| Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet | |
|
+4Najda M. PlitkaPoezija CECILIJA Cvetić 8 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
majacvet

Broj poruka : 514 Godina : 50 Humor : Male stvari me silno razvesele Datum upisa : 04.10.2009
 | Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 6/8/2019, 8:06 pm | |
| Vrisak, bes i bol mi paraju dušu. A on mi je uteha u samotnim noćima. Prazan krevet vapi za ljubavnicima, starim i mladim istovremeno. Došao si, moj anđele, i upalio vatru u krvi i kostima. Mir caruje odkad si sa mnom. Duša? | |
|
 | |
majacvet

Broj poruka : 514 Godina : 50 Humor : Male stvari me silno razvesele Datum upisa : 04.10.2009
 | Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 10/8/2019, 1:57 pm | |
| Eho tvog imena odzvanja kanjonom moje duše. U pustinji se rascvetalo cveće ljubavi naše. Više nisam sama. Zahvalna sam Bogu i tebi što je nestala tama. | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 27/8/2019, 11:55 am | |
| Kuda mi odoše dani i godine? Na zidove ledne, ćutanje, bol, starost što poput aveti hodi oko mene, noći pune čežnje i samoće? Na ukus tvojih usana tek na tren dodirnuta? Ni zagrlio me nisi, a duša i koža vrela mi vape za snagom tvojih ruku. Ono sam što jesam, ako drugi to ne razumeju ili ne prihvataju, pokazaću im vrata sa osmehom ironičnim. | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 2/9/2019, 6:40 pm | |
| Volim te. Na moj način. Čudan. Bolan. Teška sam k'o tuč i sama sebi. Ponekad ni sebe ne razumem. Ali znam jedno: nedostaješ mi danju i noću, vatro moja... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 15/9/2019, 8:27 pm | |
| Eh, tugo moja slomljenih krila. Šta sam sve o nama snila. I more i nebo plavo želela. Ostadoše mi nade puste, da me ruke tvoje ne puste. Duvaj, vetre, do njega odnesi čežnju moju dok lišće menja boju. Suzama umivam vrelo lice i sanjam na javi tvoje poljupce... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 26/9/2019, 7:06 pm | |
| Ej, kafedžijo stari, natoči mi kafu. Crnu i jaku da sperem grehe jer grešila sam mnogo. Usred zime dao si mi leto, vrelo i požudno. Poverovah na tren da trajaće. Rekao si reči tajne i drage. A nesigurnost ti srce para, moj anđele. Bojim se vremena što teče kao voda između prstiju mojih u pesak pustinjski... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 26/11/2019, 2:19 pm | |
| Na tren sam poverovala u varku punu boja i sjaja. U divlju energiju što diže u nebesa. Zavolela sam te, divlji anđele. Tajno moja, bićeš moj vrisak i bol u tami noćnoj. Bar neko vreme. Božji sine, svašta sam te molila, sve si mi dao i ovo ludo srce je tek sad prepoznalo koga si mi dao. Hvala ti... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 31/12/2019, 5:38 pm | |
| Obećana sam anđelu, a data đavolu i šta ću sad? Ispod vučjeg lika krijem se i lovim duše ljudske... Sa duhovima hodim stazama prošlosti i budućnosti. A sadašnjost mi je gorka poput čaše pelina. Bože, hoćeš li mi dati kašiku meda da je zasladim? | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 17/1/2020, 3:17 pm | |
| Što me rodi, majko? Što me ne ubi na rođenju? Zar mi je sudbina da volim čoveka anđela, a da od njega poroda nemam? Da me gledaju tuđe oči, podižu iz kreveta tuđe ruke? Da u mraku suze čežnje lijem, krik samoće gušim? Da se sećam njegovog osmeha bez nade da li ću ga opet videti? Da se pitam hoće li me opet ljubiti? Zar će miris trave, plavo nebo i more postati puki san? Zašto? | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 24/1/2020, 2:09 pm | |
