LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | Poručujem ti pesmom | |
| |
Autor | Poruka |
---|
Ptica

Broj poruka : 524 Datum upisa : 17.04.2008
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 9/8/2008, 7:10 pm | |
| I kad ti bleda ,na rastanku, poželeh Laku noć, uzdahnuh za nas oboje: Smrti, da li ćeš doć?! | |
|  | | Ptica

| Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 28/8/2008, 11:45 am | |
| Korijen s krilima
Dugo sam letio u prazno. Treba na zemlju stati. Uspravno iz nje rasti. Uspravno umirati.
Ptice su šumi krila, a šuma pticama korijen. List ne leti od sebe, on biva olujom gonjen.
Pod zemljom i u zraku u isti mah drveće živi. Drvo je most što diše izmeđ mrtvih i živih.
I kada ogole grane, cvrkut ih zazeleni. Ja ništa rekao nisam: to jesen šumi u meni. | |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 2/9/2008, 8:08 pm | |
| KAD NEMAMO NIŠTA OSIM LJUBAVI (Quand on a que l'amour)
Kad nemamo što podeliti na dan dugog putovanja osim velike ljubavi kao što je naša
Kad imamo samo ljubav ti i ja , ljubavi moja od radosti blista svaki sat, svaki dan
Kad nemamo nikakvo drugo bogatstvo da ispunimo obećanja već samo ljubav i večno verovanje u nju
Kad imamo samo ljubav da ostvarimo čuda i prekrijemo suncem ružnoću predgradja
Kad imamo samo ljubav kao jedini razlog kao jedinu pesmu kao jedini spas
Kad imamo samo ljubav da siromahe i probisvete odjenemo zorom u svilene ogrtače
Kad poput bezazelenog trubadura nudimo samo ljubav u molitvi da bismo ublažili zemaljske nedaće
Kad imamo samo ljubav da poklonimo onima kojima je jedini smisao borbe traženje svetlosti
Kad imamo samo ljubav da trasiramo put i pobijedimo sudbinu na svakom raskrsću
Kad imamo samo ljubav za pregovore s topovima i ništa osim pesme da nadglasamo bubanj
Tada ćemo iako nemamo ništa osim snage da volimo steći prijateljstvo celoga sveta.
Jacques Brel |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 7/9/2008, 4:16 am | |
| ŠUTNJA TVOJA JE ZVJEZDANA ,TAKO DALEKA I JEDNOSTAVNA.(P.Neruda)
Dođeš mi kao kap rose na žednim usnama pomisao na tebe krijepi dušu moju nestaješ..prizivam te dolaziš..ostaješ ima te svugdje u snovima i javi usidrene naše misli moje na tebe tvoje na mene nikakve oluje ni bure ne mogu odvezati sidra ljubav naša sve prepreke ruši ti si mi u srcu i duši kada poželim reći ću ti odvedi me negdje negdje gdje ćemo biti sami gdje ću bez straha moći..pogledati tvoje oči negdje gdje ljubav prebiva negdje gdje samo nježnosti ima želim te zagrliti jako želim te ljubiti nježno polako bez žurbe i straha od jutra do mraka odvedi me! :sunny: |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 13/9/2008, 12:43 am | |
| Pjesma o smrti
Tužno je danas nebo, tužno ko raspuklo zvono.
Po ulici teku, kao po kanalu: kiša, ljudi, kočije i tmina.
Melodija smrti kaplje u tišini otrovnih tišina
Na naše tijelo umorno i bolno.
I to je Ono:
Pjesma smrti blista, ko prizma u sedam boja,
I pogled kroz prizmu puca nekud daleko van,
Gdje nema razbitih zvona, gdje se ne pišu pjesme,
gdje je svjetlo, ko san,
daleko nekud van!
O, Pjesmo Smrti blistaj, ti si prozor čudan
U neznane daljine
I šareno staklo za sve nas i za me!
Ti si traka svjetla u praznini tame!
I ja bih htio da to uvijek bude
I nikad ne mine
Da mi vječno bivaš prozor u daljine!
Miroslav Krleža |
|  | | bealiever

