LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| U tragu najlepseg sna | |
|
+15meseceva rosa vučko Beskraj midjika lucija Dragana Sneki Madamm scarlett zlatokosa Tea omer bosnevi SaMar bealiever Masada 19 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Masada Administrator
Broj poruka : 9711 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: U tragu najlepseg sna 1/7/2008, 9:23 am | |
| Био је ветар, и месец је сијао, онај велики сребрни, осетио се мирис мора. Ветар је раскопчао твоју спаваћицу, која је пала крај твојих ногу. На твојим грудима заборављена пена мора и соли, на грудима које сам љубио под том великом луном. Љубио сам ти усне, вреле од страсти и жудње ове летње ноћи. Лежали смо на трави која нас је миловала, ти и ја, сами са ветром који је дувао, док си мирно спавала на мојим грудима.
Poslednji izmenio Masada dana 3/4/2011, 6:14 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Masada Administrator
Broj poruka : 9711 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 8/7/2008, 1:11 am | |
| Један заљубљени дечак кренуће стазом снова, Потражиће у сну неке разуздане косе, Неке тужне, а лепе осмехе, Неке руке које га зову, Усне које дозивају немиром љубави.
Потражиће их, Док месец буде путовао небом, Од запада ка истоку, Од његове љубави ка њему, У једној ноћи прелепог сна.
Poslednji izmenio Masada dana 23/11/2008, 9:23 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | bealiever
Broj poruka : 812 Godina : 47 Location : Tako blizu ali ipak daleko... Humor : uvek :) Datum upisa : 31.07.2008
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 31/7/2008, 11:25 pm | |
| Zatvaram oči
i strahujem
da ćeš nestati
kao san kada se probudim,
da ćeš se raspršiti
kao dim kada otvorim oči.
Tražim te rukama
da te zagrlim
kako bih te zadržala
dok se ne probudim. | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 24/11/2008, 2:29 pm | |
| Једном ћу ти испричати сан, Сан о једном маштању, Прекинут кораком јутра.
Причаћу ти о сунцу, Које се играло твојим увојцима, И ветру који је љубио твој врат.
Причаћу ти о белој хаљини, Твојим корацима на каменим плочницима, Негде у неком свитању.
Једном ћу ти причати о сну, Сну и маштању, Прекинутом кораком јутра.
23.11.2008.
| |
| | | bealiever
Broj poruka : 812 Godina : 47 Location : Tako blizu ali ipak daleko... Humor : uvek :) Datum upisa : 31.07.2008
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 4/12/2008, 8:28 pm | |
| Možda i čuješ par reči iz sna što ti poslah. Doleteće ti nošeni vrelim dahom, Obgrliće te omča misli samo na tren I nećeš znati šta bi Ostaće samo trag sna koji ti poslah... | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 26/1/2009, 9:35 pm | |
| Једном, када ти будем шаптао неке слатке глупости, немој ме волети, само осети да моје срце куца, за тебе, у кратком трену сна, јер трен је део времена, које пролази као песак, из наших руку некуда далеко, од нас, у неповрат наших надања. | |
| | | SaMar
Broj poruka : 1595 Location : Novi Sad Datum upisa : 27.12.2008
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 6/2/2009, 1:02 pm | |
| PRVO NAS NOSE TALASI U OMAMLJUJUĆEM RITMU NA MIRNOM MORU I SPOKOJNI SMO I NE GLEDAJUCI KUDA NI ZAŠTO NA OBALI SMO BELOG PESKA KAO U PRVIM DANIMA ZEMLJE TRČIMO GOLI I BEZGREŠNI BELA SU NAM JUTRA OBUVAMO SE JEDNO U DRUGO A JOŠ ČISTA NAM TELA TAKO ČISTA KAO KAP TVOG ZNOJA KAO NIZ BUTINU SUZA MOJA
KAO DUŠE NAŠE NEZAČETE DECE | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 23/5/2009, 8:29 pm | |
| Желим, а не могу, Писaти о месецу, ветру и сунцу, Желим, а не могу, Написати најлепши стих за тебе, Стих о твојим очима, уснамa, рукама, Јер нема довољно речи, Које би описале твоју лепоту. | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 24/5/2009, 11:15 am | |
| Негде у дубини сна, Оног јутарњег, последњег, Један бескућник се буди, На усамљеној клупи мртвога парка, Једног пролећа у топломе јутру, У трену када птице ћуте, У близини смех, Неких пијаних душа које ходају, Пијаним тетуравим кораком по мокрој алеји дана, На његовим уснама, Лебди осмех, притајен, стран, Сетио се, сањао је, Једну љубав, давну, лепу и нежну, Тако мртву и тако живу. | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 24/5/2009, 6:55 pm | |
| Небо ме је послало, По изгубљени бисер у твоме оку. | |
| | | omer bosnevi
