LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | Duško Radović | |
| Autor | Poruka |
---|
meseceva rosa

Broj poruka : 7820 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Duško Radović 18/3/2015, 7:08 pm | |
|
Dušan „Duško“ Radović (29. novembra 1922 — 16. avgusta 1984) je bio pesnik, pisac, novinar, aforističar i TV urednik. Rođen je u Nišu. Bio je glavni urednik „Pionirskih novina“, urednik Programa za decu Radio Beograda, urednik Programa za decu Televizije Beograd, urednik lista „Poletarac“, novinar „Borbe“ i (od 1975. godine) urednik Studija B. U Beogradu se dugi niz godina održava atletska trka „Sećanje na Duška Radovića“. Duškov brat je poznati atletski trener Branimir „Brana“ Radović.
Umro je 16. avgusta 1984. godine u Beogradu.
Najširoj publici je poznat po aforizmima kojima je budio Beograđane na talasima Radija „Studio B“, koji su kasnije objavljeni u tri knjige „Beograde dobro jutro“.
Neke od njegovih pesama su postale hitovi za decu u izvođenju Dečjeg hora „Kolibri“:
Mrak Plavi zec Strašan lav Šta je na kraju Pesma o mleku Tatin muzičar Zdravica (Sve što raste htelo bi da raste…)
Poznatija dela
Kapetan Džon Piplfoks (1953), radio-drama Poštovana deco (1954), pesme Smešne reči (1961), pesme Pričam ti priču (1963), pesme i priče Na slovo, na slovo (1963 — 1965), televizijska serija Če, tragedija koja traje (1969. sa M. Bećkovićem), poema Vukova azbuka (1971), pesme Zoološki vrt (1972), pesme Beograde, dobro jutro 1 (1977), aforizmi Beograde, dobro jutro 2 (1981), aforizmi Ponedeljak, Utorak, Sreda, Četvrtak (1983), poezija i proza za decu u četiri knjige Beograde, dobro jutro 3 (1984), aforizmi.
Dela ovog autora prevođena su na sve značajnije svetske jezike.
Radović je dobitnik naših najuglednijih nagrada: Neven, Mlado pokolenje, Nagrade zmajevih dečjih igara, Nagrade sterijinog pozorja, Sedmojulske nagrade, kao i diplome Međunarodne organizacije za dečju književnost Hans Kristijan Andersen.
Poznati aforizmi
* „Roditelji tucite svoju decu čim vidite da liče na vas.“ * „Teško je biti dete i biti dobar.“ * „Ako rešite sve probleme svoje dece, oni neće imati drugih problema sem vas.“ * „Imati prijatelje, to znači pristati na to da ima lepših, pametnijih i boljih od vas. Ko to ne može da prihvati, nema prijatelja.“
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

Broj poruka : 7820 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:09 pm | |
|
1 januar 1982.
„Danas je prvi dan, početak.
želim vam da Vas ne boli ono što Vas je bolelo a da Vas voli ono što Vas nije volelo.
želim da Vam deca budu bolja od Vas, da se više Vi hvalite njima nego oni Vama.
želim da Vas dobro služe noge, da na njima provedete veći deo nove godine, da imate više posla nego vremena.
želim Vam da budete potrebniji drugima, nego oni Vama. Da želite i možete više nego što Vam treba, a da sve što vam pretekne podelite sa onima koji ne mogu kao Vi.
Nemojte uzimati mnogo više nego što dajete. Mislite malo na one kojima će morati da uzmu ono što Vama budu dali.
želimo Vam da dobijete stan ako ga nemate ili da umete da se radujete ako ga već imate. Da vam ono što imate ne bude manje od onoga što nemate.
želimo Vam, na kraju, da ova godina ima više sreće sa Vama nego prethodna!“
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:10 pm | |
|
Čudna slika
Nasred jednog čudnog rama Ukaza se slika nama:
Kroz kišu što pada,pada, Leti ptica ponad grada.
Al kroz trenut:nema više Ni te ptice,ni te kiše.
Iz istog rama sada: Sija sunce iznad grada.