Broj poruka : 828 Godina : 43 Location : Tako blizu ali ipak daleko... Humor : uvek :) Datum upisa : 31.07.2008
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 20/9/2008, 5:23 pm | |
| Čudni su puti sudbine naše ponekad isprepletani iscrtani u sitne detalje ponekad prazni i sami.
Znaš li koji put vodi do mog oka do moje duše? ____________________________________________ Možda su moji snovi suviše jaki i veliki da bi bili deo ove stvarnosti.. a možda je i ova stvarnost samo mali delić mojih snova...  | |
|  | | Ptica

| Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 1/10/2008, 1:31 pm | |
| Na sve spremna budi
Na sve spremna budi. U noći nekoj kao devojčici pričaću ti bajke i skaske. Drugi put ću zaželeti da odem daleko, daleko. Do Aljaske. Nekad jednostavno neću ti doći i na stolu uzalud čekaće me tvoje ruke i čaj. U društvu s brezama šetaću u noći a ti ćes misliti da je zauvek prošao naš maj. Na sve spremna budi. Na smeh i na suze. U životima našim tek prvi čin je gotov. Da bih bio muzej, ako želiš da budem taj muzej, prethodno moram da budem Ljermontov. Prethodno moram da ti napišem stotine ovakvih redaka, jer u stihu ništa se drugo i ne dešava sem ljubavi i vere. Tako je bilo u doba predaka, tako će biti i hiljadu godina posle naše, posle tvoje i moje ere. Pa, ipak, na sve spremna budi, jer zajedno nam je i da čekamo i da spavamo, da strahujemo za sunca, za srne, za snove. Preostaje nam još toliko toga, a u našim glavama, na žalost, mesta nije samo za stihove. Nekad možda neću ni primetiti bore na tvom licu, ni bele epolete snega na tvojim ramenima kad udješ s ulice. Nekad tvojim ćerkama zaboraviću da ispričam "Snežanu" i "Crvenkapicu" i četiri zida naše sobe učiniće ti se kao četiri beznadežna zida tamnice. Ponekad pomislićeš da odumirem, kao država, ni Danton, ni Hajne, ni Goran, i to ja, koga si za besmrtnog držala, na koga sam i sam bio ljubomoran. Na sve spremna budi, na psovke i na madrigale, na suze i na pisma što preklinju i prete, ali ruke koje su mi se jednom predale, te ruke su svete!
(Izet Sarajlić) | |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 4/10/2008, 12:49 pm | |
| Soneti
Kad od Fortune prezren i od ljudi, Tuzi izgnanstva posve sam se predam, I gluhi svod mi muči krik iz grudi, I kunem sudbu i sam sebe gledam - Kao taj želeć bogat bit, pun nade, Lijep kao onaj, s krugom prijatelja, Da vješt sam i da znam što drugi znade, Bez svega što je radost mi i želja, Ipak se tebe, prezirući žiće, Sjetim, i tad mi zanos što me hvata, Ko ševa koja s mrkog tla dok sviće Diže se, himnom slavi rajska vrata: Jer tvoja ljubav takvo mi je zlato, Da s kraljem ne bih mijenjao se zato.
Slikara moje igrahu se zjene Stavivši lik ti na mog srca platno; Tijelo mi rub je da mu okvir djene, A perspektiva umijeće je zlatno - Jer kroz slikara vidiš način kojim Slikana vjerno ta je slika što je Još u dućanu u grudima mojim, Kom okna zjene ostakliše tvoje; Očima, gle, poslužile su oči: - Moje tvoj lik naslikahu, a zjene Tvoje su okna grudi mi gdje toči Sunce se, da te promatra kroz mene: Vid vješt je, al naslikat mu je znano Tek to što vidi, srce mu je strano.
