Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
LJUBAV, SMRT I SNOVI
Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta.
Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte.
Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo.
Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma !
Broj poruka : 1373 Godina : 69 Location : Beograd Humor : može biti... Datum upisa : 09.04.2010
Naslov: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 6:50 pm
Vi moćni ljudi,bogovi rata....
Dajte,majci da čuje plač novorođenčeta, novorođenom da oseti sigurnost majčinih grudi, da odživi u svetu između dve bradavice, snagu da upije za puzanje.
Dajte,puzajućem da ustane,nesigurnom da se pusti korak prvi da napravi,koraku da postane hod, prohodalom da se raduje,hodu da potrči, radosti da potraje.
Dajte,dete da postane,reč da mu se otme, igrom da se zanese,cvet da ubere majci, prvi sneg da ga obraduje,niz breg da se spusti, slovo da nauči,reč da sriče ime da napiše.
Dajte,bajku prvu da pročita,školarac da postane, znanju da se veseli,školu da izuči, devojčici da se zadevojči,momku da se zamomči, ljubav da sretne,strast da oseti novi život da začne.
vučko
Broj poruka : 1373 Godina : 69 Location : Beograd Humor : može biti... Datum upisa : 09.04.2010
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 6:53 pm
OTVORI OČI MAJČICE (Majci Zemlji)
Pogledaj svoju decu
Kose počupane od očaja, očiju krvavih od negledanja, ušiju punih smole,od neslušanja, usta zanemelih od ćutanja, zuba polomljenih od režanja
Osećaš li zadah smrti, što širi se iz usta strvinara?
Vidiš li majčice?
Vratove modre od gušanja, leđa grbava od tereta, ruke sasušene od davljenja, prste zgrčene od bola, nokte iskidane od grebanja.
Osećaš li hladno sečivo dželata nad svojim vratom?
Prepoznaješ li svoju decu?
sterilnu od nevoljenja, nogu klecavih od nemoći, tabana krvavih od beženja, nad provalijom lešinara nagnutu. PREPOZNAJEŠ LI SEBE ROĐENA!!!!
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 6:59 pm
Ja sam svetionik bez svetla na uzvišenju nekog kamenitog ostrva. Nailaze brodovi i ja vičem glasom bez glasa, da ih upozorim,ali Ja sam svetionik bez svetla, koji nemoćno gleda kako se lome njihovi pramci o kamenitu obalu, kako pucaju njihove čelične utrobe i nestaju u dubini okeana, kao da nikada postojali nisu. Plačom bez suza ih ispraćam,jer Ja sam svetionik bez svetla, bez svrhe postojanja, besmisao u besmislu, prazna ljuštura na uzvišenju ovoga života.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 7:03 pm
Čuje se zaglušujuća buka topot nadolazeće veličine. Sevaju munje, razlamaju gromovi, ptice u jatima uzleću. Životinje bezglavo trče, jurcaju na sve strane, dok obični smrtnici zagledani u visine, sa strepnjom i strahom iščekuju njegovu pojavu. I prikazuju se reči,stihovi njegovi, u svoj punoći,u savršenom sjaju. Padaju ničice pred svom lepotom, do srca zemlje se klanjaju, tom,pisane reči,VELIKANU.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 7:05 pm
Ja sam vuk samotnjak daleko od svog čopora, od svoje vrste. Pojavljujem se sa Mesecom na nekom uzvišenju stojim i pevam pesmu usamljenika.
Urlam....zavijam ledim krv u žilama, tek običnih smrtnika. Dozivam svoju vrstu pravu, sabraću u samoći čekam odgovor koga nema ne znam da li ću moći, još jednu noć...jedan vapaj...