| Poklonila sam ti davno malen darak: srce svoje. Ono neštedimice daje i prima. Bila ti daleko ili blizu, uvek ćeš biti unutra, sestro moja. Delićemo smeh i suze dok smo žive. I kad smrt pokuca na vrata, oteraćemo je smehom i ludošću našom. | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 7/3/2020, 7:08 pm | |
| Čemu anđeli ako ne postoje? Srela sam te na raskršću puteva božjih i zemaljskih. Izabrala sam oči tvoje da mi radost budu. Nikad laž nisu rekle usne tvoje, zato sam ti poklonila srce moje. Majko Zemljo i sine Božji, hvala vam što ste mi ga dali i život osvetlili... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 9/3/2020, 10:50 am | |
| Nemoj me voleti jer ću ti srce iščupati. Vučica sam, bez poroda i čopora. Da mi osvetli dan, doći će krvava zora. Pod mesecom koštano belim se čuje urlik vuka. Jurim kroz šumu bez zvuka. Da nađem onog ko će kletvu davnu skinuti i devici jauk užitka izmamiti. Onoj koja me rodila, njoj se klanjam i divim, zbog nje u ovom limbu živim znajući da postoji duša koju volim.  | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 5/4/2020, 11:58 am | |
| Mutno vreme, mutni ljudi. Strah, bolest i smrt caruju svetom. Ponovo se upoznajemo, svete. Nisi više dete. Ne okreći glavu, majko Srbijo, posledice će biti strašne... A ti, ljubavi nesuđena, ako se ikad sretnemo ponovo, nemoj me pogledati. Kad prođem pored tebe, nemoj se okretati. Naša priča je gotova. Vatra je izgorela do pepela. Ruke stranca me zagrliše, suze bola i samoće mi obrisaše. Poput sunca sinuh osmehom ljubavi i radosti. Poput ptice Feniks se rodih ponovo u očima njegovim. Kavez zlatni lomim šipku po šipku da bih bila njegova sasvim. | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 24/4/2020, 4:15 pm | |
| Mesečevim tragom te pratim. Zvezdama te ljubim. Pesma je tvoje ime i znamen, moj si lek i porok. Pustinja jauče za malo vode, ti mi dade celo more. Da te volim, to želim, do rumene zore. | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 9/6/2020, 5:11 pm | |
| O, Bože, objasni mi što je on tako težak? Zemlja mu je i mati i otac, k'o i meni. Kaže mi da ga neću, a srce mi progovara jaukom: hoću! Požuda me goni ka tebi, moj grehu i poroku. U vreloj tami spoznajem istinu: moji ste obojica, a samo jednom ću pripasti dušom i telom. Jer je voda moj lek i zaborav od samoće. Zora? | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 3/7/2020, 3:33 pm | |
| Naleteh na zaboravljenu senku u liku druge senke. Godine su prošle, a ja je zaboraviti ne mogu. Tamo si negde, bogu iza nogu. Ako, neka si, samo budi srećna, senko moja. Sada volim drugog, on mi daruje ono što ti nikada nisi smela: smeh, sunce, vodu i ljubav večitu. | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 27/7/2020, 3:29 pm | |
| Četvorica jahača apokalipse jašu kroz moju zemlju, a crni kosac samo žanje ono što smo posejali. More me zove pesmom sirena. Uzdahom i krikom vapim za tobom, more moje plavo. Miris oleandra i vetar slani me opijaju u snovima, a najviše tvoje usne, tamno oko moje. Pred zoru šapućem ime tvoje u mislima poput molitve, bajalice drevne koliko i vreme. Božji sine, hvala ti za njega. Dao si mi šta sam htela, pa i više... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 4/8/2020, 10:48 am | |
| Duša puna juga, a u srcu tuga. Šuma te zove glasom gljive. Beton i asfalt te guše. Uzalud tražiš u njima ono malo duše. Mačka ti u krilu prede. A ti čekaš da čuješ dobovanje kiše tamo negde... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 6/8/2020, 1:30 pm | |
