LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | Taj romanticni Balasevic | |
| |
Autor | Poruka |
---|
Zar ptica

Broj poruka : 0 Godina : 45 Location : Vorteeeeeeex :) Humor : Mama,sta znaci NORMALNO? To je program na ves masini ,duso. Datum upisa : 24.11.2010
 | Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 16/1/2013, 12:34 pm | |
| Uključila je razum. Shvatila je da sam, ipak, preveliko đubre i da je ne mogu voleti nikad. Voleti onako, klasično. Ne mogu biti tu za nju, a uvek ću očekivati da ona bude tu za mene. Ne mogu kad joj bude najteže doći i zagrliti je, mada znam da ona meni bi.
- Đorđe Balašević | |
|  | | Beskraj

Broj poruka : 21554 Godina : 44 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
 | Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 20/1/2013, 8:25 am | |
| Ti uvijek znaš najbolji način, s tobom lako branim naš tron... Ti si ta nit, taj rijetki začin koji daje poseban ton... Moj si mali čarobnjak... Koji donosi spas... A svi ti pajaci na pokretnoj traci nek žure bez nas... Đorđe Balašević | |
|  | | Tea

Broj poruka : 3261 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
 | Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 18/2/2013, 6:38 pm | |
| Tako mi je prirasla srcu, ne znam zašto, i ne znam kako, znam samo da mi je odjednom nakon toliko vremena srce brzo zakucalo, i to baš zbog nje. Ne viđam je često, nemam ništa njeno, osim onog osmjeha koji mi je zapeo u glavi, i nikako da izađe." - Balašević ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Beskraj

Broj poruka : 21554 Godina : 44 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
 | Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 20/3/2013, 9:00 pm | |
| "No, bilo kako bilo, ona je suvlasnik moje sudbine...Kupivši me za par osmeha na pijaci robova pomirenosti povela me je u svoju osamljenu palatu obraslu bršljanima mašte, dobro znajući da ću i ako me oslobodi nositi njen žig, da ću se ubuduće i rađati s njim, kao s neobičnim mladežom na mišici..." | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 20/3/2013, 9:01 pm | |
| ''Dječački sam vjerovao u tu neku romantičnu, vječnu ljubav. Ovo sve je došlo kao nekakav hladan tuš... Mislim da sam nakon svega ostao čovjek, i to mi je najvažnije. I spoznaje da nikog ja nisam povrijedio. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 24/3/2013, 7:34 am | |
| | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 24/3/2013, 7:46 am | |
| A bila je baš onakva kakvu sam je zamišljao prijatelju. Često bahata i bezobrazna. Bila je vrlo detinjasta i često se smejala iako nije baš bila srećna. Zaljubio sam se u njene oči, njen pogled, u njen osmeh, onaj najlepši. Iskreno se smejala, znaš? Nije želela da odraste, volela me, al’ to nije pokazivala, verovatno nije znala kako. Želeo sam je, želeo sam je pokraj sebe, al’ pustio sam je…otišla je. Balašević | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 28/3/2013, 9:06 am | |
| I, više nego dovoljno godina kasnije, možda nečija, možda proseda, možda bez ikoga, ti ćeš ugledati belog leptira na jorgovanu, i širom otvoriti prozore mameći ga da ti sobu opraši polenom i prolećem. A ulicom će prolaziti mali Cigan sa violom, videćeš samo drozdovo pero na šeširu kako promiče za šimširom, i začućeš Neku Staru Dobru Nepoznatu Pesmu, koju prvi put slušaš, a godinama je znaš... I zaplakaćeš, istog časa... I najzad shvatiti kako sam te voleo... Đorde Balasevic | |
|  | | LunaL.

Broj poruka : 0 Godina : 47 Location : Pod Lunom... Humor : kad se steknu uslovi... Datum upisa : 26.03.2013
 | Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 1/4/2013, 1:00 pm | |
| ____________________________________________ Na drhtavim rukama crtice, iscrtane , duboke... mape vremena koje je proslo. | |
|  | | LunaL.

Broj poruka : 0 Godina : 47 Location : Pod Lunom... Humor : kad se steknu uslovi... Datum upisa : 26.03.2013
 | Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 1/4/2013, 1:07 pm | |
| Po rubu duge hodati na dlanu mraza pupiti, šta jos o tebi dodati da te je lako prodati al' te je teško kupiti... Uz grivu vetra poleći sa svojom senom naći sklad sudbinu sebi proreći i biti povod ponekad da osmeh navrati u grad... ____________________________________________ Na drhtavim rukama crtice, iscrtane , duboke... mape vremena koje je proslo. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 22/5/2013, 3:11 pm | |
| Ma, uzalud… Uz život se ne prilaže uputstvo za upotrebu i svako to odredi kako ume: zanemi tamo gde bi drugi viknuo, nasmeje se gde bi drugi zaplakao, uvredi se tamo gde bi se drugi obradovao… Uđe u pogrešan vagon, siđe stanicu pre ili kasnije… Pokoleba se, samo prebaci veslo iz ruke u ruku, a struja ga odnese presudno dalje, odredi drugo mesto gde će pristati.
Balašević | |
|  | | LunaL.