Ja sam vuk samotnjak umoran, na kraju puta. Sve u meni, žudi da se preda. Umirem sam, napuštam ovaj svet bez smisla,bez logike bez stida i bez reda.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 7:07 pm
krenuh putem onog, koji je došao pre mene. Poslušah njegove reči, posegoh za mačem istine. Naoštrih svoje stihove, svoje otupele reči, obukoh odoru ratnika, opasah mač pravedni i istupih na bojno polje naspram gluposti, ljudskih laži i smrada njihove truleži. U ime svih, obespravljenih,očajnih oslepelih od licemerja, od bezočnosti ljudske. Isukah mač pravedni, zaleteh se u srce bojnog polja. Počeh da sečem levo i desno, da zarivam mač u njihova hladna srca, u njihove nepostojeće duše. Ponestaje mi snage, a njih je sve više, ne posustajem, gazim preko leševa bezvrednih hoću da ih zgromim, rušim još jedan talas u prašinu, ali njih je sve više za dah se borim, posrćem,padam,krvarim i pljujem svoj krvavi usklik u njihova besprizorna lica, mač mi ispada iz nemoćnih ruku zubima kidam njihove zadrigle vratove, rukama im čupam srca noktima režem ta bezlična bića, ali njih je sve više....
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 7:10 pm
Njima, Što leševima tuđe dece hrane svoje bolesne sujete
Pljuni,bre,Milutine
Sjaj nebeske Srbije lepotu uzdizanja na Nebo, sa vrha krvavog kolca, ispod sablje sina janjičara, sa oštrice dželatove sekire.
Pljuni,bre, za sve one
što se uzdigoše ispod malja, sa teškim sečivom u leđima, nožem u grlu sa omčom oko vrata, šrapnelom u glavi.
Pljuni,bre,Milutine
pravo u usta prljava, svoj krvavi krik:
"Dosta bre,stvinari uzdignite se sami!!!"
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 7:12 pm
MISLIM,DAKLE POSTOJIM"
Pkušah da poletim sasekoše mi krila. Pokušah da hodam izlomiše mi noge. Pokušah da puzim prikovaše me za zemlju. Pokušah da se pobunim iščupaše mi jezik. Ali,zaboraviše misao da mi uzmu!
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 7:14 pm
Hodam kroz džunglu ljudskog bezumlja Sečem mačetom šiblje, trnje,taj ljudski korov. Gazim po tom glibu, mrvim pod sobom beskičmenjake, te podanike ljudske gluposti. Probijam se, ka mogućoj svetlosti ljudskog razuma da u njoj sperem sav ovaj trulež, ljudskog bezumlja.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 7:16 pm
Ne pristajem na vaše laži, ne želim da me primitivci, uče lepom ponašanju. Neću da mi vašim račvastim jezicima, držite lekcije o moralu. Ne dozvoljavam da mi budale prosipaju pamet. Ne padam na vaše lažne suze, ne mogu vas podneti, u svojoj blizini. Toliko ste mi strani, toliko tuđi u svojoj nadmenosti, koja je utemeljena na vašoj gluposti, da mi se gadi sama pomisao da isti vazduh udišemo, po istoj zemlji hodamo, vi koji sebe nazivate vođama nacija... liderima... Marš!Ne dirajte me svojim prljavim, u krvi ogrezlim rukama. Ne ulazite u moj svet, ne prelazite granicu, uništiću vas plamenom istine!!!!!
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 7:18 pm
ODOH I JA
Uskoro me neće biti, ali ne marim za to Odlazim u bolji svet, napuštam ovozemaljsko zlo.
Molim vas,ne plačite zamnom jer ja idem sa radošću u neko lepše sutra, obasjan Božijom svetlošću.
Ispratite me sa osmehom, zaboravite ne tugu. Hrlim u susret svojim precima, svojoj prvoj ljubavi,najboljem drugu.
Pevajte,samo pevajte neka se daleko pesma čuje, jer ovaj čovek koji vas voli u zagrljaj Božije ljubavi putuje.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 7:20 pm
Zamnom.... Vi obespravljeni,otuđeni,usamljeni Vi beskućnici,prosjaci i nesrećnici.
Ne bojte se.... Ja nosim oluju sa sobom, na jeziku mi reči pune strelica oštrih, u svakoj ruci pero na vrhu zašiljeno, u konačni okršaj pođimo, u obračun sa ljudskim zlom.
Podignite svoj glas.... Neka vam ruka bude mirna,misao čvrsta gađajte svojim okamenjenim rečima pravo u glavu čudovišta,u ta krezuba usta. Srca hladna smrskajte, tim ljudskim avetima.