| Razbijeno staklo, Iscepana slika u ramu. Srce u grču i strahu od odbijanja i nerazumevanja najbližih. To sam bila ja. Godine prođoše, sazreh malo po malo. Dokučih čaroliju ljubavi, sve njene muke i slasti. I zakleh se tvrdo mom voljenom: do smrti sam njegova. A drugima, čak i onima iz roda mog, ako se budu bunili, tišina će im reći sve... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 12/8/2020, 7:12 pm | |
| ZAPISANO JE... Zapisano je u knjizi snova i želja da ćemo se sresti. Zapisano je u vetru slanom da ćemo se voleti. Zapisano je u mirisu jasmina da ćemo se ljubiti. Zapisano da ćeš mi ući u krv i kosti. Zapisano je da ćemo radost i bol deliti. Zapisano je u kamenu da ćemo zajedno ostariti. | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 25/8/2020, 4:32 pm | |
| Ej, meseče stari, stazama njegovim pođi i šani mu koliko ga volim. Ti si moja voda i vatra, mesečev ratniče. Osmeh mi nalepiš na usne svako božjeg dana. A bolest hara našom zemljom, Bože, pomozi nam da se izborimo sa njom... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 2/9/2020, 6:33 pm | |
| Došlo je vreme, svete, da ne budeš dete. Ljubav i mir neka caruju, a različiti da radost daruju. O, smrti krnjava, dalje od mene! Budna noću gledam koštane mesečeve mene. Oj, Dunave, moj Dunave, zlatnik poslednji dajem čamdžiji da me odvede do anđela i đavola da legnem sa njima da mi u duši svane... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 8/9/2020, 10:45 am | |
| Danas sam ti tužna. Čeka me pruga južna. Dala sam ti srce moje. Da večno bude tvoje. I dok se sećamo kako je mladost bila slatka, čeka nas starost gorka. Kiša curi niz prozor poput suza koje krišom brišem dok rujno vino jesenje pijem. | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 23/10/2020, 4:02 pm | |
| МЕСЕЧЕВ СИН Уморна сам, Боже, од зидова око мене. Треба ми небо звездано да пропаднем у њега. Загрљај да река суза потече из мене. Врисак да олакшам себи душу. Треба ми месечев син да ми заборав да, макар на трен. Он је мој друг и недруг. Чежња и љубавник из снова. Усне непољубљене и ватра испод коже. Он је моје лето усред зиме. Осмех пун мора и соли. Све боје сунца и дуге су му у очима. Завет му дадох: твоја сам до смрти. | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 14/11/2020, 3:28 pm | |
| Nije važno šta smo hteli kad nam smrt kuca na vrata. Ništa naučili nismo od predaka svojih. Nebo će nam postati zemlja crna. Čemer i jad kucaju na vrata. Muzika nam postade jad, a maske na licu usud.  | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 21/11/2020, 11:06 am | |
| Proleće, leto i jesen prođoše. Evo nam zime na pragu. Pameti ne imasmo, pa đavolu dušu dadosmo. Reci mi, Bože, kad će ovo ludilo nestati? Kad će se sloboda vratiti? Kad ćemo ceh vekovni platiti? Kad? | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 25/11/2020, 12:41 pm | |
| Dođi mi, dođi, zimo i snegu, evo, čekam te na bregu. Dođi mi, inje i ledu, da se mogu klizati na rečnom ledu. Vetar severac nek mi glas bude. Nek se ljudi crvene od stida kad se Božja čuda dogode. Zemljo Srbijo, nekad si mi bila majka, sad si maćeha... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 3/12/2020, 7:17 pm | |
| Mi smo vojnici u bezimenom ratu. Ležemo i ustajemo sa nemim pitanjem: kad će kraj? Nosimo poderane rite života i bola, Krpimo ih osmehom i suzama. Đavo je došao po svoju naplatu. Majko Zemljo, moli se za nas. | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 30/12/2020, 1:19 pm | |
