LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | Antologija švedske poezije | |
| Autor | Poruka |
---|
Tea

Broj poruka : 3260 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
 | Naslov: Antologija švedske poezije 14/10/2009, 6:06 pm | |
| De förenades till gryningen i älskog var det jag såg i dina ögon då jag inspireradess av din skönhet denna natt tiden blevo vittne nu,
de tu ville se sanningar ske genast hon stod och berättade om saknad,
en längtan blåste dem emellan skönheten,
hon bar sin sin helighet runt halsen denna natt, då de kysstes ungdom,
han såg henne nära själen galenskapen skrek,
han ville kyssa åter togo hennes hand,
kände poesi brände sanning,
de möttes ju nu genast var hon gåtfull hemlighet,
generad flicka hennes vilja öppen,
han tog hennes oskuld i natten i skenet av en dröm de förenades till gryningen i älskog,
hon visste nu vad hon funnit, sanningen
***************** Ujedinismo se do zore u ljubavi to sto sam video u tvojim ocima tada kad sam bio inspirisan tvojom lepotom te noci vreme postade svedok sada
zeleli su da se vide u istinu odmah ona je stajala i rekla da joj nedostajem
ceznja zatrubi izmedju nas, lepotica
nosila je svoju svetost oko vrata te noci kad se poljubismo mladi
on je opazi u blizini duse, ludilo zavrista
zeleo je ljubiti ponovo uzeo je za ruku
oseti poeziju spali istinu
sretose se sada ona odmah postade misteriozna tajna
zbunjena devojka njena zelja otvorena
uzeo joj je nevinost u noci u svetlu sna ujedinise se do zore u ljubavi
sad je znala sta je pronasla istinu
Peter Markurth ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
Poslednji izmenio Tea dana 1/8/2010, 3:34 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Antologija švedske poezije 14/10/2009, 6:13 pm | |
| Hon förlorade sin oskuld uti nattens regn låg där som ett vrak,
fann delar av ett liv imorse limmade ihop hennes hjärta,
smutsen syntes tydligt nu mina drömmar,
förorenad smärta legal handel med din sömn,
de ovillkorliga borta,
ser inget nu dimman styr mitt öde,
ler mot döden vet en hämd,
ditt hjärta bor i mina drömmar
evigt
izgubila je svoju nevinost u kisnoj noci lezala je kao olupina
pronasao sam delove zivota jutros lepkom sastavljao njeno srce
prljavstina se jasno vidi sada moji snovi
necistii bol pravna trgovina tvojim snom
bezuslovni, odsutni
ne vidim nista magla upravlja mojom sudbinom
smejem se smrti znam osvetu
tvoje srce zivi u mojim snovima zauvek ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Antologija švedske poezije 14/10/2009, 9:14 pm | |
| Faller fritt Faller fritt rymder väntar seger i dimman,
ansikten flyr plåga, resolut smärta
vet *********
slobodnim padom slobodnim padom prostori cekaju pobedu u magli
lica pobegla od mucenja odlucan bol
znam. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Antologija švedske poezije 14/10/2009, 9:33 pm | |
| dödens poesi Morgonsolen bryter ned mina tankar till stoftet av en sargad mening ingen minns,ångesten ligger ej besegrad vid mina fötter ännu,
Ty kärleken du gav,var blott en dröm i en kall och mörk oändlighet! utav glas är min värld,bräcklig liksom tiden,
tankarna sover i den kalla jorden,bland maskar och ruttnande lik skola jag finna min frihet,
den tid du lämnat efter dig ,tillhör dig lika litet som den tid vilken föregick din födelse,och den angår dig ej mera,
nu ska vi sova i djupet av en dröm...
evigt sammanslingrade....
jag älskade dig...
smrt poezije Jutarnje sunce razbija moje misli u prasinu jednog ranjenog smisla nece se niko setiti anksioznost nije porazena pored mojih nogu jos
Jer ljubav koju si mi dala nije ni bila san u jednom hladnom i tamnom beskraju od stakla je moj svet krhak kao vreme
um spava u hladnoj zemlji izmedju crva i trulih leseva hteo sam naci slobodu
vreme koje si ostavila posle sebe pripada ti jednako kao u periodu koji je prethodio tvom rodjenju i to te se ne tice vise
sada cemo spavati u dubini jednog sna
vecno ista rana
voleo sam te... ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Antologija švedske poezije 14/11/2009, 12:06 pm | |
| Älska aldrig en poet
Älska aldrig en poet orden som kommer är alltid äkta du är för svag för sanningen och en poet är alltid ärlig
Älska aldrig en poet ångesten som finns bakom varje ord är gömd bakom ett skal av svart gråt och en poet vill alltid förmedla
Älska aldrig en poet smärtan är alldeles för stark för att bli förstådd av en vanlig människa och en poet är inte dödlig
Älska aldrig en poet rädslan att bli älskad är för stark när osäkerheten slingrar runtomkring och en poet är alltid ensam
Älska aldrig en poet räkna isåfall med att alltid bli ihågkommen i poetens ord som fastnar för alltid för en poet slutar aldrig skriva
Ne voli nikada pesnika reci koje pise uvek su istina ti si previse slaba za istinu jer jedan pesnik je uvek iskren
Ne voli nikada penika strah koji stoji iza svake reci sakriven iza sloja crnih suza jer pesnik uvek zeli da prenosi
Ne voli nikad pesnika bol je previse jak da bi bio shvacen od obicnog coveka jer pesnik nije smrtan.
Ne voli nikad pesnika strah da bude voljen je prejak kada neizvesnost obavija svukuda jer jedan pesnik je uvek sam.
Ne voli nikada pesnika ako je tako, racunaj da ces biti upamcena u njegove reci zaglavices zauvek jer jedan pesnik nikad ne prestaje da pise.
autor Leone ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Antologija švedske poezije 19/12/2009, 9:48 pm | |
| slutet på vår saga
Skuret hjärta flyr en dröm mörker,
ser en tår glimma till i natten du gråter det sanna,
kärlekens magi brast inatt,
jag var kall nu
gick in i mörkret för att stanna
Kraj nase price
Poseceno srce bezi iz jednog sna tama
videh ti suzu blesak u noci tvoj plac iskreni
magija ljubavi pukla je sinoc
bio sam hladan
otisao sam u tamu da ostanem. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Antologija švedske poezije 1/8/2010, 3:35 pm | |
| Artur Lundkvist
Ja sam vulkan a ti si mračna noć u kojoj hoću da izgorim.
Treba da si duboki morski talas oko moje stenovite obale.
Za mene ćeš biti uvek dragoceno biće, koje se nalazi pored mojih nogu.
Treba da pritisneš svoje grudi na moje, da mi se nežno približiš i da mi prošapćeš reč iz dubine srca.
I kada bure dođu, kada nas strasti obuzmu, kada se naša srca uzbude - tada moramo jedno drugo da umirimo od pravih strahota, da se zagrlimo u ludoj radosti!
Ja sam vulkan, a ti tamna noć u kojoj hoću da izgorim.
Ako mi dođeš jedne tvoje sentimentalne plave večeri, kasnije taj naš podivljali dan (jedan dan mladih uzbuđenja) ako mi dođeš u taj čas (ah, među nebeskoplavim radostima nalazi se jedna mlada besna olujna strast!) ako dođeš čista i nevina i prirodno otkriješ se kao žena, tada treba da zagledaš moje oči i moje ruke i da zadrhćeš kao zategnuto uže na moj dodir - treba da razumeš da se nalazimo samo ti i ja i jedan jedini duboki tren i da je sve drugo samo pena na uzburkanoj vodi. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Antologija švedske poezije 16/9/2010, 8:43 pm | |
| Jävligt onda sade du Vi sprang längst gatan skrattande, jävligt onda sade du satt på min balkong och målade den nyinköpta julgranen svart,
färgen rann nedför fasaden mot gatan närvaron var en dröm,
det hadlar om de som svek tänkte jag, domar man erhållit,
straffats för något man ej ens känner till såg medens att du ej var verklig,
vi löstes alla upp återvände till någon form av normaltillstånd,
denna överjordiska surrealistiska känsla där allt kunde urskiljas avtog medens glimten i vårat universum var förevigt släckt,
att vakna ur en dröm är kallt och ångestfyllt
Peter Markurth ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Antologija švedske poezije 24/1/2011, 7:00 pm | |
| Posle jednog duzeg vremena odlucih se da posetim forum Svedske poezije pa pronadjoh i ponesto interesantno sto je i meni dalo inspiraciju da pisem. Ja se nekako uvek zalepim tamo za stihove Petera Markurtha koji se izdvajaju od ostalih po svojoj specificnosti. Inace Peter je modernist, pise dosta mracnu poeziju, o smrti i o svim segmentima zivota koji obelezavaju ovu mracnu stranu zivota, tako da u jednom trenu Peter moze pisati i misliti kao ovi ljudi iz tih najtamnijih slojeva zivota, jedan tren ubica, jedan tren narkoman it.d, i t.d. Jednom je tako odigrao ulogu ubice, dok sam citala njegovu pesmu jeza me podisla svu, ne zelim ni reci sto sam mislila u tom trenutku da nije srecom bilo u nastavku komentara koji su ostavili clanovi foruma tipa: strasno, zastrasujuce, neverovatno, tek tada sam shvatila da je to Peterova namerno uzeta uloga. Ja sam pre neki dan naisla na jednu njegovu pesmu, koju sam posle i sama pokusala napisati na moj nacin ne onako kako sam je ja videla nego onakvu kako sam je zelela videti. Pokazala sam je Peteru njemu se dopala i on mi je dozvolio da postavim obadve varijante ovde i moju i njegovu. Pa, to bi izgledalo ovako:
