LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| SAN | |
|
+7midjika Dreamcatcher Hidden Tea meseceva rosa Najda M. LANE 11 posters | |
Autor | Poruka |
---|
LANE
Broj poruka : 751 Godina : 49 Location : croatia Humor : crni humor Datum upisa : 17.02.2011
| Naslov: Probudi se 27/2/2011, 11:36 pm | |
| PROBUDI SE Probudi se ti što spavaš, biti budan znači svetleti. Ne pitaj Gde sam? Oseti vreme i prostor zato probudi se zalutali čoveče...
Oseti svetlost jer ono raspršuje mrak u kome i predugo živiš Tvoja vanjština je nebitna, jer oči su sjajne,čelo vedro, reči ljupke...
Sav si bio u mraku, zato probudi se jer svetlost se sama po sebi ne vidi...ona je u tebi...
[b] | |
| | | LANE
Broj poruka : 751 Godina : 49 Location : croatia Humor : crni humor Datum upisa : 17.02.2011
| Naslov: SAN 2/3/2011, 3:06 am | |
| SAN
Sve je davno utonulo u duboki san slušam noć koja miriše na tebe. Podseća na davno usnulo dete željno poznatog dodira.
Mislima ti šapćem volim te, odgovaraš mi tiho trebam te. Poželim taj šapat produžiti u večnost u kojoj postojimo samo mi.
Osetim usne tvoje lagano prilaze, žarkom željom ih ugošćujem. Sklanjam pogled ne bih li sakrila tajnu, da se bojim da ne nestaneš u zoru ranu. | |
| | | LANE
| Naslov: Čežnja 2/3/2011, 11:08 pm | |
| Studen miluje obraze rumene. Tihi jecaj treperi pod mojim nogama. Beskrajno tamna noć obavija moje misli već promrzle idući tebi...
Bojam svoju želju najsvetlijim nijansama kako bih lakše našla put koji vodi tebi koji si govorio u sivilu noći da rasplićujem tvoje brige...
Neumoljivom slašću hodam tebi čeznući neka me na ovom put dočeka nijemost dodira puna, i ne izgovorene reči naših snova...
| |
| | | LANE
| Naslov: PLAMEN 3/3/2011, 2:49 pm | |
| Nestao si iz moga života svetli plamen srca moga. Makni kamenje straha sa sebe i daj razbludnom grehu razlog za večnu sreću... Iako sam samo želja srca tvoga usudi se besramno goreti u nestvarnom plamenu života. U svakom gutljaju bludnosti moje utopi tihi jecaj samoće svoje. Pogana iskra ljubavi moje vatrom će srušiti strahove tvoje... Davno si mi beskraj otvorio a sada razbuhtale želje razorio. Crni oblak nadamnom sad stoji a žarki plamen još i dalje gori... | |
| | | LANE
| Naslov: SAN 4/3/2011, 3:29 pm | |
|
Nebo
Neme usne moje sada su samo tvoje, nežno ih primi jer su staklene boje. Zalud se nadaš da će krhke uvek biti, zvezdanim prahom ću ih obojati, u osvitu zore ih od tebe skriti...
Prostrani Svemir večnost im daje, tiho ih primi dok ona traje. Topli dah njihov oseti sada jer tajnim beskrajem tama vlada...
Mlad Mesec tren svetlosti daje, da nebeski dodir još malo potraje. U belini dodira toga večno zadrži spomen na kraljicu Nebeskog svoda... | |
| | | LANE
| Naslov: SAN 5/3/2011, 3:23 pm | |
| SRCE
Nemirna dušo moja širokim zamahom svojih krila, glasno doleti spokoju promuklog mira i drhtavom srcu udeli svežinu nemira...
Spokoj mu podmuklo vedrinu uze, tama i svetlost stalnu borbu vode. Bolna rana svog ga izjeda, daruj mu malo daha nemira...
Prošij mu skute tamne, da nebeske visine ugleda sjajne. Golemu tugu skladom mirisa izleči, da dodir zvezda bar jednom okusi...