| Dođi mi, dođi da mi srce ne vene, dođi da mi duša bude bez sene. Pođi za konjima vranim, da te vode putevima tamnim. Nek ti mesec beli vodič do mene bude. Čitaj ime moje u zorama što rude. Ljubi mi usne žudne i reci reči ljubavi pune. Tad ja, kraljica vilenjaka, ću preći kućni prag tvoj i biti zauvek tvoja... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 14/1/2021, 2:01 pm | |
| ВАЈАРКА Недостајеш, онако крвнички и самоубилачки. Склапам очи и љубим ти меке усне. Цео свемир се отвара изнад мене, у њему је уткано твоје име. Чекићем и длетом ти у камену порађам лик. Лук усана дотерујем полако да не поништим дело божје. Камена прашина се слеже по мени, али не марим јер журим, љубави моја, да изговорим стару бајалицу и да камен у живот васкрснем. | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 16/2/2021, 4:45 pm | |
| Ja sam lutalica s one strane svemira što gori od nemira. Krštena sam vatrom, bičevana munjama života. Sad na mostu sudbine stojijm i gledam u reku sećanja. Zatvaram oči, u uhu mi odzvanja glas Bele Dame: i ovo će proći... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 17/2/2021, 3:18 pm | |
| Ej, Beograde, ludi grade. Gde će ti duša? Pogledaj oko sebe i budi odgovoran prema sebi i drugima... Zemljo Srbijo, odavno te majkom nisam nazvala, nemam razloga za to. Duša mi vapi za slobodom i plavim nebom. "Hvala" ti za ova četiri zida, neiplaskane suze i zlatni kavez stvoren od reči. A sada, skupiću snagu i bol u radost pretvoriti... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 1/4/2021, 1:31 pm | |
| Napolju je sunčan dan, a u meni je tuge bezdan. Da mi je ćošak neki da se sakrijem, da reku suza izlijem. Ipak se uzdam u krila orla da će me vinuti u visine plave. Da će nestati okovi što me dave. Tamnooki pogled me prati gde god da krenem. Moj orle, čuvaj me...
| |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 18/4/2021, 6:34 pm | |
| Ne mogu da gorim u bolu. Ne mogu da vrištim, a htela bih. Ne mogu videti plavo nebo i more iako mi duša vapi za njima. Ne mogu da ljubim onog koga hoću jer nije kraj mene. Ne mogu vrisnuti "Dosta!" jer sam u zlatnom kavezu. Ne izvinjavam se za tugu jer je samo moja.  | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 7/5/2021, 2:01 pm | |
| Danas sam crni mrak. Fali mi sunca zrak. Ustadoh na levu nogu. Tamo Bogu iza nogu. Oko mene aveti hode. Treba mi bikarbone sode. Ej, Bože, skloni mi tugu. Da zaboravim južnu prugu... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 3/6/2021, 2:52 pm | |
| RUŽA Najduži dani tek dolaze, a meni srce spava kod tebe... Tepih snova i želja tajnih sam ti istkala da ti bude meko hodati, moj anđele... Pruži ruku i primi ružu krv crvenu da ti mirom miriše... Slušaj vetar kako ti šapuće ime moje kao zavet ljubavi... Krvava pismena nek osvanu na krevetu kao znak da je devica jauknula ime ljubavi svoje... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 25/8/2021, 2:04 pm | |
| Samoća uzdahom i bolom para. Suze očaja teku jer gluposti kraja nema. Samo mi osmeh volju daje onaj koga volim. Ne znam što bejah rođena... Mati moja, hvala ti za svu ljubav i pomoć... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 28/8/2021, 12:33 pm | |
| Bilo je lepo dok je trajalo. I pesma i muzika... A sad adio. | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 13/1/2022, 10:33 am | |
| Mrzim pravila što život dave! Hoću da volim onog čije me srce zove. Tamo negde blizu me čekaju poljupci voljenog dok smrt sa kosom kosi nemilice. Zemljo moja, probudi se i iz pakla izađi! Zvona nebeska pevaju uspavanku bolnima i tužnima... Raj ili pakao? | |