Nisam ja onaj pjesnik kojem treba Lažna ljepota da mu teče stih, Koji za ukras sve urese neba Uzima, u njem da opjeva njih, S mjesecom, suncem, zemljom, morskim dnom, Travanjskim cvijećem i svim što svod plavi Dragocjeno u plastu krije svom. Iskreno, ko što ljubim, pišem ja, Stog dragi moj je, znajte, lika krasnog Kao i mnogi, iako ne sja Nalik na zlatne svijeće s neba jasnog: Drugi svom stihu mogu laž dodavat; Ja ne hvalim, jer ne mislim prodavat.
Što ti je imaš, nije sve zlo moje, Premda je vrlo voljeh, mogu reći; Što ona ima tebe bol mi to je, Gubitak što će najdublje me peći. Prekršitelji, pravdam prijestup vama: — Voliš je jer znaš da je volim i ja, I zbog mene te ona tjera sama Da snubiš je, to zbog mene joj prija. Izgubim li te, sva je ljubav njena, Izgubim nju li, s njom ćeš i nju steći: Ja sam sam, skupa vi, i tog mi trena, Zbog mene, križ taj stavljate na pleći. Ali gle: jedno nas smo dva, to znamo. - Ah! ona dakle ljubi mene samo!
Da kažem, da si poput ljetnog dana? Ti više imaš dražesti i milja; Pupoljke majske vihor kida s grana, A ljetno vrijeme prekratko je zbilja.
Prevrelim kadkad nebo sjaji okom, A često opet pomućeno sja, I lijepo sve zastranit kadkad zna. Il slučajem, il stalnim svijeta tokom.
Al tvoje ljeto cvast će kroz vremena, Izgubit neće nikada ljepotu, A smrt se neće hvalit, da si njena, Kroz vječnost ti ćeš ostat u životu.
Dok ljudi dišu i dok oči sjaje, I ovo živi, život tebi daje.
Viljem Sekspir |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 7/10/2008, 1:59 pm | |
| Nad svakim izvorom mač
Krmeljavi iznutra i izvana, ponekad ne vidimo ni ognja koji u nama izgara i ne sjećamo se koraka kojima se od sebe udaljismo dok su,možda,sve obale cvale cvjetnije od one za kojom se tako žudno čeznulo.
A što će biti od nas,kad toliko brvna tek dolaze i nad svakim izvorom mač obješen! Pa kao da uzalud vatre gore svuda uokrug.Sve nas to više u sumraku što vodi nas do pustinje.
Jer:kad će se,već jednom,jasno spoznati kako je opasna igra s mesom vlastitim što se s nama vuče uz rub putanje! Kad se na koncu,i vješala pokažu na koja će,jednom, na bilo koji način (na postelji ili bilo kako) vješati jednako i žive i mrtve Janko Bubalo |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 7/10/2008, 2:44 pm | |
| Kad nas opominju ptice
To zaista ne znam:da li si ikad pokušavao zatvoriti izvore i da li ti se tad,ko i meni činilo da se nešto neponovljivo događa: najpre počneš se utapati u svome ponoru,a onda vode odasvuda provale i ruke se same u sebe povuku dijeleći prazninu ko svoje darove.
Ptice mi se tada učine najmudrije, svaka nas dobrohotno na nešto opominje: podigni haljinu,kažu,i ne daj da vode neproročke u vaša gnijezda ulaze jer,nije se lako klanjati svom nestanku. I,vode su dobre samo,kad slobodno izviru pa pokraj nas,same,u nedogled prolaze. Janko Bubalo |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 7/10/2008, 2:54 pm | |
| Ptice u prozoru
Jutros sam,dok su sjene još spavale (sjene nas često varaju!) gledao srce u prozoru a vidio sam pticu,kako sama sebe ispituje:kaži mi,ptica će zašto je žeđ najljuća kad se najviše popije?Meni je jasno a da li ste i vi naučili: kako je teško podizati stopala kad tutnjava s onu stranu dolazi i kako je odsutno dati pravac jedrima kad lađa ispred svog Uvira prolazi. moje mi srce,moja mi ptica govori: nategni uže, razmakni grane,pa smiri vode i gledaj Svjetionik čiji zraci dopiru najdalje s onu stranu Obale.I,idi za svjetlom čija svjetlost pred sjenom ne zavire Janko Bubalo |
|  | | Ptica

| Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 9/10/2008, 10:40 am | |
| Zasto tvoj mali smijeh ne moze da se sije po oranjima crnim; da klija i zrije, da zrni poput psenice?
Tada bih na slapovima mojih vena sagradio vodenice i postao mlinar vjecito prasnjav od tvoga smijeha? | |
|  | | bealiever

Broj poruka : 828 Godina : 43 Location : Tako blizu ali ipak daleko... Humor : uvek :) Datum upisa : 31.07.2008
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 11/10/2008, 9:55 pm | |
| Kada sklopim oči, znajte da gledam jer sumraka moga prošli su dani I putešestvije moje nastavljam dalje bez zastanka i pratnje.
Sad pruži mi ruku i srce ću ti otvoriti jer oprost pružih i znanom i strancu ali misliju svojih pazi pute jer čitaću ih i noću i danju. ____________________________________________ Možda su moji snovi suviše jaki i veliki da bi bili deo ove stvarnosti.. a možda je i ova stvarnost samo mali delić mojih snova...  | |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 13/10/2008, 2:46 pm | |
| Poruka u mramorje prispjelom
Tek što si pošao izgubio si se već na tom kratkom putu traganja Kroz drevna granja i davne paprati i prti Uz neka laka i plitka vaganja O prošloj slavi i stravi No čim odmače pun sebe i o sebi Jer snebi se prestrašen od jednog smrtnog brijega Ti opet nevoljan stiže na drugi brijeg neumitne smrti Mada od te teške misli kako su Kroz mećave crnog snijega Umirali ili svisli Prezadovoljan sobom
I bježa ti I stalno Bijega
Zalutalom među upitnicima ovih biljega Sada ti koljeno drhti i lede ti se prsti Jer
Povratka više nema I dalje ceš¡ tako beznadno ići I stići od bola do bola što se za te sprema Kao nagrada za saznanje o spasenju i propasti Od krika do krika koji se penje sa visa ka visu I ići ćeš tako i nećeš da se vratiš dok ne shvatiš Da svi glasovi ne bjehu u ovome davorju
Da svaka sudba huda ne dobi svoj biljeg u mramorju Ostaćeš klet i uklet u ovom bijelom mramornom gorju Sve dok ne shvatiš da mrtvaci mnogi sahranjeni još nisu Sve dokle ne shvatiš da i mrtvaci u smrti od davnina nejednaki su
MAK DIZDAR |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 21/10/2008, 8:17 pm | |
| |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 9/12/2008, 8:18 pm | |
| Nepoznati pjesnik
(Izrael, oko 4. stoljeća prje Krista)
Zaručnica
Što je jabuka među šumskim stablima, to je dragi moj među mladićima, bila sam željna hlada njezina i sjedoh: plodovi njeni slatki su grlu mome. Uveo me u odaje vina i pokorio me zastavom ljubavi. Potkrijepite me kolačima, osvježite me jabukama, jer padam bolna od ljubavi. Njegova mi je lijeva ruka pod glavom, a desnom me grli. Kćeri jeruzalemske, zaklinjem vas srnama i košutama poljskim, ne budite, ne budite ljubav moju dok sama ne bude htjela!
Zaručnik
Srce si mi ranila, sestro moja, nevjesto, srce si mi ranila jednim pogledom svojim, jednim samim biserom kolajne svoje.
Kako je slatka ljubav tvoja, sestro moja nevjesto! Slađa je ljubav tvoja od vina, a miris ulja tvojih ugodniji od svih mirisa.
S usana tvojih, nevjesto, saće kapa, pod jezikom ti je med i mlijeko, a miris haljina tvojih kao miris libanski.
Ti si vrt zatvoren, sestro moja nevjesto, vrt zatvoren i zdenac zapečaćen...
Zaručnica
Dragi je moj bijel i rumen, istiće se među tisućama. Obrazi su njegovi kao lijehe mirisnog bilja, kao cvijeće ugodno, usne su mu kao ljiljani iz kojih smirna teće. Ruke su mu zlatno prstenje puno dragulja, prsa su njegova kao čista bjelokost pokrita safirima. Noge su mu stupovi od mramora na zlatnom podnožju. Stas mu je kao Liban, vitak poput cedra. Govor mu je sladak i sav je od ljupkosti. Takav je dragi moj, takav prijatelj moj o kćeri jeruzalemske!
Zaručnica
Stavi me kao znak na srce, kao pečat na ruku svoju, jer ljubav je jaka kao smrt, a ljubomora tvrda kao grob. Žar ej njezin žar vatre i plamena Jahvina.
Mnoge vode ne mogu ugasiti ljubav niti je rijeke popiti.
Zaručnik
Tko je ova koja dolazi kao što zora sviće, lijepa kao mjesec, sjajna kao sunce, strašna kao vojska pod zastavama? |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 15/1/2009, 8:26 pm | |
| Naša tajna
O tebi neću govoriti ljudima. Neću im reći da li si mi samo poznanik bio, ili prijatelj drag; ni kakav je, ni da li je u našim snovima i žudima dana ovih ostao trag.
Neću im reći da li iz osame, žeđi, umora, ni da li je ikada ma koje od nas drugo volelo; niti srce naše da li nas je radi nas ili radi drugih kadgod bolelo.
Neću im reći kakav je sklad oči naše često spajao u sazvežđe žedno; ni da li sam ja ili si ti bio rad da tako bude - ili nam je bilo svejedno.
Neću im reći da li je život ili od smrti strah spajao naše ruke; ni da li zvuke smeha voleli smo više od šuma suza.
Neću im reći ni jedan slog jedini, šta je moglo, ni da li je moglo nešto, da uplete i sjedini duše naše kroz čitav vek; ni da li je otrov ili lek ovo što je došlo onome što je bilo.
Nikome neću reći kakva se zbog tebe pesma događa u meni večito: da li opija toplo kao šume naše s proleća; ili tiha i tužna ćuti u meni rečito. O, nikome neću reči da li se radosna ili boleća pesma događa u meni.
Ja više volim da prećutane odemo ona i ja tamo gde istom svetlošću sja i zora i noć i dan; tako gde su podjednako tople i sreća i bol živa; tamo gde je od istog večnog tkiva i čovek i njegov san.
Desanka Maksimović |
|  | | LuNa

Broj poruka : 29 Godina : 45 Datum upisa : 18.07.2008
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 3/5/2009, 5:36 pm | |
| Necu da odem ovom stazom Na kojoj vene uvelo lisce: Tu je na svakom koraku sve dublja,sve maglovitija jesen. Navraticu tamo gde je zeleno,na izvor Oko kojega cvetaju bojom neba Nevini nezaboravci I secanje u tisini trazi tvoje ime. | |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 4/6/2009, 6:01 pm | |
| |
|  | | LuNa