Vedrim glasom mu došapni, žarka krv će plesom zablistati. Večno istinu mu podari, da se ljubav skriva u nemiru tajni...
| |
| | | LANE
| Naslov: Ako poželiš 6/3/2011, 1:32 pm | |
| Ako poželiš ostati... Nemu svežinu jutra sneno udahnuti, belinu mekoga snega srcem oslikati, blatne stope na njemu vrelim dahom otopiti...
Zatvorenih kapaka sanjati... Uzavrlu krv u venama ponovo osetiti, promrzle ruke neumoljivom slašću ogrejati, zamagljen pogled svetlim bljeskom razbistriti...
Suhoću usta osvežiti... Beživotnu boju s njih zauvek izbrisati, rumenilom živosti zlatnim prahom zaštiti, željno ispijajući svaki uzdah darovan ti...
Punim plućima udisati... Umorne korake zvukom tišine odmoriti, nemirne prste kroz guste vlasi prošetati, mučne misli u večni zaborav zaključati, zbrkanu glavu na svileni jastuk nasloniti...
Zauvek tamu otkloniti... Njenom sivilu brzom munjom izmaknuti, svetlost života u zvezdanu večnost pretvoriti, znaćeš gde ćeš se trajno nastaniti... zauvek ću čekati... | |
| | | LANE
| Naslov: Nebeski ratnik 7/3/2011, 1:38 am | |
| Udahni me...
Kao poslednju zraku u zalasku, oseti vatru daha na licu svom. Nikada ne pomisli da vladar si srca mog, ono je stvoreno za ratnika nebeskog...
Dodirni me...
Kao da ću u sazveždju nestati, poslušaj strast straha dodira svog. Pusti da vrisak prstiju utoli glad u sjaju mom, iskoristi tren slabosti ratnika nebeskog...
Sanjaj me...
Kao sve nedosanjane sne, ljubomorno čuvaj svaki uzdah i dodir moj. Pokušaj bar jedan sledeti budnim pogledom, tako ćeš hodati putem ratnika nebeskog...
Zapamti me...
Kao stvarnu javu želje svoje, upij trag večnosti životnoga puta moga. Osvojićeš bar deo lutajućeg srca moga, možda poželiš ići stopama vetra, nebeski ratnik večno te čeka... | |
| | | LANE
| Naslov: Duša 7/3/2011, 1:14 pm | |
| Usnula dušo moja Sjajem daha moga natopi promrzla pluća svoja toplinom svojom obasjaće pute, večnom zarobljeniku zaludnog bespuća...
Željezne okove rastopiće senke sjaj zanosnim bljeskom silovite moći, mutnom oku vratiti bistri pogled u noći...
Tajanstvenom šumom sada ti ploviš svežinom vetra upij srca dah, uzavrloj krvi vrati stari plam...
Željno udahni sneni dodir snage, moćnošću kratkog treptaja svog, mračni beznad nestaće iz zloslutne jave...
Nežni povetarac zavladaće tada, hladnoća srca večno će da spava, a duša tvoja budna da sanja... | |
| | | LANE
| Naslov: Proleće 7/3/2011, 11:10 pm | |
| Rodjena sam mirisom proleća ranog, kad sunce mije svežim sjajom. Šarene lati toplinom blagom me pokriše, da mirno snivam beskraj tišine. Nemirna ptičija pesma zanosom mami, da večno slušam budna u javi. Tamni oblak nadamnom sad glasno bdije, sjetnim dodirom usnulo telo pokrije. Željno isčekujem davne zvuke proleća moga, da duši udahne večnost mirisa svoga. Pod istim krovom dve senke sad u ratu žive, glasno prozbori mirisom vetra svoje ime. Oteraj zlog stranca noći pesmom svojom, zavladaj zauvek dušom mojom... | |
| | | LANE
| Naslov: nebeska ptica 8/3/2011, 7:31 pm | |
| Nebeska ptico
Svetlom svojih krila skini osmeh sa moga lica, njime sam se slasnom grehu predala. Nehotice nemo samo zloslutnu tamu dozivala, gladno uživala u punoći crne njene slasti ne znajući da će svetlost moju ukrasti...
Oslikaj mi svilom postelju nekad čedno meku, spokojnim pjevom speri s nje tragove grešne. Rumenilo mojim licem kao baklja gori, slanu žedj za njom snagom magije napoji...
