LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | "Annabel Lee" | |
| Autor | Poruka |
---|
Nepopravljivi Sanjar

Broj poruka : 2429 Godina : 43 Location : Rusija Datum upisa : 22.10.2011
 | Naslov: "Annabel Lee" 13/10/2012, 3:25 am | |
| EDGAR ALLAN POE
ANNABEL LEE
It was many and many a year ago, In a kingdom by the sea, That a maiden there lived whom you may know By the name of Annabel Lee; And this maiden she lived with no other thought That to love and be loved by me.
She was a child and I was a child, In this kingdom by the sea, But we loved with a love that was more than love- I and my Annabel Lee; With a love that the winged seraphs of Heaven Coveted her and me.
And this was the reason that, long ago, In this kingdom by the sea, A wind blew out of a cloud by night Chilling my Annabel Lee; So that her highborn kinsmen came And bore her away from me, To shut her up in a sepulchre In this kingdom by the sea.
The angels, not half so happy in Heaven, Went envying her and me:- Yes!-that was the reason (as all men know, In this kingdom by the sea) That the wind came out of the cloud chilling And killing my Annabel Lee.
But our love it was stronger by far than the love Of those who were older than we- Of many far wiser than we- And neither the angels in Heaven above Nor the demons down under the sea, Can ever dissever my soul from the soul Of the beautiful Annabel Lee:-
For the moon never beams without bringing me dreams Of the beautiful Annabel Lee; And the stars never rise but I see the bright eyes Of the beautiful Annabel Lee; And so, all the night-tide, I lie down by the side Of my darling, my darling, my life and my bride, In her sepulchre there by the sea In her tomb by the side of the sea.
____________________________________________ Све тече
| |
|  | | Nepopravljivi Sanjar

| Naslov: Re: "Annabel Lee" 13/10/2012, 3:31 am | |
| ANABEL LI
U carstvu jednom, pre mnogo leta, Kraj sinjeg mora sve to se zbi – Živela jedna devojka lepa, Ime joj beše Anabel Li; Njoj samo ljubav na srcu cveta, Ljubav kojom se volesmo mi.
Bila je dete i mlad bih i ja, Al’ ljubav strasna tada se zbi, Što od svih više ljubavi sija – Mene i moje Anabel Li; Da takva ljubav u njima klija Žudeše s neba anđeli svi.
Zbog toga stravno serafim vreba, Kraj sinjeg mora anđeli zli; I dunu vetar da sledi s neba Prelepu moju Anabel Li. Viteza njenih povorka stala, Da je od mene odnesu svi; U grob je morskih spustiše žala, Da večne snove u njima sni.
Anđele zavist mori u raju, Jer su upola srećni kô mi. Da! – samo zato (kao što znaju Kraj sinjeg mora u carstvu svi) Sa neba vetar dunu na kraju I sledi moju Anabel Li.
Tu našu ljubav prebajna što je, Nju žele mudri i stari svi – Od njih se više volesmo mi – Ni anđeli od zavisti svoje, Niti iz mora demoni zli, Sklonili nisu od duše moje Dušu predivne Anabel Li.
Dok mesec zrači, ja snivam snove, Snove o mojoj Anabel Li, I viđam oči dok zvezde plove, Prelepe oči Anabel Li. I dok po sinjem moru noć pliva, Ja ležim gde mi draga počiva, Kraj njenog groba gde tiho spi, Gde moja draga sad snove sni. _ ____________________________________________ Све тече
| |

