LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Moje misli kroz poeziju.... | |
|
+7ladykatarina meseceva rosa ^ljubicastonebo^ PiPi midjika Tea vučko 11 posters | |
Autor | Poruka |
---|
vučko
Broj poruka : 1373 Godina : 69 Location : Beograd Humor : može biti... Datum upisa : 09.04.2010
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 11:19 pm | |
| Svestan da sa gospodinom zborim istinskim umetnikom pisane reči, želim da dostojnim sonetom odgovorim dok moj stih pred Vašim kleči.
Ne znam da li sam toga dostojan pa sa mnom delite stihove i rime, al' ja ću k'o pesnik pristojan popiti jednu u Vaše ime.
Naša sudba je možda slična dok razlivamo bol kroz pesme, nimalo laka,još manje obična toliko teška,toliko potresna.
Zahvalnost Vam šaljem za sve rime svaku strofu i predivnu pesmu i što ste me učinili ponosnim time.
| |
| | | PiPi
Broj poruka : 322 Datum upisa : 18.09.2010
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 11:27 pm | |
| Zahvalu šaljem evo s nekoliko rijeći, a čim uzmognem napisat ću sonet o toj sreći!
Osmijeh ti ostavljam...PiPi | |
| | | vučko
Broj poruka : 1373 Godina : 69 Location : Beograd Humor : može biti... Datum upisa : 09.04.2010
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 11:32 pm | |
| Biće mi drago.Ne zamerite što ovako euforično pišem,ali ta luda inspiracija.... | |
| | | Tea
Broj poruka : 3247 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 11:42 pm | |
| Ovo je stvarno predivno, sa nestrpljenjem cekam nastavak. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 11:49 pm | |
| Iskreno se nadam da ćemo,pre svega ja, uspeti da istrajemo u svojoj nameri da na neki drugi način razmenimo svoje emocije, pa i viđenje poezije...kroz pesme.Hvala Tea! Nadam se da i PiPi deli moje mišljenje. | |
| | | midjika
Broj poruka : 1169 Godina : 49 Location : Beograd Humor : pa nije bas cunami, ali ima ga:) Datum upisa : 04.03.2010
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 11:53 pm | |
| Mislim da ce ovo biti divan dzentlmentski poetski duel ...valjda sam dobro srocila... Nisam ni sumnjala Vucko | |
| | | Tea
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 11:56 pm | |
| Samo naostrite pera, tebi je izgleda trebao neko ovako, znam da si lepo pisao i do sada i to sam ti vec rekla ali tek sada dolazi do izrazaja ona tvoja zestina i ostroumnost, jako mi se dopada, bice to duel godine ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 8/10/2010, 11:59 pm | |
| Iskreno rečeno,sumnjam da sam ja dostojan ovakvog duela(iako ga ne bih nazvao tako). Više to vidim kao odnos učitelja(PiPi) i đaka(moje malenkosti) koji pokušava nešto da nauči. | |
| | | Tea
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 9/10/2010, 12:07 am | |
| Ja delim midjikino misljenje, da ce to ipak biti jedan divan dzentlmenski poetski duel. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 9/10/2010, 8:22 am | |
| ..............ODGOVOR.............
Svaka Vaša strofa, lepotom prošarana misao svaka od zlata vrednija, k'o Božijom rukom da je ispisana za srce prianja i duši prija.
Dozvolite učeniku, duši smernoj da se jednim dubokim naklonom i jednoj suzi sasvim nenamernoj, zahvali, zadivljen Vašim poklonom.
Ja nemam snagu da dosežem vrhove, odveć leta na plećima nosim, to je zadatak za snažne i mlade umove.
Hvala Vam što mi približiste lepotu soneta otvoriste oči za nove svetove, pozdrav Vam šaljem do novog pesničkog leta.
| |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 10/10/2010, 12:17 am | |
| ...........PEDESET I NEKA.......
Voleo bih pevati lepotom soneta i ljupkom milinom što u sebi nosi, da opija mirisom najlepšg cveta starac ovaj sedi njim' da se ponosi.
Voleo bih da je moja umorna duša sposobna učiti te predivne rime, pisati da smogne, a ne da ih sluša pa da više nema žaliti za čime.
