Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
LJUBAV, SMRT I SNOVI
Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta.
Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte.
Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo.
Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma !
Kroz prozor sam prestala davno da gledam,onog trenutka kada sam shvatila da nemam sta vise da cekam.
Kada sam sspoznala ,sta je istina sta je lazna nada varka vremena zlobno ljudsko osecanje koje ja nikada nisam do tada osetila,a mozda sam trebala.
Tukla je secam se grozna zima,dok sam se ja kolebala,od trazenja do istina sve sam izgubila...ali sam cekala dok sam bolovala nikome nista nisam rekla.
I prolece je doslo,nista nije bilo prividno krosnja je procvala samo sto je i ona tuzna bila.Kruta i ledena sve sam saznala slepa sam toliko godina bila.U krugovima raskrsca stojim i vise ne umem da se borim.
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 46 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
Jos samo malo,samo malo sacekaj,kazu nada poslednja umire,nije tacno da nada izmice sacekaj...hocu pesmom da te pozdravim,tisinom da te zagrlim. Hocu da te poljubim,ovim pogledom dalekim.Samo moras da mi verujes da ljubav ne boli...mozda se nisi probudio,mozda u san nisi verovao. Dok sam te grlila da li si osetio moje vrelo telo?Jos samo malo...ma nije ovo bezumlje,vidim ti prkos u ocima osecam bol koja razara...i pitam se cemu sve to.Kada te volim.Ne mislim na kraj. Cujem korake i znam da ovo izmedju nas nije san.Osmeh poklanjam ceznjo moja ispisana,zvezdo moja najsjajnija...ljubavi moja najdraza. Tuzna i daleka je mesecina zato zazmuri i zeli ono sto zelim i ja.
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 46 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
Ne znam kako cu ovu pesmu napisati,a da ti ne kazem ljubavi, ja strofu svoju otpevati necu jer nemam blagoslov za nasu srecu.
Kome vise da pevam,kome da kazem volim te,kada je sve doslo do kraja.Nema vise sjaja.Pakao je blizi od raja.Opet sam na ivici sama.
Sta u nepoznatom kretanju uma deluje, prvi si znao,sve sam ti rekla a ti si cutao, nemo koracao...daljinu spominjao zrake sunca mi zaklanjao i iz svog zivota izgurao.
Sada hoces da budemo prijatelji,posle trena ljubavi.Ili sam mozda sve to sanjala,iz sna se trgnula zanemela u prazno zurila... Mozda,vise se nicega ne secam.Da li ti o tome nesto znas???
Poslednji izmenio Beskraj dana 3/1/2012, 7:57 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Beskraj
Izgubljena u tvojim ocima, izgubljena u tvojim recima. Nema...Na bledom licu suzu prikrivam.Noc oslikavam,osmeh lazan...ispisan. Ponoc polako otkucava. Kroz prozor posmatram,igru malenih belih balerina.Dok one pokretima pricu pricaju,ja trazim tebe u izgubljenom hodniku vremena.U njihovima igrama... Prste ne osecam,zmurim. Toplina je jeziva,gorim u masti ludog sna. Sna koji sam videla,otvorenih ociju nekih slucajnih ljubavnika. Dok vetrovi nose igru belog inja. Zaboravljam sebe,jer mislim na tebe. Da tebe,koji si tako daleko.Mozda negde na kraju sveta.Ne ljuti se na mene tajno skrivena.Ova je ljubav carobna.
Beskraj
dolaziš u obrisima te crvenog sunca vidim odlaziš u obrisima paperjastih oblaka na kraju početka
Mokily (iz kutka Bezimene pesme)
Dolazis u obrisima te crvenog sunca vidim odlaziš u obrisima paperjastih oblaka na kraju početka. A ja ostajem cekajuci te u vatri crvenog predgradja jer to je moja odluka.To je moja sudbina koja je nekada davno zapisana. Zapisana pre naseg susreta,pre naseg skrivenog pogleda,naseg prvog dodira. Tako sam odlucila,one veceri pri zalasku sunca,samlevena sopstvenim nemirima da cu biti tvoja cekalica bez obzira kakva je odluka.Kao svitac u noci dogorevam,ti si daleko a ja sama sama I dalje te cekam,jer moja je ljubav velika. Odrekla sam se svega i svog prostora samo za ukradeni trenutak koji je zapisan u zeljenom odjeku naseg secanja. Ja te i dalje cekam!
