LJUBAV, SMRT I SNOVI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LJUBAV, SMRT I SNOVI

Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta.
Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte.
Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo.
Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma !

Noć izgubljenog svica

Ići dole 
AutorPoruka
Mokily

Mokily

Ženski
Broj poruka : 847
Godina : 49
Datum upisa : 05.12.2010

Noć izgubljenog svica Empty
PočaljiNaslov: Noć izgubljenog svica   Noć izgubljenog svica Icon_minitime23/12/2011, 8:33 pm

AKO TE NEKO POZOVE

izašla sam iz pobesnelog dana i ušla u oronuli sumrak posle sumraka nadala sam se dočekaće me zvezdana noć ali umesto te zamišljene zvezdane noći na vrhu planine do koje sam došla kroz gustu šumu gde me je granje dobro izgrebalo i gde mi se tabani trnjem nakupili a komarci izujedali videla sam nepreglednu daljinu koja me je zvala i odvratnim očima poluzatvorenih kapaka neprestano buljila
nisam znala na koju ću stranu pre da čujem na koju pre da krenem strah nisam osetila ali mi je bilo neprijatno od tih očiju od tog ledenog pogleda što mi je kroz usta prolazio glavu sam okretala čas tamo čas tamo samo da ih ne vidim naravno bez uspeha svuda su bile
tamo nije bilo zvezda nebo je bilo modro i u nekim delovima sivo koža me je svrbela od ujeda prokletih insekata i želala sam da se vratim u pobesneli dan jer i nije bio toliko besan koliko sam mislila

beskraj sam osetila bio je u nagibima magma je lila crvenilo a mene je oko vratilo na početak
Nazad na vrh Ići dole
Mokily

Mokily

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Noć izgubljenog svica   Noć izgubljenog svica Icon_minitime23/12/2011, 8:40 pm

KAO ONAKO OLAKO

Otorila sam vrata terase i mesec me preseko. Onako lepo iskrivio se na mene, mislim progovoriće.
Mogla sam i da ga dohvatim. Ali taman kad sam došla na tu ideju, nepoznat glas mi se obratio sa prizemlja sa ulice ili ne znam već odakle.
Ma nije ni važno. Samo znam da sam se preko balkona naslonila i dole, ej dole, stajali su svi meseci na okupu: i pun i prazan i poluovako i poluonako i mlad i beo i veseo i ljut i htela sam sve da ih izbrojim i u sobu unesem. Imala sam neke kolače. Da i kolačima sam htela da ih poslužim. I mislila sam šta žele da popiju da im dam a ako nemam, nije problem, otišla bih tako gola i bosa u sred noći i do prodavnice ako treba, i ako treba da ih uspavam ili da neku posebnu zabavu napravim.
Ali upravo onda neko je pozvonio.
Ne, nisam stigla ni da se obučem. Otišla do vrata, nikog nije bilo. I vratila sam se, vratila.

Meseca ni jednog više nije bilo.
Ne znam šta da radim.

Nazad na vrh Ići dole
Mokily

Mokily

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Noć izgubljenog svica   Noć izgubljenog svica Icon_minitime23/12/2011, 8:44 pm

KROZ PROZOR DALJINE

kap po kap po kap po kap kao da zna da treba tako lagano da teče
da voda puni čašu
nisam žedna grlo mi je već dugo puno gorčine i ništa ne može voda ništa ne može živa ništa ništa ne može da utoli žeđ
ne trudim se odavno sam zaboravila ukuse
kroz prozor zagledam daljinu
duga staza sivilom pokrivena kao da zove me
nisam sigurna
da li vodu da popijem da li je kap prelila čašu ili me oko vara
da li na put ne otkrivenom stazom treba da krenem
ne ne bojim se samo me zid od gume kao opurga podiže i vraća igra se sa mnom
kroz prozor daljine proleće čujem zove me
kaže
treba crna krila da razvijem u bela da pretvorim
i dugo snagu skupljam godine su u pitanju godine svakakve

te godina merene sekundama kroz lepotu i bol sam navodno skupila
u jednu veliku vreću sad ih pakujem kao kofer bez briga nije ne nije dovoljno pun ne ne mogu još nisam za pokret spremna

ja želim da letim

Nazad na vrh Ići dole
Mokily

Mokily

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Noć izgubljenog svica   Noć izgubljenog svica Icon_minitime24/12/2011, 8:36 pm