Broj poruka : 6 Location : prijedor Humor : hehe staaa? Datum upisa : 31.03.2009
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 2/6/2009, 9:38 pm | |
| pisati po bjelini znaci prljati cisto da bi se ocistilo, ali pisati znaci i ljubiti i zivjeti iako znas da kraj sebe nemas nikog za kog bi vrijedilo umrijeti
stavio sam pero negdje duboko u tintu nikad nisam skonto tog pisanja fintu mlad sam ja jos i za hartiju i pero nejak mi je um da bi jak stih spleo
valja sa sobom a od sebe ponijeti ista, jer ja odoh tamo odakle sam dosao, u nista...... bosnevi | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 21/6/2009, 4:06 pm | |
| Клупа, парк, топла ноћ, Двоје, страст и пољупци, Дрвореди, разбијена светиљка, тама, Недовршени сан у трену времена.
21.01.2009. | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 21/6/2009, 4:11 pm | |
| Срећа и трен, У тами твоје усне, Додир ослушкује ноћ, Ветар помешан у капима кише, Љубим те, Док време краде, краде трен маште и јаве, Остани, док звезде умиру, Да би ми живели и необуздане страсти, Огрнуте временом, У дану који шапуће о љубави.
21.04.2009. | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 21/6/2009, 4:17 pm | |
| Знам да ниси сан, Али понекад се уплашим, Да ћеш нестати, Са првим зраком јутра, Са мога узглавља, Када ноћне птице оставе мук, Не, не мораш ме волети, Ја волећу за обоје, У данима који ми беже, У ноћима када ветрови краду снове, И отварају ковчег жеља, На уснама које те зову.
27.04.2009. | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 21/6/2009, 4:24 pm | |
| Знаш, да сам киша, Могао бих те љубити, По веђама, очима и лицу, Уснама на којима спавају немири, Умирао бих у твојој коси, На раменима, грудима, Голим у ноћи, А можда бих уснио на твојим бедрима, Чекао сунце да ме носи, Да бих ти се вратио, На мокрим плочницима, Где љубио бих твоје кораке, Зато када кише падају, Пусти нека капи те дирају, Док сутон завесе мрака огрће, Негде у бескрају времена, Које умире.
27.04.2009. | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 5/8/2009, 11:31 pm | |
| http://oer-wout.deviantart.com/Хоћеш ли ме потражити вечерас, У неком заборављеном кутку успомене? Хоћеш ли потражити ноћас, Неки сан, заборављен на мојим грудима, Сада док тражиш ме у капима кише, На некој обали мора, Са урезаним оштрим хридима, Које додирујеш сланим длановима, Тражећи шкољку сећања, Да би опет чула шапат твога имена, Док далека светлост се рађа, На обзорју даљине, Док умиру последње звезде ? | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 7/8/2009, 8:15 pm | |
| http://erdbeersternchen.deviantart.com/art/Tu-t-en-vas-83593271Ако нестанеш у једној ноћи, У последњем зраку сунца које ће пасти, Негде на ободу града, У предграђима где сам те љубио, Хоћеш ли се упитати, Хоћу ли моћи без тебе ? Знам, живео сам, умирао, Падао, поново устајао, Гурао живот понекад, И пре него што сам срео твоје очи, Онај сјај, твојих очију, Који је говорио да постоји судбина, Да постоји нешто у шта смо веровали. Али, ако нестанеш у једној ноћи, У једној оваквој ноћи, пуној облака, Без месеца и звезда, Ја нећу живети, Ја ћу падати и нећу имати снаге да устанем, Јер ћу знати, да не постоји судбина. | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 10/8/2009, 6:46 pm | |
| http://esstera.deviantart.com/Зашто постоји љубав, Између једног човека и једне жене ? Можда због једне зиме која је прошла, Са мирисoм сунца и пролећа у коси, Због погледа, неког осмеха, Понеке речи, неке успомене, Због додира усана, Док стари сат откуцава подне, Због понеке кише која је падала, И једног лета које је пролазило, Због непроспаваних ноћи, И свих лудих, најлуђих снова ? Да, можда због овога, Сад и увек, постојаће љубав, Између једног човека и једне жене. | |
| | | Tea
Broj poruka : 3247 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 10/8/2009, 7:01 pm | |
| | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 10/8/2009, 7:10 pm | |
| | |
| | | zlatokosa
Broj poruka : 24 Godina : 47 Location : izmedu dva straha bez ijednog trena predaha Humor : gradim svoj smisao za humor Datum upisa : 13.08.2009
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 13/8/2009, 4:53 pm | |
| Stojim ispred ogledala. Kosu vežem u raspušten rep.Tražim svoj lik,tražim sebe,ali vidim samo tebe.I vidim tvoj tamni lik,tik uz mene poput sjene.