Hrabro samo,prijatelji moji Zgazimo korov,iz korena ga iščupajmo, spržimo taj otrov,tu mržnju u njima. A kad' dobijemo ovu bitku,s ponosom hodajmo uzdignute glave i radošću ispunjenim srcima.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 7:22 pm
Odakle ideš,Putniče sa ratničkom odorom na sebi, iz kakvog boja se vraćaš sa toliko teških rana, slomljenim kopljem u nemoćnoj ruci i mačem krvavim za pasom.
Odakle ideš,Ratniče sa tim ogromnim bolom u tebi, čije to račune plaćaš, zašto ti mozak kljuca vrana, na kakvoj si to goreo muci očima pričaj,kada ne možeš glasom.
KAŽI MI,PRAVEDNI VITEŽE za koga tako prkosno stojiš ti koji se smrti ne bojiš, koji u zubima nosiš dušu svoju, ti koji pade u krvavom boju KAKVA TO MRAČNA SILA,TEBE SAŽEŽE?????
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 7:24 pm
DOSTA!
Ne trabunjajte mi o nepravdi, vi koji svoj glas nikada niste digli. Ne pričajte mi o ljudskoj zlobi, vi koji pred njom ćutite. Neću da slušam o ljudskoj podlosti, od vas koji nož u leđima ne nosite. Neću da mi brblljate o istini, vi koji joj u oči ne smete pogledati. Ne krećite zamnom u borbu protiv zla, jer će se tu stvarna krv liti. Ne urlajte u prazno vaše borbene pokliče, kad ćete me sutra u toj borbi samog ostaviti.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 7:26 pm
Umoran sam....
Ne mogu više da rasipam reči koje mi se vraćaju kao bumerang prolazeći kroz prazne lobanje, odbijajau o otupele mozgove, razbijaju o zacementirane gluposti.
Tako sam umoran....
Ne mogu više da bijem tuđe bitke kad sam i svoju izgubio. Ubila me ljudska bezgranična mržnja, razbila u hiljade bespomoćnih parčića, ne mogu se sastaviti više.
Umoran sam....Strašno sam umoran....
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 7:28 pm
Posećuju me kosturi mojih predaka bole me njihove rane, dok pričaju svoje potresne priče kroz svoje šuplje lobanje.
Grle me njihove sasušene kosti, skoro da čujem kako plaču kakve su žrtve sve podnosili, u kojim bitkama za ovu zemlju, podmetali su svoju grbaču.
Kroz šuplj usta fijuče vetar kao da pitanje bez odgovora traži, zar smo za ovo padali na svaki metar, ovako vraćate nama koji stojimo na večnoj straži. Bez odgovora im prilazim,sa suzom u oku podižem svaku lobanju nežno, u hladno čelo je ljubim, dok se opraštam,krv mi se ledi u krvotoku, nestaju,odlaze bez pozdrava,zauvek ih gubim.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 7:30 pm
KOSOVKA DEVOJKA
Zalazi u polje,smrti prepuno gde leže mnogi pali junaci odakle dopiru ranjenh jauci dok im crni gavranovi rane klucaju.
Prilazi tim živim leševima,kleči nad njima, zaliva vodom bistrom ta skoro mrtva usta, suzom joj se zahvaljuju,poslednjim uzdahom oni koji su za slobodu život dali koji su umesto ropstva,časnu smrt izabrali.
I dok se njena zlatna kosa krvlju natapa, ljubi njihova čela i šapuće poslednju militvu: Primi ih,Svevišnji,u naručje svoje kao pravedne,slobodne ratnike kao uzvišenih ideala žrtve.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 7:32 pm
TVOJE IME JE HRABROST! ...za Besherat.....
Koračaš kroz život sa tolikim ranama, tako teškim udarcima koje ti je zadao. Koračaš kroz život sa svim tim gubicima, a toliko bola i tuge,taj život ti je naneo.
Koračaš sigurno,ponosno,uzdignute glave prepuna vedrine,vere u život,svetlošću zračiš. Kako da te stihovi zadivljenog pesnika ne slave, kad si nada svih nesrećnika,toliko za njih značiš.