Poslednji izmenio Beskraj dana 4/1/2012, 8:39 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Beskraj
Na ljubavnoj promaji izmedju dve zvezde tebe sam trazila,jer nekada davno u toj guzvi sam te izgubila,ispruzenih ruku letela i tiho se u sebi molila.
Molitva mi nikada nije uslisena, i dalje te trazim izmedju oblaka, trazim te izmedju zvezda,uzalud te dozivam ali ne shvatam toliki muk i tolika cutanja.
Na vetru bez jedara,ostaje rebus tuznog lutanja.Zasto mi se nisi javio?Da li si me ikada cuo?Cemu tolika cutanja??? Nemam vise prezir u ocima,ovo je poziv za ljubav.
Ovo je vapaj mog tuznog beskraja, vapaj koji uzima danak...kada vise nema suza samo usahlo cvetanje kraj oplakanih staza.Cujes li me?Ja sam tvoj beli odsjaj. Tvoja svelost dana.
Beskraj
Zao mi je sto sam te ikada upoznala,sto zabludu nisam prepoznala.Sto sam toliko vremena izgubila,a nisam trebala.Ne,nema kajanja.Pouku sam izvukla,iz loseg dobro izvuka i zaboravila.
Zaboravila sve ono sto mi se ne svidja,zapamtila samo ono sto sam grlila,sto sam cekala i sanjala u svim tim danima nadanja.Mozda je moja zelja bila prevelika?Ko to vise zna.
Zauvek rec koja me je nekada radovala. Kojoj sam verovala...a sada???Rec mucna, nespokojna,zalutala u igri moga trazenja. Rec koja ostaje samo u mojim secanjima.
Beskraj
Imala sam i ja jednom divan san,i ja sam nekada sanjala. Malenu kucicu,igru deciju samo da mi sunce sja.
Imala sam i ja nekada osmeh deteta,misao kao igru leptira a onda sam shvatila,da zivot nije san,to je vecita borba cekanja.
Borba nerava,igra nemirna gde nema pravila.Gde se ne zna gde je pocetak a gde kraj. Kotao stalnog kljucanja,a povratka nema.
Vise nemam svoj san,ni osmeh deteta.Samo vetar ludi sto u srcu nosim kroz zivot i vreme...kroz bludnju i strah,i pozelim da se ne probudim.
Beskraj
Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 15/1/2012, 11:58 am
Znao si jedini iz mojih ociju da citas,da nista ne pitas. Jezero duge,jezero tuge, Samo ti si znao da nista ne pitas.
Pogled dubine,pogled miline i pozar beskrajni, znao si samo ti. Lepotu svoju ti poverih,tisinu srca ti otkrih...zaborav,uspomena otkucava.
Dodirni mi fijuk vetra,da me na trenutak podsetis,na mrke placne oblake,na moje tuge i nesrece...da podseti me na one sirene koje jos uvek cujem.
Nikada ne ostavljaj me,budi kraj mene. Tako me dobro razumes,u trenutku pada, u trenutku leta.Osmeh ti svoj poklanjam u njemu si ti,vecnosti moja tajna.Ljubavi moja slepa.
Poslednji izmenio Beskraj dana 18/1/2012, 7:02 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Beskraj
Tvoj glas mi peva najlepse uspavanke Tvoj pogled me uvodi u plavi smiraj Tvoja nemirna bedra mi salju uragane Tvoje ruke bude u meni nenadani drhtaj Ali tvoj osmeh rusi u meni sve brane.
Tea
I dok tvoj glas budem cula,ja cu ziveti,ja cu pevati,ja cu se radovati. I dok tvoj pogled me bude pratio, ja cu znati sve tuge odbolovati.Jer ti ces me cuvati.I svojom zvati. I dok sam na tvojim nemirnim bedrima ja cu postojati,u meni ce se zena buditi. puna strasti i ljubavi.Vreme cemo u nevidljive trenutke pretvarati,plod bozanski dodirivati,u osmehu srece uzivati.U mraku varnicu prepoznati. Dokle bude tako,ja znam da cemo trajati.