I tako pogleda uprta u beskraj ,nekakva rosa mi orosi trepuške. I teško mi bi kao da sahranjujm svoju sliku u ogledalu.
Voljela bih da sam vjetar, da mogu stići tvoje misli, i da prepoznam tvoj glas i odlepršam poput vjetra naizgled nedodirnuta riječima.I svaki pokret koji naparavim,kao da si ti,moja ruka u kosi,kao da je tvoja,i padam u bezdan ...sjecanja..sa tvojim imenom na usnama...
tražim te u ogledalu dodirujem te.I vidim nas,naša tijela,vidim tebe iza mene.Tvoj odraz u ogledalu mom,onu noc kada si bio moj.Ah,kakva ljepota ..a ljepota je vječnost što se gleda u ogledalu. A mi smo ta vječnost i mi smo ogledalo to,ti si odraz ogledala mog. | |
| | | scarlett
Broj poruka : 0 Datum upisa : 30.08.2009
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 2/9/2009, 7:31 am | |
| | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 2/9/2009, 12:03 pm | |
| http://hiddeneden.deviantart.com/Кажу, Да тамо негде далеко, У неком времену које долази, На крају окованих дана, У сумраку сати, Престаје љубав, Она случајно нађена, На путу, који води некуда, На путу без путоказа, Без кестенове сенке, Без месеца и сунца, Да, тако кажу, Да тамо престаје љубав која била је сан, Уткана у ноћи растанака, У данима који су тражили једне усне, Једне очи, један осмех, најлепши, Да, тако кажу, Да тако престају љубави, Које смо имали, Које смо носили у срцу, Скривене у ковчегу жеља, Негде на крају времена, Где нестајемо, ми, заувек. | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 8/9/2009, 12:09 pm | |
| http://aimeelikestotakepics.deviantart.com/Најлуђа обмана, изгужвана и топла постеља, ветар који слути, музика Знаш, Иза нас, остала је топла и изгужвана посетља, Натопљена мирисима наших тела, Лежиш, додирујеш руком Узгглавље на коме сам те љубио, У украденом трену дана, Јер, ми, нас двоје, Можда смо тек најлуђа обмана сна, А можда, Можда смо два странца, Која су пролазила једно крај другог, У дугим шетњама јаве, У трену када сам те учио да сањаш, Када си научила да волиш, поново, Да волиш као што ниси волела, Јер, ја сам био тек тако обичан, Незвани гост на вратима твога живота, Док је нека музика свирала, У посветама другоме имену, У времену када сам ти говорио, Да ћемо трајати, дуго, У времену када си се смејала, Када сам те звао љубави, Када си слушала ветар који слути, Нешто, чему се ниси надала, Нешто о чему ниси маштала, Када си ме први пут видела.
Poslednji izmenio Masada dana 14/2/2012, 9:34 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Madamm
Broj poruka : 406 Godina : 63 Location : Izmedju sna i jave Datum upisa : 31.05.2009
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 9/9/2009, 7:33 pm | |
| ] Вино у сломљеној чаши, црвене мрље, босонога, кревет Kada noć spusti svoje neodlučne prste na moju kožu, bosonoga plesem,ples ljubavi, odbegla od sna,dok me meseceva svetlost obasjava i plese zajedno sa mnom. To je igra u kojoj uvek dobija onaj ko se ne plaši. Dodir ljubavi Iz slomljene case, na usnama orosenim crvenim vinom cije kapi se zaustavljaju na mojim stopalima. Sanjiva je sreća o kojoj snim Tvoji dlanovi topli Tamo gore, u toploj tišini. Zaigracu na kartu ugladjenih manira zapetljati se u mrezu svojih zelja i vratiti se u krevet, brisem korake, kao da me nije ni bilo, cekajuci da me nadjes jer ja sam senka koja ostavlja trag u tebi... | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 9/9/2009, 8:06 pm | |
| http://analillithbar.deviantart.com/Пусти ми руку, плес љубави, трагови, молитва Хајде, Пусти ми руку, И заиграј, Заиграј тај плес љубави, Ту у овој ноћи, На трави на којој почива роса, Под овим месецом сна, И скини, Баци све са себе, Нека те милују ветрови, Нека те месец сребром одене, Заиграј, сада, овде, за мене, Нека остану трагови твојих стопала, Ту у овом кругу снова, И хајде заиграј, А ја ћу у овој тами писати, Речи песме, Речи молитве, За тебе, за нас, Писаћу о сваком додиру, О сваком сну, Који смо сањали, У сваком трену сата, Недеља, година, Писаћу, да писаћу, Теби, о теби, Сада и заувек. | |
| | | Madamm
Broj poruka : 406 Godina : 63 Location : Izmedju sna i jave Datum upisa : 31.05.2009
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 9/9/2009, 9:07 pm | |
| Нестаје месец, не долази сунце, пролаз, жена које нема Tiho u noćima... Dok sanjam s anđelima... a mesec nestaje sapćes mi da sve ce biti u redu Tiho u noćima... dok jos sunce ne dolazi sanjam da tvoje usne milujem I tonem u tihi san jedini prolaz ka tebi… Jer ja sam zena koje nema.. Tiho u noćima...i samo u snu. | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 11/9/2009, 8:19 pm | |
| http://analillithbar.deviantart.com/Зрачиш љубав, сиромах, пролазност, звезда заспала Знаш, И ја сам некада био луталица времена, Богаташ и сиромах, Краљ без трона, И демон и анђео, У тишинама ноћи, У пролазности дана, Са браздама успомена у очима, Звезда заспала, бескрајним сном, Али ти, Ти која не сањаш, Ти која корачаш чврстим кораком, У звуку светла, Ти зрачиш љубав, неку заборављену, Јер ти си траг времена које долази, Када се пробуди јутро, У златном оку сунца. | |
| | | Madamm
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 11/9/2009, 8:54 pm | |
| Ход даљине, траг наде, крај очаја, блискост жеља Kada te nema, ja jednostavno cekam i gledam u trag nade sto klizi medju mojim prstima. Tu sam, cista uma, svesna svega,jednostavno cekam da me hod daljine ne odvede jos dalje. Kada te nema, treba mi dan, pomalo sanjiv i neispavan, treba mi kraj ovog ocaja, da ne moram silom osmeh pustiti. Osecas li i ti u ovu bliskost i zelju kao i ja. Jer ako prestanem…kada te nema, zagrlice me tuga a ja molim da vreme izbrise bol | |
| | | scarlett
Broj poruka : 0 Datum upisa : 30.08.2009
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 11/9/2009, 8:59 pm | |
| Madamm, ma ti si cudo zena | |
| | | Madamm
| | | | bealiever
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 12/9/2009, 1:43 pm | |
| Kratka je noc za dodire tvoje
Trenutak istine je cas kada se dvoje spoje, kada ni reci vise nisu iste niti slike, pa ni boje. Kratka je noc za dodire tvoje, zato tren iz sna u javu sada vracam i mirise osecam i ruke opojne opet stoje na uzglavlju mome, koje nije vise samo moje. Ah, kratka je noc za dodire tvoje, ja zelim i u jeku dana, tek vrh prsta na uvojku, tek pogled u tamu duboku u kojoj predem na grudima tvojim. Da, kratka je noc za dodire tvoje jer cak i tada reci postoje i treni misli sto odvuku me dalje od daha i topline tvoje... | |
| | | Madamm
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 13/9/2009, 10:50 am | |