(Još da dodam:sliku ovu Svi sem mene prozor zovu.)
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:13 pm | |
|
Da li mi verujete
Umivao se jedan dečak svakoga dana bez prestanka, pa su mu uši rasle, porasle, pa mu je koža postala tanka. - Da li mi verujete?
Majka je stalno vikala „dosta“ al’ on je hteo, on je hteo… Umivao se svakog dana pa se odjednom razboleo. - Da li mi verujete?
Došao jedan lekar strog pa kaze: - Tako mi prsluka mog, voda je kriva, - zabranjujem mu da se umiva - Da li mi verujete?
Poslednji put izmenio meseceva rosa dana 5/6/2020, 6:03 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:14 pm | |
|
Gde je dlaka
Kao pčela što u stalnom letu nešto traži u šarenom cvetu, šetao sam po dalekom svetu i tražio dlaku u jajetu!
Pored mora, gde maslina drema nađem jaje, ali dlake nema!
Gde je dlaka? Pojeo je rak! Dajte raka! Pojela ga svraka! Gde je svraka? Pojeo je mrak! Gde je mrak? Strpan je u džak!
Još sam bio i krepak i zdrav! Rumen, stasit, fantastično jak! Najavih im da ću kao lav progutati i svraku i džak!
Uplaši se stari džak, rastrča se sivi mrak, razlete se svraka, razmile se rak, pojavi se ona dlaka – tanka, laka, dlaka kao dlaka!
I sada je opet sve u redu: opet dlaka ono jaje krasi… Navucimo mesečinu bledu, na prozore dana što se gasi.
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:15 pm | |
|
Jesenja pesma
Sve je pošlo naopačke za vrapce i mačke, kad je jesen okačila svoje žute značke, kad je vetar zapevao novembarske tačke… Pažnja! Pažnja! Velika jesenja kupoprodaja! Prodajemo suncobrane – kupujemo kišobrane! Prodajemo staro lišće – kupujemo pahuljice! Prodajemo trotinete – kupujemo sanke! Kupujemo šubare – prodajemo mašne! Prodaćemo sokne – kupićemo rukavice. Prodaćemo sejalice – kupićemo grejalice. Prodaćemo sladoled – popićemo čaj. Jer: Sve je pošlo strmoglavce za ptice i cveće, kad je sunce odustalo na krov da nam sleće. Kao da je žuto, ljuto, kao da nas neće!
Poslednji izmenio meseceva rosa dana 5/6/2020, 6:03 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:21 pm | |
|
Kad je bio mrak
Kad je bio mrak, kad je bio mrak, pojurila mačka miša čak, čak, čak.
Pojurila mačka miša čak, čak, čak, a da l’ ga je progutala, to ni ona nije znala – jer je bio mrak, jer je bio mrak…
Poslednji izmenio meseceva rosa dana 5/6/2020, 6:03 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:22 pm | |
|
Kad sedam veselih dečaka
Kad sedam veselih dečaka ugazi u sedam prolećnih bara – izađe sedam pijanih čizmara.
Kad sedam pijanih čizmara prošeta kroz sedam pekara – izađe sedam belih mlinara.
Kad sedam belih mlinara uđe kod sedam poslastičara – izađe sedam brkatih kaplara.
Kad sedam brkatih kaplara po sedam tavana protumara – izađe sedam crnih odžačara.
Kad sedam crnih odžačara umije sedam strpljivih baka – gle! zeva sedam sanjivih dečaka!
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:23 pm | |
|
Kišobran
Sedim pod kišobranom. Kiša pada. Mislim: kako je lepo imati kišobran baš tada kad kiša pada.
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:24 pm | |
|
Lepo je sve što je malo
Čim se nešto malo, malo rodi, na kamenu, grani ili vodi, prvi dan mu uz ljuljašku tepa: Budi lepo kao što je lepa…
…Svaka buba od hiljadu buba, svaka ptica od hiljadu ptica, svaka riba od hiljadu riba!