Nu kysser vi helvetet adjö och vaknar tillsamans
Starka band-samband kärleken fryser,
vi värmer den med ett mord,
på det som gäckar mina tankar bevisen sopas bort,
bara vi vandrar som då,
hand i hand mot framtiden jag ser dig nu,
sökande en sanning i mörkret jag finns här,
stum förlåt oss detta brott,
torka bort tidends smuts,
det måste vi rena,
för att älska evigt dagen då du kom levde oskulden i hjärtat,
hejda tiden döda,
vinn åter ren kärlek för oss nu kysser vi varandras saknad
vilar i säkert förvar ty kärleken tar alla hinder av daga,
stykan i två själar blir en sanning bortom gott och ont,
nu kysser vi helvetet adjö och vaknar
tillsammans
Peter Markurth
Prevod :
Ljubimo pakao zbogom i budimo se zajedno Jaka veza u vezi ljubav zamrznuta.
grejemo je ubistvom
time sto frustrira moje misli dokaze brisemo
hodamo kao nekad
ruku pod ruku ka buducnosti vidim te sad
trazimo istinu u mraku ja sam tu
nem oprosti nam ovaj zlocin
obrisimo prljavstinu vremena
moramo je ocistiti
da bi ziveli vecno dan kad si dosla bese nevina u srcu
zaustavi vreme mrtvih
povratimo ljubav grlimo nedostajanje
odmaraj u sigurnosti jer ljubav sklanja sve prepreke dana
bodez u dva srca postaje istina izvan dobra i zla
sada poljubimo pakao, recimo zbogom probudimo se zajedno.
A ovo je moja varijanta, doduse ja sam htela da je ublazim, jer mi je izgledala previse mracna ali ipak nisam uspela, sto znaci da je ipak Peter obavio dobro svoj zadatak.
Хајде, угрејмо љубав нашу, замрзнуту угрејмо је убиством, убијмо варалице, мисли које нас свађају и одвраћају, доказе ћемо сакрити сами. Хајде, ходајмо као и пре руку под руку ка будућности, то је једино што нам преостаје. Трагачи снова у тами, овде смо, неми трагамо за неким ко би нам опростио овај злочин. Преступ смо учинили, опростимо себи, обришимо прашину времена, очистимо, да би смо се вечно волели. Сети се дана кад смо се срели, срца су нам била невина, долином рајском смо ходали, да би смо дошли на место заустављеног времена, времена мртвих. Повратимо љубав, чисту загрлимо се јако, најјаче једно другом недостајмо у тишини. Загрлимо се и оставимо љубав, нека одмара на сигурном месту, нека руши све препреке дана. Трн, забоден у нашим душама, тужна истина и опомена, заувек у прошлост остави, за нашим леђима, за нама. Хајде, рецимо Хаду -"Збогом" и пробудимо се заједно у љубави.
Tea
Evo tu su obadve varijante pa uporedite, ovo je bio moj prvi izlet u tamu. Malo su mi cudne bile neke reci, ipak sam dosla do zakljucka da ta tamna strana nije nesto gde se ja uklapam. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | meseceva rosa

Broj poruka : 7818 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Re: Antologija švedske poezije 15/1/2018, 10:15 pm | |
| VERNER ASPENSTREM
To što čekate ne prolazi kroz predgrađa
Kao u jasnoj oktobarskoj noći kad, krećući sa severa, leopardi pocijepaju horizont, kad puk se kupi na trgove da se moli ili da samo blehne šutke. Zašto blokirate prigradske ulice? To što čekate ne prolazi kroz predgrađa.
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

Broj poruka : 7818 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Re: Antologija švedske poezije 15/1/2018, 10:16 pm | |
|
VERNER ASPENSTREM
Konju je falila jedna noga
Plaho istimaren ali staklastog pogleda stoji jedan mrki ardenski konj između lijeski na pašnjaku. Konju fali jedna noga. Ispod mrkog konja leži čovjek u bijelom mantilu, veterinar ili možda konzervator. Još jedna se konjska noga polagano svija. Gledam, slutim, ali se ne miješam. Pratim radnju nepomično: kolos se ljulja i posrće, čovjeka će usmrtiti. Jedini sam svjedok u lijepom pašnjaku, u lijepom, glasovitom pašnjaku u kojem se ljeti mogu i lješnici brati i javlja se familija jednog risa, savršena, vitka sjenka što promiče između sna i budnosti.
