LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | Moja Poezija - Ljuba Obradović | |
| | Autor | Poruka |
---|
ljuba-trebotin

Broj poruka : 7 Datum upisa : 31.03.2008
 | Naslov: Moja Poezija - Ljuba Obradović 31/3/2008, 2:46 pm | |
|  TVOJE SUZE
Tvoje suze, sreću mi ruše, tvoj osmeh mnogo mi znači. Posle kišnih godina, ogreje sunce, a ti meni i vedriš i oblačiš.
Sretnem te stalno, ulicom kad šetam. Ponosno i gordo skreneš pogled, Kao da ti ja spokoj ometam, kao da ti u srce unosim led.
A ja u stvari, upravo to i hoću, taj osećaj slatkog isčekivanja. I lepo mi je ponekad noću, dok slavuj peva, a duša sanja.
I vidim te na beloj kobili, šume promiču pored pasa žutih. Tvoja nesvesnost za nasladom cvili, a ti se svesno na nju ljutiš.
Uvek za onim čega nema, jasno jezero nikom ne godi. Bolja je maca što u tebi drema, od svakog ideala koji me sad vodi.
Stvarno, japanko, gejšo moja, tvoj prezir me uz tebe lepi... I ne smeta mi ni crvena boja, dok se nadam prostranoj stepi.
U tvom telu svemir je prostran, ja vasionu volim strasno. I dok te u prolazu gledam, osećam i jezu i plamen, jasno.
I ja volim vetrić što piri i miluje tvoje obline. Ja volim neizvesnost koja se širi, volim čežnju za tobom, osećaj blizine.
I znam: ljubav moja raste, jača od uživanja na brzinu. I znam: ja ću da sanjam te, iako se i starost došunjala, ja ću da čekam te, iako srce sluti istinu, da si drugom, sve što čekam dala. ............... Tvoje suze, sreću mi ruše, tvoj osmeh mnogo mi znači. Posle kišnih godina,ogreje sunce, a ti više niti vedriš, nit oblačiš.
(C) Ljubodrag Obradović | |
|  | | ljuba-trebotin

| Naslov: Re: Moja Poezija - Ljuba Obradović 30/12/2008, 11:27 pm | |
|  Srećna nova 2009 godina administratoru i svim posetiocima! DA NIJE NOĆ
Da nije noć - bio bi dan, da nije tama - svetlost bi lila, Da nisam raspevan, zar pesma ova, za pesmu ne bi slovila.
Nervozna stenješ u krevetu i po celu noć, sna nemaš. Ideale, oduzela ti nemoć, da išta u svom životu menjaš.
Ustaješ, šetaš, nebo gledaš, psi na tebe zavijaju, seljanke te, zlim duhom nazivaju, svoj spokoj više nemaš.
A da sam ja tu, proleće bi procvetalo, i ti šetala nasmejana. Da sam ja tu, ništa ti nebi smetalo i ne bi bila rasejana.
Da sam ja tu, uz reku bi koračali srećni, držeć se za ruke opijeni... Ti bi pričala o novom svetu, bajke o novom veku, u kom bi prestale sve muke i svi nemiri bili razbijeni.
Da nije noć - bio bi dan, da nije tama - svetlo bi bilo, Šta ću kad sam nemoćan, da obraz spustim ti u krilo, i da u tvoj san, unesem ono, što se meni snilo.
|  | | ljuba-trebotin

| Naslov: Re: Moja Poezija - Ljuba Obradović 2/6/2009, 12:17 am | |
|  UVEK SAM
Uvek sam, niz ulicu koračaš. Svet te odbaca. Čuvari prava na istinu, sve vide i nikad se ne stide.
Uvek sam, pratiš sazvežđa. Mravi rade, ljudi svojim putem žmure. Bledi na zapadu nada.
Uvek sam! Danas što šta znaš. ideale ne odbacaš. U susret zori, umor razum ti obori.
Uvek sam, putanja smešna. Još bi da se boriš, ali glad ? Čuvari nadu prodali.
Uvek sam, to je tvoja sudbina! Ako se sam ne sokoliš, čuvari pijani i bez vina, još pomisliće da ih voliš.
Uvek sam, pođi sledeći srca želje... Kad pronađeš odgovore, čuvari biće čuvani. Svakoga sutra, čeka svoje veselje.
|  | | ljuba-trebotin