Nebesko plavetnilo ulij noćas srcu mome, da nesniva u mraku paklene more. Vrati zalutaloj duši dah nebeskog sjaja, da večno obasja pute beskraja... Moćnim zamahom krila svoga udahni spokoj nemirnoj duši koja luta...
| |
| | | LANE
| Naslov: Izbor 9/3/2011, 1:35 am | |
| Nisi moj slučajan izbor, niti si jedna maštovita kreacija stvorena da ispuni bledu prazninu. U tebi ima mnogo više...
Kada poželim da plešem na kiši, pozovem tebe jer ne strepiš da budan sanjaš snove moje... Kada sam usamljena u pustoj noći, pozovem tebe jer svetlošću svojom obasjaš tišinu postelje moje... Kada nemiri vladaju srcem mojim, pozovem tebe jer plamenom bojom uneseš toplotu daha tami mojoj... Kada polako odustajem slomljena sva, pozovem tebe jer samo ti imaš snage ići do beskraja...
Sad shvataš da slučajan izbor nisi niti beznačajna kreacija mašte moje. Stvoren si da zajedno dve duše hode trnovitim putem do večnosti duge... | |
| | | LANE
| Naslov: Leptirica 9/3/2011, 4:33 pm | |
| Noćima se vraćam samo tebi. Izbledelom sećanju vraćam stari sjaj. Leptirica noći tvoja sam bila, svetlom tišine tamu noći rušila.
Medne usne moje ljubio si gladno nemo ih obeležio svojim vrelim dahom. Nemirna kosa moja tvojom rukom pleše, prošila se mirisom kroz jastuke meke. Tamom noći ove dve duše se nežnošću maze, zajedno sad budne kroz mračnu javu prolaze.
Jutarnja mi rosa hladnim glasom zbori, leptirice noći sada sama snivaj tamu, vrati se u noći opet da svetlom svojim oteraš mu javu... | |
| | | LANE
| Naslov: Čekam 10/3/2011, 4:09 pm | |
| Čekam te U daljini ove tihe noći mesečeva senka skrila te u tami, sneni pogled da mi izmami... Izdaica zvezda sjajna šapnu nežno čekaj do beskraja...
Plesom svoje kose duge, spletene od oblaka tuge dozivam tišinom spokoj tvoje ruke. da u ovoj mučnoj noći vrelinom daha svoga spere joj miris samotne tuge...
Izdaice zvezdo sjajna tvom šapatu sam verovala. Mesečeva senko podla neskrivaj ga od pogleda moga. Čekaću ga i kad rana zora svane da obasja moje sanje... | |
| | | LANE
| Naslov: Proletni san 11/3/2011, 1:17 pm | |
| Ne znam da li je sunčan dan ili samo beskrajan san. Pod vedrim suncem svoga sanja zlatnim klasjem hodam posve sama...
Sjajem trepavica oka svoga dozivam tebe u klasje snova. Proletnim dahom nade u meni cvrkut ptica nosi me tebi...
Predugo traje tvoj zimski san, pesmom te zovem u novi dan. Izgubljen snivaš u hladnoj javi, smrznut pogled luta u tami...
Spokoj ti donosi proletna vila, svežim dahom proletne nade, Šarenilom latica izbaviće te od tame... Zlatno klasije plesaće pod nama, neslomljiva nada večno će da vlada...
Želim da ovaj prekrasan dan potraje kao najduži san... | |
| | | LANE
| Naslov: Smirena staza 11/3/2011, 7:16 pm | |
| Smirena staza
Zove me uvek u svoj tajni svet. Mislima je tiho grlim, zaljubljujem se u svaki njen cvet.
Plemenitim pogledom uliva nadu kad mi se očaja jecaji krišom iskradu. Nežnim vetrićem blago mi šapće da rane u srcu sa mirisom njenim nestaće. Spokoj njen vraća mi snagu da umorni koraci ne šepaju u mraku.
Promuklim glasom noć me zove da nemirom skrenem sa staze svoje. Mirisni spokoj uspomene radja moj tamni svet noć mi vraća.
