LJUBAV, SMRT I SNOVI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LJUBAV, SMRT I SNOVI

Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta.
Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte.
Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo.
Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma !

Od nadanja i trazenja do snova i jave

Ići dole 
2 posters
AutorPoruka
Caki

Caki

Ženski
Broj poruka : 169
Godina : 63
Humor : volim
Datum upisa : 21.01.2011

Od nadanja i trazenja do snova i jave Empty
PočaljiNaslov: Od nadanja i trazenja do snova i jave   Od nadanja i trazenja do snova i jave Icon_minitime6/2/2011, 11:54 am

Uronivsi u sebe dotakla sam san u snu.San u snu bio si ti, sa maskom gorke proslosti, neuspesno pokrivene ulogom dobrom Samaricanina, koja je kao mac sekla niti nase bliskosti.
Dotakli smo se za tren u javi nabujalih nada. Ceznja je zvonila reskim zvukom neispricanih zelja,preteci da bujicom nadolazecih krikova,porusi tisinu koja se cula kroz odjek ispricanih prica.
T i bi da ti pricam o zvezdama dalekim,da u mom glasu osetis vecnosti dah,ti bi da ti zaborav za prosle dane prospem kao carobni prah.A toga nema,niti je bilo.
Oslusni odjek u odjeku i tajna osmeha je tu, u muzici odjeka.Oseti vetra dah i prati zvonke praporce ka tragu jutarnje rose.Umij se na njenom nevinom izvoru i pesma tvojih htenja ce ti biti put.
Dotakni me istinom tada,u praskozorje pocetka nad pocecima,da je osetim u svoj njenoj lepoti neiskazanog.I ne obaziri se vise na senke sto izranjaju iz obala zaboravljenih traganja. Ne mogu te zaustaviti,samo prihvati da su tu.
04.06.2010.godine
Nazad na vrh Ići dole
Caki

Caki

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Od nadanja i trazenja do snova i jave   Od nadanja i trazenja do snova i jave Icon_minitime12/2/2011, 6:36 pm

Ne ulaze ljudi u nas zivot slucajno.Mi trazimo njih i oni traze nas.
Kako i koliko ce ostati zavisi od toga zasto smo se trazili i nasli.
Imala sam zadovoljstvo i radost da nalazim dobre ljude,o onim losim necu sada da govorim.Hocu da vam ispisem kako sam dozivela jedan susret,koji po svemu nije trebao da se desi.A nije zato sto ja nisam trebala da budem na tom mestu ali sam bila.Ocigledno da susreti te vrste nemaju nista sa planovima o nasem kretanju u odredjenom trenutku.
Mozda ste vi od onih koji ne veruju u ljubav ili prijateljstvo na prvi pogled i dodir?Onaj dodir kad se rukejete jos pri upoznavanju.
E, ja sam od onih koji veruju.
Ne mora to da znaci ,,padanje u nesvest’’kako kazu klinci,ali odmah znas da je to to, pa ga kasnije samo bogatis.I traje gde god otisli.
U onom drugom slucaju se mucis i petljas sa tim osecanjem sve dok traje.Takvo je bilo i ovo moje poznanstvo.Pocelo je salom ali onom koja ti daje ozbiljne odgovore.
Ovako sam to zapisala.
Zvao si me da uhvatimo dugu.Smejala sam se i rekla da vec imam jednu koja je dosla sa tobom.Radovalo te sto sam to rekla.Govorio si da je put do nje nezaboravan i da nista nisu razumeli oni koji tvrde da kratko traje.
A tada,jos dok si pricao kako ti je zao zbog njih,skocio si i povukao me za sobom.Pricao si da si se setio nekog Vanzemaljca koga si sakrio u pecini smeha.Rekla sam ti da se ne blesavis,da vanzemaljci ne postoje,da prestanes da me vuces.
Nista to tebi nije znacilo.Skakao si i dalje,smejao se i skakao.
Htela sam da znam sta ti je.Zasto skaces kao kengur ili ruzicasti slon,
kao da sam rekla nesto skokovito.Ovo ti je bilo jos smesnije.
Smejao si se, tom svom izvanrednom otkricu, koje je svakog casa trebalo da obraduje i mene.
I obradovalo me i nikad ga nisam zaboravila.
Eto sta mi je,govorio si naglo prestavsi da skaces.
-Prvo,oprastam ti sto ne verujes u Vanzemaljca,ali skacem jer verujes u pecinu smeha.A to jesi ti,ti znas da se igras,da verujes u cuda.
-Ma kakva pecina,htela sam da znam,otkud bi verovala u tako nesto.
- Pa onda gde si posla sa mnom?
Skini masku ozbiljne devojcice,ne stoji ti.Lakse ces resiti taj problem skacuci,plesuci nego se mrsteci i razmisljajuci.
Samo sto smo se bili upoznali,nije mogao da zna da imam neki problem.
A znao je.
Znala sam i ja da osetim da se krije covekoljubac i veliko dete,
iza te maske komicara.
Sejao je tako smeh a nije bio neozbiljan,naprotiv.Samo je verovao da zivot nosi mnogo ozbiljnih i tuznih trenutaka.I bio je u pravu.
I za smeh i za tugu.I za svetlost i za tamu.
Otisli smo razlicitim putevima u zivot.Sretali smo se ponekad.
Zaboravili se nikad nismo.
Odavno se srecemo samo u secanjima,mojim.
Secanje na 1983.godinu
Nazad na vrh Ići dole
Najda M.