| Naslov: Re: Moja Poezija - Ljuba Obradović 2/7/2009, 6:08 pm | |
|  ОДЛЕТИ СВЕ Одлети све И живот И кад се чини Да краја нема Да све је песма Тек поцрвенела трешња Увек судбина стигне На крилима јутра И у коначност склони Све сањане жеље И недосањано сутра Или је то селидба Из рупе црне У неку коначну Бесконачну иронију Којом се живот подсмева Онима који остају Да за поразима хају И о срећи Беспрекорној маштају Док крах се шуња Неосетно као магла у души Одлети све И живот Као да га никад Није ни било Као да се знанцу само снило Да је кроз баште цветне И машту снену Корачао са незнанцем Који кад оде Пустош оставља Да све се понавља И у бесмисао тече Све одлети И пролети И патња и нада И срећа и туга Човек је ту само да страда За илузију За цветни врт Своју оазу у болу окружења Своју трешњу црвену Човек је ту свет да мења За поколења која долазе На грешке не пазе И газе све И живот оних Којих као да није ни било... То је тај точак Који земљу окреће И разара мозак Кад стигне пролеће И видик се засени Илузијом вечности У свету пролазном Чији смо тек гости Љубодраг Обрадовић 08.06.2009. године  Пријатељу Драгану Станковићу - Чеди из Читлука, који је преминуо 06.06.2009. године.
Poslednji izmenio ljuba-trebotin dana 10/1/2014, 11:09 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|  | | ljuba-trebotin

| Naslov: DOBRO JE - Ljubodrag Obradović 10/1/2014, 11:04 pm | |
| DOBRO JE...Dobro je biti dobar Za ljude iskriti ljubav Činjenje zla samo jad donosi I dušu pravo u pakao nosi Dobro je imati kuću I tri praseta su je imala Sve dok jedan vuk zao Nije kuću oduvao Dobro je napisati pesmu Originalnu ako umeš Jer na uglu uvek čeka čika Koji se u prepisivanje razume Dobro je imati snove U snovima je moguće sve Ali život svoje puteve ore U zbilji snovi izgore Dobro je biti zaljubljen Taj nektar stalno piti Paliti čežnju i strast Ali bolje je curu ljubiti Dobro je leteti Leti se i bez krila Samo da je pored tebe Opet ona što je bila Dobro je pronaći mir I kad nemiri dušu prže I brzo graditi svoj svemir Jer život se krati još brže Dobro je pronaći svoje mesto Ko traži uvek pronađe I kad ti smeta svetlost Znaš da sunce noću zađe Dobro je pametan biti I misliti da sve znaš Ali život je često čudan Hoće i ono što nedaš Dobro je izazove preživeti Krugovi su stalno novi Sve što ti srce sad remeti U budućnost svoju plovi Dobro je živeti I kad život nije dobar Svoje jade u sebi skriti Pa poći dalje ko čivit modar Dobro je pronaći nadu I izlaz kad je gusto Nadanja sad ti kradu A bez iluzija sve je pusto Dobro je biti dobar... © Ljubodrag Obradović | |
|  | | meseceva rosa

Broj poruka : 3995 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Re: Moja Poezija - Ljuba Obradović 11/1/2014, 9:42 am | |
|  Dragi Ljubo odavno vas citam, iako nisam clan vase kuce, uvek rado udjem jer volim da citam Nevena Milakovica Likotu, Natasu B., Marriju Dayanu, Lepu Simic, Srdjana Radovica, naseg Zorana, da ne nabrajam:) A ova vasa pesma je rekla sve o vasoj dusi... zaista je dobro biti dobar... ko to ne zna jos, neka proba, nece se pokajati:) Hvala sto ste ovu pesmu podelili sa nama... ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

Broj poruka : 3995 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Re: Moja Poezija - Ljuba Obradović 11/1/2014, 9:48 am | |
| BELEŽI SRCE, BELEŽI
Beleži srce, beleži, sve poraze i sve zamke. Beleži srce, beleži, sve spuštene rampe.
Beleži srce, beleži. Sloboda je daleki san. Beleži srce i sanjaj. Sanjati nije sram.
© Ljubodrag Obradović
TO NOTE HEART
To note heart, to note, all defeats and all traps. To note heart, to note, all downs ramps.
To note heart, to note. Freedom is to far dream. To note heart and dream. Dreaming is not shame.
© Ljubodrag Obradovic
prevela Maria Deyana ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Moja Poezija - Ljuba Obradović 11/1/2014, 10:02 am | |
| ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
Poslednji izmenio meseceva rosa dana 27/8/2017, 9:12 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|  | | ljuba-trebotin

| Naslov: Za Mesečevu rosu - BAHU - Ljubodrag Obradović 11/1/2014, 6:51 pm | |
| Mesečeva roso, Hvala za lepe reči i oslikanu poeziju. Postaviću je i na sajtu PoezijaSCG! U znak zahvalnosti poklanjam Vam jednu moju pesmu koja dosad nije objavljena na internetu, već samo u mojoj prvoj knjizi poezije TVOJE ĆUTANJE MI GOVORI... BAHU
Dosta je bilo lutanja, svet je delić nebesa. Dosta je bilo ćutanja, propada ko veruje u čudesa.
Dosta je bilo pijanih stanja, sedenja u dimu sa društvom. Poraz se sad noću sanja, strah dolazi sa iskustvom.
Dosta je bilo glupih reči, brbljanja i padanja u trans. Sve oko nas odavno se vrti i ko zna gde i da li postoji spas?
Dosta je bilo milovanja, pesama i romantičnih šetnji. Dosta je bilo lažnih snebivanja u sumrak, topao letnji.
Dosta je bilo zagrljaja. Sad je napolju led. Dosta je bilo lažnog sjaja, vreme je da se uvede red.
Dosta je bilo svačeg... Mirisi budući zanosni su... I neće biti od mene jačeg, kad od sutra podjem u budućnost tu.
© Ljubodrag Obradović
Poslednji izmenio ljuba-trebotin dana 11/1/2014, 8:27 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|  | | meseceva rosa

| Naslov: Re: Moja Poezija - Ljuba Obradović 11/1/2014, 7:21 pm | |
| Hvala na divnom daru Ljubo... ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|  | | meseceva rosa

| |  | | Tea

Broj poruka : 3247 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
 | Naslov: Re: Moja Poezija - Ljuba Obradović 31/1/2014, 10:34 am | |
| Pronadjoh jutros na jednom forumu pa rekoh dobro bi joj bilo ovde  Dragi Ljubo, drago mi je da si sa nama. Pozdrav dobrodoslice.  ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | Tea

Broj poruka : 3247 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
 | Naslov: Re: Moja Poezija - Ljuba Obradović 31/1/2014, 10:38 am | |
| ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
|  | | ljuba-trebotin

| Naslov: Re: Moja Poezija - Ljuba Obradović 3/5/2017, 2:16 pm | |
|  ЧЕСТИТКА
Руже су мртве зими, сунце труло ко мушмула, или се мени то само чини, док ти желим дане јула.
На мосту светова стојим, кошмар ми главу раздире. Самоће се ноћас бојим, ти избегни те немире.
Жеље срца свога следи, срећна да си у сну и јави. Мада временом све избледи, ја никад нећу да те заборавим.
Желим осмехе да делиш, срећна што живиш и дишеш. У сваки мој дан да се уселиш, и поклониш ми све мирисе.
Снове у збиљу да преточиш, у животу само сунце да ти сја. У нов занос са мном да ускочиш, љубећи те, у поноћ, пожелећу ја.
© Љубодраг Обрадовић | |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: Moja Poezija - Ljuba Obradović  | |
| |
|  | | | Moja Poezija - Ljuba Obradović | |
|
Similar topics |  |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 2 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 2 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno 24/9/2023, 4:22 pm od Dusica Pajovic » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » priznanje 2/4/2023, 9:10 pm od SaMar » КАД ВОЛИШ 20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA 20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » SEVERNA GRANICA 16/5/2022, 10:51 pm od Nostromo » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske... 30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic 10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba 15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi... 12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom 22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA 1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI 6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА 27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK 22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme 8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina 31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna 9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine 9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju.... 9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika 9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku 6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ... 26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM! 14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija 21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija? 28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja 18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka 9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ 5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic 28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi... 22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic 12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada 12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA 30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi 29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI 4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici 25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat 22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović 3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen 13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove... 16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te 13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada 12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo 12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus 29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta 19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice... 13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|