Često se setim spokoja staze, plemenitog pogleda i sveta tajnog. Jednog dana ću opet šetati njom da ozarim osmeh na licu svom... | |
| | | LANE
| Naslov: Spomen 12/3/2011, 5:48 pm | |
| Jednom smo postojali mi
Nebeskim svodom zajedno vladali, osmehom sreće sunce bih zasjenili, andjeoska krila dahom žudnje preletali, mesečevu senku svilenom posteljom nazivali...
Sada više nismo mi
Nebesko kraljevstvo srušilo se davno, mučna tama vodila te samog, koreni nebeske ljubavi ostali su samnom, sa sjajem zvezda sad lebde umesto nas, sunce zasjeni kad im čuje vedar glas...
Bez nas si u tami živeo u njoj si i nestao, da si bar još samo tren ostao. Da nebeskim svodom sam ne hodiš, da u crnoj zemlji ne postojiš...
Sada samo još u snu istim nebom hodimo, srcem mojim samoća sad vlada, nebeski svod je spomen sad ljubavi, večno ćeš da živiš u nama... | |
| | | LANE
| Naslov: Vrata srama 13/3/2011, 2:05 pm | |
| Ne otvaraj vrata zaborava srama Modrih reči obasjanih plamenom laži, pusti nek crni pauk splete mrežu do kraja, da sjaja senki naših zauvek ostane nema tajna.
Blatnom rekom predugo smo hodali mutnom vodom se u tami nemoći grlili Bljeskom svojim pokušavali je razbistriti, muljem njenim utehom se pokrivali.
Ništavni splav nek njome sam plovi, lažnim sjajem nek obasja prazninu svoju. Gusta paučina nek prekrije lažne snove, nestali smo u glibu prevare tvoje.
Bistrom rekom sad ja plovim blatni trag sa sebe davno sam sprala, lažnu senku ostavila iza vrata zaborava, nek večno ostanu zaključana kao mraka tajna... | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 13/3/2011, 6:09 pm | |
| Volela bih
Na tren udahnuti miris proleća ranog, njime otopiti tragove besanih noći, krojene hladnim prstima tihe samoće, zrnom magije tvoje zatvoriti u davno sećanje.
Obojati meke usne mirisom tvojim, poslati nežnost s njih prvim vetrom. Livadnom rosom snene obraze umiti, tvojim dahom ih zarumeniti. Cvetnim latima na uho mu šapnuti, da u meni još gori plamen ljubavi.
Ako ga ne nadješ mirisom svojim, nežno mi pokupi kristalne suze s lica, kišom speri rumenilo svoje zrnom magije vrati hladne zimske noći latima svojim skroji postelju moju da večno sanjam ljubav svoju... | |
| | | LANE
| Naslov: Beznadje 14/3/2011, 3:51 pm | |
| Beznadjem snenim zovem te u tami
da ruka tvoja mirisom svojim,
vrati bistrinu očima mojim...
Dah vetra otresi iz blede kose,
plavetnilom mora prodji kroz nju
oslikaj beskraj u pramenu...
Prstima nežno ostavi trag,
mrtvim usnama udahni sjaj...
Ureži crvenilo krvi svoje
u već modro srce beživotne boje...
Veštinom plamene vatre,
ugrij usnulo telo noći ove
da večno ne sniva mračne snove...
Nedaj da crni oblak nadamnom vlada,
došapni životu gde sam sada...
Smrtni vapaj njemu odnesi
mladost jedna usnula se gasi...
Nek dahom sjaja sunca svog
otera snenost beznadja mog... | |
| | | LANE
| Naslov: Ptica 14/3/2011, 10:49 pm | |
| Reči tvoje
Poprimale su jasnoću morske vode, rumenog lica prislanjala obraze na hladne rešetke kaveza svoga...
Zlatom tvojih reči sam ih porubila, ključeve srca svoga usput izgubila. LJubila te kroz njih drhtavim rukama, milovala vriskom zatočenih jecaja. Reči tvoje biserjem laži satkane upijala u zanosu svoje tame...
Retka ptica tvoja nekada sam bila, lakim zamahom krila na tren te omamila. Sad u tami zlata svoga ptica pati želi sjaju sunca da se vrati...