| Naslov: Re: "Annabel Lee" 13/10/2012, 3:35 am | |
| АННАБЕЛЬ-ЛИ
Это было давно, это было давно, В королевстве приморской земли: Там жила и цвела та, что звалась всегда, Называлася Аннабель-Ли, Я любил, был любим, мы любили вдвоём, Только этим мы жить и могли.
И, любовью дыша, были оба детьми В королевстве приморской земли. Но любили мы больше, чем любят в любви,— Я и нежная Аннабель-Ли, И, взирая на нас, серафимы небес Той любви нам простить не могли.
Оттого и случилось когда-то давно, В королевстве приморской земли,— С неба ветер повеял холодный из туч, Он повеял на Аннабель-Ли; И родные толпой многознатной сошлись И её от меня унесли, Чтоб навеки её положить в саркофаг, В королевстве приморской земли.
Половины такого блаженства узнать Серафимы в раю не могли,— Оттого и случилось (как ведомо всем В королевстве приморской земли),— Ветер ночью повеял холодный из туч И убил мою Аннабель-Ли.
Но, любя, мы любили сильней и полней Тех, что старости бремя несли,— Тех, что мудростью нас превзошли,— И ни ангелы неба, ни демоны тьмы, Разлучить никогда не могли, Не могли разлучить мою душу с душой Обольстительной Аннабель-Ли.
И вседа луч луны навевает мне сны О пленительной Аннабель-Ли: И зажжётся ль звезда, вижу очи всегда Обольстительной Аннабель-Ли; И в мерцаньи ночей я всё с ней, я всё с ней, С незабвенной — с невестой — с любовью моей- Рядом с ней распростёрт я вдали, В саркофаге приморской земли.
| |

| Naslov: Re: "Annabel Lee" 13/10/2012, 3:38 am | |
| ANNABEL LEE
Hace muchos muchos años en un reino junto al mar habitó una señorita cuyo nombre era Annabel Lee y crecía aquella flor sin pensar en nada más que en amar y ser amada, ser amada por mi.
Éramos sólo dos niños mas tan grande nuestro amor que los ángeles del cielo nos cogieron envidia pues no eran tan felices, ni siquiera la mitad como todo el mundo sabe, en aquel reino junto al mar.
Por eso un viento partió de una oscura nube aquella noche para helar el corazón de la hermosa Annabel Lee luego vino a llevarsela su noble parentela para enterrarla en un sepulcro en aquel reino junto al mar.
No luce la luna sin traermela en sueños ni brilla una estrella sin que vea sus ojos y así paso la noche acostado con ella mi querida hermosa, mi vida, mi esposa.
Nuestro amor era más fuerte que el amor de los mayores que saben más como dicen de las cosas de la vida ni los ángeles del cielo ni los demonios del mar separaran jamas mi alma del alma de Annabel Lee.
No luce la luna sin traermela en sueños ni brilla una estrella sin que vea sus ojos y así paso la noche acostado con ella mi querida hermosa, mi vida, mi esposa.
En aquel sepulcro junto al mar en su tumba junto al mar ruidoso.
Hace muchos muchos años en un reino junto al mar habitó una señorita cuyo nombre era Annabel Lee y crecía aquella flor sin pensar en nada más que en amar y ser amada, ser amada por mi.
Poslednji izmenio Nepopravljivi Sanjar dana 15/10/2012, 2:46 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |

| Naslov: Re: "Annabel Lee" 13/10/2012, 3:52 am | |
|
Srebren luk i izvor svoj, sav život tražiš ti... Tu želju je neko slio u stih, u pjesmu o Anabell Lee,
Za srca što vole, ko ja i ti... što znala su nać svoj mir...
I niknu cvijet k'o suza čist... u kraljevstvu ko zna kom... u latice svoje zagrlio dječaka i Anabell Lee...
Divnu je ljubav, cvao za njih, tu ljubav što posta mit...
Koliko j e srca na svijetu tom što niko im neće dat Taj zlatni kalež prepun sna iz kog pijemo ti i ja
Njima ti oprosti ako budu s tobom zli jer oni bi samo htjeli to što imamo ja i ti
I Anđeli na nebu, od zavisti postaše zli, oteše dječaku dušu od duše, lijepe Anabell Lee...
Jer srce znaj imamo svi, a srce, svako srce treba svoju Anabell Lee
| |