Beskraj
Vise mi se nista ne pise. Prosto mi ne ide.Nemam inspiracije,samo tvoja senka lebdi iznad mene.Delim misli na danas i na ono juce.Delim i na ono sto ce biti,a desiti se mora. Ne mogu vise ovako cutati,ruke krsiti,ovaj teret nositi.Ne umem se folirati.A jos teze mi pada sve ovo sto je bilo izmedju nas, zaboraviti.O cemu vise pisati? Kao da sam maljem udarena,tako sam ti bliska a u isto vreme udaljena. Hladna,a opet tako zagrejana,tako vredna a opet cutljiva.Znam...da sam sva nedefinisana.Odbijam jos jedan dim,s prezirom posmatram svoj odraz i znam da za ovo nema povratka.Odluka je doneta.
Beskraj
Lascivni pevacu,ajde zapevaj. Bilo sta...necu birati Hocu samo zvuk zice na gitari slusati,krisom te gledati,i svoje usne stiskati.Ne,necu ja igrati samo cu se zvucima predati, znam da ce me strast obuzeti, samo cu se otmeno uviti,ti nista neces ni primetiti.Oci cu spustiti, pogled cu sakriti,neka me razbludna ponoc pogodi.Tiho cu uzdahnuti... a ti ces samo slutiti.Gde si?U mojim mislima bio,sta si krio?I zeleo... one noci dok si mi svirao i pevao.
Beskraj
I onda kada budem govorila tuznim ocima,nezna cu biti. Govoricu samo o ljubavi. Govoricu o secanju,na sve one dane,veceri i noci. Koje sam provela u tvome zagrljaju. Zivim za to...a toga vise nema. To je tren koji je prosao, jedno leto koje je otislo. Vreme u kome nema vise nas. Samo je ostala uteha, miris nasih tela,pocetna slova tvoga imena,jedna klupa i moja haljina bela. Pokusaj zaborava. Senka naseg lutanja,sada je samo secanje na jednu ljubav koja je zivela. Zauvek skrivena na nasim dlanovima.
Beskraj
Ovo neka bude prica o nama. O jednoj ljubavi. Jer prosto smo bili stvoreni da budemo jedno za drugo. Trezor, blago koji cuvam verno. Bili smo dve reci sto su se srele, culi duboki sluh vremena koji smo iznova saputali. Dva sna utonula u jedan. Molitva dodira. Igra vetrova. Zalutala misao,u agoniji zelja. Davanja i predaje,gde je smeh jednu pricu pricao. Mogli smo se voleti, mrzeti ali ravnodusni nikada nismo mogli biti. Jer sam tvojih ruku deo. Po meni si slikao gde god si hteo i sve sta si zeleo. Tvoj potpis nosim u narucju. Krvavim usnama ljubim ti stope, i gledam te kao u Boga, ljubeci usne. Ne nisam luda,nisam ni bunovna. Samo volim kao sto nikada nisam volela. Tvoja ljubav me opila. Pored tebe se osecam kao probudjena zena. Ljubavi moja,negde medju javom i medj snom,ostaces moja tajna kroz ovo vreme i prostor.
