| priznanje | |
|
+7vučko blackdreamer midjika Beskraj Crna bealiever Masada 11 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
SaMar
Broj poruka : 1595 Location : Novi Sad Datum upisa : 27.12.2008
| Naslov: priznanje 28/12/2008, 12:11 am | |
| Iz života pesmu iščešljati kako? Ako je sjajan, čist i odmršen
U svet, ponosno u ritmu stiha ući? Tiho se, najtiše šunjala kao krivac
Činilo se pesma ili život dve odvojene staze
Gušće kad se uplete granje bežala..
Nisam umela prepoznati da sasvim nežno, lagano podrazumevajuće jedno u drugo prelazi
kad oprostiš sebi i daš za pravo kad priznaš da si pesnik. | |
|
| |
Masada Administrator
Broj poruka : 9711 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Re: priznanje 28/12/2008, 7:29 pm | |
| Lako je pisati, samo treba zazmuriti i reci ce doci. | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 30/12/2008, 3:00 pm | |
| Hvala ti na podrsci, potrebna mi je. Posle nekih pet,sest godina vracam se ponovo pisanju.. | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 8/1/2009, 5:33 pm | |
| ODA
Ti si kao san od samog sebe odsanjan, u svojoj nelogičnosti zgusnut I smešan
okorelog te nosim na trepavici tu si bilo da zatvorim ili otvorim oči.
Ti si kao hleb Od blata umešen i mudrosti od koje, kao od kvasca, narastaš
Ti si moj krst na tebi sam zakucana i trpim isusovski, znaš ali zasigurno ću vaskrsnuti da bi se ponovo na tebe zakucala čekićima samosvesti.
Ti si kao satni mehanizam koji sam sebe navija u nezgodni čas što zazvoni i sve organe južno sabija i svim mislima vratove lomi.
Ti me znaš u šminci i laku Ti me znaš u pidžami i nagu Ti si bio najdublje u meni putuješ crevima uz dreku kao dete u vodenom toboganu.
O ti si takav parazit tvoj podrig smrdi po mom neuronu proklet da si. Da nisi moj da te nisam nosila u svojoj utrobi ovoliko godina video bi ti.. da te nisam ljuljkala i dojila mlekom i distorzijama da te nisam čuvala od drugih stisnutog u šaci, pod miškom, međ nogama
Da te nisam vukla sa sobom ma gde pošla i ma s kim da nisi bio prijatelj odan da nisi imao baš ništa s tim video bi.
Da me nisi čuvao od stranputica izvrnutih misli I reči ubica da nisam plakala u tvom krilu, Bože dok se nije sprala I najmanja mrljica S moje savesti i moje kože
Da me nisi pojio vinom iz svojih vena na tajnim večerama kad bila sam žedna krvi
Da nisi možda moja veza sa životom Sa katarzom i umetnošću, sa lepotom
Da te ne volim koliko i mrzim Sve bih ti noge polomila Pa makar pala sa tobom zajedno Stonogo jedna podbula!
STRAHU OD MENE | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 9/1/2009, 5:07 pm | |
| Uprkos toploti u kojoj gorim, volim te Uprkos svetlosti od koje ne vidim
slova što ih vuče ljubav ova po golom telu života
Samo nek idu uz zvukove naših kostiju..
Oko vrata nosim i u uvetu nanizana sunca naših svemira Sad i ja sijam uprkos tami, u kružnom letu Sad i ja grejem uprkos hladnoći unutrašnjih latica
Samo da te ne iznenade potpuna pomračenja mene..
Trebam te, u momentu me dižeš kao besna nota ciganska Divlje sam se nameračila da naš život izvajam u divnom obliku tvog imena
Samo da me umetnost ne izda.. | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 12/1/2009, 1:11 pm | |
| Ponekad samo Kad ujedem dan za nebo i sebe za usnu Sunovratim se u tu depresiju Gde ne raste ništa sem kamena I nepovrata Neke vode su bile tu Nekada Kad ti je nebo isuviše sunca dalo Po nagradi il po kazni Toga je nestalo Il se povuklo u stidu i odmazdi
Nema. Ali nema ni straha od davljenja.
