LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | Branislav Bane Dimitrijević | |
| Autor | Poruka |
---|
meseceva rosa

Broj poruka : 7818 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Branislav Bane Dimitrijević 19/2/2013, 11:33 pm | |
| Tragovi
Dugo smo hodali pustom zemljom ne videsmo kuće ni čoveka kada već gotovo izgubismo svaku nadu ugledasmo otiske ljudskih stopala i odvažno krenusmo za njima Tek smo na kraju shvatili da su to bili naši tragovi sa početka putovanja
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

Broj poruka : 7818 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Re: Branislav Bane Dimitrijević 19/2/2013, 11:34 pm | |
| Druga jadikovka
Ne dade mi Bog dovoljno dara da napišem šta mislim dok te gledam dok te sanjam po telu dok ti prstima šaram on me vara i kaže: Piši dosta je i to A šta bih sve mogao uvio bih te u stihove kao džem u palačinku al džabe Džabe ga preklinjem kunem i molim ne vredi Zamuckujem po papiru unjkam i vrskam lomim srce olovke kao ti što moje lomiš pa ležem kraj tebe golog tela i gole duše i ne umem da ti kažem čak ni to da te volim ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Branislav Bane Dimitrijević 19/2/2013, 11:34 pm | |
| Košulja
Ne pamtim više kao nekada izgleda starim mada ni kao mlađi nisam činio čuda Zaboravljam rođendane i druge važne datume a od svih najčešće zaboravim njen Ali pamtim svaki trenutak sreće ma kako davno da je minuo i pamtim košulju prvi put kad sam joj skinuo Mekše od svile majke mi mile njene grudi su bile Kao mačeta dva sa mojim rukama su se mazile Mekše od svile stvarno su bile Ma majke mi mile kao maline su se topile u ustima I neka kaže ko šta hoće mogu da svarim samo u srce ranjeno nek mi ne dira Zaboravljam razne stvari ali još mlatim po gitari i pamtim stihove što sam joj nekad davno pisao I pamtim svaki trenutak sreće ma kako davno da je minuo i pamtim košulju prvi put kad sam joj skinuo
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Branislav Bane Dimitrijević 19/2/2013, 11:35 pm | |
| Testament
Kazujem ovo dok sam pri čistoj svesti i zdravoj pameti da se razdeli kako je pravo da svakom bude milo onako kako dole piše: Starijem sinu ostavljam noge kad toliko voli loptu da rita Mlađem dajem ruke on jedini veruje da bi od njih bilo neke fajde Glavu ajde neka uzme ko hoće njoj su se jedino radovali žileti tebi ženo ostavljam srce samo je tvoje uvek i bilo Od ostatka neka se napravi pašteta za pse i to bi bilo sve Nema više
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Branislav Bane Dimitrijević 19/2/2013, 11:36 pm | |
| Kišobran i šibica
Šta nam treba u životu Kišobran i šibica I malo sreće I eto to je sve Od kiše sam te sklonio I cigaretu zapalio I od tada Ti si život moj Sad šetamo svakog dana Uz sunce vetar i kišu I držimo se za ruke Iz daleka se sećamo samo Vremena kad nismo znali Da nam treba u životu Kišobran i šibica I malo sreće I eto to je sve
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Branislav Bane Dimitrijević 19/2/2013, 11:38 pm | |
| S najdubljim poštovanjem