Reči tvoje speri plavetnim morem, bisernim kamenom razbi mi okove, zlatom pokrpaj zaludne snove. Nek košmar tame kaveza moga zauvek ostane noćna mora... | |
| | | LANE
| Naslov: Divlja šuma 15/3/2011, 12:40 pm | |
| Modrom caklinom neba
Belinom se ističu dva usnula tela, njihov odraz u jezeru kao slika sna, usnuli u tajanstvenim krošnjama svoga parka.
Zlatna joj se kosa rasula ramenima, divlje šume boginja njegova je bila. Tamne oči kao kestenova ljuska belinom dodira njenog daha sjaj snivala, i nebeski plavet nemo upijala.
Zaigrale nosnice u grobnoj tišini, opustošile krošnje alejama parka, otapalo lišće u pustim suzama.
Prašina tame nebom se uzdigla, crvenilo zlobnih tonova šumu prekrilo, bezobzirna priroda ljudske duše divljinu šume usnulim telima uze. | |
| | | LANE
| Naslov: Noć 15/3/2011, 10:51 pm | |
| Bučnom svetlošću noći ove tišinom uzimaš zebne snove. Približavaš se dahom sutona, hladnu postelju pleniš igrom dodira toplinom uzdaha mekih plamena je ona.
Venama struji slasna milina dok pogled klizi duž žednog tela. Kratak,topao glas pali obraze blede mirisom njegove puti vrele.
Rosna zoro prepreku snenoj noći praviš ništavilom svojim žedne snove gasiš. Polutami svitanja dodira smetaš, svežinom rosnog sjaja glas jave se javlja. Ranim dahom svojim odmakni se s prozora, polutami snova daj još vremena.
Mučna java godinama već me doziva vrele sne zebnjom mi pokriva. Rana zoro svodnica nam budi da me zlobna java ne probudi... | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 16/3/2011, 3:33 pm | |
| Stojim na rubu sveta
Mislima merim dubinu ponora da li da zebnim korakom krenem u njega ili željno snivam svetlost svitanja nekog...
Nestašni jezik mašte snova tiho mi kaže da čekam svitanja nova. Prezriva tama kao hladan čelik škrtom vatrom me sablasno zove na kratki put ništavnosti svoje...
Važem tako izmedju sna i jave
Vuče me topli dah snenog beskraja plesom svog plamena vedri nova svitanja. Zvukom nežnim boji umornu nadu, i pretvara u senku novih radjanja...
Dok mi hladna java zlobno zbori škrtom vatrom sve će da sagori. Uvenuće mladost sanja moga, u dimu tame duša će da luta...
S ponora ruba sveta
Krećem nazad prigrliti sanja svoja nežnim zvukom nositi ih sjaju beskraja, toplim plesom doneće svitanja nova obasjati put duši koja večnošću luta... | |
| | | LANE
| Naslov: Dno 17/3/2011, 1:41 am | |
| Vlažnim okom blista srdzba tamna poslednji okus tebe otirem suzom sna.
Upirem modre oči bez osmeha zamračene molbom žudnje starog sjaja. Stavljam pred tebe strašnu sliku beznadja, ureži je na spomen našeg dna...
Najlepši užitak nebeskog sjaja živeo je predugo samo u večnosti sanja. Željno ga ispijali dahom naše ljubavi. Vilu svetlosti noćima dozivali, gladnom slašću pogleda snenom zorom pratili...
Dok smo skupa sanjali,istim putem hodili, istinu smo tražili dahom sumnje usput se izgubili. Podla tama srušila je kulu sklada dva sjaja, nestali smo kao sećanje našeg postojanja. Krećem sada sama putem našeg beskraja...
Ako ikad poželiš da isplivaš iz beznadja dna, izroni samnom putem večnog sjaja sna... | |
| | | LANE
| Naslov: Dodji 17/3/2011, 10:04 pm | |
| Dodji,ti koji sne grliš nemirnim pogledom, besanim noćima zvuk dodira donesi. Šapni nebu da pusti mesečevu senku da otera pomračinu s umornog tela.
Umiri mir uskim zidovima setne noći, zvezdanom prašinom unesi glas strasti svoje. Spokoju nedaj da postelju snenu mi krasi, razbi zidove njene nemirnim dahom plamenog žara.
