LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Zamisli!!! | |
| | Autor | Poruka |
---|
M.B.M.
Broj poruka : 4 Godina : 39 Location : Prokuplje Datum upisa : 26.07.2010
| Naslov: SNOVIDJENJE... 27/7/2010, 12:17 pm | |
| Mrak je.I ona place.Krvavom rukom poseze za slikom koja joj zivot znaci. Slabost ka slici joj odvraca paznju i bol u dusi fizicki uspeva da ublazi. U njenom mraku jedino slika svetlost zraci dok krv tece,tece,tece....
Neko kuca.Ona se smeje. Ne histericno,cuce je,vec tiho,podmuklo... U njen izmuceni um naviru ideje kako,gde i sta posle...A nema posle jer nema ni sad, dakle nije ni bilo,dakle nema ni kad.... A krv tece,tece,tece.....
Sada vec lupa i cuje se muski glas koji je nekad volela,grlila,ljubila... Kome je nekad davala sve i uzimala nista,samo da bi dobila ambis i samo ljubav.... Mozda da ga nije srela,mozda se ne bi ni ubila, mozda bi sada na nekom brodicu gledala galebove i videla samo ljubav... Sada se vec glasno smeje.Krv tece,tece,tece....
On je ocajnici zove,lupa i krvari,ali vrata su fermeticki zatvorena... Mozda i on umre.O,radosti!Agonija ce se nastaviti! Zatvara oci i cuje:"Ssss....." a onda pocinje histericno da se smeje da ne bi cula svoje ime. Njemu su vrata oduvek bila otvorena. I sada vidi planetu beskrajne zime. Njena krv tece,tece,tece....
Prilazi zena u belom i govori reci od snega. Ona je slusa i smeje se jer je zena savrsena,satkana od najneznije note koju mozes da zamislis. Na vrhu brega joj pokazuje coveka. To je taj galeb koga trazis.
I ona polako prilazi.Galeb je gleda.Njegove oci svetlucaju poznato. Kao da je nekad,negde te oci mozda volela,ljubila,sanjala... A sve je sada to nestalo,sve je to oduzeto jer sama ga je sebi oduzela. Pokusava da ga zagrli i...
Mrak je.I ona place.Neko joj prilazi i nista ne govori. Ali neko je voli.I neko je uvek bio tu. Pokusava da mu kaze to sto oseca ali on joj ne da jer zna. Ionako su govorili u snu.... | |
| | | M.B.M.
| Naslov: To je...TO! 27/7/2010, 12:19 pm | |
| Svi vi,mi,oni....ti,ja pricam,pricam,pricam...ooooo necemu smesnom,necemu vec tako davno prevazidjenom,ali IPAK!Jos uvek je zabavno,o da jeste,jer smesno je gledati taj smesak na tvom licu kako se smeje dok me gleda kako se smejem uspomenama kojih se i ne secam.....I onda opet bla,bla,bla.....I ceo zivot(ili pola(ili cetvrtina(ili bar nekoliko godina))) ti prodje u pricanju i pricanju,i dozivljavljavanju dozivljenog opet i opet i ooooopet......Zasto se uvek vracamo proslosti kada njeno samo ime kaze da vise ne postoji.....Ah zato sto zivot mora da bude veza veze koja je tu zbog veze koja je u vezi sa vezom i sve je to veeeezano.....Drugim recima,tu gde si sada si tu zato sto si nekad davno bio negde i to te je dovelo OVDE.....Zapravo ti sasvim kontrolises svoj zivot,iako ces da seres na ovu recenicu kako su roditelji,ili staratelji,ili oni drugi neki koje ja licno ne znam,i pojma nemam kakav je tvoj zivot stoga lupam,ti koji kontrolisu tebe,ali HA!Opet ti to kontrolises.Ti zapravo kontrolises ko ce tebe da kontrolise.I dok citas ovo ti kontrolises to sto ja tebe kontrolisem da cittas ovo jer pustas da moje reci uticu na tebe povrsno,duboko,kako vec....Ali sve je to samo bla,bla,bla....Iiiiiiii ooooopet se vratis onom starom,poznatom,bezbednom....Zasto?Jer si jebena kukavica i ti to znas!Mi pravimo granice,sto znaci da ih zapravo nema.Najveci paradox na svetu jeste kada mi lepo,balvani,sami sebe ogranicavamo,a onda kukamo sto nemamo dovoljno slobode.....Nema graaaanicaaaaaa.....Samo postoji bla,bla,BLAAAAA......I to samo vazi....toooooo je ono sto te ogranicavaaa ali i oslobadjaaaa.....I tako to.A da!Zasto sad svi ne bismo pili danonocno i nikad ne isplivavali iz snovidjenja?Zato sto neko kaze da je to lose.KAzes:"Ne,nego zato sto bi umrli eventualno!"Hahahahahaha.Naravno.A ko kaze da je smrt losa?Ko?Ko?Isti onaj koji se pravi pametan pa ce sad da kaze da sam suicidalna. | |
| | | M.B.M.