Beskraj
Stojimo jedno pored drugog, nemo se gledamo. Dva poznanika slucajnog vremena, dva poznanika usputnih stanica dva ljubavnika nesudjena. Kome je dosao kraj ? Nema kajanja,nema suza ni plakanja bilo je lepo dok je trajalo, ostace nam neka lepa secanja. I moja gresnost i tvoja preljuba. Mojoj jabuki ponudjenoj nisi odoleo, dok sam ti prst na usnu spustala moj nemirni pramen sa cela si sklanjao. Bila sam tvoja Eva,strasna neobuzdana i nemirna. I cemu sada kajanja, ostaju samo one uspomene, koje necu zapisivati, u kofer uspomena trpati. Ostace oni poljupci na nasoj klupi, o kojima ce drugi pricati, na njoj se drugi voleti, a mi cemo se nekada negde secati, mojih crvenih noktiju, kojima sam po tvome telu sarala i one kapije, otvorene, onih stepenica na njima sam cekala. U meni si probudio zenu, pomalo vec zaboravljenu. Dok sam ja, kao vucica sa tobom se uklapala, dok su nam svaki put tela istim ritmom igrala. Udisala sam svoga muzjaka i od tih trenutaka zivela. Za tebe sam bila beskraj nemira, ponovo rodjena iz vatre i pepela probudjena. I srcem i dusom sam samo tebi pripadala. Sada polako zatvaram oci,svaki delic nase ljubavi blagosiljam. Polako krecem,odlazim. Kraj je. Mozda nam je tako sudjeno bilo. U snu i na javi. Ko zna mozda nas Bog ponovo nekada ....
Beskraj
Hajde dodji, cekam te! U tvome oku da budem oganj lutalice. Da budem tvoja crna dama, zelje i strasti. Andjeo nisam, hocu samo da gorim kao uzburkani oganj, koji nikada nece da usahnuti. Dodji cekam te! Da me milujeas kao vetar leta da prođeš mojim vratom, dok se prepustam blagom dodiru traga nezaborava. U danu vecnoga sna, cekam te da plovis mojim bedrima, uklesanu u pori svakog tvog dodira. Jer ti si moj gospodar ja sam robinja, koja sve zelje ispunjava, koja ti se prepusta. Zauvek sam bacila, kljuc nevinih pogleda, a ti, srusio si sve moje bedeme srama. Želim za tebe da budem topla i besramna. U ovoj slatkoj tami lave i greha uzdasi strasti nek nam budu kljuc nevinog pogleda...osmeha. Dozivam te ovako procvala i opojno obilazim sva tvoja vrela. Jer u ovoj igri ljubavnice pobednika nema. Na mojim grudima vajas svetove, polazem glavu pismu zavetnom volim ovo ropstvo jer raspusne zveri cednoscu se krote. Samo nastavi sviraj, pisi pevaj na svojoj harfi rajske mekote strasti.
Beskraj
Pustam te u svoje odaje tajni, u sva jutra koja nam dolaze. Tvoji tragovi nek ostanu na mojim grudima. Strast, ljubav, tihihi jecaj. Vatrena pozuda gori dok ljubim te usnama za tebe jedina, ono slatko vino koje opija. Zato pustam te da drhtim u tvojim rukama dok dolazis, prolazis kao klica narastaja. Kroz predele uzavrele maste na izvoru nasih osecaja, u svim mozdanim uvalama. Verujem u tebe. Gospodaru neba. Na krilima me odnesi u cik zore negde u daljinu cije su kljucale zelje munje koje sevaju. Dok vodimo ljubav nas dvoje, usputni prolaznice sna, znaj, ja sam robinja svih tvojih zelja. Jer ovako kao ti, nikada me niko nije ljubio, u igri uznemirene pustosi koja mami zaborav. U igri simbola strasti i krvi smrti i zelja. Ja vise nemam stida,stid ne postoji. Igra greha nek nastavi se drama i tragedija se ljube.
Beskraj
Zato mi oprosti, jer onda kada sam odlazila govorila sam da te ne volim. Jos jednu laz sam izrekla, laz koja me je bolela doveka. Lagala sam,da kada sam tuzna, osmehu mesto dajem. A u dusi strah sapuce. Isuvise sam jaka da ti kazem da svake svoje lazi se bojim. Zato ako mozes oprosti mi devojci u crnoj haljini,onoj koja te je najvise volela, tiho i necujno oz tvog zivota zauvek otisla. Zatvorila oci i ledja okrenula. Tek znak pripadanja utisnula u kozi na ledjima. Kao secanje koje je zauvek sacuvala. U jednom vremenu trajanja.
