Device
Venera - VE - Vladar znaka Bika i Vage
Mars - MA - Vladar znaka Skorpiona i Ovna
Jupiter - JU - Vladar znaka Strelca
Saturn - SA - Vladar znaka Jarca i Vodolije
Uran - UR - Vladar znaka Vodolije
Neptun - NE - Vladar znaka Riba
Pluton - PL - Vladar Znaka Skorpiona.

Aspekti:
- Konjukcija : Razlika izmedju polozaja astroloskih tela na
Horoskopskom krugu je 0* (stepeni). Aspekt moze da bude i pozitivan i
negativan zavisi od prirode planeta.
- Sekstil: Razdaljina izmedju planeta na zodijackom krugu 60*. Pretezno dobar aspekt.
- Kvadratura: Rastojanje izmedju tela 90*. Uglavnom los aspekt.
- Triangl: Rastojanje izmedju aspekta 120*. Uglavnom dobar aspket.
- Opozicija: Rastojanje 180*. Uglavnom los aspekt.

------------------------------------------------------------------------

Deo III.

Natal izradjujemo tako sto uzmemo tablice, papir i olovku i racunamo
polozaj planete za zeljeni datum( rodjenje osobe ciji natal zelimo da
gledamo) Danas se za to koriste raznorazni astroloski programi koji
putanje imaju upisane. Raspored kuca odredjejumo prema Vremenu i Mestu
rodjenja koji su takodje bitni u natalu. To sto sam vam nabrojao gore su
osnovne stvari u natalu, ima ih josh ali ovo su najbitnije. Tako da ste
stekli otprilike utisak koliko razlicitih varijacija postoji i da nisu
svi Blizanci isti. Posto su citaoci ovde uglavnm neinformisani da vam
objasnim josh neke dodatne stvarcice u osnovi:

- Znak, kada vas neko pita u kom ste znaku vi mu zapravo dajete polozaj
sunca koji zavisi od datuma u kom ste rodjeni To je polozaj sunca u
vasem natalu. (predstavlja vas ego). Sunce prolazi otprilike 1 stepen za
1 dan tako da za godinu dana obidje ceo zodijak.
- Podznak Asc, granuci znak. Onaj koji se izdize na horizontu u trenutku
vaseg rodjenja. ( predstavlja nacin na koji vas svet vidi )
- Mesec t.j polozaj meseca u trenutku vaseg rodjenja. Predstavlja vasu dusu i vase emocije.

Takodje su extremno bitne josh 2 vazne stvari. Dispozitori Sunca i Asc
(manje meseca). Recimo vase sunce je u znaku Strelca. Strelcem vlada
Jupiter, tako da je jupiter kod strelca bitna planeta. Isto to i za
Asc(podznak) i Mesec.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime28/8/2011, 12:35 pm

Da se daje totalni opis primera tumacenja planeta po znacima, kucama i
medjusobnim aspektima, ne ide, prevelika oblast a nisam siguran da imam
volje bash sve da vam prepisujem. Ja sam ovde ispisao osnovno sto sam
skracenije mogao. Sad cu da vam objasnim kako izgleda natalna karta i
kako se to zapravo tumachi ista, cisto da vidite da nije u pitanju
nikakvo "vidovnjastvo" niti bilo sta slichno vec nesto sto moze da
nazovemo naukom. Da pokusham svima koji misle "kako to da svi ovnovi
mogu da budu isti" razbijem predrasudu.

Ovako izgleda natalna karta NN(no name) osobe rodjena datuma xx.xx.xxx u
xx:xx vreme ( nekog datuma u neko vreme necu da otkrivam identitet
osobe)

Astrologija Dva

Ova osoba je rodjena u znaku Jarca sa podznakom u Skorpiji. To je njena
natalna karta, centar je zemlja t.j ta osoba a oko nje su planete i
sazvezdja. Sazvezdja su ovaj najsiri krug, vidite simbole znakova( ko ih
ne zna YEBIGA! ) unutar toga je raspored kuca, vidite mali broj jedan u
najsirem prstenu horoskopskog kruga, to oznacava prvu kucu a njegov
pocetak t.j linija koja oznacava pocetak prve asc. Nadam se da ste
skapirali ako niste, otvoren sam za pitanja.

Znaci rekli smo da je rodjena u znaku Jarca sa podznakom u Skorpiji. To
znaci da su najbitnije planete kod nje Nocni Skorpionski Mars, Pluton i
Zemljani Saturn gospodar vremena. Gledamo njihov odnos. Saturn je u
Jarcu u drugoj kuci a Mars u strelcu u prvoj. Ima dosta planeta u drugoj
kuci, to se zove sterilj, mozemo racunati da je ona sama dosta usmerena
i da se njen zivot vrti oko sibolike druge kuce a na koji nacin gledamo
po svakom planetu zasebno.
Dalje, od oblasti do oblasti gledamo polozaje odredjenih planeta, njene
kuce. Recimo intelekt gledamo Trece polje, koje je u Jarcu, znaci vladar
horoskopa je i vladar treceg polja-polja intelekta pored toga, pa
gledamo njegov odnos sa ostalim planetama koje oznacavaju intelekt,
poljima koja oznacavaju intelekt i vladarima tih polja. Recimo da je
ovoj osobi intelekt usmeren na neki nachin ka materijalnom ali ne mozemo
tvrditi da je materijalista posto je ti umesano josh dosta planeta.

Aspekti koje sam pre spomenuo se vide, recimo izmedju planeta u drugom
polju i planete u 8 polju ( Jupitera) Gradi se opozicija vidite crvenu
crtu u sredini kruga koja spaja ako izbrojite na krugu stepene izmedju
pozicije Jupitera i tih planeta dobice te priblizno 180.

E sad, ja bash nisam profi astrolog da bih mogao nesto sa sigurnoscu
da kazem ovde tumacenje posto se jasno vidi da je komplikovana natalna,
ali sam otvoren za pitanja. Znaci sumnjam da ce iko na prvo citanje
razumeti sve, ali nadam se da sam bar malo priblizio koliko je
astrologija zapravo komplikovana nauka. Osobe nikako nisu iste, osoba
rodjena istog datuma kad i ova ali razlicitim vremenom ili na razlicitoj
lokaciji, daje vec totalno drugaciju sliku, raspored polja, drugaciji
podznak a samim tim i vladara horoskopa...

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime29/8/2011, 11:06 pm

Verovatno najrasprostranjenija magijska zabluda pod velom nekakve
naucnosti. Enciklopedije je definisu kao “pseudoznanost koja se bavi
proricanjem sudbine pojedinog coveka ili ljudskih zajednica iz polozaja
planeta i zvezda u odredenom casu. Razvila se uz astronomiju, kada su
ljudi radi orijentacije u prostoru i vremenu poceli posmatrati zvezdano
nebo. Smatrajuci Zemlju sredistem sveta (geocentricni pogled) i otkrivsi
da godisnja doba i priroda zavise od polozaja Sunca, a neke prirodne
pojave od mesecevih mena, zakljucili su i da ostala nebeska tela moraju
imati presudan uticaj i na sudbinu ljudi”.[8] Ili, prosto i narodski
receno: astrologija je gatanje po zvezdama.

Najverovatnije je da se pojavila u Haldeji. Vavilonci su je preuzeli od
Haldejaca, a odatle se prosirila po Egiptu, Grckoj, Rimskom carstvu,
Persiji i Indiji (sve ovo vekovima pre dolaska Gospoda Isusa Hrista). U
srednjem veku se narocito razvila kod Arapa. od svih tih naroda, zavisno
od vremena i uslova, dobila je odredene osobenosti. Tako imamo
razlicite vrste horoskopa: zapadni, kineski, indijski, i mnoge druge.

Sta je to sto nam nude horoskopi? Zaista – nesto “fantasticno”. Potrebno
je da date podatke o mestu u kome ste se rodili, sat i datum rodenja,
cime cete biti svrstani u odredenu grupu ljudi, i saznacete kakva ste
licnost, sta je uobicajeno da vam se desava, kakva vam je bila proslost i
sta vas ocekuje u buducnosti, i, sto je najvaznije, dobicete savet kako
treba da se ponasate u narednom vremenskom periodu. Dakle, ne morate
mnogo da mislite, ima ko to da uradi za vas, dovoljno je da poslusate.

Horoskopi se izraduju kao dnevni, nedeljni, mesecni, godisnji, natalni,
za jednu licnost, za vise njih koji pripadaju istom znaku, itd. Prave se
na osnovu toga kakav su medusobni polozaj zauzela nebeska tela pri svom
kretanju; naime, pojedinim nebeskim telima ili sazvezdima dato je
odredeno simbolicko znacenje, i od njihovog rasporeda na nebu zavisi sta
ce se desavati na Zemlji. Postoji, dakle, nekakva sudbina, nesto sto se
zbiva mimo ljudske i bozanske volje, nesto sto neumitno utice na to
kako ce ljudi reagovati, kako ce se ponasati.

Kakve posledice donose ovakva ucenja? Prvo sto je uocljivo jeste da je
sloboda covekova svedena na najmanju mogucu meru, ukoliko nije i sasvim
iskljucena. Jer, ako moji postupci zavise od rasporeda zvezda nad mojom
glavom, tj. od sudbine kojoj se svi pokoravaju, zasto da se ne prepustim
stihiji zbivanja, zasto da se trudim kada mogu da poslusam savete
astrologa, a desice se ono sto vec mora da se desi? Zasto da popravljam
sebe i da se trudim da ne povredim drugog kada su moj karakter i moje
ponasanje od sudbine “zacrtani” da budu takvi kakvi jesu? Ja nisam
odgovoran za svoja dela, nisam kriv za svoje postupke, kao sto ni drugi
nisu. Jednostavno – takav je horoskop!

Ovim se negira i hriscansko poimanje Boga kao apsolutnog i slobodnog
bica, koje iz ljubavi stvara svet i coveka kao vrhunca citave tvorevine:
ako postoji sudbina odredena zvezdama, zar je covekoljubivi Bog stvorio
coveka radi zvezda (a ne zvezde radi coveka)? Ukoliko nije hteo to,
onda je i sam Bog podlozan sudbini mimo koje ne moze, sto znaci da ni On
nije slobodan, odnosno da zavisi od tvorevine koju je stvorio (sto je
apsurd), ili da nije stvorio svet ni iz cega, da svet postoji otkada i
Bog, i da se zajedno pokoravaju nekakvoj sveopstoj sudbini – sto je
karakteristicno za mnogobozacke religije, odnosno za “neznabosce”, ljude
koji ne poznaju Pravog i Istinitog Boga (termin uzet iz Sv. Pisma).

Nije nimalo tesko zakljuciti ko stoji iza “izumitelja” astrologije i
sudbine. Niko drugi do onaj kome smeta vera covekova u Boga, onaj ko je u
vidu zmije naveo rodonacelnike covecanstva na prvorodni greh – sam
Satana. Izmisljanjem sudbine opravdava se zlo u svetu kao nesto sto
nuzno postoji; covek se navodi na pasivnost i nemarnost prema svom
spasenju (sto je ozbiljan greh); uvode se paganski elementi kojima se
kvari vera i shvatanje Boga. Horoskopi se koriste kao odlicno sredstvo
sugestivnog upravljanja ljudskom voljom.

Astrologija je ponikla medu mnogobozackim narodima ciji su bogovi
projekcija ljudske fantazije; sa ovim je narodima biblijski jevrejski
narod bio u stalnom neprijateljstvu. Zodijacki znaci u horoskopu poticu
upravo iz asiro-vavilonske religije. I kako onda na osnovu njih moze
neko svrstavati hriscane u odredene grupe ljudi ciji su zivotni putevi
determinisani nekakvim zvezdanim bozanstvima? Ili da se predstavlja kao
“pravoslavni astrolog” (poput Olje Bakic), ili da se stavlja u zastitu
“Srbije i Pravoslavlja od demonskog ostatka sveta” (Milja Vujanovic),
kada su svi iz istog semena demonskog proklijali?

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 8:56 pm

Ovo je tema za sve ljubitelje astrologije koji zele da se proucavanju vise posvete...
Ovde necemo tumaciti cele natalne karte(mozda poneki aspekt) vec cemo
upravo pomagati jedni drugma u pristupu kako i na koji nacin proucavati
astrolologiu...


Sta je astrologija i cime se bavi?

Astrologija proucava covekov odgovor na uticaje. Zvezde nisu ni
prijateljski ni neprijateljski raspolozene. One samo odasilju pozitivna i
negativna zracenja. To samo po sebi covecanstvu niti steti niti pomaze,
nego otvara zakonite kanale za uspostavljanje ravnoteze uzroka I
posledice, ravnoteze koju je svaki covek poremetio svojim delima u
proslosti.

Što može astrologija i što ne može ?


Danas, kad smo došli do spoznaje da nismo samo igračke u rukama sudbine i
da imamo slobodnu volju kojom možemo usmjeriti život u željenom pravcu,
astrologija je u jednom svom segmentu usko vezana uz psihologiju. Stara
izreka kaže da je karakter sudbina i to je osnovna postavka suvremenih
kretanja u astrologiji - spoznati sebe u svoj svojoj cjelovitosti što je
najbolji put do ispunjenosti i sreće.
Osnova svakog astrološkog proučavanja je natalna karta. Natalna karta su
zaleđeni položaji planeta na nebu u odnosu na zemlju u trenutku vašeg
rođenja. Astrologija promatra svemir iz zemljinog vidika, odnosno
položaje planeta u odnosu na Zemlju. Bez obzira za što nam natalna karta
kasnije služila, ona je baza koja sadrži vašu osnovnu šifru - sve
proizlazi iz natalne karte i sve što se događa ili će se događati s vama
naznačeno je u njoj. Ona je također i osnova za prognostičku
astrologiju koja je najprivlačnija većini ljudi. Međutim, prognostička
astrologija ne govori o budućnosti kao o nepromjenjivoj i unaprijed
određenoj, ona govori o povoljnim i nepovoljnim budućim periodima te
vašim mogućnostima kako da na najbolji mogući način iskoristite prilike
koje vam se pružaju ili da se povučete i čekate kada je to bolje za vas,
odnosno da budete što kreativniji, u skladu s vremenom i prostorom.
Morate uvijek imati na umu da ste u svemu tome najbitniji vi, odnosno da
sami donosite odluke i kreirate život, astrologija vam samo u tome
pomaže i olakšava vam krizne momente.

Za kvalitetno astrološko tumačenje moramo uvek imati bar 3 dokaza u natalnoj karti osobe.

Zasto je bitan cas rodjenja?

Na osnovu tacnog vremena i mesta rodjenja izracunava se podznak ili
Ascedent. U vecini slucajeva to je najbitnije mesto u horoskopu, to je
nasa sustina, srz, pa sto je covek stariji postaje i svesniji svog
podznaka. Sve planete, njihovi polozaji u znaku, polju i aspekti su u
sluzbi naseg podznaka. Cesto se desava da je podznak toliko dominantan
da skoro uopste i ne prepoznajemo uopstene karakteristike svog znaka.
Isto tako cesto se desava da nam neke jake platete na bitnim mestima u
natalnoj karti daju sve svoje karakteristike koje se ne mogu naci ni u
nasem znaku ni u podznaku. Svaka planeta, bila ona bitna ili ne ima
svoju ulogu u nasem zivotu, svaki njen aspekt, svaki znak, polje pa sve
to kad se sabere daje jednu nesagledivu slozenost i pre svega posebnost.
Svaki covek i jeste, bas zbog svoje posebnosti, prica za sebe, pa na
osnovu datuma, vremena i mesta rodjenja, dobija se natalna slika jednog
coveka, jednog zivota, jedne sudbine, koju samo iskusan i dobar astrolog
moze delimicno da odgonetne

Zodijak

Zodijak koji mi danas poznajemo je zona nebeskog svoda koja se pruza s
obe strane ekliptike,sirok oko 18*,u kom se nalaze planete
tj.zvezde.Cini ga 12 sazvezdja koja Sunce prelazi u tolu jedne
godine;Zbog pojave precesije ravnodnevnica ,znaci istog ranga,koji ne
menjaju imena,ne zauzimaju u toku trajanja ove precesije ista mesta na
nebu.Astrologija i ako zasnovana na geocentricnom sistemu,ipak
funkcioniseSunce prelazi Zodijak srednjom brzinom od 1* na dan,sto dalje
znaci da se u odredjenom znaku nalazi u periodu od 30* ili 30 dana.Tako
svaki Zodijacki znak vlada periodom od 30* ili 30 dana,shodno tome vec
smo utvrdili da ceo Zodijacki krug ima 360*.Da bi se polozaj zvezdanih
tela tj.planeta odredio precizno,1* podeljen je na 60` (60 minuta) a
svaki minut opet je podeljen na 60 (60 sekundi).I ako ova podela postoji
pri ucrtavanju nebeskih tela tj.planeta i zvezda,u Zodijacki
krug,koristimo samo stepene.

Simboli Astrologije

Legende znakova Zodijaka

Zvezde su podeljene na skupove na 20 stepeni juzno i severno od ekvatora na 12 simbolicnih imena.
Za svako sazvezdje vezana je legenda po kome je to sazvezdje dobilo ime i znacaj.

OVAN-Legenda o Ovnu govori da su Argonauti na Kolhidu zaratili zbog krzna ovnova.

BIK-je po legendi Bog Zevs koji se pretvara u bika ne bi li zaveo
Evropu dok bere cvece.Legenda dalje govori i osimbolu proleca gde
Evropa biku kiti rogove cvecem.

BLIZANAC- simbol blizanaca su Kastor i Poluks sinovi Zevsa.

RAK-rak ima veoma interesantno sazvezdje iako nema definisanu
legendu vezanu za ovaj znak;Sazvezdje Raka ima najmanje zvezda.Poznato
je da simbol Raka potice iz Alexandrijske skole,dok su stari Egipcani na
mesto Raka upotrebljavali simbol KUKCA.

LAV-legenda o Lavu govori o Herkulu koji ubija nemejskog Lava u Argolidi.Junona uvredjena ovim stavlja Lava na nebo.

DEVICA-legenda govori o devici koja ce roditi spasitelja,medjutim iako veoma duboka legenda Grci je nikada nisu verodostojno preveli.

VAGA-jedini je zodijacki znak obelezen predmetom.Legenda o Vagi
potice iz Egipta gde kralj Mohos izmislja vagu kao sredstvo za merenje
dana i noci

SKORPION-legenda o Skorpionu govoi o tome kako je skorpion ugrizao Oriona koji je sustizao Dijanu.

STRELAC-legenda o Strelcu je neosporivo najlepsa legenda koja
govori o kentauru Khironu,sinu Krona i Filire,koji Ahilu prenosi znanje
lova,muzike i lecenja.

JARAC-simbol jarca potice od koze Amalteja ili nimfe koja ubedjuje Zevsa na Idi da zbaci svog oca Krona sa prestola.

VODOLIJA-je po legendi Deukalion,sin Prometeja i Pandore,on naime
dovodi Helene iz Azije na Parnas.Deukalon i Pira se po legendi
spasavaju iz potopa i bacaju za sobom kosti majke(kamenje zemlje)iz cega
nice novi rod.

RIBE-legenda o ribana krece kada Orijas Tifon zaplasi Kupida i
Veneru zbog cega oni skacu u Eufrat da se spasu.Izuzetno obimna i
zanimljiva legenda.

Latinski nazivi Zodijaka

Znaci Zodijaka takodje nose latinske nazive tako je

Ovan-Aries obelezava se sa AR tj.prva dva slova latinskog naziva,svaki
znak se isto obelezava(sa prva dva slova latinskog naziva)

Bik-Taurus-TA

Blizanac-Gemini-GE

Rak-Cancer-CA

Lav-Leo-LE

Devica-Virgo-VI

Vaga-Libra-LI

Skorpija-Scorpio-SC

Strelac-Sagitaurus-SA

Jarac-Capricorn-CA

Vodolija-Aquarius-Aq

Ribe-Pisces-PI

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 8:57 pm

Vladari

Zodijacki krug ima 360 stepeni,svaki znak je vladar 30 stepeni.Kada
pocnemo od Ovna,prvog znaka od 12 znakova on vlada od 0 do 30 stepeni
zodijaka.Tako dalje idemo krugom Bik od 30 do 60,Blizanac od 60 do 90 i
td.
Da bismo znali u kom znaku je neko rodjen moramo znati datum
rodjenja,kao i sa zodijakom,odredjeni znak vlada odredjenim vremenskim
periodom na osnovu koga odredjujemo sta smo u horoskopu odnosno nas
horoskopski znak.

OVAN - 21.03 do 20.04

BIK -21.04 do 20.05

BLIZANAC -21.05 do 21.06

RAK -22.06 do 21.07

LAV -22.07 do 22.08

DEVICA- 23.08 do 22.09

VAGA -23.09 do 22.10

SKORPIJA -23.10 do 21.11

STRELAC -22.11 do 20.12

JARAC- 21.12 do 19.01

VODOLIJA -20.01 do 18.02

RIBE -19.02 do 20.03PRENAGLAŠENA ZEMLJA:
To je vrlo zatvoren tip osobe, krut, rigidan,
nepoverljiv, težak za komunikaciju i teško ga je izmeniti, ima slab
kontakt sa svojim emocijama, jer za njih to nije opipljivo, pošto nemože
to da se opipa, vidi, miriše. Inače imaju potrebu da se dokazuju u
socijalnom smislu. Nemaju ideale. Žele da postanu nešto jer im to donosi
moć i novac. Nemaju inspiraciju, maštu, ali imaju racionalnost - go
materijalni interes. Grubi su. Posao ih potpuno okupira. Ako dožive krah
za njih je to Kraj, jer su se potpuno identifikovali sa poslom.
Poseduju jak cinizam, ne veruju u ideale. Kompenzacija: jak Neptun i
Jupiter mogu ih popraviti.

VAZDUH(Blizanci, Vaga, Vodenjak)
Zrak je nevidljiv, a svuda je oko nas… udišemo ga, osjećamo, a najviše
ga poistovjećujemo s vjetrovima. U zraku se nalaze razne čestice, zrakom
se puno toga prenosi, a tlak i postotak vlage u zraku utječu na naše
zdravlje i raspoloženje.Ovo je tip elementa koji je povezan sa mentalnim
planom. Kod njih je naglašeno mišljenje u apstraktnoj formi, tj bliske
su im: ideje, teorije, koncepti. Imaju racionalan i objektivni pristup
činjenicama, lucidnost. "Misaoni tipovi". Vazdušne kuće su: 3, 7, 11.
Reakcije brze i živahne, ali ne i postojane i jake (sengvinički). Uvek
je spreman na razmenu jer je radoznao. Svest je usmerena na okolinu sa
ciljem shvatanja i logičkog utemeljenja stvarnosti. Tipičan primer su
Blizanci (intelektualci, apstraktni umetnici, filozofi). Stalna potraga
za istinom, govori o idealističkoj crti i duhovnim spobnostima i
interesovanjima. Vaga naročito ispoljava potrebu za komunikacijom i
posredovanjem. Beskonačno će raspravljati o raznim idejama uz majstorske
argumentacije sopstvenih gledišta, ali postoji opasnost da se izgubi u
apstrakcijama i izgubi kontakt sa realnošću što je karakteristika
Vodolije, problemi nastaju kada je potrebno ubaciti osećanja, sa kojima
je ovaj tip u deficitu. Ali zato emocionalno izuzetno brzo reaguje.
Ponašanje je društveno, prijateljsko, tolerantno. Oni su element
saradnje i komunikacije, i oni su ti koji povezuju ljude Uglavnom su
ugodni, ali ne izazivaju baš previše povjerenja - ili previše pričaju
ili ostavljaju dojam neozbiljnosti... Pre su posrednici nego
predvodnici. Mane: vrlo su neodlučni, kolebljivi, lako je uticati na
njih, nikada preterano ne brani stavove iz razloga da bi održao dobre
socijalne kontakte. Nedostaje im postojanosti, obično imaju raznovrsne
interese, pa se upuštaju u više područja na površan način. Previše su
opsednuti svetom ideja, pa se mogu izgubiti i biti vrlo nepraktični.
Nemaju dovoljno energije za naporan rad. Veliki su kreativci i obično se
dobro snalaze u realizaciji onoga što zamisle Iako je ovaj element
najdruželjubivi, odaje utisak hladnoće. Vazdušni sa svim što dođe u
kontakt ispituje i traži nedostatak, i na osnovu tih saznanja kreira
mentalne šablone i na osnovu čega sve posmatra. Rigidan je. Ima
mišljenje o svemu i za sve svoju teoriju, pa u odnosu na to prihvata ili
ne sve stvari oko sebe. Kako život ne može da se šablonizira, on često
dolazi u koliziju sa stvarnošću (pa mora žrtvovati teoriju ili ljude).
Zavisni su od drugih ljudi jer podsticaji (informacije i znanja) dolaze
spolja. I najgori Vazdušni tip uvek da u nečemu nešto novo - to im je
kvalitet.
Slabost: emocije se ne uklapaju u njihove šablone - sve promisle i racionalizuju pa loše prođu u životu.
Profesija: S obzirom da im je intelektualni plan izražen, često ih
nalazimo u području izuma, stvaranja novih teorija i znanstvenih
istraživanja.

Blizance možemo poistovjetiti s povjetarcem koji se poigrava, što može biti pomalo izazivajuće, možda čak i iritantno.
Vaga predstavlja lagani dašak vjetra, čak i potpuni mir u zraku, izazivajući osjećaj ugode i sklada.
Vodenjak je neobuzdani vjetar, s kojim se nikada ne zna, jer dolazi iznenada, povremeno divlja i uznemiruje.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 8:57 pm

KOMBINACIJE ELEMENATA

Retko se može naći naglašenost samo jednog elementa u horoskopu, već pre
njihova kombinacija. Ima slučajeva kada se dopunjuju i slažu, ali i
primera problema. Kombinaciju treba sagledavati u svetlu razumevanja
odnosa znak - podznak.

VATRA-ZEMLJA:
Ovo je najjača kombinacija. Produkt je snaga i
nezaustavljivost. Uvek su u pitanju veliki ciljevi i stvaranje
opipljivih rezultata. Uporni su i kada svi odustanu. Retko budu prosečni
uvek ostave nešto iza sebe. Često krenu ni od čega, a završe kao
bogataši. Za svoju inspiraciju imaju realno utemeljenje. Ne gube razum,
odgovorni su i puni samopouzdanja. Nisu baš sebični. Ukoliko su
pozitivni, tada su u sferi društvenih pitanja, biznis, politika. Ukoliko
su negativni, ispoljavaju se kao despoti, nameću se, bez topline i
bezobzirni.

VATRA-VAZDUH:
radoznali su i optimisti, nemaju realan pristup
životu. Zatvaraju oči pred mračnim stvarima. Često su dobro obrazovani.
Sposobni su da krenu u akciju, ali ne izdrže do kraja i rado pokreću
nove stvari. Ne vole rutinske poslove. Imaju svoj svet i ne interesuje
ih tuđ uspeh. Imaju loš kontakt sa emotivnim i fizičkim potrebama. Ova
kombinacija daje lep smisao za humor i sposobnost izražavanja.
Profesija: medicinska, psihologija.

VATRA-VODA: Ovo je vrlo neskladna kombinacija elemenata, osoba je
u propcepu. Oba elementa su u vezi emocija snažnog intenziteta, koja
stvara napetost. Javljaju se ekstremna raspoloženja i kolebljivost
između aktivnog stremljenja i pasivnog isčekivanja, zatim između
samopotvrđivanja i čežnje za sigurnošću. Impulsivne i emotivne osobe. Ma
koliko da su pametni zakaže im logika. U trenutku znaju da unesu zbrku i
haos u život. Nedostaje im uzdržanost, samokontrola. Nabijeni su
emocijama, uočljivo su promenljivog raspoloženja. Treba da jačaju
uzdržanost i samokontrolu. Ali kada je u škripcu, najbolja je jer nema
dilema. Vrlo su humani i osećajni, ali i mnogo misle na sebe. Teško ih
je predvideti u reakcijama. Duhoviti i često su dobri zabavljači. Ova
kombinacija podstiče stvaralačku maštu.

ZEMLJA-VAZDUH:
Vrlo neharmonična kombinacija, jer je prisutna
razapetost između apstraktnog i praktičnog. Ova kombinacija u pozitivnom
smislu omogućava uspešna konkretna dostignuća. Dobre su joj osobine:
praktična je, pecizna, pedanterija, inteligentna, dobra procena
situacije, hladne su i promišljene, temeljne, organizacione sposobnosti.
Loše: formalizam, nisu spontani i nisu entuzijasti.

ZEMLJA -VODA:
Krase ih ozbiljnost stabilnost, želja da se zaštiti u
svim situacijama, vrlo su produktivni (veliki radnici). Svesni su.
Orijentišu se na stvari koje pružaju sigurnost na duge staze.
Konzervativni su. Ako je moguće uvek će dinamiku stvari svesti na
minimum. Plaše se budućnosti. Reaguju iz straha iz želje da se
osiguraju, pa sebe maksimalno ograničavaju. Nedostaje im borbenost,
ideali. Sputavaju sami sebe. Imaju negativne misli. Izbegavaju rizik i
čvrsto se drže onoga što imaju. Često su manipulativni. Skloni su
pasivnosti. Sve uzimaju preozbiljno, pa čak i sopstvenu ulogu. Najbolje
je da se bave socijalnim radom.

VAZDUH-VODA: Neskladna kombinacija, ali otvara mogućnost za
razvoj, jer ima moć razmišljanja i inteligenciju. Sa druge strane puna
je emocija, topline i širine. Pozitivni su, vrlo humani, objektivni i
tačno ocene situaciju i ljude. Ne vode posebno aktivan dnevni život.
Talenti su za nauku i umetnost. Dobra kombinacija za pručavanje
nepoznatog i tajanstvenog. Daju prave savete ljudima. Profesija:
profesori, naučnici, lekari., savetnici. Nedostaje im prodornost i
ambicioznost i često rade više za druge nego za sebe. Pitaj je za savet -
to joj je uloga.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 8:57 pm

KVALITET ZNAKOVA

Kardinalni znakovi (Ovan, Rak, Vaga i Jarac)

Svaki od tih znakova je vezan uz početak godišnjih doba. Svaki od njih
na svoj način govori o aktivnosti, prodornosti, dinamičnim zbivanjima,
energičnim osjećajima.Povezani sa kretanjem energije spolja i pritom
akcije u određenom smeru. Postizanje autoriteta. Ima jako izražen zahtev
za delovanjem. Ili se stvari lično pokreću ili se oseća reakcija na
spoljašnje draži. Akcija se razvija iz pasivnosti. Uvek u potrazi za
novim mogućnostima. Situacija se posmatra i odmah se uočava prilika za
akciju, pa i najmanji razlog. Čest pratilac su krize. Najsnažnije
ispoljene energije deluju direktno. Ambiciozni, uporni, preduzimljivi,
organizatori. Vole da dominiraju. Vatreni predstavnik je Ovan, vodeni je
Rak. Odgovorni su i retko kada zadovoljni. Teže nečem novom. Nisu
opušteni. Kardinalni znakovi zrače energijom moći, hrabrosti,
samouvjerenosti, ali su i nestrpljivi, a ponekad zbog svoje nemirne
energije i direktnog pristupa djeluju bezobzirno. Oni su tu da krče put
novim idejama. . Inicijativa. Ključna reč je delovanje.
Ovan je prirodni vođa, Rakovi obično imaju vodeću ulogu u obiteljskom
okružju, Vage su vođe u umjetničkim i intelektualnim područjima, a Jarci
su odlični kao vođe u političkom i poduzetničkom smislu.

Negativne strane: su nemarnost, nepouzdanost, nemir, brzopletost,
neobazrivost. Ako ga nema u natalu: bezvoljnost, mrtvilo, nedostatak
inicijative. Ovan i Jarac jasno prikazuju svojstva, dok Rak i Vaga to
rade prikriveno.

Ljudi s naglašenim kardinalnim znakovima imaju izražene ambicije i bez
problema započinju nešto novo,imaju avanturistički i pionirski duh,
uvijek su pokretači i stvaraoci i obično vode druge...

Fiksni znakovi (Bik, Lav, Škorpion i Vodenjak)


Fiksni znakovi označavaju sredinu godišnjih doba, naglašavajući njihovu
punoću i nepromjenjivost. Fiksni znakovi u prvi plan stavljaju
stabilnost i odgovornost, strpljenje, osjećaj sigurnosti.povezani su sa
centripetalnom energijom. Vezani su za princip inercije, tj da se očuva
energija. Prilično su kruti. Energetski su najjači znaci. Ne rasipaju
energiju lako. Među njima je najviše spiritualnih vođa. Ukoliko ne
pokrenu svoju energiju vrlo su lenji, dogmatični i vrlo ih je teško
ubediti ili pokrenuti na nešto. Najsposobniji su za upravljanje i
vladanje. Najizdržljiviji su i kada ih pokreneš ne zadržavaju se. Nemaju
mnogo poverenja u druge, teško primaju savete, tvrdoglavi su i
praktični. Ono što se voli i ceni kao vredno to se ljubomorno čuva, pa
su i razumni otpori promenama stanja Fiksni vladaju. Njihova je uloga
stabilizuju i učvrste stvari koje su kardinalni stavili u pokret i
njegovoj gradnji. Stabilizacija. Ključna reč je zadržavanje dostignutog i
uživanje zarađenog.

Nedostatak kvaliteta: ukazuje na manjak čvrstine i neprincipijelnost.
Imaju vrlo opasan kvalitet ukoliko se pokrenu u lošem pravcu (naročito
Škorpija i Vodolija). Osnovno kod Bika i Škorpije je imati, i govore o
stvarima i ljudima. kod Lava i Vodolije je biti, Lava govori o uticaju
na druge sa ciljem da postane slavan, nikada ga ne uskrati za pažnju.
Vodolija zadržava sopstvenu sliku sveta

Ljudi s naglašenim fiksnim znakovima vrlo teško prihvaćaju promjene,
prilično su tvrdoglavi, ali i vrlo pouzdani. Kod njih je najizraženija
snaga volje. Teško se pokreću, ali zato uvijek znaju zadržati postojeće
stanje i ne padaju pred iskušenjima. Mana: podložni su navikama,
ritualima, dogmatizam

Promjenjivi znakovi (Bliznaci, Djevica, Strijelac i Ribe)

Promjenjivi znakovi su vezani uz kraj svakog godišnjeg doba, ukazujući
da se spremaju promjene pred početak novog godišnjeg doba. Oni ne mogu
biti postojani jer im je zadatak prilagoditi se nekim novim uvjetima i
okolnostima.Kod njih vlada princip harmonije, spiralne energije. To je
znak intelektualne prirode i nestablnosti. Najčešće se susreću u
sistemima komunikacija, prenosa informacija. Kod njih je naglašena
inteligencija i spretnost, velika radoznalost, maštovitost, čak i
osjećajnost. Imaju vrlo malo istrajnosti. Vrlo su krhki, neodlučni i
nestabilni. Slabih rezultata. Vrlo su prilagodljivi. Njihova je uloga da
dovedu u pitanje postojeće stanje. Sumnja je izvor saznanja. U sferi
telesnih funkcija prisutna je veza sa nervnim sistemom i disajnim
aparatom. Ona i pored misaone visprenostii probojnosti neće moći da
izvrši proboj u svet konkretnog i praktičnog jer je to zadatak
kardinalnog koji označava novi početak. Promenljivi su simbol ponovnog
dovođenja svega pod sumnju.
Bliznaci su najviše promjenjivi na području misli i stavova, a toliko su
radoznali da su spremni na bilo kakve novonastale situacije, Djevice se
mogu gubiti u traženju detalja i bez obzira što su najmanje sklone
promjenama, nesigurne su u svojim djelovanjima i vrijednostima,
Strijelci uživaju u promjenama većih razmjera, skloni su mijenjati i
način života, i vjeru i boravište, a Ribe su osjećajno vrlo nestabilne,
podložne utjecajima i promjenama raspoloženja.