Gospođo draga sa Lenjinovog bulevara, šaljem Vam ovu pesmu umesto pisma da vas nađe u zdravlju i u sreći I šta još više reći? Evo i ja sam dobro, gospođo moja iz ulice mrtvog revolucionara i još sam onako isto veselo blesav i još po oblacima letim I tek ponekad s proleća kad prve jabuke stignu ja se setim one pijace na pola puta između mog i Vašeg stana malo ispod medicinskog fakulteta na kojoj smo se sretali toga leta svakoga dana oko devet I kako ste nosili svoje grudi između pijačnih tezgi dok sam ja kupovao jabuke jer su zdrave jer se od njih raste i jer se mogu koristiti umesto zubne paste A u Vas su zurili musavi pijačari i vikali: Sir iz Svrljiga, sir iz Svrljiga! O Bože, i mladi i stari, i ja među njima šta da se krije gledao sam Vas preko jabuka kako hodate kao po modnoj pisti i pritom Vas baš briga što svi razmišljaju samo o Vama o Vašoj bisti to jest o sisama Ajmo kese, ajmo kese dva dinara veće dinar manje! vikala je brkata ciganka kad Vam uhvatih pogled kao slučajno dok ste kupovali baklavske kore one najtanje i poslah Vam poruku kroz vazduh kao iz najžešćih ljubavnih pisama al Vi gledaste kao kroz mene I sutra lutah kao duh između krompira i crnog luka dođoste tek oko pola deset I opet pogled i osmeh kao ali tad nisam znao a ne znam ni sada da l beše upućen meni il ženi s prvim šljivama više zelenim nego plavim al ipak reših da Vam se javim ali tek sutra jer imo sam stvarno još svašta da kupim a moro sam ipak i hrabrost da skupim I sutra dođoh ranije sad kao Vi da čekaste mene i kupovaste neku jafu narandže iz Izraela Dobar dan rekoh jesu li čvrste? upitah smerno dok pipkah voćke ko da su bile grudi Vaše Baš mi je drago da sam Vas srela i tu se ja zbunih i od muke Vas pozvah na kafu Ja kod Vas? Da li bih smela? Ja pocrveneh kao rak, i rekoh Izvinite ako… O kako se on zbuni lako rekoste Vi Pa popićemo, zašto da ne? Budimo prijatelji! I krenusmo tako pričajući o koječemu dok su usput tandrkale jabuke i krompiri a ja nikako nisam mogao da se smirim, i pravo da Vam kažem šta sam Vam sve mislio na onim stepenicama evo i sad mi se koža ježi čim se setim i zacrvene mi se uši Oho! rekoste Vi čim smo ušli Mladi napaljenko dok sam ja navaljivao na Vas kao tenkom kao da sam krenuo da osvajam Jerusalim Nije da se žalim rekoste Vi naprotiv ali mogli bi to ipak i sa malo manje žara Haljina je naime počela da mi se para a u nečem moram i kući da se vratim Zbunih se na to stadoh i pocrveneh Ali ne sasvim za Boga miloga rekoste smerno dok ste se svukli u tren oka ko Bili Kid pištolje što je vuko Nikada žene neću da shvatim u sebi sam kuko a zbilja nikad brže nisam ušao u samu srž problema koji nestade kao rukom a zatim… o Bože, sretasmo se toga leta na onoj pijaci na pola Bulevara svakoga dana oko devet Neću da budem prost i svašta da pišem ozbiljni smo ljudi Evo meni već sinovi ko iz vode rastu, a Vi verovatno šetate unučiće po Čairu Uglavnom ja sam dobro što i Vama želim I zdravlje me još služi samo što izgledam starije ali sam još onako isto veselo blesav i istim se glupostima veselim i još po oblacima letim I tek ponekad s proleća kad prve jabuke stignu ja se setim one pijace na pola puta između mog i Vašeg stana malo ispod medicinskog fakulteta i verujte verujte zbilja evo prvi put sad dok Vam pišem setih se i onog dana kad ste rekli da je šteta da Vam muž nešto sumnja i da se ne smemo viđati više
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Branislav Bane Dimitrijević 19/2/2013, 11:39 pm | |
| Evo na primer JA
Kada me pitaju Da pričam nešto O sebi Ko je u stvari Bane I šta voli Ja se ukipim kao kip Na mestu stanem jer znam Šta god da kažem Ispadne da lažem I da se pravim važan Oprostite molim Ja prosto volim Kad me vole I mrzim da me mrze Naskroz se smrznem Na kritike A od sreće mi Dabome Čisto poteku bale Kad me Neumereno hvale I šta ima Loše u tome Svi su bre ljudi Takvi uglavnom Samo što mene Nije sramota Da to kažem i javno ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Branislav Bane Dimitrijević 19/2/2013, 11:41 pm | |