Broj poruka : 29 Godina : 45 Datum upisa : 18.07.2008
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 4/6/2009, 10:50 pm | |
| Tebi koji nikad nećeš saznati sve moje tajne napisaću ovu pesmu a možda već sutra misliću drugačije. Tebi što ne slutiš ljubav moju i nemir moj jer te ne dotiče tuga moja. Tebi što kroz dan prolaziš zatvorenih očiju šapućem reči ljubavi mada ih ne osećaš. | |
|  | | Sneki

Broj poruka : 1002 Godina : 48 Location : Wels Datum upisa : 16.06.2009
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 1/7/2009, 9:24 pm | |
| Samo kad bi znao koliko mi nedostajes, koliko sve prazno bez tebe je. Svi su oko mene, a ja sam sama. Nikoga ne vidim,ne primecujem jer ja zelim tebe, samo ti mi mozes ispuniti svaki tren, samo kad si tu ja postojim. | |
|  | | bealiever

| Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 11/9/2009, 9:16 pm | |
| Gorke su reci jos gorci ti si, sada otvaram oci i vidim ko si. Taj ukus veciti trag ostavlja. U venama krv vise nije, vec ledena kisa snova. Nisam vise tvoja na pijedastolu bola i znaj da ove reci pise dusa moja. Jednoga dana zaustavices se kraj nebeskog izloga ispunjenih snova. Pozeleces lutku ociju jarkih poput groma, i znaces da nisam vise ona. Kise ce tada potopiti dusu od kamena i ostaces tu kraj svog neispunjenog sna. ove reci ne pisem ja vec dusa moja... ____________________________________________ Možda su moji snovi suviše jaki i veliki da bi bili deo ove stvarnosti.. a možda je i ova stvarnost samo mali delić mojih snova...  | |
|  | | scarlett

Broj poruka : 0 Datum upisa : 30.08.2009
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 2/10/2009, 1:16 am | |
| Sreli smo se negdje između svjetova u malom prolazu gdje sudbine se ukrštaju u vremenu kada svemir utihne da se šapati duša čuti mogu
Jovica Letić | |
|  | | Sneki

Broj poruka : 1002 Godina : 48 Location : Wels Datum upisa : 16.06.2009
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 6/10/2009, 9:39 pm | |
| Ovo je kraj sve sto je od nas ostalo da, to je kraj ko da nas nije ni bilo
Ova ljubav gori kao cigareta ova drama je bez sretnog zavrsetka
| |
|  | | Venera

Broj poruka : 81 Godina : 49 Datum upisa : 30.10.2009
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 10/12/2009, 9:02 pm | |
| Ponekad ne znam sta da kazem!
Ponekad znam, ali ne znam kako!
Ponekad pozelim cak i da te slazem a to tek sama neznam kako..
Ponekad pozelim da si deo mene,ma sta pricam ti to vec jesi!
Ponekad pozelim da si kraj mene,opet gluposti jer uvek to zelim..
Ponekad pozelim svasta da uradim..
Ponekad kazem da te volim..
Ponekad pozelim samo da te ljubim, ali ponekad imam osecaj da te gubim!
Tada samo pozelim da me zagrlis crvsto,da me ne pustas iz narucja,
da ne mislim nista,da se desi cudo..
Jer znas.. znacis mi neverovatno puno..! | |
|  | | ^ljubicastonebo^

Broj poruka : 333 Datum upisa : 23.04.2008
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 28/2/2010, 4:03 pm | |
| Ove igre nisu vise krotke U svakoj trazim prolaz i necije oci
Ove igre ratnicke malo me plase; igraj se samnom na stari nacin
Ja da zmurim ti da pogadjas cije su usne sladje i oci;cije su tamnije
Ove igre ne prepoznajem Nauci me da znam da ostanem U igri sam radosna i dete bezmalo
Sacekaj da porastem do neba il prvoga hrasta U prolece,prolece...
N. | |
|  | | midjika

Broj poruka : 1194 Godina : 45 Location : Beograd Humor : pa nije bas cunami, ali ima ga:) Datum upisa : 04.03.2010
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 5/8/2010, 11:28 pm | |
| Šutljiva ljubav
Kad bih te mrzila mržnju bih ti dala Riječima zvučnim, sigurnim i jasnim, No ja te ljubim, ljubav ne bi stala U ljudski govor, sjenovit i glasni.
A ti bi htio čuti jecaj boli; Iz tako mračnog bezdana on se digne Da njegov vreli mlaz svu snagu proli Još prije nego do mog grla stigne.
Ja ribnjak sam do vrha napunjeni, A čini ti se vodoskok sam spori, I sve je samo šutnja i bol meni Svirepiji, od same smrti gori!
Gabriela Mistral ____________________________________________ I ruke rađam onom što ruke nema, i srce sadim u stenu i čelik, ja ne mogu da s tugom ne dremam, kroz vazduh ne plivam, kroz vodu ne letim...
| |
|  | | Zar ptica