Ljudi koji imaju naglašene promjenjive znakove mogu biti previše
površni, ne vole se nikome i ničemu suprotstavljati, fleksibilni su,
neodređeni, bez čvrstih stavova.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 8:58 pm

PODELA NA DVA

Ciklus od dvanaest znakova simbolično predstavlja proces sazrevanja
svakog čoveka, svaki znak simbolizuje stepen čovekove svesti - stepenica
u razvoju. Sve počinje rođenjem, buđenjem, razvojem emocionalnog
života, odnosa prema porodici, samosvest, introspekcija, saživljavanje
sa okolinom, ispitivanje nesvesnog, rađanje spiritualnog, prihvatanje
sopstvene sudbine, humanost i oslobođenje.
Prvih šest znakova ( Ovan - Lav ) su faze razvoja lične svesti (ega) i taj prvi deo je na nižem materijalnom nivou.
Drugih šest znakova (Vaga - Vodolija) karakteriše dezintegracija
ličnosti, okretanje božanskom i duhovnom. Oni su teški i imaju mučne i
teške životne priče, a najteži su Vodolije i Ribe, jer nose energiju na
koju svest nije prilagođena, niti je čovek spreman i obično propadaju,
najviše duševnih bolesnika ima kod Riba, a boemi i oni na rubu društva
su Vodolije.
Najjači su Ovan i Bik jer rade sa vrlo prizemnim energijama koje su vrlo
bliske našem planu. Ako im svest nije prilagođena znaju biti vrlo loši
karakteri.
Svaki čovek može iskoristiti svoj Znak jer energija Tog znaka je namenjena baš njemu - zato je rođen, zato je na zemlji.

PODELA PO TEMPERAMENTU


- Melanholična je Zemljani tip (Bik, Škorpija i Jarac), slutnja propadanja, besmislenost življenja
- Flegmatični su Vodeni, spore reakcije, ravnodušan, neemocijalan, miran, lenj i tup.
- Kolerični su Vatreni (jake reakcije, teško se smiruju), neobuzdanost, plahovitost
- Sengvinički su Vazdušni (brzo reaguju, ali se brzo i smire), vedri, radoznali, lakomisleni.

OSTALE PODELE

Dupli(Dvojni) znaci : ( Blizanci, Devica, 0°-15° Strelca, Ribe) Planeta u
znaku, kuća u znaku/ kada je na vrhu uvek se dva puta ženi ili menja
posao.

Ljudski znaci: ( Blizanci, Devica, 16°-30° Strelca, Vodolija) Vidi se
sudbina i od čega potiče potencijalna opasnost Mars u Blizancima: - od
mladih nasilnika, XII kuća od operacije, VII na ulici, saobraćaj III

Plodni:Rak,Ribe,Skorpion

Neplodni:Ovan,Blizanac,Lav,Djevica,Vodenjak

Lijepi:Blizanci,Djevica,Vaga,Vodenjak,(0-15 stepeni)Strijelac

Ruzni:Bik,Rak,Jarac

Rusilacki:Ovan,Skorpija,Jarac

Komplementarni parovi su:
Ovan -Vaga
Bik - Škorpija,
Blizanci - Strelac,
Rak - Jarac,
Lav - Vodolija,
Devica - Ribe.
Ovo su komplementarni znaci, jer imaju sličnu tematiku, ali prvi radi na
nižem tj ličnijem nivou, dok drugi na kolektivnom nivou.

Anatomija znakova


OVAN-vlada glavom,oci,lice,uho,nos.
slabe tacke-sinusi,krvarenja iz nosa,migrene,mozdana
kap,prehlade,nervi.Krvni pritisak,groznice,temperature,stitna
zlezda,secerna bolest.

BIK-vlada grlom,vrat,glasne zice.Malim mozgom
slabe tacke-podloznost anginama,polipima,gusobolji,tezim oboljenjima grla.Tiroidna zlezda,farinks,larinks,reuma.

BLIZANCI-vlada ramenima,rukama,sakama.
slabe tacke-pluca,osetljivi na prehlade,bronhitis,TBC,teze bolesti pluca.Nervi,vratni prsljenovi,reuma.

RAK-vlada stomakom,zeludac,metabolizam.
slabe tacke-digestivni sistem,toraks,cir,grudi,zapaljenje plucne maramice,teza oboljenja plucne maramice.

LAV-vlada venama,arterijama,cirkulacijom,ocima kicmom,pankreasom,slezinom,nadbubreznom zlezdom.
slabe tacke-srcana oboljenja,visok krvni pritisak,virusi,groznice,temperature.

DEVICA-vlada crevima,slezinom,abdomenom.
slabe tacke-infekcija creva,crevni paraziti,dijareja,zapaljenje trbusne
maramice,cir na dvanestopalacnom crevu,pleksus,disajni sistem.Depresije.

VAGA-vlada bubrezima,besikom,jajnicima,slepim crevom.
slabe tacke-kamen,pesak u bubregu,tumori,nizi deo ledja,alergije,depresije.

SKORPIJA-vlada reproduktivnim organima,prostatom,mokracnim putevima,tankim crevom,jajnicima.
slabe tacke-venericne bolesti,misicni sistem.

STRELAC-vlada kukovima,bedrima,stomakom,jetrom.
slabe tacke-reuma,isijas,zuc,dijabetes.

JARAC-vlada kostima,zubima,kosom,usima,besikom,kozom.
slabe tacke-reuma,poremecena funkcija besike,karijes,giht,alergije,cirevi,ekcemi,akne,ve zivna tkiva.

VODOLIJA-vlada venama,clancima,noznim listovima,nervima,hipofizom.
slabe tacke-slaba cirkulacija,slabost nerava,mozdani udar,psihomatske bolesti.

RIBE-vlada stopalima,sitnim kostima,suznim zlezdama,endokrinom zlezdom,limfom.
slabe tacke-reuma,nervni sistem,poremecaj lucenja zlezda,psihicke smetnje,neraspolozenja.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 8:58 pm

Analogija znakova

OVAN-svetli,plavokosi,mrsavi,visoki,strastveni,uglavnom dobrog zdravlja,sportisti,veseli,nagli.

BIKkorpulentni,melanholicni,lepi,prakticni,posesiv ni,tvrdoglavi,materijalisti,vole sex.
BLIZANCI-mladoliki,obicno svetliji,,mrsaviji,simpaticni,nervozni,svestrani,b rzopleti

RAK-puniji,zdepaste gradje,emotivni,uporni,pricljivi,brizni,cidljivi,r azdrazljivi

LAV-svetliji ili smedji,vece glave,slabije kose,samovoljni,darezljivi,dramskog ponasanja

DEVICA-koscatog tela,sarmantni,mirne i cudljive osobe,analiticni,vode racuna o odevanju

VAGA-lepi,glatke i lepe koze,elegantni,pricljivi,emarni,takticni,simpaticn i,vole sex

SKORPIJA-guste kose,tamniji,sjajnih ociju,atletske gradje,ljubomorni,poverljivi,osvetoljubivi

STRELAC-uglavnom puniji,plemenitog pogleda,veseli,vole da su u centru paznje,avanturisti,nemarni,boemi

JARAC-mrsavije koscate gradje,uglavnom tamniji,slabije kose,muskarci
cesto nose bradu,zutog tena i hladnog pogleda,sarmantni,reakcionari.

VODOLIJA-ili izuzetne lepote ili ruzni,slobodnjaci,nezni,humani,ekcentricni,perverz ni,osobenjaci

RIBE-bledog tena,obicno tamnije kose,mirnog,uspavanog pogleda,hodaju
zamisljeno i necujno,mekih
pokreta,zanesenjaci,konfuzni,temperamentni,produho vljeni,neprakticni

Na kojim mestima mozete sresti koji znak,njihova srecna mesta:


OVAN-stadioni,fabrike.

BIK-restorani,pozorista,parkovi

BLIZANAC-sajmovi,okupljanja,koledzi

RAK-u prirodi,javnim skupovima i proslavama

LAV-na svim javnim mestima

DEVICA-pijace,butici,knjizare,kancelarije.

VAGA-koncerti,svecanosti.

SKORPIJA-odmaralista,priroda.

STRELAC-na putovanjima,hipodromima,skupovima.

JARAC-antikvarnicama,muzejima,galerijama.

VODOLIJA-metroima,bioskopima,diskotekama

RIBE-izlozbe,koncerti,velikim skupovima svih vrsta

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 8:58 pm

K U Ć E - sfere života

Kuće su srodne znacima, ali se za razliku od Znakova, direktno odnose na
pojedinca. One su naš lični referentni sistem, sfera naše egzistencije,
polja našeg delovanja. Sistem kuća je projekcija Zodijaka, tj neba u
tački gde se mi nalazimo. Ceo taj prostor je podeljen na 12 polja,
tojest, 12 kuća. Postoji nekoliko sistema kuća. Zavisno od sistema,
dobijaju se drastično različite vrednosti. Najpoznatiji je Placidus
sistem, zatim postoji Kochov, Porfirijev sistem jednakih kuća (nacrta se
ascedent, a sve kuće su postavljene redom 30 stepeni, što nije dobro
zbog različitih geografskih širina). Takodje kod sistema nejednakih
kuća, na severu dovodi do pojave zvane, brzo i sporoizlazećeg znaka.
Amerikanci rade po Kochovom sistemu kuća. U Evropi se radi po Placidusu.
Ukupno je 12 kuća, redom: 1,2,3... 11,12. Ugaone kuće su:1,4,7,10. Prva
kuća, ASC, je Ascedent ili podznak, četvrta ima oznaku IC, sedma ima
oznaku DESC, a deseta ima oznaku MC.

P O D E L A K U Ć A

VATRENE: ( I, V, IX )
su kuće života, povezane su sa količinom
energije koju posedujemo. Govore o tome kakav je naš odnos prema životu,
opisuju naš karakter - ličnost.

ZEMLJANE: ( II, VI, X )
su kuće iskustva, vrednosti, to su naše
praktične i materijalne potrebe, što obezbeđuje našu egzizstenciju (
novac, hrana, posao).

VAZDUŠNE: ( III, VII, XI )
su kuće intelekta, znanja, komunikacije sa drugim ljudima, ideje, koncepti.

VODENE: ( IV, VIII, XII )
su kuće emocija, duše, nesvesnog,
instinkta. Ove kuće poseduju karmički talog i neke te stvari strogo
definišu i opisuju. To su kuće duhovnih traganja, spiritualnog napretka,
mistike, ezoterije.

UGAONE KUĆE: ( 1, 4, 7, 10 ) odnose se na akciju, na sve što se
tu nađe jasno će se izraziti i neće ostati neprimećeno. Zato je bitno i
za planetu da bude naglašena jer joj to omogućuje da se jasno iskaže.
Ukoliko je mnogo planeta u ugaonim kućama ta osoba ima izražen
kardinalni kvalitet (prodornost, brzina, dinamika)

SLEDUJUĆE: ( 2, 5, 8, 11 ) ILI FIKSNE.
, povezane su sa stabilnošću, planete koje se tu nađu ne moraju da se iskažu, možda kasnije.

PADAJUĆE: ( 3, 6, 9, 12 )
planete se u njima iskazuju na mentalnom
planu, neće se ispoljiti u vidu događaja, Govore o inteligenciji, načinu
razmišljanja, obrazovanja, govora, pisanja.

PRAZNA KUĆA NEMA PLANETA:
uzima se planeta vladalac Znaka koji je na vrhu te kuće.

GORNJI DEO KARTE:
(1 -6) je dnevni deo Horoskopa - NAŠ SVESNI DEO

DONJI DEO KARTE: (7-12) JE NESVESNI, INSTINKTIVNI DEO, NEOSVEŠĆENI DEO LIČNOSTI

LEVA HEMISFERA:
JE NAŠ EGO, NAŠE JA, HEMISFERA NAŠE LIČNOSTI

DESNA HEMISFERA:
DRUGI LJUDI ILITI - HEMISFERA.

POJAM NAGLAŠENOSTI: 10:0 - 9:1 - 8:2 - 7:3 (prema broju planeta u kućama)

NAGLAŠENA LEVA HEMISFERA:
Govori o ličnosti sa dominacijom ega,
osobe jako usmerene na sebe, na svoje: telo, psihu, intelekt, svoje
potrebe, imovinu ... ona se odnosi na kontakt sa samim sobom. Uvek
polazi od sebe, usmeren na samoodržanje i samoiskazivanje.
- Opasnost od ovog nagomilavanja planeta je: da čovek može da se odvoji
od drugih ljudi, da se okrene sebi, postane egocentričan, ili da pobegne
iz realnosti, jer nema slobodnog protoka energije. Uzdržana je i
nesposobna osoba da komunicira sa ostatkom sveta.
- Dobra strana je da ovi ljudi imaju došta snage i mogu da kontreolišu
okolnosti i menjaju sudbinu. Pruža im se mogućnost da sami odlučuju -
kao da su im odrešene ruke. Vrlo su jake ličnosti.

NAGLAŠENA DESNA HEMISFERA:
Ovi ljudi su upućeni na druge ljude jer
za njih i njihov život oni igraju veoma važnu ulogu. Oni su u takvoj
inkarnaciji kada uče kroz komunikaciju, nemaju šanse da razmene
sudbinske situacije, oni su igra života jer ne mogu za "uzmu stvar u
svoje ruke".
- Opasnost: preterano su ekstrovertni i otuđeniod sebe.

NAGLAŠENA DONJA HEMISFERA:
Ova hemisfera korespondira sa našom
nesvesnom stranom naše psihe, i zato njome ne možemo da ovladamo. Ova
kombinacija ukazuje da ćemo se ispoljavati kroz emocije i da će nas
događaji jednostavno zdesiti. Teško će biti ovom čoveku da upozna sebe i
da te planete dovede pod svoju kontrolu. Jako je to zatvorena ličnost -
nema sebe, a ni drugi ga ne poznaju, usamljenik i nesrećan čovek. Teško
će se afirmisati i sve će u živptu skuplje platiti od drugih.
- SAVET: Dobro bi bilo da ozbiljno počne da radi na sebi, jer je to prvi uslov da se prikaže na spoljnejem planu.

NAGLAŠENA GORNJA HEMISFERA:
Planete su ovde iznad horizonta, sve
kuće i planete su simbolično osvešćene. To govori o ličnosti da može da
se odupre uticaju okoline i smo u stanju da razmišljamo i planiramo, da
svesno reagujemo. Ova hemisfera naglašava misaoni deo ličnosti,
mogućnost da nesvesno drže pod kontrolom, da se odvoje od intuitivnih
reakcija. Lakše se afirmišu ljudi sa naglašenim Severom nego naglašenim
Jugom.
- Međutim, opasnost je da previše teoretiše, planira, priča, a amlo uradi. Ponekad su previše autoritativni i gnjave ljude.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 8:58 pm

Sledeci korak je da proverimo grupacije po segmentima(kvadrantima od po tri kuce).

PRVI SEGMENT ( ASC - IC )
govori o ličnosti na nasvesni način

DRUGI SEGMENT ( IC - DESC )
govori o ličnosti upućenoj na druge na emotivan način, intuitivno

TREĆI SEGMENT ( DESC - MC )
odnos sa drugim ljudima odvija se na svestan način

ČETVRTI SEGMENT( MC - ASC )
upućen je na sebe na svestan i realan način.

PRVI SEGMENT: INICIJATIVA:
Ove osobe ne znaju o sebi baš mnogo, jako
je upućena na sebe na nesvestan način, instinkti su jako naglašeni, sve
je usmereno ka samoodržanju. Ovaj čovek sebe izgrađuje, obezbeđuje i
stiče identitet; na neki način će izrasti, započeto će završiti.

- KONCENTRACIJA U PRVOJ KUĆI:
jako egoistične osobe, imaju potrebu da se istaknu.
- KONCENTRACIJA U DRUGOJ KUĆI: pitanje samoodržanja se svodi na materijalno obezbeđenje, novac ....

- KONCENTRACIJA U TREĆOJ KUĆI: potreba da sebe dokaže na mentalnom planu

DRUGI SEGMENT: PODREĐENOST:
Ovaj čovek se okreće onom prekoputa, na
nesvesnom planu. On zavisi od drugog ili drugih. Najveće karmičke
lekcije uči kroz kontakte sa drugim ljudima. Biće došta zabrinut u
životu, često će biti u podređenom položaju, biće potrebno došta vremena
dok ne izbalansira sve. Može uspeti u drugom delu života ukoliko ne
izvuče pouke iz svega.
- KONCENTRACIJA U ČETVRTOJ KUĆI: porodica su mu najteža iskustva.

- KONCENTRACIJA U PETOJ KUĆI:
najveće lekcije su kroz ljubavno-erotski i seksualni kontakt. Puno izazova i bola

- KONCENTRACIJA U ŠESTOJ KUĆI:
lekcije u relacijama gde smo potčinjeni i kroz dužnost da drugom nešto učinimo

TREĆI SEGMENT:
je vrlo aktivan kvadrant jer je iznad horizonta, to
je u sferi svesnog. Čovek je upućen na onog prekoputa da se svesno
uključi u život na svestan način i da bude u kontaktu sa ljudima. Čovek
se uči ravnopravnosti. Zahteva se od njega da bude racionalan jer jer je
ključna reč misaoni proces.. To je proces u evoluciji čoveka da nauči
da zauzme svoje mesto u društvu kroz kontakt sa spoljnim svetom gde
traži svoj identitet.

- KONCENTRACIJA U SEDMOJ KUĆI:
( OVO JE NAJLAKŠA LEKCIJA) Čovek se
na najdirektniji način suočava da nije sposoban da sam sve uradi i da mu
je potreban partner.

- KONCENTRACIJA U OSMOJ KUĆI: ( OVO JE NAJKOMLIKOVANIJA LEKCIJA)
Čovek mora da se odrekne svega suvišnog os sebe i da istinski podeli
nešto sa drugim ljudima, a što je uslov za saradnju sa drugim ljudima.
Na ovaj način čovek doživljava pročišćenje, i tek potom može da
uspostavi kontakt sa drugim ljudima.

- KONCENTRACIJA U DEVETOJ KUĆI: Čovek prevazilazi mentalna ograničenja deleĆi i dajući drugima podršku i ideje ...

ČETVRTI SEGMENT:
je kruna ili zrelošt individue jer se dešava
potpuna afirmacija i sazrevanje ličnosti. Ona postiže potpunu spoznaju i
nalazi sebe.

- KONCENTRACIJA U DESETOJ KUĆI:
Čovek se potvrđuje i dokazuje u socijalnom smislu, kroz autoritet, moć, priznanje ...

- KONCENTRACIJA U JEDENAESTOJ KUĆI: Zadovoljan i potvrđen kroz svoje ideje, kroz svoju nesebičnost, humanost i otvorenost, kroz ono što može da da.

- KONCENTRACIJA U DVANAESTOJ KUĆI:
Čovek se pronalazi u potpuno [B]spiritualnom smislu.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 8:58 pm

GDE PLANETA U KUĆI IMA NAJJAČE DEJSTVO ?[/B]
Naravno da nije svejedno gde se planeta nalazi u kući jer je to vezano
za protok energije te planete kroz kuću. Planeta je najjača na vrhu kuće
tj na kuspidi - osi kuće.

SFERA UTICAJA KUĆE !

- Pri kraju kuće uticaj je jako slab, pa se više oseća uticaj naredne kuće.

VIŠE PLANETA U KUĆI !

- Ukoliko je više planeta u kući, najveći uticaj ima ona koja je
najbliža kuspidi., ali nikako ne možemo isključiti uticaj i ostalih.

UKOLIKO U KUĆI NEMA PLANETA ?

- Prazne kuće nisu neaktivne, one su u drugom planu u odnosu na kuće
koje su zauzete. Jer kuće su oblasti našeg životnog iskustva. Kao i u
životu, naša pažnja je usmerena na druge stvari. One kazuju šta nas
najviše zanima, gde nas život vuče da se zanimamo – i normalno je da nas
neke stvari neće puno zanimati.

ŠTA DA RADIMO SA PRAZNOM KUĆOM ?
tj kuća u kojoj nema planeta!
- Treba pogledati koji je znak na vrhu kuće i gledamo gde je njegov
Vladar. Pa kuća gde se nalazi Vladar povezati sa kućom čiji je on
vladar. Te dve kuće moramo dovesti u neki kontekst.
Primer: Prazna je druga kuća, a vrh druge kuće je u Raku. Znamo : da je
Mesec vladar Raka. A u Karti je Mesec u Devici u trećoj kući. Sledi:
Novac(II kuća) će zarađivati kroz poslove Device. Drugi primer: Vodolija
je na vrhu Osme kuće. Uran je Vladar Vodolije. Uzimamo Urana i
povezujemo sa Osmom kućom.

AKO SU DVE ILI VIŠE PLANETA U KUĆI,
, gledaju se obe planete, ali je
važnija ona koja je bliža osi kuće, ova druga je sporedna, ili se
kasnije aktivira. Ali je jako važno da se obrati pažnja na tu kuću u
životu. Ako je npr Mesec u nekoj kući, onda mesec (psiha) govori o tome
šta treba pročistiti od osobina negativnog znaka zbog nekih stvari iz
prošlih života.

STELIJUM, je izraz za naglašenost kuće, tj. kada ima više od dve planete u kući.

SISTEM KUĆA KOJI KORISTE INDIJSKI ASTROLOZI.
Luk između ASC i Znaka
se podeli sa tri i dobiju se 1,2 i 3 i naspramne kuće, a deo između IC i
DESC takođe se podeli sa tri i dobiješ: 4,5,6 i u produžetku naspramne.
TJ. DOBIJEMO SISTEM POLUJEDNAKIH KUćA, koji koriste indijski astrolozi.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 8:59 pm

GENERALNI OPIS KUĆA

PRVA KUĆA – Lična projekcija.

PONAJPRE ĆE NAM DATI ODGOVOR NA PONAŠANJE, KARAKTER, FIZIČKI IZGLED.

Kakvi smo u suštini (misleći da možemo da to sakrijemo), govori naše
Sunce i Znak u kome je, a Prva Kuća je u vezi s’ projekcijom našeg
karaktera u svet – to je ono sto se prvo vidi ili prepozna kao
arhetipski, jer se odnosi na pojavnost, odnosno fizicki izgled. Planete
smeštene u njoj imaju dominantnu ulogu na karakter i jako su “vidljive”,
jer se s njima ponajpre identifikujemo. Ova kuća je vezana direktno za
aktuelnu inkarnaciju i njen početak (ili vrh) se naziva Ascedent ili
Podznak. To je tačka tranzicije naše duše iz ne-bića u biće – trenutak
rođenja.

NAGLAŠENA PRVA KUĆA:
Ovo je osoba koja je usmerena na sebe, svoj izgled,egocentrična, egoistična, direktna, agresivna, ima potrebu da se istakne.

DRUGA KUĆA - Lične vrednosti. Novac!
DAĆE ODGOVOR NA NAŠE FINANSIJSKO STANJE, MATERIJALNE VREDNOSTI,
SPOSOBNOST DA ZARADIMO KAKO TROŠIMO NOVAC, ŠTA SMATRAMO VREDNIM,
OSETLJIVOST ČULA I SPOSOBNOST DA UŽIVAMO, PREDISPOZICIJE I TALENAT,
GENETIKA, KARMIČKE FALINKE.
Dakle, druga Kuća se odnosi na
materijalne aspekte fizičkog sveta. Planete smeštene u njoj odnose se na
nasu ličnost jer daju osećaj lične vrednosti. Ova kuća je u jakoj vezi
s’ finansijama i ličnim zaradama, ali i našim talentima koji su u
direktnoj vezi sa spsobnošću da zaradimo. “Teške” planete potkopavaju
osećaj lićne vrednosti i kreiraju predstavu o potrebi da se osiguramo na
finansijskom planu.

NAGLAŠENA DRUGA KUĆA: govori da će osoba biti usmerena na
sticanje jer ima potrebu da se materijalno osigura pošto pitanje
samoodrzanja se svodi na novac.

TREĆA KUĆA :
Mentalni razvitak-usavrsavanje. Put

DAJE ODGOVORE NA NAŠE INTELEKTUALNE VREDNOSTI I SPOSOBNOST LOGIČKOG
RAZMIŠLJANJA, ŠTA NAS OKUPIRA, KAKVI SMO BILI U OSNOVNOJ ŠKOLI, KRATKA
PUTOVANJA, SAOBRAĆAJ, KAKO SE SLAZEMO SA NAJBLIŽOM OKOLINOM, BRAĆE I
SESTRE AKO IH IMAMO.
Dakle, treca kuća opisuje naše mentalne
sposobnosti, i iskustva za vreme života u vezi s’ učenjem i
komunikacijama. Braća i sestre su u njoj, kao i školsko doba; tu su i
komšije i neposredno okruženje, svakodnevni kontakti; putovanja,
prevozna sredstva, dopisivanja, telefoniranja – sva iskustva u vezi njih
bice opisana pozicijama planeta u njima.

NAGLAŠENA TREĆA KUĆA
govori o naglašenoj inteligenciji, elokvenciji,
snalažljivosti. Ima potrebu da sebe dokaže na mentalnom planu, rečju
ili pisanjem.

ČETVRTA KUĆA
– Porodica, roditelji i dom. Emotivno iskustvo

OVO POLJE JE NAJINTIMNIJI DEO NAS SAMIH KOGA NISMO SVESNI I KOGA
TREBA DA RAZVIJEMO, OPIS NAŠEG DOMA, STAMBENI USLOVI, STVARI U KOJIMA
NALAZIMO SIGURNOST RODITELJ SUPROTNOG POLA, STAROST, INTUICIJA KOJA SE
ODNOSI NA NAS SAME, OSEĆAJ KOJIM MOŽEMO DA SE RUKOVODIMO U ŽIVOTU,
STAROST I KRAJ ŽIVOTA.
Dakle, Četvrta kuća se odnosi na intimno
okruženje: roditelji, porodica, emocionalna atmosfera u domu-kući.
Planete smeštene ovde opisaće vrstu doma i porodice iz koje potičemo, i
kakvu privlačimo i vrstu naših aktivnosti u kući. Tu je prikazanu naše
poreklo, koreni i preci s oceve strane. Planete smeštene u njoj se
iskazuju na intimnom planu pokazujući čime je porodica sputana. Teški
položaji planeta pokazaće koje probleme imamo u porodici. Znači možemo
saznati da li se osećamo sigurno u kući ili ne, ili u državi gde se naš
dom nalazi.

NAGLAŠENA CETVRTA KUĆA:
ukazuje da će u životu biti naglašena
pitanja doma, porodice, ili, nekretnina, zavičaja. Sigurnost joj je
važna da bi se zaštitila, a naročitoporodica, koja joj je na prvom mestu
i najteža iskustva.

PETA KUĆA
– Ljubav, uživanje i deca. Iskustvo radosti

OVA KUĆA DAJE ODGOVOR: ŠTA NAS BUDI I NA KOJI NAČIN POKAZUJEMO
EMOCIJE I LJUBAV. KOJA VRSTA PARTNERA NA PRIVLAČI, KREATIVNO IZRAZAVANJE
U UMETNOSTI, KARAKTER PRVOG DETETA, SREDNJA ŠKOLA, TAKMIČENJE, IZAZOV,
RIZIK, KOCKA, AVANTURA, VRSTA SPORTA.
Dakle, Peta kuća se odnosi na
naše kreativno izražavanje i na izgradnju osećaja identiteta
(postojanja) i sigurnosti kroz veru u sopstvene sposobnosti – imamo li
talenta da stvorimo nešto lepo? Planete smeštene u njoj odnose se na naš
razvitak i period detinjstva i daju odgovor da li znamo da se igramo i
budemo spontani (da li smo možda preskočili iskustvo bezbrižnog
detinjstva koje je vrlo važno kasnije za ljubavni plan, ali i na
činjenicu da ćemo to isto priustiti svojoj deci). Znači, ova kuća
pokazuje ono što najviše volimo: decu, sposobnost da stvorimo ugodjaj,
da uživamo, da li imamo hobi, romantiku, erotska zadovoljstva, ljubavne
afere. Ali ova kuća je i u vezi naše naklonosti ka sladostrasnom životu,
kocki i riziku.
ZH: - Kuća dece (Prvo 5.- Drugo 7. - Treće 9. - Cetvrto 11.)

NAGLAŠENA PETA KUĆA:
ukazuje na moguću veliku sreću u životu,
mogućnost da se osoba ispolji u umetnosti, sportu. Naznačavaju se i
pitanja ljubavnih vezeža, zabava, javnih nastupa, avanture. Neharmonično
se ukazuje i na kockare, špekulante, glumce - uspeh bez po muke, npr
lutrija. Najveće lekcije su kroz ljubavno-erotski sa puno izazova i
bola.

ŠESTA KUĆA : Posao, zdravlje i usluge.

DAJE ODGOVOR KAKO KROZ SLUŽENJE I RAD OTPLAĆUJEMO STARU KARMU, KAKO
REAGUJEMO U NERAVNOPRAVNOM ODNOSU, DA LI SMO KONFLIKTNI ILI INFERIORNI;
KOJA VRŠTA POSLA NAM ODGOVARA, DA LI ĆEMO MENJATI POSAO I KAKAV SMO
RADNIK; VRSTE BOLESTI, LEČENJE, LEKOVI, UGROŽENI DEO TELA, DA LI MOŽEMO
LEČITI DRUGE; NAČIN OBLAČENJA, KUĆNI LJUBIMCI, KUĆA RACIONALNOG
RAZMIŠLJANJA: BITI BOLESNIK ILI LEKAR?
Dakle, Šesta Kuća pokazuje
koliko smo sposobni i kako da integrišemo našu individualnonost u radno
okruženje i svakodnevne obaveze. Planete smeštene ovde pokazaće
prednosti i otezavajuće okolnosti na koje treba obratiti pažnju jer su
one reprezenti iskustvo vezano za zaposlenje, odnosno vrstu posla koju
cemo privlačiti, kao i tip saradnika-kolega. A ova Kuća se odnosi i na
naše telo i funkcije pojedinih organa, drugim recima odnosi se na
zdravlje u fizičkom smislu.
KAD JE LOŠA: Loše aspektovane planete ili loše planete, ljubimci
ginu u kući. Spada u problematične kuće. Ne donosi radost. Ona je teška
karma po odredjenim pitanjima.

NAGLAŠENA ŠEŠTA KUĆA:
"Ili ćeš raditi ili biti bolesnik" - ukazuje
da osoba ne može da izbije u prvi plan, jer joj je karma da je kroz
služenje otplaćuje. Ukoliko tako ne čini slede pitanja bolesti,
zdravlja, lečenja, lekova. Najveće lekcije su u relacijama gde je
potčinjena i kroz dužnost da drugom nešto učini. Često je ovo fanatik
rada.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 8:59 pm

SEDMA KUĆA : Javni život, neprijatelji, brak

OVA KUĆA DAJE ODGOVOR KAKAV PARTNER NAM JE POTREBAN, PA OPISUJE NAŠU
DRUGU (NEDOSTAJUĆU) POLOVINU, SPOSOBNOST ZA KOMPROMIS, HARMONIČNE
ODNOSE, ORTAKLUK, UGOVORE I DOGOVORE, DA LI PROVOCIRAMO I STVARAMO
OTVORENE NEPRIJATELJE, LJUDI KOJE SVOJIM PONAŠANJEM PRIVLAČIMO, DA LI
ĆEMO SE PETLJATI SA ZAKONOM I SUDOVIMA; JAVNOST I POPULARNOST.
Dakle,
Sedma kuća se odnosi na društeveni – javni život, tj, sve one druge
ljude koje svakodnevno susrećemo i sukobljavamo, radi nekog posla; radi
udruživanja, saradnje ili braka. Planete smeštene u njoj pokazaće vrstu
ljudi koje privlačimo i na izvestan način i bračne partnere. Ustvari, te
planete će pokazati kvalitete koje mi negiramo u sebi, ali baš takve
tipove nesvesno privlačimo, (po principu projekcije), jer nam upravo
takva iskustva nedostaju – to su naše slabosti koje se ne vide.

NAGLAŠENA SEDMA KUĆA ukazuje na osobu koja je predodredjena da
izadje u javnost ili se bavi javnim ili društvenim radom. U toku života
biće naglašeni odnosi u vezi braka, zajednički život. Dalje, sposobnost
za kompromis, protivnici, javnost, ugovori, sud, ortakluk. Ona upozorava
čoveka da pazi da svojim ponašanjem ne provocira i stvara neprijatelje.
Najveća lekcija je direktno suočavanje.

OSMA KUĆA – skrivene moći, spavaca soba, smrt.

OVA KUĆA JE POLJE DUHOVNIH I TELESNIH KRIZA, PATNJI, DRAMA I POTRESA,
OPASNOSTI, ISKUSTVO SMRTI; TAJNI I MOĆI KOJE SU U NAMA; OVDE TESTIRAMO
SVOJU SNAGU, TU NAS ŽIVOT BACA U VATRU GDE TERA DA SE SUOČIMO SA
NAJGORIM, DA SAMI NADJEMO IZLAZ. TERA NAS NA PREOBRAŽAJ; NOVAC KOJI
DOBIJAMO OD DRUGIH, POKLONI I NASLEDSTVA; KOLIKO SE MOŽEMO OSLONITI NA
DRUGE, ZAJMOVI, NAPLATA USLUGA, GDE U MOŽEMO U ŽIVOTU ZLOUPOTREBITI
OKULTNO, CRNU MAGIJU. SEXUALNOST, PSIHOLOGIJA, HIRURGIJA, ZLOČIN
Dakle,
Osma kuća se odnosi na intimne odnose s drugim ljudima – spavaća soba -
gde se čovek suprotstavlja sa svojim neiskazanim i skrivenim osećanjima
s kojima se susrećemo svakodnevno, pa tako je ova Kuća pokazatelj
sposobnosti u seksu. Planete smeštene u njoj pokazće lakoću ili teškoću u
popustanju emotivne odbrane od “ranjavanja”. Zato, u isto vreme, mogu
se sagledati emocionalna strahovanja, brige i traume u vezi te teme. Te
planete su u ovoj Kući “skrivene” jer se odnose na neiskazane emocije.
Tim skrivenim resusrsima izazivamo osećanja kod drugih – kojima se
spajamo. Ova Kuća se takođe odnosi i na druge skrivene stvari: kao sto
su: skrivene snage u društvu, banke, poreznici, bankari, novac drugih
ljudi, okultne radnje, smrt.
Loše Direkcije na Osmu kuću uvek donose krize, ali to proveri. Sve krize
su telesne: operacije, napadi, ranjavanja, ili to možemo i mi počiniti
nekom drugom.

