LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | Ceznja | |
| Autor | Poruka |
---|
Tea

Broj poruka : 3261 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
 | Naslov: Ceznja 6/6/2011, 12:59 am | |
| Čeznem da se uselim u tebe, da ti postanem način i jedini mogući odraz onog najskrivenijeg u tebi. Da ti obojim svijet bojama ljubavi, i da prepoznaš moj lik u svemu što vidiš. Čeznem da ti kažem sve riječi koje sam godinama skupljala i čuvala, koje su postale dio mene i koje su jedini način da ti poklonim dušu. I ljubav. Ljubav koja se svakim pogledom iznova rađa i ne umire. Ljubav, čija se veličina ne može otkriti, kao ni veličina svemira. Ljubav, koja se riječima ne može iskazati. Ali ipak čeznem da ti kažem sve riječi, iako mi je teško da se usudim da izrazim i ograničim tu neobjašnjivu veličinu na par možda besmislenih riječi. Čeznem da tražeći sebe pronađemo jedno drugo. Da jedno u drugom otkrijemo ostvarenje naših želja. Da ispunjeni jedno drugim savladavamo prepreke na putu u neki novi svijet koji će dobiti ime naše ljubavi. Čeznem… da i bez riječi shvatiš sve što želim da ti kažem. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Ceznja 6/6/2011, 1:05 am | |
| ceznja  |  |
| Mojih nadanja uzdah dok leti prostranstvima sna tebe zove, kao zov u noc moli rijecima ocajnika neka bude kao nekada. U oku mi bol najdrazeg pjesnika. Provuci prste kroz tragove sjecanja i reci: Idemo, idemo kao nekada glasom ratnika. Iza nas otisci cipela, lakiranih i sjajnih, samo meni i tebi znanih uspomena, i strah da te imam i zadrzim leptiricu jer svaki cvijet bio je tvoj a trn u srcu zivot moj. I suza poneka, tek toliko da se zna: Ljubim te i sanjam lagano kako koracas do kraja puta, tamo negdje gdje vec odavno noc prije zore luta. E tamo cu cekati, tek sjena ja, i prije i poslije ovog nemirnog pjesme . . . dna. Z.Dakovic | ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
Poslednji izmenio Tea dana 6/6/2011, 1:12 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Ceznja 6/6/2011, 1:11 am | |
| ♥♥♥...Skupljala se duboko u grudima...Sva čežnja dugih godina... Sve ljubavi sanjane, nedosanjane...Sve želje prazne postelje... U jednu se izlile...Oko tebe, svile...Svi neostvareni snovi... K'o bedem visoki zidovi...Porušeni, preskočeni... U ljubav moju pretočeni...♥♥♥  ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Ceznja 6/6/2011, 1:17 am | |
| ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Ceznja 6/6/2011, 3:17 pm | |
| Čeznem da tražeći sebe pronađemo jedno drugo. Da jedno u drugom otkrijemo ostvarenje naših želja. Da ispunjeni jedno drugim savladavamo prepreke na putu u neki novi svijet koji će dobiti ime naše ljubavi. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | meseceva rosa

Broj poruka : 7858 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Re: Ceznja 6/6/2011, 6:03 pm | |
| Ceznja
Pod krosnjama U gnijezdima Od sumraka Bez svitanja Moja kosa
Pod prstima U sakama Od primraka U sljepilu Moja ceznja
Pod strehama Pokisla Traganjem Ubijena sjen
Miroslava Odalovic ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Ceznja 31/10/2011, 2:02 pm | |
| Čežnja
Događa se to u jesenjoj noći kada pada kestenje po asfaltu i kada se čuju psi u daljini, i kada se tako neopisivo javlja čeznja za nekim tko bi bio dobar, naš, bliz, intiman, drug, i kome bi mogli da pišemo pismo. Ispovijedali bismo mu sve što leži na nama. Pismo bi mu pisali, a njega - nema.