| Zatim
Dve cigarete u mraku i dim i piksla na mom stomaku Mirujem ništa ne vidim Tek da sam siguran da si tu pogledom te kroz tamu dodirujem
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Branislav Bane Dimitrijević 19/2/2013, 11:42 pm | |
| Molitva
Kad umrem gospode Bože molim te nemoj da bude zima Znaš kako strašno duva na grobljima probija ispod kože kroz kosti seče šta sam se puta smrzo na njima Ni pop ne može da peva kako treba Daj ako mogu da biram nek bude to u kasno proleće kad vetar lagano pirka tek da otera oblake s neba ili da pomiluje cveće i da zašumi vres da svima lepo bude I orkestar da poželi da svira nešto veselo i svi da se uhvate u ples Kad umrem gospode moj kad mi dođe vreme daj da se ne gnjavimo mnogo Nek bude sve iz jednog cuga kao kad nogom konzervu skloniš s puta Nemoj da me rastežeš kao makarone niko ne voli lečenja duga Daj ako može da svršimo s tim za pet minuta Daj mi da jednom bar na kraju budem gospodin kad sam već celog života bio sluga Pa svi da kažu jebi ga gde baš on A još do juče i nek se rasplače poneko ako baš mora ali čim me zatrpaju glinom nek obrišu suze i nek ih bude baš briga što da se ljudi zbog mene muče I molim te samo još nešto da ne bi zabune bilo Kad kažeš da mi je došlo vreme poći ću mirno od svoje volje milom Nemoj da šalješ ratove poplave glad i bombardere Nisam ja baš toliko ni važan ni prkosan Ja sam običan pesnik što laže decu da je rudar i srce mi je slaba tačka Pošalji zato s neba za mene jedan običan srčani udar biće za sve tako najbolje Evo razmisli ti si na nebu ti si Bog i trebalo bi za toliko da si mudar
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Branislav Bane Dimitrijević 19/2/2013, 11:43 pm | |
| Gutljaj
Daj mi bar jedan gutljaj iz tvoje čaše ja da srknem da liznem staklo glatko gde su ga ljubile usne tvoje Pa kada padne noć kad se smrkne da sanjam da te ljubim Da te ljubim slatko da mi u san dođu najlepše boje i da umrem al da me streljaju oči tvoje kao trnjine Da crknem kao kuče ne bi mi žao bilo da si mi dala juče da si mi dala tek jedan gutljaj iz tvoje čaše ja da srknem
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Branislav Bane Dimitrijević 19/2/2013, 11:44 pm | |
| Jadikovka
E da su mi ruke plajvazi a ti da si artija bela ko što te Bog lepu načini i još da meni dade da znam da pišem kakva bi to knjiga bila
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Branislav Bane Dimitrijević 19/2/2013, 11:45 pm | |
|
U krajoliku
Lutam obroncima tvojim usamljeni kaluđer korak po korak nogu pred nogu gubim se u šumi u ponor padam i vidim svetlost u daljini tek onda shvatam zašto živim zbog čega postojim ustajem ujutru jedem hleb gorak u danima sivim čemu se nadam ili mi se slepom i to opet samo čini
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Branislav Bane Dimitrijević 19/2/2013, 11:46 pm | |
| Ponekad ponedeljkom
Ponekad ponedeljkom Poželim Ponešto Promenu Prevrat Prekomandu Požar Bilo šta Prethodno mi sve Preloše izgleda Predosadno Problematično Pakleno Ponedeljak je Zajeban dan Ponedeljkom Sve izgleda Još gore Nego što jeste Mada ni utorkom Pošteno govoreći Nije nimalo bolje Tek u sredu Osetim Nagoveštaj olakšanja Četvrtak je već Priča za sebe Bolje da i ne počinjem Ništa o tome Petkom Međutim Počinje vikend I to bi već bila Prava stvar Samo Kad ne bih znao Da posle Ponovo dolazi Ponedeljak I jebem ti I takav vikend I Ko ga izmisli
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Branislav Bane Dimitrijević 19/2/2013, 11:47 pm | |