Beskraj
I stvarno posle toliko godina,ponovo sam rodjena, u meni je probudjena zelja probudjena zena onakva kakva je nekada bila.Nezna,pozeljna strastvena...nemirna.Koja bi te bez prestanka ljubila u zanosu snivala,u tvojim rukama buncala i samo za tebe ovako vrela bila. Pronasla sam te moj putnice bez kraja,na pocetku mog jauka i krika pronadjoh te,pod plamenom svece strasti i zelja.U tisini trenutka,odakle mirisi slecu u nasem sazrevanju i trajanju. Zanesena,ponesena zauvek sam ti se predala milovana pogledom tvojih usana umirujem meteze svoga nemira,moja sudbina je knjiga tvog napisanog imena.
Beskraj
Kazu da sto je bilo tek ozivi, i ja sam verovala u to.Jer sam zelela,jer nisam imala drugog izbora.Dok sam se gusila,za slamku spasa sam se hvatala.
Pogledom praznim sam te trazila u svim ovim bespucima,dok me je nosila plima i oseka,zivot sam na dlanu citala.
Ali te nisam nikada mogla oziveti, svoj dah ti ponovo dati,svojim te zvati jer tiho sam te izgubila,kao sto sam ti se i predala,kao sto sam te volela i u toj ljubavi zauvek izgorela.
Beskraj
Nemam snage,nemam vise ni vremena,a i nada me polako izdaje vise da te cekam. U svim svojim zeljama gde se vatra polako gasi.Pokusati nista vise ne mogu, jer sve je izgubilo svoj smisao. A verovala sam da jos nesto mogu. Da udahnem ovoj ljubavi novo prolece, Da dotaknem jos jednom dusu tvoju u svakom tvom prohtevu,da ispunim tvome srcu zelju.Ali ruzne me slutnje stizu,ja za ovu ljubav nista ne mogu. Neka nova zora ce svanuti,pokusacu nekog drugog zavoleti,tebe preboleti. Novoj se ljubavi radovati,ponovo uciti voleti,po jesenjem liscu hodati i na tebe vise ne misliti.Pokusacu...za sebe nesto uciniti.
Poslednji izmenio Beskraj dana 22/2/2012, 6:22 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Beskraj
Lutam po tudjim pesmama ne bi li te ponovo negde pronasla, ne bi li smisao nasla u svim ovim slikama zivota. Ne,nepronalazim ih... Nemam snage za to,jer vise ne verujem usnama koje me ljube, i koje gube. Koje mi prilaze i sapucu,ja ih ne cujem,ne osecam moje srce vise ne luduje. Samo je zelja ziva ostala, kao treptaj koji igra. I nema ovde ljubavi vise, samo se prazna pesma pise, i ona skitnica u meni budi se. Zauvek odlazim,nestajem... gubim se,dok zapinje rec u grlu. Molim te,nista ne pitaj me razumi me. Ja sam prolazni oblak, tvoja mrva sna,iskra iz tvoga oka. Ali nisam prosjak.
Beskraj
Sneg je vec odavno okopnio ni pahulja vise nema.Prosla je jos jedna hladna zima,jos jedna zima bez tebe,bez nas.
I sto vreme vise prolazi,sve vise mi nedostajes,sve vise trebas mi u tuzi i radosti,u ceznji drhtaja trebas mi kao nikada.
Svaka moja ponoc je igra sablasti damar otkucava u mom nemiru cuju se samo praporci radosti.Cuje se moj glas koji te doziva.Sve je uzalud.
Zeljom sam poneta,bol nepodnosljiva, bol bespuca traje godinama.Mnogo sam volela kada vetar duva.Tiho se pokrivala dremala u tvome narucju,i beskrajni san sanjala.
Beskraj
Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 26/2/2012, 11:59 am
Ucio si me istini,a tako daleko od istine smo bili. Sve sam to znala,kao sto je vetar spustao svoje kapke da nista ne vidi.
U osami i knjigama,trazim se. Uronjena u sadasnost,stalno se proslosti vracam. I mirisom otkrivam svet koji sam izgubila,u kome sam nekada bezbrizno zivela.
Tebi to vreme mozda ne znaci nista, a ja se u njegovom duhu trazim.Mozda ti u to ne verujes,jer po tebi prave bajke su mrtve,a ostale su samo basne.