Strpljenja imam, godine mi zbore al' za krvav boj nema u me' snage, to drhtave ruke tugom govore.
| |
| | | Tea
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 10/10/2010, 12:40 am | |
| Bravo Vucko, uzivam ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 10/10/2010, 12:48 am | |
| | |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 10/10/2010, 11:46 am | |
| .........ZA BUĐENJE,HVALA!...........
Od vaših reči krv mi plamti skoro da čujem otkucaj srca, rame uz rame mi ćemo stati ma, nek' se lije junačka krvca.
Oštrim pero za boj se spremam vraća se čvrstina mojoj ruci, više nikakvih strahova nemam sonet ću pisati u sopstvenoj krvci.
Z svaki stih,strofu baš svaku uz Vašu pomoć boriću se hrabro, osećam snagu u svakom koraku znajući da sam pravi put odabr'o.
Hvala Vam za buđenje pesniče vrli što u meni bije mladića bilo, u bitku za sonet s ponosom hrlim. | |
| | | Tea
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 10/10/2010, 12:09 pm | |
| ...sonet ću pisati u sopstvenoj krvci...pocelo je ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 10/10/2010, 12:14 pm | |
| Spreman sam na svaku žrtvu... samo se bojim da ne bude pao u bici za sonet,a da sonet pravi nije ni napisao...da se ne obrukam u ovim godinama. | |
| | | Tea
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 10/10/2010, 12:16 pm | |
| Ako ne pokusas nikad neces znati, ovo ti je sansa i izazov pravi, zar ne. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 10/10/2010, 2:14 pm | |
| Naravno,Tea.Daću sve što je u mojoj moći. Svakako uz nesebičnu pomoć PiPijevu. | |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 15/10/2010, 1:35 pm | |
| .........POKUŠAVAM........
Preborjavam stihove,na rimu pazim pokušavam stvoriti misao konciznu, nisam siguran da se baš snalazim i zato molim pomoć za dušu poniznu.
Srce sam otvorio, izložio ga vetru svih divnih ljubavnih osećanja, bojim se gubljenja u tom etru nabujalih emocija i lepih sećanja.
Želim biti potpuno iskren dok o uzvišenoj ljubavi pišem, da ne zvučim k'o polupismen oslobodim se,lagodno da dišem.
Da li u sebi nosim taj momenat, tu magiju pisane reči ili sam samo običan diletant.
Dilema je to koja me muči svakim ispisanim stihom, al' ja sam uvek spremna da učim. | |
| | | PiPi
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 15/10/2010, 6:57 pm | |
| ….PiPi……
........POKUŠAVAM........
Preborjavam stihove, na rimu pazim u namjeri stvorit` misao konciznu, a nisam siguran da se baš snalazim, pomoć molim, za dušu mi poniznu.
Srce otvaram i izlažem ga vetru nek zamirišu ljubavna osećanja tako se bojim gubljenja u tom etru, nabujalih emocija i sećanja.
Ja, vama želim, biti potpuno iskren sve dok o uzvišenoj ljubavi pišem, da ne zvučim naivno, k'o polupismen oslobodim dušu i lagodno dišem.
Da li ja u sebi nosim taj momenat, tu magiju stihova, pisane reči ili samo pišem k`o običan diletant.
Dilema je to koja me zbiljski muči i nesigurnost u ispisnom stihu al` još uvek siguran, želim da učim.
................
sada svi stihovi imaju po dvanaest slogova... osmijeh ti ostavljam...PiPi | |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 15/10/2010, 7:12 pm | |
| Da!Shvatam koliko meni nepoznate finese mogu doprineti lepoti izražavanja. Zahvalan sam Vam! | |
| | | PiPi
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 15/10/2010, 7:21 pm | |
| drago mi je ako sam ti od pomoći... muči li te što, slobodno mi piši u MP... Osmijeh... | |
| | | PiPi
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 19/10/2010, 9:04 pm | |
| Znaš li…
Kad god sam ti pisao prijatelju, odgovor uvijek pošalješ iskren i ovaj puta ispuni mi želju da živeć` ne kopnim, tugom izmoren.
Jel znaš, reci; žudnje tajnu najdublju, posred srca tko li nosi taj znamen taj, jel sam, što pjeva nošen ljubavlju pa žarko gorim na svaki njen spomen.
Kad zgodno ti bude napiši mi stih, jer utjehu trebam od pravog znalca; kako se čuvat strelica odapetih.
Do tad će mi žudnja bit` , tuga srca; njenih bokova nikad dosegnutih i maštanje onog prvog poljupca.
| |
| | | ^ljubicastonebo^
Broj poruka : 331 Datum upisa : 23.04.2008
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 19/10/2010, 9:29 pm | |
| Nocas volim,snagom stiha Milog mi lika,ne stvarnog trazim On lice ima ko Mesec sjajni Lici na mene ,nebo svoje I tajne odaje sto na njemu stoje
Nocas volim,snagom bola Usnama sto ljube noc iz stiha Sve dok uzviseno zvezdama njisem Svaki se od njih cita i pise
| |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 19/10/2010, 10:03 pm | |
| .......VOLEO BIH TI POMOĆI.....
Tešku zadaću pred mene stavljaš prijatelju dragi što te tuga mori, al' jednu važnu stvar zaboravljaš za žudnju ne postoje pravi odgovori.
Srećan si što nosiš ljubavi znamen i čežnju za njom, što srce ti kida, neka te greje taj predivni plamen pevaj samo njoj bez imalo stida.
Zar zaista želiš izbeći strelicu kojom ti Amor pogodi srce, vidim ti osmeh ljubavi na licu čujem kako klija to Božije zrnce.
Iskreno ti kažem srećom si pozlaćen tvoj ljubavni plam biće ti uzvraćen.
| |
| | | PiPi
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 19/10/2010, 11:50 pm | |
| Bit ćeš onaj koji sa mnom slavi
Bol bolovat sad je lako, rad ljubavi jer u tvome stihu pronađoh utjehu, pa mi sad prija samoća u noć gluhu dok mi u srcu moja mila boravi.
Mudro zboriš o žudnji, znaš razlog pravi, sad mi je bol i sreća u istom dahu kad splasnu tuge nadat ću se smijehu a ti ćeš bit onaj koji sa mnom slavi.
Veličam ti ime i pozdrave šaljem oprost molim, što te svojom žudnjom morim za dužnika me smatraj jer ti dugujem,
uz tebe, sam sa sobom lakše se borim. A već ovaj tren, pero piše s ciljem, o ljubavi ću pjevat` u kojoj gorim.
| |
| | | Tea
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/10/2010, 12:09 am | |
| Vucko, odusevio si me, dobar si mu savet dao, bravo ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/10/2010, 12:24 am | |
| ............Slavićemo...........
S tobom ću slaviti u ovoj noći dizati čašu za gospu ti milu, dok ti joj pišeš o ljubavnoj moći sa perom u ruci i sveskom u krilu.
Ne moli za oprost, svoga prijtelja tvoja me žudnja nikako ne mori, srešćemo se u noći prepunoj veselja dok tvoje srce o njoj slatko zbori.
Pevaćemo zajedno pesme ljubavne o tvojoj miloj što u srci plamti, vratićeš lepe osećaje davne dok pevaš o ljubavi koja se pamti.
Sve što ti na umu večeras joj zbori nek i njeno srce istim žarom gori.
| |
| | | Tea
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/10/2010, 12:28 am | |
| Jos jednom bravo, fenomenalno. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/10/2010, 12:30 am | |
| Hvala Tea! Sutra od tebe očekujem jednu lepu pesmu za dobro jutro u tvojoj razmeni emocija sa PiPijem. | |
| | | Tea
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/10/2010, 12:37 am | |
| Pa da, ja najlepse ujutro pevam ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | PiPi
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/10/2010, 1:18 am | |
| teško ostajem bez riječi....la čitajući tvoje stihove to je uistinu lako...
istiniti su oni moji stihovi... "Veličam ti ime i pozdrave šaljem"
Osmijeh ti ostavljam..PiPi | |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 20/10/2010, 11:09 am | |
| Hvala ti PiPi! Ipak, u svim ovim pesmama, u stvari, se ogleda veličina tvog stvaralačkog genija.Sve ove pesme nastale su zhvaljujući tebi, tako da one pripadaju tebi, možda i više nego meni. Samo veliki pesnik i sjajan čovek mogu izvući iz drugih ljudi sve te emocije i "naterati" ih da pišu. To je ujedno i način kako se stvaraju mladi pesnici recimo. Takav stil gaji i Masada recimo u svojim prepiskama pesmama sa nekim članovima ovog forma. Zahvalan sam na svakoj pesmi napisanoj pre svega zbog raskoši tvoje duše i topline tvoga srca koje si pretvorio u lepe zamisli, a sve to pretočio u divne pesme. | |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 22/10/2010, 12:58 am | |
| ..........U OVOJ NOĆI.........