NAGLAŠENA OSMA KUĆA
ukazuje na životne krize, velike uspone i
padove. Život koji nije tako jednostavan, niti površan. Postoji veliko
interesovanje za mračne teme ili je život gurne u takve situacije. Osoba
mora da istinski podeli nešto sa drugima. Na ovaj način doživljava
pročišćenje, i tek potom može da uspostavi kontakt sa drugim ljudima.

DEVETA KUĆA : Životna filozofija, religija, inostranstvo

OVA KUĆA JE NAJPOZITIVNIJE I NAJKULTURNIJE POLJE; POLJE NAJVEĆE
DOBITI I SREĆE NAGRADE (KARMIČKE), KOJE NOSIMO KAO ZASLUGU IZ PROŠLIH
ŽIVOTA; TU TRAGAMO ZA ISTINOM U FILOZOFSKOM I DUHOVNOM SMISLU; VISOKO
OBRAZOVANJE, MENTALNA ISTRAŽIVANJA SPORTOVI I ŠAH; DRUGI BRAK; VEZE SA
ZAKONOM I PRAVOSUDJEM, SREĆA U TRGOVINI; PUT U INOSTRANSTVO,
RELIGIOZNOST, SPIRITUALNE TEŽNJE, NAŠE VIDJENJE I ŽELJA DA STVORIMO
IDEALNO DRUŠTVO.
Deveta Kuća se odnosi na potreba da steknemo uvid i
razumevanje života. To je individualnan stav prema religiji:
ne-iskustvo Boga ili Djavola, ili se odnosi na filozofski uvid. Ona se
odnosi na visoko obrazovanje, takođe, i intelektualno poimanje života i
mentalni uticaj na druge u tom smislu. Ova kuća pokazuje potrebu da
ličnost proširi horizonte kroz obrazovanje ili putovanje ili odlazak u
inostranstvo. Planete smeštene u njoj pokazaće prirodu i oblik uvida
koji je čoveku neophodan da bi formirao svoj stav.

NAGLAŠENA DEVETA KUĆA
ukazuje na život posvećen nekom idealu. Velika
duhovna energija se troši na druge ljude, naglašena osećanja prema
drugima. Veliki entuzijazam, optimizam, velikodušnost, naivnost,
plemenitost. Ističe u prvi plan visoko obrazovanje, putovanja,
inostranstvo, filozofiju, Pravo, sport. Najveća lekcija je da prevazidje
svoja mentalna ograničenja, da deli i daje drugima podrsku, optimizam i
ideje - i da za to ne očekuje protivvrednost.

DESETA KUĆA
– životni maksimum, postignuće

OVA KUĆA JE ZENIT NAŠEG BIĆA; SOCIJALNI STATUS; KARIJERA; DRUGI
RODITELJ (ISTOG POLA); KOLIKO DALEKO ĆEMO DOGURATI U ŽIVOTU; AUTORITETI
SA KOJIMA DOLAZIMO U KONTAKT I NJIHOVA PODRŠKA, ŠTA TREBA DA URADIMO DA
BI POSTIGLI SVRHU ŽIVOTA NA ZEMLJI, KOJE ZANIMANJE DA IZABEREMO DA BI
SMO BILI U SKLADU SA KARMOM I ŠTA NAS BLOKIRA NA PUTU DA USPEMO.
Dakle,
Deseta Kuća se odnosi na konkretna profesionalna postignuća. U mladosti
govori o roditeljskiom profesionalnom životu, kao i očekivanja koja ima
ličnost i njegove ambicije. Planete smeštene u njoj će pokazati vrstu
odnosa koji će osoba projektovati na ljude od autoriteta, kao i njen
konkretan talenat. Te planete će imati istaknutu ulogu vezano za uspeh u
karijeri ove osobe.

NAGLAŠENA DESETA KUĆA govori o velikoj ambicioznosti, ova osoba
želela ili ne izbija u javnost, dolazi do velike odgovornosti i pozocije
moći. Najveća lekcija je da se potvrdi i dokaže u socijalnom smislu
kroz autoritet, moć, priznanje. Da uradi nešto veliko.

JEDANAESTA KUĆA
– Nadanja. Drustveni život i prijatelji.

OVA KUĆA DAJE ODGOVOR KOJE PRIJATELJE PRIVLAČIMO, ŠTA DOBIJAMO OD
NJIH, ŠTA NEKO MORA DA POSEDUJE DA BI NAS ZADOVOLJIO I KAKO SE ODNOSIMO
PREMA NJIMA; NAŠE UČEŠĆE ZARAD ZAJEDNIČKKOG CILJA, POLJE GDE NISMO LIDER
VEĆ SEBE PREDPOSTAVLJAMO DRUGIMA, NEOČEKIVANE OKOLNOSTI; TREĆI BRAK;
USVOJENA DECA; PLANOVI I DA LI ĆE SE ISPUNITI, PENZIJA; NADE ŽELJE I
CILJEVI, VELIKE GRUPE I ORGANIZACIJE
Dakle, Jedanaesta kuća se
odnosi na prijateljstva, Grupe, društvene odnose i na potrebu osobe da
kreira sigurne društvene ili političke odnose. Ova kuća pokazuje nade i
snove o budućnosti koje čovek ima prema ljudima. Planete smeštene u njoj
pokazaće lakoću ili teškoću da se osoba uklopi u Drustvo, ali takođe i u
školi, a kasnije u društvenu vrtešku. Ova kuća se odnosi i na usvojenu
decu.

NAGLAŠENA JEDANAESTA KUĆA, govori o potrebi da se osoba nesebično
posveti ljudima, da lične interese podredi širim, grupi. Dobro je da se
bavi sociologijom ili politikom. Najveća lekcija je da se potvrdi kroz
svoje ideje, kroz svoju nesebičnost, humanost i otvorenost, kroz ono što
može da da inače sledi haos i nesigurnost, situacije koje neće moći da
kontroliše.

DVANAESTA KUĆA
– Razlaganje ličnosti, pretvaranje, tajne.

OVO JE POLJE U MRAKU, POLJE IZOLACIJE, KOČNICA I PREPREKA U ŽIVOTU.
NEŠTO ŠTO SE RADI U SENCI, ONO ZA ŠTA NE ZNAMO VALJAN ODOGOVOR, TAJNI
NEPRIJATELJI. PATNJE, LUDILA, ZATVORI, RAZOČARENJA, HOSPITALIZACIJE;
INTUICIJE; OBLAST FANTAZIJE I NESVESNOG SA KOJIM MOŽEMO DA SE POVEZEMO
SA DRUGIM LJUDIMA NA NIVOU KOLEKTIVNOG NESVESNOG; SKRIVENI NEPRIJATELJI;
POLJE KARMIČKOG PROČIŠĆENJA I PROŠIRENJA SVESTI; TRANSFORMACIJE,
PROSVETLJENJA; POVLAČENJA U SEBE. ONA DAJE ODGOVOR KAKO DA SE OKRENEMO
SVOJOJ SUDBINI I ONOME ŠTO DONOSIMO IZ PROŠLIH ŽIVOTA; NESEBIČNO DAVANJE
I SVESNO ŽRTVOVANJE ZA DRUGE. TU NEMA NIKAKVE POMOĆI I SATISFAKCIJE;
BORBA NENASILJEM - PRAŠTANJEM - LJUBAVLJU - DA SE POMIRIMO SA TIM INAČE
SE OBIJE O GLAVU; PROBLEMI KOJI ISKRSNU KADA SE NAJMANJE NADAMO; TAJNI
POSLOVI IZA SCENE; TU SU SVE PREPREKE, PROBLEMI I KAZNE ZA KOJE NE
VIDIMO VALJAN RAZLOG I ISKRSNU KADA SE NAJMANJE NADAMO – KOJA KAŽE:
OKRENITE SE SEBI I DUHOVNOSTI.
Dvanaesta Kuća je najskrivenija i
planetarne energije se ovde ne ispoljavaju vidljivo, već skriveno,
tajnovito. U njoj je i unutrašnji svet psihe, tj. čovekovo zdravlje na
psihološkom nivou. Planete se ovde ispoljavaju više na duhovnom nivou,
kreirajući svet snova, fantazije i imaginacije. Tu je tiha komunikacija s
Kosmosom, Prirodom ili Bogom. Planete u njoj imaju kameneleonske
kvalitete, tj, prilagodjavaju se svakoj situaciji. U ovoj kući se sve
rastapa, dezintegrise, nestaje – sve je u mraku, pokriveno velom tajne,
zarobljeno – jer samo tako može da funkcioniše.

NAGLAŠENA DVANAESTA KUĆA
ukazuje na veliku povučenost, zatvorenost,
veliku količinu tajne, misterije, aktivnosti se odvijaju daleko od očiju
javnosti, gde se radi nešto što niko ne treba da zna. Odvojenost od
sveta i aktivnog života. Najveća lekcija ove kuće je da se saglasno
vrsti planeta, osoba pronadje u potpuno spiritualnom smislu, jer slede
kazne, izolacija, kada se ne prašta i ne prihvata onako kako je

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 8:59 pm

PRVA I DRUGA KUĆA U ISTOM ZNAKU - govori o problemu ne
posedovanju svesti o svojim vrednostima. Kasnije, o potrebi čoveka da se
sam probija kroz život i sam da odredjuje sopstveni sistem vrednosti.
Ukoliko u tome ne uspe, drugi će mu odredjivati (komandovati). Zato
treba da se što pre osamostali, da kasnije ne bi zavisio od drugih.
Neuspešni se opuste, pa se prepuštaju lenčarenju ili uzivanju, udobnosti
koju donosi posedovanje materijalnih dobara.

DRUGA I TREĆA KUĆA U ISTOM ZNAKU
- govori o problemu odnosa sa
drugim ljudima koji potiču iz školskog doba. Kasnije, o potrebi čoveka
da se nečim okupira i iskaže. Treba da obavlja neki posao u vezi sa
transportom ili komunikacijom. Da svoje vrednosti iskaže ovde a negde
daleko. Neke relacije biće naznačene sa bratom ili sestrom (uticaj,
zavisnost).

TREĆA I ČETVRTA KUĆA U ISTOM ZNAKU
- govori o problemima u odnosima u
mladosti ili porodici, ili da je veliki uticaj na njega vršen u smislu
vaspitanja. Takodje, postoji mogucnost i da će rano detinjstvo biti
nesredjeno ili da će menjati škole, otežano izrazavanje i uspostavljanje
odnosa sa drugima. Nesigurnost će ga dugo pratiti. Kasnije, može
preuzeti ulogu roditelja svojoj braći, ali i obrnuto.

ČETVRTA I PETA KUĆA U ISTOM ZNAKU
- govori o velikom uticaju domaćeg
okruženja na životni plan čoveka i njegovog kreativnog ispoljavanja.
Negativno može uticati da bude sputan na neki način u iskazivanju
ljiubavi, nezainteresovanosti za svim onim što život čini lepim. Ili da
bude previše vezana za kuću. Pozitivno, može doprineti da preuzme
porodični biznis, može biti vrlo kreativna u svome domu, da se bavi
umetnošću.

PETA I ŠESTA KUĆA U ISTOM ZNAKU
- govori o neozbiljnom ili
nepraktičnom pristupu životu i radu. Pozitivno, kasnije, može se ispolji
velikim oduševljenjem i unošenjem svoje kreativnosti u svemu što se
radi u životu. To se može odnositi na sport, umetnost ili da radi sa
mladim ljudima. Posao treba da zauzima najvažnije mesto u njenom životu.
Da čini usluge drugima s oduševljenjem.

ŠESTA I SEDMA KUĆA U ISTOM ZNAKU
- govori o problemima posla i
suočavanja sa drugim ljudima, o problemima kad treba da udje u
partnerstvo, možda s bračnim drugom ili neki javni posao, u vezi publike
ili uslužne delatnosti, trgovine ili zdravlja. Te sve elemente treba da
pomiri kako bi prevazišla probleme.

SEDMA I OSMA KUĆA U ISTOM ZNAKU
- govori o problemima usklađivanja
onog što najdublje oseća i što je dotačinje iznutra i onoga što joj čine
drugi ljudi. Taj odnos neće biti površan, već traumatičan. Da li će
uspeti u životu ili ne, zavisiće od javnosti ili partnera. Uspeh u, npr.
politici postićiće uz podršku javnosti. Ili, može biti uspešna u nekom
poslu kao partner. Partnerstvo ili brak biće obojeni nekim traumatičnim
iskustvom. Ali isto znači, da će neke materijalne vrednosti naslediti.

OSMA I DEVETA KUĆA U ISTOM ZNAKU
- govori da će tokom života biti u
prilici da svoja znanja iz specifičnih oblasti obelodani ili predati
nekome drugom. Sve što zna i može treba dati na korišćenje nekome
drugom. Zato može da se bavi pisanjem ili objavljivanjem popularnih
romana iz oblasti erotike i misticizma. Moze biti finansijski stručnjak
ili imati mnogo smisla za okultne nauke. Ili posedovati vanculne
sposobnosti, čak i podučavati druge ovim veštinama.

DEVETA I DESETA KUĆA U ISTOM ZNAKU - govori da obrazovanje,
prosveta, religija ili pravo igraju značajnu ulogu u poslu, ili se može
desiti da neki poslovni partner, stranac pomogne u karijeri. Karijera,
takodje, može biti vezana za nešto daleko. A na nekom nižem planu, može
često ići na službena putovanja.

DESETA I JEDANAESTA KUĆA U ISTOM ZNAKU
- govori da ima prijatelje i
veze koje mogu mnogo pomoci u karijeri, ali i obrnuto. Može naći posao u
državnoj administraciji ili aktivnosti u grupi kao voditelj nekog
projekta ili tima. Ali najverovatnije neće to biti samostalno zanimanje.

JEDANAESTA I DVANAESTA KUCA U ISTOM ZNAKU
- govori da treba da se
bavi dobrotvornim radom ili zaposlena kao socijalni radnik. Obzirom na
veliko davanje i trošenje, neophodno je da se neko vreme tokom dana
posveti malo i sebi, jer bi se u protivnom moglo dogoditi da se razboli.
Neka se pazi da ne ulazi u odnose koje ne može da kontroliše i čiji
uticaji mogu da prouzrokuju prisilno zatočenje (zatvor ili bolnica).
Položaj govori da voli radi u pozadini.

DVANAESTA I PRVA KUĆA U ISTOM ZNAKU
- govori da ima veliku
unutrašnju snagu na koju može da se osloni. Moguće je da joj je potrebno
izvesno obrazovanje i ugladjenost, a stidljivost može stvarati izvesne
teškoće. Ukoliko je pogrešno usmerena, najgora će biti po sebe, jer ovde
nema puno pomoći sa strane, pa može osetiti bespomoćnost. Neprijatelji
joj nisu potrebni.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 8:59 pm

PLANETE U ZNACIMA

Planete su reprezenti određenih delova naše energije (bića, a neko kaže
psihe), ali su istovremeno i simboli spoljašnjih događaja, aktivnosti
ili figura koje srećemo u životu. U svakom slučaju njihov raspored po
Zodijaku nešto govori; možda postoji neki konflikt, ili su energije
skladno raspoređene, pa ukazuje i na izražene talente. Često sama osoba
nije svesna svojih vrednosti i problema, ili zašto konfliktne osobe
sreće kroz okolnosti u životu. Ukoliko to ne oseća, nastupa kuršlus. Ako
ne radi na njima, tj ne kontroliše ih ili ne prevazilazi biće još više
problema, jer radom na njima zauzdavamo energiju koja se manifestuje
kroz neprijatne događaje, bilo da ispoljavamo mi ili ih privlačimo.
Nešto ipak izgleda da ne možemo da izbegnemo, ali dosta možemo učiniti
da sprečimo ili kanališemo u nekom drugom smeru, mada dotična energija
mora se iskaže jer je mi ne iniciramo.

U smislu energetskih ispoljavanja,

Planeta daje odgovor na pitanje: ŠTA
Znak= SA KOLIKO ENERGIJE i na koji nacin
Kuća= GDE
Vladar = ZBOG ČEGA?
Aspekt= KAKO I ZAŠTO

Svaka planeta se iskazuje na deset nivoa, ali je teško odrediti na koji
će se odraziti. Loš aspekt se može pobediti tako da se on apriori ne
mora iskazati.
Kada su aspekti u pitanju orbis, (tolerancija ili odstupanje od neke vrednosti) po M.Duporu može biti +/- 7°.

ZNAČENJA PLANETA

SUNCE Tu nam je život i srce, tu želimo da zablistamo

MESEC
Podložnost emocijalnim usponima i padovima

MERKUR
Gde i na koji način najbolje komuniciramo

VENERA
Tu stvarno uživamo

MARS
Tu ulažemo najveću snagu

JUPITER
Tu često imamo sreće i tu rado provodimo slobodno vreme

SATURN
Tu smo najmanje sigurni, treba da nastojimo da to nadoknadimo.

URAN Tu nastojimo da uradimo nešto neuobičajeno.

NEPTUN Tu pokušavamo da zavaramo sebe i druge, i nastojimo da nađemo ideal

PLUTON
Tu sami i bez ikakve pomoći moramo rešiti probleme.

ZEMLJA (nasuprot Suncu) Tu je naša životna misija.

S.M.ČVOR Tu trebada težiš ispunjenju, tu je dobitak

J.M.ČVOR
(nasuprot severnom) Tu daješ, tu je lak izlaz.

SEDIŠTE Tu kontrolišemo okolnosti

EGZIL
Tu poštuj pravila drugih (180)

EGZALTAC.
Udobnost, prijateljstvo

PAD Neudobnost

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 8:59 pm

PLANETA SUNCE KROZ ZODIJAK

Sunce govori o našem identitetu i daje odgovor na pitanje: ko sam
stvarno ja? Kao centar Solarnog Sistema, Sunce u astrologiji simbolizuje
šta je centralno za nas, uz naš identitet. Psihološki ono reprezentuje
naše iskustvo oca i njegov uticaj ili odsustvo uticaja na izgradnji
našeg karaktera i sposobnost izražavanja nas samih kao individua. Ono
takođe simbolizuje naš kreativan put i potrebu da ono što radimo bude
vidljivo. Mi treba da nastojimo da realizujemo kvalitete koje Sunce
reprezentuje u našem horoskopu kroz proces individualizacije u našem
životu. Ovaj proces lične-realizacije je naš najveći cilj u životu.
Sunce, to smo mi! Zato je najvažnije u našoj karti, jer predstavlja
sveukupnost našeg bića, kojeg mi ne moramo biti ili smo svesni. Zadatak
Sunca je da vrši integraciju svih delova našeg bića u ovoj inkarnaciji
na način mesta u Znaku. U ovoj inkarnaciji nema izbora - taj položaj
Sunca, moramo ispoštovati. Ali mi ne moramo potpuno da ličimo na taj
horoskopski znak, mada treba da težimo da svesno razvijemo znak u kome
se Sunce nalazi. Da tražimo svoju afirmaciju kroz polje (kuću), u kome
je Sunce - to je pravac naše evolucije, i u tom smislu nikada nećemo
pogrešiti.
Sunce je Muška Vatrena planeta, predstavlja volju., snagu ličnosti,
vitalnu energiju, snagu našeg tela, zdravlje. U Horoskopu pokazuje
koliko neka osoba ima samopouzdanja, samosvesnosti, dostojanstva. On je
simbol moći, uspeha, autoriteta, ugleda, položaja. Na osnovu Sunca mi
sve to procenjujemo kod dotične osobe. Zatim, plemenitost, sposobnost
organizacije, optimizam, viteški štav, superiornost, velikodušnost, sve
te osobine, kao i prethodne, procenjujemo prema položaju Sunca. Ako je
Sunce u dobrom znaku i na dobrom mestu, sve osobine biće naglašene.
Sunce vlada očima: levim kod žena, a desnim muškaraca. Sunce živi u
čovečjem egoizmu jer je život i samodokazivanje najuzvišeniji cilj.
Sunce podstiče tu želju i volju u čoveku da: živi, stvara, vlada,
postoji i bude priznat. Sunce je osnovna unutrašnja motivišuća sila
naseg bića koju treba svesno da razvijate jer Znak gde vam se ono
nalazi, tu ste najbliži svojoj istinskoj prirodi, jer je ta energija baš
vama namenjena u ovoj inkarnaciji. Zato i ne možete biti niko drugi, do
jedan od predstavnika tog Znaka. Upravo, o motivima svega što radite:
pokazuje Sunce, a da li ćete tu njegovu i vašu energiju upotrebiti
konstruktivno ili ne – najviše zavisi od vas samih! Muško sunce je
njegov unutrašnji štav prema ulozi muškarca, u ženskom horoskopu,
koncept idealne muževnosti.
Loš položaj Sunca daje sujetu, oholost, snobizam, egoizam, prezir,
aroganciju, prekomernost, bolesne ambicije, nesigurnost, neobjektivnost
čoveka koji će najverovatnije promašiti cilj jer ruši sam sebe. Samo uz
velike napore može stići do cilja sa zakašnjenjem, i samo ukoliko
osvesti svoje mane.
Dobar položaj Sunca govori o čoveku dobrih manira, koji je objektivan i
dobro prosuđuje, koji je stvaralac, poseduje lični magnetizam, uzor za
druge, a ako je na javnom položaju mora da pazi da ne preteruje.
Ako je Sunce jako istaknuto, ali ima loše aspekte, javlja se izopačen
uticaj Sunca; potreba da vlada okolinom, egocentričnost, arogancija,
hvalisavost, agresivnost. U tom smislu imaće velike probleme kroz sve
figure autoriteta (otac, nadrešeni i svi ostali u životu). U natalnom
hotoskopu predvideti velike životne lomove, pogrešno odabrane ciljeve za
koje se bori. Ustvari život će biti dinamičan, ali ne baš uspešan.
Najjači znaci za Sunce su Vatreni : Lav, Ovan, a naročito 19° Ovna.
Sunce je u sedištu u Lavu
Sunce je u egzaltaciji u Ovnu, i tu se najbolje oseća
Sunce je u egzili u Vodoliji.
Sunce je u padu u Vagi, tu se oseća jako loše, gubi svoje osobine i ne može da se iskaže.

Znak gde je Sunce prikazuje smer u kome mi treba da nastojimo da
realizujemo nas same. Kvaliteti tog Znaka su kao pridev koji boji -
nijansira naše lično izražavanje. Dužnost nam je da razvijemo i
usavršimo te kvalitete, da u njima pronalazimo nas same.
Astrološka kuća gde se nalazi Sunce pokazuje specifičnu oblast u
materijalnom svetu u kome mi treba da ispoljimo naš identitet, i mi ćemo
se tokom života jako identifikovati s’ praktičnim pitanjima koja ova
Kuća reprezentuje. Lično ispunjenje dolazi kroz predmete koji su u vezi
s’ tom Kućom. Kuća gde se nalazi Sunce je sfera života u kojoj treba da
se dokažemo jer nas tu čeka najveće iskušenje i ispunjenje. Aspekti
(kontakti s drugim planetama) prema Suncu će pokazati psihološke uticaje
na naš identitet koj će biti integrisani na neki način. Aspekti ukazuju
specifične efekte koji modifikuju izraz nešeg identiteta i koji nas
čine jedinstvenim. Mogu takođe pokazati sasvim precizno kakav je uticaj
oca na nas i koliko doprinosi na tom putu kojim se formiramo kao
individue. Aspekti Sunca ponajviše će pokazati zbog čega, koliko i kojih
cemo imati prepreka ili uspeha u životu. Pokazaće volju ili bezvoljnost
i šta ih podstiče.
Saglasno mestu u znaku:
U vatri, Sunce treba da se dokazuje direktnim fizičkim
delovanjem; da je samostimulisano, da ima potrebu da stalno nešto radi,
da se krece se. Vrlo aktivno Sunce.
- U zemlji, Sunce treba da se dokazuje kroz delatnosti koje
predpostavljaju strpljenje, da bude stimulisano predanim radom,
samodisciplinom, dužnošću.
- U vazduhu, Sunce treba da se dokazuje izražavanjem ideja,
aktivnom komunikacijom, da ga stimulišu je mentalni izazovi, društvene
aktivnosti, odnosi.
- U vodi Sunce treba da se dokazuje upornošću sa osećajem
nežnosti, apelujući za potrebe drugih, da bude stimulisano iznutra,
težnjom i intuicijom.
Primeri:
SUNCE U IV kući, ovom čoveku sledi uspeh tek pred kraj života.
SUNCE U VI ili XII kući, šesta je naročito opasna, ali generalno za obe znači da ovaj čovek ima unapred sudbinu da služi, da se žrtvuje za druge.
SUNCE U I ili X kući, to su ugaone kuće i ako se tu nađe, tu je najjače.
SUNCE U I ili V to su Vatrene kuće i tu je Sunce jako.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 9:00 pm

SUNCE U OVNU – Dinamične akcije

SUNCE U OVNU nagoni čoveka da se takmiči, izaziva, probija, ostvaruje,
samopotvrdjuje i dokazuje. Uvek speman, hoće i može! Večito ide napred
ne obazirući se na posledice jer za njega ne postoje granice, niti u
čemu vidi opasnost. Ako nema avanture, nema niti njega jer ga silna
energija nagoni da se iskazuje. Svestan je samo sebe i svojih potreba;
on bira najkraći put pa čak iako se to kosi sa etikom - on uvek uradi
ono što hoće. Najčešće su to vojskovođe, borci za opšte dobro, pa su
najčešće i žrtve. Znakom Ovan upravlja ili vlada planeta Mars pa otuda
njegova probojnost. Fizički, on se odnosi na glavu i mišiće. Ovan je
vatren znak, a to znači da ima potrebu da ispolji sebe na vrlo dinamičan
način, takođe znači da ispoljava sebe kroz direktne akcije. U akcije
ulazi nestrpljivo, naivno, nesvesno, impulsivno – cilj je da stekne
iskustvo. Najlakše ga je pridobiti za dobrovoljca. Ovan dosta napravi
grešaka, ali vremenom sve manje. Ovnovi sa dobrim predispozicijama su po
pravilu vođe i pioniri u poduhvatima, neustrašivi istraživači, borci .

IDEALAN OVAN je vodja koji ni pred čim neće ustuknuti jer želi da bude
najbolji u svemu. Koliko se brzo naljuti, tako se i odljuti i sve
ispočetka, više puta, dosta često ne završavajući predhodno, jer ima
puno ideja. Intuitivan, ljubopitljiv, energičan, brz, brzoplet, žestok.
Večito uposlen.
Ukoliko je pod neharmoničnim aspektima, Ovan će verovatno ispoljiti
negativne osobine: nestrpljivost, impulsivnost, netaktičnost,
nekontrolisanost, tvrdoglavost, agresivnost, dominaciju, nasrtljivost,
svadljivost, eksplozivnost, hiper aktivnost, pojednostavljuje stvari -
sve vidi crno/belo. Krajnosti se mogu ispoljiti da osoba bude nesnosna,
da ne može da sagleda sebe i okolinu, nema zadrske, ne razmišlja o
ispravnosti ičega, impulsivna, zna da stvori haos. Delikvencija nije
isključena.

Dobre osobine: Snaga, sposobnost, inicijativa, direktnost,
samouverenost, nezavisnost, entuzijazam, optimizam, kreativnost,
individualista, poštenje, iskrenost, pouzdanost, avanturizam, optimizam,
spremnost da se rizikuje, ekstrovertnost, požrtvovanost.

Loše osobine: Nestrpljivost, impulsivnost, netaktičnost,
nekontrolisanost, tvrdoglav, aktivan, agresivan, dominantan, nasrtljiv,
svadljiv, eksplozivan, pojednostavljuje stvari - sve vidi crno/belo.

Niži tip Ovna: može biti vrlo nesnosan (” Ja - prvi ”), ne može da
sagleda sebe i okolinu, nema zadrške, ne razmišlja o ispravnosti ičega,
impulsivno kreće bez filtera i zna da stvori haos. Zbog vladara Marsa,
najviše ima delikvenata, zločinaca iz afekta, imaju pomračenje svesti.

Viši tip Ovna: je borac za opšte ideale, agresivan, brutalan, ali
povezano sa svesnom namerom da se nešto ostvari, jer postoji plan,
sposoban je za plan. Najčešće su to vojskovođe, borci za opšte dobro.
Najviši tip Ovna: to je borac za opšte stvari kroz ideje, inicijator
novih pravaca razvoja, lako dolaze u kontakt sa spiritualnom svešću.

Delovi tela: Glava, sinusi, mozak, gornja vilica, mišići, krv,
nadbubrežna žlezda, hormoni: adrenalin, testosteron. (Saturn u Ovnu daje
probleme sa vidom, a Mars u Ovnu daje ožiljak na glavi).

Tip ljudi: Mladi muškarci, sva uniformisana lica, hirurzi, unženjeri,
nasilnici (Mars u Ovnu, ženi, petljaće se sa ovim tipovima, a Saturn u
Ovnu, preti ti opasnost od ovih ljudi).

Mesta: Kasarne, skladišta oružja, streljane, poligoni, radionice, skladišta (Mars u III kući, ova mesta će ti biti susedstvo)

Gradovi: Firenca, Marsej, Krakov, Napulj.

Zemlje: Nemačka, Japan, Engleska, Sirija, (Ovan u IX kući, imaćeš veze sa zemljama u znaku)

Boja: Crveno, toplota, ljuto (Ovan u VI k, čovek voli ovu hranu )

Metal: Gvožđe

Biljke: Maslina, Peršun, Biber, Dren, Višnja, šipak. Ako je slab Mars i Ovan u VI k treba jesti ovu hranu.

Izgled: Plavokosi, crvenokosi, problemi sa tenom, ožiljci, bubuljice,
upadljiva koža, mladeži. Muški izgledaju muževni i zgodni, dobro
građeni. Oštro i odsečno hodaju, vole oblačenje u militantne boje.

Vladar: Mars

I dekanat: Vladar je isto Mars, (21.III - 30.III), veoma je energičan i
snalažljiv, hrabar, vedar, lako se uklapa u svaku sredinu, intuitivan
je, ne preteruje, samostalan. Obično je uspešan i lako se izvlači iz
teškoća. Loše: započinje više poslova nego što može da završi, tvrdoglav
je i ljubomoran.
II dekanat: Vladar je Sunce: ( 31.III - 10.IV), ambiciozni su,
dostojanstveni i vredni, konstruktivniji su od prvih, jako su omiljeni u
svojoj sredini, najistrajniji su, vole da im se divi okolina, veliki su
idealisti, velikodušni su i vole da budu neko i nešto. Loše: arogantni
su, samoisticanje, bezobzirni i samovoljni.
III dekanat: Vadar je Venera. (11.IV - 20.IV), jako su šarmantni, imaju
smisla za pravdu, smireniji su, imaju više logike i nisu neobuzdani,
vrlo su pedantni u poslu. Perfekcionisti - uvek završe ono što započnu.
Mada imaju faze lenjosti i letargije. Ogovaraju im poslovi u bankarstvu,
trgovini, umetnosti i prava. Mane: kritizeri su, gube meru u odnosima
sa suprotnim polom, imaju buran ljubavni život.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 9:00 pm

SUNCE U BIKU - Sposobnost

Bikom upravlja Venera i zbog nje je spor, sklon užicima i naklonjen
umetnosti, pre svega sa glasom. Fizički je povezan sa vratom i grlom.
Bik je zemljani pa se povezuje sa konkretnim, sigurnošću, brigom i
štabilnošću. Fiksni kvalitet doprinosi da ako počne nečim da se bavi,
neće lako da prestane – nije sklon promenama. Vezuje se za vrednosti i
konkretne, haterijalne i finansijske forme – pa se slobodno može reći da
je materijalista. Zato Bik nikada neće lutati i vezivati za neopipljivo
i pretpostavke.
Sunce u Biku nagoni čoveka da se odredi prema nečemu i "pusti korene" u
sferi materijalnog. Znači tamo je gde su forme konkretne poznate i gde
treba nešto učvrstiti ili zadržati. On nema želje za promenom
postojećeg. Njegovi štavovi vode ga u sferu nefleksibilnosti. Jednom
stvari se može baviti celog života ukoliko kroz nju pronadje sebe u
smislu egzistencije. Zato je teško pokretljiv i uvek je potrebno da ga
neko ili nešto pokrene, ali kada započne vrlo je uporan i istrajan.

IDEALNI BIK, kod njega nema lutanja jer čovek tačno zna šta može, a šta
ne, pa stremi ka oblicima sigurnog i bezbednog. Podredjuje sve na
praktičan način sa velikom istrajnošću. Kada se odluci i stekne
poverenje nezaustavljiv je.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i
osobine: posesivnost, sebičnost, preterana zainteresovanost za
materijalno, tvrdoglavost, lenjost, teško ga je pokrenuti, neoriginalan
je, nepoverljiv za apstraktno, samopopustljiv, dosadan, zna da bude vrlo
nepažljiv. U najekstremnijem slučaju to je tip koji ceo život provede u
obezbedjivanju osnovnih fizičkih potrebština, hrane i sigurnosti. Nikad
mu nije dovoljno, poseduje jak magnetizam da privuče to što želi.

Dobre osobine: topao, nežan, privlačan, lep, stabilan, pažljiv,
strpljiv, tolerantan, istrajan, jake volje, nepokolebljiv, velike
koncentracije, odgovoran, čvrstog i jasnog cilja, ležeran - ne žuri. Ima
stabilan sistem vrednosti, uživa u prirodi, ima umetničku žicu i jak
lični magnetizam. Dok Ovan juri stvari i osvaja, Bik privlači osobe sebi
- magnetizam.

Loše osobine: posesivnost, lenjost, sebičnost, preterana
zainteresovanost za materijalno, tvrdoglavost, teško ga je pokrenuti,
neoriginalan je, nepoverljiv za apstraktno, samopopustljiv, dosadan,
nepažljiv, prost.

Niži tip: prikuplja stvari za fizička zadovoljstva, ceo život provede u
obezbeđivanju osnovnih fizičkih potrebština, hrane i sigurnosti, nikad
mu nije dovoljno, poseduje jak magnetizam da privuče to što želi.

Razvijeniji tip: nije mu želja da se ima, nego da se izgradi nešto što će služiti drugima: arhitekte, graditelji...

Deo tela: vrat, potiljak, glasne žice, grlo, donja vilica, krajnici, tiroidna žlezda, jajnici, metabolizam.

Tipovi: Debeli ljudi, lepe žene, bankari, farmeri, piljari, baštovani,
poljoprivrednici, građevinari, umetnici, ekonomisti, juveliri,
računovođe, dekorateri, dizajneri, maseri.

