LJUBAV, SMRT I SNOVI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LJUBAV, SMRT I SNOVI

Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
 
PrijemTražiRegistruj sePristupi
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta.
Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte.
Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo.
Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma !

 

 Peter Paul Rubens

Ići dole 
AutorPoruka
besherat

besherat

Ženski
Broj poruka : 4371
Datum upisa : 18.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime23/3/2009, 11:00 pm

Peter Paul Rubens 5aee4c3412
Peter Paul Rubens je bio značajna osoba baroknog slikarstva 17. stoljeća i pokretač novog slikarstva pokreta, boja i senzualnosti. Najpoznatiji je po svojim protureformatorskim oltarskim slikama, portretima, pejzažima, i povijesnim slikama mitoloških i alegorijskih tema.

Uz veliki studio u Antwerpenu gdje je stvarao slike popularne kod plemstva i kolekcionara cijele Europe, Rubens je bio klasično obrazovan u humanističkoj školi, kolekcionar umjetnina, i diplomat koji je proglašen vitezom od kraljeva Filipa IV. Španjolskog i Karla I. Engleskog.

Rubens je rođen u Siegenu, Njemačka, od roditelja Jana Rubensa i Marije Pypelincks. Njegov otac i majka kalvinisti pobjegli su iz Antwerpena u Koln 1568. godine nakon pojačanih vjerskih previranja i progona protestanata za vrijeme Španjolske vladavine Nizozemskom Fernanda Álvareza od Toleda, trećeg vojvode od Albe. Jan Rubens je postao pravnim savjetnikom (i ljubavnikom) Anne Saske, druge žene Williama I. te se doselio u njen dvor u Siegenu 1570. Uslijedilo je pritvaranje zbog preljuba, a Peter Paul Rubens se rodio 1577. Obitelj se vratila u Kӧln slijedeće godine. Godine 1589., dvije godine nakon očeve smrti, Rubens se s majkom vratio u Antwerpen gdje je primljen u katoličku školu. Religija je odigrala važnu ulogu u njegovom kasnijem radu i Rubens je kasnije postao vodeći glas katoličkog protureformatorskog slikarstva.

U Antwerpenu, Rubens je završio humanističko obrazovanje, učio latinski i klasičnu literaturu. S četrnaest godina započeo je umjetničku naobrazbu kod ponajboljih gradskih slikara tog doba. Većina njegovog obrazovanja sastojao se u kopiranju ranijih djela, kao što su drvorezi Hansa Holbeina mlađeg i grafike Marcantonia Raimondija prema Rafaelu. Rubens je završio svoje naukovanje 1598. u vrijeme kada je primljen u “Ceh sv. Luke” kao neovisan majstor.

Konjanički portret vojvode od Lerma, Prado, Madrid. Rubens je naslikaoovu sliku prilikom svog prvog putovanja u Španjolsku 1603.
Obožavanje Djevice, 1608. ulje na slitini i bakru, Santa Maria u Vallicelli, Rim. Ovo je središnja ploča visokog oltara.Godine 1600. Rubens je putovao u Italiju, najprije u Veneciju, gdje je vidio djela Tiziana, Veronesea i Tintoretta prije no što se smjestio u Mantovi na dvoru vojvode Vincenza I. Gonzage. Način bojenja i kompozicije Veronesea i Tintoretta imale su direktan učinak na Rubensovo slikarstvo, a na njegov kasniji, zreli stil utjecao je više Tizian. S vojvodinom financijskom podrškom Rubens je otputovao do Rima i Firence 1601. Tamo je studirao djela klasične grčke i rimske umjetnosti i kopirao djela talijanskih majstora. Helenistička skulptura Laokontova skupina je imala osobit utjecaj na njega, kao i umjetnost Michelangela, Rafaela i leonarda. Na njega su također utjecale i iznimno naturalističke slike Caravaggioa. Kasnije je čak napravio kopiju njegova Polaganja u grob, te predložio je svom meceni,vojvodi od Mantove, da kupi od Caravaggia njegovu “Smrt djevice” (Louvre).
Nazad na vrh Ići dole
besherat

besherat

Ženski
Broj poruka : 4371
Datum upisa : 18.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime23/3/2009, 11:01 pm