Valjalo je cekati,a ja istinu cekam vec vek vekova.I sada sam tu,jos uvek cekam i cuvam ono zrno secanja. Dok umisljeno sedim i mislim o svim onim danima na vetrometini vetrova.
Beskraj
A ja cu negde kada budem pronasla svoju umrlu ljubav dusu da smirim.I podicicu se sa tla zakopanog u tami napokon svetlost da vidim.
Kada jednom pronadjem to sto trazim celoga zivota,svoj san cu vratiti,otkriveni prostor potraziti i na kamen ljubavi ponovo se spotaknuti.
Reci cu ti sve ono sto nisam stigla da ti kazem,da me je bio strah od tvog sveta,da sam te volela i da sam te sve vreme cekala.Kad jednom nadjem...
Mesto gde vecno pocivas,zaboravicu svu mrznju koja je u meni nagomilana, zaboravicu da sam toliko bila sama prepustena na milost i bol ovoga zivota.
Sve cu ti oprostiti,sve lose cu zaboraviti samo svoje nemire da smirim.Ne mogu vise biti stena,na tromedji ovih urlajucih voda Ne mogu lezati na dolami secanja... sa tolikim izazovima bez dvoboja.
Beskraj
Sija i przi svaka tvoja rec koju sam cekala,koju si izreko,i onu koju nikada nisi rekao.Laz i istina.Koliko toga si samo precutao.
Traganje...tolikih godina sve je samo privid,ovog vremena.Skrhani sapat duse koja te je cekala i verovala.
Sada moram poci.Nista me vise ne obasjava,na putu blata sam gurnuta,shvatam ni ja nisam nedodirljiva jos jedna fleka,mrlja ostaje zapisana.
Ne zelim da budem zlacena i ljubljena ne zelim u lazima vise da se uvijam prestala je moja opsesija davi me zadah plutanja,dave me misli lutanja.
Moram da krenem,nema pozdrava, nema pogleda,ne verujem vise moci govora,ne verujem vise lepim recima. Sve oko mene je samo laz...i laz.Samo se pitam gde je istina?
Beskraj
A prezrele kupine mame ko tvoje usne da ih zagrizem onako slatko, i snazno, i zestoko, onako da i samu sebe iznenadim.
(meseceva rosa)
Tu slast samo jos jednom da osetim.Dok me ljubis, dok te ljubim ja na tebe mislim,samo se tebi predajem.
Tvojim se rukama prepustam, ti me vodis, jer samo sam s tobom ono sto jesam.Tvoja svetica,strasna i pomamna.Tvoja vila i vestica.
Pobednik svih ratova,ponekad tvoja glavolbilja,tvoja najsladja vocka koja se nikada ne zaboravlja. Tvoja i nicija.Naslikaj me,svojim usnama i rukama.
A ja cu te voleti doveka,cekacu te kao nijedna.Jer ja sam tvoja zena i ljubavnica tvoja macka sa hiljadu lica.Pored tebe sazrevam, trajem jer ja sam neprolazna stanica.
Beskraj
Trazim te u talasima sto sume i pene u olujnim i nemirnim moru. Trazim te u usamljenim setacima i zaboravljenim klupama. Trazim te u tisini svoje duse. Dozvoli mi da ti budem svetlost jutarnja Dopusti mi da ti budem osmeh na licu, miris koji do sada nisi znao kako mirise. Da budem ceznja na tvojim usnama i srecno jutro u novim danima i vecnost koja je pred nama. Zelim..Tako ti zarko zelim reci te dve reci. Volim te,u tisini noci. Odakle dolazis?Ko to tako necujno vristi. Pokusavam.Ocajnicki pokusavam da isusim suze godina samoce. Ne mogu bez tebe vise sama.Umrli snovi... daljina se javlja.
