LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Ljubavne pesme | |
|
+8Beskraj SaMar smesko zz ds1989 bealiever Masada Sneki BOBI-BO Lazarus 12 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Lazarus
Broj poruka : 88 Godina : 51 Location : Beograd Datum upisa : 01.09.2009
| Naslov: Ljubavne pesme 1/9/2009, 5:29 pm | |
| Pozdrav svima, Slucajno sam naleteo na Vas. Za pocetak.....
Poslednji put izmenio Lazarus dana 3/11/2016, 10:02 pm, izmenio ukupno 4 puta | |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 1/9/2009, 5:35 pm | |
| ЖЕЉА
Сасвим сам седим у мраку, Дал' сам залутао у овом свету, Као године споро се развлаче дани, Док машта се препушта следећем лету.
Да се остваре далеки снови, Пољупцима покушаћу да зауставим време, Да се наша тела споје у вртлогу страсти, Да не могу без тебе, да не можеш без мене.
Кад узавре крв у венама нашим, Са летом ће доћи нови налети страсти, Препуштам се теби краљице моја, Свој твојој истинској лепоти и сласти.
Желим те одкад сам те срео, Миловах ти рукама нежно бело лице, Погледима једно другом украдосмо срца, Гледаше нас звезде с' неба нетремице.
Сваког дана само то ми је жеља, Да сунце засија опет само за нас двоје, Под звезданим небом далеко од света, Љубим ти усне, и ти љубиш моје.
Док ти ово пишем срце трепери, Затварам очи и тако те гледам, Заносна у својо вечитој лепоти, немој да одеш, ја то недам.
Poslednji izmenio Lazarus dana 1/9/2009, 5:57 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 1/9/2009, 5:42 pm | |
| СУДБИНА ЈЕ ХТЕЛА
Знаш, љубави, кад на тебе помислим, нешто ми телом таласе ствара, задрхте ми руке док поруку пишем, а глава се у вртлог мисли претвара.
Да, волим те, као да смо скупа, сам често нежно ти изговарам име, срце почиње све брже да лупа, а стрепи само, не заборави ме.
Још јуче, уствари, нисмо се знали, ал' погледом једним све си ми рекла, за срећу требају тренуци мали, осећања бујица из нас је потекла.
Слутио нисам да ћу те срести, сад без тебе једва некако дишем, кроз затворен прозор у даљину гледам, и увек нову поруку ти пишем.
И свака нова је као она прошла, ни сам не знам како да одолим, по стоти пут ти шаљем исте речи, да те љубим, мазим и волим.
Добро јутро да ти пожелим, лепе снове и пријатан сан, тренутак сваки би са тобом да делим, јутро и вече, ма баш цели дан.
А кад се питаш где смо то сада, сусрету нашем новом се весели, недај срећо никад да нестане нада, судбина је хтела, и ми смо хтели.
Ољи.....
| |
| | | BOBI-BO
Broj poruka : 2795 Godina : 49 Location : 46.01 19.57 Datum upisa : 09.10.2007
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 1/9/2009, 5:47 pm | |
| - Lazarus ::
- Pozdrav svima,
zovem se Stevan i imam 36 godina. Obozavam poeziju, narocito ljubavnu, koje je zadnje vreme sve manje i manje.Zivim u beogradu i povremeno napisem poneki stih. Slucajno sam naleteo na Vas i mislim da ste super. Napokon nesto normalno. Evo nekoliko mojih za pocetak..... pozdrav tebi. drago mi je da si nas nasao ali dobrodoslica je u drugoj temi i vec sam ti je pozelela | |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 1/9/2009, 5:51 pm | |
| ЖУДЊА
Како ми мисао ка теби лети, високо по небу твоје име пише, шта вреде даљине небеског свода, кад те волим и јаче и више.
Тренутак само да те видим, да чујем, љубави, са усана твојих, да нам се погледи крадом сретну, да будеш опет глина руку мојих.
Да те још једном пољубим страсно, додирнем твој образ уснама својим, да те волим нежно, к'о заљубљени дечак, што жуди за срцем и телом твојим.