Rubens je putovao u Španjolsku u diplomatskoj misiji 1603. noseći poklone obitelji Gonzaga na dvor Filipa III. Dok je bio ondje vidio je bogatu kolekciju Rafaelovih i Tizianovih djela koje je skupio kralj Filip II.Ovo je bilo prvo njegovo putovanje, od mnogih u karijeri, na kojima je kombinirao umjetnost I diplomaciju.
Od 1604. proveo je četiri godine u Mantovi, Genovi i Rimu gdje je naslikao brojne portrete na osobit način koji će kasnije utjecati na rad slikara kao što su: Anthony van Dyck, Joshua Reynolds i Thomas Gainsborough. U to vrijeme započinje oslikavati gradske palače i crkvene oltare kao što je trodijelni oltar "Santa Maria u Vallicelli".
Utjecaj Italije na Rubensa bio je izniman. Pored umjetničkih utjecaja, Rubens se nastavio dopisivati s talijanskim prijateljima cijeli svoj život; čak se i potpisivao kao "Pietro Paolo Rubens" i često govorio o povratku na poluotok – želja koja mu se nije ostvarila.

"Podizanje križa", 1610.–11., središnja ploča oltara Gospine katedrale u Antwerpenu.Čuvši za majčinu bolest 1608., Rubens se uputio u Antwerpen, no majka mu je umrla prije njegova dolaska. Njegov povratak u Antwerpen se podudarao s godinama novog prosperiteta zahvaljujući “Antwerpenskom sporazumu” iz 1609. kojim je nastupilo “dvanestogodišnje primirje”. U listopadu iste godine Rubens je postavljen za dvorskog slikara austrijskog vojvode Alberta i Isabelle Španjolske, upravitelja Nizozemskih pokrajina. Dozvoljeno mu je da svoj studio iz dvora u Bruxellessu preseli u Antwerpen. S nadvojvotkinjom Isabellom ostao je u dobrim odnosima sve do njene smrti 1633., ne samo kao njen slikar nego i veleposlanik i veleposlanik. Još je više učvrstio veze s gradom 1609., oženivši Isabellu Brandt, kćerku vodećeg Antwerpenskog građanina i humanista Jana Brandta.

Godine 1610., Rubens se preselio u novu kuću s ateljeom koji je sam dizajnirao u maniri talijanskih vila. Danas poznata kao Rubenshuis muzej u centru Antwerpena, njemu je služila kao radionica, ali i kao škola za njegove učenike i galerija za njegovu osobnu kolekciju umjetnina i knjiga koja je bila najveća u Antwerpenu. Njegov najpoznatiji učenik bio je Anthony van Dyck, koji će postati vodećim flamanskim portretistom koji je često surađivao s Rubensom. Također je surađivao s drugim umjetnicima u gradu, poput slikara životinja Fransa Snydersa, koji je zaslužan za orla na njegovoj slici Okovani Prometej, kao i slikarom cvijeće i njegovim dobrim prijateljem Janom Brueghelom starijim.

Peter Paul Rubens i Frans Snyders, Okovani Prometej, 1611.-12., Muzej umjetnosti, Philadelphia.Oltarne slike za Gospinu katedralu u Antwerpenu su utvrdile njegovo mjesto kao vodećeg slikara Flandrije. “Podizanje križa”, centralna slika oltara, na primjer, pokazuje njegovu sposobnost da uklopi Tintorettovo Raspelo iz Venecije, Michelangelove dinamične figure i svoj osobni stil. Ova slika postala je reprezentativnim primjerom baroknog religijskog slikarstva.
Nazad na vrh Ići dole
besherat

besherat

Ženski
Broj poruka : 4371
Datum upisa : 18.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime23/3/2009, 11:02 pm

Rubens je iskoristio tiskane ilustracije u knjigama kako bi još više proširio svoju slavu širom Europe. Izuzev nekoliko sjajnih bakropisa, on je samo crtao predlške po kojima su stručnjaci kao Lucas Vorsterman pravili grafike. Ipak je sam uradio nekoliko drvoreza.