OGLEDALO

bilo je toliko davno da sam zaboravu vremena dopustila ne namerno ali tako je
pojedini detalji iz sećanja nestanu kao gumicom grafit obrisan iz sećanja detinjstva ranog iz vremena gde je sve bezbrižnim bojama bilo veselo išarano
negde gde mi je bio dom negde gde sam bez stida i straha kao lastavica užurbano a po nekad i leno letela gde me je zanos maladosti i ludila slatkog kao vino crno što ume do istine odvodilo i putem nepoznatim vraćalo
znalo je tada da se na sred velike prazne sobe ogledalo iskezi da gledam ja njega da gleda ono mene onako ogromno i oprezno da ne zabrlja da ne zabrljam
svaki put iznova vidim lice dobro poznato to moje lice lice koje vidim znači imam ga
imam lice a onda usledi nedoumica niz pitanja da li ga svi vide takvim da li ga vide kada se krećem da li ga vide kad letim da li ga vide kada nisam tu
da li ga oni vide
oni koji lice svoje ne vide
dešavalo se
neko se na njega osmehne neko mrko i s prezirom meni neznanim pogleda neko u žurbi letimice preko njega ovlaš pređe a opet neko ga s čežnjom začuđeno i ispitivački posmatra ali ja znam ja imam lice onda i ovde i sada gde sam nešto gde sam neko
kad to ogledalo razbijem i kad se u sitne parčiće ono po sobi razlije lice sa njim nestaje onda po sobi pokušavam da ga pronađem ali lice se tad u ništa vraća
tamo gde sam nekad bila
tamo u tamu mutnu bez glasa bez sluha bez osećaja ja bez lica
vraćam se gde prostor meru nema vraćam se gde ništa je sve i nisam iznenađena
tamo radost pronalazim
tamo gde ti već oči sklopi
tamo gde su te radosno primili možda anđeli ne znam
dušu tvoju primili ne znam
radost tamo pronađi

ogledalo ću nekako sastaviti
a tvoje lice poznato moje lice poznato
neokaljano čeka da ugledano bude

Nazad na vrh Ići dole
Mokily

Mokily

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Noć izgubljenog svica   Noć izgubljenog svica Icon_minitime24/12/2011, 8:41 pm

NOĆ IZGUBLJENOG SVICA

U noći izgubljenog svica, koji se upleo a da nije želeo među gustiš šipražja u nevidljivom trenu zaboravljenih oblutaka, na početku uskovitlanog peskovitog dna, tu sam uz pomoć talasa na obalu neoprezno izbačena lakim krilom. Kroz dlanove ronim, njihova toplina me pokriva.
Tu u noći izgubljenog svica, ostavila sam i zaboravila sve tajne. One male, one velike. Sve one tajne koje, ćutim.
Pod peskovitim dnom sad čučim i ćutim. Dan neki otvaram, dan bez imena, dan bez potrebe, dan… A sve da bih vreme zaustavila.

Ne ide mi ali svitac
i dalje svetli.

Nazad na vrh Ići dole
Mokily

Mokily

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Noć izgubljenog svica   Noć izgubljenog svica Icon_minitime20/5/2012, 10:14 pm

У ШТА СЕ ТАЧКА ПРЕТВАРА

Мој поглед прати тачку. Тачка стоји пред зидом, стоји непомично. Покушавам узалудно да је врховима прстију ухватим. Покушавам узалудно правац до ње да обликовано усмерим. Мало ми недостаје.
Тек на почетак станем, помери се у зид дубље и врати ме изобличену на крај, на почетак, на све оно што нисам.
Померање тачке боли мене!

Nazad na vrh Ići dole
Mokily

Mokily

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Noć izgubljenog svica   Noć izgubljenog svica Icon_minitime21/10/2012, 7:46 pm

OČI

Loše je vreme. Užarene strele probijaju zemlju. Juče je probodeno levo, danas desno. Sutra se nije pobunilo. Ali juče i danas probadaju sutra. Ubodi nisu veliki. I zemlja nije velika. Sve je malo. Na mestu malih uboda , nastaju mali rezovi. Rezovi ne bole. Ne krvare. Rezovi u jamama žive.
Beskonačne sive jame. Iz jama sija bleda sluz. Iz pojedinačnih jama iskaču pojedinačni kolutovi. Kotrljaju se. Dotakli su vlažno tlo. Bolesni su. Ne plaču. Kolutovi skakuću. Traže mesto odakle su iznikli. Kolutovi žele nazad. Skakuću. Ne vide.
Počinje pesak umesto kiše da pada. Sutra je promenilo vreme. Skupilo je juče, zagrlilo danas. Kolutovi se vraćaju u probodenu zemlju. Nestalo je konca za zašivanje. Iako nije bio bitan. Od njega ništa nije zavisilo.
U presudnom smrtnom trenu i sa leve i sa desne strane, nestaju žive jame iz lošeg vremena.

Nazad na vrh Ići dole
Mokily

Mokily

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Noć izgubljenog svica   Noć izgubljenog svica Icon_minitime21/10/2012, 7:46 pm

PUSTOLOVINА ZALUTALIH PROLAZNIKA I ZALEĐENIH KROKODILA

Ovo je priča o putovanjima zalutalih prolaznika, potopljenih u močvarama, što su mislili da sreću su pronašli na mekanim pokrivačima mahovine i u san lako uplovili. Niko ih ne dira.
Ovo je priča o toplim kapima koje su zaledile krokodile, u onim trenucima kad se mesec snebivao da nad ogledalom skine šešir i uz duboki naklon srebrni odsjaj za ples zamoli. A krokodili su u čudu ostali i ništa nisu jeli. Plovili su daleko, duboko. Zaleđeni krokodili od umora zaspali, nisu se bunili.

Sad i prolaznici i krokodili zaustavljeni, u priči zaglavljeni, ćute.

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Noć izgubljenog svica   Noć izgubljenog svica Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Noć izgubljenog svica
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
LJUBAV, SMRT I SNOVI :: Naša autorska dela- piše se i čita u temama ispod naslovne :: Proza-
Skoči na: