LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Ljubav, smrt i snovi - zbirka prva | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Masada Administrator
Broj poruka : 9712 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Ljubav, smrt i snovi - zbirka prva 8/7/2009, 8:05 pm | |
| Месечева сенка, Стаде пред мене и рече: “ Волиш је, зар не ?” Нисам одговорио. “ Чувај је !” Каза и оде. Била је у праву.
14.01.1984. Сава 579. км. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | Masada Administrator
Broj poruka : 9712 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Re: Ljubav, smrt i snovi - zbirka prva 8/7/2009, 8:05 pm | |
| Зашто је тако хладно ноћас ? Ти, можда, мирно спаваш, И не мислиш на мене.
А ја, и сутра ћу чекати, И тражићу тебе, Јер ти си ми сан, Срце је немирно.
Волим те, Велика је љубав, Желим те, јер живот си мој. Зашто је тако хладно ноћас ?
14.01.1984. Сава 579. км. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Naslov: Re: Ljubav, smrt i snovi - zbirka prva 8/7/2009, 8:06 pm | |
| Кад’ зора дође, престаје све, Јер како, без тајне живети сад’, У сновима срести, успаван дух, Кад’ заборав даје, заустављен трен?
Тек ноћи, излаз ми дају, Том једном лику, туге и сете, Кад’ мисли моје ка теби лете, Тад’, те тајне постајем роб.
02.11.1997. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Шта радити, Kад’ сећање не бледи, А очај стеже, К’о зао дуx ? Дал’ поћи теби, Исто ко пре; Ил’ остати овде, K’о рањена звер ?
4./5.11.1997. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Крај тебе, к’о сена ћу проћи, Не, нећеш ме видети, Али бићу ту, Да штитим и волим, Због једне, пијане бесане ноћи, Сву истину што тад’, Пред тебе бацих, И злураду слутњу што чеках да дође.
Јер једном, кад’ останеш сама, Без лажи других, којима је стало, Да у теби виде, оно што ниси, Поново биће, к’о онога дана, Кад’ усне се наше, спојише крадом, И рука у руци оста до јутра.
07.11.1997. 01.46. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Пробудићу јутро, У коме те нећу наћи.
Чекаћу и ноћ, У којој ти нећеш бити.
И даље ћу будити јутра, И чекати ноћи.
А то, Понављаћу лудо све. Све док те не будем нашао, И вечно сачувао те.
08.11.1997. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Naslov: Re: Ljubav, smrt i snovi - zbirka prva 8/7/2009, 8:07 pm | |
| Сенка на зиду собе, свој спокој чека, Док не дође дан.
У тами, горда, нечујна, далека, К’о лик , твој, што мени се јави.
Долази јутро, брише је са зида, Њу и лик , из мисли моје, Јер дан, кадa се јави, Тад битку, водићу нову, Битку за срце, што красти ти треба, Од других људи, што кажу ти да воле, А нема их, кад наде ти треба.
Вече ће доћи, и сенка је ту, А мисао опет, у бескрај креће, Јер до јутра, остаје нада, Да исто ће бити са тобом, Као и некада.
16.11.1997. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| О ноћи нек’ дође, отвори врата, И пусти, да у моју собу уђе, Лик ранијих дана, Крај мене нек’ стане, Сред тишине неме, Поносна и лепа.
Тада ту, кад буде, Сред собе и мрака, Нек почне игра, нежна и драга, У наручју моме, поново је она, Она што сне’, за мене, Више не снева.
Њу, ја красти морам, С нежношћу лудом, До краја ноћи, Јер желим, да моја буде.
А тада, Главу спустићу, на крило, К’о рањеник худи, Што смрт чека, И бићемо овде, нежности пуни, Без речи бола, туге и јада, Бићемо овде, к’о много, Пута до сада.
На таласу светла, Јутро ће доћи, Ући ће дан.
Одлази она. Али сад’, и не марим више, Јер ноћ, за мене, Нову причу пише.
21.11.1997. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Минути, постали су сати, Сати, постадоше године, А године, пролазе.
Ипак и даље сам ту, И чекам да променим све, И сачувам сан о дану, Кад изгубих те.
24.11.1997. подне ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Желим, да ти кажем. Желим, да викнем, У крику јутра, Што мени, мртво се рађа, Да љубав моја, није к’о друге, Да није иста, и још је јача.