Rad za Mariju de' Medici i diplomatske misije (1621.–1630.)

Iskrcavanje Marije de' Medici u Marseillesu, 1622.-25., ulje na platnu, 394 × 295 cm, Louvre.Godine 1621., kraljica Francuske, Marija de' Medici naručila je od Rubensa dvije velike alegorijske slike koje su trebale slaviti njezin život i njezina muža Henrika IV. za “Luxemburšku palaču” u Parizu. Louvreu, postavljena je 1625., ali nikada nije bila potpuno dovršena. Mariju je protjerao iz Francuske njezin sin Luja XIII. i umrla je u Kolnu 1642. godine, u istoj kući u kojoj je Rubens živio kao dječak.

Po isteku Dvanaestogodišnjeg primirja 1621. godine, Španjolski Habsburgovci su povjerili Rubensu više diplomatskih misija i on je bio veoma aktivan do1630. Kretao se od Engleskog do Španjolskog dvora u pokušaju da postigne mir između Španjolske Nizozemske i Nizozemskih ujedinjenih pokrajina. Također je putovao u sjevernu Nizozemsku kao umjetnik, ali i kao diplomat gdje je prepoznat kao izniman gospodin. U tom razdoblju dvaput je primio viteški naslov, najprije od kralja Filipa IV. Španjolskog 1624., a potom i od kralja Karla I. Engleskog 1630. Primio je i počasnu titulu majstora umjetnosti sveučilišta u Cambridgeu 1629.

Rubens je proveo nekoliko mjeseci u Madridu od 1628.–1629. gdje je pored svoje diplomatske misije naslikao i nekoliko važnih djela za kralja Filipa IV. Tu se sprijateljio sa slikarom Velazquezom, te su njih dvojica planirali skupa otputovati u Italiju, ali Rubens se morao vratiti u Antwerpen i Velázquez je putovao bez njega.

Rubens je ubrzo morao otputovati u London gdje je ostao do 1630. i naslikao jednu od najvažnijih slika ovog perioda – Alegorija Mira i Rata (1629; Nacionalna galerija u Londonu. Ona oslikava umjetnikovo snažno zalaganje za mir, a poklonjena je kralju Karlu I.

Portret Hélène Fourment (Het Pelsken), oko 1630tih. Kunsthistorisches Museum, Beč.
Posljednje godine (1630.–1640.)
Rubens je posljednju deceniju proveo u Antwerpenu i okolici. Iako je bio zaokupljen slikanjem za svod Dvorane za bankete arhitekta Inigo Jonesa u Palači Witehall u Londonu, našao je vremena za osobna umjetnička istraživanja.

Godine 1630., četiri godine nakon smrti njegove supruge, 53-godišnji slikar oženio je 16godišnju Hélène Fourment. Hélèna je inspirirala pozamašne figure na mnogo njegovih slika od 1630tih, uključujući: Venerina gozba (Kunsthistorisches Museum, Beč), Tri Gracije (Prado, Madrid) i Parisov sud (Prado, Madrid). U kasnijim slikama koje je radio za španjolski dvor, umjetnikovu mladu ženu su prepoznali na slikama.

Farmeri se vraćaju s polja, oko 1635.-8., Galerija Pitti, Firenca.Godine 1635., Rubens je kupio imanje izvan Antwerpena, dvorac de Steen (Het Steen) gdje je proveo mnogo svog vremena slikajući pejzaže koji odražavaju njegov kasni stil koji se oslanja na Nizozemsku tradiciju Pietera Brueghela.

Rubens je preminuo od gihta 30. svibnja, 1640. Sahranjen je u crkvi sv. Jakova u Antwerpenu. Ostavio je za sobom osmero djece, tri s Isabellom i petero s Hélènom; njegovo najmlađe dijete je rođeno osam mjeseci nakon njegove smrti.
Nazad na vrh Ići dole
besherat

besherat

Ženski
Broj poruka : 4371
Datum upisa : 18.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime23/3/2009, 11:03 pm

Djela

"Otmica Leukipovih kćeri", 1615., ulje na platnu, 224 x 211 cm, Alte Pinakothek, München.Rubens je bio plodan autor koji je stvarao uglavnom religijske teme, povijesne motive i lovačke scene u koje je uključivao mitološke likove. Naslikao je nekolikoportreta, uglavnom prijatelja i autoportrete, kao i nekoliko pejzaža pred kraj svog života. Dizajnirao je tapiserije i grafike, ali i svoju kuću.