Mesta: farme, poljoprivredna dobra, njive, livade, sefovi, banke,
trezori, skladišta hrane, luksuzni predmeti za uživanje i konfor.

Gradovi: Cirih, Nant, Dablin.

Zemlje: Finska, Irska, Poljska,

Boja: Ružičasta, svetloplava, svetlozelena

Biljke: Domaće voće i povrće, okrugle sočne biljke koje bubre

Metal: Bakar, tirkiz

Predmeti: izrađeno od drveta i gline.

Izgled: Debeljuškasti, četvrtasti, kratak vrat, krupni, žene su često
lepe, muški su zgodni, brzo se ugoje. Imaju često rupice na bradi i
obrazima, imaju kravlje oči sa teškim kapcima i usne pune, često se
gegaju dok hodaju. Stalno nešto nose u rukama. Oblače se konzervativno,
ništa ekscentrično. Ima loknu ili kovrdžavu kosu.

Vladar: Venera:

I dekanat: Vladar je Merkur, (21. IV - 30.IV ), to su jaki snalažljivi,
poletni, logički, lepo se izražavaju, imaju izuzetnu boju glasa, ima
reformatorskih sklonosti, socijalne sklonosti. Mane: nepopustljiv je i
ima često neuspeo bračni život.
II dekanat: Vladar je Mesec, (1.V - 10.V). Teško ga je definisati.
Šarmantni su, lako dobijaju ono što ih interesuje. Nežna da se telesno
isključi. Ima manje volje, maštovitiji je od prvog, nestalnog je
raspoloženja - od egzaltacije do depresije. Ima najjaču intuciju od ova
tri, kritičari su i svojeglavi.
III dekanat: Vladar je Saturn. (11.V - 21.V). Jaki su ambiciozni,
realni, disciplinovani, znaju šta hoće, ne preteruju ni u čemu. Kada su
negativni, oni su kruti, nesigurni, guše okolinu svojim pravilima,
nemaju smisla za humor. Preti im opasnost da posustanu pred samim
ciljem. Kod ovog tipa je izražena zavisnost od vaspitanja roditelja, tj
loše vaspitanje ga čini negativnim. Pod uticajem su upliva okoline.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 9:00 pm

SUNCE U BLIZANCIMA - Komunikacija

Znak Blizanaca se ravna prema Merkuru koji je njega vladajuća planeta pa
se vezuje za eksttremitete, ruke i pluća. On ima mišiće, ne zbog
Merkura, koji ih baš i nema, već zbog potrebe za akcijom. Kaže se da je
vazdušni znak a to govori da je povezan sa komunikacijom, mentalnim
kontaktima i društvenim principima – sa druženjem. On je i promenljivi
element pa to doprinosi fleksibilnosti i adaptibilnosti, i naravno,
planete koje se nađu u njemu govoriće o inteligenciji, radoznalosti,
ljubopitljivosti, razmeni ideja.
Sunce u Blizancima nagoni čoveka da upozna okolinu, zato je "poput
leptira", nikada u kući, jer ima potrebu da se poveze sa drugim ljudima.
Kroz taj kontakt i odnos čovek uči i formira svest o sebi, uči da bude
svoj, da ima hrabrosti da izrazi svoje mišljenje koje se mora
razlikovati od utisaka koje prima iz okruženja. Povodljiv je,
komunikativan i snalažljiv. Potreba za saznanjem i ljubopitljivost ga
nagoni u površnost, nepostojanost, nedoslednost i promenljivost
karaktera omogućava mu prilagodljivost. Nemoguće je sa njim čvrst
dogovor jer ga uvek nešto odvuče na drugu stranu. Dvojna ličnost.

IDEALNI BLIZANCI: dovitljivi, snalažljivi, vešti na rečima, brzi,
pametni, šarmeri, rafinirani, društveni, zaboravni, duhoviti, imaju
vešte ruke, pokretljiv, radoznao, živi u sadašnjosti, sposobni za više
stvari, lako menjaju zanimanja u životu. Očekuje se da doprinesu svetu
kroz literaturu i komunikacije, da unesu red i harmoniju i podignu svest
ljudi, pre svega na poslovima prenosa informacija: obrazovanja, novina,
TV-a, prevoza, transporta, saobracaja, PTT-a.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i
osobine: Lažljivost, lopovluk, falsifikovanje, prodavac magle. Neće
oklevati da dovede u pitanje i ono što je "bogom dano". Neodgovoran,
prevrtljiv, neistrajan, neodlučan, nervozan, ironičan, hladan, površan,
nedostatak dubine. Nije sposoban da bude sam i nema kriterijuma u izboru
drustva. U najekstremnijem slučaju: problematičan, deluje bez smisla i
plana, beskrupulozan, fatalista, prevarant, džeparos, lopov.

Dobre osobine : pametni, brzi, snalažljivi, šarmeri, obrazovani,
kulturni, rafinirani, društveni, zaboravni, duhoviti, elokventni.
Vladaju rukama - vešte ruke. Pokretljivi, brzi, agilni, radoznali, žive u
sadašnjosti, sposobni su za više stvari, lako menjaju zanimanja u
životu.

Loše osobine: lažljivi, promenljivi, neodgovorni, prevrtljivi,
neistrajni, neodlučni, nervozni, ironični, hladni, površni, nedostatak
dubine. Nisu sposobni da budu sami i nemaju kriterijuma u izboru
društva. Upliće se u sve i svašta u isto vreme, ne drži ga mesto,
prijateljstva površna, neredovna.

Niži tip: problematičan, potreba da zuji bez smisla i plana,
beskrupulozni, fatalisti, džeparoši, lopovi, ali nikad u žestok
kriminal. Večiti lažovi.

Razvijeniji tip: može sam, usmeren je na druge ljude i bitno mu je šta drugi misle. tip naučnika i filozofa.

Najviši tip: E, ovakvi bi trebali biti, da doprinose kroz literaturu i
komunikacije, da unesu red i harmoniju i podignu svest ljudi.

Delovi tela: Ruke, ramena, šake, prsti, disajni sistem, nervni sistem, žlezda timus

Tipovi ljudi: Intelektualci, pisci, novinari, administrativci, tehničari
(vešte ruke), zanatlije, precizni mehaničari, vozači, trgovci,
štampari.

Mesta: Škole, pošte, vozila, taksi štanice, kancelarije, ulica, komšiluk, neposredna okolina.

Zemlje: Amerika, Belgija, deo Engleske, Kanada

Gradovi: London, S. Francisco, Melburn, Briž, Nirnberg

Boja: Siva, plavo-siva.

Metal: Aluminijum, živa, staklo, ogledalo, topaz

Biljke: Puzavice, bršljeni, lovor.

Životinje: male životinjice, papagaji, koje cvrkuću,..

Izgled: Visoki, vitki, dugih ruku i nogu, odaje ga ponašanje, cupka
nogom, i ima tikove. Ne može da miruje. Ima duge prste i lepe ruke.
Najviše pričaju. Mladoliko izgledaju. Nemožeš im odrediti godine. Merkur
ih čini mladolikim.

Vladar: Merkur

I dekant: Vladar je Jupiter, (22.V - 31.V). Osobe jakih mentalnih
sposobnosti, analize, logike, preciznosti, štabilni, konzervativni, u
odnosu na ostale Blizance on ima naglašen osećaj morala i odgovornosti,
plemenitosti, blagosti, pravednosti. Ovi tipovi se lako razočaraju jer
mnogo očekuju od drugih - idealisti su, prema sebi su kritični i strogi.
Velikih su potencijala, ali malo učine u životu. Previše pomažu drugima
tako da ne stignu za sebe. Dobri su oraganizatori. Imaju sreće sa
novcem. Spori su kada treba da se krene u akciju.
II dekant: Vladar je Mars. ( 1.VI - 11.VI ). On je najslabiji Blizanac.
Dinamični su, stalno u pokretu. Nezavisni su i nekonvencionalni. Odskaču
od sredine, bave se čudnim stvarima, idu u krajnosti. Dosta su hrabri,
bez samodiscipline, stabilnosti, često upadaju u opasne situacije. Mane:
nedostaje im samodisciplina, logika i strpljivost.
III dekant: Vladar Sunce. (12.VI - 21.VI). On je najjači Blizanac.
Najambiciozniji je, najistrajniji, završe sve što otpočnu, mnoga
iskušenja i probleme savladavaju kada imaju cilj pred sobom, ne podnose
poraz imogi biti opasni neprijatelji. Oholi tvrdoglavi, neprilagodljivi.
štabilni su i uspešni.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 9:01 pm


SUNCE U RAKU – Zaštita u svakom slučaju

Znakom Raka upravlja Mesec. Fizički se odnosi na stomak, dušu i grudi.
Vezan je za ženski princip, pa ovde nema nasilja, već povlačenja. Kako
je on vodeni znak, odnosi se na emocije i instinkte. Pošto je kardinalan
znak, planete smeštene u Raku izraziće se na vrlo dinamičan način,
naročito u vezi sa temama vezanim za zaštitu i nešto u vezi čega se
brine. Ovaj položaj je direktno vezan za majčinstvo i porodicu. Tu je
prisutna velika osetljivost na unutrašnjem nivou i sa tajnama i
skrivenom prirodom. Lojalnost, privrženost, sentimentalnost, brižnost,
veza sa prošlošću, to su Rakovi motivi. Planete smeštene ovde su jako
ranjive i preosetljive i jasno će ispoljiti vezu sa porodicom ili domom.
Čoveku povećavaju posesivnost i emocionalno vezivanje. Raku je jaka
intuicija. On je vrlo oprezan, i očas se sakrije u svoju kućicu dok ne
prođe “nepogoda”. Sunce u Raku tera čoveka da uči lekciju emocija, tj da
sagleda koliko se spoljačnji svet izaziva u njemu. Rak zato ima najveće
bogatstvo emocija, ne voli da se ističe i da bude upadljiv i stoga živi
u svojoj privatnosti. Samim tim govori se o čoveku koji je jako ranjiv,
povredljiv, osetljiv, u svakom trenutku spreman da se povuče dok ne
prestane "oluja". Zbog svojih dubokih osećanja čoveku je lako da se
izražava u sferi umetnosti. Pažljiv je, osećajan, druželjubiv,
roditeljski nastrojen, zaštitnik, a zbog preosetljivosti često pogrešno
tumači postupke drugih. Tačan je i pouzdan i uvek vraća dugove. Rak
pamti doklegod je živ. Negativno se ispoljava kroz promenljivo
raspoloženje, nesigurnost samosažaljenje, zlu ćud, posesivnost. Voli da
prikuplja stvari - "zlu netrebalo". Zbog snažne mašte treba da izbegava
crne misli jer ga one vode u bolest. Glavne oblasti aktivnosti su dom,
porodica, tradicija, rodoljublje. Nepristupacnost i namćorost je ustvari
ljuštura i distanca da ne bi bio povredjen. Ima potrebu da se okružuje
bliskim ljudima, da stvara klanove, poistovećuje se sa nacionalizmom.

IDEALAN RAK: čovek branitelj, nije cicija, živi na principima ljubavi,
pomoći i davanja. Koji prepoznaje svoje emocije i ne dozvoljava da ga
vode. Posvećen podršci drugih, nalazimo ga na poslovima unapredjenja
projekata, poljoprivrede, dece, beskućnika, stanovanja, ishrane,
humanitarnog rada.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i
osobine: preosetljivost, nedovoljna objektivnost jer je plašljiv,
stidljiv, nesiguran, povučen, promenljivog raspoloženja, plačljiv, često
histeričan. Sebična osoba, posesivna, zavidna, samosažaljiva,
patetična, preterano tajanstvena, zatvorena, sve krije, previše
patrijarhalna, konzervativna. Prilično neugodna, neinteresantna,
opsednuta samozaštitom jer sa svih strana oseća ugroženost. Izražena je
potreba za prikupljanjem i posedovanjem. Suptilno manipuliše okolinom
jer uvek misliš da je jadna, a ustvari nije - to se ona folira. Sebična
je i voli novac, i teško je bilo šta izvući iz nje.

Dobre osobine: Nežan je i blag, emotivan, blažen, saosećajan i vrlo
intuitivan, povezan je sa ostalim svetom odličnim medijumom, zanimaju ga
onostrane stvari. Interesantne su mu proročne sposobnosti. Prilično su
romantični, pažljivi, lojalni, domaćinski tipovi, poznaju prošlost,
održavaju običaje, rodoljubivi, strpljivi, maštoviti, jak talenat za
umetničko izražavanje.

Loše osobine: Preosetljivost, nedovoljna objektivnost jer su plašljivi,
stidljivi, nesigurni, povučeni promenljivog raspoloženja, plačljivi,
histerični. Sebični, posesivni, zavidni, samosažaljivi, patetični,
samosažaljivi, preterano tajanstveni, zatvoreni, sve kriju, previše
patrijarhalni, konzervativni.

Niži tip: je prilično neugodan, neinteresantan, opsednut samozaštitom
jer sa svih strana oseća ugroženost, poseduje neverovatan instinkt
zaštite. Izražena je potreba za prikupljanjem i posedovanjem. Suptilno
manipulišu okolinom prikazujući lažnu sliku stanja. Sebičan je i voli
novac, i teško ćete bilo šta izvući iz njega.

Viši tip: osećajni su i braniteljski aspekt, nije cicija, živi na
principima ljubavi, pomoći i davanja. Prepoznaje svoje emocije i ne
dozvoljava da ga vode.
Najviši tip: je posvećen podršci drugih, nalazimo ga na poslovima
unapređenja: projekata, poljoprivrede, dece, beskućnika, stanovanja,
ishrane, humanitarnog rada. .

Delovi tela: Stomak, želudac, grudi, materica, jajnici, limfa, žlezde, menstrualni ciklus.

Izgled: Krupni ili debeljuškasti, otečeni jer zadržavaju tečnost,
Baby-face, žene imaju velike ili male grudi, ali su im najlepše. Goje se
u predelu stomaka i vrlo teško ga skidaju. Prepoznaju se po tome da su
povučeni i ćutljivi, često govore o prošlosti. U društvu su neupadljvi -
u pozadini.

Tipovi: Starije žene, majke, dojilje, kuvari, lekari, medicinsko
osoblje, travari, kućepazitelji, hotelijeri, kolekcionari, antikvari,
istovarivači, arheolozi, etnolozi. Vladaju precima, javnošću, publikom,
narodom, masom.

Mesta: Kuća, zavičaj, kuhinja, krevet, baženi, voda, jezera.

Država: Bosna, Škotska, Holandija, Tunis, Novi Zeland, Kina

Gradovi: Amsterdam, Venecija, Milano, Bern, Instambul, New York

Boja: Bela, srebrno siva

Metal: Srebro

Zivotinje: vodene i morske životinje.

Biljke: sočne pune vode, mleko, fermentisane stvari, kuvane stvari

Vladar: Mesec

I dekanat: Vladar Venera.( 22.VI - 2.VII ). Nežni, vedri, prijatni,
zabavni, vole zadovoljstva, lenji, preterano emotivni. Mane:
džangrizavi, večito nezadovoljni, nepostojani, neodlučni, mnogo počinju
slabo završavaju, Nemaju mnogo energije, nisu ambiciozni. Najbolji su u
umetnosti i socijalnim sferama, da rešavaju tuđe probleme, postavljaju
sebi nerazumne ciljeve.
II dekanat: Vladar Merkur. ( 3.VII - 12.VII ). Objektivniji su i
inteligentniji, radoznali, komunikativniji, dobro planiraju, ne zaleću
se i borbeniji (sve u odnosu na prvog). Obično uspevaju u onome što
žele. Ako uspeju da zadrže logiku i razum mogu uspeti puno u životu.
Imaju objektivni sud.
III dekanat: Vladar je Mesec. (13.VII - 23.VII). Osobe naglašene
imaginacije, blage su i neodlučne osobe. Prepuštaju se sudbini, nemaju
čvrstih ciljeva. Za njih je važno okruženje jer imaju dosta uticaja ove
Rakove. Znaju da se mnogo žrtvuju za druge, saosećajni su. Mana im je da
rasipaju snagu, spori su, sitničavi. Pomirljivi su, propuštaju prilike i
mogućnosti i nemaju velike prohteve

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 9:01 pm

SUNCE U LAVU – Izraziti sebe

Znak Lava se ravna prema Suncu. Fizički se odnosi na leđa i srce. Vezan
je za muški princip, ekstrovertan je. Pošto je u vatrenom znaku, to
govori da je naznačeno pitanje identiteta, a fiksni kvalitet je vezan sa
principom stabilnosti. Sve to zajedno govori o potrebi za izgradnjom i
iskazivanjem svog identiteta. Izuzetno je kreativan. Planete smestene u
njemu, ispoljavaju se dramatično, što se ispoljava na okruženje. Ukoliko
se planete sipoljavaju neharmonično tada je naznačen ponos,
ego,narcisoidnost, samovažnost. A kada se ispoljavaju harmonično tada su
one tople i uživaju u životu; vesele naravi, romantične i zaljubljive
prirode. Znak se vezuje za decu, karizmu i zabave. Planete u Lavu
iskazuju autoritet, glamur i snagu. Neki balans u ispoljavanju može biti
postignut ukoliko bi se objektivnije sagledavalo sve.
Sunce u Lavu nogoni čoveka da bude svestan sebe, da bude siguran u svoj
identitet, da pokuša da postane neko, da bude velik, popularan, da
osvesti svoj ego. Ima sve sanse da će u svojim namerama uspeti jer je
izuzetno kreativan. To je osoba koja voli da je u centru pažnje jer sebe
smatra rodjenim vodjom, autoritetom, što često dovodi do
suprostavljanja drugih, zbog dramaticnog nastupanja, a kompleks moći
može lako da se pretvori u tiraniju. Stabilnost i odlučnost može da ga
učini velikodušnim i saosećajnim. Lav očekuje da ga ljudi priznaju i da
mu budu odani zbog njegovih talenata, ali to je veliki rizik da postane
žrtva svojih ideala i iluzija. Često neuspesni Lav deluje tragikomično.
Retko se kod njega postiže silom, ali se može postići laskanjem. Uvek je
okružen ljudima jer mu je potrebna publika za samodokazivanje.

IDEALAN LAV je samopouzdan, dostojanstven, liderski sposoban, jake volje
uticajan, borben, topao, romantičan, zabavan, teatralan, kreativan,
velikodušan, uvek traži najbolje, usmeren na velike ciljeve, dobar
organizator, pouzdan i pošten, hoće da pomogne i ume da prenese
entuzijazam. Nije sitničar. Ima stila. Kada se veže, veran je.
Prepoznaje se po saradnji, kreativnosti koju ispoljava putem
stvaralaštva gde traži i obično nalazi potvrdu. Najviše ih je u svetu
umetnosti.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i
osobine, pa je: egoističan, hvalisav, arogantan, diktator, pompezan, zna
da pretera u neukusu u prestižu i sjaju. Iz potrebe da ostavi utisak
zna da malo pretera. Kada su negativni zna biti detinjast, rasipan i
okrutan. Često ima ulogu Don Žuana i jako voli da bude u centru pažnje.
Ali kada je neko smešan, onda je to lakrdija od Lava.

Dobre osobine: Samopouzdanost, dostojanstvo, liderske sposobnosti, jaka
volja, uticajnost, borbenost, toplina, romantičan je, zabavan,
teatralan, kreativan, velikodušan, uvek traži najbolje, usmeren na
velike ciljeve, dobar organizator, pouzdan i pošten, hoće da pomogne i
ume da prenese entuzijazam. Nije sitničar. Ima stila. Kada se veže,
veran je

Loše osobine: Egoističan, hvalisav, arogantan, pompezan, zna da pretera u
neukusu u prestižu i sjaju. Spolja znaju biti arogantni i diktatori. Iz
potrebe da ostave utisak znaju da malo preteraju. Kada su negativni
znaju biti detinjasti, rasipni i okrutni.

Niži tip: Nameće se a nema nikakvih vrednosti. jer jako voli da bude u centru pažnje.

Viši tip: Prepoznaje se po kreativnosti koju ispoljava putem
stvaralaštva gde obično nalazi potvrdu. Najviše ih je u svetu umetnosti.
Najviši tip: Ima osećaj za saradnju, on je kanal volje da bi se postigao cilj putem univerzalne energije.

Delovi tela: Srce, krvotok, krvni pritisak, oči ( ako je ugroženo Sunce), kičmeni stub i gornji deo leđa.

Izgled: Muškarci, čvrsti, pravedni, kratak vrat, četvrtasta glava, kosa
kao griva, bujnu kosu, vrlo uspravno hodaju (dostojanstveno), često
imaju zelene ili sive oči, mačkaste pokrete. Luksuzno obučeni. Često
imaju rastavljene gornje jedinice.

Tipovi: Otac, muž, autoritet, šefovi, nadređeni, aristokrate, vladari, koji nose titulu, prepotentni ljudi.

Mesta: Dvorane, palate, pozorišta, scena, balovi, prijemi, rezidencije, svečane sale.

Država: Italija, Francuska

Gradovi: Rim, Prag, Čikago

Boja: Zlatna i zlatnožuta.

Metal: Zlato, rubin.

Zivotinje: Mačka, paun.

Biljke: Žuti i narandžasti plodovi, šargarepa

Vladar: Sunce

I dekanat: Vladar je Saturn. Borbene osobe, lako planu, napete su i
slabih živaca. Imaju veliku želju da nešto postignu u životu, uvek
pokore okolinu, slabije ličnosti sa njima jednostavno nemaju šansu.
Često idu u ekstreme. Odlučni su i istrajni. Mane: Probleme preozbiljno
shvataju, jako su okrutni i tvrdoglavi, teški za saradnju, teški su za
lične veze, uvek nešto potajno manipulišu i sve u svoju korist. Odbojni
su zbog Saturna.

II dekanat: Vladar je Jupiter. Izrazito je šarmantna osoba, plemenita.
Voli da je u centru pažnje i to čini na vrlo prijatan način. Pravičan,
prijatan, srdačan. Više je idealista nego praktičar. Oslanja se na
tradiciju. Bira uvek prave puteve. Perfekcionista je i teško mu je
ugoditi. Blage su ličnosti. Veoma je osećajan. Najteže mu je da vlada
emocijama koje ih izbace iz ravnoteže. Kada je negativan: postaje sklon
preterivanju, hvalisavosti, razmetljivosti i rasipništvu.

III dekanat: Vladar je Mars. Ovo su mnogostrane ličnosti, sa puno
talenata, jer mnoge različite stvari mogu raditi vrlo dobro bez
upućivanja u stvari. Perfekcionisti su, imaju koncentraciju i
istrajnost. Vrlo su hrabri i ne gube prisebnost u kritičnim situacijama.
Jakog su seksepila i vrlo privlačni. Neke mane: Teški su i izazivaju
sukobe. Ne podnose čekanje i taktiziranje. Mnogo započnu, a malo šta
dovrše do kraja, na što strana se razvuku. Dramatičari su i
preuveličavaju i teški su za saradnju. Sve hoće preko noći i sad ili
nikad. Izuzetno su eksplozivni i uvredljivi i brzopleti. Kada bi se
naučili kontroli i strpljenju dosta bi postigli.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 9:01 pm

SUNCE U DEVICI – Organizacija

Znakom Device upravlja Merkur. Fizički se odnosi na digestivni trakt.
Vezan je za ženski princip, pa je njena energija reaktivna. Pošto je
zemljani znak, ona je vezana za materiju, praktično ispoljavanje. Odnosi
se na telo, posao i organizacione principe. Promenljivi kvalitet
doprinosi sposobnosti adaptacije, pa ona ispoljava talenat za
diskriminaciju i analizu. Planete u Devici ispoljavaju sebe na
perfekcionistički način, kritički i samokritički. One obavljaju teške
poslove, motivisane da budu korisne i servis drugima. Principi u životu,
odnos prema poslu i društvu su u najvišljoj tačci. Prisutna je
tendencija da se izanalizira sve i da se vrši upoređivanje. Racionalno
mišljenje je dominantno, pa ne bi bilo loše da malo dozvoli i
iracionalnom i fantaziji.
Sunce u Devici nagoni čoveka da se okrene sebi, da samokritički sagleda
sebe i da iskoristi sposobnost odstranjivanja svega grubog. Čovek
postaje svestan da postoji red koji on mora da ispuni. Iz tog razloga je
Devica samopožrtvovana i služna, ali ne prema drugima nego prema formi,
prema zadacima. Perfekcionizam, pedantnost, krajnje su
materijalistički, praktični. Ona nesvesno nosi iskru spiritualnog da
služi i to ne radi rado, ali radi - jer nije svesna. Devica ostavlja
utisak hladnoće jer je okrenuta analizi svega, a prvenstveno sebe, time
uči da uoči svoje mane jer traga za savršenstvom u sebi, a to traži i u
drugima, pa u braku i partnerskim odnosima mogu biti prisutni problemi.
Po pitanju ljubavi Devica pokazuje izvesnu ravnodušnost. Ukorenjen je
jak strah od izvrgavanju ruglu i to je velika barijera većem i
slobodnijem ispoljavanju emocija i nežnosti. Zbog pre velike
zaokupljenosti detaljima, kažu da - od drveta ne vidi sumu! Pomočiće,
ali to moraš da tražiš. Teško se otvara prema spoljasnjem svetu, ali
kada stekne poverenje, izuzetno je odana. Moć opažanja čini je sklonoj
udobnosti, dobrom izboru odeće i pažljivom izboru hrane. Osećaj za
razmeru i sklad i sklonost detaljima i praktičnosti govori o dobrom
planeru. Osoba koja može biti dobar specijalista. Trezvenost,
suzdržanost, kontrolisanost emocija, omogućuje joj da sagledava sustinu
svega. Kada bude bila svesna sebe, razumeće i druge. Ako na tom putu ode
još dalje, biće u stanju da služi čitavom svetu. Važno joj je
savršenstvo, pa zato sa mnogo obazrivosti ulazi u svaku vezu. U odnosima
je verna. Treba joj mnogo truda i vremena da pronadje partnera (bilo u
poslu ili ljubavi) koji će zadovoljiti njen istančani ukus.
Device u grozne za saradnju. Bave se najčešće higijenom, ishranom,
lečenjem. Stalno ćete je videti da stresaju mrvice sa stola. Neupadljivo
su obučene. Veće zdravstvene probleme može prouzroko vati loša ishrana,
jer je stomak osetljivo područje.

IDEALNA DEVICA: tačnost, vrednoća, precizno IZRAŽAVAnje, oštro oko,
predanost, uslužnost, skromnost, poštenje, efikasnost, strpljenje,
sistematičnost, dobra organizacija, praktičnost, komercijalnost,
pametna, diskretna, nenametljiva i ozbiljna. Svesna da služi ljudima,
ali bez emocija.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i
osobine: Sitničavost, kritizerstvo, mrzovolja, u sve se meša, nesigurna,
odvratno je skeptična, zajedljiva, hladna, sebična, nedruželjubiva,
hipohondrična, večiti bolesnik, mizantrop, baksuz. Stalno se pita šta
joj se sve to dešava, celog života gundja zbog čega ona mora sve to da
radi i kakva joj je to sudbina, nemoćna da definitivno može da promeni
situaciju. Ali će zato da prvog koga sretne, okrivi za sve što joj se
dešava.

Dobre osobine: Tačnost, vrednoća, precizno izražavanje, oštro oko,
predanost, uslužnost, skromnost, poštenje, efikasnost, strpljenje,
sistematičnost, dobra organizacija, praktičnost, komercijalnost,
pametna, diskretna, nenametljiva i ozbiljna.

Loše osobine: Sitničavost, kritizerstvo, mrzovoljna je večito, u sve se
meša, nesigurna, odvratno je skeptična, zajedljiva, od drveta ne vidi
šumu, hladna, sebična, nedruželjubiva, hipohondrična, večiti bolesnik,
mizantrop, baksuz.

Niži tip: Ima sve negativne osobine predhodnog. Prinuđena je da služi
ljudima i mora da se stavi u službu - i nije joj jasno zbog čega joj se
sve to dešava. Celog života gunđa zbog čega ona mora sve to da radi i
kakva joj je to sudbina, definitivno ne može da promeni situaciju.

Viši tip: Je svestan da služi ljudima

Najviši tip: Pored predhodnog treba da unese emocije

Delovi tela: Pankreas, tanko crevo, dvanaestopalačno, slepo crevo, trb. maramica.

Izgled: Vitki, mladoliki, nisu toliko komunikativni, tanke usne, bleđi ten, nisu napadno našminkane.

Tipovi: Zanatlije, sekretari, revodioci, pisari, računovođe, lekari,
bolničar, farmaceuti, dietetičari, laboranti, čistači, uslužne
delatnosti.

Mesta: Apoteke, ordinacije, laboratorije, radno mesto, prodavnice

Država: Švajcarska, Hrvatska, Grčka

Gradovi: Jerusalim, Strazbur, Boston, Lion

Boja: Siva

Metal: Živa, safir

Životinje: Sitne vredne životinje; mravi, pčele, krtice.

Biljke: Lekovite travke

Vladar: Merkur

I dekanat: Vladar je Sunce (24.VIII - 2.IX) Su pouzdane i stabilne
ličnosti, praktične, talentovane, uporne, jake samokontrole i ozbiljno
pristupaju životu. Ambiciozna i istrajna. Ima rascep ličnosti jer mora
da se izbori sa stidljivošću a sudbina joj je da izbije u prvi plan.
Ukoliko to ne postigne biće zavidna, negativna. Mora de se okuraži inače
će biti promašena ličnost. Ona je strogo isplanirana i slepo se drži
plana.
II dekanat: Vladar je Venera (3.IX - 13.IX). Znatno je mekša i sa više
šarma, kreativnosti i talenta, emotivnije su i nežnije, ali se to teško
primećuje, nije baš ambiciozna i voli miran i tih život. Mana im je da
su lenje, povodljive i teško im je da kontrolišu emocije.
III dekanat: Vladar je Merkur (14.IX - 23.IX). Ovo su najsposobnije,
najpametnije, izuzetno objektivne i nepogrešive procene. Praktične su,
snalažljive, najbolje se snalaze u vodama biznisa. Vredne su, pouzdane,
poštene i imaju zdravu i praktičnu životnu filozofiju. Imaju jako
potisnute emocije, pa često imaju nervne tegobe što može dovesti do
velikih problema. Kada su loši krajnji su materijalisti i bezosečajni.
Nosi opasnost od velikih strahova i depresija.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 9:01 pm

SUNCE U VAGI – Balansiranje

Vaga se upravlja prema Veneri koja je njen vladar znaka. Fizički se
odnosi na bubrege. Pošto je kod nje zastupljen muški princip, odnosi se
na društvenu sferu života. Vaga je vazdušni znak a to govori da je
spojeno sa mentalnim i društvenim odnosom, a kardinalni kvalitet ukazuje
da se ta vrsta energije mora ispoljiti i to vrlo dinamično. Ovaj znak
ponajviše doprinosi harmoničnim odnosima i diplomatskim kvalitetima.
energija planeta koja se nažu u Vagi teže da postignu balans. Zastupljen
je princip pravde, fer pleja i stalna težnja da izmiri suprotnosti.
Planete u Vagi motivisane su na partnerske odnose i veliku spremnost na
kompromise.
Sunce u Vagi nagoni čoveka u odnose sa drugima, da kroz uspostavljanje
sklada i ravnoteže i kroz odnos sa drugima razvije svest o sebi. Da
upozna i osvesti svoju mračnu stranu ličnosti, duboko unutar sebe, do
koje može doći razmišljanjem; da se bori za ispravne odnose, za formalne
odnose, svuda gde je narušena harmonija, gde je nepravda. Vaga je čovek
koji sudi saglasno svojim idealima i standardima svog savršenstva ili
nesavršenstva ili intelektualnog nivoa. Sudiji Zodijaka je često teško
da donese odluku i ako ima mogućnosti, ostaviće je za sutra. Ta
neodlučnost je vezana za intelektualno odmeravanje, procenjivanje
ispitivanje svih elemenata. Vrlo lako gubi emocijalnu ravnotežu pa je
često ćudljiva i nesigurna. Potreba za skladom iskazuje se i u sferi
umetnosti. Predusretljivost, diplomatičnost, taktičnost i ljubaznost su
velika prevara jer ispod te maske dosta često je "gvozdena pesnica".
Nema duboke emocije, ali je isražena erotika. Nije strastven znak,
ljubavi su površne i ne pati mnogo za neuspesima u ljubavi. Vaga mora
imati iskristalizovane standarde po kojima se mora ponašati u odnosima
sa drugima, a koji će biti i prizma kroz koju će dobiti priznanje. Ona
jednostavno mora imati nekoga prekoputa sebe jer je otvorena za
komunikaciju, pa je nalazimo u psihologiji i pravu, jer sebe vidi samo
ukoliko da doprinos drustvu. Vaga je u stanju da objektivno razmišlja
što joj pomaže da se stavi u položaj drugoga, a što joj omogućava da
bude dobar diplomata, spremna je na kompromise. Element Vazduh doprinosi
upravo naglašavanju mišljenja što za posledicu ima oslabljenu funkciju
osećanja. Vaga je od Device preuzela kritičku svest sa ciljem traganja
za savršenim odnosima sa drugim ljudima, zato je povezana sa pravnim
sistemom, zakonodavstvom. Njen veliki problem je kada treba nešto da
odbije - da kaze ne! Zbog svoje funkcije, Vaga ne može da opstane sama
ni u koj sferi života i rada. Tu su gde je zabava, druženje, estetika
(Venera). Najviše se vezuje za lepotu, tj da se okruži umetničkim
vrednostima. Mnogo ima Vaga koje su prosto opsednute lepotom - do
narcisoidnosti. (Izgleda je neka Vaga izmislila ogledalo). Vagu ružne
stvari prosto razbole. Ona beži od ružnih stvari u životu. Poseduje
smisao za konvencije, dobre manire i odmerenost u nastupu. Svojih
temeljnih principa Vaga se neće odreći radi tapšanja po ramenu. Pošto
Vaga ima diplomatski dar da miri zavadjene suprotnosti, ona izbegava
svadu, grubosti i neprijatnosti svih vrsta. Traži harmonijnu u sebi i
pokušava da je uspostavi u svojoj okolini. U ranijim godinama opažaju se
nepostojan karakter, neodlučnost, površnost i bezbrižnost. Vagu je lako
prepoznati: celog života se petlja s nekim partnerom ili je u
besmislenim vezama iz kojih ne zna kako da isplovi.