Ti si svetionik,blještava svetlost što gori i pokazuje put svakom ko se sa očajem bori. Ti si nada u svakom smislu te čarobne reči, ljubavlju lečiš čak i ono što život ne moža da izleči.
Ti uništavaš beznađe,mrviš bol i tugu, nosiš sa sobom sunce i predivnu dugu. Ti drobiš ljudsku zlobu i odvratnu pakost, imaš snagu stotina ljubavi,TVOJE IME JE HRABROST.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 7:34 pm
ODA SMRTI
Čekam te...Nadam se...Molim te
Povedi me sa sobom moja draga, prevedi me preko tog čudesnog praga, tim slatkim poljupcem pokrij mi čelo dok me uvijaš svojim crnim velom.
Ti besmrtnosti u večnoj smrti
Ne želim da dišem ovim životom pokaži mi put popločan lepotom, i večni san što novim se životom zove, odvedi me u horizonte nove.
Ti Smrti u večnoj besmrtnosti
Čekam te...Nadam se...Volim te
Poslednja moja ljubavnice pokaži mi svoje sveto lice, prihvati ove ispružene ruke odvedi od ovozemaljske muke.
Prva i poslednja ljubavi...beskonačna radosti.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/5/2010, 7:36 pm
Oproštajna pesma
Zakoračio sam u još jedan mračan dan Izvan svakog smisla, potpuno bezvredan. Zgrčen u tami sopstvenih misli bezdušno sam Predugo živim u tom bezdanu svoga postojanja. Gadim se sebi u svakom danu prepunom bola Suze moje,moji verni pratioci u svakom besciljnom koraku. Držim rešenje u levoj ruci jedini izlaz Krećem na put ka mirnoj luci nalazim spas....
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 21/5/2010, 3:19 pm
Evo,stojim ovde,prkosno pred vama vi bedni crvi,ulizice i beskičmenjaci što ste se okružili vojskama i okitili titulama, vi jadni predstavnici ljudskog roda,tzv.intelektualci.
Ne nosim oružje sa sobom,sem svoje britke reči, njome ću vaše gnusne laži u koreni saseći. Ne vredi vam vaše pljuvanje,nit' lice što mi se beči. Vi ste utemeljivači svog zla,u lice ću vam reći.
Ne plaši me zveckanje oružja,niti pripremanje lomače, od svakog vašeg sečiva,plamena mržnje moje su reči jače. Ne možete me ubiti,nemate vi za mene ništa snažno, može me usmrtiti sopstvena reč,ne vaše svedočenje lažno.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 25/5/2010, 12:56 pm
Ljudska zloba,tihi ubica moje duše, uzrok mnogih neprospavanih noći, te crne zlokobne stene,što mi se na grudi ruše.
Borim se protiv nje,svom snagom svoje moći, nudim joj svu radost,dobrotu i ljudskost svu, preobratiti je želim i tako sebi pomoći.
Zloba me gleda sa prezirom,gadi se poklona mojih, i zabija još dublje,svoj otrovni nož u dušu moju, stavljajući me na dugačku listu svih žrtava svojih.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 29/5/2010, 9:36 am
...........MIZANTROP...........
Odlazim u samoću u svetu bez ljudi da živim hoću.
Muka mi je od njih od te prljave ćudi, ja zahtevam čistoću.
Ostavljam to stado, taj čopor što reži to oko zlurado.
Ja ne pripadam njima, nisam od te vrste ona me opšte ne zanima.
Ti bedni beskičmenjaci, obične kišne gliste jadnog života đaci.
Bežite od mene ne skrnavite moju čistotu aveti obezglavljene.
Hoću da uživam u samoći, prezirem vašu prostotu ne mogu,niti vam želim pomoći.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 29/5/2010, 7:39 pm
............Mizantrop II...........
Vi ljudi,bedni crvi sve u meni bi da vas smrvi.
Moja mržnja stalno jača, ona je vaša kazna,vaša lomača.
Tako ste mi daleki, tako strani mržnja će moja da vas sahrani.
Gde sada bežite života sužnji pobeći na možete mojoj mržnji.
Dok vi nestajete mržnja je još jača, sad moje biće račune plaća.
Život mi postaje sasvim prazan, nisam više toliko jak jer svoje mržnje plaćam danak.