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Antologija švedske poezije 15/1/2018, 10:18 pm | |
| BU SETERLIND
Hommage á Franz Kafka
Još jedan uzdah. I kozje divne staze, brjeg će se srušiti. Potom tutnji jedino u našim grobovima. ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Antologija švedske poezije 15/1/2018, 10:19 pm | |
| BU SETERLIND
Na moru za Sylviu Platt
Jednog je dana more nalično lavu koji pokazuje kandže i zatim ih vlači. Neko stoji na obali i uživa što nije prepadnut. Kao da se ono nesavladivo nalazi u kavezu nevidljivom.
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Antologija švedske poezije 15/1/2018, 10:19 pm | |
|
TOMAS TRANSTREMER
Oluja
Putnik sreće nenadano stari gorostasni hrast, nalik sopu skamnenjenom s krunom lako povijenom prema mrkozelenkastom utvrđenju septembarskog mora. Severna oluja. Doba kad uzrijeva grozje jarebike. Budan u tavnini osluškuje trupkanje sazviježđa u štalama visoko nad drvećem.
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Antologija švedske poezije 15/1/2018, 10:21 pm | |
|
TOMAS TRANSTREMER
Dva grada
A sa naše strane, na tren, dva su grada, jedan zamračen, okupiran od varvara. U drugome gore lampe. Svijetla obala hipnotiše onu crnu.
Ja plivam u transu niz ljeskavu, tamnu vodu. U blizinu slazi mukli pisak trube. Prijateljski glas, kupi tvoj grob i odlazi.
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Antologija švedske poezije 15/1/2018, 10:22 pm | |
| TOMAS TRANSTREMER
April i tišina
Proljeće je pusto. Baršunasti jarak hmili s moje strane bez odraza. Jedino što svijetli žuto je cvijeće. Nošen sam u sjenci poput violine u futroli svojoj crnoj. Ono što želim reći cakli izvan domašaja kao srebro kod zakupca.
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Antologija švedske poezije 15/1/2018, 10:23 pm | |
|
Refik Ličina – SKANDINAVKE Kratki uvid u modernu švedsku poeziju
“Dva su zlatna doba, dva snažna cvjetanja u historiji savremene švedske poezije. Prvi se događa tokom četvrte a drugi tokom osme decenije XX stoljeća. Prvi je rezultat definitivnog proboja modernizma na ovim prostorima, drugome je uzročnik grupa mladih, talentovanih pjesnikinja, upućenih u nova (feministička) književna strujanja i teorijske radove Julije Kristeve.
Modernizam je dockan stigao u Švedsku i to zaobilaznim putevima, preko Finske, tačnije preko tamošnje minijaturne švedske jezičke enklave. Dok su onde uveliko nicali svi oblici avangarde, od kojih je ona ruska unikatna – skandinavski pjesnici rijetko crpe inspiraciju sa te strane – ovdašnji se parnas držao svoje samodovoljnosti i čvrsto ustrojenih nacionalno-romantičnih književnih modela. Osnovu mu drže formalno i stilski uglađeni predstavnici akademske poezije i veoma brojni nastavljači trubadurskog, idiličnog pjevanja. Nose u sebi „vedro životno osjećanje“, stoje blizu prirodi, polažu veliku pažnju u sitne detalje, a rijetki im protivnici zamjeraju na invaziji sljedbenika i epidemiji idile u doba ratnih strahota i razaranja. Rame uz rame sa akademcima i trubadurima, stoje pjesnici koje književna historija naziva građanski intimisti. Skepticizam i formalna elegancija udarni su pojmovi njihove poetike. Uglavnom se drže zatvorenih, propisanih sfera – domaćega neba i bogova, doma, porodičnih ozarenja. Mogli bismo reći da je riječ dom zajednički imenitelj svim ovim grupama. Kod idilista i građanskih intimista ona ima konkretno značenje, dok u onim nacionalno svjesnijim lirkim tvorevinama to je domovina – naše zemno uporište, kako pjeva Verner von Heidenstam – a naličnu upotrebnu vrijednost ima i u religioznoj lirici.
Prekinuti ove konzervativne i homogene literarne konvencije značilo je posumnjati u stožerne narodne moralne i socijalne vrijednosti. Svako eksperimentisanje u jeziku i formi proglašavano je za „nasilje nad jezikom, formalnu anarahiju, poetski boljševizam“ i gurano na marginu, te će, tako, ove tradicionalne versističke forme i poetski ideali zadržati prevlast i nakon procvata moderne. Upravo je u to vrijeme dodijeljena Nobelova nagrada (1916. god.) Eriku Axelu Karlfeldtu, nestoru ove tradicionalne lirike i velikom borcu protiv modernih strujanja.”
| |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: Antologija švedske poezije  | |
| |
|  | | | Antologija švedske poezije | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 5 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 5 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno 17/1/2021, 9:52 am od Dusica Pajovic» Fotografija dana 17/1/2021, 1:59 am od meseceva rosa» Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 14/1/2021, 2:01 pm od majacvet» priznanje 8/1/2021, 11:01 pm od SaMar» ANAMNEZA 20/12/2020, 8:07 am od ZEX» O ČEMU TI TO? - CECILIJA 16/12/2020, 8:41 am od CECILIJA» PSALMI LJUBAVI 6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović» Plavi tonovi... 27/11/2020, 1:57 am od meseceva rosa» Duhovne price 5/11/2020, 1:59 am od meseceva rosa» Na obodu neba 29/10/2020, 9:33 pm od Marr Inna» Mudre misli 16/10/2020, 1:46 am od meseceva rosa» Neozbiljna pitalica, bez filozofije molim 27/9/2020, 9:18 am od ZEX» ПИСМА 27/9/2020, 9:02 am od ZEX» GRESNIK 22/9/2020, 4:34 pm od inadzija» Poruka vasoj ljubavi..., Ucinite to ovde 2/9/2020, 3:42 pm od ZEX» SEVERNA GRANICA 29/8/2020, 11:54 pm od Nostromo» Srodne duse 12/8/2020, 3:55 pm od BiMoglaDaMogu» Sve o Skorpijama, Vazi i za znak i podznak... 6/8/2020, 12:21 am od ZEX» O BOLU 28/7/2020, 4:09 pm od ZEX» Srednjevjekovni gradovi Crne Gore  15/7/2020, 1:06 am od meseceva rosa» Priče i bajke 14/7/2020, 1:26 am od meseceva rosa» Iz Antologije srpske poezije 5/7/2020, 11:45 pm od ZEX» Zaključavanje foruma 10/6/2020, 3:49 pm od Masada» Mario Vargas Ljosa 9/6/2020, 3:59 pm od meseceva rosa» Ismail Kadare 9/6/2020, 3:48 pm od meseceva rosa» Marguerite Yourcenar 9/6/2020, 3:33 pm od meseceva rosa» Pearl Buck 9/6/2020, 3:19 pm od meseceva rosa» Vuk Drašković 9/6/2020, 3:03 pm od meseceva rosa» Filip Petrović - pesme 8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic» Zbignjev Herbert 5/6/2020, 6:34 pm od meseceva rosa» Ela Peroci 5/6/2020, 6:22 pm od meseceva rosa» Skadarlija 4/6/2020, 1:02 am od ZEX» Ruski Ženski Glas 1/6/2020, 6:08 pm od ZEX» Biserje mojih godina godina 31/5/2020, 11:12 am od Masada» Nase autorske fotografije  28/5/2020, 12:59 pm od Tea» Citati Bukovskog 19/5/2020, 2:12 am od meseceva rosa» Citati o zenama 12/5/2020, 10:36 pm od Nostromo» Brisanje Youtub - ova 6/5/2020, 1:10 am od meseceva rosa» Noćas me gubiš 4/5/2020, 7:21 am od Masada» Zena i cvece 1/5/2020, 1:34 am od meseceva rosa» Moja romanticna skitanja net-om :) 28/4/2020, 3:12 am od Tea» ROMANTIKA BEZ REČI " 28/4/2020, 2:05 am od meseceva rosa» Razbijemo monotoniju bojom 5/4/2020, 2:07 am od meseceva rosa» DEKOLTEI 22/3/2020, 1:52 am od meseceva rosa» Rimujemo reci 16/3/2020, 2:47 am od meseceva rosa» Asocijacije 15/3/2020, 2:49 am od meseceva rosa» Tajna 28/2/2020, 2:40 am od meseceva rosa» psssssssttt ! 23/2/2020, 6:12 pm od My Name is Nobody» Неки моjи цртежи 15/2/2020, 5:45 am od Nepopravljivi Sanjar» najromanticnija soljica za kafu...caj 10/2/2020, 2:34 am od meseceva rosa |
|
|