Љубави неке, не беху чисте, Неке ни дубоке, И све, не беху ми исте, Ал’ све оне, много мање боле, Иако су биле, Тек само моје.
24.11.1997. 13.00. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Naslov: Re: Ljubav, smrt i snovi - zbirka prva 8/7/2009, 8:08 pm | |
| Мрзим Сунце, Што лице ти мази, Похотом својом, Дах јутра ти буди, И говори зори, Да немам ти пути.
Мрзим дане, Што сред, гробног ми мира, Сећања давна, на тебе врате, А онда ми кажу, да можда, Неко те краде.
Мрзим и ветар, Што косу ти мрси, Око твога тела, блажено лахори, И немоћи мојој, пркоси и збори, Да у чежњи твојој, Место за мене, Не постоји.
24.11.1997. 14.00. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
Poslednji izmenio Zoran J. Matić dana 10/11/2013, 8:22 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| Ја теби дадох све, Све своје лажи, истине и сне. Од тада дани, Посташе чамотни и пусти, Сред крша голог, Што мени се руши, У изгубљеној, језивој души.
24.11.1997. 16.00. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Пролазе дани, сред пијаних ноћи, Још усне ти сневам, И желим к’о некад, да очи ти видим, У мраку собе, која и даље, Без наде зове.
Пролазе дани, А ти, у ноћи, кад останеш сама, Да ли се сетиш, онога дана, И да ли ти срце, затрепери лудо?
Пролазе дани, Луде пијане ноћи, и сада живе, Сред пустоши града, где љубав моја, Заувек , Само за тебе влада.
26./27.11.1997 ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| На страни, мојој буди, Кад повреде ме људи, Тад’ само ћути, И не дај, да душа, И мисли ти се роне, Низ обалу реке, Мирисне и троме, Што негде ка мору, И даљини тоне.
Да грешим, и грешићу лудо, Али кад, срце ти сломим, Ти тада, мораћеш знати, Да тајну, не смемо дати, Јер док , међу нама, она постоји, Ми морамо бити, тиши и бољи.
Остаћу дужан, и теби и Богу, И знаћеш, да без тебе, Понекад не могу, Ал’ такав сам био, И увек ћу бити, А опроштај нећу, Јер нећу се крити.
27./28.11.1997 ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Кажеш да волиш, А сада, не знаш, ни сама, Шта биће, онога дана, Кад дође неко, са пламом у оку, И направи ти рану, Тиху, Дубоку.
Онда крени, и не стај више, Јер плам тај, све око нас брише. И тек тада, без страха, Можеш рећи, шта мислиш, О нашој срећи, У лудој игри, Са премало речи.
27./28.11.1997 ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Време је прошло, а тебе сневам, У немоћи страшној, Мој почива дах, Желећи спокој, у углу снова, Што свуда лете, к’о успаван дух.
Време је прошло, А жар се губи, И тек понекад, опет се јави, Страшан и силан, к’о никада пре.
Ал’ тебе нема, да веру ми даш, И поново кренеш, у свет, Свет, који беше, Само наш.
18.12.1997. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Naslov: Re: Ljubav, smrt i snovi - zbirka prva 8/7/2009, 8:09 pm | |
| У кругу снова, истинитих лажи, Ја још увек сневам, Да усне ти љубим, И са твога тела, Дивљу росу пијем.
А онда, касно крај тебе ћу лећи, И слушаћу срце, Што уснуло сред плама, Ту у тишини, Тик до мене спава.
Гледаћу ти косу, Што на јастуку се расу, И лепоту лица, које јасно збори, Да само за мене, Оно постоји.
А кад јутро сване, Ја одлазим полако, У трептају, и дану, Остављам тебе, Да у тишини мира, Оствариш снове, У свој лепоти, Која те зове.
Децембар 1997. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| На литици ума, још мисли ми стоје, Па онда на трен крену, Да потраже сећање моје.
А њега нема, јер нема ни тебе, Нема тебе, да љубaв ти дајем, У задњем јеку, зле слутње, Што тихо нестаје.
И тада осећај, неки до мене дође, И на трен само, крај свега прође, Не жалећи ништа, Што давно беше, И давно прође.
Dецембар/јануар 1998. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Погледах, у твоје очи, И дуго гледах у њих. Додирнух ти руку, И она дуго оста у мојој. Узех те у наручје, И дуго те држах у њему. Пољубих ти усне, И наставих, Да дуго их љубим, Све док трајаше, Кратки тренутак сна.