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 31/5/2013, 10:31 am | |
| "Nismo se tražili, samo smo se našli... A sada tako nađeni kao da se opet tražimo. Možda je to smisao ljubavi, ta lepota neizvesnosti... Čekanje na nedočekano, nadati se u beznađu, grliti se bez zagrljaja, ljubiti se bez poljubaca, prožimati se u mislima... I spoznaja da smo tu negde. Tako blizu a tako daleko..."
- Đorđe Balašević ____________________________________________ Na drhtavim rukama crtice, iscrtane , duboke... mape vremena koje je proslo. | |
|  | | LunaL.

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 3/6/2013, 9:08 am | |
| "I onda shvatiš da onu pravu sretneš samo jednom u životu i nikada više. Da su samo jedne najdraže oči, samo jedan zagrljaj u koji se savršeno uklapaš, jedan osmijeh kojem se uvijek obraduješ... I onda kada sve to izgubiš, cio život tragaš za takvom jednom, pravom.. ali je nikada ne nađeš. I sa svakom pogrešnom, uvijek se vraćaš njoj, jedinoj pravoj, koja je daleko našla ono što joj ti nikada nisi pružio.. a mogao si."
Đorđe Balašević ____________________________________________ Na drhtavim rukama crtice, iscrtane , duboke... mape vremena koje je proslo. | |
|  | | LunaL.

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 2/7/2013, 9:16 am | |
| ____________________________________________ Na drhtavim rukama crtice, iscrtane , duboke... mape vremena koje je proslo. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 4/7/2013, 7:29 pm | |
| Ne, u redu je to što se ne uklapam, i takvi su potrebni svetu. Da nema nas, ne bi se ni znalo ko se uklapa, a ko ne. Ne merimo se mi prema običnima, već oni prema nama... Balašević | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 4/7/2013, 7:38 pm | |
| "Ma, uzalud... Uz život se ne prilaže uputstvo za upotrebu, i svako to odradi kako već ume, zanemi tamo gde bi drugi viknuo, nasmeje se gde bi drugi zaplakao, uvredi se tamo gde bi se neko obradovao... Uđe u pogrešan vagon, siđe stanicu pre, ili kasnije... Pokoleba se, samo prebaci veslo iz ruke u ruku, a struja ga odnese presudno dalje, odredi drugo mesto na kom će pristati..."
Đorđe Balašević | |
|  | | zrno ljubavi

Broj poruka : 0 Godina : 42 Location : Beograd Datum upisa : 04.02.2012
 | Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 27/7/2013, 2:14 pm | |
| | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 21/8/2013, 9:38 pm | |
| Mi smo se samo rastali. Onako kako se rastaju dvoje koji su se voleli u pogrešno vreme, a uz pogrešno vreme idemo i pogrešni mi. A nismo bili. Đorđe Balašević | |
|  | | Beskraj

| |  | | Beskraj

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 21/10/2013, 9:18 pm | |
| Šta ćeš, prijatelju... Prolete život za čas posla... Je l' tako? Kao brzi voz... Da, Braško... Ali ne kao brzi... Pre kao teretni voz... Voz koji satima čeka na sporednom koloseku. . . Pred nekim glupim signalom... Da bi onda najvećom brzinom projurio kraj najlepših pejsaža na svetu.. . Balašević. | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 7/2/2014, 9:46 pm | |
| | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 20/3/2014, 9:11 pm | |
| | |
|  | | Zar ptica

Broj poruka : 0 Godina : 45 Location : Vorteeeeeeex :) Humor : Mama,sta znaci NORMALNO? To je program na ves masini ,duso. Datum upisa : 24.11.2010
 | Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 24/5/2014, 8:54 am | |
| " Bila si moje najdraže, i tu sam najteže pogrešio. "
Đorđe Balašević | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 24/5/2014, 9:26 am | |
| | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 24/5/2014, 9:42 am | |
| | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 24/5/2014, 10:31 am | |
| | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 24/5/2014, 10:43 am | |
| | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 24/5/2014, 10:43 am | |
| | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 24/5/2014, 10:45 am | |
| | |
|  | | meseceva rosa

Broj poruka : 7858 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 1/6/2014, 12:16 pm | |
| ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