I dok nestajem zarobljen mržnjom goreći u njenom plamenu, postajem pepeo i prah,gubim se u vremenu.
Poslednje oružje Mizantropa. "Pao je od sopstvenog oružja".
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 1/6/2010, 10:19 am
Stojim na raskršću nekom, i dok bi se dugi mučili kojim putem da krenu, ja nemam tu dilemu.
Ne biram svoje puteve oni biraju mene vode me kud' oni hoće u pravce željene.
Na svako raskšrće stižem,spreman potpuno nosim sve sa sobom za takvo iskušenje nužno.
Osmesi,zagrljaji,pesme, poneki uzdah,u oku sjaj, sve što me čini srećnim staje u taj zavežljaj.
Pozdravljam tužne,zamišljene delim sa njima sve što imam zaljubljene parove i usamljene sve dajem,ništa ne uzimam.
Kada ispraznim zavežljaj svoj put me već dalje povede, usput ga punim novim poklonima, spremam za sledeće pobede.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 1/6/2010, 3:15 pm
Volim te čoveče dragi, ti tako nesavršeno biće i kada su prema tebi blagi i kada rulja na tebe viče.
Volim te čoveče,baš takvog kada to nije baš popularno reći tako jadnog,ubogog,nesrećnog i kada blistaš u potpunoj sreći.
Verjem u tabe,u tvoje Božje obličje, u neko bolje za tebe sutra, i kada pokazuješ svoje ružno naličje, i kada si blistav ko sunčana jutra.
Verujem u tvoje bolje dane dok te se mnogi olako odriču, vidim pred tobom sutrašnjice slavne i kako ti ime sa ushićenjem kliču.
Ljubim te kao prijatelja,kao voljenu ženu tako beskrajno odanog,i tu dušu ranjenu. Ljubim te kao roditelja,kao drago dete ti savršeno biće ove divne planete.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/6/2010, 11:14 pm
Voleo bih da mogu ublažiti tvoju bol,
da imam tu čudesnu,isceliteljsku snagu, i oteram od tebe tu užasnu,tu zlu kob, odbijem demone od tebe,nek idu k vragu.
Ali znam koliko si puna Božje ljubavi, koliko dobre energije ima u tebi, siguran sam da će ta ljubav da te izbavi, ta snažna vera u život,koju nosiš u sebi.
Molim se da ostaneš u toj veri, hrabrošću svojom oteraš tugu da te nikada ne napusti,ne izneveri da ti donese novu svetlost,života dugu.
....Za BESHERAT.......
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/6/2010, 12:05 pm
.......Izdajnik.......
Noć je.Komanda pade: "Vučko na barikade!" Prikradam se kao mačka. Blizu sam.Skidam bombu sa opasača.
Već sam u podnožju bunkera, spreman da uništim neprijatelja. Da od njih napravim trag prašnjav, ali izdade me đubre...izdade me moj kašalj.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 21/6/2010, 2:38 pm
Bat klatna.Dželat mog života i moj verni prijatelj. Toliko puta mi se zario u grudi,toliko puta me teško ranio...a toliko puta me u život vratio. Kako da zaboravim?Kako da izbrišem sećanja,da ih nema više?Da prestanem da dišem? Kako da miris zaboravim što na nju podseća?Da ne čujem pesmu dok prolazim kraj nekog kafića?Kako da obuzdam srce kad neko uzvikne njeno ime,kad je prepoznam u očima,koje na njene liče,u osmehu što je nekada njoj pripadao? Bat klatna u sebi nosim.Pa,šta ako boli?Ako me bol na nju podseća?Ja živim od boli.U njoj i zbog nje postojim.Volim kad me boli.Tda sam siguran da sam voleo.Zato sam bat klatna o vrat okačio da me pdseća. Uz bol sam se rodio,uz bol ću i da skončam.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 21/6/2010, 10:31 pm
Još jednu noć provodim sa mojim dragim prijateljima bivšim pesnicima,lekarima,profesorima tu je i jedan filozof i ljubavnik jedan. Gledam njihova štrokava,izborana lica svako lice priča za sebe,nekada život vredan. I dok trepere zvuci violinskih žica, a vinjak ide u krug,otvaraju svoje duše i srca. Pesnik govori svoju poeziju o ljubavi filozof se velikim misliocima bavi, hirurg o nesrećnom drhtanju ruke ljubavnik o svom umeću priča, hvali svoje svetle trenutke, moj profesor iz srednje o pozivu predavača, a sve to prati zvuk violine,zvuk njenoga plača. Ispijamo još jednu flašu,gledam ta tužna lica dok se prisećaju i pričaju kako se raspadala porodica. Molim violinistu,mog prijatelja starog da svira tiho...tiše da ih jecaj njegove violine ne povredi,ne zaboli previše. Svetlost se već pomalja,umorni su ne mogu više, pozdravljam se sa njima dok im sa lica suze brišem. Uvlače se u kartonske kutije,pokrivaju starim novinama, pozivam mog prijatelja da krenamo,dugi su dani pred nama. Odlazimo niz ulicu,prati me nežni zvuk violine, plačemo moj prjatelj i ja,nad okrutnom igrom sudbine.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 29/6/2010, 12:49 pm
..........NE MOGU VAS PODNETI.........