IDEALNA VAGA je druželjubiva, kooperativna, ljubazna, diplomatična,
miroljubiva, rafinirana, humana. Dobrog ukusa i jake logike, zastupnik
progresa i kulture. Sklonost ka pravdi, pravu, filozofiji. Rafinirana i
pravedna u odnosima. Stalno u potrazi za idealnim partnerom, koga
uglavnom ne nalazi. Ceo život je klackanje izmedju viših želja i svojih.
Zadatak joj je da postane kanal čistih medjuljudskih odnosa,
pravdoljublja i jedinstva medju ljudima.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i
osobine: Neodlučnost, zavisnost od drugih ljudi, kolebljivost,
popustljivost, konformizam, površnost, neodgovornost, lenjost, snobizam,
neupornost, usmerenost na formu, nerealnost. Ove Vage mogu biti
promiskuitetne, robovi mode, kozmetike, izvestačene, pretvaraju se i
glume. Stalno je u nekim odnosima koji nemaju nikakvog smisla. Prividno
je kooperativna, očekuje da sve bude po njenom, ima vrlo izražen
takmičarski duh, opsednuta ljubavnim vezama, ljupka je i graciozna, ali
ima vrlo malo kvaliteta da bi dobila što želi, to joj je maska.
Agresivna je u komunikaciji, namerno provocira, vrlo teško uspeva da
uspostavi ravnotežu sa drugim ljudima.

Dobre osobine: Druželjubivost, humanizam, kooperativnost, ljubaznost,
diplomatičnost, miroljubivost, rafiniranost. Dobrog su ukusa i jake
logike, zastupnici su progresa i kulture. Lagan su znak.

Loše osobine: Neodlučnost, zavisnost od drugih ljudi, kolebljivost,
popustljivost, konformizam, površnost, neodgovornost, lenjost, snobizam,
neupornost, neupornost, usmerenost na formu, nerealnost, promiskuitetne
su, robovi mode, kozmetike, izveštačene, pretvaraju se i glume.

Niži tip: Stalno je u nekim odnosima koji nemaju nikakvog smisla,
prividno je kooperativna, očekuje da sve bude po njenom, ima vrlo
izražen takmičarski duh, opsednute su ljubavnim vezama, nekvalitetna.
Agresivna je u komunikaciji, namerno provocira, vrlo teško uspeva da
uspostavi ravnotežu sa drugim ljudima.

Viši tip: Sklonost ka pravdi, pravu, filozofiji. Dosta su rafinirane i
pravedne u odnosima. Stalno su u potrazi za idealnim partnerom, koga
uglavnom ne nalaze. Ceo život je klackanje između viših želja i svojih.

Najviši tip: Treba da postane kanal čistih međuljudskih odnosa, pravoljublja i jedinstva među ljudima.

Delovi tela:Bubrezi, jajnici, hormoni, koža.

Izgled: Čist ten, izbora se rano, puna usta (Venera), rupice na obrazima
ili bradi, skloni gojenju, nisu mišićavi i mršavi, žene su uvek malo
zaobljene. Veseli su i stalno se osmehuju, otkačeno se oblače. Obožavaju
slatkiše.

Tipovi: Mlade žene, udavače, ljubavnice, umetnici, modni kreatori,
modeli, frizeri, kozmetičari, muzičari, savetnici, sudije, diplomate,
političari, bračni partneri.

Mesta: Sud.

Država: Austrija, Kina, Tibet, Burma, Egipat, Argentina.

Gradovi: Pariz, Beč, Kopenhagen, Frankfurt, Lisabon.

Boja: Pastelne boje, ružičaste, roze., svi tonovi plave

Metal: Bakar

Zivotinje: Ljupke i mirne životinje.

Biljke: Cveće, luksuzno (orhideje i mirisno cveće).

Vladar: Venera

I dekanat: Vladar je Mesec (24.IX - 4.X) Dosta prijatne, popustljive i
elastične, obično su tihi i ne vole svađu, važno im je da su okružene
mirnom i prijatnom atmosferom, podložni su uticajima spolja, veoma su
osetljive, teško se otrgnu od tužnih događaja. Kod njih je prisutna
velika ošćilacija energije, teško se usklađuju sa obavezama, moraju
osaluškivati svoj unutrašnji glas. Naglašena je intuicija do telepatskih
sposobnosti. Treba da sledi svoju intuiciju u svim važnim situacijama.
Nedostatak: mnogo započnu, a malo završavaju. Važno im je u kakvom su
okruženju.
II dekanat: Vladar je Saturn (5.X - 14.X) Velike su snage, a male
ambicije, postojane su, ozbiljne, konstruktivne, ne podnose da gube
vreme i ne rade prave stvari. Prilično su pošteni, ali i kruti i
rezervisani. Imaju slab osećaj za zabavu i humor, život shvataju previše
ozbiljno, a često i tragično. Vrlo su humani i često postaju fanatici.
Imaju svoje neke teorije, dogmatični su, kritizeri, grubi, gluv za tuđe
mišljenje. Mnogo nemira unose u svoju okolinu, Pate što su takvi.
III dekanat: Vladar je Jupiter (15.X - 24.X) Tradicionalno su vesele
naravi, prilično uravnotežene, dobre kontrole, vrlo prijatne, pouzdane
su. Imaju više logike, dobri mediji i optimisti. Sve završe sa lakoćom.
Vole umetnost, druženje, dosta naglašen osećaj za pravdu, najbolji
dekant za sudije, pravedni su i blagonakloni. Kada su negativni postaju
usamljenici, povlače se iz života, mizantropi i amoralni.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 9:01 pm

SUNCE U ŠKORPIONU - Emotivna dubina

Znak om Škorpiona vlada planeta Mars, takođe i Pluton od kada otkritiven
1930. Fizički se odnosi na sexualne organe i izlučevine. Kod njega je
zastupljen ženski princip pa je njegovo ispoljavanje energije
usporenije. Pošto je on vodeni znak, pitanje emocija je naglašeno, sex i
opstanak. Pošto je fiksni znak, ispoljavanje energije je stabilno,
odlučno, konkretno, istrajno. Planete u Škorpionu teže za
uspostavljanjem emocionalne sigurnost na pojavu ugrožavanja iz spoljnjeg
sveta. Na ljubavnom planu, milje su mu strast i ljubomora. Planete u
Škorpionu strahuju od nepoznatog jer se uglavnom suočavaju sa lošim
konsekvencama, zato je prisutna težnja da se kontroliše situacija, sve
do opsesije. Planeta se ne ispoljava jasno, već skriveno, maskirano,
tajnovito. Naglašavaju se instikti, okulne pojave, duboke psihološke
traume, unutrašnji demoni i smrt. Sa smrću nečega rađa se nov život. Sve
što se nađe u Škorpionu mora da se transformiše, inače nastpaju nimalo
bezazleni problemi.
Sunce u Škorpionu ima najteži posao u Zodijaku, jer se radi o borbi na
život i smrt. Sve emocije drži pod kontrolom iako je emotivan, on ih
skriva. Sve emocije su sankcionisane jer mu je zadatak da ih upozna i da
ih nadvlada, kao i teme koje su podvedene pod tabu (seksualnost,
perverzija, smrt, patnja bolesti, onostrano, kriminal, destrukcije bilo
koje vrste) - to je njegov uobičajeni milje i dočiće u kontakt sa njim
kad-tad, hteo - ne hteo. Ima savršenu kontrolu, i ako neće nešto da kaže
neće se to ni saznati. Fantastične je snage, pa zastrašujućom energijom
ide prema cilju. Škorpion je ekstreman i ogromne hrabrosti. Potpuno
svesno žrtvuje život da ispuni ono što je naumio. Lako manipuliše sa
drugim ljudima jer ono što je prošao i spoznao prepoznaje i u drugima.
Nesvesni jezik simbola lako raspoznaje pa su zato najmošniji
neprijatelji kojeg je nemoguće pobediti jer ga je teško upoznati. Nerado
se daje, ali kada to učini, tada postaje svestan svojih emocija, ni sa
kim se ne može porediti u tome. U tim relacijama pokazuje ubitačnu
posesivnost i ubitačnu ljubomoru. Sve ispoljava bez ustezanja i ponekad
grubo. Diplomatiju bi morala da nauči od Vage. U borbi nema milosti,
niti je traži za sebe. Ne može da oko nečega ne dize "frku". energija
koja ga vodi, nagoni čoveka da se spušta u provaliju nesvesnog sa
zadatkom savladavanja svoje niže prirode. U toj fazi čovek silazi u svoj
lični pakao, i tu ga treba upoznati i pročistiti. Upoznajući sadržaj
svog nesvesnog, kroz to suočenje on menja svoje stavove koji su mu
smetnja da dalje napreduje. Mitološki čovek se bori sa aždajama. Roditi
se u Škorpionu je težak zadatak jer u ovoj inkarnaciji osoba odabrala da
napravi krupan korak napred. Stoga je transformacija kljucna reč za
nju. Karakteristično je da je ovde najviše zločina iz strasti. Škorpioni
vrlo često iskuse svoju ličnu dramu i na planu finansija, zatim,
tragičnih dogadjaja, bolesti, nesreća. Smrt, patnja, novac, tajna i sex
su centralne stvari u životu jedne Škorpije. On ima najveću sposobnost
obnavljanja; može da oboli od najtežih bolesti i ima najveće šanse od
svih da preživi. Jake je volje, istrajnosti i nepokolebljivosti. Ima
jako izražen seksualni nagon i strastan je partner.
Po planeti u znaku Škorpije određuje se način smrti, dok je VIII kuća
njen uzrok. Kada je planeta u Škorpiji, to je isto kao da je i u VIII
kući.

IDEALAN ŠKORPION: Samokontrola, dubina, istrazivacki duh, okrenutost ka
suštini, ogromna pronicljivost i istrajnost, odlučnost, čvrsti principi,
nepokolebljivost, autoritativnost, okultne sposobnosti. Spreman da se
upusti u borbu sa svojom prirodom, porivi su jaki, ali je ipak okrenut
plemenitijim ciljevima, pomaze i daje ljudima. Čovek koji je pročistio
sebe i dobio borbu sa svojom nižom prirodom.
U neharmoničnim aspektima, ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i
osobine: Sarkazam, strogost, mržnju, okrutost, osvetoljubivost,
koristoljublje, ljubomoru, zavist, manipulativnost, nastranost,
animalnost, crna magija, ekscesna seksualnost, sklonost ka kriminalu,
novcu, samoisticanju. Čovek koji je zaokupljen animalnim delim svoje
prirode, umesto da eliminiše svoju nižu prirodu on tiraniše druge ljude,
opsednut sexom i time da ovog prekoputa pokori i uništi, koristoljubiv,
crpi energiju od drugih.

Dobre osobine: Samokontrola, dubina, istraživački duh, okrenutost ka
suštini, ogromna pronicljivost i istrajnost, odlučnost, čvrsti principi,
nepokolebljivost, autoritativnost, okultne sposobnosti.

Loše osobine: Sarkazam, strogost, mržnja, okrutost, osvetoljubivost,
koristoljublje, ljubomora, zavist, manipulativnost, nastranost,
animalnost, crna magija, ekscesna seksualnost, sklonost ka kriminalu,
novcu, samoisticanju.

Niži tip: Zaokupljen je animalnim delim svoje prirode, umesto da
eliminišu svoju nižu prirodu oni tiranišu druge ljude, opsednute su
sexom i time da ovog prekoputa pokori i uništi, koristoljubivi, crpe
energiju od drugih. Viši tip: Se upustio u borbu sa svojom prirodom,
porivi su im jaki, ali je ipak okrenut plemenitijim ciljevima, pomaže i
daje ljudima.

Najviši tip: On je pročistio sebe i dobila borbu sa svojom nižom prirodom.

Delovi telaAstrologija Icon_biggrinebelo crevo, slezina, genitalni organi, prostata.

Izgled: Izuzetno su svetle ili izuzetno tamne puti (mrtvačko bledilo),
ima vrlo izražene oči i hipnotički pogled. Ako je kosa crna ona je
ziht-crba, često ima mladeže, muški imaju istaknute obrve. Često su
obučene crno, love kožu i naočare za sunce.

Tipovi: Inspektori, policajci, agenti, finansijski stručnjaci, hirurzi,
psihijatri, hemičari, pogrebnici, krvnici, ubice, manijaci, okultisti.

Mesta: Groblje, mesta smrti, opasnosti i ranjavanja, mesta isceljenja, mesta moći i snage.

Država: Kosovo, Albanija, Transilvanija, Judeja

Gradovi: New Orleans, Vašington, Dover

Boja: Crno, bordo

Metal: Magnet, koral

Zivotinje: Otrovni pauci, bube, zmije

Biljke: Kaktus, kopriva

Vladar: Pluton (Mars, po starom dok nije otkriven Pluton)

I dekanat: Vladar je Mars, Vrlo je napeta i ogromne energije, borac
fanatik, ne znaju da odrede svoju granicu pa uleću u nemoguće poduhvate,
iscrpljuju se preko mere rizikujući svoju sigurnost. Ekstremna je i
svuda unosi napetost, nema mnogo samokontrole, slabo je organizovana i
nije mnogo objektivna, njome vladaju emocije.
II dekanat: Vladar je Sunce. Ovo je najjači dekanat u celom Zodijaku,
dostojanstvena je ličnost, dominantna, za nju se prosto lepi uspeh -
privlači ga. Kreativna je i omiljena, ne voli podređeni položaj, teško
prihvata tuđ autoritet. Ako se nađe pod vlašću nekoga zna da bude
buntovna, ali one uvek to izbegavaju, teško ih je izbaciti iz ravnoteže.
Nikakve međe ne prihvataju. One su nepobedivi protivnici.
III dekanat: Vladar je Venera. Jaki su umetnički talenti, imaju izvesnu
dozu neumerenosti, analitičke sposobnosti su slabije, ali im je pojačana
intuicija, poseduju proročne sposobnosti. Prebrzo donose zaključke i
često greše. Vrlo su privlačni i interesantni za suprotni pol,
simpatični su, ljubavne veze su im vrlo važne i mogu biti vrlo verni i
odani prema onome koga prihvate. Ako su negativne: vrlo su tvrdoglave,
razmažene, lenje i neodgovorne.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 9:02 pm

SUNCE U STRELCU – Saznati istinu

Znak Strelca se upravlja prema Jupiteru. Fizički se odnosi na kukove,
bedra i butine. Kaže se da Strelca vodi muški princip, pa je zato
prisutna velikaaktivnost u izražavanju njegove energije. Vatreni je znak
i ta činjenica se dovodi u vezu sa njegovim identitetom, ponajviše sa
iznalaženjem najdubljeg značenja ljudske egzistencije. Stoga je najviše
od svih okrenut religiji i filozofiji. Pošto ima promenljivi kvalitet,
planete smeštene ovde izražavaju energiju fleksibilno, promenljivo,
nemirno, povremeno. Strelac je vezuje za istinu, putovanje, širenje
vidika. Strelac će reći uvek direktno šta misli i da ga ne pitaš.
Sunce u Strelcu tera čoveka da se pita - Koji je smisao ovog postojanja?
U potrazi za tom istinom, spreman je na sve, bez trunke diplomatije ili
obzira. Njegov idealizam može da ga dovede do fanatizma. Propagiranje
neke njegove doktrine duhovno osnažuje čoveka. Njegova psihička energija
je promenljiva i ukazuje na potrebu za slobodom i putovanjima, u
potrazi za novim sferama. Intuitivnost Strelca ide do granice
vidovnjaštva, a ispunjenost nadom vodi u optimizam i bezbrižnost.
Međutim to vodi u zidanje kula u vazduhu što ga može dovesti u kriznim
vremenima da postupa bezobzirno. Kako je spreman velikodušno da pruži,
isto tako smatra da ima pravo i da uzme - bez pitanja. Strelac je znak
teorija, koncepata, jakog idealizma. On treba da otkrije istinu i ima
snage da je odbrani, a to zna da predje u fanatizam. On je rodjeni
propovednik. On ima potrebu da te ideje prenese na druge i da te druge
pridobija. Njegove teme su: religija, da daje savete, propagira teorije
života. On voli da je vodja, jer ga Vatra navodi da duhovno vodi ljude.
Zbog potrebe da otkrije istinu zna da prekorači granicu. On je znak
slobode - najbukvalnije on je svetski putnik, avanturista, bez
ograničenja i u svetu duha i misli. Pun optimizma i nade. Osim
misaonosti, sloboda je druga ključna reč. On transcendira svaku granicu
jer se boji svake vezanosti i zatvorenosti u uske okvire.
Smatra se da je Strelac najsrećniji znak u Zodijaku, to je donekle tačno
jer ima najpozitivniji unutrašnji štav, jer svojim pozitivnim stavom
privlači takve stvari. Tipičnom Strelcu ne pada na pamet da će dobiti
manje od najvećeg. Zna da preteruje, da bude neskroman, megaloman. Ništa
mu nije previše dobro ili skupo. Jako voli hazard i kocku. U
komunikaciji je divan, zabavan, srećan i najviše uživa od svih. Vrlo je
dobronameran, ali može biti nezgodan zbog brzopletosti, a zna da uvredi i
ne znajući šta je rekao. Taj osećaj da mu je sve dostupno, dovodi ga u
situaciju da bude licemeran. Strelac ima osećaj za pravedno, ali zna i
da prikrije i tu se prikazuje njegov dupli moral.

IDEALAN STRELAC: Poštenje, moral, plemenitost, dobronamernost,
entuzijazam, mudrost, visok duh, ljubav prema obrazovanju,
slobodoumnost, poštovanje reda i zakona, velikodušnost, intuitivnost,
sklonost ka spiritualizmu. Daje sportske talente, filozofe, angažovanje
na apstraktnim stvarima, duhovnost. Uvek pruža podršku manje srećnima od
sebe. Nije zavidan, ali bez griže savesti će primiti poklon i
privilegiju - jer pobogu, njemu sve pripada. Kako će dati tako će i
uzeti. Upadljivo dostojanstven, miran, produhovljen, spolja
aristokratski, jako je produhovljen, uvek ga zanimaju koncepti i ideje
za dobrobit Zajednice. Veliki je protektor. Sve to mu je mnogo važnije
od materijalnog. Nijedan Strelac ne voli da pati, svaki voli da uživa.
Ostvaruje koncept sa višim umom, to su istinski proroci koji su spoznali
istinu i prenose je na druge.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i
osobine: Ekstravagancija, preterivanje u svakom smislu, neumoran,
neskroman, rasipan, nepouzdan iz lezernosti, lako ga je navesti,
površan, neistrajan, previše se oslanja na sreću, lutalačke sklonosti,
licemerstvo, koleba se na putu i zna da zaluta. Zna da bude neugodan,
animalan, velika količina sirovosti i divljine, u ratu je sa svima, boji
se ograničenja u odnosima ili pravilima ili institucijama ili sve što
ga sprečava, nepredvidiv, rasipan, kockar.

Dobre osobine: Poštenje, moral, plemenitost, dobronamernost,
entuzijazam, mudrost, visok duh, ljubav prema obrazovanju,
slobodoumnost, poštovanje reda i zakona, velikodušnost, uvek pruža
podršku manje srećnima od sebe. nije zavidan.

Loše osobine: Ekstravagancija, preterivanje u svakom smislu, neumoran,
neskroman, rasipan, nepouzdan iz ležernosti, lako ga je navesti,
površan, neistrajan, previše se oslanja na sreću, lutalačke sklonosti,
licemerstvo, koleba se na putu i zna da zaluta.

Nizi tip: Zna da bude neugodan, animalan, velika količina sirovosti i
divljine, u ratu je sa svima, boji se ograničenja u odnosima ili
pravilima ili institucijama ili sve što ga sprečava, nepredvidiv je,
velikodušan, voli da pomogne, rasipan je.

Viši tip: Upadljivo dostojanstven, miran, produhovljen, spolja
aristokratrski, jako je produhovlkjen, uvek ga zanimaju koncepti I ideje
za dobrobit Zajednice. Veliki je protektor. Sve to mu je mnogo važnije
od materijalnog. Nijedan Strelac ne voli da pati, svaki voli da uživa.

Najviši tip: Ostvaruje koncept sa višim umom, to su istinski proroci koji su spoznalki istinu I prenose je na druge.

Delovi tela:Kukovi, butine, glutalni deo(zadnjica), vene, jetra, žuč.
Izgled: Krupan, sklon gojenju, otmen, duguljasto lice, visoko čelo, dostojasnstven i bledog tena.

Tipovi: Profesori, izdavači, pisci, filozofi, političari, pravnici,
sudije, duhovni učitelji. Sve što je povezano sa inostranstvom i
putovanjem, turizam, spoljna trgovima, špedicija, velike udaljenosti.
Generalno mudar, pošten, produhovljen. Od njega možeš nešto naučiti.

Mesta: Inostranstvo, diplomatska predstvaništva, ambasade, carina

Država: Australija, Spanija, Mađarska, Dalmacija, Slavonija, Istra, Provansa.

Gradovi: Štutgart, Toledo, Avinjon

Boja: Tirkiz, Ljubičasto

Metal: Kalaj

Životinje: Velike i plemenite životinje.

Biljke: Korisne i plemenite biljke (vinova loza)

Vladar: Jupiter

I dekanat: Vladar je Merkur. Pametne i pronicljive osobe, jako su
pronicljivi, brzo reaguju, dosta su objektivne, dobri su kritičari.
Stoje čvrsto na zemlji. Vredni su, pouzdani, precizni, lepo se
izražavaju ( poseduju dar zbog Merkura). Ako su negativni: Često su im
reakcije ishitrene, nestrpljivi sa ljudima, impulsivni, svađalački.
Imaju velike mogućnosti da uspeju, ali treba da neguju toleranciju i
strpljenje.
II dekanat: Vladar je Mesec. Ovo je elastičan i prilagodljiv Strelac,
ali nije mnogo popustljiv - pazi da te spoljni izgled ne prevari. Jako
su inventivni, nadareni za mnogo stvari, vredni, dinamični, mnogo
vremena troše na užitke, zabave i druženja, tako da mnogo toga propuste.
Oni su najkomunikativniji od Strelaca pa lako mogu da utiču na ljude.
Najmaštovitiji dekanat Strelaca. Mane: Istrajni su u sopstvenim
greškama, rasipaju energiju na beznačajne stvari, preemotivni su,
tvrdoglavi i previše skloni čulnim užicima.
III dekanat: Vladar je Saturn. Ovo je najjači dekanat i daje istrajne i
jake ljude, jer ono što oni počnu to i završe. Vole odgovornost, uvek su
okrenuti praktičnim ciljevima, imaju strpljenja, jaku logiku, pošteni
su, samodisciplinovani i imaju veliki osećaj odgovornosti u svakoj
situaciji. Ovo je vrlo ozbiljan dekanat Strelca jer ima najmanje
neumerenosti, zabava i gubljenja vremena, ali znaju biti neelastični.
Kada je negativan: on je dogmatičan, tvrdoglav, “sve najbolje zna”, zna
biti vrlo naporan

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 9:02 pm

SUNCE U JARCU - Ambicije

Jarcem vlada planeta Saturn. Fizički vlada kolenima, zglobovima,
kostima, kožom. Kaže se da ima žensku prirodu, pa stoga je više
reaktivan u svom ispoljavanju energije. Kao kardinalan znak, Jarac
usmerava energiju na strateške ciljeve i rezultate. Kao zemljani znak,
ciljevi su mu praktični i odnose se na materijalne sfere. Planete koje
se nađu u Jarcu ispoljiće se na vrlo ozbiljan naćin, nastojeći da se
izbore za slavu i čast, poštovanje i neku vrstu prepoznatljivosti u
društvu. Tu postoji želja da se dostigne visok status i spremnost da se
radi naporno i istrajno. Ali tu nema spontanosti, sve je hlado, kruto,
strogo definisano i formalno. Tu je najveća smetnja, zadržavanje i
prepreka, koja se javlja u mladosti. Prisutna je tendencija za kontrolom
osećanja i samodisciplinom.
Sunce u Jarcu tera čoveka da definiše svoje mesto, šta i koliko može da
uradi i postigne, ne ono što mu je u mašti, nego gde mu je realno mesto i
gde mu je istinska sudbina. Ako je neko rodjen u znaku Jarca znači da
će biti stalno podvrgavan raznim testovima snage, odgovornosti,
istrajnosti; pa zato čovek treba da se pripremi za to da neće biti mesta
za snove, maštanje i gubljenje vremena jer će ga sudbina vratiti na put
koji mu je odredjen. Jarac svemu pristupa vrlo ozbiljno, pouzda se
isključivo u sebe, izrazito je nezavistan. On je znak hijerarhije, ceni
autoritete i poredak. Materijalna sigurnost mu je vrlo važna, jer je ona
osnova i faza njegove nezavisnosti. Ima jaku ambiciju, voli da
prikuplja, ima najjaču samodisciplinu, istrajnost, efikasnost,
metodičnost, odgovornost, koncentaciju, vredan, strog. On je čovek za
duge staze. Oprezno i detaljno planira svaki korak, ume da čeka, uvek
izgura što je krenuo. Ima vrlo malo šansi u životu i dugo mora da čeka.
Oprezan je i takvu šansu zna da iskoristi - jer Jarac ZNA da druge šanse
nema. Zahtevan je prema sebi, a i prema drugima. Sposoban je da mnogo
toga žrtvuje. Kada je u pitanju cilj koji je postavio, ne demorališu ga
prepreke ili loše okolnosti. Mračan je znak, dobro poznaje sebe i čovek
često pati od mnogih frustracija. Jako dobro kontroliše emocije, deluje
hladno i čvrsto. Ciničan je, zlopamtilo, melanholičan, dosta rigidan u
komunikaciji. Velika mana: Fobičan je i svega se plaši, uvek prognozira
crn ishod, a kada se dešava ono čega se boji, tada se mobiliše i tada je
najjači. Dok je miran iscrpljuje se brigama. Teško je živeti sa njim i
komunicirati. Nema ni u koga poverenje, pa sve voli sam da uradi.
Krajnje je praktičan, voli da kritikuje, ali na kraju svake akcije voli
rezultat. Neće preuzeti odgovornost ako ne zna da će moći da odgovori na
pravi način. Stalno ima osećaj da nešto mora da radi i uradi.

IDEALAN JARAC JE: Jake ambicije, koncentracije, pravednosti, poštenja,
jake volje, upornosti, pribranosti, diplomatičnosti, otmenosti, visoka
morala, ozbiljan, dubok, ima jako naglasenu nezavisnost, on odradjuje
porodična pitanja, želja za statusom, pretvara se u potrebu da se pokaže
lična snaga. Obično jako odskace od svoje sredine i za sobom uvek
ostavi neki trag. Izuzetno jaka ličnost koja je stekla slobodnu volju,
deluje neumoljivo, ali je kanal više volje i to su ljudi koji daju
smernice čovečanstvu.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i
osobine: Sebičnost, nezadovoljstvo, mrzovoljnost, mizantropiju,
tvrdoglavost, strogost krutost, plašljivost, usamljenost,
konzervativnost, ograničenost, najviše uživa u samoći. Inkarnacija sa
jako teškim lekcijama, stalno se suočava u životu sa borbom sa
gubitnicima, kreće se u krugu svojih navika kojih ne može da se
oslobodi, jer se boji, iako zna da mu je to opterećenje.

Dobre osobine: Jaka koncentracija, pravednost, poštenje, jaka volja,
upornost, pribranost, diplomatičnost, otmenost, visok moral, ozbiljnost,
dubina, introspekcija.

Loše osobine: Sebičnost, nezadovoljstvo, mrzovoljnost, mizantropija,
tvrdoglavost, strogost, krutost, plašljivost, usamljenost,
konzervativnost, ograničenost, najviše uživa u samoći.

Niži tip:Inkarnacije sa jako teškim lekcijama, teško se oslobađa svojih loših navika.

Viši tip: Jake ambicije, ali krajnje je sebičan, ima jako naglašenu
nezavisnost, on odrađuje porodična pitanja, želja za statusom, pretvara
se u potrebu da se pokaže lična snaga. Obično jako odskače od svoje
sredine i za sobom uvek ostavi neki trag.
Najviši tip: Izuzetno jaka ličnost koja je stekla slobodnu volju, deluje
neumoljivo, ali je kanal više volje i to su ljudi koji daju smernice
čovečanstvu.

Delovi tela:Kosti, zglobovi, kolena, reuma, uvek nešto polomi, koža, zubi, sluh, kosa, slezina, nokti.

Izgled: Koščat, mršav, lepe građe, lepe noge, nečist ten, žućkast,
rošast, suve i hrapave kože, retko ima lep nos, obično sivo-hladne oči,
tanku i retku kosu, markantno i koščato lice.

Tipovi: Političari, (deo sistema), zanimanja vezana za zemlju,
antikvari, arheolozi, inženjeri,teški rudnici, nadničari, ubogi, štari,
mučenici i preci.

Mesta: Planinska i brdovita mesta, krš, kamen, golet

Država: Indija, Srbija, Makedonija, Bugarska

Boja: Tamne boje, tamno smeđa, siva

Metal: Olovo, ugalj, hematit, ružno kamenje

Životinje: Koze, magarci

Biljke: Zimzelene biljke

Vladar: Saturn

I dekanat: Vladar je Jupite. Ovo su fini Jarčevi, plemeniti, blagi,
užasava se grubosti i nepoštenja, ima najmanje besa i mržnje., kažu da
je najbolji dekanat u celom Zodijaku. Ovo su vrlo uljudni, smireni,
prilagodljivi, sa dosta razumevanja i saosećanja za druge ljude. Ima
najviše šanse da dostigne zadovoljstvo i ispunjenje. Slabost: Jako
podpadaju pod uticaj tuđeg mišljenja i javnog mnjenja. Svima želi da
ugodi i kada ne treba. Jako vole fizičke užitke i privlačni su.
II dekanat: Vladar je Mars. Ovo je Jarac ogromne fizičke energije,
istrajnosti i odlučnosti. Obožavaju inicijativu, ne podnose
besposličarenje, hrabri su i jake volje, ali istovremeno i oprezni. Loše
osobine: Često su usmereni samo na jednu stvar pa sve ostalo
isključuju, nemaju širinu i razumevanje. Inače su izuzetno vredni, ali
imaju manju motivaciju, jako vredno rade. Vrlo su napeti, preterano se
iscrpljuju na poslu. Često imaju zdravstvenih problema. Kada su
negativni, izoluju se od ljudi, imaju osećaj superiornosti, destruktivni
su i bezobzirni.
III dekanat: Vladar je Sunce. Jako je ljubazan, odan, pravedan i pošten.
Prilično tašt, samoljubiv, neelastičan, tvdoglav, jake logike,
promućuran i ambiciozan. Dovede do kraja sve što je naumio. Uvek ima
pred sobom opipljiv i osmišljen cilj. Strpljivi su i postojani kada rade
na nečemu, ima naglašeni idealizam i plemenitost. Često su razočarani u
druge ljude, jer osećaju više nego što su odi drugi u stanju da im
uzvrate. Mane: Nestrpljivost, brzopletost, greše i sapliću se zbog
žurbe. Zbog perfekcionizma su strogi i okrutni u okruženju.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 9:02 pm

SUNCE U VODOLIJI – Porušiti krute forme

Vladar znaka Vodolije je planeta Uran. Fizički odnosi se na
cirkulaciju,pačeve i članak. ma muški princip, pa je iskazivanje
energije kod nje izrazito. Kao vazdušni znak, vrlo je društvena. Iako
samostalac, iskazuje se kroz grupni rad. Kao fiksni znak ona ima čvrsta
određenja i snagu. Vodolija je mnogo tvrdoglava. Planete koje se nađu u
njoj ispoljiće se na nekonvencionalan način. To može diprineti otušenju i
izolaciji. Ipak, suština Vodolijecje prijateljska, dok u odnose ona ne
unosi emocije, već ideje. Vodolija je hladna i puna distance. Nema
topline.
Sunce u Vodoliji nagoni čoveka da služi čovečanstvu, da misli
objektivno, bez oslanjanja na osećanja, i da odbaci, poruši i eliminiše
sve ono što više ne može da koristi čovečanstvu, celini, da se poruše
sve krute forme. Vodolija je istrajna, ali nije privržena, ključna reč
je sloboda, misli i delanja, sledi; prijateljstvo, ravnopravnost,
razumevanje, humanizam, društveno angažovanje. Gradjanin sveta, koji
zarad njega uklanja staro da bi stvorila mesta za nešto sasvim novo.
Često je čovek okarakterisan kao ekscentrik, nekonvencionalan, napredan,
ispred svog vremena, originalan, revolucionaran, nesebičan, čovečan.
Čovek koji dolazi u sukob sa svojom okolinom, a vrlo malo mu je bitno
šta će neko reći. Vodolije su krajnje su nekonvencionalne i
ekscentrične. Ona ima potrebu da stekne neku veštinu kako bi drugima
pomogla. U ličnim kontaktima ne znači da će uvek biti na usluzi.
Nepredvidive su i hirovite.

IDEALNA VODOLIJA: Originalna, iskrena, slobodoumna, progresivna, intuitivna. Prisutna je širina duha,
nesebičnost, nezavisnost, osećaj za jedinstvo, usmerenost na vrednosti
iznad materijalnih. Nema izraženu ekstravaganciju, neupadljivi su, ne
izdvajaju se iz gomile. Oni svesno i organizovano daju svoj doprinos
čovečanstvu kroz ono što rade; psiholozi, elektroničari, naučnici,
istraživači. Vrlo su svesni i izražene kosmopolite. Genijalni naučnici
koji menjaju budućnost čovečanstva.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i
osobine: Hirovitost, neodgovornost, nepouzdanost, netolerantnost,
nepraktičnost, slabost živaca. Ljudi, boemi, lutalice, kockari,
raspikuće, anarhisti, buntovnici, revolucionari. Problem ovih ljudi je
što nisu u stanju da budu sami, imaju neizgradjen lični identitet, koji
steknu u grupi, tražeći nečiju ideju. Iz ovakve Vodolije se najlakše
regrutuju ekstremisti za: dobrovoljne žrtve, kamikaze, zaludjeni
vernici, fanatici, ekstremisti, jer misle da su iznad ostatka sveta.

Dobre osobine: Originalnost, iskrenost, spontanost, slobodoumnost,
progresivnost, intuitivnost, širina duha, nesebičnost, nezavisnost,
osećaj za jedinstvo, usmerenost na vrednosti iznad materijalnih.
Loše osobine: Hirovitost, neodgovornost, nepouzdanost, netolerantnost,
nepraktičnost, slabost živaca, boemi, lutalice, kockari, raspikuće,
anarhisti, buntovnici, revolucionari.

Niži tip: Najnepraktičniji u celom Zodijaku, problem ovih ljudi je što
nisu u stanju da budu sami, imaju neizgrađen lični identitet, koji
steknu u grupi, tražeći nečiju ideju. Iz ovakve Vodolije se najlakše
regrutuju ekstremisti za dobrovoljne žrtve, kamikaze, zaluđeni vernici,
fanatici, ekstremisti, jer mislke da su iznad ostatka sveta.

Viši tip: Nema izraženu ekstravaganciju, neupadljivi su, ne izdvajaju se
iz gomile. Oni svesno i organizovano daju svoj doprinos čovečanstvu
kroz ono što rade; psiholozi, elektroničari, naučnici, istraživači. Vrlo
su svesni i izražene kosmopolite.
Najviši tip: Genijalni naučnici koji menjaju budućnost čovečanstva

Delovi tela:Članci, listovi, cirkulacija i nervi.

Izgled: Obično je viša od ostalih, ima vrlo lepih, ali I vrlo ružnih
ljudi, znaju vrlo groteskno da izgledaju. Neobično se oblače, naročito
žene. One kojima je Saturn naglašen, oblače se kao svoje bake,
starinski, dok one kojima je Uran naglašen, obožavaju veštačke
materijale, neobične kreacije, oblike, geometrijske figure, PVC

Tipovi: Naučnici, elektrotehničari, telekomunikacije, avio-inženjering,
saobraćaj, robotika, vrhunska tehgnologija, komunikacioni sistemi,
psiholozi, ekolozi, astrolozi, vođe sindikata ili štrajkova, humanitarni
radnici, teroristi, boemi, ludaci.

Mesta: Visina, svemir, naučna fantastika

Država: Rusija, Švedska

Gradovi: Salzburg, Brajton, Hamburg

Boja: Fluorescentne i električne boje

Metal: PVC materijal, radioaktivnost

Zivotinje: neobičnog oblika

Biljke: neobičnog oblika

Vladar: Uran (po starom Saturn)

I dekanat: Vladar je Venera. Ona je umetnik, maštovita, radoznala,
senzibilna, talentovana za više raličitih stvari, ali tek tokom života
otkriva sebe u drugim oblastima. Vrlo su objektivne i kritične, pa je
teško zadovoljiti njihove kriterijume. Naglašene je estetike, voli
lepotu, ona je od emotivnijih Vodolija. Treba da obrati pažnju na
kontrolu svojih emocija, pa mora da nađe sebi neki hobi - ventil. Mane:
preosetljivost, misle da su neshvaćene, nežne su i napete, ugroženi su
im živci.
II dekanat: Vladar je Merkur. Ovo je najuspešniji dekanat u celom
Zodijaku. Najlakše postižu uspeh, pune su samopouzdanja, vrlo
inteligentne i izrazite volje, veliki su individualci, veliki su
retoričari (Merkur). Imaginacija i logika su podjednako zastupljeni.
Jako su energični i ako su negativne mogu biti nepoštene. Izražena je
ambicioznost, jako znaju šta hoće, ima malo lutanja kod njih. Mane:
bezobzirne, hladne, zajedljive, netolerantne, beskrupulozne.
III dekanat: Vladar je Mesec. Ovo je najkomplikovaniji dekant za
analiziranje jer su prilično kontradiktorne. Izražena je inteligencija i
intuicija. Humanisti su, sposobni da se žrtvuju za ljude oko sebe.,
prilično su prilagodljive. Važno im je da žive u srećnom i mirnom
okruženju, nego da nešt postignu u životu. Nemaju ambicije i
istrajnosti. Često ne znaju šta hoće. Najlakše postanu zavedene. Mane:
Nisu odgovorne, praktične, nemaju koncentracije, zanose se iluzijama i
vrlo često protraće život.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 9:03 pm

SUNCE U RIBAMA – Bezgranično praštanje

Ribama vlada planeta Neptun, a po starom Jupiter. Fizički se odnosi na
stopala i limfni sistem. Ribe imaju žensku prirodu. Zato je njihovo
ispoljavanje vezano s puno razumevanja. Dodajmo tu i vodeni element koga
karakterišu emocije, naročito ona koja su vezana za najdublja i
neprijatna ljudska osećanja patnje na zemlji. Promenljivi element
doprinosi da se energija isijava sporadično i bez smera. Ribe plove u
smeru u kojem vetar duva. Planete u Ribama su osetljive i rasplinjujuće.
Znak otvara neopipljive kanale toka energije, a planete u Ribama su
vrlo receptivne na te neobjašnjive signale. Ribe su sklone fantazijama,
snovima i mučeništvu.Ta izezetna osetljivost izuzetno je korisna u
umetnosti, filmu, ali i za vezu sa prirodom.
Sunce u Ribama nagoni čoveka da se vrati božanskoj svesti, da služi jer
nema slobodnu volju. Kod Riba se ukidaju granice izmedju realnog i
imaginarnog, sna i jave, sebe i okruženja i nemaju potrebnu
analitičnost, Ribe imaju snažnu potrebu da se stope sa drugom osobom, da
urone u njen psihički svet. Vrlo često svesno žele da budu nešto drugo
od onog što jesu, lako glume i muziciraju (najbolji su glumci i modeli).
Nemaju jak identitet - ego. Po pravilu privlače teške životne okolnosti
ili negativne ili nesrećne ljude. "Rame za plakanje" i praštanje.
Granica humanosti kod Riba ne postoji. Svaka Riba u životu prodje
iskustvo usamljenosti, izolacije, patnje, bilo svojih ili nekih bliskih
osoba koje prihvati. Iz ovih razloga je neophodno razvijati kvalitete
opozitnog znaka Device, jer je ona bez toga izgubljena. Logika i
objektivnost nije im jača strana. Konfuzne su, pa čak i nebulozne; haos i
zbrka su joj ceo život, jer se loše organizuju. Nažalost Ribe retko
postižu u životu nešto značajno. Na neki način se može kompenzovati
ukoliko se okrene poslu u pravom smeru, ka: umetnosti, duhovnosti,
humanitarnom radu, inače neće uspeti. U životu najviše pažnje treba da
obrate na to kada "dobiju poziv za pomoć", jer često se zauzimaju za
druge ljude bez kriterijuma. Rado se kreću u svetu snova i mašte. Nemaju
razvijeni borbeni duh pa se lako povlače i trpe nepravdu. Zbog
lakovernosti, drugi ih iskorišćavaju. Ne mogu da povuku granicu, pa gube
vreme u fantazijama i sanjarenju i postaju psihički nestabilne.

IDEALNE RIBE: Ogromna intuitivnost, saosećajnost, nesebičnost,
imaginacija, kreativnost, najtalentovanija za umetnost, razvijene je
spiritualne svesti i nju je lako probuditi. Prilagodljive su, blage,
ljubazne, prefinjene, velikodušne. Ima izvesnu količinu diskriminacije i
zna gde je ta pomoć čist mazohizam, a gde ipak treba da se angažuje.
Već je svesna svoje teznje ka spiritualnom, razvija intuiciju i
paralelno u materijalnom svetu funkcioniše. Da je kanal najčistije
ljubavi, saosećanja, pomaganja, to su ljudi na zelu velikih humanitarnih
pokreta.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i
osobine: Lenjost, besciljnost, nebuloznost, loša u verbalnoj
komunikaciji, konfuznost. Parazit, dosadna, podložna uticajima okoline,
preosetljiva i lažljiva. Preterano je emotivna, mentalnost je slabo
razvijena, vrlo često na sebe preuzima ulogu velikomučenika, rado se
žrtvuje gde god joj se ukaže prilika, a i prilika da plače. Potpuno je
zavisna od drugih, nesposobna da vodi konstruktivan život.

Dobre osobine: Ogromna intuitivnost, saosećajnost, nesebičnost,
imaginacija, kreativnost, najtalentovanija za umetnost, razvijene je
spiritualne svesti ili ju je lako probuditi. Prilagodljive su, blage,
ljubazne, prefinjene, velikodušne.

Loše osobine: Lenjost, besciljnost, nebuloznost, loša u verbalnoj
komunikaciji, konfuzneparaziti, dosadne, podložne uticajima okoline,
preosetljive i lažljive kada su loše.

Niži tip: Preterano je emotivan, mentalnost je slabo razvijena, vrlo
često na sebe preuzimaju ulogu velikomučenika, rado se žrtvuju gde god
im se ukaže prilika, a i prilika da plaču. Potpuno je zavisna od drugih,
nesposobna da vodi konstruktivan život.

Viši tip: Ima izvesnu količinu diskriminacije i zna gde je ta pomoć čist
hazohizam, a gde ipak treba da se angažuje. Već je svesna svoje težnje
ka spiritualnom, razvija intuiciju i paralelno u materijalnom svetu
funkcioniše.
Najviši tip: Ona je kanal najčistije ljubavi, saosećanja, pomaganja, to su ljudi na želu velikih humanitarnih pokreta.

Delovi tela:Stopala, limfa, kontrola suza,

Izgled: Izuzetno lepi ljudi, obično tamniji ten, oči ima divne, pogled
im je često izgubljen - kao da te ne sluša, zamućen pogled. Žene Ribe
vole šminku, parfeme i glamurozan izgled, a muški vrlo često nose bradu i
brkove. Oba pola vole da se maskiraju.

Tipovi: Umetnici, glumci, filmadžije, muzičari svirači-gudači, baletani,
medijumi, vidovnjaci, hipnotizeri, misionari, iscelitelji, humanisti,
osobe povezane sa morem, narkomani, duševni bolesnici, lutalice,
depresivci.

Mesta: Daleki predeli, drugi kontinenti, mesta na kraju sveta, predeli
pored mora i samo more, zatvori, bolnice, mesta izolacije i prognanstva.

Država: Portugalija, Normandija, Sahara,

Gradovi: Aleksandrija, Sevilja

Boja: Ljubičasta, indigo

Metal: Platina, slonovača, ametist

Zivotinje: Ribe, delfini.

Biljke: Biljke narkotičkih svojstava, gljive, mahovina

Vladar: Neptun ( Jupiter)

I dekanat: Vladar je Saturn. Ovo je najozbiljniji i najobjektivniji
dekanat i to je vrlo jaka Riba, pronicljiva, pametna, živi na zemlji i
ima kontakt sa realnošću, praktična je i istrajna je koliko joj život
dozvoljava. Savesna je vredna, pedantna. Mana: previše pažnje posvećuje
detaljima, pa izgubi perspektivu, pa su zato spori, konzervativne su,
plašljive, oprezne u životu, mnogo stvari propuštaju u životu ne mogu da
se opuste. Ako su negativne: tada su svojeglave, pesimisti, posustanu
pred ciljem, nezdravo znaju biti privržene pojedinim osobama.
II dekanat: Vladar je Jupiter. Ovo je Riba najvećih potencijala, ali
malih ambicija, nezavisnog su duha, ima smisla za red, poštenje.
Plemenite su i pravedne. Među njima ima visokointeligentnih, ali su
nesposobne da zamisao sprovedu u delo, nedostaje im predanost i
hrabrost. Imaju najviše sklonosti ka čulnim uživanjima, provodima,
dešavanjima, kontaktima. Ne preporučuje im se povlačenje jer poseduju
crtu hedonizma. Ovo je srećan dekanat (zbog Jupitera). ali dosta treba
da porade na svojoj praktičnosti.
III dekanat: Vladar je Mars. Ovo su najkompletnije osobe u Ribama,
praktične su i imaju mnogo energije i sposobne su da se snađu na kraju,
ali su nesposobne da obraduju svoje emocije. Vrlo često se koriste
instiktima nego zdravim razumom, pa dovedu sebe u problematične
situacije. Mane: su im da su sklone preterivanju, tvrdoglavosti,
samodestruktivnosti, razuzdanosti.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime10/11/2011, 9:03 pm

Sunce u kucama

u 1. kuciSunce u ovoj poziciji daje vitalnost,hrabre osobe i casne.Jake i
dostojanstvene ali okrenute sebi koje uzivaju u paznji.

u 2. kuciOsobe sa ovom pozicijom sunca nemaju materijalnih problema osim
ako im aspekti nisu izuzetno losi.Vole materijalno i znaju kako da
dodju do novca.

u 3. kuciOva pozicija daje druzeljubivost ljubav ka putovanjima,cesto daje profesiju vezanu za medije.Jaka sposobnost zapazanja.

U 4. kuciOsobe sa ovom pozicijom su privrzene porodici posebno su vezane
za jednog roditelja.Imaju dosta nekretnina i nasledja,lep pocetak i
kraj zivota.

U 5. kuciOve osobe vole decu,dobar odnos sa svojom decom i deca su im
uglavnom slavna.Ljubav igra veliku ulogu u njihovom zivotu,vole zabave i
druzenja.

U 6. kuciOvo su osobe koje vole svoj posao,karijeristi kojima poslovni
uspeh mnogo znaci.Vredni su i imaju smisla za neku oblast medicine.

U 7. kuciCesto su osobe sa ovom pozicijom javne licnosti ili bar
popularni u svojoj okolini.Imaju dar za trgovinu,u poslu cesto imaju
partnere.Dobar polozaj za sretan brak.

U 8. kuciOsobe sa ovom pozicijom imaju cesto dobra
nasledstva,materijalne dobitke od drugih ili partnera.Imaju interes za
okultno.Zene uglavnom zive duze od svog muza,svesni su u trenutku smrti.

U 9. kuciOve osobe vole da putuju,imaju interesa za nauku,religiju,viseg
su uma i izuzetno obrazovani.Imaju mogucnosti za zivot u inostranstvu
ili poslovanje sa strancima.

U 10. kuciOvo su ambiciozne osobe imaju potencijala za visoke polozaje i
renome.Vrlo su odgovorne i dostojanstvene.Vezani su za roditelja veceg
autoriteta.

U 11. kuciDruzeljubive osobe,obicno imaju velike protekcije i pomoc prijatelja.Njihovi planovi se uglavnom ostvaruju.

U 12. kuciOvaj polozaj je dobar samo za osobe koje se bave nekim tajnim
poslom ili nekom umetnoscu.Povucene su,mnogo vremena provode u kuci ili
su usamljene na neki nacin.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime13/11/2011, 8:29 pm

SUNCE U RIBAMA – Bezgranično praštanje

Ribama vlada planeta Neptun, a po starom Jupiter. Fizički se odnosi na
stopala i limfni sistem. Ribe imaju žensku prirodu. Zato je njihovo
ispoljavanje vezano s puno razumevanja. Dodajmo tu i vodeni element koga
karakterišu emocije, naročito ona koja su vezana za najdublja i
neprijatna ljudska osećanja patnje na zemlji. Promenljivi element
doprinosi da se energija isijava sporadično i bez smera. Ribe plove u
smeru u kojem vetar duva. Planete u Ribama su osetljive i rasplinjujuće.
Znak otvara neopipljive kanale toka energije, a planete u Ribama su
vrlo receptivne na te neobjašnjive signale. Ribe su sklone fantazijama,
snovima i mučeništvu.Ta izezetna osetljivost izuzetno je korisna u
umetnosti, filmu, ali i za vezu sa prirodom.
Sunce u Ribama nagoni čoveka da se vrati božanskoj svesti, da služi jer
nema slobodnu volju. Kod Riba se ukidaju granice izmedju realnog i
imaginarnog, sna i jave, sebe i okruženja i nemaju potrebnu
analitičnost, Ribe imaju snažnu potrebu da se stope sa drugom osobom, da
urone u njen psihički svet. Vrlo često svesno žele da budu nešto drugo
od onog što jesu, lako glume i muziciraju (najbolji su glumci i modeli).
Nemaju jak identitet - ego. Po pravilu privlače teške životne okolnosti
ili negativne ili nesrećne ljude. "Rame za plakanje" i praštanje.
Granica humanosti kod Riba ne postoji. Svaka Riba u životu prodje
iskustvo usamljenosti, izolacije, patnje, bilo svojih ili nekih bliskih
osoba koje prihvati. Iz ovih razloga je neophodno razvijati kvalitete
opozitnog znaka Device, jer je ona bez toga izgubljena. Logika i
objektivnost nije im jača strana. Konfuzne su, pa čak i nebulozne; haos i
zbrka su joj ceo život, jer se loše organizuju. Nažalost Ribe retko
postižu u životu nešto značajno. Na neki način se može kompenzovati
ukoliko se okrene poslu u pravom smeru, ka: umetnosti, duhovnosti,
humanitarnom radu, inače neće uspeti. U životu najviše pažnje treba da
obrate na to kada "dobiju poziv za pomoć", jer često se zauzimaju za
druge ljude bez kriterijuma. Rado se kreću u svetu snova i mašte. Nemaju
razvijeni borbeni duh pa se lako povlače i trpe nepravdu. Zbog
lakovernosti, drugi ih iskorišćavaju. Ne mogu da povuku granicu, pa gube
vreme u fantazijama i sanjarenju i postaju psihički nestabilne.

IDEALNE RIBE: Ogromna intuitivnost, saosećajnost, nesebičnost,
imaginacija, kreativnost, najtalentovanija za umetnost, razvijene je
spiritualne svesti i nju je lako probuditi. Prilagodljive su, blage,
ljubazne, prefinjene, velikodušne. Ima izvesnu količinu diskriminacije i
zna gde je ta pomoć čist mazohizam, a gde ipak treba da se angažuje.
Već je svesna svoje teznje ka spiritualnom, razvija intuiciju i
paralelno u materijalnom svetu funkcioniše. Da je kanal najčistije
ljubavi, saosećanja, pomaganja, to su ljudi na zelu velikih humanitarnih
pokreta.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i
osobine: Lenjost, besciljnost, nebuloznost, loša u verbalnoj
komunikaciji, konfuznost. Parazit, dosadna, podložna uticajima okoline,
preosetljiva i lažljiva. Preterano je emotivna, mentalnost je slabo
razvijena, vrlo često na sebe preuzima ulogu velikomučenika, rado se
žrtvuje gde god joj se ukaže prilika, a i prilika da plače. Potpuno je
zavisna od drugih, nesposobna da vodi konstruktivan život.

Dobre osobine: Ogromna intuitivnost, saosećajnost, nesebičnost,
imaginacija, kreativnost, najtalentovanija za umetnost, razvijene je
spiritualne svesti ili ju je lako probuditi. Prilagodljive su, blage,
ljubazne, prefinjene, velikodušne.

Loše osobine: Lenjost, besciljnost, nebuloznost, loša u verbalnoj
komunikaciji, konfuzneparaziti, dosadne, podložne uticajima okoline,
preosetljive i lažljive kada su loše.

Niži tip: Preterano je emotivan, mentalnost je slabo razvijena, vrlo
često na sebe preuzimaju ulogu velikomučenika, rado se žrtvuju gde god
im se ukaže prilika, a i prilika da plaču. Potpuno je zavisna od drugih,
nesposobna da vodi konstruktivan život.

Viši tip: Ima izvesnu količinu diskriminacije i zna gde je ta pomoć čist
hazohizam, a gde ipak treba da se angažuje. Već je svesna svoje težnje
ka spiritualnom, razvija intuiciju i paralelno u materijalnom svetu
funkcioniše.
Najviši tip: Ona je kanal najčistije ljubavi, saosećanja, pomaganja, to su ljudi na želu velikih humanitarnih pokreta.

Delovi tela:Stopala, limfa, kontrola suza,

Izgled: Izuzetno lepi ljudi, obično tamniji ten, oči ima divne, pogled
im je često izgubljen - kao da te ne sluša, zamućen pogled. Žene Ribe
vole šminku, parfeme i glamurozan izgled, a muški vrlo često nose bradu i
brkove. Oba pola vole da se maskiraju.

Tipovi: Umetnici, glumci, filmadžije, muzičari svirači-gudači, baletani,
medijumi, vidovnjaci, hipnotizeri, misionari, iscelitelji, humanisti,
osobe povezane sa morem, narkomani, duševni bolesnici, lutalice,
depresivci.

Mesta: Daleki predeli, drugi kontinenti, mesta na kraju sveta, predeli
pored mora i samo more, zatvori, bolnice, mesta izolacije i prognanstva.

Država: Portugalija, Normandija, Sahara,

Gradovi: Aleksandrija, Sevilja

Boja: Ljubičasta, indigo

Metal: Platina, slonovača, ametist

Zivotinje: Ribe, delfini.

Biljke: Biljke narkotičkih svojstava, gljive, mahovina

Vladar: Neptun ( Jupiter)

I dekanat: Vladar je Saturn. Ovo je najozbiljniji i najobjektivniji
dekanat i to je vrlo jaka Riba, pronicljiva, pametna, živi na zemlji i
ima kontakt sa realnošću, praktična je i istrajna je koliko joj život
dozvoljava. Savesna je vredna, pedantna. Mana: previše pažnje posvećuje
detaljima, pa izgubi perspektivu, pa su zato spori, konzervativne su,
plašljive, oprezne u životu, mnogo stvari propuštaju u životu ne mogu da
se opuste. Ako su negativne: tada su svojeglave, pesimisti, posustanu
pred ciljem, nezdravo znaju biti privržene pojedinim osobama.
II dekanat: Vladar je Jupiter. Ovo je Riba najvećih potencijala, ali
malih ambicija, nezavisnog su duha, ima smisla za red, poštenje.
Plemenite su i pravedne. Među njima ima visokointeligentnih, ali su
nesposobne da zamisao sprovedu u delo, nedostaje im predanost i
hrabrost. Imaju najviše sklonosti ka čulnim uživanjima, provodima,
dešavanjima, kontaktima. Ne preporučuje im se povlačenje jer poseduju
crtu hedonizma. Ovo je srećan dekanat (zbog Jupitera). ali dosta treba
da porade na svojoj praktičnosti.
III dekanat: Vladar je Mars. Ovo su najkompletnije osobe u Ribama,
praktične su i imaju mnogo energije i sposobne su da se snađu na kraju,
ali su nesposobne da obraduju svoje emocije. Vrlo često se koriste
instiktima nego zdravim razumom, pa dovedu sebe u problematične
situacije. Mane: su im da su sklone preterivanju, tvrdoglavosti,
samodestruktivnosti, razuzdanosti.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime13/11/2011, 8:30 pm

MESEC KROZ ZODIJAK

Mesec reprezentuje naše emocije i potrebu za sigurnošću. On objašnjava
naše rano okruženje a naročito put kojim žene doživljavaju iskustvo
majke. Prikazuje našu sposobnost da osetimo okruženje; sposobnost da
pružimo i primimo osećanja. Mesec se odnosi na instinkte, i na nesvesni
deo naše ličnosti, i uobičajeno ponašanje koje se ogleda kroz taj
misteriozni deo nas samih. Mesec pokazuje kako instinktivno reagujemo u
zaštiti sebe i drugih. Najvažnije, Mesec opisuje ono što skrivamo od
svih - našu dušu - naša najplemenitija osećanja i saosećajnost -
beskrajno praštanje sebi i drugima. Mesec u nekom znaku pokazuje kako
emotivno reagujemo, tj. kakve su nam emocije i emotivne reakcije i
potrebe! Koliko smo nežni, topli, saosećajni i puni razumevanja. Zatim,
kakvog smo raspoloženja i da li smo zaštitnički raspoloženi ili
bezosećajni? Harmonično kanalisana snaga mesečeve energije u nekom Znaku
pospešuje utiske, maštu i snove - daje umetnike. U suprotnom daje
velike oscilacije i strahove. Mesec u Znacima opisuje i naše detinjstvo,
naše roditelje, prvenstveno majku, kako je doživljavamo, tj. kako bi
smo najviše voleli da je. Pored toga opisuje i naš dom, gde stanujemo,
da li ćemo se seliti često i da li ćemo imati probleme. Muškarcu je
koncept idealne ženstvenosti (majke), a ženama je njihov stav o ulozi
majke. Kuća u kojoj je Mesec je sfera vašeg života gde ćete ponajviše
biti osetljivi i ranjivi, pa i tražiti sigurnost - tu ste u defanzivi.
Tu ćete pokazati interes za druge i drugih prema vama - pa ćete videti
koliko ste popularni. Ali tu može biti najviše promena i nesigurnosti.
Međutim to je oblast gde možemo iskusiti najveći rast jer pokazuje
najveću brigu i interes za druge. I znajte, uz Mesec vi bežite, a tamo
gde bežite, tu i nalazite svoj unutrašnji mir!
Aspekti Meseca pokazuju iskustva koja će uticati na naš emicionalni rast
i pokazati kako ćemo reagovati u odnosima sa drugima? A te reakcije su
odraz našeg psihološkog modela ličnosti. Ti aspekti su integrisani u
našoj emocionalnoj prirodi koja se iskazuje kroz specifične reakcije,
navike.

U Natalu:
- Kada raste od 1/4 do konjukcije sa Suncem, ovi ljudi imaju snagu Ovna.
- 2/4, kada dostigne 90øSunca i krene prema opoziciji, najviše ima produktivnih, bisnismena, ljudi za koje se prosto lepi novac.
-3/4, kada predje opoziciju (pun Mesec) i krene da opada, radjaju se
ljudi koji imaju neke odnose sa javnošću, i tu se obično istaknu.
- 4/4, kada se približi konjukciji sa Suncem, radjaju se ljudi koji su
jako introspektivni, okrenuti materijalnom svetu. Jako su intuitivni,
umni, nadareni, kreativni.
- ZAPOCINJATI poslove kada je Mesec mlad
- NE LEČITI SE kada opada.

Mesec u vatri: Na promene osoba verovatno reaguje besno direktnim
delovanjem. Muškarci: na emotivnom planu, da bi ste se osećali sigurnim i
dopunili onim što vam nedostaje potrebna vam je partnerka tipa (Ovan,
Lav ili Strelac)
Mesec u zemlji: Na promene verovatno reaguje sigurno i stabilno, ne
ispoljava vidno svoje emocije. Muškarci: na emotivnom planu, da bi ste
se osećali sigurnim i dopunili onim što vam nedostaje potrebna vam je
partnerka tipa (Bik, Devica, Jarac).
Mesec u vazduhu: Na promene verovatno reaguje promišljeno i objektivno.
Muškarci: na emotivnom planu, da bi ste se osećali sigurnim i dopunili
onim što vam nedostaje potrebna vam je partnerka tipa (Blizanci, Vaga,
Vodolija)
Mesec u vodi: Na promene verovatno reaguje osetljivo i emocionalno što
je naravno uzrok problemima. Muškarci: na emotivnom planu, da bi ste se
osećali sigurnim i dopunili onim što vam nedostaje potrebna vam je
partnerka tipa (Rak, Skorpija, Ribe)
Dobar položaj Meseca ukazuje da je ova osoba prosto ljubimac masa i
publike ili se bavi umetnošću jer ima plodnu maštu, možda pisac, voli
vodu, voli svoj narod, domovinu, dobro pamti i cuva. Ima razumevanja,
materinski instinkt.
Los položaj Meseca koji ukazuje da su osećanja osobe nepostojana, teži
stalno promenama, da je strašljiva, da je bez reputacije, da je
neodlučna, da ima nezdravu maštu, nepraktična. Pitanje je da li će
uspeti da se afirmiše jer dozvoljava da bude ponesena emocijama. Moguće
ispoljavanje indolentnosti, previše sanjarenja, detinjasto ponašanje,
konflikti sa ženskim osobama.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime13/11/2011, 8:31 pm

MESEC U OVNU - Temperament. Nestrpljenje. Besne reakcije.

Nema ovde straha. Uzbuđenja je na pretek. Ovde su impulsivne reakcije,
jer vi ne prihvatate sputavanje. Naginjete odnosima gde ćete imati
prostora i slobode za akciju, pre svega, samostalnu akciju. Ne očekujete
puno od drugih. Prisutno je nestrpljenje i ukoliko ne dobijete što
želite eto ljutnje i iskazivanje besa. To govori o pomalo napetim
situacijama u životu, i da bi uzivali u harmoničnim odnosima morate se
naučiti da uspostavite kontrolu nad svojim temperamentom, koji su inače
uzrokovani frustracijama ili zategnutom i lošom atmosferom koju ste
imali u detinjstvu.
Dinamična ličnost koja voli da radi. Kao saradnik na poslu ne
doprinosite smirivanju, već, naprotiv. Mrzite pozadinu, za to ste da
povedete akciju, pre svega kratke, blic-akcije, stresne situacije. Ali
sve to dovodi do toga da ćete ugroziti zdravlje.
Prema svemu, nema ovde klasičnih emocija, već samouverenost, hrabrost,
odlučnost, nezavisnost. Žena koja voli rizik, koja nema mnogo
strpljenja, impulsivna, gruba i neženstvena. Ima vatrene emocije, ali
nema nežnosti, romantike i sentimentalnosti i ne razmišlja o
posledicama. Ima veliku potrebu da privuče pažnju. Ne voli da bude u
kući. Sa njom ćeš se nadmetati jer je svojeglava. Nema ovde milosti i
sažaljenja.
U neharmoničnim aspektima, govori se o nezdravoj erotici, problemima u
detinjstvu, promenama stana, emocionalnim usponima i padovima, veliki
problemi sa majkom.
REAGUJE bez oklevanja, agresivno, nestrpljivo, brzo, odlučno, ne
razmišljajući o posledicama. To čini jer ima potrebu da se istakne. Ali
voli da pomaže drugima, da se žrtvuje za druge jer ima veliku potrebu da
privuče pažnju svojom hrabrošću ili herojskim akcijama. Dobar položaj
za karijeru, za postizanje značajnih rezultata.

SENTIMENTALNI ŽIVOT dosta često ranije započinje.

MAJKA: Jako dominantna majka, hrabra i energična, pa ponekad i stroga i
agresivna. U svakom slučaju, osoba je u detinjstvu morala da se
osamostali i brine o sebi. Obično sa postoji nemir u detinjstvu ili je
neko u porodici bio vojno lice.

DOM: Postoji velika verovatnoća da će se osoba često seliti, što je
dobro jer je prisutna latentna opasnost po dom u kome stanuje.

JAVNI ŽIVOT: jaka harizma, ali i padovi popularnosti i skandali - ovo je
klasični tip osobe koja uvek dobije opoziciju u javnosti.

BOLESTI: Ovaj Mesec je odgovoran za česte migrene i glavobolje koji su
posledica rada, previše pića nije dobro za bubrege, mozak i oči.

ŽENSKI HOROSKOP: ova žena je prilično hrabra, odlučna, samostalna, voli
rizik impulsivna, nema suptilnost u radu sa okolinom i može biti
prilično gruba (neženstvena), muškobanjasto ponašanje, pa se i prihvata
se poslova koji su tipično muški, voli muško društvo i naginje alkoholu.
Vatrene su emocije ali nema nežnosti, romantike i sentimentalnosti. Ova
žena radi sve po svome, ulazi u žestoke svadje, ali sve brzo zaboravi.
Poštena je, tera sve na čistac. Ne voli život u četiri zida. Ove žene
često počinju seksualni život ranije. Rano ulazi u brak.

MUŠKI HOROSKOP: ovaj muškarac je nemilostiv, snažne erotike, potrebna mu
je samokontrola. Na sentimentalnom planu odgovara mu jaka i
emancipovana žena.

MESEC U BIKU - Očuvati stabilnost. Konfor.

Ovaj Mesec ima jake i duboke emocije. Vrlo osećajna osoba, nežna,
romantična, strpljiva, topla, šarmantna, odgovorna, jako vezana za
porodicu i u kući dominantna. Uporna je i istrajna, postojana, smirena,
voli praktične rezultate i jako tvrdoglava. U akciju ne srlja, usporena
je, a stav teško menja. Posesivna je i pomalo konzervativna. Hoće je
pare.
Mesec u Biku ukazuje da osoba kada se suoči sa problemom ne srlja, već
zadržava stabilan stav. Ali REAGUJE sa velikom dubinom emocija i stoički
podnosi bol. Ta kontrola emocija može da smeta emocionalnom izražavanju
pa zna često da potiskuje svoja osećanja. Jako je vezana za porodicu i u
kući je dominantna. Poštuje tradicionalne vrednosti. Osoba koja zrači
pozitivnom energijom. Položaj ljubavi za porodični život. Nežna je i
romantična, ali joj je potrebno vremena da se opusti. Teško se menja pa
je drugi vide kao tvrdoglavu ili lenju. Ne voli nepredvidjene situacije.
Naglašena je posesivnost i potreba za sigurnošću i uživanjem, naročito
prema hrani. Neuravnotežen seksualni život.
Generalno govoreći, vi ste osoba koja ne voli promene i rizik. Ovde su
osećanja duboka, što govori da ste emotivno jako povredljivi. Drugi vas
vide kao sebičnu ličnost, ali to je zato što imate duboku potrebu za
sigurnošću – da steknete, da posedujete, da sačuvate i da uživate u
onome što imate. Otuda privrženost za materijalne vrednosti, stvari koje
reprezentuju sigurnost. Sve to nosi korene iz mladosti, vaša ukorenjena
sećanja na period, kada ste bili uskraćeni za tu sigurnost.
A sigurnost na poslu je na vrhu skale vaših prioriteta u životu. Ne
volite situacije koje ugrožavaju vašu ekonomsku poziciju, pa zato nema
ovde rizika, pre svega, sa karijerom. Naglašen je talenat za finansije,
naročito kada su u pitanju svojina-vlasništvo. Imate jak osećaj za
ocenjivanje stvari u životu. Vi bi trebalo da znate sta je dobro, a šta
ne. S druge strane to govori da ste spremni da naporno radite da bi ste
postigli što želite.
U neharmoničnim aspektima ovaj Mesec će pokazivati loš manire,
brutalnost, halapljivost, nepažjivost, flegmatičost. Vrsta ćutologa,
problemi oko nekretnina, sa zdravljem, emocionalni problemi, tvrdoglav,
problemi sa majkom, problemi sa porodom, posesivnost.

SENTIMENTALNI ŽIVOT je dosta neuravnotežen.

MAJKA: Osoba je odrasla u manje-više u dobroj porodici; mada često ovaj
položaj ukazuje i na probleme roditeljima, u vidu bolesti ili novca.
Majka je korpulentna osoba, dobra domaćica.

DOM: Položaj Meseca ukazuje na pozitivne aspekte stambenih pitanja, bilo
da će u životu pravi način rešiti svoje štambeno pitanje, bilo da se
bavi nekretninama. Dobro bi bilo da ako može da honorarno radi nešto u
kući.

JAVNI ŽIVOT: obično ima uspeha u materijalnom svetu. Prosto privuče
novac. Ima uspeha u poslovima sa javnošću jer je svet prihvata takvom
kakva je.

ŽENSKI HOROSKOP: na emotivnom planu, ovo je jaka i odgovorna žena, koja
planira svoje akcije na duže staze. Vrlo je uporna i istrajna, voli da
vidi praktične rezultate. Vrlo je dostojanstojanstvena, što se ne vidi
na prvi pogled. Može biti dosta tvrdoglava, ne popušta ni za dlaku.
Izuzetno je plodna (lako ostaje u drugom stanju), izvrsno se snalazi kao
majka i u domaćinskim poslovima. Konzervativni pogled na brak.