19.01.1998. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Кад Сунце зором у собу ти уђе, И несташном топлином, Дирне ти врат, Дал’ бар тада, помислиш на мене, Дал’ бар тада, помислиш на нас.
А јутро, и мене, понеко дирне, И врати, старе снове ми немирне, Што у дану, лудом, за тебе зборе, Да љубав је ова, дубока к’о море, У коме се огледа, лице, Тек рођене зоре.
19./20.01.1998. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Скуп лудих мисли, Заврти се у глави. И сан неки, о теби, Створи ми на јави. Сан неки, што невољно гледа, И тражи живот, Без икаквог реда.
У кругу светла, груди ми горе, Дајући мени, још снаге и воље. Јер у кругу, тек нас смо двоје.
Тамо где идем, Не треба ми време, Не трeбају ноћи, Не требају зоре, Јер време је, што дође, Мирно, и бескрајно море.
А уморно тело, једном ће стати, И тада, ми нећемо знати, Јер сад, више не знам, ни сам, Дал’ све љубaв беше, Ил’ тек сан, Јер одговор даће, Ново јутро, И тек рођени дан.
20.01.1998. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Кад вечери сваке, капију снова, Отвори ноћ, У истини некој, ти ми се јави, И шаљи себе, тек уснулој глави.
Пале се светла, Пале се боје, Ту сред ноћи, Пусте, и само моје.
И тако, до јутра, та игра траје, Правећи од свега, лудо маштање.
А онда, светла неста, Јер судњи јутарњи час, Прерано дође, и стаде ту, Ту, између нас.
21.01.1998. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Naslov: Re: Ljubav, smrt i snovi - zbirka prva 8/7/2009, 8:11 pm | |
| Ми нећемо знати, Где љубави има, Док сами је не нађемо, У тихим ноћима.
У ноћима тихим, Што лудо језде, И губе са собом, Безбројне немирне звезде.
А љубaв је наша, Међ’ звездама тим, И чека јутро, Да нестане с њим.
23.01.1998 ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Негде у мени, постоји нада, Да ти једном знаћеш и сама, Где негде у тами, уз мене ходи, Знак љубaви, Што за тебе се роди.
Ал’ никадa, ти нећеш знати, Да љубaви моје за тебе има, У пустим, самотним ноћима.
И једном, Kад руке се наше, састале буду, Ни тад истину, Теби ја нећу рећи, Јер ово је игра, без мојих речи, И прича, о једној, Испуштеној срећи.
23.01.1998. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Одакле долазиш? Упитах.
Из твојих снова! Рече док ми је прилазила.
Зашто не останеш заувек? Упитах, узимајући је у наручје.
Зашто, Твоји снови не трају заувек? Питала је, Милујући ми лице.
04.02.1998. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Понекад, шапнем ти име, Онако, више за себе, И онда видим, да немам те, Ту крај себе.
Понекад, викнем ти име, Јер желим, да га чујеш, И онда видим, да никога, Нема крај мене.
Понекад, када сам с’тобом, Желим да ти кажем, Колико те волим, Али ћутим, Јер тада си крај мене.
04.02.1998. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Пођи са мном, и ћути, Јер речи наше, сувишне ће бити, У времену овом, Што предуго траје, И за нама, Заувек нестаје.
19.02.1998. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Naslov: Re: Ljubav, smrt i snovi - zbirka prva 8/7/2009, 8:12 pm | |
| Ми времена немамо више, Дан нови, К’о претња нам стиже, Говорећи, Да не желиш ме више. Жар у оку, сад гори ти тише, Док хладна рука, на моју пада, Ја слушам, Задњи откуцај сата, И знам, да мене, Волела ниси никада.
21.02.1998. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Ноћас сам сањао, Да сам те љубио, Тихо, к’о лопов, Што драгуље са круне, Највредније краде.
Ноћас сам сањао, Да моја си заувек. Да моја си док, Гране храстова, Столетних, Ветрови хладни, Савијају и ломе.
А онда је дошло јутро. Да љубави, Онда је дошло јутро, И рекло ми је,
Да ја те ноћас, Нисам љубио, И рекло ми је, Да моја, Не можеш бити заувек.
12.04.2003. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Ноћас, Док’ Месец је бледи, сенку своју крио, Ја сам плакао, Потом сам се смејао, И опет плакао.