Podigni nebo kišom uzdaha željnih poljubaca, pomiri senke nemira i mira nad nama. Da nam sklad vreline tela posteljom vlada, nedaj da se vatra ugasi pod nama.
Pokosi tragove suza nedosanjanih snova, rascvetaj ove ruke snagom svoje moći. Ne dozvoli da spokoj opet zavlada nama. Dodji,nemirom obasjaj moja sanja... | |
| | | LANE
| Naslov: Verujem 18/3/2011, 3:09 am | |
| Verujem ti
Svojom mudrom snagom si me pridobio, rosnu zoru pogledu vratio. Snažnom rukom preko mutne vode preneo, crno blato misli mojih saprao. Iz nežnih grudi šapat izmamio, dahom bistrog pogleda ih milovao. Veštim prstom sneni osmeh ozario, željnim glasom ga obljubio. Širokim ramenima od kiše me zaklonio, da ne spere vedro lice zaigrano. Moćnim korakom kroz tamu vodio, moje sne u javu obistinio...
Sad zapamti to
Nedaj zori da ne svane u rosnom pogledu, nedozvoli mislima da crnim blatom odlutaju, da nežne grudi šapatom poglede čekaju, usne ozarene osmehom poljubce da moljahu nedaj kiši da spere vedro lice u igranju, nedozvoli javi da u tami snovi nestanu...
Zapamti verujem ti...
Tvoj tron sada je jasan i čvrst. Crnu rosu pogled više neće moći sprati, mutna se voda bistrom izvoru nikada ne vrati, nežnih grudi jecaj u smrtni vapaj se pretvori, vešti prst sumnje vedar osmeh izobliči, razigrano lice pluskom kiše olujom će srušiti, bledi plamičak sna u večnoj tami će ostati... | |
| | | LANE
| Naslov: Voda i vino 18/3/2011, 4:45 pm | |
| Biću tvoja voda
Bistrom zorom te umivati, mučne sne glasom rose osvežiti. Zelenilo trave vedrim dahom obojati nežni šapat ljubavi na njoj oslikati. Bledo nebo nad tobom pokositi, bosom dušom ćeš plavetnilom hoditi. Sjaj sunca u večnost pretvoriti, svežinom izvora ga rasplamsati...
Biću tvoje vino
Glasne misli ti tajnom omamiti, nemim okusom ih vešto zbrkati. Sivilo lica ti nežno zarumeneti, opojnim dahom zauvek zadržati. Sigurne korake lagano posrnuti, nežnim dodirom te željno dočekati. Jasni jezik vetrom zapetljati, mirisom svojim ga obeležiti. Padneš li opijen žestinom moje moći, Plamenom rukom ću te poleći...
Voda i vino biću ti ja
Caklinom bistre vode da zauvek trajemo, žedne duše dahom svežine u beskraj pretočimo. Crni trag tame izvorom ljubavi obnovimo, Opojnim vinom da se uvek stopimo, pijane snove u večnost svoju sjajnu obistinimo. Opojnim mirisom skupa nebom da hodimo, tamnu javu izvorom opojnim u zaborav bacimo. Mamurnu noć da svežinom dočekamo, u večnosti sna da zauvek postojimo... | |
| | | LANE
| Naslov: Strast 18/3/2011, 10:41 pm | |
| Čekam te Da u magli mojih misli promuklim dahom, posetiš noćas moje odaje mirom satkane. Nemirnim prstima tvoga osmeha ostaviš trag na žednim usnama tvojih gladnih dodira. Drhtavom telu oslikaj treptaj divljeg glasa plamenoj kiši daruj moć skrivenih želja. Pusti oluju da sruši spokoj glasom žudnje, Orkanskom vetru dozvoli da venama uzburka krv mirnim odajama udahni vrisak bludnog plesa. Razvratu noći otvori vrata osame vatrenog sna, nek nemir hara mojim odajama večnom strašću čežnje moga čekanja... | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 19/3/2011, 4:28 pm | |
| Pusti da u tamnoj noći plamen srca moga gori. Vihor nepoznatih čula zaseni sjaj zvezdanih dodira satkanih od mojih snova.
Promukao šapat reči upijaj nemirnim glasom, plavetnilom bisernih nota, nemirnim vetrom želja snenog srca moga.
Dozvoli da jecaj noći udahneš vatre treptaj, plamenog vriska jarkih boja, moćnoj oluji razornih žudnja sruši bledost sanja svoga.
Usudi se ovoj samotnoj noći pustiti zatočenu dušu svoju, nepoznatim putem da plovi, nemirnom rekom mutnoga toka, plamom dve duše beskrajne čežnje da hode nedosanjanim snima večnog sanja srca svoga... | |
| | | Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: SAN 19/3/2011, 4:42 pm | |
| - LANE ::
Čekam te Da u magli mojih misli promuklim dahom, posetiš noćas moje odaje mirom satkane. Nemirnim prstima tvoga osmeha ostaviš trag na žednim usnama tvojih gladnih dodira. Drhtavom telu oslikaj treptaj divljeg glasa plamenoj kiši daruj moć skrivenih želja. Pusti oluju da sruši spokoj glasom žudnje, Orkanskom vetru dozvoli da venama uzburka krv mirnim odajama udahni vrisak bludnog plesa. Razvratu noći otvori vrata osame vatrenog sna, nek nemir hara mojim odajama večnom strašću čežnje moga čekanja... Strast u jednom dahu i more čežnje...plima osećaja Lane...predivno... | |
| | | Tea
Broj poruka : 3247 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
| Naslov: Re: SAN 19/3/2011, 7:16 pm | |
| ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 20/3/2011, 12:20 am | |
| - strelica ::
- LANE ::
Čekam te Da u magli mojih misli promuklim dahom, posetiš noćas moje odaje mirom satkane. Nemirnim prstima tvoga osmeha ostaviš trag na žednim usnama tvojih gladnih dodira. Drhtavom telu oslikaj treptaj divljeg glasa plamenoj kiši daruj moć skrivenih želja. Pusti oluju da sruši spokoj glasom žudnje, Orkanskom vetru dozvoli da venama uzburka krv mirnim odajama udahni vrisak bludnog plesa. Razvratu noći otvori vrata osame vatrenog sna, nek nemir hara mojim odajama večnom strašću čežnje moga čekanja... Strast u jednom dahu i more čežnje...plima osećaja Lane...predivno... Strelice hvala na lepom komentaru...ja se još igram rečima,po onome što sam uspela videti u ovih mesec dana (a puno je materijala ovde)ja sam mala beba za vas...kaskam...moram još puno da učim | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 20/3/2011, 12:23 am | |
| - Tea ::
Hvala Tea slike su predivne,i još jedan za uloženi trud za mene | |
| | | LANE
| Naslov: Krvnik svoj 20/3/2011, 12:58 am | |
| Dozivam te vetrom opijenim mislima daha otiska dodira krvnika. Ponesi me zanosna noći slasnom okusu željnu njegove moći. Ne ostavljaj me da čekam u nemoj tami. Zanesene oči plamom žudnje se hrane. Golim pogledom satkanim od vrele strasti, bojom strepnje nemo urezuju pečat svoje krvi. Uvenula mladost nek još tren gori punim sjajom tama je proždire sitošću ranjenog srca plena. Nežno govoriš neskladno s krvničkim dahom. Iskro moja sablast strasti pati da u tami noći, moćni vladar duše tvoje ne izgubi sjaj svetlosti ranim svitanjem Da večnošću luta izgubljen na putu umoran od sna, nemo napustivši sjaj srca modrog od nadanja nedosanjanih snova...
| |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 20/3/2011, 1:03 am | |
| Da večnošću luta izgubljen na putu umoran od sna, nemo napustivši sjaj srca modrog od nadanja nedosanjanih snova... Sjajno Lane.... | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 20/3/2011, 1:05 am | |
| | |
| | | Najda M.
| | | | LANE
| Naslov: Magla 21/3/2011, 12:24 am | |
| Zatvaram zamagljene oči osmehom zavodničke snage, slepile se s lukavom željom tame. Odavno već žele prekinuti veze, tanka nit ih drži u zavetu zebnje.