Čim se nešto uspravi nad travom – lupi glavom po prostranstvu plavom, dan ga bodri: rasti i ne strepi, bićeš lepo kao što su lepi…
…Svaka zvezda od hiljadu zvezda, svaka klica od hiljadu klica, svaka pesma od bezbroj pesama!
Čim se nešto oglasi u svetu, u pokretu, glasu ili cvetu – sluti, čuje kroz damare slepe: već sam lepo kao što su lepe…
…Svaka buba od hiljadu buba, svaka klica od hiljadu klica, svaka ptica od hiljadu ptica!…
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:24 pm | |
|
Mali prsti
Maloj deci je dosadno. Protiv dečije dosade izmišljaju se igračke. Jedne igračke su makaze. Makazama se mogu seći: knjige, haljine i prsti. Druga igračka je čekić. Čekicem se mogu kucati: ekseri, zidovi i takođe prsti. Treća igračka su šibice. Šibicama se mogu izgoreti: haljine, prostirke i opet prsti. Deca su mala a prsti su najmanji. Bio tako jednom jedan prst i zvao se Ðura. Imao je mnogo braće. Mnogo, to je sigurno više od šest. Jednom su braca povela Ðuru u fioku. Ðura je išao poslednji i priklještio je nokat. Drugi put su ga vodili u rernu. Da vide da li je vruće. I Ðura se ispekao. Treći put igrali su se iglom. Svi su se izmakli a Ðura se izbo. Ðuro, Ðuro, nisi ti valjda najgori prst? Jeste! Kad treba da se čačka nos – hajde ti, Ðuro. Kad treba u hladnu vodu – guraj Ðuru. A kad treba zamočiti dva prsta u pekmez, onda su to neki drugi prsti, a ne Ðura. Dosadilo Ðuri. Dosta je. Neće više. Tog Ðuru imaju sva deca. To je onaj peti, najmanji. I kod vas sigurno ništa ne radi. Čuči ili sedi. Skupi se, kao da mu je hladno. Nije za rad, ali je za veselje. Uze da svira na klaviru, šegači se i mazi. Neka ga, kad je mali.
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:25 pm | |
|
Mali život
Dok neko pije – ja pijuckam.
Dok neko grize – ja samo grickam.
Dok neko glođe – ja samo glockam.
Dok neko bode – ja samo bockam.
Dok neko peva – ja pevuckam.
Dok neko drema – ja dremuckam.
Dok neko radi – ja raduckam…
I tako malo, sitno živuckam.
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:27 pm | |
|
Milo moje
Nikad više, milo moje, nikad više! Nikad više onog leta, nema zašto cvet da cveta. Umrle su oči tvoje, nikad više, gotovo je!
Plakati neću ja, milo moje! Oko je prazno i slepo. Sad jeste, zlo je, sve svršeno je, a bilo nam je, bilo nam je lepo!
Sve je prošlo, milo moje, sve je prošlo! Ničeg nema, sve se gasi, nestali su oni glasi. Umrle su reči tvoje, sve je prošlo za nas dvoje.
Plakati neću ja, milo moje! Oko je prazno i slepo. Sad jeste, zlo je, sve svršeno je, a bilo nam je, bilo nam je lepo!
Otišlo je, milo moje, otišlo je! Moja prazna ruka vene, nema tebe pored mene. Umrlo je srce tvoje, gotovo je, otišlo je!
Poslednji izmenio meseceva rosa dana 5/6/2020, 6:04 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:28 pm | |
|
Najbolja mama na svetu
Najbolja mama na svetu? Moja mama! Najbolja mama na svetu? Moja mama!
Odakle nam oči? Rodila ih majka! Odakle nam uši? Rodila ih majka! Odakle nam ruke? Rodila ih majka! Sve na svetu rodila je majka!
Leti pesma oko sveta, lepa, lepša nego bajka: nema deteta ni cveta, nema dok ne rodi majka!
U životu ja sam srela mnoge, mnoge dobre žene, al’ je samo jedna majka htela da rodi baš mene!
Dobra mama, lepa mama, samo jedna naša mama! Blago vama, blago nama, blago svima sa mamama!