Broj poruka : 0 Godina : 45 Location : Vorteeeeeeex :) Humor : Mama,sta znaci NORMALNO? To je program na ves masini ,duso. Datum upisa : 24.11.2010
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 26/2/2011, 3:44 pm | |
| Na pola puta
Hej, mnoge sam vatre lozio i mnoge vode zamutio nosen srecom i zlom i da znas, tri sam banke potrosio a da nisam ni slutio da sve to tek prohuji s vihorom jednom zauvek
Hej, gde su sad oni klikeri tresnje sa periferije sveske iz sestog be gde su sad svi gimnazijski sminkeri prve studentske ferije i ceznjiva pisma iz armije
Ref. I vidis, vec sam tu na pola puta, sve je dim i fotografije, od vremena izbledele i vidis vec sam tu na pola puta, sad mi trebas ti budi vodic moj kroz mutne predele
Hej, cudne staze do uspeha cvrsta vera u drugove sve je to varljiva stvar i sad ako postoji uteha ja nisam prastao dugove i svakom sam vratio isto bar
Ref.
Hej, sada znam gde sam gresio i gde sam, na zalost, bio gad a gde, na zalost, ne i da znas, sve sam rebuse resio ali ipak se ponekad jos zaletim na vetrenjace
Djole Balasevic | |
|  | | Zar ptica

Broj poruka : 0 Godina : 45 Location : Vorteeeeeeex :) Humor : Mama,sta znaci NORMALNO? To je program na ves masini ,duso. Datum upisa : 24.11.2010
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 1/3/2011, 2:53 am | |
| Pitaju me za tebe a ja cutim na kojem boku spavas pomislim
Pitaju me za tebe a ja stavljam ruke u dzepove i osjecam
Refren Budis se i oblacis bijelu haljinu za novu godinu i odlazis sa njim odlazis s njim e da te bogdo ne volim
Pitaju me za tebe a ja cutim na kojem boku spavas pomislim
(Bjelo dugme) | |
|  | | Bajka

Broj poruka : 403 Location : u srcu Humor : smejem se Datum upisa : 26.06.2010
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 2/3/2011, 12:57 pm | |
| Nisam ti nikada rekla ali toga dana padala je ljubicasta kisa. Visibabe su gledale na gore I mirisalo je na cimet. Nisam ti nikada rekla, ali godina je dobila smisao, shvatila sam da je lepo sto sat ide unapred. Suza iz oka postala je biser a reci su se same slagale. Nisam ti rekla a shvatio si. Ljubav moze da se dodirne, ovde u grudima. Da se procita u ocima . Da minut postane vecnost i traje, traje... Nisam ti rekla da od toga dana moji snovi imaju smisao moj zivot usmerenje, moj osmeh lakocu i buducnos sigurnu ruku. Nisam ti rekla ali ti to znas. Jedino sa tobom mogu da disem, Jedino sa tobom mogu da volim. Jedino sa tobom mogu da zivim.
| |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 4/3/2011, 11:13 am | |
| ČEKANJE
Koliko je sreće u časima ovim, Kad se mjesec rađa na plavoj visini, Kada slavuj pjeva negdje u daljini I razgara srce plamenima novim!
Ovdje drvlje staro duge sjenke baca, U našoj rijeci brdo se ogleda; Dođi, jer mi srce više mira ne da - Ja sam žedan, draga, tvojih poljubaca.
Ne moli se, tamo, pred ikonom starom! Ovdje, u slobodi, pred nebom - oltarom Sa koga nam gospod o milosti zbori,
Dođi da zajedno molimo nas dvoje: Ja ću sve da ljubim oči, usne tvoje, A ti strepi, dršći i sa mnom izgori.
Aleksa Santic | |
|  | | midjika

Broj poruka : 1194 Godina : 45 Location : Beograd Humor : pa nije bas cunami, ali ima ga:) Datum upisa : 04.03.2010
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 12/3/2011, 10:40 pm | |
| Ljubavni poziv nepostojecem
Dodji,da pokusamo. Ja znam da cu opet stajati negde, daleko izvan nas, naslonjena na zid u najudaljenijem kutu sobe na cetvrtom spratu. Gledacu velikim ocima, sa jako ucrtanim ponorima na svom licu, sa dosta ironije, mozda, i sa nesto malo sazaljenja : sta rade svi ovi ljudi? Svejedno. Ja sam najzad razumela da ono sto je u jorgovanu nije nimalo vazno. Za sanjanje nisu postelje potrebne. Pitanje je sasvim drukcije postavljeno : da li cemo zatreperiti zajedno kao one dve zice na Rilkeovoj violini, iz kojih gudalo mami isti zvuk. Ali ni on nije znao na kakvom smo ludom instrumentu mi i ko je majstor, koji nas drzi u ruci. Svejedno. Nije mi potreban covek da bih mogla sebe da lazem. I suvise volim samocu, a da bih mogla ostati sama. I suvise mi smeta galama, a da bih mogla ostati sama. Lutala sam vec dovoljno. Lutacu jos dovoljno na svom putu izmedju dva drveta, na svom putu od kolevke do mrtvackog sanduka, od jednog lezista do drugog. Pa zasto onda ne bi dosao ipak ti iako znam da ne postojis? Bio bi mi kao voda. Nista ne volim kao vodu, hladan mlaz kroz grkljan, nikad mi nije dosadila nikad je dovoljno nije bilo. Onaj bokal vode sto za svakim obedom popijem sasvim sama neka ti bude dokaz da bi mi bio dovoljan jedan covek, samo da te nadjem.
Gordana Todorovic
____________________________________________ I ruke rađam onom što ruke nema, i srce sadim u stenu i čelik, ja ne mogu da s tugom ne dremam, kroz vazduh ne plivam, kroz vodu ne letim...
| |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 22/2/2012, 10:15 am | |
| Negde daleko vidim nas od okova do bokova kratak je put, putem carobni prah rasut i svetlost sto baca sjaj ne necu nocas kraj.
Zudnja drhti,gori,zari pogledom upijam svaki tvoj dah budi mi neznost taj osecaj stari sto godi i boli u isti mah.
Negde visoko vidim nas na tronu ljubavnom pokorni snu, Negde visoko gde moje oko za navek zeli ostati tu.
Zar ptica(I.M.M.) | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 4/8/2012, 2:14 pm | |
| Kada mi nedostaješ Mislim tuđe misli Kradem svoje vreme Provlačim ga Između oblaka, snova, Daljine i snega...
Kada poželim Da ti nedostajem Odsanjam pesmu Zatvorim oci I na kaldrmi zamislim Cvet beli.
Kada te nema Jer tako hocu Zaledim osmeh U sebi kazem ime Udahnem duboko I pomislim
Tako mi nedostajes...
M.Antić | |
|  | | ladykatarina

Broj poruka : 288 Godina : 65 Location : put ka zvezdama Humor : uvek raspolozena i nasmejana Datum upisa : 24.05.2010
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 4/8/2012, 3:01 pm | |
| SAVRŠENSTVO VATRE
XLIII
Ptice, nebeski nomadi, gospodari težine, veliki mađioničari, oslonjeni o ništa i o prazno,
moji drhtavi rođaci od perja, vilenjaci što ispod pazuha nosite odmotano nebo,
jahači drzovito bespolnog i krotitelji divljih zabluda varljive istine,
ima li ičeg jačeg od žumanca i semenke, od zametka, od novorođenog, od mekog?
A silom koja se ne ponavlja i ničim ne nadoknađuje, ono ipak povezuje šavove unutarnjih prskanja
i kazuje ih neosetno i sporo kao stasanje, i kao pitominu i gipkost olistavanja razuma.
Miroslav Antić | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 13/8/2012, 9:10 am | |
| Čeznem da ti kažem...
Čeznem da ti kažem najdublje reči koje ti imam reći; ali se ne usuđujem, strahujući da bi mi se mogla nasmejati.
Zato se smejem sam sebi i odajem tajnu svoju u šali. Olako uzimam bol svoj, strahujući da bi ti to mogla učiniti.
Čeznem da ti kažem najvernije reči koje ti imam reći; ali se ne usuđujem, strahujući da bi mogla posumnjati u njih. Zato ih oblačim u neistinu, i govorim suprotno onome što mislim. Ostavljam bol svoj da izgleda glup, strahujući da bi ti to mogla učiniti.
Čeznem da upotrebim najdragocenije reči što imam za te; ali se ne usuđujem, strahujući da mi se neće vratiti istom merom. Zato dajem ružna imena i hvalim se svojom surovošću. Zadajem ti bol, bojeći se da nećeš nikada saznati šta je bol.
Čeznem da sedim mirno pored tebe; ali se ne usuđujem; jer bi mi inače srce iskočilo na usta. Zato brbljam i ćaskam olako, i zatrpavam svoje srce rečima. Grubo uzimam svoj bol, strahujući da bi ti to mogla učiniti.
Čeznem da te ostavim zauvek; ali se ne usuđujem, strahujući da bi mogla otkriti moj kukavičluk. Zato ponosno dižem glavu i dolazim veseo u tvoje društvo. Neprekidne strele iz tvojih očiju čine da je bol večito svež.
Rabindranath Tagore | |
|  | | Zar ptica