Najda M.

Ženski
Broj poruka : 4997
Datum upisa : 12.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Od nadanja i trazenja do snova i jave   Od nadanja i trazenja do snova i jave Icon_minitime12/2/2011, 7:36 pm

Caki ::
Uronivsi u sebe dotakla sam san u snu.San u snu bio si ti, sa maskom gorke proslosti, neuspesno pokrivene ulogom dobrom Samaricanina, koja je kao mac sekla niti nase bliskosti.
Dotakli smo se za tren u javi nabujalih nada. Ceznja je zvonila reskim zvukom neispricanih zelja,preteci da bujicom nadolazecih krikova,porusi tisinu koja se cula kroz odjek ispricanih prica.
T i bi da ti pricam o zvezdama dalekim,da u mom glasu osetis vecnosti dah,ti bi da ti zaborav za prosle dane prospem kao carobni prah.A toga nema,niti je bilo.
Oslusni odjek u odjeku i tajna osmeha je tu, u muzici odjeka.Oseti vetra dah i prati zvonke praporce ka tragu jutarnje rose.Umij se na njenom nevinom izvoru i pesma tvojih htenja ce ti biti put.
Dotakni me istinom tada,u praskozorje pocetka nad pocecima,da je osetim u svoj njenoj lepoti neiskazanog.I ne obaziri se vise na senke sto izranjaju iz obala zaboravljenih traganja. Ne mogu te zaustaviti,samo prihvati da su tu.
04.06.2010.godine

Divna priča...senke prošlosti izmamljuju osmehe na krajičku usana, pa kroz priču odemo do večnosti i nazad...Zaista sam uživala i pročitala je nekoliko puta...
Nazad na vrh Ići dole
Caki

Caki

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Od nadanja i trazenja do snova i jave   Od nadanja i trazenja do snova i jave Icon_minitime12/2/2011, 7:49 pm

Hvala strelice sto si putovala sa mnom
Nazad na vrh Ići dole
Caki

Caki

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Od nadanja i trazenja do snova i jave   Od nadanja i trazenja do snova i jave Icon_minitime12/3/2011, 8:04 pm

Ako mi samo i mislima dotaknes ruke,opeci ces se od ceznje u njima.
Pricaj mi o sebi,pricaj mi svoje snove,pricaj da zaboravim daljinu i odlaske.
Jos uvek stojim na tvojoj obali,a kao da me nema tu.Kao da tebe nema,
kao da te zauvek odneo neki talas nenadani u to more nezaborava.
Imam za tebe mnogo reci,ali ti ih ne govorim da se ne razbiju o tvoj zid osame.
Ti ih slutis,osecas.
Cuvam ih jos u nadanjima da ce nas mimoici slutnja nadolazece bure.