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:29 pm | |
|
O stidu i sramoti
Jedan se stideo da pita gde je klozet. I šta je bilo? Ništa. Upiškio se u gaće.
Jedan se stideo da kaže gde ga boli. I šta je bilo? NIšta. Nisu ga izlečili.
Jedan se stideo da kupi u radnji gaće. I šta je bilo? Ništa. Išao je bez gaća.
Jedan se stideo da kaže devojci da je voli. I šta je bilo? Ništa. Udala se za drugog.
Poslednji izmenio meseceva rosa dana 5/6/2020, 6:04 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:32 pm | |
|
Plavi zec
Tri sam zemlje prelazio, i tri gore pregazio, i tri mora preplovio – dok ga nisam ulovio. Plavog zeca, čudnog zeca, jedinog na svetu!
Ovaj zec zna da svira, ovaj zec zna da plete, ovaj zec ručak kuva, ovaj zec kuću mete. Ovaj zec plesti ume, ovaj zec žeti ume, ovaj zec šiti, piti, i francuski govoriti – sve razume! Plavi zec, čudni zec, jedini na svetu!
Ja ga htedoh vama dati da vas mije, da vam šije, da vam kroji, da vam broji, da vam plete, da vam mete, da vam kuva, da vas čuva, da vam peva, slike šara i francuski razgovara. Plavi zec, čudni zec, jedini na svetu!
Stavih zeca u torbak pa požurim svojoj kući. Al’ kad bismo ispred kuće stade zečić da šapuće: – Pusti me, lovče, hrabri lovče, da očešljam kosu, da umijem lice, da isečem nokte, da ispravim stas, da udesim glas. Nek’ vide deca plavog zeca, čudnog zeca, jedinog na svetu!
Pustih zeca iz torbaka al’ se zec ne očešlja, al’ se zec ne umi, nit’ iseče nokte, nit’ ispravi stas, nit’ dotera glas. Već pobeže, oj nesrećo, na kraj sveta, oj nevoljo! Plavi zec, čudni zec, jedini na svetu!
[/center]
Poslednji put izmenio meseceva rosa dana 5/6/2020, 6:05 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:34 pm | |
|
Plavi žaket
Baš sam bio u plavom žaketu kada sretoh Vasiljević Cvetu. Da l’ zbog mene, da li zbog žaketa, prevari se, okrete se Cveta. Ja joj rekoh: “Dobar večer, Cveto, s dopuštenjem – malo bih prošet’o…“ Da l’ zbog mene, da li zbog žaketa prevari se i pristade Cveta. Taman sve to – kad zalaja pseto! Ja joj rekoh: “Drž’ se mene, Cveto!“ Da l’ zbog mene, da li zbog žaketa, prevari se, pridrža se Cveta. Beše leto kad je božur cvet’o, ode pseto, ja u polje skretoh. Da l’ zbog mene, da li zbog žaketa, prevari se pa skrete i Cveta. I logično, s obzirom da skretoh plavi žaket na livadu metoh. Da l’ zbog mene, da li zbog žaketa prevari se i spusti se Cveta. Prođe leto i još pet-šest leta, sad se Cveta mojom kućom šeta, iz razloga ekstra kvaliteta – da li mene ili mog žaketa.
Poslednji izmenio meseceva rosa dana 5/6/2020, 6:05 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:38 pm | |
|
Strašan lav
Bio jednom jedan lav… Kakav lav? Strašan lav, narogušen i ljut sav!
Strašno, strašno!
Išao je na tri noge, gledao je na tri oka, slušao je na tri uva…
Strašno, strašno!
Ne pitajte šta je jeo. Taj je jeo šta je hteo – tramvaj ceo i oblaka jedan deo!
Strašno, strašno!
Zubi oštri, pogled zao, on za milost nije znao!
Strašno, strašno!
Dok ga Brana jednog dana nije gumom izbrisao.
Strašno, strašno!
[/center]
Poslednji put izmenio meseceva rosa dana 5/6/2020, 6:05 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:39 pm | |
|
Šta je na kraju
Na kraju neba, na kraju mora, na kraju puta? Šta je na kraju deca bi htela da znaju? Zato jedu, zato spavaju, Zato rastu brže od kaputa.