MUŠKI HOROSKOP: ovaj muškarac je konzervativna osoba, posesivan,
ljubomoran. Potentan je, ali lenj. Postoji mogućnost da će se obogatiti
preko žene. Emotivno će ga zadovoljiti partnerka tipa Bik.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime13/11/2011, 8:31 pm

MESEC U BLIZANCIMA – Površna osećanja. Selidbe

Ovaj mesec doprinosi nesigurnosti, promenljivom raspoloženju,
neodlučnosti, nervozi, nestrpljenju. Nema ovde nežnosti, romantičnosti i
topline. Obično su žene samostalne, emancipovane, okrenute više poslu
nego porodičnom životu pa ne vole preterano ulogu domaćice. Ona voli da
se druži. Emocije su joj površinske, pa odbija dublje veze i kasnije
udje u brak. Često se seli.
Nemiran duh s večitom željom za novim životnim iskustvima i utiscima. To
ukazuje da naginjete pokretu, posetama, susretima, putovanjima, vezama.
Sve ovo je dobro i donosi prednost u odnosu na druge ljude, (talenat)
za posao posrednika, nekog ko se pojavljuje ili čini kontakte,
razgovara, ugovara, prodaje. Vi ste za posao gde se zaradjuje brzo, pa
čak i iznad svojih znanja. Očas smislite kombinaciju. Ne marite mnogo;
nema vam ovde dubokih osećanja, a ni prema drugim ljudima. Rani kontakti
u životu, pre svega u školskom dobu, ostavili su traga u smislu
površnosti i beznačajnosti ličnosti, a u vezi nekih problema odnosa,
komunikacije, nerazumevanja. Ostatak svega su neka vrsta restrikcija u
odnosima s drugim ljudima, pa se dosta cesto zadovoljavate malim
stvarima u životu. Komotni ste u druženju i ne preuzimate puno obaveza,
jer vas osećanja dotačinju mentalno.
Mesec u Blizancima ukazuje da osobi osećanja nisu duboka i izražena.
REAGUJE: brzo, nepredvidljivo, znatiželjno. Ovaj Mesec unapredjuje
ličnost u intelektualnom smislu, ali postoji neodlučnost i detinjasto
ponašanje. Vesela priroda. Prisutni su neki problemi iz detinjstva pa se
oseća nesrećnom i neprihvaćenom zbog toga ima sklonost za druženjem,
lako se prilagodjava, ima poriv za stvaranjem veza. Ne može da se
skrasi. Nemirna je. Često menja dom.
U neharmoničnim aspektima, ovo je površnu osob, bez osećanja, previše
popušta, lako je navesti, kao majka je pomalo "otkačena". Bespotrebno
seljakanje.

SENTIMENTALNI ŽIVOT je ispunjem znatiželjom, ali ne i veliki interes.
MAJKA: Obično je pametna, vesta i snalažljiva žena koja je verovatno
uticala da ova osoba bude nezavisna i da se opredeli za posao pre nego
za porodicu – pa je zato takva. Nasledje po majčinoj liniji.

DOM: U životu se više puta preseljava, često ima dva-tri stana, urbani
tip. Lako se prilagodjava sredini, kuća je savremena, otvorena i ne voli
puno da obitava u njoj. Previše popušta deci.

JAVNI ŽIVOT: Egzibicionista. Naklonjena politici. Smisao za humor.

ŽENSKI HOROSKOP: na emotivnom planu veoma je nesigurna, ali je
ambiciozna. Svakoj situaciji prilazi racionalno. Okrenuta više poslu
nego porodičnom životu, iako veza može biti vrlo stabilna. Često odbija
dublje veze, a to se odnosi i na odbijanje od braka - do kasnih godina.
Teško se uzivljava u tudje probleme je nema nežnosti, romanticnosti i
topline. Teško se snalazi sa starima i bolesnima, a i sa decom. Sve to
je čini nervoznom i nestrpljivom. Ima dosta promenljivo raspoloženje i
pada u duboke depresije koje krije, tj zatvara se u četiri zida. Ne voli
preterano ulogu domaćice, teško joj padaju te obaveze.

MUŠKI HOROSKOP: ovaj muškarac traži komunikativne žene, ne preterano
emotivno zahtevne, jer je i sam emotivno blokiran. Egzibicionista. Na
emotivnom planu nedostaje mu partnerka tipa Blizanac.

MESEC U RAKU – Preemotivne reakcije. Duša Zodijaka

Naročito žene su jako emotivne, tihe, povredljive, popustljive i
stidljive. Nikada nemoj da je kritikuješ i da budeš grub i vulgaran jer
prekida svaki dalji kontakt. Jako je privržena porodici i jako pati
ukoliko nema harmonije. Nju prosto osete oni koji je iskorišćavaju ili
ljudi koji su zbog nečeg ugroženi.
Ako imate ovaj Mesec, vaša osećanja su duboka i snažna, sve do bola,
koja će vas voditi kroz život. Vrlo brižna, osećajna i povredljiva
priroda, motivisana potrebom da zaštitite sebe i one koji su uz vas.
Tokom života biće naglasena pitanja porodičnog života i briga za nju,
pitanja sigurnosti, kao i vlasništva i nekretnina. Jaka senzitivnost će
vas tokom života uvoditi u čudna i vrlo promenljiva raspoloženja: od
pesničkog nadahnuća do zlovolje, neraspoloženja, i posesivnosti. Ali i u
manipulativnost osećanjima: težnjom da lažnim prikazivanjem kod drugih
izazivate saosećanje, (pazite to je korak do sažaljenja). Druga, vrlo
negativna osobina je vraćanje u prošlost!
Imate talenat da stvarate čvrste veze sa ljudima koji vas vole, ali ima
dosta ljudi koji vas baš ne simpatišu. Generalno, vasi instinkti i
profesionalna intuicija su vrlo tačne. Vaša naglašena osećajnost i
lojalnost biće prepoznata i odraziće se pri izboru posla i saradnika.
Ali vi ste takvi samo dok ne osetite da ste ugroženi, a tada nastupa
povlačenje pred ružnim stvarima. Uspećete u poslu koji je vezan na neki
način sa sigurnošću, odnosno svojinom-vlasništvom-nekretninom, pa i
književnošću.
Mesec u Raku ukazuje da je osoba jako privržena porodici. REAGUJE
osetljivo, pa i preosetljivo, zaštitnički, prema sebi i drugima. Blaga,
popustljiva, nežna, saosećajna, plemenita. DUŠA ZODIJAKA. To govori da
joj se raspoloženje menja pod uticajem dnevnog kretanja Meseca. Oseća se
sigurnom kada oseti da se neko brine o njoj. Strašno je povredljiva i
pati ukoliko nema harmonije. Osobi je temelj porodica i tu se najbolje
oseća. Ovo je mirotvorac u familiji. Ima komplikovanu psihu, jako voli
decu. Planovi su joj labavi. Prevelika emotivnost stvara emocionalne
probleme. Dosta poklanja pažnje i u vezi dalje familije i pravi
porodična stabla i ima stalnu vezu sa prošlošću. Izražena je i vrlo jaka
intuicija, paranormalna iskustva, voli astralne stvari, mitove,
legende, predanja. Obavezno joj se preporučuje odmor pored vode. Voli
noć, vodu, mesečinu.
NEGATIVNE OSOBINE: Lenjost, u svakoj ženi vidi majku. Izvesna
popustljivost, okuplja ljude koji će je iskorišćavati, ali ljudi koji su
zbog nečega ugroženi.
U neharmoničnim aspektima naglašena je popustljivost. Ovakva osoba će
preemotivno reagovati, što će je mnogo sputavati u ostvarenju planova.
Govori se još i o hipohondriji, histeriji, halucinacijama, problemi oko
kuće dece i nasledstva, zloupotreba medija.

SENTIMENTALNI ŽIVOT, naglašena je potreba, ali će tu biti dosta
problema, a kada izgubi partnera osoba je i dalje vezana za njega.

MAJKA: Dobra je porodica, skladni odnosi su prisutni, pa kao dete nema traume. Pozitivne osobine nasledjuje od majke.

DOM: Porodica će biti stambeno obezbedjena, dobro sredjena kuća, pa čak ukazuje i na nasledstvo nekretnina.
Ukoliko se ukaže potreba, ova osoba rado brine o svojim roditeljima i neguje ih pod stare dane.

JAVNI ŽIVOT: jako je izražen patriotizam. Popularnost, naklonost i velika pažnja ljudi.

ŽENSKI HOROSKOP: na emotivnom planu ova žena je nežna, jako emotivna,
tiha, povredljiva, poseduje dozu uzdržanosti pa čak i stidljivosti. Uvek
se rukovodi onim što njena sredina misli. Nikada neće ići preko tudjih
interesa. Podatna u seksu. Popustljiva je ukoliko joj se pridje na pravi
način. Sa njom nikada ne treba biti kritički, grub i vulgaran jer
prekida svaki dalji kontakt. Mesec je znak majčinstva i to daje
sposobnost osobi da bude prava majka, najbolji roditelj, i najveća
ljubav prema deci. Ništa gore za nju nego da nema decu. Vezana je za
decu čak i profesionalno.

MUŠKI HOROSKOP: na emotivnom planu ovaj mučkarac traži nežnu ženu koja
će ga razumeti, pa čak i brinuti o njemu kao majka, tipa Rak. Vrlo je
romantičan, nežan, brižan, opušta se uz muziku, vodu, priče.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime13/11/2011, 8:31 pm

MESEC U LAVU - Biti u centru pažnje. Razmetljivost

Topla i poletna atmosfera se očekuje od vas. Smelo iskazujete osećanja i
namečete sebe. Šarmantna i romantična priroda, ali volite da
dramatizujete, (tako se skreće pažnja na sebe!) Ne volite
omalovažavanje. Pobednička (nametljiva) priroda doprineće mnogim
ljubavnim marifetlucima. Mislite da ljudi treba da vas poštuju, obzirom
na ponosno držanje i stav ili zato što vi imate visoko mišljenje o sebi i
velikih očekivanja u životu. Hm, neki put to i uspe. Težnja da se bude u
centru pažnje, pobednička i euforična raspoloženja su kljuc uspeha, ali
i pada. Ponos je u biznisu često razlog tome, kao i konfrontacije koje
uzrokuje dostojanstvo. Lepo mišljenje o sebi, lični stav o sebi – nema
nikakvu vrednost spolja.
Mesec u Lavu ukazuje na emocionalnu sigurnost, samopouzdanje. REAGUJE
toplo, velikodušno. Naglašen je ponos, ali tu nema ljubavi prema
drugima, sve je podredjeno sopstvenim ciljevima, sa željom da se dokaže i
istakne. Podržava i ohrabruje druge, forsira ih poput tiranina, ali pre
svega veliča sebe jer voli da joj se dive. Osoba često postaje stub
porodice u materijalnom i moralnom smislu. Voli da komanduje u kući, da
sve zna i da drži sve pod kontrolom, da se za sve pita. Ali je
velikodušna i plemenita. Sklona je da dramatično ispoljava svoje
emocije.
U neharmoničnim aspektima postoji sklonost da je osoba razmetljiva, da
se igra sa tudjim osećanjima, da je u kući pravi tiranin, da "drami" oko
svega.

SENTIMENTALNI ŽIVOT je naglašen, ali tu nema dubokih osećanja.

MAJKA je jaka, ponosna i hrabra, ali postoji izvestan problem sa ocem
koji je izgleda distanciran od deteta ili nedostaje iz nekog razloga. U
najranijem detinjstvu se na ove osobe vrši pritisak da mora uspeti u
životu.
Genetsko nasledje je po majci.

DOM: Voli da se hvali domom koji poseduje.

JAVNI ŽIVOT: agresina u postizanju popularnosti, uspeva, ali nije baš omiljena.

ŽENSKI HOROSKOP: na emotivnom planu ova žena ima jak ponos, voli da bude
uvažena, zapažena. Položaj koji je "tera" da izadje u prvi plan.
Plemenita je i velikodušna. Kada je negativna, ona se ponaša agresivno,
nije je teško isprovocirati jer je jako temperamentna i bez dlake na
jeziku. Voli da deluje erotično, privlačno, luksuzno i voli da odaje
utisak da je do nje teško doći. Privlači je sve što obećava sjaj,
luksuz, estrada. Kao majka može imati problema sa trudnoćom ili u
vaspitavanju dece. Obično želi da bude ponosna na decu, pa ih tako i
vaspitava. Pazi, voli da komanduje u kući, da sve znaju da drži sve pod
kontrolom, da se za sve pita. Da bude u centru pažnje rizikujući čak da
to postigne i na negativan način.

MUŠKI HOROSKOP: ovaj muškarac traži jaku, ponosnu, reprezantativnu ženu
pored sebe, neće se zadovoljiti nekom “mlakom”. Najverovatnije će
izabrati ženu sa kojom će biti u rivalskom odnosu sa težnjom da je
potčini, da diminira. Najviše mu odgovara partnerka tipa Lav.

MESEC U DEVICI – Potisnuta osećanja. Pedantnost

Ovaj mesec ne zna da pruži toplinu. Osoba je hladna, stidljiva i
rezervisana, ali voli da je nekome od praktične pomoći. Potiskuje
osećanja, psihički je labilna, kritički raspoložena, prepuna
strahovanja. Voli da se raspravlja; na sve ima primedbe, sitničava je i
opterećuje se bespotrebnim stvarima. Ali je racionalna, profesionalno
uspešna, pedantna, dobra i uredna domaćica, iscrpljuje se poslom. Pazi:
ne ume da se otvori i bude spremna da primi i da. To je čini jako
nesrećnom. Teško se emotivno daje, izbegava partnere, a sve to
kompenzuje bežanjem u rad.
Ako imate ovaj položaj, vi ste vrlo pedantna, sposobna i organizovana
ličnost. Prisutna je nit ličnog kriticizma koju prenosite na druge,
analizirajući ih, s ciljem dovodjenja svega oko sebe u perfekciju. Ne
osećate se ugodno ukoliko je okolo vas nered - i, eto vas: da sve
dovedete u red. Naglasen je talenat za analizu i rad u teškim uslovima,
briga za druge, što partneri obilato koriste (zloupotrebljavaju).
Zaposlenje vam je velika preokupacija, kao i ljudi s kojima radite, i u
vezi toga steći ćete velikih iskustva, a korist tek kada prihvatite
razloge i stavove i drugih, a ne samo svoje visoke kriterijume. Jer biti
perfekcionist znaći iscrpljivati sebe trivijalnostima. Ono što je
karakteristično, a to je da uvek zaberete (time ste zadovoljni), da
budete drugima od koristi, ili da vas koriste. Suviše radite u korist
drugih. Pomak napred ćete napraviti kada budete naučili da razlikujete
kome je potrebna pomoć, a kome ne. Ako kukate kako vam je teško i ne
razumeju vas – pa izbegnite kritike i više se odmarajte. Život treba da
se sastoji i od uživanja – bežanje u rad nije izlaz, već samo vas izbor.
Mesec u Devici ukazuje da je osoba stidljiva i rezervisana, jer su
emocije vodjene razumom. REAGUJE praktično i prilagodljivo. Tu nema
osećajnosti, previše je kritička, nema duševnosti, sažaljenja, romantike
i mašte, jer je i sama melanholična. Poseduje osećaj sumnje u sebe, pa
često to kompenzira služeći druge. Analizom svojih osećanja može dosta
da sama popravi ali to može da je odvede u drugu krajnost, da sama sebe
spreći u izražavanju, jer su ovo vrlo problematični ljudi. Kada su
emocije u pitanju: NE ZNAJU DA PRUŽE TOPLINU, ali vole da su nekome od
praktične pomoći. Ima jak osećaj za red, urednost i praktično.
Neharmonični aspekti doprinose da se verbalna i fizička nežnost teško
ispoljava jer su emocije blokirane. Često se osoba oseća zapostavljenom,
kao – niko ih ne razume. Ona ne ume da se otvori i bude spremna da
primi i daje. To zna da je učini jako nesrećnom. Teško se emotivno daje
jer uvek ima predubedjenje o negativnosti svakog tipa i ne ulaže sebe do
kraja.

SENTIMENTALNI ŽIVOT ukazuje na sadomazohizam, dosta frustracija i blokada.

MAJKA: Loši odnosi sa roditeljima iz detinjstva, reflektuju se na
ponašanje u životu. A krajem života moguće je da će brinuti o nekom
roditelju.

ZDRAVLJE: Ovaj Mesec ukazuje na probleme sa stomakom.

DOM: Moguća su preseljenja.

JAVNI ŽIVOT: Javno ispoljavanje nije naznačeno, pre neka pozadina, a na
bračnom planu, moguće je da mu roditelj zameni partnetra.

ŽENSKI HOROSKOP: labilna i vrlo stidljiva žena, a ponaša se kao da nije
tako - to joj je oklop. Vrlo kritički raspoložena prema okolini.
Stavljajući druge pod lupu, kritikujući, time štiti sebe. Voli da se
raspravlja i da na sve ima primedbe, sitničava je i opterećuje se
bespotrebnim stvarima. Ali je pametna logična i racionalna,
profesionalno uspešna, pedantna, dobra i uredna domaćica. Problem ovih
žena je da sebe uopšte ne poznaju, iscrpljuju se poslom bilo kući, bilo
na radnom mestu. U suštini im je potrebno mnogo pažnje, ali im je teško
da priznaju sebi ili onome prekoputa. Vrlo je brižna majka, opterećena
strahovanjima, sa decom ne može da se opusti, a deca su joj ventil da
pobegne od partnera. A njen partner mora biti savršenstvo po svaku cenu -
koga naravno ne nalazi! Seks je nužno zlo.

MUŠKI HOROSKOP: ovaj muškarac traži u ženi dobru domaćicu, urednu, koja
nema prevelikih emotivnih zahteva ili koja će mu omogućiti da radi nešto
profesionalno ili honorarno u kući. Potiskuje osećanja pa i potrebu za
seksom. To može da mu ispuni samo devojka tipa Devica.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime13/11/2011, 8:31 pm

MESEC U VAGI - Uglađenost. Rafiniranost. Neodlučnost.

Ovaj Mesec deluje vrlo šarmantno, učtivo, taktično, ljupko, fino, ali
nije tako nežan kako izgleda. Pošten je i pravedan. Ležeran je i ne
sekira se. Može da živi samostalno, vrlo druželjubiv, voli lepotu svega i
svuda pa i od partnera. Ceni protokol i konvencije, umetnost i
estetiku, fine manire.
Ako ga imate, naginjete stabilnim i ravnopravnim partnerskim odnosima.
Izbegavate konfrontacije, uvek ste spremni da napravite značajan
kompromis da bi se problemi i razlike izgladile. Iz ravnoteže vas može
izbaciti kakva nepravda i disharmonija, i tada se budi poriv za
poravnanjem, koji vam nameće kontroverznu ulogu. U odnosima s drugima ne
treba ništa forsirati jer stvari za koje se vežete uvode vas u
zavisnost i lako vas navode na pogrešan put. Morate naučiti da ih
vrednujete na ispravan način – jer svaka pojava je stvar ličnog
shvatanja.
Profesionalno, ekstremno naginjete socijalnim pitanjima; ispunjavaju vas
medjusobni odnosi, krasi vas talenat za diplomatiju. Prisutna je teznja
za stvaranjem harmonije u okruženju, ali kada treba donetu odluku, tu
nastaju problemi – pa, neodlučnost.
Mesec u Vagi ne voli brutalnost ili da bude sama. REAGUJE objektivno i
sa izraženim smislom za pravednost. Formalista. Ne prenagljuje, već
razmišlja, i odatle neodlučnost. Nalaženje sklada u svemu je bitno za
emocionalni mir osobe. Ima zelju da privlači pažnju na sebe stoga nema
ovde neke posebne duševnosti i naklonosti prema drugima. Osećanja su
usmerena na estetiku, umetnost i sklonost ka zabavama i modi. Mesec ovde
ispoljava lenjost, pasivnost i malodušnost.
Neharmonični aspekti ukazuju na vrlo teška raspoloženja osobe,
depresije, javne nezgode, na poznanstva preko nekih veza koje se može
okončati brakom, ali tu nema ništa od braka. Težak tip.

SENTIMENTALNI ŽIVOT, reaguje na lepe ljude, a u mladosti joj je to
osnovni kriterijum za opredeljenje, pa ima mnogo veza. Nema neke
preterano duboke emocije i može ih kontrolisati. Mesec je ovde odgovoran
za bračne probleme. Sentimentalnim životom upravljaju osećanja, pa
otuda i ranjivost.

MAJKA je lako podigla ovo dete i postojala je ljubav roditelja prilikom
zaceca. Majka je dugovečna i dobrog zdravlja, lepa žena, verovatno. A
istančan šarm i stil je genetsko nasledje.

DOM: Harmonija u domu, lep odnos sa roditeljima.

JAVNI ŽIVOT: protiv je svake brutalnosti. Ne voli da bude sama. Ima
želju da privlači pažnju na sebe. Stoga nema ovde neke posebne
duševnosti i naklonosti prema drugima.

ŽENSKI HOROSKOP: na emotivnom planu ova žena deluje vrlo šarmantno,
ljupko, fino, ali nije tako nežna kako izgleda. Ponekad daje ležerne
osobe, koje se ne sekiraju. Potreban joj je snažan podsticaj - motiv
iznutra. Konkretna, sarkastična, nema mnogo živaca sa glupim ljudima.
Snalažljiva u kritičnim situacijama. Može da živi samostalno i nije joj
neophodno da je neko vodi kroz život. Kao majka je dobra, ali ne
preterano sentimentalna - pre je to drugarski odnos, ali je verna, dobra
domaćica. Pravedna je i ne neće se buniti kada nije u pravu. Razvijaće
poštenje i objektivnost kod dece. Lepo vaspitava decu, i vodi računa
kako ih oblači.

MUŠKI HOROSKOP: ovaj Muškarac voli profinjene, sofisticirane - dame,
umetnice, jer ima visoke standarde kada su žene u pitanju - a ON je
slika i prilika: ugladjen je, human, profinjen, ali se teško emotivno
daje. Na emotivnom planu odgovara mu partnerka tipa Vaga.

ZDRAVLJE: ovaj položaj donosi osetljivost kože i mokraćnih kanala.

MESEC U ŠKORPIONU – Napetost. Žestina. Duboka osećanja

Ovaj mesec daje žestok temperament i sa njim nikada nisi načisto šta će
da uradi. Vrlo je netakticna osoba, ljubomorna, osvetoljubiva i
posesivna. Voli uzbuđenja i voli da ide do granice nedozvoljenog. Voli
da provocira. Nemilosrdna je i ne bira sredstva. Voli da deluje fatalno -
vamp žena! Svesna je svoje seksualnosti. Pazi: ne dozvoljava da bude u
podređenom položaju. Kada nekog zavoli totalno mu se predaje. Ali kada
mrzi: beži od nje, zna i da bude morbidna. Dosta ima problema u
porodici. Privlači veliike probleme u životu jer unosi nemir svuda.
Ako ga imate, duboko iznutra vi ste vrlo ranjivi. Jako malom broju ljudi
dozvoljavate da pridju vašem svetu emocija. Nesvesno je naglašeno, pre
svega: ljubomora, strahovanje, briga odbrana i zaštita stvari koje su
vam drage. Drugima poklanjate poverenje tek kada ste apsolutno sigurni
da vas neće povrediti. A sve to proizvodi nedopadanje zbog okova i
ograda koje ste vi postavili. Zategnuti odnosi i napetost u vezama i
ponašanju će biti prepoznatljivo, a u procesu sazrevanja shvatićete da
vam je potrebno, upravo, suprotno - odmaranje. Ta transformacija će
nastupiti onog trenutka kada budete shvatili razlog sto ste izgubili i
kada izgubite ono što vam je drago, za šta ste bili neraskidivo vezani.
Na profesionalnom nivou, teško je sakriti tajne od vas jer posedujete
tačnu i intuiciju, snagu i talenat da svojim emocijama utićete na opštu
atmosferu i druge ljude, i manipuliste njihovim osećanjima – navodeći ih
u smeru kako vam odgovara – s ciljem iskorišćavanja.
Mesec u Škorpionu daje zestok i strastven temperament pa tako i osoba
REAGUJE. Emocije su pod uticajem kompleksnih elemenata: dramatične,
tragične, fatalne. Prsutna je velika EMOCIONALNA NAPETOST. A osoba lako
izgubi samopouzdanje jer se probude negativne emocije kada nešto poželi
da uradi ili je neko spreči jer uvek misli da postoje neki skriveni
motivi drugih, u smislu loših namera. Strah i velika ranjivost. Sa ovom
osobom nikada čovek nije načisto. Voli uzbudjenja i često ide do granice
privlačeći opasne situacije. Zato pomalo opasna osoba, često čini ono
što nije dozvoljeno.
U neharmoničnim aspektima govori se o hladnim osećanjima, o velikoj
sujeti, izuzetno lako plane, pa često su posledice tragični dogadjaj;
ljubomorna je i brutalna, perverzna, voli da se povlači u osamu. U
najgorem slučaju ovaj Mesec ukazuje na incest.

SENTIMENTALNI ŽIVOT je naglasen koji zna da ide do perverzije.

ZDRAVLJE: Ovaj Mesec ukazuje na probleme reproduktivnih organa.

DOM: teško detinjstvo, problemi u porodici, tradicionalna porodica, dete
ima neku traumu u detinjstvu, jedan roditelj je ili zauzet ili
distanciran. Roditelj ne bi trebalo da se meša u život ovog deteta. Nije
dobro ni za mir u kući jer pokazuje napetost i probleme.

MAJKA je slabijeg zdravlja. Postoji odredjeni problem u detinjstvu, u
smislu nezeljenog tedeta, materijalna situacija ili je neko od roditelja
umro, ili su se zbile neke mračne stvari koje se kriju: alkoholizam,
teška bolest, mrznja iz prošlosti.

Nije dobar položaj za NEKRETNINE: kuća pored groblja, štetna zračenja u
kući, paranormalni fenomeni. To što im se dešava u kući, od ovih ljudi
nećete čuti jer to kriju. Često je ovo kuća u kojoj živi više
generacija.

JAVNI ŽIVOT: s njom nikada čovek nije načisto. Voli uzbudjenja i često
ide do granice; privlače je opasne situacije i opasni ljudi, a često i
ono što nije dozvoljeno.

ŽENSKI HOROSKOP: ova žena je dobar psiholog i odmah pročita sagovornika -
lako nadje slabu tačku. Inače je gruba, provocira i može biti vrlo
opasna i destruktivna. To što ova žena može da smisli - niko drugi ne
može! Periodično pada u depresije, teška raspoloženja, paranoična
štanja. U minus fazama je tajanstvena i ne voli da to drugi znaju. Može
nemilosrdno da se bori za svoj cilj, pri čemu ne bira sredstva. Voli da
deluje fatalno - vamp! Voli da ističe taj deo svog bića. Svesna je svoje
seksualnosti. Ne dozvoljava da bude u podredjenom položaju u bilo kojoj
situaciji. Kada nekog zavoli totalno mu se predaje, prisutna je
posesivnost, ljubomora, ali zna da sve to evoluira u suprotnost - da
mrzi istu osobu. Ovaj položaj Meseca komplikuje začeće, trudnoću i
porodjaj, pa neretko daje i operaciju pri tom. Ovo je opasan položaj za
majku jer se odnosi na bolesti operacije, teške situacije, pa i smrt.
Žena nasledjuje genetski probleme reproduktivnih organa.

MUŠKI HOROSKOP: ovaj muškarac traži jaku i senzualnu ženu, ali kroz koju
sebi privuče veliike probleme u životu. Po pravilu je vrlo posesivan i
neobuzdan. Prisutan je problem u odnosima sa majkom, koja je ista.
Privlači jake, otvorene i samostalne žene jer je i sam agresivana osoba
koja u život unosi nemir. Dosta je kritičan prema ženama, pa često ovde
nalazimo muške soviniste. Iza svega se kriju blokirane emocije (velika
stidljivost) pa teško uspostavlja kontakt sa suprotnim polom. Na
emotivnom planu odgovara mu partnerka tipa Škorpion.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime13/11/2011, 8:32 pm

MESEC U STRELCU – Nesputanost. Vatrene emocije

Ovaj Mesec ne voli sputavanja, a to će biti evidentno u vezama i po
težnji za putovanjima u najširem smislu. Ključna reč je upoznati druge;
njihov život; kulturu; ziveti s njima – proširiti horizonte. Problem u
životu nastupiće kada budu pokušali da vas sputaju i navedu na stabilnu
vezu, ili da vam nametnu okove. Bučni ste, glasni, i uvek gde je
nepravda – da je ispravite. Ne izazivajte previše - partnerski odnosi će
funkcionisati bolje ako izbegnete rasprave. Vi ste prilično
temperamentna i srdačna žena; vatrenih emocija, impulsivnih reakcija,
malo strpljenja. Strahovito naivni – vrlo vas je lako prevariti.
Velikodušni ste. Niste čvrsto vezani za familiju. U braku tražite
slobodu, a ako je ne dobijete pokreće stvari u tom smislu. Ne zurite da
nadjete životnog saputnika, pa kasnije stupate u brak ili - uopšte i ne
stupite.
Profesionalno se treba usmeriti prema poslu koji vas neće sputavati i u
kome ćete imati pregršt slobode i koji će biti okrenut eventualno
inostranstvu – nikako posao gde se nesto ponavlja. Ključna reč je žeđ za
iskustvom, saznanje i razumevanje novog.
Mesec u Strelcu vedro prihvata život, REAGUJE velikodušno i
idealisticki, plemenito; gaji ljubav prema ugroženima i socijalno
neobezbedjenima. Vrlo pristupačna osoažba. Lako se odljuti, otvorena,
velikodušna, dosta strasti i simpatija. U stranoj sredini se bolje oseća
nego u svojoj. Nije čvrsto vezana za familiju i ne priznaje nacionalne
podele. Često ovo sve ukazuje da će deo života provesti u inostranstvu, a
ako ne onda ima nekoga ko živi u inostranstvu, ili je je neko od
roditelja stranac ili je druge vere.
U neharmoničnim aspektima daje buržujski mentalitet. Seks u službi uspeha.

SENTIMENTALNI ŽIVOT, muškarca privlače strankinje, a žene često koriste i seks za sticanje koristi.

MAJKA je nežna, blaga i puna razumevanja. U inostranstvu postoji neko ko može pomoći.

DOM: obično ima sreće sa kućom, ali tek u drugoj polovini života. Voli
prostrane kuće sa baštom, mrzi solitere i često ima neku životinju u
kući.

JAVNI ŽIVOT: dosta je popularna u svojoj sredini i inostranstvu.

ŽENSKI HOROSKOP: Prilično temperamentna žena vatrenih emocija,
impulsivnih reakcija, sa malo strpljenja. Interesantno je da poseduje
strahovitu naivnost - vrlo ju je lako prevariti. Prihvata se poslova u
raznim Pokretima i Udruženjima - ekscentricna je. Voli da se bori za
tudja prava. Taj momenat saosećanja i pravednosti izražen je borbeno.
Pokazuje veliki interes za filozofiju i nije površna. Izražen je
romantizam, želja da se putuje i istražuje. Jaka je i dobra majka i
pedagog, voli da se angažuje oko škole, učenja i pomaže deci. Ima
istaknutu ljubav prema podučavanju. U braku traži slobodu, a ako je ne
dobije pokreće stvari u tom smislu. Sklonost promiskuitetu. Kontakti sa
strancima.

MUŠKI HOROSKOP: ovaj muškarac traži emancipovane žene, često ga privlače
žene druge kulture ili veroispovesti. Emotivan je, vrlo srdačan,
temperamentan. Tudje probleme će lako rešavati pa čak će se i nametati
agresivno, iako mu niko to ne traži. Lako je osobu pridobiti za uzvišene
ciljeve, kultove, fanatizam. Ne žuri da nadje životnog saputnika, pa
često kasnije stupa u brak, a često uopste ne. Na emotivnom planu
potrebna mu je partnerka tipa Strelac.

MESEC U JARCU - Emotivna hladnoća. Prazan život


Ovaj Mesec blokira emocije, nema emocija; nema topline, ne zna da se
opusti, strašno hladno izgleda, surovo čak, a zna da se pretvara pa
deluje kao da je stidljiva., ali ona je preterano povredljiva, uzdržana,
obazriva i ne ulazi u situacije da ne bi bila povređena. Ima totalno
prazan i neispunjen život iako može da se desi da živi u blagostanju -
definitivno je nesretna. Stalno misli da je niko ne voli. Sa njom je
uvek pustoš! Šta da očekuje od života ovakva osoba: osim da radi i da
bude usamljena ili čak ozloglašena? Život shvata veoma ozbiljno i
izrazito je ambiciozna i željna uspeha.
Mesec u Jarcu ne iskazuje osećanja, REAGUJE suzdržano i odbojno, da ne
bi bila povredjena. Strašno i hladno izgleda, bez mašte i samilosti. Ceo
život joj je posvećen nekom cilju i učiniće sve, pa čak i da
manipuliše, da bi stigla do njega. Prepuna nedoumica i briga. Ali zato
ima puno energije i jako se zaštitnički odnosi prema drugima. Moguće je
da i materinstvo bude uskraćeno.
Ako imate ovaj položaj, previše ste ozbiljni za svoje godine. Sve to
nosi korene od hladnih odnosa, iskustva odgovornosti ili frustracija od
strane roditelja iz detinjstva. Previše revnosno shvatate vašu ulogu u
Društvu, što vas uskraćuje životnih zadovoljstava. Osećanja postoje, ali
ih ne iskazujete, previše ste “hladni”, a kada to budete shvatili vas
emotivni život će biti sasvim drugačiji i bićete zadovoljniji.
Orijentisani ste na postizanje cilja u životu. To činite nesvesno jer
imate poriv da se dokažete i postignete uspeh jer imate osećaj da se to
očekuje od vas. Cene vas ljudi – jer mogu imati koristi od vas. Promena u
životu će nastupiti posle duboke analize sebe i smisla
materijalističkog poimanja života i motiva vašeg ponašanja.
Neharmonični aspekti ukazuju na čoveka bez srca – bezdušnik. Ambicije su
mu megalomanske ali ih neće ostvariti; skrtica. Nije dobro za javni
život - nepopularnost. Pustoš u duši - pustoš u svemu i da će možda
imati nežno zdravlje, mogućnost oboljenja nogu. Ima jako malo dece.

SENTIMENTALNI ŽIVOT biće pomalo zapostavljen obzirom da je okrenuta pre karijeri i zaštiti. Neispunjena na tom planu.

RODITELJI: Postoji problem sa jednim od roditelja, tj neslaganje,
strogost ili nedostatak oca. Majka nije opisana kao nežna, ali je jaka i
ozbiljna.

DOM: Moguće je da ostane u kući i da se brine o svojim roditeljima.

JAVNI ŽIVOT: obično izmili u javnost, donosi popularnost ali i ozloglašenost. Mesec u Jarcu prosto tera čoveka pred masu.

ŽENSKI HOROSKOP: ova žena je retko kada opuštena i intimno naklonjena.
Ovaj položaj ukazuje na težak život (veliike odgovornosti, mukotrpan
rad, velika unutrašnja disciplina). Vrlo se rano osamostali jer ne voli
da bude roditeljima na teretu, a u kasnijim godinama se i brine o
roditeljima. Detinjstvo je bilo jako teško i zato nije naučila da
pokazuje svoje emocije. Ove žene imaju totalno prazan i neispunjen život
iako često žive u blagostanju - definitivno su nesretne. Osećaju se
prilično usamljene, stalno misle da ih niko ne voli. Sa njom je uvek
pustoš jer je melanholična, depresivna, ali je sklona da se puno žrtvuje
za one koje voli. Obično ima problema sa trudnoćom, sporo zacece i
teško dolazi do trudnoće, odumiranje reproduktivnih organa, prestanak
funkcije i problemi sa njima ili ranije prestaje reproduktivna funkcija.