10.05.198
7
Nazad na vrh Ići dole
Caki

Caki

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Od nadanja i trazenja do snova i jave   Od nadanja i trazenja do snova i jave Icon_minitime12/3/2011, 8:10 pm

Cuja kako padaju kise,razdiru mrak,odnose bol i jad.
Cuj kako prolazi vetar i brise trag tvog postojanja.
Zazmuri i zaboravi,nestani sa suncem.
Neces!?
Nemoras,ali spzice ti tu tvoju ljusturicu od osmeha,otaces go,
ostaces ono sto jesi...
Idi sa kisama i vetrom
.
27.06.1987

Nazad na vrh Ići dole
Caki

Caki

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Od nadanja i trazenja do snova i jave   Od nadanja i trazenja do snova i jave Icon_minitime12/3/2011, 8:32 pm

Ne diraj tu lutku,ona bi da spava i da sanja.
Ostavi joj snove,ona vise nista nema.
Ostavi je neka spava,mozda sanja svoju javu.
Ostavi je,ne diraj je,oteli su joj postojanje i negde ga zagubili.

1983
Nazad na vrh Ići dole
Caki

Caki

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Od nadanja i trazenja do snova i jave   Od nadanja i trazenja do snova i jave Icon_minitime19/3/2011, 8:42 pm

Sve od snova pa do jave
i jos dalje iza horizonta
Andjele sam nasla svoje
Nasim putevima da me vode

Ususkala sam ih ljubavlju
onim tajnim

Jezikom govora samo coveku znanom
A kad i ti osetis nezaboravni treptaj kako miluje ti dusu
Veruj da oni su tu sa tobom
I spokojn budi
.
Nazad na vrh Ići dole
Caki

Caki

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Od nadanja i trazenja do snova i jave   Od nadanja i trazenja do snova i jave Icon_minitime19/6/2011, 5:54 pm

[i]
Ti,koji sejes seme neradjajuce beruci plodove greha, trajes samo dahom zrtava svojih.
Ti senko necoveka, laz ti je odraz u svim delima.

Ti,koji ruke oprati ne mozes nijednom vodom ovoga sveta u kojima uzalud trazis svoj odraz,
ne uzimaj rec istine, opeci ce te plamenom vecnog nestajanja.Laz je ono cime ti trajes.
Ali znam neces odoleti, to je tvoj put,jedini put kojim ne hodas vec gmizes i ropces,
grebes i stenjes,moleci za trenutak milosti da ugledas svetlost u mraku...
[i]
Nazad na vrh Ići dole
Najda M.

Najda M.

Ženski
Broj poruka : 4997
Datum upisa : 12.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Od nadanja i trazenja do snova i jave   Od nadanja i trazenja do snova i jave Icon_minitime19/6/2011, 6:12 pm

Nedostajala si ovde... Od nadanja i trazenja do snova i jave 590247 Od nadanja i trazenja do snova i jave 590247 Od nadanja i trazenja do snova i jave 590247
Nazad na vrh Ići dole
Caki

Caki

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Od nadanja i trazenja do snova i jave   Od nadanja i trazenja do snova i jave Icon_minitime19/6/2011, 6:28 pm

strelica ::
Nedostajala si ovde... Od nadanja i trazenja do snova i jave 590247 Od nadanja i trazenja do snova i jave 590247 Od nadanja i trazenja do snova i jave 590247

Hvala ti Strelice.
Bila sam ja sa vama uvek,na ovaj ili onaj nacin!
Od nadanja i trazenja do snova i jave 499716
хх
Nazad na vrh Ići dole
Caki

Caki

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Od nadanja i trazenja do snova i jave   Od nadanja i trazenja do snova i jave Icon_minitime9/8/2011, 12:03 am

Poslednji izmenio Caki dana 9/8/2011, 2:21 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Caki

Caki

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Od nadanja i trazenja do snova i jave   Od nadanja i trazenja do snova i jave Icon_minitime9/8/2011, 2:20 pm