Šta je na kraju srede? Četvrtak. A šta – na kraju četvrtka? Petak. Na kraju svih krajeva? Uvek je jedan novi početak.
Krajevi se potroše, počeci uvek traju. Početak – eto šta je na kraju!
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:40 pm | |
|
Šta sam sve imao
Imao sam, deco, pola stola, na pola stola — pola vola i pola dinara.
To je bilo juče, u pola osam, na pola puta između Severnog i Južnog pola, dakle, na polutaru.
Pojedem ono pola vola, a ostane mi pola stola i pola dinara.
Zamenim ono pola stola za pola jednog starog čiče, koji je znao pola priče, a ostane mi pola dinara.
To je bi’lo juče, u pola osam, na pola puta između Severnog i Južnog pola, dakle — na polutaru.
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:42 pm | |
|
Tatin muzičar
Jednom tati u životu beše glavna stvar da mu sinčić pošto-poto bude muzičar zasviraće lepo da ga čuje svet kupiće mu trubu ili klarinet
Kaži mi kaži reče tata sinu da li voliš trubu ili violinu kaži mi kaži reče tata sinu da li voliš trubu ili violinu
U rukama tatinog muzikalnog sina plakala je škripala tužna violina zakašlja se truba poče da se guši komšije i tata zapušiše uši
Bezbroj puta srećni tata pita sina svog da li želi tamburicu, klavir ili rog ili možda voli jako dubok ton kupiće mu dva tri basa i trombon
Kaži mi kaži reče tata sinu da li voliš trubu ili violinu kaži mi kaži reče tata sinu da li voliš trubu ili violinu
A sin razmišljao dugo pa hrabrost najzad skupi i reče imam ideju gramofon mi tata kupi
U rukama tatinog muzikalnog sina lepše svira gramofon nego violina u rukama tatinog muzikalnog sina lepše svira gramofon nego violina nego violina, nego violina
Poslednji izmenio meseceva rosa dana 5/6/2020, 6:06 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:44 pm | |
|
Tužna pesma
Živela jedna gospođa Klara, čudna i stara, vrlo stara… I nije imala ni mamu, ni tetu, nikoga, nikog svog na svetu.
Gospođa Klara je šest mačaka čuvala na jastucima od žute svile. Mašne im je krojila, mleko kuvala pa su site i srećne bile – belih mačaka šest.
A kad je umrla gospođa Klara, čudna i stara, vrlo stara – jastuke od žute svile niko nije prao, na doručak niko nije zvao, a loviti miševe niko nije znao!
Tužne su, tužne i gladne bile, zaspale su na jastucima od žute svile i nikada se, ah, nikada se više nisu probudile – belih mačaka šest.
Poslednji izmenio meseceva rosa dana 5/6/2020, 6:06 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:45 pm | |
|
Vuk
U Vukovo doba vladala je moda da se svaka glava za dve turske proda, jer će samo tako svanuti sloboda. Vuk je bio mudar, nije dao glavu mislio je glavom i bio u pravu i pomoću glave stekao je slavu.
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:46 pm | |
|
Zdravica
Sve što raste htelo bi da raste… – Neka raste, i treba da raste!
Sve što cveta htelo bi da cveta… – Neka cveta, i treba da cveta!
Neka gleda sve što ima oko, svako kri
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Duško Radović 18/3/2015, 7:47 pm | |
|
Zelena moda
U nevaspitano vreme, u proleće kada zazvoni sunce u vrbi, svi misle: hoće, odoleće! — a svi se češu gde ih svrbi.
Kao kapisle pupoljci prašte! Bube radosne što će se roditi. Dogodilo se plavo, al’ slute bašte: posle plavog — zeleno će se dogoditi.