| Naslov: Re: "Annabel Lee" 15/10/2012, 3:35 am | |
|
It was many years ago, by the sounding sea There lived a maiden known as Annabel Lee And she fell in love with the mariner What he said lingers in her memory She heard him say
Long ago in this kingdom by the sounding sea
For the moon never beams without bringing me dreams Of the beautiful, beautiful Annabel Lee And the stars never rise, but I feel the bright eyes Of the beautiful, beautiful Annabel Lee
And the Chosen One sailed away on the sounding sea Leaving behind the Darling Annabel Lee Every night I sing his words before the sea For I am what is left from Annabel Annabel Lee
Long ago in this kingdom by the sounding sea
For the moon never beams without bringing me dreams Of the beautiful, beautiful Annabel Lee And the stars never rise, but I feel the bright eyes Of the beautiful, beautiful Annabel Lee
And so at the night tide I lie down by the sea Where my Darling, my Darling set my soul aside In my sepulchre there by the sea In my tomb by the sounding sea
| |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: "Annabel Lee"  | |
| |
|  | | | "Annabel Lee" | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 3 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 3 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » Fotografija dana Juče u 1:26 am od meseceva rosa» medeno 2/3/2021, 8:43 am od Dusica Pajovic» Taj romanticni Balasevic 28/2/2021, 2:12 am od meseceva rosa» priznanje 25/2/2021, 10:17 pm od SaMar» Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 17/2/2021, 3:18 pm od majacvet» ŠTAMPARIJA FLEŠ ZEMUN 16/2/2021, 4:07 pm od meseceva rosa» O ČEMU TI TO? - CECILIJA 10/2/2021, 11:03 pm od CECILIJA» SEVERNA GRANICA 8/2/2021, 12:07 pm od panonski galeb» Ljubavne pesme 2/2/2021, 9:35 am od Isak Prov» ANAMNEZA 1/2/2021, 9:53 pm od ZEX» PSALMI LJUBAVI 6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović» Plavi tonovi... 27/11/2020, 1:57 am od meseceva rosa» Duhovne price 5/11/2020, 1:59 am od meseceva rosa» Na obodu neba 29/10/2020, 9:33 pm od Marr Inna» Mudre misli 16/10/2020, 1:46 am od meseceva rosa» Neozbiljna pitalica, bez filozofije molim 27/9/2020, 9:18 am od ZEX» ПИСМА 27/9/2020, 9:02 am od ZEX» GRESNIK 22/9/2020, 4:34 pm od inadzija» Poruka vasoj ljubavi..., Ucinite to ovde 2/9/2020, 3:42 pm od ZEX» Srodne duse 12/8/2020, 3:55 pm od BiMoglaDaMogu» Sve o Skorpijama, Vazi i za znak i podznak... 6/8/2020, 12:21 am od ZEX» O BOLU 28/7/2020, 4:09 pm od ZEX» Srednjevjekovni gradovi Crne Gore  15/7/2020, 1:06 am od meseceva rosa» Priče i bajke 14/7/2020, 1:26 am od meseceva rosa» Iz Antologije srpske poezije 5/7/2020, 11:45 pm od ZEX» Zaključavanje foruma 10/6/2020, 3:49 pm od Masada» Mario Vargas Ljosa 9/6/2020, 3:59 pm od meseceva rosa» Ismail Kadare 9/6/2020, 3:48 pm od meseceva rosa» Marguerite Yourcenar 9/6/2020, 3:33 pm od meseceva rosa» Pearl Buck 9/6/2020, 3:19 pm od meseceva rosa» Vuk Drašković 9/6/2020, 3:03 pm od meseceva rosa» Filip Petrović - pesme 8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic» Zbignjev Herbert 5/6/2020, 6:34 pm od meseceva rosa» Ela Peroci 5/6/2020, 6:22 pm od meseceva rosa» Skadarlija 4/6/2020, 1:02 am od ZEX» Ruski Ženski Glas 1/6/2020, 6:08 pm od ZEX» Biserje mojih godina godina 31/5/2020, 11:12 am od Masada» Nase autorske fotografije  28/5/2020, 12:59 pm od Tea» Citati Bukovskog 19/5/2020, 2:12 am od meseceva rosa» Citati o zenama 12/5/2020, 10:36 pm od Nostromo» Brisanje Youtub - ova 6/5/2020, 1:10 am od meseceva rosa» Noćas me gubiš 4/5/2020, 7:21 am od Masada» Zena i cvece 1/5/2020, 1:34 am od meseceva rosa» Moja romanticna skitanja net-om :) 28/4/2020, 3:12 am od Tea» ROMANTIKA BEZ REČI " 28/4/2020, 2:05 am od meseceva rosa» Razbijemo monotoniju bojom 5/4/2020, 2:07 am od meseceva rosa» DEKOLTEI 22/3/2020, 1:52 am od meseceva rosa» Rimujemo reci 16/3/2020, 2:47 am od meseceva rosa» Asocijacije 15/3/2020, 2:49 am od meseceva rosa» Tajna 28/2/2020, 2:40 am od meseceva rosa |
|
|