| Naslov: Zamisli!!! 27/7/2010, 12:20 pm | |
| Zamisli da ne znas.Zamisli da bacas vreme.zamisli da si okruzen ljudima koji nisu tvoji ljudi,koji nisu prisne duse,koji su fizicki prisutne vrece mesa koje gledaju,pricaju,cije srce pulsire ali one ne funkcionisu sasvim onako kako se od njih ocekuje.Zamisli da ih mrzis jer ih nemas u potpunosti,sta god to znacilo.Zamisli da saznas.Cujes,vidis,jave ti.Zamisli da umires.Zamisli da nema vremena.Zamisli da shvatis da nista nisi video,proziveo,da si sam sebe lagao,zavaravao da svet je veliki,a vremena ima,da od svih tih ljudi nece bas tebi da se desi da....izgubis vreme....Zamisli da razmisljas o sanduku u koji ce te staviti,o tome koje ces stvari kome ostaviti.Zamisli da pises oprostajnu poruku na obicnom parcetu papire iz sveske za srpski jezik koju ce neko, posle 10,15 godina,kada te bolest prozdere,naci sakrivenu ispod crvenog starinskog tepiha u sobi gde si ostavio svu svoju kreativnost i mladost.Zamisli da poruka sadrzi jednu rec.Zamisli da zelis da volis.Zamisli da isto ne mozes.Zamisli da umires iznutra zbog toga.Paradoks.Nebitno.Zamisli da zelis da ostavis trag dok jos uvek mozes.Zamisli da grebes,padas,ustajes,vristis jer nemas snage da se probudis,pokrenes,potrcis i stignes tamo gde si odavno trebao da budes.Zamisli da shvatis da ces da nestanes i da ce zemlju i trulez u sanduku da speru suze koje ce ispariti posle 10,15 godina kada se niko nece vise secati tvog lika.Zamisli da mislis,da patis,boris se sam sa sobom,sa nevidljivim utvarama nocu,da ne mozes da spavas,da se budis iz kosmara i pitas:"Jesam li to ja?Da li sam jos tu?Da li je sada taj cas?" Zamisli da pustis...Zamisli da se vratis u staro ucmalo stanje nezainteresovanosti.Zamisli da je ipak to bio samo kosmar.Vrati se u krevet.Probudi se.Zamisli da ne znas.Zamisli da saznas. | |
| | | Masada Administrator
Broj poruka : 9712 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Re: Zamisli!!! 27/7/2010, 1:16 pm | |
| Одличан текс. Део овога сам замислио, описао у причама и песмама, онако, како бих ја желео да то буде. И оставио сам, ево све ово за собом, није баш свеска али ...
Добродошла ! ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | M.B.M.
| Naslov: Re: Zamisli!!! 27/7/2010, 4:02 pm | |
| Hvala, na dobrodoslici... Iza svakog od nas ostaje nesto, po cemu ce nas pamtiti...na nama je da odaberemo da li ce to biti uzi ili siri auditorijum...hoce li za nama ostati samo misli i reci ili dela (bilo da su pisana ili ucinjena), hocemo li dozvoliti da nas upoznaju u celini i mracnu stranu ili samo onu masku koju smo spremni staviti kad nam zatreba...jer nas niko ne razume...masku koju drugi raspoznaju.. | |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Zamisli!!! 27/7/2010, 5:22 pm | |
| Zanimljivo,jako mi se dopada.Zamisljam da znam...a znam.Zamisljam da saznam i saznajem. Jer lepo je zamisljati...jer cak i u tome ostaju neki nasi prepoznatljivi tragovi.Tragovi u mislima. | |
| | | ladykatarina
Broj poruka : 287 Godina : 69 Location : put ka zvezdama Humor : uvek raspolozena i nasmejana Datum upisa : 24.05.2010
| Naslov: Re: Zamisli!!! 3/8/2010, 10:53 am | |
| Tragovi u mislima. I ja ih ostavljam, nisam cak primetila, samo znam koja me tuga naterala i cije reci utehe. I sada pisem, osecam da sve bolje pisem, u jednom dahu napisem misli u stihovima, zabelezim ih na belom papiru, uzela sam cak i hartiju u boji, da ih lakse razlikujem...nemoguce. Soba moja, nekada uredna, sada lici na ratiste od silnih belezaka, knjiga, recnika. Uvek me neko podseti na nesto lepo kroz svoju tugu, svoj san, kroz patnju i pozudu...i zamisli, ja pisem. Pisem o nekim stvarima sa maskom od providne svile, ostale od neke haljine iz mladosti, dok danas sirim cipkanu lepezu, da sa njom oteram tugu. Kad bih dozvolila tuzi, da po meni mili...a sve mi je u krvi...tuga, sreca i ljubav, sto kao prosjak delim. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zamisli!!! | |
| |
| | | | Zamisli!!! | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 4 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 4 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|