Ноћас, Ја срце своје, убити морам, Јер бол што дође, све тише, и тише, Каже ми, Да срце моје, Без тебе, Неће куцати више.
23.04.2003. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Пољубиo сам те и отишао. Потом сам се вратио, И поново те љубио. Онда сам ти песму, Тихо говорио.
Ти рекла си, Ћути, и љуби ме дуго, Јер само, вечери ове, све је наше, Али плаши ме драги, Да љубав, када се даје, Никада, вечно не потраје.
23.04.2003. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Киша је спрала, са зида, Твоје име, исписано кредом.
Сунце је озарило зору, А твоје име, кредом, На истом зиду пише.
То љубав моја, Kредом, име ти пише, Иако ти крај мене, ниси више.
04.07.2003. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Naslov: Re: Ljubav, smrt i snovi - zbirka prva 8/7/2009, 8:13 pm | |
| Ја роб мисли, што ка теби тонем, Уплашен и гладан, без љубави твоје, Чекам јутро, што долази из мрака, Да љубим те и волим, Без потаје и страха.
Ти тада дођи, И реци да љубав моју, чекала си дуго, У сјају неба, што пробуђено Сунцем, Само теби каже, Да о љубави тебе, Никада не лажем.
08.08.2003. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Вуку се дани, к’о године дуге, А ја желим само, Да видим твој осмех, Без сете и туге. Ево сад теби, место Богу, Ја молитву пишем, Јер сваким даном, Ја волим те све више. Сузе по образу, Сад немирно ми плове, И зову те, дођи, Ти једино драго, и само моје. Не говорим ништа, ћутим, Док пратим Сунце, Што на обзорју за нас тоне, Страхови тешки, душу ми ломе. Ако ти од мене, Ипак једном, одеш мила, У сећању давном, знаћеш, Да само са мном, ти срећна си била.
12.08.2003. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
Poslednji izmenio Masada dana 18/3/2015, 12:37 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| Ако ти од мене, Ипак једном, одеш мила, У сећању давном, знаћеш, Да само са мном, ти срећна си била.
Не говорим ништа,ћутим, Док пратим Сунце, Што на обзорју за нас тоне Страхови тешки, душу ми ломе.
Сузе по образу, Сад немирно ми плове, И зову те, дођи, Ти једино драго, и само моје,
Ево сад теби, место Богу, Ја молитву пишем, Јер сваким даном, Ја волим те све више.
Вуку се дани, к’о године дуге, А ја желим само, Да видим твој осмех, Без сете и туге.
12.08.2003. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| О ноћи, драга, Чедна и мила, Мојој љубави, ти дајеш крила.
Крила, Што љубав драгој носе, И сећање буде, на њене косе.
Косе, Што на грудима мојим заспаше, И никада за тугу, Оне не сазнаше.
| |
| Да ти ме волиш, ја никада, Питати нећу, Јер тело моје, Кад крај твога буде, Осетиће твоје, уздахе и лутње.
Тада знаћу, Да речи љубави, Све важне ми нису, И да желим само, да љубим тебе, По уснулом, предивном лицу.
18.08.2003. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Naslov: Re: Ljubav, smrt i snovi - zbirka prva 8/7/2009, 8:14 pm | |
| Љубави!
Ја, ноћас, пронашао сам, Отиске твојих босих стопала, У влажном песку, На плажи, Најлепших снова.
18.08.2003. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Пошаљи ми део љубави, Да зaувек га чувам, Ко’ пахуљу нежну, што са неба пада, Док вуку ме дуги, откуцаји сата, У дубине снова, што наши су били, Да тражим једно време, Кад најсретнији смо били.
02.09.2003. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Знаш, Да за тобом, Ја плакаћу к’о дете, Што изгубљено само, Улицама лута, И не зна, Где је крај, Безименог пута.
02.09.2003. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Са јутрњим Сунцем, У мени је нада, Да заувек моја, ти бићеш сада. Да сва јутра, само наша ће бити, Док нежно, с’ љубављу те будим, И стављам главу, Преко твојих груди, Где срце, само за мене куца, У чарима дивног, Пролећног јутра.
| |
| Да ли то Бог, дане нам краде, И пушта да ноћи долазе саме? Сред мрака, ја усне ти тражим, И чекам твој додир, што каже, Да љубав твоју, Мени нико не краде.