Krleža ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Ceznja 31/10/2011, 2:21 pm | |
|  Čežnja i ganuće Autor: Kosjenka Muk Da li vas ponekad, možda pri nekoj filmskoj sceni, vijestima, muzici ili čak pojedinoj riječi koju ste čuli ili pomislili, obuzme ganuće i neodređeni osjećaj čežnje? Jeste li pokušali zastati, istražiti što se krije u tim osjećajima i kamo će vas oni povesti? Ako ih prihvatite, pratite, uđete u svoje srce dok ostajete u mislima sa slikom ili zvukovima koji su izazvali te osjećaje, možda će vas preplaviti nešto poput sjećanja na davno zaboravljenu ljepotu, nešto veličanstveno i dragocjeno. Možda ste ih zanemarivali ili čak izbjegavali. Možda ste ih doživljavali kao tugu i nedostatak i odbijali. U početku, čežnja i ganuće mogu se činiti bolnima ili nelagodnima. Kao što svoje želje često odbacujemo ili potiskujemo jer smo ih naučili povezivati s ograničenjima, kaznom ili osjećajem nedostatka, tako i ove osjećaje možemo izbjegavati jer nam mogu osvijestiti što bitno propuštamo u svom životu. No, kao što je i zdrava želja kad si je priznamo i dozvolimo osjetiti vrlo kreativan i motivirajući osjećaj, tako su i čežnja i ganuće. Možda ćete prepoznati čežnju za autentičnošću – za prepoznavanjem, doživljavanjem i izražavanjem svog pravog „ja“. Možda ćete se podsjetiti na slobodu – slobodu od nezdravog srama, krivnje, manipulativnih ograničenja i pokoravanja predrasudama i krutim ulogama. Možda će vas ganuti prizori zajedništva ljudi i međusobne pomoći i ljubavi. U svakom slučaju, snaga emocija pokazuje da se radi o nečem važnom za vas. Kako bi bilo ispuniti tu čežnju, doživjeti te veličanstvene osjećaje ne samo jednom, nego kontinuirano tokom života? Koristite čežnju i ganuće – oni vas mogu dovesti do osjećaja i dijelova sebe za kojima ste tragali cijeli život. Osjetite ih, pojačajte, proširite. Oni nisu ovdje bez razloga – mogu biti vodstvo prema onome tko stvarno jeste i što stvarno želite. Početni osjećaj boli ili preplavljenosti možda nastaju zbog dojma ljepote koja je gotovo prejaka da bi je podnijeli. Pustite osjećaje da teku, čak i ako su bolni, i potražite što je još prisutno u tom iskustvu iza boli. Možda ćete se podsjetiti životne staze s koje ste skrenuli, svojih davno zaboravljenih snova. Čežnja i ganuće su tu da vas podsjete, da vas prizovu natrag iz rutine. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | meseceva rosa

Broj poruka : 7858 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Re: Ceznja 2/11/2011, 10:40 pm | |
|  Čežnja (Milan Rakić) Danas cu ti dati, kada vece padne, u svetlosti skromnoj kandila i sveca, u cistoti duse moje, nekad jadne, citavu bujicu proletnjega cveca. U sobi ce biti sumrak, blag ko tvoje srce, sumrak stvoren da se dugo sanja. Na oknima svetlim zabljestace boje U taj svezi trenut prvoga saznanja… Sve ce biti lepse, sve draze i vise, noc koja se spusta, svet sto mirno spava, dugo mrtvo polje na kome mirise krzljava i retka u busenju trava. I tako kraj cveca ostacemo sami… - Prolice se tada, kao bujne kise, stidljivi sapati u blazenoj tami, i reci iz kojih prolece mirise… ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Ceznja 3/4/2019, 1:28 am | |
|
Čežnja
Sanjam da češ doći: jer mirišu noći, a drveće lista, i novo se cveće svakog jutra rodi; jer osmesi ljupki igraju po vodi i prolećnim nebom što od sreće blista;
jer pupe topole i kao da ho6e k nebu, pune tople, nabujale žudi; jer u duši bilja ljubav već se budi, i mirisnim snegom osulo se voće;
jer zbog tebe čežnje u vazduhu plove; jer priroda sva se za tvoj doček kiti. Cveće, vode, mž(|le, jablanovi viti, sve okolo mene čeka te i zove.
Dođi! Snovi moji u gustome roju tebi lete. Dođi, bez tebe se pati! Dođi! Sve kraj mene osmeh će ti dati i u svemu čežnju opazićeš moju.
Desanka Maksimović
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Ceznja 3/4/2019, 1:36 am | |
| ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Ceznja 3/4/2019, 1:37 am | |
| ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Ceznja 13/9/2019, 1:45 am | |
|
ČEŽNJA
U daljini,U izmaglici, Vrišti glas. Prosute godine, Bačene u vjetar, Čekaju… Kome smo to poklanjali vrijeme? U čiju laž vjerovali, Strpljivo, krpeći ranu, Kroj po kroj, Bol po bol..? Utrnulim rukama, Tražili dodire.. A ostajali, vječito sami. Napušteni iprazni ...kao…Mol.