Broj poruka : 7858 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 1/6/2014, 12:17 pm | |
| ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 1/6/2014, 12:17 pm | |
Poslednji izmenio meseceva rosa dana 1/6/2014, 12:19 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 1/6/2014, 12:18 pm | |
| |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 26/6/2014, 10:18 am | |
| Da se pomirim s tim? Ne… ne pada mi na pamet… Jer kad bih se pomirio s tim, posvađao bih se sa svim onim u šta sam ikad verovao u ovom životu…
Đorđe Balašević | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 28/6/2014, 10:30 am | |
| Put do zvezda je samo etapa kružnog puta do sebe, i ako znaš prečicu nema potrebe da se puno lomataš po bespućima. Ne, bato. Stigao si čim kreneš ... Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu ... I eto ti. U tome je tajna. U tome je jedini trik ...
Đorđe Balašević, Dodir svile
| |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 5/7/2014, 12:49 pm | |
| Godinama sam se ponosio time što moje lice nije izlog mojih emocija, a to mi je izgleda pre pravilo probleme nego što ih je rešavalo? Ne, pile, tebe ću teško prevariti, kad sam ''takav'' onda sam u stvari prosto pomalo tužan, sećaš se, no, ja to obično prezdravim na nogama, sutra ću već zviždukati niz stepenište... Balasevic | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 6/7/2014, 7:09 pm | |
| I, eto... Istina je preplašena mala lisica... Najčešće je jedino vikom možeš isterati...
Đorđe Balašević | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 6/7/2014, 7:10 pm | |
| Laku noć, Ti, Mala Breskvo, kako si samo mogla da pomisliš da te neću otkriti po načinu na koji zadržavaš dah? Mirno spavaj, moja mila, sanjaj da si perce na krilu galeba skitnice kog praskozorje zatiče nadomak obala Biševa...
| |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 6/7/2014, 7:13 pm | |
| Nešto ću ti reći lutko, samo to nemoj pričati nikom. Ne moraš više čekati da se kazaljke sklope. Znam jednog dripca koji misli na tebe i kada su kazaljke potpuno raštrkane.... | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 4/8/2014, 8:06 am | |
| Put do zvezda je samo etapa kružnog puta do sebe, i ako znaš prečicu nema potrebe da se puno lomataš po bespućima... Ne, bato... Stigao si čim kreneš... Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu... I eto ti... U tome je tajna... U tome je jedini trik...
Balasevic | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 4/8/2014, 10:31 am | |
| | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 4/8/2014, 10:49 am | |
| "Bila je tuzna i rasminkana, ali mene nije moglo prevariti to sto je izgledala kao polovni andjeo. Znao sam da nema polovnih andjela. Ima ih samo umornih." | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 4/8/2014, 10:49 am | |
| Neki ljudi, jednostavno posjeduju ključ naše duše, a ostalima je uzalud provaljivati. | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 4/8/2014, 10:50 am | |
| "Niko normalan to ne bi uradio. Ali normalni se i ne pitaju na ovom svetu." Balasevic | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 7/8/2014, 6:52 pm | |
| | |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 3/9/2014, 10:39 pm | |
| ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 8/11/2014, 8:13 pm | |
| Precenio sam život, kao što precenjujem sve i svakog, i neki misle da se nepotrebno rasipam plaćajući prevelike cene na sve strane, ali ne radim to samo zato što sam veliki troškadžija. Ne, ne uvek. Ljude katkad precenjujem zato što me je sramota da imam posla samo sa jeftinima.. Balasevic | |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 19/11/2014, 9:36 pm | |
| I kada jednom odlučim da odem, neće mi nedostajati tvoj osmeh, ni glas, ni pogled. Nećeš mi ti nedostajati. Nedostajaću sebi onakav kakvog si me ti činila. Đorđe Balašević | |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 20/11/2014, 10:36 pm | |