Njegovi crteži su iznimno snažni ali bez detalja; također je često koristio skice s uljenim bojama. Posljednji je umjetnik koji je pored slikanja na platnu još slikao i na drvenim pločama, te oltarne slike na kamenu škriljevcu kako bi izbjegao refleksije.

Kako je bilo uobičajeno u to vrijeme, Rubens je imao veliku radionicu u kojoj je slikao, ali ponekad dopuštajući drugim slikarima da slikaju pojedine dijelove slike, a ponekad samo nadgledajući stvaranje slike.

"Parisov sud", 1630., ulje na platnu, Nacionalna galerija, London.Njegova strast za slikanjem punašnih žena postala je pojmom za 'Rubensizam' ili 'Rubensovski', dok se koristi i izraz “Rubensovske” za punašne žene, naročito u Nizozemskoj.

Na aukciji kuće Sotheby's 10. lipnja 2002., Rubensova novopronađena slika “Masakr nevinih” prodana je za £49.5 milijuna, ili 76.2 milijuna USA $ lordu Thompsonu.

Hronoloski popis poznatijih djela
"Skidanje s križa", 1602., -ulje na dasci, 420.5 × 320 cm, oltar Gospine katedrale u Antwerpenu.
"Markiza Brigida Spinola-Doria", 1606., -ulje na platnu, Nacionalna galerija, Washington.
"Samson i Dalila", 1609.-1610., -ulje na platnu, 185 × 205 cm, Nacionalna galerija, London.

"Bitka s Amazonkama", 1619., -ulje na platnu, 121 × 165 cm, Alte Pinakothek, München.Honeysuckle Bower, 1609.-1610., -ulje na platnu, 178 × 136.5 cm, Alte Pinakothek, München.
"Podizanje križa", 1610.-11., -ulje na dasci, 462 × 341 cm, Gospina katedrala u Antwerpenu.
"Masakr nevinih", oko 1611., -ulje na platnu, kolekcija Liechtenstein, Beč.
"Okovani Prometej", 1611.-12., -ulje na platnu, 243,5 × 209,5 cm, Muzej umjetnosti, Philadelphia.
"Sveti Juraj sa Zmajem", oko 1620., -ulje na platnu, 427 × 312 cm, Prado, Madrid.
Ciklus slika za Mariju de' Medici, 1621.–1630.
"Uznesenje Djevice", 1625.-26., -ulje na dasci, 490 × 325 cm, Gospina katedrala u Antwerpenu.
Pad čovjeka, 1629., -ulje na platnu, 288 × 255 cm, Alte Pinakothek, München.
"Venerina svečanost", oko 1635., -ulje na platnu, 217 × 358 cm, Kunsthistorisches Museum, Beč.
"Tri gracije", 1636.-38., -ulje na platnu, 221 × 181 cm, Prado, Madrid.
"Parisov sud", oko 1638.-39., -ulje na platnu, 144,8 × 193,7 cm, Nacionalna galerija, London.
Nazad na vrh Ići dole
besherat

besherat

Ženski
Broj poruka : 4371
Datum upisa : 18.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime23/3/2009, 11:05 pm

Peter Paul Rubens 1cecfdc601
Nazad na vrh Ići dole
besherat

besherat

Ženski
Broj poruka : 4371
Datum upisa : 18.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime23/3/2009, 11:06 pm

Peter Paul Rubens C9fb290066
Nazad na vrh Ići dole
besherat

besherat

Ženski
Broj poruka : 4371
Datum upisa : 18.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime23/3/2009, 11:07 pm

Peter Paul Rubens 4ce36851c4
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime9/1/2010, 9:31 pm

Peter Paul Rubens Bilder_paul-peter-rubens-amazonenschlacht-08620

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime20/6/2010, 1:05 pm

Peter Paul Rubens Rubens_leda_mit_schwan

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime21/7/2010, 11:19 pm

Peter Paul Rubens Rubens388

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime16/9/2010, 10:32 pm

Peter Paul Rubens Rubens-p

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime21/10/2010, 9:37 pm

Peter Paul Rubens Rubens_four_continents

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime26/10/2010, 9:43 pm

Peter Paul Rubens Rubens%20056

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime1/11/2010, 9:15 pm

DIPLOMATIJA I ZNAČAJNA ODLIKOVANJA

Za manje od četiri godine,od 1622. do 1625. godine, Rubens izrađuje za Luksemburšku galeriju u Parizu 24 velike kompozicije Istorije Marije Medići (Luvr). Stvarnost, alegorija i mitologija tu se spajaju na maštovit,ponekad komičan način, ali retorika se zaboravlja pred komadima kao što su Sirene sa Iskrcavanja u Marseju i portreti Krunisanja Marije Medići.
Od 1627 do 1630. Rubens, koji je postao intimni savjetnik infantkinje Izabele, umješan je u značajne događaje koji potresaju Evropu. U Madridu je 1628. godine i zbližava se sa Velaskezom. U Londonu je od 1629 do 1630. gdje pregovara o miru između Španije i Engleske. Njegove slike za jedan od plafona u Vajtholu, rađene u Briselu od 1629 do 1634. godine, postavljene su 1636. godine.

Peter Paul Rubens Rubens-southey-river-gannell-149

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime30/11/2010, 8:18 pm

Peter Paul Rubens Rubens

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime14/1/2011, 11:56 pm

Peter Paul Rubens Rubens

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime28/1/2011, 10:09 am

Peter Paul Rubens Rubens-southey-river-gannell-149

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
aquarius

aquarius

Muški
Broj poruka : 0
Location : Beograd
Datum upisa : 22.02.2010

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime28/1/2011, 1:28 pm

Peter Paul Rubens Earth-water
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime2/3/2011, 9:55 pm

Peter Paul Rubens Dragon

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime6/3/2011, 6:25 pm

Peter Paul Rubens Rubens%20018

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime11/3/2011, 9:16 pm

Peter Paul Rubens Rubensclarafe5

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21554
Godina : 44
Location : Na pola puta sreci
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime25/4/2011, 10:10 pm

Peter Paul Rubens 63389_138851619504350_100001385389972_236841_5091179_n

____________________________________________
Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno.
Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog.
'Moja je krv moj put do tebe'

https://www.youtube.com/watch?v=XoaSOYGedjg&feature=player_embedded
Nazad na vrh Ići dole
Gost
GostPeter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime9/7/2011, 6:52 pm

Peter Paul Rubens 458px-Peter_Paul_Rubens_105
Nazad na vrh Ići dole
Gost
GostPeter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime9/7/2011, 6:53 pm

Peter Paul Rubens 419px-Rubens_lerma
Nazad na vrh Ići dole
Gost
GostPeter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime9/7/2011, 6:53 pm

Peter Paul Rubens 517px-Peter_Paul_Rubens_032
Nazad na vrh Ići dole
Gost
GostPeter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime9/7/2011, 6:53 pm

Peter Paul Rubens 465px-Peter_Paul_Rubens_004
Nazad na vrh Ići dole
Gost
GostPeter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime9/7/2011, 6:54 pm

Peter Paul Rubens 800px-Peter_Paul_Rubens_060
Nazad na vrh Ići dole
Gost
GostPeter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime9/7/2011, 6:54 pm

Peter Paul Rubens Rubens_Venus_at_a_Mirror_c1615
Nazad na vrh Ići dole
Gost
GostPeter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime9/7/2011, 6:55 pm

Peter Paul Rubens 750px-Peter_Paul_Rubens_Massacre_of_the_Innocents
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
Peter Paul Rubens Empty
PočaljiNaslov: Re: Peter Paul Rubens   Peter Paul Rubens Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole
 
Peter Paul Rubens
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
LJUBAV, SMRT I SNOVI :: Slikari, vajari, fotografi- piše se u temama ispod naslovne :: Šta stvoriti bojama-
Skoči na: