LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Neke moje... | |
| | Autor | Poruka |
---|
blondiebg
Broj poruka : 17 Godina : 57 Location : Beograd Datum upisa : 28.10.2010
| Naslov: Neke moje... 29/10/2010, 5:23 pm | |
| Molila bih vas da budete blagi u kritikama, ali ne i da me lazete..ovo je prvi put da javno predstavljam moje pesme...
TRAGOVI
Ostali su tragovi tvojih reci u mome srcu tvoji su pogledi oslepeli moje oci tvoje su ruke zarobile moje pokrete zelja ti zaspala u mojim mislima usne ostavile trag na mojim grudima. Nista nije kao pre nista mi vise ne pripada zarobljena sam tvoje ljubavi robinja.
LUTAM
Hodam pusta ulica koraca sa mnom misli prate ritam mojih koraka. Bezim pred novim danom noc prati moje tragove jutro me sustize. Placem vetar mi brise suze dan me poklopio dlanovima sive sutrasnjice. I nebeski svod je samoprostranstvo moje duse koja luta koja trazi sebe.
TUGA O MENI
Mutna reka tece mojim pogledom tuga se igra sa mojim razumom ruke se grle sa tvojim dodirom usne se smeju laznim osmehom. Reci se tope pod vlaznim jezikom misli se mnoze zaboravljenim govorom glas te prati nepoznatim recima suza se bori sa tuznm ocima. Kao da nestajem noc se spustila noc me odnela noc me sakrila trag mi samo prati kao zastava reaspletena kosa.
Evo, ovo su neke iz moje tuzne faze... Hvala svima koji me citaju... Pozz
| |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Neke moje... 29/10/2010, 5:34 pm | |
| Tuga u meni i tragovi...zaista lepo.Kako i sama kazes bez ikakve lazi.Kod mene si uspela u prvoj pesmi da zaista tragom koji si ostavila recima izazoves neke emocije koje su kod mene stalno prisutne.Zato sam se odmah i zalepila za ovu pesmu.Tugu si na jako lep nacin docarala jer i u njoj su koraci necijih tragova.Meni se dopada. Pozdrav. | |
| | | Masada Administrator
Broj poruka : 9712 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Re: Neke moje... 29/10/2010, 7:45 pm | |
| Знаш, нико не би претерано боље написао ово што си описала. Мало интерпункције и то је то. Можда редиговање текста на пар места када будемо спремали твоју књигу. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | blondiebg
| Naslov: Re: Neke moje... 29/10/2010, 8:26 pm | |
| Kilometri secanja dovoljno za mene da te uvek volim. Neki zaboravljeni osmeh sakriven na usnama. neki pogled u ocima koji ne razumem.
Dubina secanja suzne kapi na obrazu neke davne proslosti, tvoje usne sto govore reci sto pozdravljaju, tvoje usne sto mi kazu zbogom.
Zaborav polako krije te od mene, daljina nezadrzivo pretvara te u senku, ruke koje masu, samo rasirene ruke koje te cekaju.
U NOCI
U sobi polutama, bleda svetslost sveca, igra senki na zidu, tezina tuge u vazduhu, suze sto kao zraci padaju na more ruke. Poslednje kapi svetlosti, prekriva nas tama, mekoca snova po nana. u daljini zvuci muzike, samo ukus narandzi na tvojim usnama.
Jos jedna noc, tama se proslula. razlila svuda po sobi, samoca mi se smeje iz tamnih uglova. Noc bez snova, nigde glasa ni zvuka, samo tamna tisina koja me doziva. Noc bez tragova, kao nepoznata sudbina, plase me pogledi senki sa zidova. Jos jedna noc teska i ocajna, noc sto prolazi, noc sto zaboravlja.
Linijom zivota na dlanu trcim za dugom u tvojim ocima, tragom srece na usnama, trazim te u secanjima. U senci tvojih zenica naslucujem radjanje dana, topolinom tvojih ruku zelim da zadrzim srecu, koja mi bezi,koja se skriva u tvome pogledu.
| |
| | | blondiebg
| Naslov: Re: Neke moje... 30/10/2010, 12:30 am | |
| TO SE NE PITA...
Dosao si... noc je uveliko boju gubila.. i jutro u korak stizala... Gde si bio? To se ne pita... Dosao si... a moje ruke su celu noc prazninu grlile.. Gde si bio? To se ne pita... Dosao si... a ja na tvome licu trazim odgovor neki, znak... Gde si bio? To se ne pita.... Dosao si... i ja u sebi krik zaustavljam.. i bol u osmeh pretvaram... Ljubavi, volis li me...? To se pita... ali ja ne pitam... jer se odgovora tvoga plasim...