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 1/9/2009, 6:02 pm | |
| ПАТЊА
У младости својој напаћеној, љубих усне са мирисом руже, поклоних себе теби, несуђеној, сад стари дани младима ме туже.
Његова била, ти ме ниси хтела, а погледала ме заводљиво, снено, његова, знам да ниси смела, од свих најлепша црна жено.
Само је срце говорило мени, биће твоја само једне ноћи, сузама су моји дани умивени, црним вином олакшане ноћи.
Док љубим друге гледам тебе, замишљам како те силно љубим, не познајем никог, чак ни себе, и уз вино опет разум губим.
И свака нова ми љубав није, теби се враћам и ноћи ове, и увек се сетим предивног стиха, из оне песме Љермонтове.
НЕ, ЈА ТАКО ВАТРЕНО НЕ ЉУБИМ, ЛЕПОТА ТВОЈА НЕ БЛИСТА ЗА МЕНЕ, У ТЕБИ СВОЈЕ ПРОШЛЕ ПАТЊЕ ЉУБИМ, И МЛАДЕ СВОЈЕ ДАНЕ ИЗГУБЉЕНЕ.
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 1/9/2009, 7:23 pm | |
| МОЛИМ ТЕ
Молим те, немој да идеш још данас, остани самном да делимо радост, сва та места скривена сећају на нас, ту смо почели неку нову младост.
Молим те, немој још данас отићи, остани још мало, није касно ни сутра, само туга после тебе може ми прићи, да подели самном и ноћи и јутра.
Молим те, сачекај бар зору да сване, а у себи се молим да сванути неће, остаће ми сећење на прелепе дане, пуне љубави, нежности и среће.
Молим те, а знам да растанак стиже, срце се цепа к'о најтања свила, слику за сликом већ сећање ниже, лепа си срећо, сва као вила.
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 1/9/2009, 7:28 pm | |
| НЕДОСТАЈЕШ МИ
Неће сан на очи да слети, ноћас опет спавати нећу, тако је тешко овде без тебе, с' ким да поделим ову моју срећу.
Сад кад ниси самном у ноћи, и клупа у парку некако је сама, упали светло да се гледамо у очи, заувек ће бити песма о нама.
Овај град где смо се срели, извори са којих љубав смо пили, шаптаће тихо низ падине причу, о двоје што срећни су били.
Како споро пролазе дани, сећам се ока твога сјаја, твоје нежне коже и покрета лица, можда је ово ипак прича без краја.
Стихови ови које ти пишем, нека нађу пут у срце твоје, недостајеш ми Оља да помало снена, спустиш главу на груди моје.
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 1/9/2009, 7:34 pm | |
| ДА СИ ОВДЕ
Да си овде, баш ту, крај мене, по леђима нежно да ти прстима пишем, да лице ти умијем јутарњом росом, са тобом да спавам, са тобом да дишем.
Да си овде сада, ту, до мене, да ти милујем груди набујале, беле, певам ти најлепшу песму ноћи, моје то усне дуго већ желе.
Да си овде, поред мене, сада, да ставим те у постељу од латица ружа, ноћима да мрсим твоју црну косу, пружим ти љубав каква ретко се пружа.
Да си поред мене, љубави моја, знај да наша ноћ никад престати неће, нежности мале и пољупци врели, од уздаха до уздаха, од среће до среће.