Ta je rupa zaboravljeni svet, začaran Svedok, golem i nem, stradanja I lepote Spomenik rukom nemira isklesan Mrtva luka Prostor nemerljiv a beskoristan.
Dan pod licem koje si odabrala Ti sama Isplešće ti smerno pletenicu u kosi Razapećeš prave vrednosti međ prstima I uzleteti
Ti dobro znaš ko si. | |
|
| |
Masada Administrator
Broj poruka : 9711 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Re: priznanje 12/1/2009, 2:13 pm | |
| | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 13/1/2009, 2:41 pm | |
| E, nije bas. Ove su stare nekoliko godina.. ali krenuce valjda! | |
|
| |
Masada Administrator
| Naslov: Re: priznanje 13/1/2009, 4:10 pm | |
| Ovde treba kvalitet ne kvantitet zato ne zuri. Mada imamo tamo u igrama u radionici bas dobrih dela. | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 17/1/2009, 11:57 am | |
| Bilo je plamena u tvom osmehu
A šta smo znali mi Nismo videli te žive vatre Što su te jurile Niko nije hteo vrat da iskrivi. Niko nije umeo, zar ne Šapat smrti sa tvojih usana Da čuje
Možda ni ti videla nisi Kad su zaigrali demoni Zatvorila si oči na tren Od umora tek
Šta je to trenutak zborio dubok Dublji nego što je mislio dan.
Običnom cvetu bila si slična Sad si najopasnije ćutanje Sada si tregedija, najpričanija priča.
Nije mogla biti veća mrlja Na podu kupatila Od one kojom su sad uprljani Ljudski umovi radoznali Zar im se može suditi?
Nisam volela Tvoju savesnost nesnosnu I strogo uspravno držanje. Praznila si pepeljaru posle svake moje cigarete.
Ponekad si, ponekad tek Mirisala srodno mi..
Sad spuštam sete što mi od tebe lete Da ih bolje vidim
Nisu to tek crni leptirići Što smetaju pa odu
Uz neki mrak postaće hladni hici Pre nego stigne poruka Gospodu Uz neki mrak Kao u tvom kovčegu Beli dan gazimo svi I ništa nije Na nebu ni na zemlji Što biva bivaće i dalje Poniženi strahom od onog ko te uze Krenućemo ladno na svoje ispite
Kad bi tvoj život pred smrću tvojom Smeo svoje glase da pusti Rekao bi: Idite, živite! | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 20/1/2009, 11:13 am | |
| Tuđim su rečima venčani njeni trenuci Predaje ih svečano, kao ne u muci Kao da su rođeni od nje da se vinu Muk.Muk. To ospasno neuticanje Sanja da sanja hrabrosti svitanje Barem tamo njene svetlosti da sinu.
Bolno je to kad se zgušnjava biće... Kad ode odnekud otići će Bez mirisnog traga i otisaka Bez eha, iza sebe, bez muka i praznine Otići će kao da je zovu daljine Kao da nikad zaista ni sletela nije.
Sa osećajem nedostojnosti, te vražje misli.... Ko te naučio da krotiš tako Vreme u venama, jezu u kosi Cigane u srcu što plešu bosi? Ko te vezao u čvor i stegnuo jako?
Zdravlje joj zajmi da poludi Svojim trenucima da počne da sudi! | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 23/1/2009, 10:19 am | |
| Nekako si me trebao Usled oluje još si i vetar slao Po mene Kako si krepak procistio zrak. Kako si želeć me kao tuđu Uzimao tek što sam htela dati I ćutao I nikad ne bi vrebao Jer kako si mogao znati
Da nekako si me trebao Trčala sam ti, sleđena a u vatri Da ti kažem da je đavo Da me nikad neće svojom zvati Sumnjao si, jedini slutio dobro Kad se i Priroda već od užasa stresala
Jer kako si mogao znati Da od gore te neko pisao meni Da me gledaš njegovim svetim očima Dok Sunce umire Da ne podlegnem svojoj seni.
Nekako si me trebao Niko da te spasi od mučne nezavisnosti Niko da te rodi I stavi na grudi Da jedeš i plačeš do samosvesti Kad zora zarudi Da te pazi Da ne postaneš rob svetlosti.
Nekako smo se trebali Ti i ja I kad nismo se gledali Sve je u prirodi tako disalo Svaki pokret, svaki titraj, šum Istom se molio
Sad smo u miru sa prirodom Sad smo jedno sa njom. | |
|
| |
Masada Administrator
| Naslov: Re: priznanje 23/1/2009, 4:37 pm | |
| | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 25/1/2009, 3:30 pm | |
| Poslednje dve su svezije. Polako se vracam u dobru formu,probala sam da se igram u radionici, kako si mi preporucioi pomoglo je. Imala sam utisak da sam pogubila niti, ali to je kao voznja bicikla, ako si ga jednom provozao...mozda nije najbolje poredjenje ali u svakom slucaju sajt me podstice da pronadjem to u sebi...POZDRAV | |
|
| |
Masada Administrator
| Naslov: Re: priznanje 25/1/2009, 8:47 pm | |
| Tu sam da pomognem kada treba ! Uzivaj, ja cu se nakaciti ovde za par dana ! | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 27/1/2009, 10:39 am | |
| Razbimuk.
Turiranje kamiona za vreme sieste Zvrk telefona sred omame ljuljača
Tako dolaziš
S one strane dužice okamenjen negledom I nemuštim jezikom sanjača.
Štapom zdravog rezona I etike guram te na bezbedno odstojanje od kušnje dovoljno daleko opasno blizu sna i poetike.
U crvenoj vatri pijanstva gaziš kroz simboliku moje podsvesti ružan i nedostojan sna al odiskona veličanstven do zla dirljiv u svojoj obesti
Poželela sam da ti pošaljem glas....
Večito nagnuta nad mimohodom Ipak se predala osvežavajućoj tišini.
Nisi pobeđen. Zar da ti to priznam? Ako već ne poznaješ po brzini oka i koraka. Već te i život pobeđuje još ti samo crne oči vire Iz tog blata...
A ja nemam dovoljan broj konjanika.. . Koji bi imao srca da ruši ranjenog što posrće i grca?
Udahni iz flaše, posvađan sa trajnošću besmisla I nemoj znati da te pratim u tom dešavanju, nečujna i pomirljiva. | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 30/1/2009, 1:29 pm | |
| Režeš me Znalački Po šavovima Kidaš me i krckaš Tačno kako treba I pronalaziš meso Belo i slatko
Kao jastog u tvojim rukama Kao jastog međ prstima sladokusca
Mrem da tvojim čulima Budem praznik Odričem se širine okeana Da budem gozba Odričem se crne boje dubina I strmih hrida I samoće
Važno je da te ne plaše Moje oštre izrasline Iznad očiju bodlje Divno je da umeš Da me presvučeš Moji oklopi rast moj zaustavljaju. | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 6/2/2009, 1:13 pm | |
| KOLIKO LI KREKETA STANE U MARATON TVOJIH DODIRA? KAO TORNADO USISAVAŠ GORČINU IZ MOJIH ĆELIJA DOVOLJNO JE DA POGLEDAM TO OKO SASVIM IZBLIZA TI NE JANJAVAŠ KAO MOJE SREĆE, TI SI MNOGO VIŠE OD TOGA OBLE SU IVICE TVOJIH MISLI OBRADILE IH GODINE BEZ SUNCA OPRAO SI BLATO SVOJIH RODITELJA SA SEBE U ROZE LAVORU TOLIKO PUTA I SAD SI SUZA NAJPLAVLJE PLAVO TI MI DAJEŠ ZA PRAVO DA SE ISCERIM ŽIVOTU U LICE POGLEDAJ DANE KROZ KLJUČAONICE TAKO SE BOLJE VIDI JA TE NECU OSTAVITI KAO ONI | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 7/2/2009, 9:08 am | |
| TAJ OSEĆAJ
Za tebe, koji ni ne slutiš Napuniću jedan svet divljim konjima Da pukne sloboda u tvojim grudima Da odeš da se seliš prema beharima Da budeš strela što se otima gravitaciji Moja ljubavi Baciću te nežno u daljine Nek širine čine s tobom Ono što ja činim sa svojim pesmama Nek te ne zbuni zvižduk proletnjeg vetra To ja šaljem raspupele tonove Da navijaju za tebe, za divlje kasove Moja mila vodice od materice Idi u planine, u proplanke svog detinjstva Odeven u zeleno Noktiju čvrsto zarivenih u grivu Želim da čujem čak ovde u nadiru Krikove rađanja novih zvezda na Mlečnom putu Onog trenutka kad prođeš kroz ta vrata, ljubavi Kad dopustiš životu da te pomazi Ti koga su tukli očevi i očusi Kad prepoznaš u sebi taj osećaj Ti koji ne znaš šta je to dom Taj osećaj Kad se otisneš a znaš: imaš se kome vratiti. | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 19/2/2009, 2:14 pm | |
| Ni u prošlosti, ni u budućnosti, kad bismo živeli sada!
Italijansku mi šansonu prekide divnu- svađa sa šaltera, jutrošnja. Osećaj svog tela u pilates pozi brije mi oštrica misli: Šta ćemo za večeru jesti? U tuš kadi mirisi, vrelina, kapi milovanja kao da nisu dovoljni guraju se ljudi razni, razna lica puca zavesa i meso moje svaka šuša se nastanjuje u moj trenutak bez moje volje. A u krevetu koliko ljudi sa nama leži noćima orgije, bože sačuvaj me svega obična utvara postelju nam otima.
Koliko je teško ptici zatočenoj u kamenu da uzleti.... Pravi život nam izmiče pod prstima. ...toliko je teško čoveku da prigrli bez zadnje namere i prednjih misli vreme kao prvi čovek zemlju koja ga je iznedrila umesto da ga premotava, odmotava ubrzava i presnimava vreme nudi se kao devica ili prostitutka ali mi imamo pametnija posla- da se vešamo o klinove ciljeva i sećanja!
Poslednji izmenio SaMar dana 23/3/2009, 8:27 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 13/3/2009, 10:48 am | |
| SVIRKA
Mogla bih te staviti u zagradu na tren pa zagrebati po onim delovima sebe kao po lozu
Ne bih osvojila ništa što jedra ima i ploviti ume po burnom moru
Mogu uloviti dan bez tebe i plašljivu srnu onih dana da joj puknem jako ispred uha da potrči dolinama
Daleko ne bi stigla jer bi stala, kao zakopana u mestu gde tvoja suza kristališe
Mogla bih da te skinem sa sebe pa ko od majke rođena ponovim primalni krik da odzvoni punim hodnicima
Nema te materice koja bi me ponovo primila Kao što me primiš ti
Mogu da te nedam telu danima da te odlažem, sabijam i premeštam da te pokrivam preko glave da ti od vrednosti oduzimam Da te storniram
Mislim da mogu svirati kako hoćeš
Sa svake strune svoje izvući ću isti ton u ovo jutro što se prostire pod nama i obećava trajanje. | |
|
| |
bealiever
Broj poruka : 812 Godina : 47 Location : Tako blizu ali ipak daleko... Humor : uvek :) Datum upisa : 31.07.2008
| Naslov: Re: priznanje 20/3/2009, 9:52 pm | |
| SaMar, pišeš tako jako, konstruktivno. Imam utisak da sve što napišeš prethodno detaljno konstruišeš Dopada mi se, ostavlja trajan utisak... | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 21/3/2009, 10:21 am | |
| U pravu si sto se tice konstrukcije, ne volim da pesma bude tek ispljuvak, mada ima i takvih kod mene, zavisi od raspolozenja, neke nastaju u trenu. Hvala na komentaru, zanimljivo je cuti kako to izgleda sa strane. Pozdrav! | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 21/3/2009, 10:22 am | |
| Između dva otkucaja srca dok telo nežno porađa tišinu i penuša se u venama tečnost života, zapreti mi. Nadomak cvetnih kugli, na imanju mletačkih veleposednika, dok pucaju vidici jakih aroma i čudo dolaska ućutkuje lom zakuni me. Pre nego pređašnje tuge zaigraju fokstrot i dugove noć počne da valja, u pastelnim bojama dok plivamo još, nadomak lokvanja
Naseli me
Nek velika iskra u rimu stavi četu naših uzdaha i neka se slavi: Život Čovek Priroda | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 23/3/2009, 8:25 am | |
| Kad zastanem zadivljena pred lepotom življenja Spremi se obuci najfiniji ton naše buke mahni zavodljivom zadnjicom svim našim izletima u svet i daj mi onaj znak
Imam divan ljubičasti čičak i lepo mi stoji
Zakači se na tom mestu zaplešimo tango bezveze po unutrašnjem osećaju
Želim i smem da ti verujem da vodiš nas u pravom smeru. | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 29/3/2009, 8:57 pm | |
| Spas
Venem u noć, ponirem I izranjam iz nespokoja, restlovima dana olako zatrovana. Krivica lije svoje kisele kiše na moje plaveti I grize
Moja sreća spava pored mene, umiruje me zvukom disanja I ljulja da zaspim, bez ijednog dodira. Tu, pod krovovima grada kao svetla svetaca jedno bledo lice.
Duboko u meni urušavaju se zgrade, umire svetlost od guste prašine. Svira jako Betoven.
Kad život u tu tačku gađa i dubi ponore oštar i opak Kome da se pomoli, pred kim da klekne Od koga da traži znak onaj što u Boga ne veruje?
Kako da se spasi, gologlav i bos, Kuda da krene?
Tragom svetlosti dva bleda obraza snom pravednika što trepere... | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 31/3/2009, 9:23 am | |
|
Poslednji izmenio SaMar dana 3/4/2018, 11:53 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
bealiever
Broj poruka : 812 Godina : 47 Location : Tako blizu ali ipak daleko... Humor : uvek :) Datum upisa : 31.07.2008
| Naslov: Re: priznanje 19/4/2009, 1:28 am | |
| Bravo | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 22/4/2009, 1:53 pm | |
| | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 17/6/2009, 3:38 pm | |
| JEZA
Ako hoćeš, dođi da sedimo u travi na ivici šume i držimo se za ruke, potpuno nemi dok ne mine ovaj dan što nedeljama traje. Nadvio se siv i težak I pravi čudan hlad...
118 mostova spaja nas. Ne brini, zato, ludice, zbog kiša, sustalih nogu i praznog oka. Lep si mi tu, u senci tog drveta Moj si cvetnjak zagnjuriću glavu u tvoje krunice.
Negde sve umire a za nas kuca jedno maleno srce baš ovde u rosi Da li da čekamo skelara da nas preveze preko ili možemo i tu, ovako goli i bosi otvoriti nebo...
Sećam se jednog dana bili smo svečani i lepi pred nama ona polja gde sve raste u paru iza nas obala od ošrog kamenja Kao bojažljivi siromah pred kraljevskim bleskom naša ljubav onog dana...
Kao što noć ne volim, već jutro koju ova porodi u divnim mukama Kao što želiš a ne umeš da mi pomogneš kad patim Kao što mrzne vreme pod tvojim toplim rukama isto tako, prosto, prirodno doći će taj dan kraj ove zebnje i stradanja.
I ovaj naš hod što deluje prazan i nem veruj mi, zlatne tragove ostavlja.
Prateć ih, i nesretni mogu stići do neba.... | |
|
| |
Masada Administrator
| Naslov: Re: priznanje 17/6/2009, 4:48 pm | |
| | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 18/6/2009, 3:26 pm | |
| Ma tu sam, bilo je nevreme...... | |
|
| |
bealiever
| Naslov: Re: priznanje 19/6/2009, 4:03 pm | |
| SaMar, nedostaješ sa svojim stihovima :* | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 20/6/2009, 11:13 am | |
| Nemas pojma koliko je lepo to cuti, Bealiever. | |
|
| |
bealiever
| Naslov: Re: priznanje 20/6/2009, 11:35 am | |
| Samo istina, draga SaMar | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 13/7/2009, 1:38 pm | |
| 2 u 1
Sanjala sam sunce u travi na obali tihe reke nežnog runa jagnje jedno spokojno pase... U rano jutro pogledah na mesto gde si- treslo se sve od udara srca Mira ti treba a nema ga u meni.
Mrznem usred leta i drhtim bez apetita, u izobilju gladna vatromet u telu, probuđeni vulkani pod pritiskom sam bure bez dna. Krivim te ponekad a samo si nedužna žabica Pitam se Bože, čemu ove kazne? Srdim se na te, a samo si naše belo jutro Dok te nije bilo znala nisam koliko su mi ruke prazne.
Pesme ću ti pevati grejaću te dlanovima pod pupkom mojim tvoj je dah dar među darovima Od srca ću odagnati sve pakosti i čekaću te spokojna sred bure dušo moje duše. Moja blagosti!
Ti si muzika bez reči u tvom ću ritmu ponosno gaziti dane a kad kucne taj divni čas tvoj će plač čudotvorno isceliti rane.
Ti si muzika bez reči. Ti si školjkica na dnu mora zatvorena. Ti si svetlost što održava nam nade u cvetanju. Ti si žila kucavica naših budućih radosti.
Jedva čekam da vidim ko si ti. | |
|
| |
Masada Administrator
| Naslov: Re: priznanje 13/7/2009, 2:51 pm | |
| Pa de si ti ovoliko dugo ? | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 14/7/2009, 9:33 am | |
| Svratim kad se rode neki stihovi, a inace cekam jos nekog da se rodi pa vise visim po takvim forumima. | |
|
| |
Masada Administrator
| Naslov: Re: priznanje 16/7/2009, 4:45 pm | |
| | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 2/9/2009, 9:57 am | |
| Imam srca dva I volim te duplo Klepetušom sa Krfa oterao si zle duhove i sad smo spremni
Sad nas budi pesma, bubnjevi i frule
Tvoj me osmeh obara lako kao hor dečijih glasića... Sretan si mi
Prolećno sam jutro da ušetaš u mene laganim korakom Bistro sam nebo da gledas u moje plavo sjajnim okom
Kad dođeš sa posla da došao si u krletku u ušuškano gnezdo
Od Sunca izmolila sam najzad malo topline za naš dom. | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 3/9/2009, 9:28 am | |
| Kad pomislim na tebe javi mi se nekad njen lik nasmejan, svetlosti pun kao sa slike na njenom odru. Tako je pamtim...
Mislim da se pomalo osećam slično kao ti posle svega Pružala ti je ruku kao da se hvata za poslednje uže nade u svom blistavom hodu na žici... Bila si prevarena sjajem njenih hrabrih odluka.
Ti ne pružaš ruke Možda je to dobar znak Moje su ispružene ako zaželiš da ih dohvatiš Bojim se da te ne prevare tvoje hrabre odluke da ne pomislis kako si jaka pre nego sto to i postanes. | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 10/9/2009, 9:56 am | |
| SVETLOST
Cvet maslačka u svetlozelenoj travi što se krije
Belina njegovih beonjača u sobi nemira
Sveži, čvrsti limunovi u pletenoj košari
Oblak od šlaga što se nad gradom vije
Rima koju ti pesma slučajno podvali
Nabori belih haljina u nasmejane neveste
Plam njegovih emocija ispisanih u borama
Miris tek promenjene, čiste posteljine
Istina posle dugog i mučnog ćutanja. | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 10/9/2009, 12:46 pm | |
| FESTIVAL
Grad je isplovljavao u noć
kao ogroman putnički brod
poput onih koji se zovu
OCEAN VILLAGE ili slično
Na hiljade prozora i ko zna šta
iza njihovih okna
Gomila ljudi na palubi
kao lakokrile životinjice
baš tu sletele
da oslušnu
čudan roj nota pod zvezdama
Ukrcasmo se i mi
jer za ovu lađu
ne treba frak, ni dolari
samo lagan korak
i uho koje želi da čuje...
Na prvoj sceni, kod Manga
jedan čika kroti vatru
zvuk plamena koji leti
oštro para tamu
a čikino lice strogo i tvrdo
baš kao da hipnotiše svoje nemirne svitce
Zatim, malo dalje
jasan gudački zvuk
uhvaćen je u čvrst krug
Ljudi se stiskaju oko njega
kao telohranitelji oko slavnog
Ne znam ali slutim
par gitara i mozda čelo
nad njima nekoliko glava u zanosu
tipa Slash
Opasan ritam
na klasičnom instrumentu.
Kod Jove nova grupica
Već iz daljine se čuje
nešto nalik na naricanje
Nekoliko žena
obučenih u crvene haljine
ispušta crvene glasove
kroz crvene kartonske razglase
lica su im upadljivo ozarena
kao zaglavljena u AHA efektu
dok ispuštaju neobične zvuke
tela su im gipka i usklađena
u ritualnoj igri nogu i ruku
Ne možeš ne uživati
u njihovom uživanju
u slavu nečega što samo one znaju
u slavu crvenoj boji?
Kod Lazinog Teleta naletesmo na duvače
trubili su veselo, najveselije
kao u nekoj karnevalskoj povorci
Ljudi su, zavedeni, tapšali i đuskali
a u pauzi
dizali su nekakve natpise
koje su Zavedeni čitali u horu
HOOO,....ZBUMBA
Zvuči šašavo i bleskasto
ali ovima su novčanice
lepili na čelo!
A bio je jedan par dugokosih mladića
na njih smo svuda nailazili
nekim čudom su se stvarali
na svakom našem koraku
jedan je svirao gitaru,
drugi usnu harmoniku
uvek bismo zastali
kao da zvirnemo u neki kaubojac
uvek na istu scenu,
scenu gradske igranke, recimo.
Kuda god da smo se obreli
mogla se čuti ta divna poetika
italijanskog jezika...
Kažem mu, Dragi,
noćas je ovaj grad
samo za nas
bio nešto kao
Venecija.... | |
|
| |
bealiever
| Naslov: Re: priznanje 12/9/2009, 2:27 pm | |
| | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 21/9/2009, 1:09 pm | |
| LANTERNA
Kažu da tuga jaše zajedno sa čovekom na istom konju kad se jednom popne, nemoguće je zbaciti Sad znam čiji je to dah lahor blag za vratom što me ježi Zna i ona gde najviše volim da osetim dodir nežni Zna me dobro đavo vilinski
Ja sam hladna kao reka planinska kad znam da nešto ne mogu da promenim Ako mora obujmi me oko struka čvrstim stiskom kad krene galop po kaldrmi
To što se maziš i uvijaš kod grudi dok stežem uzde neće slomiti moje kugle svetlosti Izvoli, bludi Ja imam oltar na trgu svoje duše stub od kamena na čijem vrhu gori plamen u staklu "večno svetlo" upaljeno uvek i noću i danju. | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 7/10/2009, 3:29 pm | |
| Obećao si mi vodićeš me barem još jednom pre nego što postane kulisa tek u taj nežni grad u tu mrežu kanala, palazza i tajni Moram je videti još jednom ti znaš, ja ne volim ponavljanja ali ona je kao ogledalo koliko god dobro poznavao svoj odraz uvek iznova poželiš da baciš pogled zar ne? čini mi se tamo sam pronašla ili uzgubila sebe.. Zato ćeš me voditi da se probudim nad vodom u belo jutro otvorim širom žaluzine dok neki bambino viče Ciao, ragazzi da odem do Rialta i kupim voće dok ne otvoriš okice spremim doručak fonte Kažeš voleo bi da imaš veliki murano viseći luster onaj sa stotinu penastih staklića ako ništa, dragi iznajmićemo apartman bar na jedan dan sa muranom na tavanici visokoj zamolićeš za moju ruku i zaplesaćemo I znaš, nismo se nikad poljubili ispod Ponte dei Sospiri... | |
|
| |
Crna
Broj poruka : 78 Datum upisa : 26.04.2008
| Naslov: Re: priznanje 16/10/2009, 8:17 pm | |
| Ne znam da li se ovde mogu ostviti komentari a i nije važno Prosto ti moram reći - FANTASTIČNO pišeš! Da, ovo je Poezija! | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 20/10/2009, 11:08 am | |
| Hvala ti Crna | |
|
| |
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: priznanje 20/10/2009, 6:15 pm | |
| SaMar,bez ikakvog preterivanja,slozila bi se sa Crnom.Ono sto ti pises,je zaista onako kako treba poezija da izgleda. | |
|
| |
SaMar
| Naslov: Re: priznanje 21/10/2009, 9:40 am | |
| Hvala, Beskraj, bas je lepo cuti da se nekom svidja kako pisem, to mi je veliki motiv da nastavim. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: priznanje | |
| |
|
| |
| priznanje | |
|