|
 | |
panonski galeb

Broj poruka : 431 Location : negde u ravnici Datum upisa : 23.02.2012
 | Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 17/3/2022, 4:43 pm | |
| | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 11/9/2022, 10:34 am | |
| INAT Tugo moja, nosi se u pičku materinu! Hoću da gledam neomeđeno plavo nebo sa brda. More duboko, dođi mi, dođi da te se nagledam i namirišem. Meseče, pratioče ludaka i zaljubljenih, osvetli mu put da utolim žeđ i glad sa njegovih usana. Moj voljeni, dođi da ti osetim ukus soli sa kože tvoje. Suze moje, presahnite. Osmehu, sini u inat svima i svemu. | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 30/9/2022, 12:29 pm | |
| I tako idu moji dani. A šumom jezde konji vrani... Robinja sam srca svog. Hodam po krhotinama stakla do dvorca tvog. Suze neizmerne čežnje teku niz lice dok polako opada lišće jesenje... | |
|
 | |
meseceva rosa

Broj poruka : 3995 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
 | Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 6/10/2022, 8:13 pm | |
| Ja sam lutalica s one strane svemira što gori od nemira. Krštena sam vatrom, bičevana munjama života. Sad na mostu sudbine stojijm i gledam u reku sećanja. Zatvaram oči, u uhu mi odzvanja glas Bele Dame: i ovo će proći...
maja cvet
...
|
|
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 10/10/2022, 10:19 am | |
| | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 16/11/2022, 6:22 pm | |
| ЖУДЊА Ја сам дете раја и пакла. Зачета прерано, рођена прекасно. Ово време није моје, чије ли је? Вучица сам сапета у телу инвалида. Ноћ је моје царство. Месец је мој вољени господар. Жудим, ох, како жудим за слободом и додиром твојим, мој анђеле. | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 18/11/2022, 10:29 am | |
| Pijem rujno vino za tugu. Pijem za izgubljene prijatelje. Pijem za izgubljene osmehe. Pijem za sve izgubljene duše. Pijem za izgubljenu empatiju. Pijem za ljubav večnu. Boga molim da se vrate svi osmeci, prijatelji i ljubav. Boga molim da rasturi sve zidove u ljudima spolja i iznutra. Boga molim, al' se pitam gde je On? | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 22/12/2022, 3:51 pm | |
| Opet puštam reči da me vode do duboke tihe vode. Utopiću u njoj sav jad i čemer što se nakupi u duši mojoj. Bezimeni svirač svira elegiju smrti, avetima i dušama ukletim da hode na Zemlji. Dođi mi, moj čarobnjače i oteraj mrak ovaj da danem dušom i osmehom ljubavi sinem. | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 31/1/2023, 6:24 pm | |
| Pusti me, živote, da danem dušom i mom voljenom dođem. Duša mi vapi za suncem, mirisom zelene trave i mora plavog. Oluja dolazi, hoćemo li je preživeti, Bože? | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 5/2/2023, 4:10 pm | |
| Knjige starostavne vriskom plaču. Opet je proplakala majka devet Jugovića. Ono što bejaše naše prodasmo za budzašto. Krv za krv, to smo iskali i sad ćemo platiti ceh vekovni... | |
|
 | |
majacvet

| Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet 26/4/2023, 3:25 pm | |
| Ja sam ptica u zlatnom kavezu što vapi za morem i nebom plavim. Vučica koja nemirno šeta levo-desno iza rešetaka. Vatra što gori neugasivim plamom u zimskoj noći. Tebe sam tražila kroz vekove puste i našla te, moj anđele. Darovala sam ti srce i dušu i čekaću tvoje ruke da se obaviju poput bršljana i usne da se upiju u moje... | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet  | |
| |
|
 | |
| Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet | |
|