Hladna je noć i ovaj stan u uglu jedna sveća gori odavno sam izgubio san sa istom mišlju opet se borim.
Mračna je kao i ova noć a sveća nema dovoljan sjaj izgleda neću izdržati moć' slutim da mi se bliži kraj.
Otvaram prozore širom sve puštam studen da mnome vlada možda me ona napokon ubije ne mogu sebi taj udarac da zadam.
Tresem se kao ranjeno lane čujem kako mi krckaju kosti proklinjem sve prošle dane prepune bola,bez truna radosti.
Srce se ledi studen ga steže jedva ispuštam poneki dah rebra se lome, dišem sve teže još malo pa ću postati prah.
Sveća u uglu već je zgasla valjda ću i ja za njom polako ah,kako bi me Smrt sada spasla bilo bi lepo otići baš tako.
Ledena ruka na grdi se spušta čupa mi dušu iz tela bednog moja se ljuštura na pod spušta ostade trag života bezvrednog. | |
| | | PiPi
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 23/10/2010, 12:42 am | |
| Pjesnik sam i ne umijem drugačije
Pjesnik sam i ne umijem drugačije buntovno mi srce za pravicom žudi i ne ištem više no što mi milije komadić neba za ispaćene grudi.
Zar bi bilo za te; šutjeti mudrije križat ruke grčiti se nekoj nadi, il` k`o pjesnik biti što mu srce bije prije nego li ga osudiše ljudi.
Ne dvoji ti o poznatoj mojoj sudbi laka zemlja naposljetku svakog čeka al` neće nebo za svakim grmjet gromko.
Smrti se ne odupirem i kosidbi, jer tijelo nam nije za dovijeka, već duša; u stihu slovo elegijsko.
...... P.S. ova je pjesma iz prašnjave arhive...danas sam bio zauzet i nisam pisao...
| |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 23/10/2010, 1:07 am | |
| .............PESME TVOJE............
Pesme su tvoje u srcu mome ti si putokaz za pesnika svakog, osećam patnju u stihu tvome za tobom idem sigurnim korakom.
Ne plaše me osude drugih ljudi uz tebe pisati tako je lako, i u meni sve za pravicom žudi zahvaljujuć' tebi visine dotakoh.
Nebo će za tabom sigurno grmeti svaku tvoju pesmu suzom ispratiti, o tebi će se pisati veliki soneti tvoju veličinu pesnik će da shvati.
Posle tvog odlaska, svi će te slaviti pesme će tvoje veličati mnogi, u svakom ćeš srcu večno boraviti.
| |
| | | PiPi
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 23/10/2010, 11:58 pm | |
| Do onog dana…
Poslije tvoje hvale, lako je umrijet, uzalud mi nije pjesničko htjenje, tko je ko ja, taj će to i razumjet, trajat će i kad stanem, putovanje.
Pjesme svoje sa sobom nosit neću, al naći će one mjesto na nebu gdje znati ću tko mi pali svijeću, ispod stiha što pisat će na grobu.
Vrijeme, što mi je još preostalo s tobom želim podijelit pjesniče, prijateljstvo mi stih obogatilo pa iz duše svaki dan novi niče.
Hvalu ti šaljem za dane i hvale, do dana kad mi oči budu pale.
| |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 24/10/2010, 12:32 am | |
| ...........Neću dočekati.........
Ja ću otići svakako pre tebe čekati te na vratima divnoga Raja, i biću jako ponosan na sebe kada te ugledam u svetloti sjaja.
Na tome mestu prepunom pesnika klanjaće se tebi i geniju tvome, i sve će da zvoni od tebi usklika a ja ću se radovati prijatelju mome.
Na tvome će grobu paliti se sveće u slavu tvoju i u tvoje ime, poštovaće tvoje pesničko umeće iznad tvog uzglavlja ljubiće ti rime.
Hvala ti što me smatraš svojim prijateljom nadahnut mojim pesmama iskrenim, hvala ti što mi dušu činš ispunjenom.
| |
| | | PiPi
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 24/10/2010, 1:43 am | |
| Još ti vrijeme nije…
Otkud samo ta misao suluda, zar ti posred čela piše vrijeme ne želiš valjda pred Boga ko Juda rad pomisli te usne mi nijeme.
Oh prijatelju zavrijedit treba, kroz muku žuljeva i rime pera, to svoje mjesto i vrijeme neba, tako nam kaže svaka naša vjera.
Možda si muku žuljeva prošao, za dokaz taj imaš sijedu kosu rime raja možda si pronašao al napisao nisi pjesmu glosu.
Stoga ne brzaj, već prijatelj budi i sutra me s novim stihom (pro)budi.
| |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 24/10/2010, 9:57 am | |
| ...........Bude me.............
Budi me pesma na mom prozoru prepoznajem te stihove i rime, to prijatelj moj u ranu zoru sonetom doziva moje ime.
Zabrinut zbog moje pomisli lude kori me svojom rečju prijateljskom, njegove strofe osmeh mi bude nije još vreme mom putu nebeskom.
Prijatelju dragi ja ti vjeru dajem kunem se u ovu moju sedu kosu, još uvek ću blistati životnim sjajem nit' ću skoro pisati moju pesmu glosu.
Evo,ovog jutra stihove ti nudim mirno mi spavaj prijatelju ja neću svojom tugom da te budim. (....nikada više.....)
| |
| | | Tea
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 24/10/2010, 10:06 am | |
| Divno vucko, ovo se zove inspiracija, bravo. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 24/10/2010, 10:08 am | |
| Hvala ti Tea.Dajem sve od sebe. | |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 24/10/2010, 8:28 pm | |
| ....Jedna ispravka.Umesto... ...nit' ću skoro pisati moju pesmu glosu
...neću skoro pisati moju pesmu glosu. | |
| | | PiPi
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 26/10/2010, 12:15 am | |
| Glosa; o htjenju, pisanju, umiranju
Požuri da život tvoj „glosa“ krasi, ako ti je htjenje ko pjesnik mrijeti; hir me moj tjera, taj stih poželjeti kako se bliže moji zadnji časi.
Ne čekaj, život ti ništa ne daje Ko sjena kroz njeg` hodim, ako ćutim, znam biti će kasno kad jednom shvatim; a život ljudski redom kratko traje.
Život je naš sve ono što nestaje što ostane je život, što je bio, dok gledam koda sam se izgubio, vidim da vrijeme ni hipa ne staje.
Pišući doživjet ću sjede vlasi, no hoću li stihom nebo dodirnut strepim sada prije no što sam pognut, i lažna nada pomalo se gasi.
Jel` uludo pjesnik ljubavi biti kada znam, da ljubav traje ko vječnost možda je ljubav taj put za budućnost mislima velim: o ljubavi niti.
Zato pjevam o tvom i svom imenu o svetoj ljubavi i prijateljstvu, a misao ne dam onom prokletstvu; zborit ne smijemo, jer u svakom trenu,
riječ si mogu vidjet pogaženu. Zar nam stih ko studen treba hučati pa kao da će iz neba padati, snijeg kao novi nestaju i venu,
ti ljudi što nam mogaše značiti dok smo za svoga života pjevali o bolima, ne misleć` ispijali, snage nam tijela; mirni ćemo biti:
Mrtvi, za one koji još požive i bez siječanja na takvog pjesnika, nestat će njegovog stiha, preslika s njim će sve nade prestati da žive.
Htjenje, života potporo i snago ojačaj stih u kome sam pjevao, mudrost budi, a ne ona misao s kojih smo bili u zabludi dugo.
Neka se svatko u stihu nadmaši, neka piše što mu srcu sad milo u pjesmi neka bude da se skrilo, sve što veseli, boli, srdi, plaši;
U pisanoj pjesmi pjesnika nekog da mognem pronaći pute života sveg onog što se zove grjehota te ćemo spoznat da često i drugog
iste dvojbe more, dok ko ja žive, ishitrenost što iz srca izvire (nije to što se pred drugog prostire) privlače stvari lažljive i krive;
Uzalud misao onog što plaši I htjenje da pjesma glosa zaživi, ako nas stih, umrle ne nadživi, uzalud da su uzdisaji naši.