04.09.2003. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Ветар је кроз латице, Безименог цвета, Шаптао твоје име.
Убрао сам цвет, Са шапатом твога имена, И оставио га, На узглављу снова.
04.09.2003. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Naslov: Re: Ljubav, smrt i snovi - zbirka prva 8/7/2009, 8:15 pm | |
| У ноћи без тебе, Ја пијан, руку ти тражим, Јер мени, она једино треба, Док живот нам тече, Без имало реда, Сем тебе, ту, око мене, Ничега нема.
07.09.2003. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| У сан те пустих, И још више ми треба, Трен љубави, И само за нас, Мало слободног неба.
08.09.2003. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Из Данкина 1
Љубави моја дођи, Ни сада, у овом часу, Ја тебе немам. Опрости љубави, Први пут, После свих ових година, Тек на трен те заборавих. Опрости старој луди, Која је знала да те насмеје, И најлепше љуби. Тако ти си увек говорила. А ја то, Знао сам, Сваки пут, Док сам те држао у наручју.
Сећаш ли се љубави, Довело те је небо, Једног обичног поподнева. Лутала си падинама, Планина снова. Била си сама, Уплашена. Бојала си се, Бојала си се новог, И понекад, Тек понекад, Очи би ти засјале, А то, Ја сам видео. Сећаш ли се једина, Сећаш ли се, Како сам те гледао, Како си ме гледала?
Зима је дошла. Тек једном, Моје усне, Додирнуше ти врат. Ни сам не знам како, Ни сам не знам кад’. Пролазило је време, Падаше, Последњи снегови. Хоћеш ли ме ти, Једном пољубити? Упитао сам те. Пришла си, Осетио сам твоје усне, Љубила си ме, И ја сам тебе љубио, Онда сам отишао, И вратио се, И увек сам се враћао. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Naslov: Re: Ljubav, smrt i snovi - zbirka prva 8/7/2009, 8:16 pm | |
| 2.
И смејали смо се, И волели исте ситнице, Волели јутарње Сунце, Волели ноћи, И дуге хладне зиме. Пролазиле су нам године, Говорила си, Једном ћу отићи, Једном ћу морати отићи, И плакала си, Ја плакао сам са тобом. Наједном, Морала си поћи, На растанку ти, Рекла си, Јавићу се, Рекла си, Доћи ћу, Доћи ћу теби љубави, Једном, Сад морам ићи.
И сретао сам те. Сретао у ноћима, Сретао у мислима, И љубио сам те, И чувао те, У сећању, У сновима, И нисам дао, Да ми те краду. Нисам те заборавио, Нисам могао да заборавим, Твој смех, Твоје руке, Твоје пољупце, Тебе. У сваком дану, У свакој ноћи, Без тебе, Још памтим, Памтим додире, Које даривала си ми ноћима,
Памтим јутра, И Сунце, Које милова ти лице.
Ево чекам, Љубави, Чекам да дођеш, Опет је обично поподне, Желим да те видим, Још једном, Да осетим додир, Твојих руку. Желим да кажем, Оно што ти, Годинама си знала, А знала си да волим, Јер у дугим ноћима, Звала би, А ја бих долазио, И у сновима ти љубио, Лице,
Усне, Једина. Љубио сам те, Држао у наручју, Шаптао, Смејао се, Понекад плакао, И увек волео.
Еп о Галанду Из Данкина ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Ја знам, Да време, од мене те носи, И каже, да живот нас коси.
О кад би мог’о, Крај тебе да будем, Да нежно и лудо, Ја љубим ти скуте.
Док коса твоја, по лицу ми пада, Ја не чујем, откуцај сата, Што време, последње нам носи, И траг стрепње, оставља у коси.
11.10.2003. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Данас, кад реке црне, Ка нама ходе, А ветрови хладни, У праху дижу, к’о бисер, Чисте, још снене водe.
Док јутра, Дан, без тебе ми носе, Ја полако тонем, у тишине неме, И тржим срце, што изгубих , Кад остах без тебе.
12.10.2003. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| Naslov: Re: Ljubav, smrt i snovi - zbirka prva 8/7/2009, 8:18 pm | |
| Предходни део био је са поднасловом Љубав, идући је у поднаслову носио Смрт. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ljubav, smrt i snovi - zbirka prva | |
| |
| | | | Ljubav, smrt i snovi - zbirka prva | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|