LJUBAV, SMRT I SNOVI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LJUBAV, SMRT I SNOVI

Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
 
PrijemTražiRegistruj sePristupi
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta.
Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte.
Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo.
Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma !

 

 Marguerite Duras

Ići dole 
AutorPoruka
besherat

besherat

Ženski
Broj poruka : 4371
Datum upisa : 18.03.2009

Marguerite Duras Empty
PočaljiNaslov: Marguerite Duras   Marguerite Duras Icon_minitime25/3/2009, 7:41 pm

Marguerite Duras 5ccadaa13d
Marguerite Donnadieu, poznatija kao Marguerite Duras (4.4. 1914 – 3.3. 1996.) bila je francuska spisateljica i filmska redateljica. Njeno najpoznatije djelo je poluautobiografski roman Ljubavnik po kome je 1992. godine snimljen film Claudea Berrija.

Bibliogarfija :

Les Impudents, Plon, 1943
La Vie tranquille, Gallimard, 1944.
Un barrage contre le Pacifique, Gallimard, 1950
Le Marin de Gibraltar, Galimard, 1952
Les petits chevaux de Tarquinia, Gallimard, 1953
Des journées entières dans les arbres, "Le Boa", "Madame Dodin", "Les Chantiers", Gallimard, 1954
Le Square, Gallimard, 1955
Moderato Cantabile, Les Éditions de Minuit, 1958
Les Viaducs de la Seine et Oise, Gallimard, 1959.
Hiroshima mon amour, Gallimard, 1960
L'après-midi de M. Andesmas, Gallimard, 1960
Le Ravissement de Lol V. Stein, Gallimard, 1964,
Théâtre I : les Eaux et Forêts-le Square-La Musica, Gallimard, 1965
Le Vice-Consul, Gallimard, 1965
L'Amante Anglaise, Gallimard, 1967
Théâtre II : Suzanna Andler-Des journées entières dans les arbres-Yes, peut-être-Le Shaga-Un homme est venu me voir, Gallimard, 1968.
Détruire, dit-elle, Les Éditions de Minuit, 1969
Abahn Sabana David, Gallimard, 1970.
L'Amour (Love), Gallimard, 1971.
Ah! Ernesto, Hatlin Quist, 1971.
India Song, Gallimard, 1973
Nathalie Granger, suivi de "La Femme du Gange", Gallimard, 1973.
Le Camion, suivi de "Entretien avec Michelle Porte", Les Éditions de Minuit, 1977.
L'Eden Cinéma, Mercure de France, 1977
Le Navire Night, suivi de Cesarée, les Mains négatives, Aurélia Steiner, Mercure de France, 1979.
Vera Baxter ou les Plages de l'Atlantique, Albatros, 1980.
L'Homme assis dans le couloir, Les Éditions de Minuit, 1980
L'Été 80, Les Éditions de Minuit, 1980.
Les Yeux verts, Cahiers du cinéma, n.312-313, juin 1980 et nouvelle édition, 1987 (tr. Green Eyes)
Agatha, Les Éditions de Minuit, 1981 (tr. Agatha)
Outside, Albin Michel, 1981
L'Homme atlantique, Les Éditions de Minuit, 1982.
Savannah Bay, Les Éditions de Minuit, 1982, 2ème edition augmentée, 1983
La Maladie de la mort, Les Éditions de Minuit, 1982
Théâtre III : -La Bête dans la jungle, d'après H. James, adaptation de J. Lord et M. Duras,-Les Papiers d'Aspern,d'après H. James, adaptation de M. Duras et R. Antelme,-La Danse de mort, d'après A. Strindberg, adaptation de M. Duras, Gallimard, 1984.
L'Amant, Les Éditions de Minuit, 1984. Was awarded the 1984 Prix Goncourt
La Douleur, POL, 1985.
La Musica deuxième, Gallimard, 1985.
Les Yeux bleus Cheveux noirs, Les Éditions de Minuit, 1986
La Pute de la côte normande, Les Éditions de Minuit, 1986.
La Vie matérielle, POL, 1987
Emily L., Les Éditions de Minuit, 1987
La Pluie d'été, POL, 1990
L'Amant de la Chine du Nord, Gallimard, 1991
Yann Andréa Steiner, Gallimard, 1992
C'est tout, POL, 1995

Filmografija kao režiser

Les Enfants (1984)
Il Dialogo di Roma (1982)
L'Homme atlantique (1981)
Agatha et les lectures illimitées (1981)
Aurelia Steiner (Melbourne) (1979)
Aurélia Steiner (Vancouver) (1979)
Nazad na vrh Ići dole
besherat

besherat

Ženski
Broj poruka : 4371
Datum upisa : 18.03.2009

Marguerite Duras Empty
PočaljiNaslov: Re: Marguerite Duras   Marguerite Duras Icon_minitime25/3/2009, 7:42 pm

Procitala sam samo " Ljubavnika " i nisam nesto odusevljena. Koliko se govorilo o toj knjizi, a ono nista ,nikakve literalne vrijednosti.Pisana nekim novinarskim stilom,cisto autobiografsko djelo.Uzasno mi je i saznanje da je kao baba od 40-50g. zivjela sa mladicem od 20 g., cista pedofilija .
Nazad na vrh Ići dole
 
Marguerite Duras
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
LJUBAV, SMRT I SNOVI :: Složeno na policama- piše se u temama ispod naslovne :: Veliki pisci-
Skoči na: