Ljudi su veliki majstori lazi, a zrtva obmane je najcesce obmanjivac. Nikog covecic radije ne laze nego samog sebe, najvise lazi izmislja da bi sebi nesto zatajio ili sebi nesto drukcije predstavio.

Ne zivi covek samo zato da sto duze ne bi umro!

Mada sadrzi neke obavezno iste elemente, sreca se uvek pojavljuje na drukciji nacin, ne ponavlja se
dva puta i moze da bude posledica bilo cega na svetu: nesrece,lepog dana, patnje, vrlo cesto lazi, smrti, nepravde, bola, bilo cega.

Moral je briga o naizgled beznacajnim odlukama i doslednost u prividno nekorisnim postupcima;
nemoral je ono sto cesce cinimo, racionalizujemo nase odluke ili tudje postupke, objasnjavajuci ih kao beznacajne ili nekorisne zato da bi onda mogli da postupamo suprotno- dakle korisno, a da pri tom mislimo kako postupamo i moralno.

Jedan greh radja drugi. Jedan gresan dan radja gresnu nedelju..kako se iz satanskog kolopleta izvuci, ako ti nebo iznad zemlje istinu ne otkrije i ne uputi te prema smernosti,celomudrenosti, covekoljublju, uzdrzanosti, prema krotkosti i revnosti u veri i molitvi?

Kada gnev prodje, ocajanje nastupi; a iz ocajanja samo gnev te izvesti moze-ukoliko Boga nisi pozvao, ukoliko krotkost nisi gnevu suprostavio, a revnost u veri i molitvi-ocajanju.

Nek samo jedan covek ostane covek,dovoljno je, vrlina je zarazna, doci ce drugi.

Dobrota je jaca od zla , ljubav je mocnija od mrznje..


/Slobodan Selenic-"Pismo-glava"/