............ P.S. posljednji stih (podebljano)u svakoj stofi je stih Petrarkinog soneta....
Sonetna glosa...
Sonetna glosa je vrlo kompleksna, strogo određena i zatvorena forma. Posebnom u odnosu na sonet čini je njezina specifična ciklička kompozicija. Ona "glosira" jednu moto-pjesmu najčešće kroz broj stihova od jedan do četiri, ali ponekad i vise, i to u odgovarajućem broju strofa od četiri do deset stihova duljine. Posljednji je stih svake strofe jedan od stihova mota. Kao mota se u većini slučajeva prerađuje neka poznata pjesma.
Osmijeh ti ostavljam...PiPi
| |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 26/10/2010, 12:39 am | |
| PiPi sada si me i konačno "kupio". Ovo je zaista,po mom skromnom mišljenu, predivna pesma.To je slaba reč,ali u ovom trenutku nisam u stanju smisliti bolju. Nadam se da ne očekuješ od mene odovor napisan u ovoj formi,jer to bi bio,bolje rečeno, jeste krupan zalogaj za mene. No,nikad se ne zna.Možda jednog dana... Uostalom i obećao sam da neću uskoro pisati moju pesmu glosu. Odgovor sledi,uz zahvalnost što si mi podario ove predivne stihove. | |
| | | PiPi
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 26/10/2010, 12:48 am | |
| Hvala tebi prijatelju....PiPi
P.S. našao sam nove podatke (bilo je kasno za ovu pjesmu) o pjesmi glosi...tako da će jednog dana morati biti napisana nova pjesma...al ne marim za to...ima još vremena... | |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 26/10/2010, 1:01 am | |
| ....O htenju, pisanju, umiranju...
Posle toliko godina bez volje za radošću, ljubavlju i životom, uz tvoje pesme se osetih bolje skoro da zračim stihova lepotom.
Probudio si me k'o kiša jesenja što mi na prozor kucka uporno, vratio si mi izgubljena htenja razigrao ovo srce mi umorno.
Pružio si ruku prijateljsku, iskrenu dao mi snagu da ponovo pišem, iz očiju izbrisao tešku koprenu naučio me da kroz pemu dišem.
Sada mi je umiranje tako lagodno pomisao na Smrt mi osmeh mami, uz tebe prijatelju lako je i prirodno iznedriti pesmu da više ne čami.
| |
| | | PiPi
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 26/10/2010, 6:13 am | |
| moj duboki naklon...
Osmijeh ti ostalvljam....PiPi
"Neka se svatko u stihu nadmaši, neka piše što mu srcu sad milo u pjesmi neka bude da se skrilo, sve što veseli, boli, srdi, plaši;" | |
| | | vučko
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 26/10/2010, 1:53 pm | |
| Osmijeh ti ostalvljam....PiPi
"Neka se svatko u stihu nadmaši, neka piše što mu srcu sad milo u pjesmi neka bude da se skrilo, sve što veseli, boli, srdi, plaši;"
...........ZAHVALJUJUĆI TEBI...........
Misao me tvoja s' početka zastraši tvoj mi pak' moto, slatku zadaću nudi, sve u meni opet za pesmom žudi NEKA SE SVAKO U STIHU NADMAŠI.
Budi se moje krvi, mojih vena bilo duša se moja od radosti kravi, to jedan genij, pesnikom me pravi NEKA PIŠE ŠTO MU SRCU SAD MILO.
Pesma mi se evo sklupčala u krilo kao ljubavnica, kao gospa bajna, o kojoj se ćuti, k'o misao tajna U SRCU NEKA BUDE DA SE SKRILO.
Prijatelju dragi, ništa me ne straši uz tebe napisah sve što mi na duši, iznedri mi krik, što vazda me guši SVE ŠTO VESELI, BOLI, SRDI, PLAŠI.
| |
| | | PiPi
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... 26/10/2010, 6:00 pm | |
| Veseli me svaka tvoja pjesma.... tako su spontane ko kad niti trunku napora nisi u njih uložio....znam da nije tako al upravo u tome leži tajna...
Pozivam te da napišeš pjesmu za preminulu pjesnikinju Vesnu Parun...
Osmijeh ti ostavljam...PiPi | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Moje misli kroz poeziju.... | |
| |
| | | | Moje misli kroz poeziju.... | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 3 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 3 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|