| Пролазни колосек, брезе, дивље шуме, здробљени ум Moram priznati, neiscrpne su visine misli, neuhvatljive su dubine srca iz kojih sada izlazim, kao iz sume divlje, u red breza vitkih I pitomih. Na prolaznom koloseku, ja jos uvek cekam da me malo nezno poljubis, da se malo vise tad u mene zaljubis, da tvoje srce budem ja. Gde se prosulo vreme, kad um mi je zdrobljeni, kad ne umem nacrtati svoje snove u kojima si uvek ti. Gde se prosulo vreme,nepovratno. I opet si tu. Na jedan maleni trenutak, na treptaj oka…da me ususkas lepotom,pa se onda ispod mojih vedja prislonis i podaris mi nezni osmeh, nisam te zvala,ni htela, ali znam da nasa ljubav je besmrtni cvet. | |
| | | Sneki
Broj poruka : 1001 Godina : 52 Location : Wels Datum upisa : 16.06.2009
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 13/9/2009, 6:03 pm | |
| Ja sam sanjar a ti si moj san i svaki trenutak mi ulepsas i obogatis vojim osmehom, svojim postojanjem. Dopiru li do tebe moje nezne misli koje su deo mene i moga postojanja. | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 13/9/2009, 9:35 pm | |
| http://karolaks.deviantart.com/Трепераве планете, бескрајни мир, ничим омеђена љубав, свет далеки Знаш, Негде горе на небу, Трепераве планете живе, У својој светлости, Међу тамом времена, У бескрајном миру самоће, А ми, Ми нисмо далеки светови, Ту смо, Са осмехом на уснама, Између омеђене љубави дана, У додиру усана, У киши која пада по нашим плећима, Киша коју памтимо у ноћима, Док ослушкујемо, Трепераве планете живе, Као мала плава светла, На тамном своду неба. | |
| | | Madamm
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 15/9/2009, 8:35 pm | |
| Крв просута, на земљи уздаха, пут, далеке светлости I ovo nije pesma, i ovo nije stih, jer meni je i dalje strasno ziveti bez njih… Put potpuno prazan, a mi,tugom obavijeni. Svako sa svojim mislima o njemu,cuti. Noc, kad svi bi veseli trebali biti, noc kad nova godina kuca na vrata,kad svi se ljube, grle i zele….a mi zavijeni u nedostajanje koje boli I grize. Tuga se pomesala sa prevelikom zeljom i mojom svescu, toliko da cini mi se njegovu senku dodirnuti sam mogla, u nevidljivog saputnika sam ga pretvorila. Nikada zvezde nisu bile blize nego tog 31.decembra. A onda blesak koji se pretocio u more tuge, krv prosuta,na zutoj zemlji uzdaha, nestali smo…mi kao mi. A ti.. ti si otplovio putem daleke svetlosti. Pravo ka njemu, u njegov zagrljaj. Jer, sta je zivot, gde pocinje i gde se zavrsava, da li je zivot ono sto duhom iskusimo, da li se radujemo ili zbog njega patimo Jos uvek se pitam ali jedno sigurno znam. Ja sam duhom iskusila. | |
| | | Tea
Broj poruka : 3247 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 15/9/2009, 10:31 pm | |
| bravo Madamm | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 15/9/2009, 11:56 pm | |
| http://bananaka.deviantart.com/Душа малена, сиромах, пролазност, анђели Не, нисмо ми анђели, Ми, можда смо више од анђела, Са својим душама превише малим, Да би испунили, Све жеље лудила и снова, У прекратком данима, У трену непостојећих ноћи, Када се боримо, У светлу, у тами, На ивици понора страсти, Попут птица које лете, Некуда где нису биле, Онда када се бојимо својих речи, Које говоримо, Које шапућемо, Када се бојимо да ћемо се изгубити, У неком сивилу нестајања, Док стежемо трен времена, У немом загрљају, Да би га продужили, Да би га спојили, Са свим прошлим сатима, И склопили тек део, Велике слагалице љубави. | |
| | | Madamm
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 22/9/2009, 8:45 pm | |
| Kuda poći, bez kraja, krug na vodi, mlin Ostace samo ova slova kao svedok da sve prolazi, da novo vreme dolazi i nove zivote donosi. Kuda poci, kad svetlost si ti moja, kad ovaj put je bez kraja, ko mlin na reci sto tocak okrece tako me reka zivota polako nosi, i ovaj zivot mi trosi. Kuda poci kad ti si toplota moja, osmeh na mom licu sto mi dusu greje, jer u meni samo trag zivota osta da se pozna kao krug na mirnoj vodi. | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 10/2/2010, 7:45 pm | |
| Рашири руке, нека те сунце пољуби, по врату, по грудима, нека те љуби, јер далеко си од неких усана.
Пусти, нека те не вуче зов далеких таласа, ни птица што небом ка југу лете, нека те то сунце милује, ту где небо се гаси, у трагу дана. | |
| | | Dragana
Broj poruka : 88 Datum upisa : 28.11.2009
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 5/3/2010, 9:25 pm | |
| Divno ; Madamm i Masada ... Divno ... | |
| | | lucija
Broj poruka : 2939 Godina : 51 Location : italy Humor : naravno Datum upisa : 23.09.2009
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 5/3/2010, 10:17 pm | |
| da..divno zaista...slazem se... | |
| | | midjika
Broj poruka : 1169 Godina : 49 Location : Beograd Humor : pa nije bas cunami, ali ima ga:) Datum upisa : 04.03.2010
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 2/4/2010, 7:41 pm | |
| Pronašla sam te u jednom parku. U pesku si se igrao, pridjem i kažem ti:"Ja sam!" A, ti me gledaš malim zelenim očima u čudu i žao mi, jer ne poznaješ me!? "Ja sam, Musavica!" ..kažem, a ti trepćeš i nastavljaš kulu da praviš! Spuštam kutijicu sa poklonom za Tebe i rukama krećem da ti je rušim!! Ti dižeš te nežne i tople oči i kažeš mi: " A, ti si, ti si ta što nam kule rušiš!!" Onda dugo ćutiš, ja te gledam i lagano na dlan zrnce peska Ti stavljam, Ti ga uzimaš u temelj mećeš i krećemo opet, i opet, i opet sve ispočetka... Volim te, od grančica pišeš, ja ti figuricu Mikija pod slova stavljam, onu što "mazi se", brišem ti lice od peska, dlan u tvoj stavljam , duga više nije sama. Volim te. Budim se. Ljubim dlan i opet krećem: Zažmurim i maštu pokrećem, trepavice mi pošarene sroz, neka divna ptica pleće u meni, zavrti se točak nestvarnog.. | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 14/6/2010, 7:28 pm | |
| | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 22/7/2010, 7:38 pm | |
| Ако ти неке обичне речи, будем тихо шаптао, личиће на молитву и можда ћеш отићи.
Ако ти неке обичне речи, будем викао, уплашићу те и ти ћеш отићи.
Ако ти неке обичне речи, будем наизуст говорио, ти ме нећеш чути, и тада ћеш отићи. | |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 23/7/2010, 7:05 am | |
| Skupljam svoje snove i pretrazujem sva ona beznadja o kojima nista nisam rekla samo sam ih naslutila na domaku velikih zora. Zarobljenik sam tog sna,i gazim gustom mrenom nepoznatog, gazim gustim snom da te ne bi probudila.Da te ne bi preplasila jer sve kazne cuvam za neke daljine davne. Zato budi moj san,a ja cu biti tvoj smiraj,hocu da me misao tvoja svakoga jutra u postelji budi.
| |
| | | vučko
Broj poruka : 1373 Godina : 69 Location : Beograd Humor : može biti... Datum upisa : 09.04.2010
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 23/7/2010, 9:24 am | |
| Bolovi su sve češći i ja sve teže dišem, borim se za vazduh,dok mi se disanje pretvara u kratko dahtanje-AAAAAAA! Otima mi se krik...bol je sve jači... pokušavam da se uhvatim za nešto, za nekoga,ali soba je prazna.Skoro da kidam posteljinu pod sobom dok nailazi još jedan talas...Urlam na sav glas... osećam kako mi se telo nekontrolisano uvija,kako se bori sa samim sobom, sa nečim u njegovoj unutrašnjosti što mu čupa srce iz korena...dok pokušava da ga se oslobodi...da izbaci iz sebe to što mu pričinjava toliku bol. Napinjem se poslednjim delićem snage i uz životinjski krik oslobađam srce tog čvrstog stiska...bol nestaje...vraća mi se dah i ja padam iznemoglo i sa divnim osećanjem olakšanja na postelju.Pokušavam ipak da podignem glavu,da vidim to što mi je opsedalo telo i stezalo srce,takvu bol zadalo...ali nemam snage. Odjednom se ispod mojih nogu pojavljuje jedna nestvarna, pradivna žena u belom...obasjana svetlošću i sa pupčanom vrpcom oko ruke.Prilazi mi taj Anđeo i ljubi me po licu,briše znoj sa čela i miluje me po vlažnoj kosi.Čujem kako mi nešto šapuće, ali ne razaznajem reči...ne mogu da ih povežem. Anđeo mi sa dva nežna poljupca širom otvori oči i ja ugledah poznati lik i glas prepoznah koji me doziva:"Vule....Vule....dragi sanjao si nešto... nešto...."Ne dozvoljavam joj da završi,stavljam joj ruku na usta i čvrsto je privijam uz sebe. Da,draga...porodio sam se...porodio sam LJUBAV. | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 6/8/2010, 2:16 pm | |
| Bésame, bésame mucho, Como si fuera esta noche la última vez…
Негде у даљину звук опходи, Стари бедем, осликан морем, У вечери, која са сунцем, Негде иза обзорја твој лик ће однети.
Још један пољубац, Још један од многих, Које ћу ти оставити, Ту на белом камену сна, Када будеш говорила, Када у ноћи будеш шаптала о последњем.
Приђи ближе, Луда глава не тражи спокој, На твојим раменима, У мирису чемпреса који су горели, Ту, крај мора, Крај додира јаве и снова, У ноћи надања, тобом пробуђеног.
Приђи ближе, Нека лудо додир ти крене, У миру времена што бежи, Док пушташ ме да потражим, Капи росе на твојим грудима заборављене, Слане од мора које се пени, У ветру донесене. | |
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 21/8/2010, 8:51 pm | |
| Кажу, да је живела, кажу да је волела, кажу да је тајну чувала. Тајну, тамо на лицу скривену, међу обрвама, испод склопљених капака, између зидова, који се не додирују, између љубави и навика. Кажу, живела је, са белим лицем, маском коју је створила, испод које су остали, сви прикривени уздаси, сва маштања и део љубави. Кажу, звала га је неким именом, неким скривеним именом маште, именом без додира, без надања, именом очију у којима се огледала. Кажу, да је у случајном погледу, видела све боје љубави, оне коју није смела узети, оне због које камен на плећима је носила, оне због које је молила, ћутала, плакала. Кажу, да гушене сузе на узглављу, највише пеку, кажу да угушене сузе морају се скривати, кажу, а јесу ли икада плакали, сузама узглавља квасили, бол болом убијали, да бол на друго узглавље, не би пустили ? Кажу, чекала је једну ноћ, ноћ у којој је велики луткар неба, мешајући конце пустио своје марионете, да осете чар ватрених додира, чар уздаха и немира, свих испреплетаних усана, чар набујале страсти укуса пелина. Кажу, да је небески луткар, носио лица Бога Јануса, лица среће и туге, кажу да им је потом поклонио маске, олако им бацио путеве који се нису спајали. Кажу, волела га је, кажу сањала га је, руке у сновима пружала, на рамену му је спавала. Кажу, отишао је, некуда, а она, тражила је темеље, храмова које су зидали. Кажу да је ћутала, и да га је сретала, када очи би затворила, када би лагано улицама ходала, када га је крила да би га чувала. Кажу, на голим раменима, на огољеном срцу, чувала је уздахе, једну ноћ, све ноћи које су пролазиле, кажу чувала их је, док је писала, по дуги која је пловила небом, име једне љубави, коју је у срцу чувала. Кажу, носила је грех, негде у тами себе скривен, грех који и није грех, јер, љубав не би требала бити грех. Кажу, да негде иза старих жалузина, иза старог прозора, у неким ноћима, у свим ноћима, пали стари фењер, да би светлом оставила, траг наде и повратка, за једног путника, негде у временима ван времена. Кажу, да сета у очима остаје, да се не гаси, да је само неке сетне очи, могу видети, наћи. | |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna 21/8/2010, 9:11 pm | |
| Da li je ovo zaista Masada najlepsi trag jednog od sna.Ne ja mislim da je ovo jedan od najlepsih tragova nekog..mozda jednog vremena.Citajuci je vec po ko zna koji put mogu ti reci da bi i jedan Dante mogao da ti pozavidi na ovakvom pisanju.Gde rec vodi misao,misao ideju a iz ideje je napisana ovako jedna divna pesma. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: U tragu najlepseg sna | |
| |
| | | | U tragu najlepseg sna | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|