| Naslov: Re: Poručujem ti pesmom 19/8/2012, 7:28 am | |
| Opomena
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Pusti da cijelog tebe prođe blaga svjetlost zvijezda!
Da ni za čim ne žališ kad se budeš zadnjim pogledima rastajao od zvijezda!
Na svom koncu mjesto u prah prijeđi sav u zvijezde.
Antun Branko Šimić | |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: Poručujem ti pesmom  | |
| |
|  | | | Poručujem ti pesmom | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 4 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 4 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno 17/1/2021, 9:52 am od Dusica Pajovic» Fotografija dana 17/1/2021, 1:59 am od meseceva rosa» Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 14/1/2021, 2:01 pm od majacvet» priznanje 8/1/2021, 11:01 pm od SaMar» ANAMNEZA 20/12/2020, 8:07 am od ZEX» O ČEMU TI TO? - CECILIJA 16/12/2020, 8:41 am od CECILIJA» PSALMI LJUBAVI 6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović» Plavi tonovi... 27/11/2020, 1:57 am od meseceva rosa» Duhovne price 5/11/2020, 1:59 am od meseceva rosa» Na obodu neba 29/10/2020, 9:33 pm od Marr Inna» Mudre misli 16/10/2020, 1:46 am od meseceva rosa» Neozbiljna pitalica, bez filozofije molim 27/9/2020, 9:18 am od ZEX» ПИСМА 27/9/2020, 9:02 am od ZEX» GRESNIK 22/9/2020, 4:34 pm od inadzija» Poruka vasoj ljubavi..., Ucinite to ovde 2/9/2020, 3:42 pm od ZEX» SEVERNA GRANICA 29/8/2020, 11:54 pm od Nostromo» Srodne duse 12/8/2020, 3:55 pm od BiMoglaDaMogu» Sve o Skorpijama, Vazi i za znak i podznak... 6/8/2020, 12:21 am od ZEX» O BOLU 28/7/2020, 4:09 pm od ZEX» Srednjevjekovni gradovi Crne Gore  15/7/2020, 1:06 am od meseceva rosa» Priče i bajke 14/7/2020, 1:26 am od meseceva rosa» Iz Antologije srpske poezije 5/7/2020, 11:45 pm od ZEX» Zaključavanje foruma 10/6/2020, 3:49 pm od Masada» Mario Vargas Ljosa 9/6/2020, 3:59 pm od meseceva rosa» Ismail Kadare 9/6/2020, 3:48 pm od meseceva rosa» Marguerite Yourcenar 9/6/2020, 3:33 pm od meseceva rosa» Pearl Buck 9/6/2020, 3:19 pm od meseceva rosa» Vuk Drašković 9/6/2020, 3:03 pm od meseceva rosa» Filip Petrović - pesme 8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic» Zbignjev Herbert 5/6/2020, 6:34 pm od meseceva rosa» Ela Peroci 5/6/2020, 6:22 pm od meseceva rosa» Skadarlija 4/6/2020, 1:02 am od ZEX» Ruski Ženski Glas 1/6/2020, 6:08 pm od ZEX» Biserje mojih godina godina 31/5/2020, 11:12 am od Masada» Nase autorske fotografije  28/5/2020, 12:59 pm od Tea» Citati Bukovskog 19/5/2020, 2:12 am od meseceva rosa» Citati o zenama 12/5/2020, 10:36 pm od Nostromo» Brisanje Youtub - ova 6/5/2020, 1:10 am od meseceva rosa» Noćas me gubiš 4/5/2020, 7:21 am od Masada» Zena i cvece 1/5/2020, 1:34 am od meseceva rosa» Moja romanticna skitanja net-om :) 28/4/2020, 3:12 am od Tea» ROMANTIKA BEZ REČI " 28/4/2020, 2:05 am od meseceva rosa» Razbijemo monotoniju bojom 5/4/2020, 2:07 am od meseceva rosa» DEKOLTEI 22/3/2020, 1:52 am od meseceva rosa» Rimujemo reci 16/3/2020, 2:47 am od meseceva rosa» Asocijacije 15/3/2020, 2:49 am od meseceva rosa» Tajna 28/2/2020, 2:40 am od meseceva rosa» psssssssttt ! 23/2/2020, 6:12 pm od My Name is Nobody» Неки моjи цртежи 15/2/2020, 5:45 am od Nepopravljivi Sanjar» najromanticnija soljica za kafu...caj 10/2/2020, 2:34 am od meseceva rosa |
|
|