Pustolovno srce,nemom tugom pati, zarobljeno u vlastitoj senci zabludi. Slika svoju patnju maglom oka tame, slepljene ne mogu da osete budjenje nežne zore rosom satkane.
Dugo već jecaju zavodničkim dahom, žele umornom srcu svežinu da vrate. Nemirnom su krvlju lutajući tamom, izgubile bistrinu bojeći se maglom.
Mesečeva senko nežno ih otvori, čarobnom prašinom prospi se po njima. Unesi im dahom svojim Nebeski sjaj da s tamom nikad više ne sklapaju pakt... | |
| | | LANE
| Naslov: Dvojna duša 21/3/2011, 11:39 pm | |
| Izravno gledaš mračna noći podrugljivim osmehom nadmoći.
Želiš tamom zlobe svoje zaseniti dah beskraja sanja duši, beznadnom patnjom da se guši, nemirom svojim san će da sruši.
Predati se neće,vrela krv još vrije toplinom srca bitku će da dobije. Zvezdanim prahom magične moći, urezće gruboj tami dah nemoći.
Svetlost i tama dugo u njoj žive gorku borbu dve senke vode.
Maštom strasne duše davno su započele slasti bitku dvojnog srca plama. Sad umorna duša moli Zvezdu sjaja, da magijom nebeskih čari, maštovitoj duši oslika večnost spokojnog sjaja... | |
| | | LANE
| Naslov: Nada 22/3/2011, 2:02 pm | |
| Slikam prošlost, diše poslednji okus tebe dahom ledene krvi, ostavljam suze tame zloj noći.
Svitanje nosi budnost mraka, nestaju senke strasti. Sećanje se piše novom bojom snene nade.
Ispisanu prošlost ostavljam gladna tamo tebi, da se u nekoj nemoj noći njome zveri slasno hrane.
Počinjem svitanjem novim rosom budne jave, ispisati budućnost sreće sprane duše od mračne tame... | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 22/3/2011, 2:06 pm | |
| | |
| | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: SAN 22/3/2011, 4:25 pm | |
| Svitanjama u novi dan...zelim ti sva svitanja budna i puna carolije... ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 22/3/2011, 4:33 pm | |
| - meseceva rosa ::
Svitanjama u novi dan...zelim ti sva svitanja budna i puna carolije... Hvala na iskrenoj želji kao i perfektnoj slici,sad samo moram i ja malo da se potrudim i poradim na svitanjima novim... | |
| | | LANE
| Naslov: Kraljica tame 22/3/2011, 5:39 pm | |
| Noćas držim Mesec na dlanu upijam moćnu senku čari, ne bih li obasjala tamu zebnog vapaja duše.
Kraljica tame crnom suzom peva zadnju notu slasti, nemo pleše smrtni dah bola žaleći na tronu beznadja.
Opijala se slepim zvukom slasne krvi noći, željno ispijala i poslednji sjaj Nebeske moći.
Pohlepom vodjena u tami, nemom pesmom moli oprost Zvezda sjajnih da se snom novim budna probudi u javi... | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 22/3/2011, 6:06 pm | |
| | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 22/3/2011, 6:14 pm | |
| | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 22/3/2011, 6:18 pm | |
| Naravno..tajna je u spoznaji sebe....( otrovna nisam...opasna jesam...rekoh ti...)..Posle je sve lakše... | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 23/3/2011, 2:01 am | |
| Miluje me zora
Nežnim dahom gladi sneno lice. Vedrim glasom crtaš rumenilo usnama koje žele tudji dah iako miriše na strah.
Spokojom svojim blagim vetrom rasplićeš kose zamršene tamom, vrelih dodira strasti koje vode propasti.
Pereš me rosom svežim kapima spireš bludnost umornog tela, drhtavog od mračnih dodira koje hodi ponoru.
Čvrsto me držiš snagom svog svitanja nedaš zamračenim očima da lutaju budnog pogleda, na rubu očaja.
Pusti me zoro milosti svojom da bolom progledam svetlost budnim pogledom u tami, jer dušu moju ona mami... | |
| | | LANE
| | | | Sponsored content
| Naslov: Re: SAN | |
| |
| | | | SAN | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 5 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 5 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|