| Tetovaža
Kad stupih na brod majicu skidoh ko svi mornari i istog trena začuh Oh! kako kažu i još Ovaj je nov na telu nema znak da je naš da venčan je sa morem da je dovoljno jak da izdrži tetovažu
I odmah iglu uzeh nisam gori od njih na čelo Kaina ucrtah oko da sam grešan i da se greha ne stidim Na grudi da se odmah vidi izgrebah prosti stih o svojoj ljubavnoj moći Na levo rame sidro da sam mornar i da ću jedne noći na dno otići s njime Na kraju iglu u srce zabih još sad iz njega curi tvoje ime
| |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: Branislav Bane Dimitrijević  | |
| |
|  | | | Branislav Bane Dimitrijević | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 5 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 5 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno 17/1/2021, 9:52 am od Dusica Pajovic» Fotografija dana 17/1/2021, 1:59 am od meseceva rosa» Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 14/1/2021, 2:01 pm od majacvet» priznanje 8/1/2021, 11:01 pm od SaMar» ANAMNEZA 20/12/2020, 8:07 am od ZEX» O ČEMU TI TO? - CECILIJA 16/12/2020, 8:41 am od CECILIJA» PSALMI LJUBAVI 6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović» Plavi tonovi... 27/11/2020, 1:57 am od meseceva rosa» Duhovne price 5/11/2020, 1:59 am od meseceva rosa» Na obodu neba 29/10/2020, 9:33 pm od Marr Inna» Mudre misli 16/10/2020, 1:46 am od meseceva rosa» Neozbiljna pitalica, bez filozofije molim 27/9/2020, 9:18 am od ZEX» ПИСМА 27/9/2020, 9:02 am od ZEX» GRESNIK 22/9/2020, 4:34 pm od inadzija» Poruka vasoj ljubavi..., Ucinite to ovde 2/9/2020, 3:42 pm od ZEX» SEVERNA GRANICA 29/8/2020, 11:54 pm od Nostromo» Srodne duse 12/8/2020, 3:55 pm od BiMoglaDaMogu» Sve o Skorpijama, Vazi i za znak i podznak... 6/8/2020, 12:21 am od ZEX» O BOLU 28/7/2020, 4:09 pm od ZEX» Srednjevjekovni gradovi Crne Gore  15/7/2020, 1:06 am od meseceva rosa» Priče i bajke 14/7/2020, 1:26 am od meseceva rosa» Iz Antologije srpske poezije 5/7/2020, 11:45 pm od ZEX» Zaključavanje foruma 10/6/2020, 3:49 pm od Masada» Mario Vargas Ljosa 9/6/2020, 3:59 pm od meseceva rosa» Ismail Kadare 9/6/2020, 3:48 pm od meseceva rosa» Marguerite Yourcenar 9/6/2020, 3:33 pm od meseceva rosa» Pearl Buck 9/6/2020, 3:19 pm od meseceva rosa» Vuk Drašković 9/6/2020, 3:03 pm od meseceva rosa» Filip Petrović - pesme 8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic» Zbignjev Herbert 5/6/2020, 6:34 pm od meseceva rosa» Ela Peroci 5/6/2020, 6:22 pm od meseceva rosa» Skadarlija 4/6/2020, 1:02 am od ZEX» Ruski Ženski Glas 1/6/2020, 6:08 pm od ZEX» Biserje mojih godina godina 31/5/2020, 11:12 am od Masada» Nase autorske fotografije  28/5/2020, 12:59 pm od Tea» Citati Bukovskog 19/5/2020, 2:12 am od meseceva rosa» Citati o zenama 12/5/2020, 10:36 pm od Nostromo» Brisanje Youtub - ova 6/5/2020, 1:10 am od meseceva rosa» Noćas me gubiš 4/5/2020, 7:21 am od Masada» Zena i cvece 1/5/2020, 1:34 am od meseceva rosa» Moja romanticna skitanja net-om :) 28/4/2020, 3:12 am od Tea» ROMANTIKA BEZ REČI " 28/4/2020, 2:05 am od meseceva rosa» Razbijemo monotoniju bojom 5/4/2020, 2:07 am od meseceva rosa» DEKOLTEI 22/3/2020, 1:52 am od meseceva rosa» Rimujemo reci 16/3/2020, 2:47 am od meseceva rosa» Asocijacije 15/3/2020, 2:49 am od meseceva rosa» Tajna 28/2/2020, 2:40 am od meseceva rosa» psssssssttt ! 23/2/2020, 6:12 pm od My Name is Nobody» Неки моjи цртежи 15/2/2020, 5:45 am od Nepopravljivi Sanjar» najromanticnija soljica za kafu...caj 10/2/2020, 2:34 am od meseceva rosa |
|
|