Novi putevi

Cujes li svoj govor u vetru kako obavija bespuca tvojih koraka?
Osetis li njegove udare po tabanima i milovanje u kosi dok ti puteve nove ovara!?
Podigni glavu i kroci tamo gde putokaza nema.
Savladaj nemir neizvesnog i prati vetrovima ociscena prostranstva za tebe iskrcena.
Ne okreci se,prepusti se novom i bices opet ona koja jesi.
Bogatija za savrsenstvo nesavrsenog tragaca,
od onih sudbinom neslomljenih vec zaceljenih i nanovo rodjenih.
Nazad na vrh Ići dole
Caki

Caki

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Od nadanja i trazenja do snova i jave   Od nadanja i trazenja do snova i jave Icon_minitime9/8/2011, 2:41 pm

Kad progovoris jezikom neprolaznim,onim vekovima skupljanim znanjem i neznanjem o bolu i sreci,srescemo se u istoj dimenziji postojanja.
Ne trazi od mene odgovore sada,jos mi u glavi zuji roj pitanja.
Ostavi netaknute dubine da budu moje.Ne deli se nedeljivo.
Osmeh cu ti dati,rec koju zelis,suzu cu ti dati da je osetis na dlanu.

Nazad na vrh Ići dole
Caki

Caki

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Od nadanja i trazenja do snova i jave   Od nadanja i trazenja do snova i jave Icon_minitime16/3/2013, 8:20 pm

Ništa me ne pitaj, sve sam odgovore namerno izgubila.
Znam da sam ih naslagala bez reda, smejući se tada njihovom negodovanju,
u nepovratno sećanje. Bio je vreli letnji dan ili ledeni zimski?! I to sam zaboravila.
Ne, ne pitaj me, ne znam, ništa više ne znam.
I otkud ti samo ta sigurna, kako kažeš, predpostavka, već sama reč isključuje bilo kakvu sigurnost, da ti imaš odgovore na pitanja sa kojima sam se nadmudrivala godinama.
Da nisi možda pronašao moje odgovore u hladnim hodnicima nezaborava?!
Ali to bi bila ipak predpostavka predpostavke da ne postoji zaborav, a ja znam da postoji, rekla sam ti već gde sam popakovala odgovore. Dobro, napravila sam grešku kao i mnogi, trebalo je pitanja ostaviti u zaboravu, a odgovore zadržati, to bi bio dobar način plodnog zaborava.
I sad mi reci, ako si pronašao moje odgovore, kakva je to neravnopravna igra sećanja u vremenu.
I da li ponuđeni saveti ikada pomognu. Meni se čini da promućurniji i srećniji nosioci pitanja bez odgovora, zasićeni analizama i novim njihovim a istim tvojim pitanjima bez odgovora, naprave masku čoveka koji je razumeo sebe, i tako spase prošlost od neplodne analize i sačuvaju budućnost. Meni su sva ta pitanja jasna i bez odgovora , kojih se ipak sećam iako neću da ih se sećam, jer nema svrhe sećati se ako si već spakovao sve u nepovratno, gde mu je na kraju svih početaka i mesto.
Ali ima to jedno koje dođe u bilo koje doba, zaustavi mi pokret, korak, zaledi osmeh.
Ima to pitanje u meni koje nikad ne odlazi, koje kao da čeka spremno u zasedi da me uhvati nespremnu, pitanje o pogledu kojim si rekao zbogom, i zašto ga sve češće ne vidim?
A postojao je, toga se sećam, ne može se otići bez njega, to je čista logika dešavanja.
Jer, ne govori se zbogom olovnim kapcima bez pogleda.
Ne odlazi se iz nabujale vode u okean, bez ijednog talasa.Ne potroši se medno saće bez uzdaha čežnje, za bar još jednom kapi svetlosnog treptaja.
Sećanja na nesećanja iz nekog drugog života.
I sad je to moj život, ali on je otišao iz njega jer je morao

Caki
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Od nadanja i trazenja do snova i jave   Od nadanja i trazenja do snova i jave Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Od nadanja i trazenja do snova i jave
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» novo poznanstvo
» Arabeska sna
» Java kroz inje snova

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
LJUBAV, SMRT I SNOVI :: Naša autorska dela- piše se i čita u temama ispod naslovne :: Proza-
Skoči na: