LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Od igre do pesme | |
| | Autor | Poruka |
---|
Masada Administrator
Broj poruka : 9712 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Od igre do pesme 22/11/2010, 10:30 am | |
| NEUSPEH
Pod okriljem tvojih, sumorno i suludo utrosenih godina, sklupcala sam se i svila sanjajuci o zitnim poljima boje zlata i tiho tonula u carstvo snova. Tamo,na tom polju lelujale su reci osude i hvale, prislonjene i prilepljene necijim tudjim osmesima. Ipak, ja sam ih osetila kao svoje i tiho ih u rukama njihala, sasvim nezno i polako, kao majka koja u kolevci ljuljuska svoje cedo. Nisam znala sta bih drugo sa njima. Zelja mi je bila da ih ne probudim a da ih ipak osetim....jos... U krajnjoj lenjosti suzbila sam svoju teznju ka necim lepim i nestvarnim. Opijajuci se tako, padala sam i dizala sam se ,svaki put i iz svakog neuspeha opet bila nova, i jos bolja.....i patila...
Zar ptica ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 25/11/2010, 2:22 am | |
| NECU DA MISLIM NA TEBE
Kuda su otisli svi tvoji poroci satkani od svile, sa jezikom zmije koji palaca i truje...pitam se sad? U podnozju doline ljubavi, peskovitog sastava, rusio si sve; Moje snove Moja nadanja, i gazio dobrotu, u korist stradanja. Ne,necu da mislim o tebi, ni da ti pisem pesme... ..jer, ti si necist i zao i nicemu nisi valjao! Sav si pesak rasuo i po njemu gazio, Nisi me stedeo, niti mazio. Ti si , sve ono o cemu nisam sanjala, o cemu nisam mastala: Okovao si me, U zid, Mosta, nek ti je prosta!! I sve si boje izmesao u crno pretvorio, samo, i jedino, znao si i lepo govorio. I dok si govorio, reci su tvoje ostajale suve i uvele, kao i moja dusa dok je za tobom patila; A ja ti to nisam vratila! I necu da mislim o tebi, I necu pesme da ti pisem! Rusim i most i zid i pesak vracam u casu i boje delim na svetle i tamne i tebe stavljam u ove, Druge, Ne ,necu da mislim na tebe I zauvek te brisem, Iz srca te brisem.
Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 25/6/2014, 1:24 pm, izmenio ukupno 6 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 25/11/2010, 2:32 am | |
| Rajska ptica
Da li sam ti ikad rekla kako me je suza pekla kako me je istina bolela; A cinober rajska ptica vrela kao zeravica , iskreno je tebe volela. Ja sam tudja, ja sam strana, nekom drugom dobro znana, tebi nisam nikad valjala; Moj zivot je boje duge ti sad ljubis neke druge nisam ti se nikad nadala. Reci su ti tanka svila , pravo me u srce dira , svaka tvoja rec me pogadja; A ja sam ti vatra ziva , kraj mene sad drugi sniva i ne sluti sta se dogadja.
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 25/6/2014, 11:54 am, izmenio ukupno 6 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 25/11/2010, 2:35 am | |
| ON
Na uglu ulice,sa suncane strane stajase mirno i tiho, kao da zeli da uspava rane za koje nezna niko.
Mirno bez glasa,sa pricom na licu bora do bore,svaka je boj! Licio je na senku,na tihog ubicu a ipak je ostao svoj.
Ne,nije bahat,ni zao,ni los, njegovo bezumlje je maska,tek; On je uzvisen i ima jos za srce i dusu je lek.
On je pocetak za svaki kraj, i sunce posle kise, on nije za pakao ,on je za raj on je sve....vise i vise...
Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 25/6/2014, 12:12 pm, izmenio ukupno 3 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 26/11/2010, 11:24 am | |
| PTICA
Da sam samo ptica na jedan dan, pa da rasirim krila i Poletim, tamo gde retki idu; Da zamahnem i uzdignem se, Od sivila sveta Od grehova, Od mocnika koji razaraju umove, I da se odozgo, zagledam u kamenolome, pustinje, pucine mora, doline i brda iza sedam gora! Da sam samo..... Pa da se razjarena od besa Vinem,Visoko Visoko u nebesa... A tamo, leteci, ugusim sve nepravde i lazi, sva moranja sva zla; Da sam , da sam samo Ptica, na jedan dan, a ne celi zivot samo JA!!!
Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 25/6/2014, 12:17 pm, izmenio ukupno 5 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 26/11/2010, 12:12 pm | |
| SAN
Kreni mi nocas u san, pokreni me pa stani i tako redom dok zora svane i prodju hladni dani.
Dodirni mi kosu u snu, uhvati jedan pramen, pa onda se spustaj niz njene grane, napravi veliki plamen.
Trazi mi nocas reci pokorne,mudre i bistre, pa njima me pospi i lutaj, nek osete grehove iste.
Sanjaj mi nocas sanak, kako rusimo treme, kako smo divlji i sneni ostani uz mene, ostani ,budi u meni.
Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 25/6/2014, 12:41 pm, izmenio ukupno 2 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 27/11/2010, 2:39 pm | |
| AURORA BOREALIS
Ponovni zagrljaj sveta samoce ususkan tu, pod mojim jastukom, od svile i kadife, Razbacujem u ponoc, u mrak, u ambis, a ona mi ruku pruza i svetli, Aurora Borealis.
Iznad oblaka, plavih ispisuje, vecitim recima ponavljanja, ljubav i seta, sazetim i tihim; Bojama besprekornim, magicnim, tacnim Aurora Borealis.
I dok traje, cini mi se, veciti mrak, Ti fenomenu prirode, kupujes mi srce i prodajes ga Duhovnicima, koji mudro govore i pisu veciti zapis, Aurora Borealis.
Na trajektu,prelazeci preko reke, suzavam svoja zapazanja i cutim mudre misli; Dok prelazim na drugu stranu Istine, koprcam se iz sivila bogohulnika i govornika mrznje, iskacem i otkrivam svoj natpis; A ti me vecno cekas, Aurora Borealis.
Zahuktana covecjim instinktima, po nahodjenju, prelazim sa kraja na kraj ljubavne obale, i necistim silama govorim veciti kraj; Kajem se i pomolim, ispljujem iz ustiju gorak ukus greha i opet, ususkam svoj svet pod jastuk, dok ne zaspim, a ti si i tad tu, Aurora Borealis.
Zar ptica
Poslednji izmenio Zar ptica dana 25/6/2014, 12:50 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 1/12/2010, 12:51 pm | |
| ZIVOT
Na zidu slika prepuna sete probudjuje misli tamnog svoda, sumorno secanje otvara dusu, korakom brzim ka bespucu hoda.
Krhka i mila,uranja prste u bunar zelja i ocajanja, sumorne misli postaju cvrste u svojoj zelji postojanja.
Zivot je trnovit i tezak bio, lomio grane ,brisao pute veliki je teret na srce svio i sakrio tugu pod drhtave skute.
Zebnja mi srce i dusu lomi ali je zelja za zivotom jaca, ja nedam vise nikom da me slomi, jer snaznija sam od tuge i placa.
Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 25/6/2014, 1:03 pm, izmenio ukupno 3 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 4/12/2010, 11:16 am | |
| BEZIMENA
Svedok zivota prsten mi stavlja, u ime srece, u ime zdravlja; Oholost groma gubi svu snagu, umesto sloma na mom je pragu.
Pozuda cvili sa moga lica, taktovi zudnje igraju tvist, Zubima drzim par tih sitnica, da se ne gube dok okrecem list.
Pokret u ritmu bezbolno truje, mahnitim slovima buducnost kuje, I svakog dana razbijam mit, prepun je tanjir a gost je sit.
Sukob godina kotrlja krivice, prolazi kroz zidove udara ivice; Bekstvo u ocaj izbor je los, jer volim da volim i zelim jos.
Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 25/6/2014, 1:56 pm, izmenio ukupno 3 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 6/12/2010, 4:42 pm | |
| ZUTA RUZA
Cemu sad ovaj osecaj vodi, prepun samoce a opet tako opojnog sjaja, u mracnoj noci i mirisa zutih ruza. Cemu sad? Kad sve ludosti ovog sveta Probah, Davno. Krala sam poljupce slatkih cvetova bagremova , i mirisala letnje kise, i na duge se penjala,visoko i vise... Cemu sad? Kad ruke su plele od sjajnih zvezda, sareni sal za dvoje, Dok su cvetali zumbuli i lale; Kad, na vasaru kupovah Prasinu, sa tvog kaputa, ostah, samo jedno ta mirisna ruza zuta. Cemu sad? Kad,sanjalica sam bila i od tih snova,za sebe otimala, zvezdani sjaj; I povorke maskembala pretvarala u boje i njima bojila svoja mastanja. Cemu sad? Kad,odsanjah svaku nit svog zivota, pa od tih niti ,istkah Cilim, na cilimu, dve jabuke ,hleb i vino.. I opet u zoru cutnja odluta da postane samo jedno ta mirisna ruza zuta. Cemu sad? Kad, bosonogi dani nadjose pristaniste svoje, na stanicama Krilatih vozova, I kad dohvatih listic ,zeleni , na brdu, Visoko, tamo dokle mi se pogled pruza. Cemu sad? Opet, Taj osecaj samoce... Cemu sad... samo i jedno, ta mirisna zuta ruza.
Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 25/6/2014, 1:52 pm, izmenio ukupno 2 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 7/12/2010, 12:57 pm | |
| VODI ME (u proslost)
Kazaljke na satu kucaju a ja ih cujem kao jecaje bolne i daleke godine rekla sam ti, Vodi me;
Vodi me ka suncevom sjaju, vodi me ka spokoju uma , uzmi me u tom beskraju, uzmi me kao drvo suma!
Kao poslednje reci u pesmi, kao zadnji drhtaj iz snova, kao poslednju kap na cesmi tvoja sam i stara i nova.
Uz uzglavlje moje se zgrci, da sapnem ti javu i snove, po travi mekanoj trci moja te ljubav zove.
Zagolicaj mi mastom misli, neka sve reke poteku ka ljubavi kojoj smo isli u nekom proslom veku. Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 25/6/2014, 2:03 pm, izmenio ukupno 2 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 7/12/2010, 2:10 pm | |
| Robinja tvog glasa
Izgubljeni komad neba trazim,na usnama socnim u avanturama nocnim, kap tvog uzdaha mi treba.
I kao robinja tvog glasa, svaku ti rec cujem, dok ljubavne snove snujem ispijam greh tog talasa.
Iskre,culne me zovu, pohotno dodire traze i zanosni ih nosi val;
Postajes div u trolu i ruke tvoje snazne, na vratu su mome sal. Zar ptica
Poslednji izmenio Zar ptica dana 25/6/2014, 2:12 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 7/12/2010, 2:18 pm | |
| ZENA ILI OBICNA STVAR
Bila je u zivotu tvome lepa,mila i cista, gracioznog hoda i lica koje blista.
Patila, tek za sitnice, kad, ruke joj ne drze tvoje, sve njene behu ravnice dade im ime svoje.
Iz ociju nestade zar; Patnja,saznah to je, kad dala ti je sebe na dar;
I vise niste par. Ja ne znam sada ko je, zena ili obicna stvar.
Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 26/6/2014, 1:02 pm, izmenio ukupno 2 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 8/12/2010, 10:12 am | |
| ZBUNJENA PTICA (ili Vecita borba izmedju dobra i zla ili Razgovor sa samim sobom)
Zbunjena ptico,kuda si posla kad ocima gledas a srcem vidis svet ! Prestani da zamahujes, pa pusti krila , da se obese o kapiju a glavu zaglavi, izmedju dve gvozdene Bodlje,i prekini svoj let!
Ljuta sam ,Zbunjena ptico, jer ti glavu cupah iz tamnih podruma zivota, vlaznih, sa mirisom budji! Uvek su ti preci izbori tudji!
Ti nisi znala ,Zbunjena ptico, kome letis, medju kandze demona sletas, i na vraskom sudu si se nasla; Cuvaj se ,Zbunjena ptico tog mraka, jer ,kada ti dusu opkoli pitaces gde si to zasla, molices da prestane da boli!
Zbunjena ptico, okove ce ti staviti, oko srca prisiti zlo a dusu ce obuzeti led, prestani da letis bez ociju, zapitaj se ponekad Ko, potura kasiku meda a ustvari je jed!
Razbices se o beton ,Zbunjena ptico, pa ce ti kosti, utvare demonske skupljati, na tvojim ranama ce plesati i na njima se okupljati!
Oslobodi se stega i bodljikavih zica Zbunjena ptico, rasipnicki tvoj zar, uzece mnogi, i njim se hvaliti kao svojim. Razumu dozvoli da te uzdigne i da ti otvori oci, omirisi snagu dobrote, pogledaj oko sebe pa onda skoci u predele sjajne i svevisnje lepote.
Ne prenagljuj sa odlukama Zbunjena ptico, tvoji ratoborni maniri, ne sire dobar glas! Zamagljena prorocanstva vecnosti, nece ti doneti dobrobit buducnosti; Ne prenagljuj zbog Nas , i pregledaj sve mogucnosti.
Sustina ovog Sveta je , moja Zbunjena ptico, neprekidna ravnoteza izmedju dobra i zla, pogledaj te malene oci i ruke sto te ocekuju i prate, i ne dozvoli da pate, Zbunjena ptico, kao Ja! Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 26/6/2014, 1:06 pm, izmenio ukupno 2 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 10/12/2010, 11:33 am | |
| SRNA
Nezna i mila ranjiva srna, putujuci svetom pozude,luta; Al', ljubav bezi sa njenog puta, kap lepe reci i srece zrna.
Od listova zutih snove kroji, da odene svojim pesmama stas; Odzvanja eho,kada joj glas duboko u sumi,nemire broji.
Ranjiva,bolna srna stoji, trptaj sunca niz kosu joj planu dok joj se lice od bola znoji.
Ceznjive, tihe misli roji, u uglu oka zora joj svanu, da potkrepi dusu,da je napoji.
Zar ptica
Poslednji izmenio Zar ptica dana 26/6/2014, 1:16 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 10/12/2010, 12:04 pm | |
| TISINA
U sobi pociva mrak; A u meni samo praznina osecam tisinu kako dise i nista vise. Tisina je sve jaca i jaca, glasna, i kao da me probija sve vise me dobija i ja postajem deo nje. Plasim se tisine, a sve vise sam u njoj; obliva me hladan znoj. Ne znam , stvarno ne znam, sta se samnom desava, samo znam da nista se ne resava sve vise sam sama sve postaje tama .......tama........ a dan je tako lep!!!
Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 26/6/2014, 1:39 pm, izmenio ukupno 3 puta |
| | | Gost Gost
| | | | Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: Od igre do pesme 10/12/2010, 12:28 pm | |
| - Masada ::
- NEUSPEH
Pod okriljem tvojih, sumorno i suludo utrosenih godina, sklupcala sam se i svila sanjajuci o zitnim poljima boje zlata i tiho tonula u carstvo snova. Tamo,na tom polju lelujale su reci osude i hvale, prislonjene i prilepljene necijim tudjim osmesima. Ipak, ja sam ih osetila kao svoje i tiho ih u rukama njihala, sasvim nezno i polako, kao majka koja u kolevci ljuljuska svoje cedo. Nisam znala sta bih drugo sa njima. Zelja mi je bila da ih ne probudim a da ih ipak osetim....jos... U krajnjoj lenjosti suzbila sam svoju teznju ka necim lepim i nestvarnim. Opijajuci se tako, padala sam i dizala sam se ,svaki put i iz svakog neuspeha opet bila nova, i jos bolja.....i patila... Draga Irena, pročitala sam sve tvoje pesme koje su ovde...obično ne izdvajam, ali nisam mogla da odolim , ovu sam izdvojila, jer sam se u njoj pronašla.Padala se i dizala svaki put....i uvek bila nova i još bolja....setno, jako...sa nadom na kraju priče....Prelepo, hvala Irena. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 11/12/2010, 2:05 pm | |
| - Najda ::
- Draga Irena, pročitala sam sve tvoje pesme koje su ovde...obično ne izdvajam, ali nisam mogla da odolim , ovu sam izdvojila, jer sam se u njoj pronašla.Padala se i dizala svaki put....i uvek bila nova i još bolja....setno, jako...sa nadom na kraju priče....Prelepo, hvala Irena.
Jako si me obradovala Strelice,moram da priznam da sam se ( ,iako sam srecna sto sam ovde i sto moje pesme moze jos neko da procita osim mene) ,osecala prilicno usamljeno!! Hvala najlepse na lepim recima i nadam se da ce biti jos pesama oko kojih bi moglo da se komentarise i razgovara,i sa moje i sa tvoje strane! Citala sam i ja tvoje pesme i druge naravno,ali se nisam usudjivala da bilo sta kazem ,izgleda da je zaista tesko napraviti taj prvi korak,kontakt, ...sta god.. Jos jednom ,hvala puno!!! [quote]
Poslednji izmenio Zar ptica dana 26/6/2014, 1:53 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 11/12/2010, 2:43 pm | |
| ZAUSTAVITE ME....
Zaustavite moje korake ako vam smetaju ili su suvise Glasni; Nemojte me dodirivati Prstima, samo recite i budite jasni.
Zaustavite me i recite Istinu, pa budite sud i porota a ja cu biti okrivljena. Recite Istinu ako je vas put istina, odvojite Dobro od Zla; Sprecite me ako sam to lose Ja.
Zaustavite mi ruke sto pisu i misli sto se mnoze i sire kao Otrov a protivotrov Nemam; Svaciji put,Zivotni, je jedinstven i Neponovljiv, i svako ima svoj; Sprecite me ako mislite da je los Put moj.
Zaustavite oci kada Placu i zaustavite Bol i Tugu, ja cu vam reci Hvala; Zaustavite trku Bezumlja i Gordosti, pokazite koliko ste Veliki a koliko sam ja Mala.
Zar ptica
Poslednji izmenio Zar ptica dana 26/6/2014, 2:06 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 11/12/2010, 4:21 pm | |
| Posto sam procitala da Strelica,Beskraj,Masada i mnogi drugi pisu na temu Tvrdjava,sa zadatim recima vis ,natkriljeno,stena i crno,ucinilo mi se veoma zanimljivim pa sam pokusala da i ja napisem nesto, ovo je moj pokusaj, pa eto, ako neko cita od vas... Tvrdjava
Opustosena obala mog dlana, pruza se i poziva tebe, da ponovo, Natkriljen i zasut nebeskim svodom, uronis u maticne izvore strasti, i dozoves povratak u raj. Na tvojim kapcima,zatvorenim, izgradila sam Tvrdjavu, od odlomljenih Stena mog srca, i zavila ponos u maramu od blata, koju ce kisa sprati na kraju vremena. Tvoj sunovrat u bezgranicni Vis, sakrio je moj pogled u daljine buducnosti i obojio moje lutke od porcelana, u plavo ,crveno i crno, koje lelujaju na vetru ,kao zastave. Plavo...jer si mi sakrio nebo svojim nepustanjem u Tvoj svet. Crveno si bezrezervno davao, svojim dodirima u tami, dok sam te pustala da haras, Vitezovski, po mojim brdima i dolinama. I Crno....Crno je ostalo, kao jedini Tvoj odgovor, na moje ponudjene svetlosti i na opustosenu obalu mog Pruzenog dlana.
Zar ptica
Poslednji izmenio Zar ptica dana 26/6/2014, 2:14 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 13/12/2010, 10:49 am | |
| PUSTINJSKA LJUBAV (Zrno tvoje..)
Pustinjo moja,tvoji neprekidni tonovi vetra, ganjaju me i prosipaju po dolinama tvog Postojanja. Postajem samo Zrno tvoje i osecam se kao da se provlacim kroz ono usko grlo Pescanog sata. Pustinjo,tvoje nemilosrdno sunce osusilo je moje nakvaseno Lice, i pretvorilo ga u Raspucalu obalu Soli, bez koje niko ne moze ziveti a opet je , ne moze trebati previse jer razjeda tek otvorene rane. Pustinjo, Ti , na kojoj mi pogled Pocinje i Zavrsava, surovim nacinom dokazujes svoj Uspeh! I....pogadjas...Da uzela si me pod Svoje, jer si svaku moju Nadu pretvorila u jedno Zrno tvoje.... ...a ,bilo nas je Dvoje.
Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 26/6/2014, 2:41 pm, izmenio ukupno 2 puta |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 15/12/2010, 7:53 pm | |
| VECERAS...
Veceras me nece stih; Nevreme,lose pice puna pepeljara i mrak. Gutam poslednje kapi loseg konjaka uzrujanost kroz vene budi strah.
Trudim se da izvezem kao obicna zena, od stihova tanani vez; Pokreti u taktu donose nemir uz zanosno tihi dzez.
Nocas,dok kisa se sliva niz oluke kuca i zgrada, dolivam suze u pehar svemira i pustam tugu da vlada.
Vlast nadamnom joj osmehe budi, Pirova pobeda to je,ja znam, pustam je da se udara u grudi ja sam sama i ti si sam.
Na usnama nocas tvoj precutni govor prepoznajem ko samu laz, ispijam poslednje kapi konjaka da slika ne izgubi draz.
I pijem i plesem, u magli od dima ocajno trazim lik tvoj; Za danas,za sutra, za sva nova jutra, u kojima nisi moj.
Zar ptica
Poslednji izmenio Zar ptica dana 26/6/2014, 7:06 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 18/12/2010, 7:07 am | |
| SKRIVENI
Kada bih ti rekla koliko sam velika devojcica, dal' bi mi verovao Skriveni? Silom prirode i zivotnih koraka uvucena u telo zene. Ko je od nas dvoje u pravu? Kapiju svog oltara ,sakrio si od mene a ja sam samo zaljubljeno dete koje je pozelelo da se usunja i vidi skrivenu svetinju. Ruku si pruzio,ne krijem, i kao dzentlmen uveo u taj drugi ,mracni svet u kome duse sjaje kao u oblacima dalekim. A ja...ja prsten na ruci skidam kad o tebi mislim,Skriveni, jer, greh me boli a snovi su nedostizni i zagrljaj mi se otme jer rasirenim rukama zagrlim vazduh, cesto ,ovih dana. Usunjao si se pod kozu a jutarnja rosa na cvetu moje ruke pokazuje moj bol. Travnjak je bio zelen, sada je beo, a ti si jos uvek skriven ,za mene. Znam,u svojoj glavi devojcice bila bih spremna na sve, zato me plasi susret i plasi me prijateljski stisak ruke; Jer ,kad bih ti pogledala u oci, znam da bih se osecala da sam naga, ko od majke, pred tobom stala. Zato..ne zovi,ne trazi, pusti nek' ovo dete u meni izsanja san, pa onda mi dodirni dlan,Skriveni.
Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 26/6/2014, 7:25 pm, izmenio ukupno 2 puta |
| | | Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: Od igre do pesme 18/12/2010, 2:00 pm | |
| - Irena Manic Ex Mrdak ::
- Posto sam procitala da Strelica,Beskraj,Masada i mnogi drugi pisu na temu Tvrdjava,sa zadatim recima vis ,natkriljeno,stena i crno,ucinilo mi se veoma zanimljivim pa sam pokusala da i ja napisem nesto, ovo je moj pokusaj, pa eto, ako neko cita od vas...
Tvrdjava
Opustosena obala mog dlana, pruza se i poziva tebe, da ponovo, Natkriljen i zasut nebeskim svodom, uronis u maticne izvore strasti, i dozoves povratak u raj. Na tvojim kapcima,zatvorenim, izgradila sam Tvrdjavu, od odlomljenih Stena mog srca, i zavila ponos u maramu od blata, koju ce kisa sprati na kraju vremena. Tvoj sunovrat u bezgranicni Vis, sakrio je moj pogled u daljine buducnosti i obojio moje lutke od porcelana, u plavo ,crveno i crno, koje lelujaju na vetru ,kao zastave. Plavo...jer si mi sakrio nebo svojim nepustanjem u Tvoj svet. Crveno si bezrezervno davao, svojim dodirima u tami, dok sam te pustala da haras, Vitezovski, po mojim brdima i dolinama. I Crno....Crno je ostalo, kao jedini Tvoj odgovor, na moje ponudjene svetlosti i na opustosenu obalu mog Pruzenog dlana.
Irena Manic Ex Mrdak Irena...napisala si Tvrdjavu u koju si ti zatvorena i tvoj bol....bravo...imaš sledeću temu u ,,Drugom načinu,, i nadam se da ćeš nam se pridružiti.... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 23/12/2010, 1:19 pm | |
| Vetar
Duvali su vetrovi godinama raznosili nase tajne poljupce po tudjim dvoristima i kapijama. Maestral me je milovao lagani danju,do sumraka,kraja svog, a nocu me je kosava tukla vecnom galamom ,bez dodira tvog. Putem sam isla besciljno,dugo, utehu trazeci,stadoh na tren; Kopala po tastini tvog uma ,tugo trazila samo zagrljaj snen.
Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 26/6/2014, 7:36 pm, izmenio ukupno 2 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 23/12/2010, 11:21 pm | |
| A,B,V,G,D,DJ,E,Z,Z,I
(RASPEVANA AZBUKA)
Ako aprilom amaterskim,apsolutnim Budem bitisala Bogovskim bicem, Videcu vecne vetrove visina Gonicu gomile gorskih goblina. Da li da dignem Dunav do dina Djavolu djeram il' djakonu djon; Eto epiloga emotivnih emocija, Zarom zeravice zalosna zena Zrnevljem zagolica zimske zore Istinom istera iskrice imena.
Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 26/6/2014, 7:54 pm, izmenio ukupno 2 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 3/1/2011, 3:17 pm | |
| PIJANSTVO
Te noci davne, bilo je slavlje, ne secam se vise povodom cega. Pesma i vino,staro ali dobro, gitara i violina opijali su dusu i srce, pesma se cula. Glasova nemir, kikotanje i zar u dnu pamcenja osta. Lepljivi stolnjak na stolu, prosuta casa pepeljara puna, uskovitlane misli, razuzdani ljudi svadja i nemir pokvarise mir. Zene bez morala, muskarci bez postovanja, prosti i sirovi, sumorno jadni. Samar se cuo,tuca se oglasi a razlozi svega, meni nejasni. Umesto tihe muzike, vecere i vina, nastade vika prestade tisina. Cudnog li su soja umovi ljudski i raznog li semena u coveku ima. Posrce, pada, ustaje pa krene a dostojanstvo tek deo sene. Ni tu ga nema, prodata dusa u ulicnoj bari od kise okupana. Nestala je svaka nada, opijena i tada i sada.
Zar ptica
Poslednji izmenio Zar ptica dana 27/6/2014, 9:55 am, izmenjeno ukupno 1 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 5/1/2011, 1:59 am | |
| Dok kisa lije
Dok kisa lije kroz prozor gledam jarka suncana slika ,prodje mi kroz svest napravicu korak dalje,napravicu rez.
Kosmos mi je granica nema ja mogu ja hocu ja znam jedino mi tvoje oci oduzimaju san.
Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 27/6/2014, 11:12 am, izmenio ukupno 2 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 17/1/2011, 5:21 pm | |
| USPOMENA
Neizbrisiv trag. Lutanje ,doticanje srca. Neuhranjeni podsticaji radosti ostavljeni na pragu zacetka samoce. Surovost vremena. Rapsodija ljubicastog, obojena u jesen. Sve to izaziva u meni samo jedan pogled na nasu sliku. Znam,reci ces ,sve je to zivot, idemo dalje... ...a ja, ja cu ti reci: Sapnuo si mi dragi, jednog davnog leta gospodnjeg, kako je lako zavoleti, kada ti se pogled zavrsava i pocinje u ocima koje te piju kao zadnju kapljicu rose sa lista prolecnog cveta. Lako je voleti, kad ti jedna iskrica tog cudnog sjaja srece zasvetli tako jako, da ti se oci zatvaraju od njegove jacine. I tada, u zanosu, zatvorenih ociju, zapleses u ritmu ljubavi. Lako je voleti tu, na raskrscu puta, kad jedno ide a drugo ostaje.... -Ali ja nisam taj ,koji ide, sapnuo si mi......i ostao si tu, negde, sa leve strane, dok sam odlazila.
Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 27/6/2014, 11:16 am, izmenio ukupno 2 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 27/1/2011, 8:42 pm | |
| PITANJE
Zasto je dovoljan samo jedan tvoj osmeh da budem srecna? Zasto tako malo? Zasto kad osetim tvoj pogled na sebi, srce mi uzdrhti a telo, telo bi se odmah dalo? Zasto,kada mi uputis lepu rec, pruzim ruke i dohvatim zvezde, i ako su hiljadama svetlosnih godina daleko? Zasto osetim bol i strepnju, kad pomislim samo da ljubi te neko? Zasto me tvoja ravnodusnost zaboli, zasto mi vreme stoji ne tece? Zasto osetim mir i spokoj, kada te ugledam svako vece? Zasto, zasto mi oni mali sitni bednici ne mogu nista, ne mogu nauditi, kad mastam o tebi, o plesu i dodiru, o tome da cu se kraj tebe jednom probuditi? I najzad, I opet, zasto je dovoljan samo jedan tvoj osmeh da budem srecna? Zasto tako malo? Zasto mi vreme stoji, ne tece... ....reci mi zasto, zasto je stalo?
Zar ptica
Poslednji izmenio Zar ptica dana 27/6/2014, 11:30 am, izmenjeno ukupno 1 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 27/1/2011, 9:51 pm | |
| VREME KOJE STOJI
Ona: U gorionicima trenutka tok je rasut po tlu, upijam ga krvavim rukama. Rastrojena ,razapinjem strelu pogadjam treptaj oka tvog. Zastao je ne pomera se vise. Uzaludno dozivam ime, goruci plamen og glasa,kaplje. Izgubljena u tisini tog vecitog Hada, zmija prozdire svoj rep, u momentu koji se ne krece. Rec je suvisna a moj korak, ka mostu koji spaja,sapet. U gorcini svog postojanja razotkrivam slagalicu. Jednom,kad vise ne budem gutala samu sebe, poteci ce...
On: Treptaj tvog oka je ostao tamo, negde, na oknima mog prozora, u smiraju tek rodjenog dana. Svaki pogled na blistavo stvaranje jutra, razbija tisinu i zaustavlja tok. Moje oko zablista, iz njega proslost kaplje, a korak ka mostu koji spaja,sapet je, negde izmedju mene i tebe. Onda ,kada slagalicu sastavimo, poteci ce...
Zar ptica
Poslednji izmenio Zar ptica dana 27/6/2014, 11:38 am, izmenjeno ukupno 1 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 21/5/2011, 11:08 am | |
| Ne kidaj mostove
Ne kidaj mostove koji nas spajaju, u ovom ludom svetu, bezbroj dusa bi zivot dali za tren ovog sto imamo mi. Ne kidaj od srca parcice svete u njemu smo svetinja ja i ti. Ne oduzimaj od duse deo bez razloga , sanjajuci nedostizno pasces za tren i neces ni znati gde si se nasao bices moj a ljubiti skut njen. Na to vec spremna nisam , ne delim bice na pola , ne cepam ljubav na dva dela. Ne rasipaj svoj sjaj na bezlicna lica na trosna i oprljana cela.
Zar ptica
Poslednji put izmenio Zar ptica dana 27/6/2014, 11:53 am, izmenio ukupno 2 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 19/6/2014, 11:25 am | |
| Cekanje
Tog popodneva na stolu te je cekao sveze pecen som, cinija salate i komad jos toplog crnog hleba. Kosulja ispeglana ovlas na stolici okacena i ja lepa,nasmejana zeljna tvog drustva. Bio si moja svetlost moja gordost kada je potrebno moja vera i nada. Uvek,kada bih hodala isla sam osuncanom stranom ulice, da mi sunce prekrije lice a vetar nezno po kosi zaleprsa. Krajickom oka bih uhvatila parce neba, i u njemu avion sto na aerodrom slece tacno u 2. Tako sam i ovog puta tebe cekala. Ali...sta zivot sve moze napraviti to ni sam covek znati ne moze. Dani se broje ,mnoze, taloze dok jednom sve ne zastane i ne presece, dok ne pozeli da nesto menja dok ti na ledja ne sruci gomilu stenja dok ne zagrmi u dusi tisina, i po neki jauk od bola. Tada ti sa pleca umor zasuce a gomilu tuge odozgo navuce, kada zaplace i povikne "Oce" to dete , malo, drago, siroce.
Zar ptica |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 20/6/2014, 4:11 pm | |
| Pozuteo list papira
Cekala je dugo i njega i njegov poziv neki znak bilo kakav da zna da li mu je stalo ili je samo tek nit privezana u klupko njegovog zivota.
Mnoge su vode od tada prosle. Duga je to bila bol Trajala je cinilo joj se kao vecnost dok jednog dana prosto nije odlucila da je vreme za dalje.
I opet je vreme gazilo svojim tvrdim koracima napred i opet su kazaljke u svom krugu setale danima prebolela je i iznova zavolela.
Jedne noci dok je kisa padala neprestano prebirala je po starim majcinim kovcezima kao da je trazila dragocenost koju davno nije videla.
Medju mnostvom nakita pozivnica, cestitki i pisama nasao se i jedan pozuteo list papira. Muk i jecaj bol posred srca grc citavog tela, kada je shvatila da je istina sakrivena. Plakajuci je otrcala na kisu cekajuci bilo koga ko ce je prevesti na drugu stranu istine mozda do proslosti, nesudjene, neprozivljene, do trena gde modre kapi nece ostavljati trag na njenom povredjenom srcu.
Zar ptica |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 26/6/2014, 11:36 am | |
|
|
|
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 28/8/2014, 9:46 am | |
| TI NISI TI
Ti,da, bas ti, ti nisi ni Ti, ni Ta, ni To, ti si nesto duboko iznutra. Sebicno,ljubomorno, sa zeljom da te svi vole dok svoje lazi i manipulisanja pred noge prostires i u ruke guras. To nesto, jeste u tebi i to je cvor, koji se zatezao i vezivao, koji se obavijao godinama, oko tvog srca, oko tvoje duse, premro u svojoj boli, ojacao do mrzznje u svojoj jacini, koji se radjao iz suza koji je isao niz put ocekivano nepouzdan bez vidika i putokaza. Ti , to nesto u tebi, cista je laz koja sumovitim predelima svog bica luta, sa iskrivljenim slikama u oku, i nekom ludackom zeljom medju prstima da budes centar sveta onima koji su slucajno zavoleli tvoju cistu obmanu.
Zar ptica |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 28/8/2014, 1:33 pm | |
| OKO SNENO... (sto izliva po meni mrznju svoje duse)
Okrznuto jutro grancicom sivila iz oka snenog, sto sneva zivot neki neznani, gde pastirovu muzika siri daljinama a onima koji je grle nepostojece poruke salje. Zivi u okvirima gde granice se susrecu sa mastom a slika se izliva zaljenjem i zeljom da zagrli sve oko sebe tom svojom tamam koja je u njeno srce usla, iako je oni koji je vole dozivaju da izadje iz besmisla. Ruke, koje pod grle i usne sto ne umeju vise ni rec istine prozboriti ja prizivam i hodam prema njima ali ne cuju me.. Govorim tiho.. nije vazno samo izadji iz tog zacaranog kruga izadji iz slike koja te vodi u ponore... Ne ,ne cuje me... samo vriskom svoje duse izliva po meni mrznju za koju se klela da je ne ume osetiti. Ona zna... niko jos od istine pobegao nije...
Zar ptica |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Od igre do pesme 28/8/2014, 4:04 pm | |
| Razigrana, sa mislima upletenim medju bele cvetove sto su ovog proleca u njenoj basti cvetali sirila je ruke nasmejana ,radosna, vesela jureci kroz svemir snova iz kojih je zivot sasvim nov isklesala, samo za sebe. Dozivao je on, i deca sto su vec svoje zivote izgradili ali nehajno je prolazila mimo njih kao da ih ne vidi,ne cuje ne poznaje... Trcala je .. posve sama u neki svoj svet tmine gde je bila slobodna bez misli o njima. Oni nisu postojali tu je mesta samo za nju bilo, mesto gde je svojim obmanama ime dala medju mesecevim sjajem i belim granama vesto prikrivena. Trcala je upijajuci zvizduke vetra, recima polivajuci sve one sto bi da svojim celjustima stegne medju okove spusti i oboji cvetove crvenim kao vatra svece bojama svog nemira. Uzimajuci veru drugih plesala je ples zebnje i klesala istinu svojim nadahnutim recima izdaje.
Zar ptica |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Od igre do pesme | |
| |
| | | | Od igre do pesme | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 2 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 2 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|