Autor: Ajdin Alibabić
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: Ceznja  | |
| |
|  | | | Ceznja | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 8 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 8 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » Fotografija dana Danas u 1:26 am od meseceva rosa» medeno Juče u 8:43 am od Dusica Pajovic» Taj romanticni Balasevic 28/2/2021, 2:12 am od meseceva rosa» priznanje 25/2/2021, 10:17 pm od SaMar» Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 17/2/2021, 3:18 pm od majacvet» ŠTAMPARIJA FLEŠ ZEMUN 16/2/2021, 4:07 pm od meseceva rosa» O ČEMU TI TO? - CECILIJA 10/2/2021, 11:03 pm od CECILIJA» SEVERNA GRANICA 8/2/2021, 12:07 pm od panonski galeb» Ljubavne pesme 2/2/2021, 9:35 am od Isak Prov» ANAMNEZA 1/2/2021, 9:53 pm od ZEX» PSALMI LJUBAVI 6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović» Plavi tonovi... 27/11/2020, 1:57 am od meseceva rosa» Duhovne price 5/11/2020, 1:59 am od meseceva rosa» Na obodu neba 29/10/2020, 9:33 pm od Marr Inna» Mudre misli 16/10/2020, 1:46 am od meseceva rosa» Neozbiljna pitalica, bez filozofije molim 27/9/2020, 9:18 am od ZEX» ПИСМА 27/9/2020, 9:02 am od ZEX» GRESNIK 22/9/2020, 4:34 pm od inadzija» Poruka vasoj ljubavi..., Ucinite to ovde 2/9/2020, 3:42 pm od ZEX» Srodne duse 12/8/2020, 3:55 pm od BiMoglaDaMogu» Sve o Skorpijama, Vazi i za znak i podznak... 6/8/2020, 12:21 am od ZEX» O BOLU 28/7/2020, 4:09 pm od ZEX» Srednjevjekovni gradovi Crne Gore  15/7/2020, 1:06 am od meseceva rosa» Priče i bajke 14/7/2020, 1:26 am od meseceva rosa» Iz Antologije srpske poezije 5/7/2020, 11:45 pm od ZEX» Zaključavanje foruma 10/6/2020, 3:49 pm od Masada» Mario Vargas Ljosa 9/6/2020, 3:59 pm od meseceva rosa» Ismail Kadare 9/6/2020, 3:48 pm od meseceva rosa» Marguerite Yourcenar 9/6/2020, 3:33 pm od meseceva rosa» Pearl Buck 9/6/2020, 3:19 pm od meseceva rosa» Vuk Drašković 9/6/2020, 3:03 pm od meseceva rosa» Filip Petrović - pesme 8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic» Zbignjev Herbert 5/6/2020, 6:34 pm od meseceva rosa» Ela Peroci 5/6/2020, 6:22 pm od meseceva rosa» Skadarlija 4/6/2020, 1:02 am od ZEX» Ruski Ženski Glas 1/6/2020, 6:08 pm od ZEX» Biserje mojih godina godina 31/5/2020, 11:12 am od Masada» Nase autorske fotografije  28/5/2020, 12:59 pm od Tea» Citati Bukovskog 19/5/2020, 2:12 am od meseceva rosa» Citati o zenama 12/5/2020, 10:36 pm od Nostromo» Brisanje Youtub - ova 6/5/2020, 1:10 am od meseceva rosa» Noćas me gubiš 4/5/2020, 7:21 am od Masada» Zena i cvece 1/5/2020, 1:34 am od meseceva rosa» Moja romanticna skitanja net-om :) 28/4/2020, 3:12 am od Tea» ROMANTIKA BEZ REČI " 28/4/2020, 2:05 am od meseceva rosa» Razbijemo monotoniju bojom 5/4/2020, 2:07 am od meseceva rosa» DEKOLTEI 22/3/2020, 1:52 am od meseceva rosa» Rimujemo reci 16/3/2020, 2:47 am od meseceva rosa» Asocijacije 15/3/2020, 2:49 am od meseceva rosa» Tajna 28/2/2020, 2:40 am od meseceva rosa |
|
|