LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| U traganju za necim | |
| | Autor | Poruka |
---|
Sneki
Broj poruka : 1001 Godina : 52 Location : Wels Datum upisa : 16.06.2009
| Naslov: Secanja na voljene ... 17/6/2009, 6:10 pm | |
| Odlazak. Samo jedna reč,a znači mnogo. Većinom boli. Ljudi nam odlaze, neki nas napuste zauvek. Odlaze u bolji svet,barem tako kažu ljudi. I da… Pokušavam shvatiti, i znam da jednostavno moramo svi jednom otići… Ali opet, odlazak voljenih osoba boli, pogotovo ako znaš da je to zauvek. Ali nije zauvek, samo privremeno je, jer srest ćemo se svi mi jednom na istome mestu, zar ne? Ali boli spoznaja da ćeš živeti i proći najvažnije odluke i događaje u svom životu, a tvojih dragih osoba neće biti tu da vide to sve, da budu ponosni na tebe i smeše se sa tobom kada si srecan. To boli… Nemojte mi zameriti na ovakvom postu, ali danas je jedan od onih težih datuma koji su obeležili život moje porodice, pa jednostavno ne mogu da ne mislim na to… Ali postoji jedna sveća. Možda i više njih, jedna mala svetlost u toj tuzi, a to su uspomene. Uspomene na voljene ...i da,tih se uspomena treba setiti sa osmehom i jako ih čuvati u srcu. Jer jesu otišli, ali su tu, u srcima i to je najvažnije. I još jedno, čuvaju nas, i sigurno su srecni sa nama, da jesu… Znamo mi to u srcima. Anđeli moji, sve vas jako puno volim, nedostajete mi svakim danom sve više… Ali znam, znam da ste tu sa mnom, moji ste anđeli, čuvate me.. I hvala. Verujem u vas, i jedva čekam dan kada ću vas zagrliti i moći reći da ste nedostajali. A do tad, ima mala svetlost, naše uspomene i naš smeh, tamo smo zajedno. Uvek i zauvek. Čast je bila živeti sa vama i upoznati vas, a još je veća cast voleti vas...voleti bez granica..... | |
| | | Masada Administrator
Broj poruka : 9712 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Re: U traganju za necim 17/6/2009, 6:31 pm | |
| Pisi ono sto ti dusa govori i ne brini, niko ti nece zameriti. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | Sneki
| Naslov: Re: U traganju za necim 18/6/2009, 5:44 pm | |
| Hvala Masada. Pisanje me oslobadja,ispunjava,cisti me...
Ta secanja,lepa i bolna mi nocas nedaju mira..vracaju me u proslost,proslost koja do juce bese tako lepa...jer si do juce u njoj postojao ti,a sada si mi tvojim odlaskom ostavio samo secanja,uspomene...sa tvojim odlaskom nestalo je sve,nestali su snovi,nestala je radost,nestala sva moja mastanja.
I sada,sedim ovde sama u tisini ove sobe i pitam se..ko sam ja?Sta sam ja?Kuda vodi moj zivot?
Vise me nista ne ispunjava,sa laznim osmehom koracam kroz zivot...kuda ova staza vodi...pitam se,cesto se pitam... | |
| | | Sneki
| Naslov: Re: U traganju za necim 19/6/2009, 9:06 pm | |
| Veceras cu pisati nesto drugacije od onoga sto inace pisem... imam potrebu da podelim sa vama ovaj osecaj koji preti da me ugusi..tuga,zelja,ceznja...za voljenim bicem,za nekim ko je daleko,daleko a tako blizu...imam osecaj da je tu,pored mene...ispruzim ruku,praznina...dotaknem svoje srce..i osetim,osetim da nisam sama...i taj osecaj mi daje snagu za dalje... Ljubavi moja...pricaj mi o sebi...pricaj...zelim da te upoznam kao sto poznajem sebe...zelim da postanemo jedno...mada,mi vec jesmo jedno... Odakle da pocnes...pocni odakle zelis...samo mi pricaj o sebi,ti ljubavi zivota mog...pocni od svog detinjstva...najradije bih da znam svaki sekund,svaki,minut,sat,dan....tvog zivota...pricaj...i nikada nemoj prestati. | |
| | | Sneki
| Naslov: Re: U traganju za necim 25/6/2009, 12:17 am | |
| Greske ... U dosta trenutka sam se prepustila i isla zivotom, srcem,osecanjima a ne razumom,a to ljudi znaju da iskoriste,upotrebe...Uzmu ti sve sto je dobro i onda nestanu,kao da te i ne poznaju ... Ne znam kako se osecaju kad ostanu sami ispred svog ogledala..Ne znam kako mogu pogledati u svoje oci da ne osete grizu savesti znajuci da su nekoga povredili,da neko sedi u svom mraku,leci svoje rane koje su pune bola .. Ne to nikada necu shvatiti !
Cesto mastam o pravim ljudima kraj sebe koji ce znati da me prihvate ovakvu kakva jesam,sa manama i vrlinama ! Ceo svoj zivot sam se trudila da pomazem drugima,da budem uz njih kad im je to potrebno,stavljajuci sebe na drugo mesto ...Ne razmisljajuci o sebi... Umem da provedem noci u svom mraku,uz moje pesme uz moj bol,isto tako umem da peovedem dane uz suncevu svetlost s osmehom na mom licu,srecna sa mojom porodicom.. Greske... Puno njih me je kostalo da se zatvorim,da se plasim zblizavanja,da se plasim osecanja... Sanjam o toj slobodi,da se uz nekoga osetim slobodnom i opustenom... Da prestanem da bezim od ljudi koji pokusavaju da mi se priblize i da me shvate.. | |
| | | Ellen
Broj poruka : 1051 Godina : 45 Location : Beograd Datum upisa : 26.06.2009
| Naslov: Re: U traganju za necim 26/6/2009, 7:13 pm | |
| Gde bih ja cuvala svoju proslost? Ne moze se proslost strpati u dzep...ja posedujem samo svoje telo a kao ljudsko bice,samim telom,ne mogu zadrzati uspomene..izmicu mi...Ali ne smem se tuziti..htela sam vise..htela sam dalje.... Zato pisem i uramljujem svaki trenutak jer ja, ovakva kakva sam, nemam kud. Zaglavljena izmedju dva oblaka, sna i jave i svega vec vidjenog i recenog, mogu sada samo da uramljujem takve momente i pisem o njima.I mogu te reci...tebi,meni ili nekome drugom izgledati neugledne,umorne,isprane,bez iskre..bez boje i bez izazova u sebi...ali te su reci kakve god one bile sve sto sada imam.. kao prosjakinja na ulici zivota..one su moj glas i krik tebi..moje ruke ispruzene tebi.. Iza svojih reci stojim, i ne pada mi na pamet da ih branim.. One su tu da brane mene, zato i stojim iza njih..... | |
| | | Sneki
| Naslov: Re: U traganju za necim 26/6/2009, 11:56 pm | |
| Kazu ljudi da vreme leci sve.Vreme leci rane,vreme leci bol,s vremenom blede secanja. A ja se ne bih slozila sa njima,ne...ni jedno vreme ovoga sveta meni nece izbisati secanje na tebe.Bolis me,bolis i ove noci kao svake druge.Boli jer nemam te.A toliko smo mnogo imali jos da ostvarimo zajedno.Kleli smo se u vecnu ljubav,dok nas smrt nas ne razdvoji.I da,samo je ona ta koja je mogla da nas razdvoji.Odvela te je od mene,odvela negde daleko...negde gde mi pogled cesto luda...i vidim te...tako te cesto vidim...pruzim ruku i dodirujem te...i tako nestajem u noc...mozda nocas budem sa tobom....mozda jedino tako moja bol sutra bude manja. | |
| | | Sneki
| Naslov: U traganju za necim 26/8/2009, 4:19 pm | |
| Uvukla mi se tisina ispod trepavica i sakrila sam se iza sklopljenih ociju,i misli mi lutaju,misli teske kao ova tisina sto sada ispunjuje moju sobu. I odlazim daleko,pustam ih neka me vode...Tako bih se sada prepustila blagom povetarcu da mi miluje kosu i lice,prepustila bih se osecaju izvan svakodnevnog zivota,nekome ko bi me pogledom i cutanjem razumeo,dusu nahranio,nekome ko bi imao vremena da me saslusa bez da me osudjuje i okrene ledja zbog jedne pogresno izgovorene reci,zbog iskrenosti,zbog otvaranja moje duse.Oh,kako mi treba neko kome mogu da spustim glavu na grudi,da osetim toplinu necije duse.Oh kad bih... Sta je to sto uzaludno trazim,ocekujem,sta je to za cime ceznem,tragam...trazim ceo zivot a ne nalazim,ocekujem a u ocekivanju mi prolazi svaki dan,zivot. Prebirem po recima,a reci ne nalazim s cime bih opisala ovaj osecaj.Ljubavi dolaze i odlaze,bivaju i gube se.I sve je prolazno,cak ni prijateljstva nisu ono sto su bila,blede u trenutku kada se nadas da si napokon pronasla bar nesto sto ce trajati vecno. I opet uzdah u samoci i pogled u prazno uz postavljeno pitanje...sta ja to trazim od zivota,nemam li vec ono sto treba da me cini sretnom i zadovoljnom. Trazim li ja to previse...to je nesto sto me proganja i tera na misli...
Hvala nekome ko me podstice da pisem,i ko me razume bez da me poznaje. | |
| | | Sneki
| Naslov: Re: U traganju za necim 5/9/2009, 10:17 am | |
| Kutija secanja se otvorila...ah ta secanja...zar moraju uvek da nas progone,da nam vracaju boli za koje smo mislili da su nestale.Zar moraju svaki put da nas podsete na nesto sto se vsaki put zabije u dusu sve dublje i prete da nas uguse. Deset godina...zar je moguce da sedim ovde sada i pisem toliku cifru godina...da,da...secam se,kao da je bilo juce.Bese isto ovako lepo i suncano jutro,jutro koje je obecalo mnogo,tako mnogo.A ja,kao i svaki put,radovala sam se jutru taj dan,kao da mi je obecao mnogo toga lepog...a ni slutila nisam da ce upravo taj dan promeniti moj zivot i utisnuti u njemu tugu i bol sa kojim se moram nositi sve dok zivim.I nema tog vremena koje moze izbrisati bol,nema tih reci kroz koje se moze opisati ovo gorko osecanje. Dva Andjela divna,oni mi kradu secanja,njima poklanjam ove trenutke,ovo suncano jutro,sapucem njihovo ime i molim za njihov mir... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: U traganju za necim | |
| |
| | | | U traganju za necim | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 4 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 4 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|