| |
| | | Sneki
Broj poruka : 1001 Godina : 52 Location : Wels Datum upisa : 16.06.2009
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 1/9/2009, 10:37 pm | |
| - Lazarus ::
- Pozdrav svima,
zovem se Stevan i imam 36 godina. Obozavam poeziju, narocito ljubavnu, koje je zadnje vreme sve manje i manje.Zivim u beogradu i povremeno napisem poneki stih. Slucajno sam naleteo na Vas i mislim da ste super. Napokon nesto normalno. Evo nekoliko mojih za pocetak..... Lazaruse,imas lep nick. Uzivala sam u tvojim stihovima.Pisi... | |
| | | Masada Administrator
Broj poruka : 9712 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 1/9/2009, 11:35 pm | |
| Да, настави, ја сам мало запустио риму, променио стил. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 2/9/2009, 12:34 am | |
| Krik
Taksi je krenuo ona se okrenula nazad на zadnjem sedištu na izbezumljenom licu od bola zbog rastanka bio je krik koji je prožeo dušu njenu i ostao krvavim nožem urezan u vremenu ja sam gledao kao da nisam video bio sam okamenjen i nepokretan i nisam mahnuo rukom za zbogom tako je ona otisla bez mog pozdrava da rida putem i misli da joj nisam hteo mahnuti za zbogom a hteo sam potrčati za taksijem ali se noge nisu micale tako sam je izgubio zauvek
MILA MOJA TOLIKO TE VOLIM! |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 4/9/2009, 9:51 am | |
| Evo nesto novo
ПО ПАПИРУ ЧЕСТО ИМЕ ТИ ПИШЕМ
Да ли си срећна у зорама раним, будиш ли се сама у сузама често, ја се још борим, од заборава браним, још увек у срцу чувам ти место.
У мени плам још љубави живи, да ме волиш душо као некад, дани су без тебе безлични, сиви, само трачак наде заискри понекад.
Нада да ћемо се срести, на улици неког непознатог града, уз вино и свеће вече провести, и дивну ноћ, баш као и тада.
Питам се док слику твоју гледам, да ли у сну зовеш име моје, ја још тузи да ме савлада недам, по папиру често пишем име твоје.
Сањаш ли шетње баштом јоргована, да ли ти око засузи од туге, волим те душо, као оних дана, кад ноћи нам беху бескрајне дуге.
Док се ноћ разлива градом, самоћа сну на очи не даје, шапућем ти име, тихо, крадом, желим те срећо, желим да траје.
Poslednji put izmenio Lazarus dana 4/9/2009, 10:08 am, izmenio ukupno 2 puta | |
| | | Sneki
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 4/9/2009, 9:53 am | |
| Lepo,Lazaruse. A bas sam mislila da si nam pobegao. | |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 4/9/2009, 10:10 am | |
| Ne, ne, Sneki, pa tek sam vas nasao...... | |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 4/9/2009, 10:22 am | |
| ПЕЧАТ МОЈЕ ДУШЕ
Још на њу миришу августовске ноћи, њен глас из даљине ветрови носе, тихо птице поју нашу песму лета, отисак на срцу њене ноге босе.
Облаци на небу к'о да некуд журе, и бреза је данас нешто замишљена, као траг у песку остао је печат, на моме врату од пољупца њена.
Голица ми машту ово јутро ново, у даљини негде чују се црквена звона, сунца зраци буде већ усахлу наду, да ће овог јутра вратити се она.
А пролазе дани и сваки све је краћи, један поток бистри већ све о њој је чуо, и ливадски цвет би да му пчеле није, као ја без ње већ давно увенуо.
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 4/9/2009, 10:34 am | |
| АНЂЕО ЧУВАР
Само те једно љубави молим, предај ми срце своје на дар, дозволи само да те бескрајно волим, желим да будем твој анђео чувар.
Јесења киша на прозору твоме, обавијен џемпер око твог струка, заробљен ветар у твојој коси, на раме нежно ти спуштена рука.
Твој тихи јецај у зимској ноћи, да те грејем када снег забели, ћебе мало преко ногу твојих, пољубац један дуги, врели.
Буђење пролећа и јутарња роса, твоја шетња улицама града, црвени кармин на уснама твојим, и срећа и радост и туга и нада.
У летњем дану врелина твоја, сунчев зрак што лице ти мије, месец што у собу ти улази крадом, срце што само за тебе бије.
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 4/9/2009, 10:07 pm | |
| ПИШЕМ
Пишем ево већ седми дан, то ме једино занима, пишем о њој, пишем о нама, пишем о протеклим данима.
По папиру слова слажем само, то је део моје туге, слажем љубав, слажем патњу, слажем уз вино дане дуге.
И све су моје песме такве, све једна на другу личе, и све су оне из срца, чисте, све су оне моје приче.
Poslednji izmenio Lazarus dana 4/9/2009, 10:10 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 4/9/2009, 10:10 pm | |
| ЗАКЛЕТВА
Сећаш ли се шта си рекла тада, док шетасмо обалом у Бару, волећу те и сутра као сада, не заборавимо нашу заклетву стару.
''Закуни се да ћеш ме волети, кад године ми исцртају боре, да ћеш самном остарити хтети'', онда си сетно гледала у море.
''Кунем ти се моја срећо лепа, волећу те до гроба, и дуже, према теби моја је љубав слепа'', и купих ти од дечака руже.
И увек када прошетам Баром, сетим се тих наших дана, млади на обали са вином и гитаром, и наша заклетва - неодржана.
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 6/9/2009, 12:28 am | |
| ОДЛАЗИМ ДРАГА
Не, немој туговати драга, Твоја љубав чиста беше, Понестаје ми воље снага, Снови наши сад умреше.
Ти јеси лепа и јеси мила, Пружаш љубав несебично мени, Самном друга вино је пила, Срце дајем другој жени.
Опрости, ако опроста има, Нешто ме тера загрљају њеном, Знам да у срцу твоме је зима, Док се будим с' другом женом.
Не куни мене ти, не плачи, Одлазим, а свеједно ми није, Мени она живот значи, Док теби суза лице мије.
Волех тебе једном давно, Љубави твоје жедан сам био, Не одиграсмо игру славно, Дуго сам горки пелин пио.
Узалуд су сузе сада, Живот само даље иде, Буди јака, још си млада, Не дај да те тужну виде.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 7/9/2009, 9:19 pm | |
| Igrom okolnosti naisla sam na Vas forum koji mi se svideo.... sve cestitke autorima ovih predivnih tekstova.)) |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 8/9/2009, 11:56 am | |
| USPOMENEUspomene traju vecno, a ti si jedna od njih, sa tobom je moglo bolje, bas kao i ovaj stih. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 8/9/2009, 12:56 pm | |
| Tebi
Gledam te oči, te usne koje se blago smese .... zamišljam da su tu da ih ljubim ... I nestajem u dubini tih predivnih očiju .... Ronim rekama ljubavi koje iz njih izviru ..... Nošena talasima strasti i nežnosti Koja me stapa sa tvojim telom .... postajemo jedno... jedna dusa u dva tela.... kraj tebe spoznah da vredi boriti se , da vredi živeti i nadati se... bolne kilometre tuge pokopati .... daljine prebroditi ... ti si me naucio kako iste snove snivati.... dva tela jedan san .... |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 8/9/2009, 4:36 pm | |
| Sneguljice lepo ti je ovo | |
Broj poruka : 9712 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 8/9/2009, 5:23 pm | |
| Обоје лепо пишете. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 8/9/2009, 6:30 pm | |
| - Masada ::
- Обоје лепо пишете.
Hvala )) |
| | | Gost Gost
| | | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 9/9/2009, 9:45 am | |
| НИСАМ СМИСЛИО РЕЧ
Веруј ми када ти причам о себи, са тобом сам срећу нашао своју, зато једино и размишљам о теби, док љубим снежну белу руку твоју.
Замишљам често док улицом ходам, нас двоје, како се шетамо градом, деца се смеју, а пролазници многи, љубоморно, испод ока нас гледају крадом.
Сваким је даном љубав све јача, за здравље и срећу Богу се молим, За радост невиног дечијег плача, да те пољубим, како да одолим.
Нека траје овај осећај у нама, нека ватре горе и кад није зима, само никако да пронађем реч, да ти кажем колико у мени те има.
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 9/9/2009, 9:48 am | |
| Хвала Масада, лепо је чути да се некоме допада то што радиш. | |
| | | Sneki
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 10/9/2009, 4:36 pm | |
| Nesto mi ne ide opcija citiranje.A nema ni potrebe jer koju bih citirala kada su sve lepe na svoj nacin. Lepo Lazaruse,pises iz duse,to se tako oseca... | |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 12/9/2009, 12:21 pm | |
| Хвала ти Снеки, Ево нешто .....
ЛЕТЊА ПРИЧА
Одшетала си журно из мог малог света, једна ноћ са тобом, једна зора бела, један сусрет случајан, усред врелог лета, судбина к'о судбина, растанак је хтела.
Желео сам толико тога да ти кажем, да останеш још мало, макар један дан, и да ти на ухо слатке мале лажи лажем, и да ноћу крадом ти ушетам у сан.
На тренутак само помислих да си моја, да трајаће та бајка што је живот пише, није иста судбина, ни моја, ни твоја, али знам да те од њега ја волим више.
Нисмо сами били у овој летњој причи, тебе чека неко, мене неко чека, можда неко друго на ово ће да личи, можда нека прича за сада још далека.
Poslednji izmenio Lazarus dana 18/9/2009, 10:34 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | bealiever
Broj poruka : 812 Godina : 47 Location : Tako blizu ali ipak daleko... Humor : uvek :) Datum upisa : 31.07.2008
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 12/9/2009, 1:19 pm | |
| "И све су моје песме такве, све једна на другу личе, и све су оне из срца, чисте, све су оне моје приче."
Znas li da je najteze pisati ljubavnu poeziju a da zal za ljubavlju i necim cega vise nema, ili nije ni bilo ne ostavi utisak preterivanja? Ti to veoma uspesno radis, bez ponavljanja i preterivanja. Da, tvoje pesme "lice" ali ne na onaj dosadan, okupirajuci nacin. Lice po jacini osecanja koja uspesno prenosis u rime, reci. Nastavi tako
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 12/9/2009, 3:33 pm | |
| Drago mi je da ,,verujes,, u mene Pisem ja i neke druge stvari, ali mi je ljubavna poezija najbliza.Ipak sam ja odrastao na Jesenjinu, Geteu, Ducicu....... Kad sam ja bio klinac, bila je fora biti romantican, svirati gitaru, znati recitovati, pokloniti cvet..... sve ono sto je danas retko. E to pisanje me vraca u to neko lepo vreme. | |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 12/9/2009, 4:08 pm | |
| БОЖАНСТВЕНА ЖЕНА
Јесења киша се сливала низ моје лице, тражио сам погледом да је угледам саму, пролазила је другом страном улице, угледах је лепу, грациозну, даму.
Прошла је само и махнула неком, шарени кишобран цветног дезена, није ни погледала ка мени далеком, та дивна, лепа, очаравајућа жена.
И кад је нестала иза угла са њиме, гледао сам за њом још дуго, дуго, био сам се начисто помирио са свиме, Божанствена жено, моја вечита туго.
Увек кад устанем мислима лутам, пре но што заспим од себе се кријем, као напуштен једрењак морем плутам, изгубљене битке вечито бијем.
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 12/9/2009, 8:29 pm | |
| САМО ЗА ОНУ КОЈУ ВОЛИМ
Пробудила си у мени давно одсањане снове, дигла ме из безнађа у које сам потунуо, отворила очима неке видике сасвим нове, продрмала дух, којим већ сам био клонуо.
Па како да те не волим, како да те не љубим, кад моје си сивило претворила у боје, како ја због тебе памет да не губим, кад си моја срећа, душа и срце моје.
Подигла ме с' дна на које сам се спустио, на мом лицу оцртала радоснице боре, твоју сам искреност у своје срце пустио, испунила си мој живот, све моје поре.
Па како да те не волим, како да те не сањам, како да се не сетим твојих шапутања, твојој се вери у мене, понизно ја клањам, да ме опет вратиш са путева лутања.
Поклањам ти себе и све своје снове, заслужујеш љубав и ја ти је дајем, за неке дане будуће, неке ноћи нове, заувек са тобом, веран ти остајем.
| |
| | | smesko zz ds1989
Broj poruka : 1048 Godina : 44 Location : ZEMUN Humor : prepoznatljivo bolestan Datum upisa : 29.07.2009
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 13/9/2009, 5:24 pm | |
| Ljubavi moja
Od rodjena mog nije proslo bez imena tvog ni dan ni godina ljubavi moja
Samo s tobom ja bicu uvek ljubavi moja s tobom bicu ja ljubavi moja Ovo je nesto sto nisam ja napisao, i ne ide bas ovako u originalu ali mi je sinula ideja pa rekoh da napisem | |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 14/9/2009, 10:33 am | |
| НОЋАС
Ноћас те драга силно желим, ноћас ми твоја нежност треба, ноћас би да поделим са тобом, сваки делић звезданог неба.
Ноћас те зовем именом својим, ноћас би се крај мене свила, ноћас би да те учиним срећном, као што ниси никада била.
Ноћас ти месец у собу шаљем, ноћас те љубим његовим сјајем, ноћас од тебе требам топлину, све што пожелиш ноћас ти дајем.
Ноћас, само још ноћас ми дођи, као некад заведи ме мила, ноћас, нек' небом путују речи, о томе како моја си вила.
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 16/9/2009, 11:22 am | |
| ОПРОСТИ
Када си рекла волим те, нисам схватио, сада за опроштај молим, грех би платио.
Луд сам драга, луд до очаја, самоћа није болела, али јесте утеха.
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 16/9/2009, 11:43 am | |
| ПЛОВИДБА СНОМ
Пронађи ме ноћас у сновима својим, како те крадем из кревета мека, усне ми се играју телом твојим, одлазимо негде на места далека.
Пловимо бродом, олујно је море, таласи нас бацају у страсти висине, тела нам се грче, за ваздух се боре, пољупци пуни рајске топлине.
Кад море се смири и свитање крене, брод кад настави мирно да плови, на јастуку ћеш ружу пронаћи, од мене, тек да се питаш јесу ли то снови.
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 16/9/2009, 11:47 am | |
|
Након свега што је речено и урађено, ипак смо остали сувише млади, неспремни да праштамо, неспремни да слушамо, да би озбиљно одиграли ту сцену, на позорници живота. Јер, живот је само сан. Недосањан.
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 16/9/2009, 7:11 pm | |
| ПРОНАЂИ МЕ
Пронађи ме у кишном облаку, пронађи ме у једном кораку, у мрачном скривеном сокаку, у пастирском шареном торбаку.
Пронађи ме у врелом лету, пронађи ме у трешње цвету, у неком далеком свету, у осмеху, у детету.
Пронађи ме у кревету жеља, пронађи ме у мало весеља, у лепоти кишних недеља, у топлини меких постеља.
Пронађи ме иза свих граница, пронађи ме у браздама ораница, у мирису са старих таваница, у пламену свећа лојаница.
Пронађи ме ове ноћи, пронађи ме у самоћи.
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 17/9/2009, 4:09 pm | |
| НЕВОЉА
Недостижна и далека, к'о пространи свемир, дошетала у моје снове, затамнила видике, провирила у душу, изазвала кајaње и немир, од сликара и песника, ни песме, а ни слике.
Загонетно смешкала, крадом пољупце слала, додиривала ми руку, кад не види то нико, сигуран у име њено, јер Невоља се звала, остала је празнина, а желео сам је толико.
Док је небом ходала, како се само увијала, мазна као мачка, још је замишљам тако, сваким својим пољупцем к'о да ме убијала, без ње даље не иде, ни овако, ни онако.
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 18/9/2009, 11:07 am | |
| ЖЕНАМА
Све сте Венере, Божанства, љубави бескрајна пространства, све Афродите, Богиње лепоте, песме над песмама, најлепше ноте.
Пупољци ружа, цветови ириса, царство благотворних уљаних мириса, беле ноћи, најлепше зоре, таласи пожуде, узбуркано море.
Сликарске музе, песникове жеље, болесном срцу лек и весеље, кишни облак, и сунца зрак, одсјај месеца, поноћни мрак.
Лепе и лепше, понека тајна, скривене у машти од ока сјајна, уздах очаја, задовољства крик, Божје дело, чаробњака трик.
Уметност природе, непознат број, у пољу мака пчелињи рој, траг у песку, на пучини брод, најфиније ткање, женски род.
Све сте Венере, Божанства, љубави бескрајна пространства, све Афродите, Богиње лепоте, песме над песмама, најлепше ноте.
Poslednji izmenio Lazarus dana 22/4/2010, 10:19 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | SaMar
Broj poruka : 1595 Location : Novi Sad Datum upisa : 27.12.2008
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 19/9/2009, 10:52 am | |
| Ha, ovo je dobro. Hvala, hvala, u ime zena... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 11/11/2009, 2:04 pm | |
| Zdrawo ja sam boban iz Negotina i bas ste super ja obozawam ljjuawne pesme i sad sam wideo da nisam jedini |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 11/11/2009, 2:27 pm | |
| |
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 11/11/2009, 4:28 pm | |
| Bobane, dobrodosao, ima nas ovde sa istim afinitetima kao i ti. Opusti se, ako si pisao nesto vec, postavi , ako nisi, propisaces. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 27/12/2009, 4:57 pm | |
| КАКО СИ НОЋАС БОЖАНСТВЕНО ЛЕПА
Како си ноћас Божанствено лепа, Телом ти се разлива боје меда хаљина, Испод обрва поглед ти сја, сјајем пуног месеца.
Како си ноћас Божанствено лепа, Осећам ти са усана укус вина опојна, Док осећам под прстима кожу меку као сан.
Како си ноћас Божанствено лепа, Грациозна и смела, заносна и врела, Леђа ти љубим док разум губим.
Како си ноћас Божанствено лепа, Замахом кукова крадеш део свемира, Снажно те желим бићем целим.
| |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 27/12/2009, 4:59 pm | |
| СЕДИ СТАРАЦ
Пред Црквом Светог Петра, сео је да одмори, старац сед. Хватајући дашке ветра, себи тихо говори, дошао је и мој ред.
Са сетом се онда присети, неузвраћене среће, вољене жене. Па олакшање осети, док палио је свеће, за снове њене.
Погледа тужно у даљину, појави се у оку сета, сети се ње. Душа се вину у висине, као давног лета, кад имао је све.
Суза крену истог трена, и задрхта рука, покуца на рај. То његова беше вољена, његова мука, његов крај.
Poslednji izmenio Lazarus dana 27/12/2009, 5:07 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Lazarus
| Naslov: Re: Ljubavne pesme 27/12/2009, 5:00 pm | |
| ИЗВИНИ
Нисам желео сузе на твом лицу, Желим увек само срећну да те гледам, Тебе љубави, моју рајску лепотицу, Волим, и срећи само желим да те предам.
Знам да тако се љубав не даје, И незнам зашто сам био будала, Љубав са тобом желим да траје, Ако ми опрашташ велико хвала.
Знај да те волим и твоја туга ме боли, Несрећна кад си срце се цепа, Душа ми је пуна јер те неизмерно воли, И само кад си срећна та љубав је лепа.
Једно извини још и може да прође, Често изговорене речи смисао губе, Не желим да неки сиви облак над нас дође, Ове усне још дуго желе да те љубе.
Од мене ту реч чути нећеш више, Неће бити потребе за њеним звуком, Ово срце за тебе анђеле дише, Љубављу и срећом, не патњом и муком.
Тешко ми је кад је тешко теби, Још је горе кад сам извор те туге, Да те изгубим олако себи опростио неби, Желим с' тобом дане и ноћи дуге.
Не желим да због мене сузе лијеш, Ни да патиш душо, ни да тугујеш, Желим те срећну, веселу, да се смејеш, Заједно да самном кроз живот путујеш.
Љубав са тобом нестварна је, лепа, Рекла си бићемо срећо најбољи пар, Љубомора је непотребна и слепа, Дајем ти срце од љубави на дар.
Са тобом хоћу све да имам, И кућу и децу и живот пун весеља, Љубав да ти дарујем, љубав да примам, Да нам маштања не остану само жеља.
Poslednji izmenio Lazarus dana 27/12/2009, 5:10 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ljubavne pesme | |
| |
| | | | Ljubavne pesme | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 3 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 3 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|