Ljudi, prva pesma posle deset godina nepisanja...tako lako u jednom dahu, kao da nikada nisam ni prestajala...zaboravila sam kako je to dobar osecaj....srecna sam...!!!!! | |
| | | blondiebg
| Naslov: Re: Neke moje... 30/10/2010, 12:46 pm | |
| GRANICA TUGE
Na granici sam gde prestaje svetlost, hladna jesen mi lomi misli, ruke grle pokisla jutra i nebo sto se rusi. Na granici sam gde nestaju snovi i oci ne veruju onom sto vide, sva nadanja se dizu iz zaborava, iz tamne dubine tuge. Na granci sam gde gubi se smisao glas iz grla kao da moli, pogledi beze i nejasni su tragovi zaboravjene samoce. Na granic sam gde pocinje kraj i zivot tako malo znaci, i plasi me kao krivica, taj nepoznati stah.
TRAZIM TE...
Trazim te u svakom novom licu, u ocima nekog neznanca trazim iskru sjaja tvojih ociju. U milovanjima nekog drugog coveka trazim tvoje ruke, tvoj dodir.
Trazim te u onima sto prolaze, okrecem se za tvojim smehom u glasu nekog stranca. U necijim zelenim ocima, naslucujem horizonte tvog pogleda.
Trazim te u snovima magla zaklanja tvoj lik. Trazim te u secanjima, gde sam te zaboravila, izgubila, zauvek.
KAD PTICE PLACU
Kad ptice placu sunce se zastidi svoga sjaja, i nebo tiho u suton porumeni, kad ptice placu.
Kad ptice placu reka zastane u svome huku, i zaplovi ka moru lagano, kad ptice placu.
Kad ptice placu vetar se smiri i prolecnim dahom. miluje grane nezno, Kad ptice placu.
Kad ptice placu lagano se pogase zvezde na nebu, i mesec se skrije sneno, Kad ptice placu.
Kad ptice placu svi oslusnu tisinu, osete tugu, i ljudi placu krisom, Kad ptice placu.
| |
Broj poruka : 9712 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Re: Neke moje... 30/10/2010, 1:40 pm | |
| - blondiebg ::
- TO SE NE PITA...
Dosao si... noc je uveliko boju gubila.. i jutro u korak stizala... Gde si bio? To se ne pita... Dosao si... a moje ruke su celu noc prazninu grlile.. Gde si bio? To se ne pita... Dosao si... a ja na tvome licu trazim odgovor neki, znak... Gde si bio? To se ne pita.... Dosao si... i ja u sebi krik zaustavljam.. i bol u osmeh pretvaram... Ljubavi, volis li me...? To se pita... ali ja ne pitam... jer se odgovora tvoga plasim...
Ljudi, prva pesma posle deset godina nepisanja...tako lako u jednom dahu, kao da nikada nisam ni prestajala...zaboravila sam kako je to dobar osecaj....srecna sam...!!!!! Шта сам ја реко, неко вече ? ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | blondiebg
| Naslov: Re: Neke moje... 30/10/2010, 1:47 pm | |
| Pa eto, bio si u pravu...sta da ti kazem....napisana za pet minuta, u dahu... i mnogo je bio dobar osecaj..... nadam se da ti se dopada... Moram Marini da se zahvalim sto me pozvala da podjem sa njom... a i tebi na podrsci... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Neke moje... 30/10/2010, 1:51 pm | |
| Evo i ovde da ostavim jedan stih i cestitam na pesmi posle 10 god. I sudija i dzelat ti si meni bila, zaborav mi secanja ka giljotini nosi, kao mladoj ptici kad odseces krila, i prosjaku uzmes dinar koji prosi. |
| Naslov: Re: Neke moje... 30/10/2010, 1:52 pm | |
| - blondiebg ::
- Pa eto, bio si u pravu...sta da ti kazem....napisana za pet minuta, u dahu...
i mnogo je bio dobar osecaj..... nadam se da ti se dopada... Moram Marini da se zahvalim sto me pozvala da podjem sa njom... a i tebi na podrsci... Још Марину да научимо.... ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | blondiebg
| | | | blondiebg
| | | | blondiebg
| Naslov: Re: Neke moje... 30/10/2010, 6:30 pm | |
| Jos jedna nova.... Za nekog ko je poseban u mom zivotu...za mog medu...
TI
U moj zivot si usetao sa osmehom sunca u ocima, i moje sive dane ucnio da se pozlate smehom i zeljom, i strascu na usnama. Zbog tebe je sve opet prcovetalo u poznu jesen, sa mirisom reke i vetrom sa juga, i tuga je nestala sa bojama novog jutra. Pesma sto je u glasu nosis raspevala je i srce moje, i sada opet budno je i zeljno na drhtaju poneseno da voli i voljeno bude. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Neke moje... 30/10/2010, 7:16 pm | |
|
Poslednji izmenio Nevenka Nedić dana 5/11/2018, 11:47 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
| | | blondiebg
| Naslov: Re: Neke moje... 31/10/2010, 12:57 pm | |
| GODINE
Godine prolaze, tiho,neprimetno, urezuju svoje bezbolne oziljke, utiskuju svoje nevidljive pecate. Stalno se skrivaju da ih oci ne vide, u vazduh se rasprse da ih prsti ne osete. Godine prolaze, kroz tebe se provlace, i kradu ti poglede, kradu ti osmehe, suze i poljupce. Sve one pamte svega se secaju, put je pred tobom i koraci odlaze, a godine prolaze... godine prolaze.... | |
| | | blondiebg
| Naslov: Re: Neke moje... 31/10/2010, 2:56 pm | |
| TI STO HODAS ISPRED MENE
Hodas ispred mene u gomili nepoznatog sveta, a ja samo tebe vidim, tvoj glatki potiljak i trag sto je na njemu poljubac urezao. Ja samo tvoj glas cujem u mnostvu glasova drugih, reci koje su moja najlepsa melodija jutra. Ja samo tvoje oci znam sa svih tih nepoznatih lica, oci boje meda pogled snen i nasmejan. Hodas ispred mene u gomili nepoznatog sveta, a ja te prepoznajem, i znam da moje si svetlo i sudbina moja, ti sto hodas ispred mene u gomili nepoznatog sveta.
Evo, joj jedna nova... samo izlaze reci iz mene...valjda su dugo bile uspavane u meni,.... divan,osecaj....
| |
| | | blondiebg
| Naslov: Re: Neke moje... 1/11/2010, 6:57 pm | |
| KASNO JE ZA KAJANJE
Kasno je za kajanje, zivot ne oprasta, zivot ne zaboravlja, kreni stazom koja te plasi, kroz tamu i strah do svetlosti i srece. Kasno je za kajanje, a i cemu? Ucini sto moras, sve je tvoje i sam rusis, i sam gradis sve ono sto zelis. Kasno je za kajanje, godine prolaze i vec sutra moze biti kraj tvog cekanja, kraj tvog nadanja. i uzalud sve, tvoje suze nikoga dotaci nece. Kasno je za kajanje, oprosti ako moras, zaboravi ako zelis i kreni dalje, ne zaustavljaj korake, pust da te nose kao reka sudbine, do kraja, do obale. Kasno je za kajanje, osloni se na sebe, snove oslobodi, pogledaj u svoje srce, pusti glas visoko i neka se cuju do neba, misli sto se roje. Kasno je za kajanje, to vreme proslo je. sve dalje i dalje, nema vise povratka, bujica te nosi sve staro zaboravi, kasno je za kajanje.. kasno je... | |
| | | blondiebg
| Naslov: Re: Neke moje... 1/11/2010, 7:10 pm | |
| Kada pomislim na tebe vidim te u bojama. Kada te pozelim volim te dodirima. Kada te pozovem glas je kao muzika. Kada mi nedostajes sve je samo praznina. Kada nisi tu muce me secanja. Kada odes kao da je sreca otisla.
M A J
Noc je, i maj je mesec, i sve je isto kao pre samo ja nisam. Noc je, i sve je isto, iste duse uzdisu samo moja cuti. Noc je, iste zvezde sijaju, iste oci u njih gledaju samo moje blude. Noc je, i maj je mesec, i sve je isto kao pre, samo ti i ja vise nismo jedno, daleki smo i tudji, samo stranci u noci.
| |
| | | blondiebg
| Naslov: Re: Neke moje... 4/11/2010, 12:27 am | |
| JEDNOM KADA ODES
Jednom kada odes a znam i taj dan ce doci, jednom kada prestanes da me volis,kada mi srce prestane da kuca kada mi se dusa potpuno slomi... Jednom kada odes taj da ce biti suncan, pevace ptice i nebo ce biti plavi, naizlged obican dan.... Jednom kada odes a znam i taj dan ce doci, necu ti reci nista, necu ti reci zbogom, necu ti pogledati u oci... Jednom kada odes jednom kada prestanes da me volis,kada mi srce postane samo kocka leda, kada dusa u prah se pretvori... Jednom kada odes jednog suncanog dana, jednog obicnog dana, kada prestanes da me volis, nece me vise biti....
Jos jedna fresh new.... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Neke moje... | |
| |
| | | | Neke moje... | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|