Gledam te beskičmenjake,obične jadnike te oblike života i mržnje verne podanike. Pod sobom ih vidim,oprezan sam,pazim da u taj glib,tu zaraznu bolest ne ugazim.
Muka mi je od tog bednog,ništavnog soja gadi se sve u meni,sva unutrašnjost moja. Ne mogu da podnesem te puzajuće oblike, niti da slušam njihove bedne,zlobne krike.
Neka nestanu u toj,njihovog života kaljuzi neka se udave u svojoj mržnji,toj zlobnoj sluzi. Neka odnesu sa sobom tu odvratnu,bolesnu sujetu neću da ih ima,neću da postoje na ovom svetu.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 15/7/2010, 11:18 am
..............ZAŠTO?................
Zašto me teraš da živim, u ovom svetu bez sjaja? Ne daš da odem,dušu da smirim, daleko...daleko od ovog očaja!
Zašto me ne pustiš da umrem, od ovog bezumlja pobegnem da ne živim u ovom paklu, ne hodam bos po staklu?
Oh,Bože,što me pri rađanju ne uze, da ne vidim sve ove dečije suze, ne gledam majke uplakane? Uzmi me pre nego zora svane!
Ne mogu da podnesem te ubice, tu mržnju kojom su prekrili lice! Kako da živim ovako nemoćan uz te zločince,taj soj bezočan?
Zašto me još držiš u životu, bez prava na radost,na lepotu? Šta ti znači ovaj moj život uvijen u tamu,bez prava na svetlost?
Uzmi me,na smetlištu me ostavi da mi telo unište lešinari, nikakav trag da ne ostane zamnom da sam postojao,hodao ovom Zemljom!!!
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 23/7/2010, 1:57 pm
.................MOJ PUT.................
Još jednu tamnu noć punu očaja guram u tamnicu moje duše, dok se rađa novi dan bez značaja a krhotine moga srca se ruše.
Očima bez unutrašnjeg vida ravnodušno posmatram kako protiče, iz ovog sveta bez stida kako mi život lagano ističe.
Čekam poslednju kap da padne da se iz mene otrgne i obruši, oslobodim se ove ljušture jadne dok mi se telo bespomoćno ruši.
Čujem poslednji udarac mog života kako odzvanja o beogradski pločnik, kako sa njim nestaje sva grozota i vidim kako se otvara put nebeski.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 23/7/2010, 3:14 pm
...........DUG PREDAKA...........
Šta tražim ja u ovom svetu koji uopšte ne razumem? Otkud u ovog života letu kad' leteti ne umem?
Šta bih mogao sročiti,reći ovim jezikom nemuštim? O ljubavi....možda o sreći kad' nemam glasa,da ga pustim!
Ko me baci u ovu rupu obezglavljenih i ludih? Otkud ja u ovom skupu i kako se tu probudih?
Ko me je na ovaj svet doneo, ostavio u ovom košmaru i što me odmah ne pretvori u pepeo, da se ne patim u ovom životnom daru?
Zašto me baš ovakvog stvori nečija moćna,bezdušna ruka? Sve u meni protiv života govori, i sve je u njemu patnja i muka!