Beskraj
Oziljak prerusen u tajnu tajnu koju moram da krijem Jer sreli smo se na putu izmedju da i ne na putu izmedju sna i jave izmedju smeha i straha gorcine i srama. Trazim kutak gde postoji nada parce neba koji vodi obali svetlost morske pene trazim mir u tvom snu da mi pokaze put do svetlosti. Kada budem prestala da ceznem za tobom S nama ce zauvek nestati mnogo nedorecenog saputanja, leprsava nasa nadanja, odjeci nasih koraka, tisina u mojim grudima I noc ta bolna tacka mojih nemira sto prodire kroz zavesu zaborava.
Beskraj
Nevidim sjaj koji nas vise spaja posrcem,hodam zovem novu srecu. Ispred sebe gledam put uzasa pakao koji je blizi od raja. Zivim zivot crnoga cveta cujem korake koje dolaze, milovanja,grlis me u tami bespuca,putujem u magiji jednog dragoga lika.
Kada budes nocas gledao zvezde ona najsjajnija to sam ja, sagledaj je i videces da nije kao ostala. Iako znam da ti volis svetlost kroz crnu boju da crno prati tugu i smrt sagledaj kada te molim onu najsjajniju, jer ta najsjajnija obasjace ti put. Ja kruzim beskrajnim putanjama, i pokusavam kroz kapi mesecine da ti docaram najlepsi san. Moja je ponoc nemirna i igra sablasti peku me oziljci proslosti bol bespuca i negde u daljini tiho cuju se akordi gorke melodije nasega srca.
Beskraj
Ne postoji trag najlepseg sna, jer snovi su masta, prekinuta nit uzdaha. Posle nje ostaje misao, da je tren samo deo vremena. I sve nosi vetar zaborava. Nepovratna nadanja... Negde u beskraju vremena. Gde gubi onaj ko nema hrabrosti otvorenih ociju voleti. Ne zelim da sanjam,davno sam to zaboravila.Hocu da osetim dodir usnama,gde nema maglovitih senki koje plesu kraj uzglavlja. Hocu govor,gde ces me cuti.Vrisak koji cu da pustim,da se nase duse spoje kao jutarnja rosa koja svoje lice umiva.
Beskraj
Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 13/4/2012, 11:43 am
Nikada se nemoj za mene moliti,jer ja sam jedna prazna dusa,koja nije znala voleti. Luda,pomalo nezna,nikada tiha. Tajnovita,sa srcem severa. U maglama izgubljena,vodjena vetrovima nemira.Nestajala na raskrscu svih srca koja je ubijala. A potom zaboravila,jer se samo igrala. Nemoj se moliti za mene,nece mi molitva pomoci,samo pusti mi ruku. Ne znam kako boli,ja ne znam da volim. Pusti da crnim morima lutam,da hodam ivicom ponora,da nemam svoga puta. Ti samo idi,budi daleko od mene, idi...ne okreci se.Ja cu se moliti za tebe.
maricvta
Broj poruka : 16 Godina : 38 Location : Pančevo Datum upisa : 16.04.2012
Pročitao sam 20-ak tvojih pesama. I suviše da bih shvatio poentu i značene koje one nose. Drago mi je da sam zalutao među ovim redovima... Poželeću da ne nađem put...
Beskraj
Iskreno po meni je uspeh uopste i iscitati moje pesme.Ne zbog poente i znacenja,koje su po meni jako jasne...u stvari mozda si i u pravu mozda su samo meni jasne...i nekolicini ljudi.Ali ono sto je istinito je vecita potraga za tim pravim putem,ako uopste postoji pravi put u ovom zalutalom vremenu.
Broj poruka : 3995 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 10/2/2022, 2:41 am
Тајна
Ожиљак прерушен у тајну, тајну коју морам да кријем, јер срели смо се на путу између да и не, на путу између сна и јаве, између смеха и страха, горчине и срама. Тражим кутак где постоји нада, парче неба који води обали, светлост морске пене, тражим мир у твом сну, да ми покаже пут до светлости. Када будем престала да чезнем за тобом с нама ће заувек нестати много недореченог шапутања, лепршава наша надања, одјеци наших корака, тишина у мојим грудима, и ноћ, та болна тачка мојих немира што продире кроз завесу заборава.
Мирјана Вујичић Бескрај
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...