Zeleno je u modi!… Ko se sad rodi — zelene biće mu pelene meke, u zelenoj okupaće se vodi tamo gde zelena ptica peva sa smreke.
| |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: Duško Radović  | |
| |
|  | | | Duško Radović | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 4 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 4 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » Fotografija dana Danas u 2:10 am od meseceva rosa» medeno 20/1/2021, 12:54 pm od Dusica Pajovic» Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 14/1/2021, 2:01 pm od majacvet» priznanje 8/1/2021, 11:01 pm od SaMar» ANAMNEZA 20/12/2020, 8:07 am od ZEX» O ČEMU TI TO? - CECILIJA 16/12/2020, 8:41 am od CECILIJA» PSALMI LJUBAVI 6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović» Plavi tonovi... 27/11/2020, 1:57 am od meseceva rosa» Duhovne price 5/11/2020, 1:59 am od meseceva rosa» Na obodu neba 29/10/2020, 9:33 pm od Marr Inna» Mudre misli 16/10/2020, 1:46 am od meseceva rosa» Neozbiljna pitalica, bez filozofije molim 27/9/2020, 9:18 am od ZEX» ПИСМА 27/9/2020, 9:02 am od ZEX» GRESNIK 22/9/2020, 4:34 pm od inadzija» Poruka vasoj ljubavi..., Ucinite to ovde 2/9/2020, 3:42 pm od ZEX» SEVERNA GRANICA 29/8/2020, 11:54 pm od Nostromo» Srodne duse 12/8/2020, 3:55 pm od BiMoglaDaMogu» Sve o Skorpijama, Vazi i za znak i podznak... 6/8/2020, 12:21 am od ZEX» O BOLU 28/7/2020, 4:09 pm od ZEX» Srednjevjekovni gradovi Crne Gore  15/7/2020, 1:06 am od meseceva rosa» Priče i bajke 14/7/2020, 1:26 am od meseceva rosa» Iz Antologije srpske poezije 5/7/2020, 11:45 pm od ZEX» Zaključavanje foruma 10/6/2020, 3:49 pm od Masada» Mario Vargas Ljosa 9/6/2020, 3:59 pm od meseceva rosa» Ismail Kadare 9/6/2020, 3:48 pm od meseceva rosa» Marguerite Yourcenar 9/6/2020, 3:33 pm od meseceva rosa» Pearl Buck 9/6/2020, 3:19 pm od meseceva rosa» Vuk Drašković 9/6/2020, 3:03 pm od meseceva rosa» Filip Petrović - pesme 8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic» Zbignjev Herbert 5/6/2020, 6:34 pm od meseceva rosa» Ela Peroci 5/6/2020, 6:22 pm od meseceva rosa» Skadarlija 4/6/2020, 1:02 am od ZEX» Ruski Ženski Glas 1/6/2020, 6:08 pm od ZEX» Biserje mojih godina godina 31/5/2020, 11:12 am od Masada» Nase autorske fotografije  28/5/2020, 12:59 pm od Tea» Citati Bukovskog 19/5/2020, 2:12 am od meseceva rosa» Citati o zenama 12/5/2020, 10:36 pm od Nostromo» Brisanje Youtub - ova 6/5/2020, 1:10 am od meseceva rosa» Noćas me gubiš 4/5/2020, 7:21 am od Masada» Zena i cvece 1/5/2020, 1:34 am od meseceva rosa» Moja romanticna skitanja net-om :) 28/4/2020, 3:12 am od Tea» ROMANTIKA BEZ REČI " 28/4/2020, 2:05 am od meseceva rosa» Razbijemo monotoniju bojom 5/4/2020, 2:07 am od meseceva rosa» DEKOLTEI 22/3/2020, 1:52 am od meseceva rosa» Rimujemo reci 16/3/2020, 2:47 am od meseceva rosa» Asocijacije 15/3/2020, 2:49 am od meseceva rosa» Tajna 28/2/2020, 2:40 am od meseceva rosa» psssssssttt ! 23/2/2020, 6:12 pm od My Name is Nobody» Неки моjи цртежи 15/2/2020, 5:45 am od Nepopravljivi Sanjar» najromanticnija soljica za kafu...caj 10/2/2020, 2:34 am od meseceva rosa |
|
|