MUŠKI HOROSKOP: ovaj muškarac traži ženu koja je ekonomična i imućna. A
često je njegov ideal žena-domaćica. Neretko preko žene dolazi do
uspeha. Za muškarca je ova pozicija Meseca vrlo opasna jer isključuje
osećanja i postaje uzdržan i hladan u ophodjenju, bezdušan i surov. Na
emotivnom planu odgovara mu partnerka tipa Jarac.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime13/11/2011, 8:32 pm

MESEC U VODOLIJI – Otkačena. Hirovita

Ukoliko imate ovaj položaj Meseca, životu prilazite nekonvencijalno jer
potićete iz vrlo interesantne porodice (neobičnih odnosa). Sve to će se
odraziti na vaše liberalno i prijateljsko ponašanje i doprineti stavu o
ravnopravnosti odnosa izmedju polova.
Prisutno je veliko razumevanje za Grupni rad i socijalna pitanja i kada u
odnosima postoje razlike, više nego sličnosti. To u vama budi
privlačnost ka inostranom okruženju ili experimentalnom životnom stilu.
Mesec u Vodoliji ukazuje na emancipovanu ženu, samostalnu i prilično
nekonvencijalnu i pomalo nepažljivu. Druželjubiva je i otvorena prema
drugima. Svesna je svojih emocija i ima ih, iako se čini da ih nema.
Vrlo teško se uklapa u tradicionalnu ulogu, i ako uđe u brak vrlo često
propada brzo. Pazi: ona ne voli zavistan položaj i prilično je hirovita,
promenljivog raspoloženja, nepredvidljiva, jakih emocija, ali u
trenutku joj svašta pada na pamet i u stanju je da u momentu uradi nešto
što uopšte ne očekuješ. Teško ju je shvatiti jer ne voli sputavanje,
nije za zajednički život iako se u kući snalazi.
Ovaj Mesec REAGUJE nepredvidljivo, ekscentrično i nepristrasno,
požrtvovano, ima brige za drugog, i pomaže sa velikim nadahnućem.
Genijalna mašta. Ono do čega joj je stalo to se neće ustručavati da
kaže. Velika potreba za razmenom osećanja i da bude uključena u društvo.
Potreba za emocionalnom nezavisnošću može izazvati otudjenje i
ravnodušnost. Osoba obično ima dosta poznanika i prijatelja i vrlo je
privlačna. Zna da bude često nepažljiva, ali je ljudi vole. Nije za
zajednički život. Naročito se ne oduševljava obavezama u kući, iako sve
može odlično da uradi.
Neharmonični aspekti ukazuju na duševne poteškoće, usamljenost.

SENTIMENTALNI ŽIVOT, pristupa po nahodjenju, slobodno, koliko joj je potrebno.

PORODICA: Razvedeni RODITELJI, čak iako nisu, dešavaju se čudne stvari.
Savet je da se što pre odvoji od roditelja jer čim se odvoji od kuće
kreće joj nabolje. Majka je bolji roditelj od oca i nasledjuje od nje
plemenitost i humanizam.

DOM: Neizbežne su selidbe nekoliko puta u životu. Ima neobično uredjen stan.

JAVNI ŽIVOT: prilično je hirovita, promenljivog raspoloženja,
nepredvidljiva, bez kontinuiteta. Svašta joj pada na pamet i ne haje šta
će drugi reći.

ZDRAVLJE: oticanje nogu.

ŽENSKI HOROSKOP: ova žena je emancipovana, samostalna i prilično
nekonvencijalna, dobre intuicije. Svesna svojih emocija i spremna da
priča o njima sa drugim ljudima, iako se čini da ih nema, ali to nije
tako. Vrlo teško se uklapa u tradicionalnu ulogu i ako udje u brak vrlo
često propada brzo. Pored uloge žene, brine se i o svojoj karijeri jer
ne voli zavistan položaj. Kao majka je vrlo neobična, jer daje deci
veliku slobodu. Prilično je hirovita, promenljivog raspoloženja,
nepredvidljiva, jakih emocija, ali bez kontinuiteta. U trenutku joj
svašta pada na pamet i u stanju je da u momentu uradi nešto što se
uopšte ne očekuje. Teško ju je shvatiti. Slabo je razvijen materinski
instinkt, teško ostaje u drugom štanju.

MUŠKI HOROSKOP: muškarac traži savremenu, intelektualku, ekscentričnu
(otkačenu) ženu. Ženu slobodnih pogleda. Emotivno je može ispuniti
partnerka tipa Vodolija.

MESEC U RIBAMA – Saosećajnost. Nežnost

U poredjenju s drugim ljudima, s ovim Mesecom, vi ste ekstremno
sensitivni na emocionalnu atmosferu oko sebe - podložni ste uticajima,
do potpunog saosećanja s drugim ljudima. Za vas je važno, za vaše
raspoloženje da izbegavate takve uplive, pre svega, negativne energije,
jer je vaše raspoloženje odraz stanja u okruženju – tu ste bespomoćni da
se oduprete. Tuga i bespomoćnost su vam “nerazdvojni drugovi”, a to
izgleda nosite iz porodice iz koje potičete.
Ljudi vas prepoznaju kao žrtvu i spremnu na uslugu ili raspolaganje, jer
se ne protivite puno tome, - pošto ne posedujete odbrambeni sistem. Vaš
najveći uspeh možete postići upravo u takvim sličnim sferama, tamo gde
je ljudima potrebna podrška i pomoć, jer to najbolje od svih razumete.
Na žalost granica dokle ima smisla podredjivati sebe potrebama drugih,
izgleda, kod vas, ne postoji.
Mesec u Ribama ne bi trebalo nikada vredjati jer je “rame za plakanje".
Naglašena je emotivnost, receptivnost, ženstvenost, nežnost,
saosećajnost. Pomalo je stidljiva; prijatna je, strpljiva i romantična
osoba – prava sanjalica. Ovo je položaj koji ukazuje na osobu koja teži
da voli i da je neko voli. Ima veliki nedostatak: previše su saosećajne,
lako praštaju greške drugima, poseduju dozu naivnosti, dosta često i
kada shvati, nastavlja po starom. Lako je prevariti. Ali pazi zna i kada
nema razloga da izmišlja probleme, a kada kola krenu nizbrdo pada u
ravnodušnost. Ne voli da se nameće, više voli da je u senci. Nije
praktična, naročito u vezi novca. Još nešto: zna da odglumi i da te
prevari sa emocijama. Zna da bude lenja, ali generalno voli da služi.
Ovaj Mesec naglašava emotivnost, pa osoba REAGUJE nežno, saosećajno,
ženski. OVU OSOBU NE BI SMEO NIKO DA VREDJA. Ovo je osoba natprirodne
mašte i inspiracije što izuzetno pogoduje umetnosti. Nema osećaj
odgovornosti. Ali ne zna da uvredi ili joj je to jako teško. Ne voli da
se ističe, ophodi se stidljivo i rezervisano. Boji se upuštanja u
romantične veze da ne bi bila povredjena. Ali svakom veruje i često se
lako rasplače. Previše gaji iluzije.
Neharmonični aspekti Meseca ukazuju na probleme da se postigne uspeh.
Nezadovoljstvo seksualnim životom. Bezvoljnost. Nered u životu.

SENTIMENTALNI ŽIVOT: dosta je neodlučna jer je previše ranjiva.
PORODICA: Postoji nerazumevanje roditelja. Neko od roditelja zahteva da se žrtvuje za nju.

MAJKA je ili bolesna ili žrtva nečega. Postoje neke tajne koje se kriju od osobe i tek ih saznati u budućnosti.

DOM: Dosta će se seliti jer se nigde ne oseća da je na svome. Neretko
živi dalje od mesta rodjenja. O sebi nema jasan osećaj pa često gubi
samopouzdanje. Osoba je jednostavno u večnoj potrazi za svojim mestom
pod suncem.

JAVNI ŽIVOT: nije za javni život i ne voli da se istice.

ŽENSKI HOROSKOP: položaj koji ukazuje na osobu koja mnogo teži da voli i
da je neko voli. Nedostatak: previše su saosećajne, lako prašta greške
drugima, poseduje dozu naivnosti, dosta često i kada shvati, nastavlja
po starom. Izražena je sklonost ka depresiji, sanjarenju. Vrlo mnogo
žena sa ovim položajem Meseca uspe u životu jer pokazuju ambiciju i
strpljenje na poslu. Vrlo su kreativne i imaju jak osećaj za umetnost,
za boje, za ritam, imaju umetničku žicu. Takodje, kada nema razloga
izmišljaju probleme, a kada kola krenu nizbrdo, padaju u ravnodušnost.
Nisu praktične što se tiče novca. Treba se paziti ove osobe, jer zna da
odglumi i da prevari sa emocijama, jer je jako topla duša i saosećajna!
Ona prosto magnetski privlači muške, a dosta se femkaju i oklevaju, time
provociraju. Pa bude meta napasnika. Često je okružena je životinjama.

MUŠKI HOROSKOP: na emotivnom planu ovaj muškarac traži romantičnu i
egzotičnu ženu, ultraženstvenu osobu, vrlo često iz sveta umetnosti i
filma, sa dozom glamura. Ali ona mora biti saosećajna. Da bi ga emotivno
ispunila najbolje je da izabere partnerku tipa Ribe.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime13/11/2011, 8:32 pm

Mesec u kucama

U 1. kuciOsobe sa ovom pozicijom meseca stalno imaju nove planove i
zelje,ambiciozni su i egocentricni.Sve sto zele zele odmah,promenljivi
su po prirodi,lako menjaju stavove,odluke pa i svoje okruzenje.Mentalno
su vrlo aktivni imaju snaznu energiju i
vladarski duh.Teze uspehu i autoritetu,znaci im tudje misljenje i zele
da ostave utisak na okolinu.U losim aspektima mogu imati tezak pocetak
zivota,zdravstvene probleme pa i psihicke poremecaje.Mogucnost da im
neko blizak postane neprijatelj.

U 2. kuciOve osobe zele nezavisnost,o materijalnim dobrima razmisljaju u
smislu prezivljavanja i primorane su da traze nacin kako bi stekli
nesto.Darezljivi su i sve svoje finansije dele sa bliznjima,zele mir i
udobnost,stedljivi su zarad sopstvene buducnosti.Ovaj polozaj daje cesto
bogatstvo u drugoj polovini zivota,jake intelektualne sposobnosti i
snaznu volju.Dobro nasledje,porodicnu stabilnost,smisao za jezike.U
losim aspektima moze biti dosta materijalnih problema,smrt partnera ili i
sami mogu imati kratak zivot.Lenjost,sebicnost,nesigurnost i
antipopularnost.

U 3. kuciVrlo komunikativne osobe imaju talenat za
pisanje,komercijalu,umetnost ili nauku.Ovo su vrlo promenljive osobe
imaju raznolika interesovanja,vole da razmenjuju misljenja,da su
pokretu.Te stoga uvek poseduju automobil ili neke druge masine.Uce brzo i
lako.Porodicni odnosi su im izuzetno vazni kao i
prijateljstva,vrednosti im se nalaze u knjigama ili nekim dokumentima.U
losim aspektima osobe su povrsne,nedovrsenog vaspitanja,lukave,nestalne i
lazljive.Moguca je opasnost u saobracaju,seksualni problemi inicirani
psihickim rastrojima.

U 4. kuciOsobe sa ovom pozicijom meseca su pre svega zainteresovane za
porodicu,vrednoscu svoje porodice i okoline ,harmonije.Roditelji i
zavicaj su uzor u njihovoj svesti ma da su tajanstveni po pitanju svoje
porodice.Cesto ce se seliti,vole da grade i premestaju namestaj po
kuci.Mogu imati dobar porodicni zivot,nekretnine,imanja,automobile i
srecu.Interesovanje im je u narodu i obicajima,kulturi pa samim tim mogu
se baviti i politikom.Majka igraq veliku ulogu u njihovom zivotu imaju
dosta slicnosti sa njom.U losim aspektima imace dosta razocarenja,lose
okruzenje,neprijatnosti u kounikaciji i odnosima sa drugim
ljudima,gubitak nasledstva,depresije.U najgorem slucaju opasnost od vode
ili bolesne naslednike.

U 5. kuciOvim osobama je izuzetno vazna ljubav i deca,imaju interesa za
poducavanje i vaspitavanje.Imace mnogo ljubavnih veza .Teze uzivanjima i
zabavama,vole da animiraju mase.U dobrim aspektima ove osobe imaju
mnogo drustvenih veza,kulturu,dosta srece,dobitke u igrama,dobri su
sportisti,znaju da isplate svoja ulaganja,deca ce ih postovati i uciniti
ponosnim.Preterano se vezuju za suprotni pol sto im moze prouzrokovati
dosta problema.Imaju sklonosti ka lutanju iriziku,ekstravagantni su.Ako
su aspekti losi imace dosta problema sa decom,u ljubavi,gubici u igrama
ili sportu,pad sa polozaja,gubitak autoroteta.Posesivni su,gordi i
stalno u poteri za slavom i renomeom.

U 6. kuciOsobe sa ovim polozajem Meseca su pre svega prakticne i
efikasne.Medjutim ovaj polozaj je los za velike uspehe i slavu,njihove
talente tesko priznaju i ljudi su im bezrazlozno nenaklonjeni.Trude se
da obezbede udobnost sebi i bliznjima,nekretnine imaju veliki uticaj na
njihove finansije,izdavanje,renoviranje i sl.Ovo su stidljive
osobe,skromne i tajanstvene,strpljive ali nemaju mnogo
samopouzdanja.Ovaj polozaj daje sklonost pozrtvovanoj sluzbi(bilo
duhovno ili materijalno),dobro zdravlje,ozbiljnost,vernost,moralne
kvalitete,materijalno blagostanje i srecu.Bavice se poslom vezanim za
zdravlje,higijenom,ishranom ili lekovima.U losim aspektima mogu imati
zdravstvenih problema,hendikepe,gubitak udova ili sl.Duga lecenja,strah
od prljavstine pa i u moralnom smislu.Osudjivanje drugih,mnogo ce raditi
sap revise smisla za detalje.Preti im opasnost od bliskih
zena,lopova,trovanja ili otrovnih zivotinja.Morace da se oslone samo na
sebe da bi dosli do uspeha u zivotu.

U 7. kuciOve osobe ce morati da se odreknu jednog dela sebe da bi
zadrzali prijateljstva ili odrzali neki odnos.Morace vise nego sto im je
u obavezi da vode brigu o drugima ili da ih slusaju.Zanima ih svako od
koga mogu imati neku korist,pa uopste ih zanimaju i partner ii
rivali.Polozaj ne donosi mnogo srece u bracnom zivotu,sreci ili
zdravlju.Imaju mnogo drustvenih kontakta,bave se poslom koji
podrazumeva,partnere,klijente ili publiku.Komunikativni su i mentalno
aktivni.U dobrim aspektima popularni ili slavni.Imaju naklonost drugih
kao i pomoc,mogu imati dobitke i od protivnika.Uspeh u
inostranstvu,smisao za diplomatiju ili umetnost.Dobar brak ali sa
kriznim periodima.Ako su aspekti losi imace dosta bracnih
problema,problema sa ljudima iz okoline,sa kozom ili zubima.Zelece
popularnost ali nikako im nece polaziti za rukom da budu
prihvaceni.Nekada ce morati da odu iz domovine radi odredjenih
okolnosti.

U 8. kuciOvim osobama je napredovanje u svakom smislu izuzetno
vazno,uvek su u pitanju neki preobrazaji.Kroz losa iskustva oni
evoluiraju i grade svoj karakter.Imace krizne momente u karijeri i
poslu.Smrt i bol su sastavni deo njihovog zivota,sto ce ih dovesti u
poziciju da razmisle o svim svojim vrednostima.Pitanje njihove imovine
ce biti povezano sa smrcu (poslednja zelja,nastavljanje njihovog
dela,zaostavstina i sl.)Ovo su osobe koje uvek na neki nacin upravljaju
tudjim novcem.Tajanstveni su i tesko im je prici,svesno ili nesvesno
kriju svoje namere.Jaki su moralno i izdrzljivi u iskusenjima.Imaju moc
regeneracije,dosta volje,zarade tudjim novcem,neki cak imaju i posebne
darove ili paranormalne moci.Imace dosta kriza u zivotu.U losim
aspektima mogu biti neuravnotezeni,mogu imati materijalne i fizicke
krize,bolna iskustva,skloni porocima ili
samokaznjavanju.Perverzni,licemerni,mogu imati nesrecnih slucajeva.

U 9. kuciOsobe sa ovim polozajem imaju zaista dobru sudbinu,ovo je jedan
od najboljih polozaja Meseca.Jaki su materijalno i intelektualno.Dosta
ce putovati.Rano napustaju dom,nekada i domovinu,imaju jaku zelju za
slobodom i kretanjem.Ne trpe zavist i ogranicenja.Imaju sanse da
postignu veliki intelektualni uspeh imaju mnoge talente i
interesovanja.Plemeniti su,optimisti i posteni,skromni i zadovoljni
svojim zivotom.Interesovanje im privlace sve stvari stranog
porekla,imace dosta susreta sa strancima .Moralno su jaki,imace dosta
uspeha u diplomatiji,pravu ili religiji.Mogu postati poznati
publikacijama,pisanjem knjiga i sl.U losim aspektima mogu imati
intelektualne zablude,opasnosti od sekti,skupa ili opasna
putovanja,problema sa ocem ili porodicom kao i porodicom svog
partnera,problema sa decom.

U 10. kuciOve osobe su uglavnom preokupljene uspehom kao svojim tako i
svojih bliznjih.Reputacijom i priznanjima.Zele da steknu autoritet u
svojoj okolini i profesionalno.Cesto menjaju poslove jer zele da u
necemu ostvare nesto posebno.Izbegavaju sve sto bi moglo da steti
njihovom ugledu.Sa dobrim aspektima imace moc,uspeh i slavu.Pravedni su i
imaju jak osecaj odgovornosti,njihovi porodicni odnosi su jako dobri.Sa
losim aspektima tesko ce se priznavati njihove vrednosti,imace dosta
zakasnjenja u karijeri,preokreta i promena.Imace dosta neprijatelja u
svojoj okolini,ulozice mnogo vise od drugih energije da bi dosli do
uspeha koji im zaista pripada.Mogu imati i problema u braku.

U 11. kuciOvo su osobe koje vole udruzenja,vazno im je
prijateljstvo.Idealisti su u svakom pogledu,humani i ambiciozni.Zele
socijalni napredak i poboljsanje uslova zivota,kako za sebe tako i za
sve druge.Mentalno su izuzetno napredni,popularni i dobri prijatelji.U
losim aspektima imaju dosta razocarenja,naglih promena,pogresna
prijateljstva,nesigurni su i neobezbedjeni.Previse obaveza,napetost i
neostvarene planove. Zelece samostalnost sto ih moze povesti i u
zlodela.

U 12. kuciOve osobe imaju sposobnost samoanalize,osecajni su,cudljivi i
tajanstveni.Spoznace samocu,odbacenost i izgubljenost al ice im sve to
doneti konstruktivna iskustva.Zauvek ce ostati u anonimnosti.Privlace ih
nevidljive i tajanstvene stvari.Imace visok polozaj,cesto posao u
inostranstvu.Uspeh ce dobiti kroz tezak rad,duhovne su osobe koje
interesuje mudrost vise od materijalnog.U losim aspektima okolina im je
nenaklonjena,pate zbog drugih,imace problema u mladosti,sve ce im samo
od sebe izmicati.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime13/11/2011, 8:32 pm

PLANETA MERKUR KROZ ZODIJAK

Merkur je planeta koja je najbliža Suncu i NIKADA ne može biti
udaljenija od 28° od Sunca. Tradicionalno se smatra planetom intelekta, i
kao što nijedna planeta, tako ni on ne govori o koeficijentu intelekta.
On govori o tome kakav je neko govornik, kako piše, da li je poslovan,
da li voli da se kreće, da i voli da se svađa - ali ne i da li je
genije. S druge strane postoji aspekt sa Saturnom koji umanjuje
intelektualne sposobnosti. Tada čovek može biti verbalno slab, ćutljiv,
povučen ili da ima govornu manu - ali ne i glup!
Merkur NAM GOVORI kako čovek razmišlja, koliko je logičan, da li je
tehnički um, ili vizuelni tip, I TO ĆEŠ UTVRDITI VRLO PRECIZNO. Takođe
govori koliko je čovek brz u razmišljanju. Koliko je sposoban da se
koncentriše na neke stvari, kakva mu je memorija, da li dobro pamti.
Merkur je i planeta opažanja; pokazuje na koji način čovek prima utiske
iz okoline i kako ih obrađuje (čulne utiske). A i kako mentalno (umom)
reaguje. Da li je objektivan u obradi tih informacija koje primi. Dalje,
na šta je više upućen, sa čim rađe komunicira (sa svetom spolja ili
iznutra). Komunikacije su bitan element svakog Horoskopa. Merkur nam
pokazuje koliko razumemo sebe i druge, i koliko smo sposobni da jasno
artikulisano razmenimo informacije sa onim prekoputa.
JAKO JE VAŽNO IMATI DOBAR MERKUR ZBOG MEĐULJUDSKIH ODNOSA. Na osnovu
položaja Merkura utvrđujemo na koji način čovek saoseća sa okolinom.
Koliko jasno prati svoje i tuđe misli, koliko retoričkog dara ima u
sebi. Pa i na koji način to izražava.
Merkur je planeta obrazovanja, diploma srednjeg i nižeg obrazovanja.
Znači, pokazuje koliko smo sposobni da učimo, koliko volimo knjige i
informacije. On prikazuje period školskog doba. On je planeta
radoznalosti, visprenosti, lukavosti, snalažljivosti, pa tu vidimo
koliko te osobine posedujemo.
Merkur je planeta kretanja, koordinacija, pokreta; i u tom smislu koliko
smo mobilni, i da li su ti pokreti kordinisani i precizni. To je
planeta kraćih putovanja. Jupiter je dugih. Vlada prevoznim sredstvima,
ali i svim sredstvima za prenos informacija. Prema položaju Merkura
videćemo koliko često idemo na put, ali i kako ćemo proći u saobraćaju.
Loš Merkur je uvek upozorenje na opasnost u saobraćaju na kraćim
putovanjima. Merkur vlada manuelnom preciznošću, tehničko crtanje. On je
planeta dece i trgovine.
Simbol je rođaka, brata i sestre, komšija ili prijatelja iz svakodnevnog
površnog kontakta. U Horoskopu javnih ličnosti, on vlada medijima, tj
kako će ta ličnost proći u njima.

Zdravlje: on vlada ekstremitetima, nervima koji prenose informacije do
centara u mozgu. Kada je loš on je odgovoran zaparalize, za otežano
kretanje, znači, koordinacija pokreta. Takođe vlada sluhom i govorom.
Ako je loš odgovoran je za oštećeni sluh i nemogućnost da se čisto
govori.
Pozicija u Zodijaku. Naglašen Merkur je kada je u sedištu, u Blizancima,
Devici, i 13° Device, Vodoliji gde je najjači, a to su: I, III i X
kuća, donekle VI. Ukoliko se nekome tu nađe Merkur, za tu ličnost kažemo
da su Merkurovski tipovi. Bez dobrog Merkura nema dobrog govornika ili
pisca, umetnika, političara.

OSOBINE MERKUROVSKIH TIPOVA: Vrlo brzi, snalažljivi, lukavi,
neuhvatljivi, verbalno jaki, sve mogu da okrenu u svoju korist, izrazite
su logike, sa velikom sposobnošću da uoče detalje, uvek dobro
informisani, jako praktični, duhoviti, ali ponekad prevrtljivi (okreću
informacije usvoju korist). Sa njima je nemoguće izaći na kraj. Ima
veliku sposobnost da se izražava u pisanoj formi.

TIPOVI: Zanatlije, sportisti, alatničari, pisci, novinari ... Loše
aspektovan, ali jak: ne mora da umanji sposobnosti, ali sve izvrće na
zlo: falsifikatori, dzeparoši, varalice, lažovi, prestupnici (ne
kriminalci), nisu brutalni i nasilnici, to su situacije za ljude kojima
nedostaje mogućnost razmišljanja. Ovakvog Merkura uvek imaju
prestupnici. Loše kuće su: 8 i 12 , i tu Merkur ne može da se istakne.
Tu inače nema: oca, majke, ljubavi jer su za to nadležne druge planete.
Da li je neko sposoban da vozi kola govore II i III kuća, ili kako ćeš
proći u školi.

Merkur govori kakav nam je intelekt i na šta je usmeren. Odnosi se na
našu sposobnost da komuniciramo, i zelju za saznanjima, a to je spojivo
sa aktivnostima, kontaktima, putovanjima. Merkur reprezentuje sve ono
sto nam “pada na pamet”. Merkur je planeta pokreta, opazanja, intelekta,
razumevanja, odnosa sa drugima. Kazuje koliko logično razmišljamo, da
li smo analitični, kako mentalno (umom) reagujemo, koliko razumemo sebe i
druge, da li smo prilagodljivi? Da li smo naklonjeni: učenju, trgovini
ili kretanju, priči ili pisanju? Ova planeta pokazaće koliko ste
informisani, radoznali, lukavi, snalažljii, volite li da putujete? Kakvi
su vam odnosi sa rodjacima komšijama?
Znak gde se Merkur nalazi prikazuje način kako komuniciramo i psihološke
sfere gde leže naši mentalni talenati, našu intelektualnu stranu
ličnosti i tematiku koju prirodno dobro razumete i znate da objasnite -
pokazuje vas talenat!

Kuća gde se nalazi Merkur prikazuje odnosnu oblast u kojoj naši mentalni
talenti mogu da se najpraktičnije ispolje i upotrebe. Pokazuje oblast
kojoj smo intelektualno naklonjeni. Pokazuje smer misli, tj sferu
dešavanja. To je oblast u kojoj možemo realizovati naše potrebe da
napravimo kontakt. Pokazaće gde ćete možda kvariti odnose ili se
intelektualno nadmetati? Kuće u kojima je Merkur pokazuju s kojim
ličnostima najbolje uspostavljamo kontakt, kojima možemo nešto dati ili
od njih pozajmiti.
Aspekti Merkura pokazuju mentalne talenate i stil u komunikaciji, na
vrlo specifičan način. Oni ukazuju naše individualne interese i
sposobnosti. Našu spontanost, smirenost, sklonost nečemu,
manipulativnost.

Merkur u vatri, način razmišljanja treba da je pod uticajem ličnih
težnji, uverenja, nadanja, a osoba se verovatno IZRAŽAVA impulsivno,
jasno i sa oduševljenjem.
Merkur u zemlji, način razmišljanja treba da je pod uticajem praktičnih
razmatranja, a osoba se verovatno IZRAŽAVA sporo, strpljivo, oprezno,
svojstveno njoj samoj. Pomalo dogmatskih stavova.
Merkur u vazduhu, način razmišljanja treba da je apstraktan i teme su
društvena pitanja, a osoba se verovatno IZRAŽAVA objektivno, tačno i s
razumevanjem.
Merkur u vodi, način razmišljanja treba da je pod uticajem dubokih
obećanja, a osoba se verovatno IZRAŽAVA sa puno emocija i osetljivo.
Dobar položaj ukazuje da je velika mogućnost da se iskažete kao pisac,
glumac, posrednik, tumač, agent, bankar, transporter, saobraćajac,
kelner, trgovina, nauka, diplomatija, advokatura, novinarstvo. Loš
položaj neće umanjiti vaše sposobnosti, ali ukazuje na mogućnost da ih
iskoristite negativno tj da podvaljujete, falsifikujete: plagijator,
lopov, mešetar, lažov, da svuda bez potrebe zabadate nos.

Primeri:
- Preko VI kuće Merkur može da da podatak o vrsti posla za koji si talentovan.
- Sa lošim aspektima Merkura, može se javiti problem sa decom.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime13/11/2011, 8:33 pm

MERKUR U OVNU – Brzina misli. Nestrpljivost

Mislite brzo i težite da izrazite sebe isto tako. Teško da vas drugi
mogu pratiti i zapamtiti što govorite. Lako skačete s teme na temu, ne
završavajući predhodnu; lako vam “izleti” reč. Iako pomalo impulsivni,
napadni, drski i bezobrazni, ali lepo je družiti se s vama. Imate lepih
ideja i dosta je istine u vašim pricama, ali nemojte misliti da imate
monopol na istinu. Izbegavajte da delite lekcije i kritikujete druge,
jer ih to iritira. Kada budete naučili druge da slušate; suzbijete
nestrpljenje - biće vam mnogo bolje i bićete uspešniji. Na poslovnom
planu, prisutne su inspirativne ideje, a vi ste za brzu realizaciju, za
kontakte, ali se prvo uverite da li su vas drugi dobro razumeli. Niste
za duge staze, ni za planiranje, niti gde se traži mir - vi ste za posao
gde se brzo misli, radi i odlučuje samostalno.

KAKO RAZMIŠLJA: brzo i uprošćava stvari jer nema nijansi pošto vidi sve
crno/belo, brzo donosi zaključke, nameće svoje stavove, nema živaca sa
detaljima, želi što pre da dođe do rešenja i prilično je tada
nestrpljiv. Oštrouman je, kritičar, cinik, uprošćava stvari, nema
nijansi pošto vidi sve crno/belo; brzo donosi zaključke, nameće svoje
stavove, nema živaca sa detaljima, želi što pre da dodje do rešenja i
prilično je tada nestrpljiv. Upušta se u rasprave iako o tome nema baš
nekih znanja. Mnogo započne, malo dovrši. Lako se posvadja i naljuti,
munjevito reaguje, naglo menja stavove. Bez kontinuiteta je.

KAKO RAZGOVARA: Glasno, pa čak i viče bez potrebe, deluje agresivno, pa
čak i kada ne misli tako. On nije diplomatičan jer iz usta mu izleti i
ono što ne treba da kaže. Direktan je i iskren u govoru i ne zna da
slaže: “što na um to na drum”. Nisu dobri kada se brane jer to ne znaju,
ali su najbolji kada napadaju. Voli da gestikulira rukama.

SKLONOST: Puno ideja. To je tehnički um, lako kapira kako nešto
funkcioniše. Za trgovinu nema talenta, ali zato ima za alate, mašinstvo,
instrumente. Velike je brzine pokreta i njihovih koordinacija.
Intelektualac, pisac, žongler.

SARADNJA: nema spontanosti istinske saradnje, jer je i nametljiv i direktan.

RODJACI: Loš je u odnosima sa familijom, pa je i sklon odvajanju od njih.

DECA: Ovaj položaj Merkura pokazuje mušku decu: živahnu, oštroumnu, ali i
izvesne probleme sa njima (npr nemirna, samovoljna, ništa ozbiljno).

SAOBRAĆAJ: položaj koji uopšte nije dobar za saobraćaj zbog prebrze vožnje, impulsivnosti, nestrpljenja i nepažnje.

LOŠE OSOBINE: nestrpljivost, nemir, prevelika brzina reagovanja, upušta
se u rasprave o stvarima o kojima bas nema velikih znanja, impulsivnost
misaonog procesa sprečava ga da svoje ideje u potpunosti ostvari,
ponekad. Spreman da mnogo toga započne, ali ne i da dovrši. Vi ste
samostalni, odlucni i originalni i brzo procenjujete situacije i
munjevito reagujete. Žustre diskusije i polemike. Lako se uzruja,
posvadja i naljuti. Naglo menja stavove, a impulsivnost uzrokuje
prenagljene odluke. Treba da razvija strpljivost. Loš je u odnosima sa
familijom, pa je i sklon odvajanju od njih.

MERKUR U BIKU – Objektivan. Pažljiv. Strpljiv


Komunicirate polako, sporo, mirno, uverljivo i staloženo, ali nemate baš
osećaj za toleranciju, naročito ako vas provociraju. Vaš ton je
neosporno privlačan, jer se lepo IZRAŽAVAte. Potrebno vam je vreme da
razmislite, da bi ste formulisali to što želite da kažete, i ne volite
kada vas prekidaju u tome. Druge ljude slušate s punom paznjom. Na
poslovnom planu, opirete se promenama, tvrdoglavi ste, nepopustljivi,
uporni. Sigurnost, pre svega: i prvo ćete proveriti sve činjenice pre no
što poverujete ili ih saopštite drugima. Sve je to razlog propuštanja
povoljnih prilika. Prisutan je biznis talenat, glasovne mogućnosti,
administrativne aktivnosti, ekonomija i praktična realizacija – tamo gde
se uvećava vrednost. Teško da ćete napraviti grešku u smislu izbora
posla.

KAKO RAZMIŠLJA objektivno, mirno, trezveno i teško menja mišljenje.
Mentalno je stabilna ličnost i teško se kod nje primetiti nervoza.
Racionalna, optimistična osoba, ne pada u paniku kada se pojavi problem,
uvek nadje mirno rešenje. Ima dobru koncentraciju i pamćenje. Voli lake
mentalne teme. Ne žuri. Neelastičan, strpljiv, pedantan.

KAKO SE IZRAŽAVA: Pomalo usporen govor. Merkur doprinosi prijatnom i lepom glasu, često daje dobre pevače.

SARADNJA: Pažljiv, strpljiv, objektivan. Mentalno stabilani i teško ćeš
kod njih primetiti nervozu. Racionalan, optimističan, ne pada u paniku
kada se pojavi problem, uvek nađe mirno rešenje. Ima dobru
koncentraciju. Zbog hedonizma vole lake mentalner teme, ne vole dubioze
osim ako nije naglašena III kućA.

INTELEKTUALNE SKLONOSTI: Dobre koncentracije. Lepo peva, lep glas, lepo
piše, crta i ima lep rukopis. Znak je ekonomije i trgovine, pa taj
talenat može biti vezan za ove sfere. Malo više živosti joj nedostaje.
Ne voli dubioze pa zato ovde nema sklonosti ka filozofiji, više je
okrenut umetnosti, trgovini, ekonomiji i materijalistickom pogledu na
svet.

RODJACI: Braća i sestre su lepi, mirni i bogati, a odnosi sa njima su stabilni, i mogu dati dobre savete.

DECA: su lepa i stabilna, okrenuta umetnosti.

SAOBRAĆAJ: Nema problema u saobraćaju jer je nepokretljiv. Vozi lepa kola.

LOŠE OSOBINE: usporen govor, banalnost, plitkost u temama, neće da se
zamara. Ne žuri sa donosenjem sudova i odluka. Teško ga je nagovoriti da
odustane od svojih nauma. Više ga zanimaju praktične stvari, koje mogu
doneti korist, od apstraktnih teorija, religije i filozofije. Svemora da
se zasniva na realnim pretpostavkama i utemeljenjima.

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
Astrologija Empty
PočaljiNaslov: Re: Astrologija    Astrologija Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole
 
Astrologija
Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
LJUBAV, SMRT I SNOVI :: Između svetlosti i tame- piše se u temama ispod naslovne :: Astrologija-
Skoči na: