| жена од камен | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
toni
Broj poruka : 23 Godina : 54 Location : prilep - makedonija Humor : u malom pakovanju t.e prikriveno Datum upisa : 09.04.2011
| Naslov: кратка творба 12/4/2011, 11:24 pm | |
| сукниче кратко радоста ја делиме ветерот и јас | |
|
| |
toni
Broj poruka : 23 Godina : 54 Location : prilep - makedonija Humor : u malom pakovanju t.e prikriveno Datum upisa : 09.04.2011
| Naslov: жена од камен 13/4/2011, 8:30 pm | |
| Во сонот со мене сјае и гори страшно ме мори ми дише низ пори со поглед ме кори ме буди во зори жената од камен што копнеж ме стори | |
|
| |
toni
| Naslov: МОЛИТВА 13/4/2011, 9:10 pm | |
| Ме молиш да не те молам оти од премногу молење молитва ќе се сторам која што ти ќе си ја повторуваш некогаш некого кога ќе го молиш. | |
|
| |
toni
| Naslov: реакција 14/4/2011, 10:47 pm | |
| РЕАКЦИЈА Што ли би се случило каква ли реакција кога барем солзите за миг би ни се споиле би експлодирала ли осамата во нас
ГРЕВ Ако љубовта е грев би сакал вечно твој грешник да бидам
ЉУБОВ Еднаш летав сега паѓам но во себе не чувствувам страв оти висините ги сетив и ако не биле за мене наменети | |
|
| |
Masada Administrator
Broj poruka : 9712 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Re: жена од камен 16/4/2011, 10:23 pm | |
| Кратко али речено све ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
|
| |
toni
| Naslov: Време 17/4/2011, 7:53 pm | |
| Се множат снобови на порокот робови во блудот богови поети со рогови расправии без основи животи од сонови музики без тонови добивки без влогови порази во слогови а насекаде гробови | |
|
| |
toni
| Naslov: медуза 18/4/2011, 5:56 pm | |
| Што повеќе молев кон ситнежот кобев, мислев центар на светот е окото низ денот а јас во него глотка проколната сум бил. Па немоќно запрев под петици се сокрив и зедов да течам во мастилна низа при неизбег од болот и тргнав да растам во сенка на ноќта, до она место каде никој не ќе може ни поглед да прати да не би и тој да се претопи во камен | |
|
| |
Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: жена од камен 18/4/2011, 6:13 pm | |
| Lepo Toni....pitko i nežno... | |
|
| |
toni
| Naslov: жена од камен - насмевка 19/4/2011, 8:50 pm | |
| Насмевката беше доволна за да не те разберам кога си одеше а велеше мев разбираш но сепак и јас се насмеав за да не ме разбереш.
Си одев си одев и веќе знаев најмногу болат зборовите љубовни што не ги кажав | |
|
| |
toni
| Naslov: Болка 20/4/2011, 8:43 pm | |
| Се придвижуваш во пламенот на секој новороден бодеж Твоето добра вечер добива призвук на милостина и скоро нечујно а премногу видливо ги крши катинарите на реалноста од чии одеци повторно детето во мене се раѓа Тогаш посакувам со ноќта да исчезнам да не те преплашам со мојата малигно појавена желба - да заплачам | |
|
| |
toni
| Naslov: ROBOVANJE 21/4/2011, 7:30 pm | |
| Pokushacu na srpskom jeziku
hhh Samo zbog lepote proshlih uspomena josh uvek ne vidim kolicu s bebetom koja ide ispred tebe
Nesanica saat je zamro usred ponochi strelice su se poklopile, shta to toliko lepo sanjash tamo nekud daleko pod vechitom bdenjom moje iskonske nemoguche ljubavi
hhh Tugo moja ti si vecha od svih stolecha koja che te u buduchnost nositi zato shto ni jedno neche mochi znati kolika je bol bila ona | |
|
| |
Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: жена од камен 21/4/2011, 7:35 pm | |
| | |
|
| |
toni
| |
| |
toni
| Naslov: Ikona 24/4/2011, 7:35 pm | |
| Ikona Dugokosa devojko ispod ikone verno sto klecis pomeri se malo drhte mi ruke pa ne mogu gresan ja da upalim svecu za srecu ponizno slab pored oreola iznad glave tvoje koji stoi
Na kraju Stavila si svoj potpis na moju molbu za bol i zadnji pokidani san odbacila si kroz tragove noci. Ja sam se pretopio u stihovima kome si se ti odusevljavala i oboio sam te svetlosivo u patnji zbog tvog prezrivog poja u zenicama. Sada sam stao na pola koplja od realnosti na kolenima ispred tvoje misli ne bi li me bar blagoslovila sa suzom ironije | |
|
| |
toni
| Naslov: Nada 27/4/2011, 9:29 pm | |
| Dok dubim u sebi osecam tvoji glasnik detlic kako me sa odmerenim ritmom pozdravlja U nemogucnosti da mu dam odgovor u njegovom pogledu tonem i milosti trazim jos koji god da mi ostavi da mogu bar u oblacima pospavati | |
|
| |
toni
| Naslov: vo vecnosta 28/4/2011, 11:15 pm | |
| Vo vecnosta Daleku od site ljubuvanja so nasite odminati snovidenija vo srcevinata na iznenaduvacki pripisanata sovrseno tazna realnost trgnuvame niz nejasniot raspored vo lavirintot kon cvetovite koi sigurno ke se pojavat ako veruvame vo vecnosta | |
|
| |
toni
| Naslov: ТАГА 30/4/2011, 10:54 pm | |
| ТАГА ТОЛКУ ЛИ Е СУРОВ СВЕТОТ ВО КОЈ ШТО ТАЛКААТ НАШИТЕ МИСЛИ А КОЛКУ МАЛКУ МУ ТРЕБА НА МОЕТО ВРЗАНО КУЧЕ ВЕСЕЛО ДА ПОТСКОКНУВА И ДА СИ ПОИГРУВА
СПОРЕДНИОТ СИ ПОИГРУВАМ ЦРТАМ ИЛУЗИИ ГЛУМАМ СОНЧОГЛЕДИ ЧИТАМ КНИГИ СО ПОСАКУВАН КРАЈ ГИ ВОСПЕВАМ АКТЕРИТЕ ВЕСЕЛИОТ МЕ ХРАБРИ МАЛЕРОЗНИОТ МЕ ПОДУЧУВА МИСТЕРИОЗНИОТ МЕ ИСПИТУВА СТРАШЛИВИОТ МЕ БУНТУВА А ОНОЈ ПОСЛЕДНИОТ - СПОРЕДНИОТ СИ ПОИГРУВА СО МОИТЕ РАЗМИСЛУВАЊА И МЕ ОСТАВА БЕЗ ТЕКСТ | |
|
| |
toni
| Naslov: жена од камен 1/5/2011, 9:02 pm | |
| МОЕТО ОГЛЕДАЛО Утрово во огледалото те видов тебе место себе си Дали тоа моите очи се беа одвикнале од остатокот на светот дали штотуку одминатиот сон ми се потсмеваше на воздишките или пак ти и него си го маѓепсала
ОДЉУБУВАЊЕ Дрвото што со тивок писок се скрши падна пред нозете мои Клекнав крај него да му ги избројам годовите а таму немаше ништо, сал едно срце во средина кое одамна чекало да поддувне ветрот
ЧЕКОРИ Кога доаѓаш не чекори толку тивко си го слушам срцево како страда | |
|
| |
toni
| Naslov: жена од камен 3/5/2011, 5:43 pm | |
| ТВОЈ СУМ Твој сум Ти не знаеш но твој сум така знаците ми велат никоја не ќе ме украде Прости ми што и таа не ќе знае оти твој сум Само времето ќе ме разбере за овој живот ТВОЈ СУМ. | |
|
| |
toni
| Naslov: жена од камен 5/5/2011, 10:07 pm | |
| РЕАЛНОСТ Да ниси била ти ова реалност можда бих те и измислио без пардон самозалаживању, сада кад те је веч Бог измислио самозалаживање нек остане као успомена моје љубави
ЧАША Кад се чаша ломи дели се на пет на десет на хилјаду комада, кад се човек ломи остаје сам | |
|
| |
toni
| Naslov: PEPERUTKI 8/5/2011, 10:55 pm | |
| PEPERUTKI Samo ocite na majka mi seuste go gledaat ona malecko detence zaitano po peperutki niz livadite. Zaradi pocit kon nea i vo ovie migovi me gree nadezta kako malo dete da trcam niz zivotot | |
|
| |
toni
| Naslov: zena od kamen 19/5/2011, 8:55 pm | |
| Нов живот Отворајќи го албумот прелистувам мигови и оформувам нов живот високо над земјата, му се ѕверам на ликот во очите и попуштам под притисокот Некоја одамна заборавена искра кружи низ собата
ПРОСТИ МИ Прости ми што толку многу те повредив со својата дрскост на обичен човек јас само онака наивно се обидов да ти понудам љубов | |
|
| |
toni
| Naslov: zena od kamen 19/5/2011, 8:55 pm | |
| Нов живот Отворајќи го албумот прелистувам мигови и оформувам нов живот високо над земјата, му се ѕверам на ликот во очите и попуштам под притисокот Некоја одамна заборавена искра кружи низ собата
ПРОСТИ МИ Прости ми што толку многу те повредив со својата дрскост на обичен човек јас само онака наивно се обидов да ти понудам љубов | |
|
| |
toni
| Naslov: zena od kamen 19/5/2011, 9:04 pm | |
| НОВ ЖИВОТ Отворајќи го албумот прелистувам мигови и оформувам еден нов живот високо над земјата му се ѕверам на ликот во очите и попуштам под притисокот Некоја одамна заборавена искра кружи низ собата
|
| |
toni
| Naslov: zena od kamen 30/5/2011, 7:27 pm | |
| На добрих мојих поета Знам да си се ти родила као последица добрих манира мојих поета и од навику паганина у мени идоле да правим од лепих болова Знам да чеш и далје са стиховима расти посејане од твој санјиви поглед а ја нечу приметити када чеш порасти за неколико светова више од успомена па ме нечеш препознати и својим чекорима И знам да чеш у мигу вечности само причину за вознес чеш остати добрих мојих поета | |
|
| |
toni
| Naslov: zena od kamen 30/5/2011, 7:28 pm | |
| На добрих мојих поета Знам да си се ти родила као последица добрих манира мојих поета и од навику паганина у мени идоле да правим од лепих болова Знам да чеш и далје са стиховима расти посејане од твој санјиви поглед а ја нечу приметити када чеш порасти за неколико светова више од успомена па ме нечеш препознати и својим чекорима И знам да чеш у мигу вечности само причину за вознес остати добрих мојих поета | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: жена од камен | |
| |
|
| |
| жена од камен | |
|