| ...cula su naelektrisala vrhove prstiju kojim sam joj doticao kozu i pratio besprekornu liniju glatkih ramena, tragajuci uzalud za malom, najmanjom greskom. Mirisala je na Indiju, na breskvu, na izvor, biseri su virili iz tek odskrinute skoljke njenih usana, osetio sam u bradi laki drhtaj, jeku jedne davne groznice za koju sam mislio da umire kad te obuzme i da se vise ne moze vratiti ako je jednom prebolis. Da, zeleo sam je, jako sam je zeleo... Dodirnuo sam joj mali prst na nozi, bezuspesno pokusao da nadlanicom uklonim beleg iz detinjstva sa njenog levog kolena, udubio se u cudni raspored sicusnih mladeza na tilu vitkih ledja... I trgao se. Uplasen...Koliko to na njoj ima tajnih mesta koja bih zeleo da poljubim? Ali ne sad. Jednom. Mozda... Ja sam momak staromodan. Prevazidjen. Po mojoj religiji, moja zelja je samo pola zelje... Lepo sanjaj, mali misu nabareni. Ko zna da li ces mi ikad vise biti tako blizu? Mozda cu se kajati, mozda cu morati da se napijem svaki put kad se setim ove noci...Neka... Ako ikad budemo spavali zajedno, to ce biti onako kako sam zamislio. I kako Bog zapoveda. I niko nece spavati za vreme tog spavanja... Laku noc, njene pospane oci..."
(Djordje Balasevic ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic 3/1/2015, 2:21 pm | |
| Nešto sam načuo da sutra mozda ne postoji, pa bolje da odmah probamo sve...
Balaševic
____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: Taj romanticni Balasevic  | |
| |
|  | | | Taj romanticni Balasevic | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 4 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 4 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » Fotografija dana Danas u 1:26 am od meseceva rosa» medeno Juče u 8:43 am od Dusica Pajovic» Taj romanticni Balasevic 28/2/2021, 2:12 am od meseceva rosa» priznanje 25/2/2021, 10:17 pm od SaMar» Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 17/2/2021, 3:18 pm od majacvet» ŠTAMPARIJA FLEŠ ZEMUN 16/2/2021, 4:07 pm od meseceva rosa» O ČEMU TI TO? - CECILIJA 10/2/2021, 11:03 pm od CECILIJA» SEVERNA GRANICA 8/2/2021, 12:07 pm od panonski galeb» Ljubavne pesme 2/2/2021, 9:35 am od Isak Prov» ANAMNEZA 1/2/2021, 9:53 pm od ZEX» PSALMI LJUBAVI 6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović» Plavi tonovi... 27/11/2020, 1:57 am od meseceva rosa» Duhovne price 5/11/2020, 1:59 am od meseceva rosa» Na obodu neba 29/10/2020, 9:33 pm od Marr Inna» Mudre misli 16/10/2020, 1:46 am od meseceva rosa» Neozbiljna pitalica, bez filozofije molim 27/9/2020, 9:18 am od ZEX» ПИСМА 27/9/2020, 9:02 am od ZEX» GRESNIK 22/9/2020, 4:34 pm od inadzija» Poruka vasoj ljubavi..., Ucinite to ovde 2/9/2020, 3:42 pm od ZEX» Srodne duse 12/8/2020, 3:55 pm od BiMoglaDaMogu» Sve o Skorpijama, Vazi i za znak i podznak... 6/8/2020, 12:21 am od ZEX» O BOLU 28/7/2020, 4:09 pm od ZEX» Srednjevjekovni gradovi Crne Gore  15/7/2020, 1:06 am od meseceva rosa» Priče i bajke 14/7/2020, 1:26 am od meseceva rosa» Iz Antologije srpske poezije 5/7/2020, 11:45 pm od ZEX» Zaključavanje foruma 10/6/2020, 3:49 pm od Masada» Mario Vargas Ljosa 9/6/2020, 3:59 pm od meseceva rosa» Ismail Kadare 9/6/2020, 3:48 pm od meseceva rosa» Marguerite Yourcenar 9/6/2020, 3:33 pm od meseceva rosa» Pearl Buck 9/6/2020, 3:19 pm od meseceva rosa» Vuk Drašković 9/6/2020, 3:03 pm od meseceva rosa» Filip Petrović - pesme 8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic» Zbignjev Herbert 5/6/2020, 6:34 pm od meseceva rosa» Ela Peroci 5/6/2020, 6:22 pm od meseceva rosa» Skadarlija 4/6/2020, 1:02 am od ZEX» Ruski Ženski Glas 1/6/2020, 6:08 pm od ZEX» Biserje mojih godina godina 31/5/2020, 11:12 am od Masada» Nase autorske fotografije  28/5/2020, 12:59 pm od Tea» Citati Bukovskog 19/5/2020, 2:12 am od meseceva rosa» Citati o zenama 12/5/2020, 10:36 pm od Nostromo» Brisanje Youtub - ova 6/5/2020, 1:10 am od meseceva rosa» Noćas me gubiš 4/5/2020, 7:21 am od Masada» Zena i cvece 1/5/2020, 1:34 am od meseceva rosa» Moja romanticna skitanja net-om :) 28/4/2020, 3:12 am od Tea» ROMANTIKA BEZ REČI " 28/4/2020, 2:05 am od meseceva rosa» Razbijemo monotoniju bojom 5/4/2020, 2:07 am od meseceva rosa» DEKOLTEI 22/3/2020, 1:52 am od meseceva rosa» Rimujemo reci 16/3/2020, 2:47 am od meseceva rosa» Asocijacije 15/3/2020, 2:49 am od meseceva rosa» Tajna 28/2/2020, 2:40 am od meseceva rosa |
|
|