Zašto se pojavih ovako nakaradan, ko je to mojim životom zadužio, ovakvu sudbinu,ovaj greh gadan, da bih ga za nekoga odužio?
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 24/7/2010, 3:34 pm
Istrčava iz šume sav zadihan, juri pored bistre reke gde ga čeka cvet neubran njegov miris,njegove latice meke.
Ugleda ga palog na list jedan, sasušen,već starac,a tako mlad. Leže kraj njega potpuno skrhan šakom mu pravi hlad.
A bio mu je poslednja nada, nije stigao,izneverio ga. Plače i kune sebe sada Proklet bio od ljudi i od Boga!
A samo ga je trebao rosom umiti, pričati mu o lepoti njegove vrste, uzdrhtalu stabljiku mu smiriti preko latica prevući nežno prste.
Sada mu kopa grob maleni, a sve u njemu hoće da krikne diže ka nebu krst pozlaćeni. Viče-Bože,učini da opet nikne.
Tea
Broj poruka : 3247 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 24/7/2010, 4:03 pm
Predivna pesma, vucko , lagan ritam sva je nekako legla kako treba, bravo.
____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 1/8/2010, 5:48 pm
............Zemljo moja...........
Zemljo moja,majko mila zar nisi predugo maćeha bila, nije li dosta ognja i mača zar se ne nasluša dovoljno plača?
Zemljo moja,gde da osvanem a da na kost predaka ne stanem, u koju to kuću da pogledam a da crni barjak na njoj ne ugledam?
Zemljo moja,kuda da putujem a da lelek žalosne majke ne čujem, preko kojeg da pređem polja a da nije mesto užasnog pokolja?
Zemljo moja prepuna reka kojom to nije krvca tekla, s kojeg to da se napijem izvora, a da ne ističe iz nekog kostura?
Zemljo moja prepuna cveća izniklog iz svih naši nesreća, koji od njih da pomirišem a da prah predaka ne udišem?
Zemljo moja prepuna ptica svaka ti stopa dečija grobnica, moja voljena,moja mila zar se nisi dovoljno krvi napila?
Zemljo moja tako predivna zašto si na svoje rođene kivna? Zemljo moja,krvava bajko Kada ćeš zavoleti svoju decu Majko?
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 24/8/2010, 2:24 pm
............Možda ove noći...........
Noć bez zvuka...bez reči, bolna tišina razum mi muti ne čuju se zrikavci,vetar ne ječi, misao nadolazi k'o da nešto sluti.
Glasovi u glavi mi nešto govore nabacani samo pa ih ne razumem, šta mi to poručuju,o čemu zbore ne mogu da ih povežem,ili ne umem.
Srce udara ludački,hoće da se oslobodi ovog izmučenog tela,ovog tereta u meni, pokušavam da shvatim misao što se rodi, o smrti i ljubavi...o muškarcu i ženi.
Noć tako mračna...kao moja duša moje mračne misli,glasovi unutrašnji, da li neko čuje,da l' ih ona sluša, te glasove,te misli lude,nesvakidašnje.
Hoću da se oslobodim crnih misli urlikom izbacim glasove iz glave, vratim se iz razvalina mojih posrnulih na puteve normalne,na staze prave.
Krikom teško ranjne zveri razbijam tišinu u parčiće, kuljaju krici,jer ove večeri želim da budem normalno biće.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 5/10/2010, 1:39 pm
...........SLUTIM...........
Ovaj jesenji dan, oblačni opet budi moje misli crne i vidim onaj ponor mračni, plašim se, opet ću da posrnem.
Nestaće osmeh na mom licu neću se ničemu više radovati, iznova zagledan u jednu tačkicu u ludilo ću da se sunovratim.
Čovek bez želja, htenja i volje ljuštura,ostatak bića ljudskog, duša mi vrišti hoće napolje iz tog oblika života mrskog.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 7/10/2010, 11:13 am
Možda bi bilo lepo umreti danas i u smrti naći željeni smisao, u pepelu i prahu iščeprkati spas izbrisati na život svaku pomisao.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 4:43 pm
Mi, mali ljudi greškom rođeni toliko u ovom Svetu nebitni, svojim jadnim željama vođeni u svojim osećanjima tako sitni.
Mi, što prljamo uzvišene umove svojim rođenjem i postojanjem, zakoračismo na njihove drumove sa svojim niskim,pučkim osećanjem.
Mi, što za bol i tugu ne znamo niti šta je to ljubav i sreća, ne možemo da se obuzdamo, pišemo, i to je naš greh, naša nesreća.
Mi, mali ljudi, prljavog semena potomci klošari bedni, ovog života dronjci.
midjika
Broj poruka : 1169 Godina : 49 Location : Beograd Humor : pa nije bas cunami, ali ima ga:) Datum upisa : 04.03.2010
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 4:56 pm
PiPi
Broj poruka : 322 Datum upisa : 18.09.2010
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 5:13 pm
A baš te ide ovakva tema...svaka čast... Osmijeh ti ostavljam...do neke nove pjesme...PiPi
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 5:20 pm
Bogami ako ovako nastavimo izrodiće se tu još podosta pesama. Priznati moram da Vi to radite mnogo bolje. Imajući u vidu da su vas neki od članova sa ovog foruma inspirisali da napišete nekoliko zaista odličnih pesama,a među njima i moja malenkost,očekujem da će deo prihoda od sledeće Vaše zbirke, u koju će nedvojbeno biti uvrštene i te pesme biti prosleđan na račun ovoga foruma. Pozdrav od Vučka.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 5:25 pm
Zahvaljujem se sa malim zakašnjenjem, iako pomalo sumnjam da je Vaša pohvala bila sarkastična.Bez obzira,hala lepo.
PiPi
Broj poruka : 322 Datum upisa : 18.09.2010
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 6:04 pm
Varaš se, posljednje dvije pjesme mi se sviđaju( ne samo te dvije), ne radi teme, tema je žalosna i bjedna, jednostavno dobro napisano... Posebno izdvajam prvu strofu...
Mi, mali ljudi greškom rođeni toliko u ovom Svetu nebitni, svojim jadnim željama vođeni u svojim osećanjima tako sitni.
Osmijeh ti ostavljam... P.S. dobra pjesma je uvijek i dobra inspiracija...
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 6:09 pm
Slažem se sa Vama da je tema žalosna i bedna, stoga se nisam ni upuštao u polemiku,a iskreno ne volim na takav način da razgovaram,ni na forumu niti u životu.Ono sa Miđikom je bila samo impulsivna reakcija,jer je poznajem zaista dobro.No,ne bih o tome. Vi ste me oduševili jednim svojim džentlmenskim gestom i to je za mene sasvim dovoljno. Zahvaljujem se se na pohvali,no možemo pokušati nastaviti u tom stilu ne obazirući se na temu.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 6:13 pm
Ne bih želeo da pametujem,ali morate priznati da ste i sami doprineli započinjanje spomenute teme,bez obzira na Vaše namere.Ispravite me ako grešim.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 6:46 pm
,,,..........BUĐENJE............
Probudih se u toru jednom, u moga života okruženju, pitam se, šta će meni bednom da pišem o sebi i svom htenju.
Ko meni,običnom pastiru da imam misao dopušta, i sve te nemušte reči što naviru ko to kroz moja usta,moje ruke pušta.
Umesto da u tom blatu nestanem u toj prljavštini svoga postojanja, ja moram da pišem, pesnik da postanem bez trunke savesti, bez traga kajanja.
Možda to i nisu moje pesme i ja ih prazirem celim bićem, ko mi to dopušta, a u stvari ne sme dozvoliti da ih ovaj pastir tek, sriče.
vučko
Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 9:42 pm
Reči ne mogu zaustaviti kada iz moga srca krenu, boli teške ne mogu sakriti da ih nema,u meni da svenu.
Kuljaju iz svih mojih pora iz svakog dela bića moga, poput besne rulje, tog čopora nesvestan zašto pišem i za koga.
Da nije tako i ja bih svenuo zajedno sa svojom tugom, i zato sam ih u pesme odenuo potpuno nevičan stilu drugom.
Delim ih sa ljudima sličnim meni koji su bolom i tugom ispunjeni.