| Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... | |
|
+4midjika Masada Najda M. mackica 8 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
mackica
Broj poruka : 168 Godina : 37 Location : Skopje Datum upisa : 28.03.2011
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 26/4/2011, 11:43 pm | |
| Денес неможеш да си ти Денес ти се срушени многу мостови Денес секој изустен збор е тешка пранга Денес останува засекогаш денес, зашто Денес ќе донесе ново утре и Денес ќе замине во заборав на новото Денес исполнето со убави мигови... | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 27/4/2011, 2:36 am | |
| Како и секогаш се обидов да најдам добрина во нејзината итрина... Сакав да грешам во точноста на моите претпоставки... Барав зрак светлина во темнината на нејзините зеници... Сакав да погледнам подлабоко во нејзината плиткост... На моменти ја сожалував... никогаш не ја оправдував... Сакав да верувам дека е жена и дека знае да љуби... Моја грешка. Извини. | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 28/4/2011, 7:47 pm | |
| Денес имам само една желба... Полна среќа... Полна весели лица... Полна насмевки... И џагор... Една желба... Не е голема... Мала е. И само една... Господе прв пат те молам, собери ги сите сили... Исполни ми ја... Да се израдуваат заедно... Заслужи ја. | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 29/4/2011, 1:00 am | |
| Ти припаѓам како што месечината и припаѓа на ноќта... Ти припаѓам и во утрото, како што зракот му припаѓа на сонцето... Твоја сум. Засекогаш.
| |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 29/4/2011, 1:46 am | |
| Ќе се нурнам во длабочината на твојата душа, каде го најдов мирот за својата... Каде единството на постоењето не познава ограничувања... простор. и време. Идентификува само едно чуство... безконечност. А вечноста на дофат... исполнува... | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 4/5/2011, 12:05 am | |
| Чекориш на стаклени нозе... Исчезнуваш како магла... Безчујно... Без навестување за повторно враќање... Добро. Не те задржувам... Замини... Ако така си одлучил... Само замини. | |
|
| |
mackica
| |
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 15/5/2011, 12:01 am | |
| Јас не плачам... тоа моите очи се потат... | |
|
| |
meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 15/5/2011, 6:07 pm | |
| Jutro. Visoko gore, sunce okupalo nebo. Tamo negde, blizu tvoje duse, pratim te, putem koji znam. Kad zatvorim oci osetim treptaj tvoje duse, i tvoje dobrote. Nesto se, oko mog srca, stegne u suzu. Tvoja ljubav i tvoja ceznja, ogrnu prostore bisernim perlicama, prelivenim duginim bojama tvog oka. Iskre po rascvetalim tresnjama u nama. Vremenom da trajes.
*meseceva rosa*
( Tosetu Proeskom
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 15/5/2011, 7:06 pm | |
| | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 17/5/2011, 12:00 am | |
| Извајав силуета од мраз и детски соништа... Ја замрзнав со надеж дека постоиш... Живеев за моментот кога ќе те сретнам... Сите наши моменти веќе еднаш ги преживеав во фантазиите... Сонував... Мечтаев... Но не верував дека постоиш и дека е можно да те сретнам... Се до онаа доцна февруарска непроспиена ноќ... Онаа нашата... И прашањето: Смеам да пробам нешто ама страв ми е да не се налутиш?... И бакнеж како од сон... И среќа неопислива со зборови... И неверување дека мојата силуета постои... Постои човек, маж од крв и месо... Со неодолива насмевка... И детски очи, толку разиграни... Полни живот... Вдишувавме со полни гради... Ги надминувавме сите препреки... Делевме и тага и среќа... Паѓавме и се кревавме заедно... За тебе на моменти бев дете... На моменти жена... Но пред се бев твоето кукле... Збор за кој многу ти се лутев, зашто куклите се пластични и без чуства... Јас не сум тоа... Вајда ти бев убава, но не сум безчустителна... Дури на моменти преемотивна... Но секојдневно ја пишувавме нашата приказна... Повеќе наликуваше како да живеам во бајка... А ти ми велеше опушти се и уживај додека можеш... како да знаеше дека се ова ќе заврши... Ја стопи силуетата од мраз... Фрли се во вода... Можеби ми продаде бајка во која живеев како принцеза... Но сега преживувам пекол... И ме замрзна во времето и просторот... Деновите минуваат... Сите исти... Со исти прашања... Без одговори... Само страдање и безволност... Горчина и солзи... Незнам дали замина или сеуште си тука... Лебдам во неизвесност... Можеби е ова тест за мојата издржливост, но зарем не мислиш дека е премногу? А се некако наведува на крај... Само мозокот одбива да ја голтне виситната... Се гуши и срцето... Неизвесноста убива, а јас полека се разболувам... Уште едно страдање во низата други... Само да знаеш ги сруши сите мои детски соништа и надежта и вербата во нив... Можеби премногу очекував, а не беше спремен да ми го дадеш тоа што ми требаше... Мислам дека не барав многу... Малку нежност... Срце топло... И искрена прегратка...и Не требаше ништо повеќе... Можеби предобро те научив да се справиш со се`... Па сега повеќе не ти требам... Сега можеш и сам... Сепак ти благодарам... За сите убави моменти доживеани... Сите наши случајности во животот... Можеби и нашево беше случајност... Но беше убава додека траеше... Ме крена толку високо... Ме натера да уживам.... Да почуствувам... Да знам дека постоиш... Но ме плесна на земи како леш... Сепак после овие зборови, те заклучувам во куферот со убави спомени... И ќе се обидам да ја закопам болкава... Премногу е болно, но сакам да се сеќавам на она убавото... | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 17/5/2011, 12:40 pm | |
| Ќе исчезнам како сенка... Во прав ќе ме претвори заборавот... Пепел од еден оган... И страст која згасна пребрзо... Заминувам.... Исчезнувам... | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 19/5/2011, 9:41 pm | |
| Те немам... ме немаш.... те немам... ми недостигаш... те немам... ти недостигам ли... те немам... незнам дали повторно ќе те видам, а те немам... и венеам... те немам... а се прашуваш ли како ми е... те немам... а се прашувам како ти е да... те немам... да ме немаш... | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 20/5/2011, 12:44 am | |
| и ме болиш... и гориш... и во прав ме претвораш... и од пепелта пак се создавам... како откровение на една душа... за гласот за миг да ти го слушнам... со надеж што нејќеш да ми ја дадеш... а ме крадеш како свежа јагода и чоколаден прелив... ме милуваше како да бев нежност, а тагата ја спакува за крај со црвена панделка... | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 20/5/2011, 7:16 pm | |
| За кого против сите се борев? За кого раце во оган горев? За кого? Кажи ми? За кого? Замина... Се скри... Каде се сега сите искри?... Што во очите ти пламтеа... Има ли уште од спомените што се памтеа?... Остана ли нешто во твоето срце? Или немаше ништо уште на почетокот? Имам милион можни сценарија... А ниедна вистина... Барем дај ми причина да не лутам низ мисли... Нека боли колку и да боли само ја сакам вистината...
| |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 23/5/2011, 7:51 am | |
| Се чуствувам осамено на светов... Зарем и за тебе сум прејака... Зарем и ти избега... Зарем и ти се исплаши... Зарем делувам толку страшно... Зарем... | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 27/5/2011, 8:28 pm | |
| Можеби денес ми треба осаменоста... Можеби денес ми треба одмор од се... Можеби денес треба да сум сама... Можеби денес сакам да сум меѓу луѓе... но гужвата ми смета... Можеби денес треба да го оставам денов да помине, да замине, да замижам.... | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 11/6/2011, 1:06 pm | |
| Обвиткај ми ја душата во бисерчиња… Облечиме во најубавиот сјај… Запали ги искрите во очиве… И погледот да живне под капаците… Разбуди ме во свилена постела… Со шоља утринско црно… Горко кафе… Да ми ја заблажи утринската роса… И сонцето да се вивне во убавините на денот… А потоа исчезни ми од пред очи… Оди си… Направи го она што најдобро го знаеш… И јас ќе продолжам да го правам она што најдобро го знам… Ќе пишувам… Slika je postirana negde ovde na forumu, ali zaljubila sam se u nju i nisam mogla drugu da stavim... oprostite | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 11/6/2011, 7:51 pm | |
| Се пронаоѓам во свет нестварен… Оној кој одамна заборавив дека постои… Илузија на постоењето… Илузија на сетилата… Илузија која некако исполнува… Има сила да ме повлече… Извлече… Ги зацелувам раните одвнатре… Повторно дишам… Постојам… Живеам. | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 15/6/2011, 1:37 am | |
| Доста ја влечкав душава како налана… Онака лефтерно наврена на нога… Па некогаш згазни правилно… Некогаш не… Шини ја, исправи ја… Од солза до смеа… Ама некако заедно си одевме… пешачевме… Некој попатно не сопна, па тргнавме секоја по свој пат… Јас на едната страна борејќи се на туѓ фронт… Она на другата прпелајќи се во прашината… Еве не сега пак се обидуваме да се сретнеме… Да си закажеме состанок и едно кафе на раат… ЈАС И МОЈАТА ДУША… | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 16/6/2011, 1:38 pm | |
| На перонот од последната наша станица, ги истурам куферите полни болка... Не заслужив да сум твоја играчка за одмазда ама ете добро ти послужив... Ја одиграв својата улога, како добро стокмена марионета во куклена престава... И жици обесени висеа... И се мрдаа под движењата на твоите прсти Така сакаше... Така одигра... АПЛАУЗ... и мојот наклон маестро... најдобар си во категоријата најмизерни. | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 18/6/2011, 3:59 am | |
| Ти ја дарувам мојата младост… Ти ја дарувам мојата лудост… Ти ја дарувам мојата среќа… Ти ја дарувам мојата љубов… Ти ја дарувам мојата нежност… Ти ја дарувам мојата крепост… Ти ја дарувам мојата сила… Ти ја дарувам мојата душа… Другото ти го оставам тебе… ***************************** Мислев дека ми зема се мојата способност да сакам мојата љубов мислев дека ме потроши, како кутија испушени цигари… Мислев ми зеде се, одкако ме вивна во облаци и убаво ме сруши на земја… Но не ти неможеш да ми земеш се… Ти незнаш да уживаш… Ти незнаш да чуствуваш… Ти незнаеш… | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 21/6/2011, 10:23 pm | |
| KE SE IZDIGNAM NAD SE…. Ke bidam edna cesticka vo vozduhot, neprimetliva, bezbojna, prozirna… Sekoj eden od vas ke vpiva del od mene neznaejki deka voopsto postojam…. KE SE IZDIGNAM NAD SE…. Ke bidam del od oblacite, del od nebeskata sir, ke ve gledam i ke bidam del od se sto vi se slucuva iako ke poglednete ngore samo koga ke bidete osameni… KE SE IZDIGNAM NAD SE…. Ke bidam silna i hrabra, ke ja ponesam vrz mojata dusa tezinata od kuferot na bolkta, tagata i nesreknata ljubov…. ZNAM STO ZNACVI DA PATIS I TAGUVAS….. KE SE IZDIGNAM NAD SE…. Nad prasinata od minatoto, nad zrncata pesok koi gi iritiraat moite oci i koi gi predizvikuvaat solenite solzi da se lizgaat po moite obrazi…. KE SE IZDIGNAM NAD SE… I KE UZIVAM VO DOZDOT NA IDNINATA KOJ KE IZMIE SE STO BESE LOSO, TAZNO I BOLNO…. KE SE IZDIGNAM NAD SE I KE SE BORAM ZA ONA STO GO SAKAM I ZASLUZUVAM…. https://www.youtube.com/watch?v=9FBKa-bCasY | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 22/6/2011, 9:26 pm | |
| Јас и моите демони... Можам многу повеќе да ти земам одколку што имам да ти понудам… Само куфер несигурност и тага во очиве жедни да потонат Кога сум сама тогаш натежнува постоењето тогаш минуваат тешките спомени налетуваат удари на самосвест и повторно кршење… Како скитник стутулена во својата прегратка се борам со својата реалност Борба одново и одново јас самата со себе… Зашто баш ваква, никаква ме погледна во мене виде човек Зарем сеуште личам на човек? Помислив дека се претворив во суштество опасно за околината… Остави ме, зарем не гледаш дека се опирам при секој обид да ме допреш…? Не сакам да ме допреш… Не можам веќе да го дадам она што досега го давав… Душата си ја чувам за себе само… Морам да и дадам одпочинка… Барем не засега… Не сакам да се врзувам за никого… Ми треба самотијата и слободата… | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 25/6/2011, 12:04 am | |
| Љубовница. Жена. Скоро секој маж ја имал барем еднаш во животот. Втора после онаа првата. А секогаш на пиедестал. Збор кој инспирира. Суштество кое исполнува. И толку често се опејува. Љубов-ница. Љубов на ивица. На работ. На крајот. Негде попатно. Сладок вкус на уживање. Сласт на забранетото. | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 26/6/2011, 2:55 am | |
| Кога те нема послободно дишам... Кога не те гледам... Те заборавам дека постоиш... Само бледа сенка на твоето битие ми го засенува патот кон среќата... Но бледнееш... Исчезнуваш... Како пареа се губиш во воздухот... А јас сеуште постојам... Сакам и посакувам со истата страст... Живеам како и пред тебе... Со свесноста за самата себе... И дарбата што ја носам... Чуствата да ги претворам во пишани дела... Сеуште сум цела... Не ми ги срони сите парчиња од огледалото... Слободно погледни... Го нема твојот одсјај повеќе... Те нема тебе... Повторно ја имам таа насмевка и уживам смеејќи се на сет глас... Се соочив сама со себе и си го најдов својот спас.... | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 26/6/2011, 2:56 am | |
| Подари ми дел од себе... Не барај дел од мене... Немам што да ти дадам... Докажи дека заслужуваш... Докажи дека вредиш... Докажи дека намерата не ти е да повредиш... Отвори ги вратите од својот свет... Биди тоа што си... Па макар и ранлив како птица... Нежен како роса... Цврст како челик... И одлучен во своите намери... Биди искрен пред се`... И не барај ми ништо... Немам што да ти дадам... Освен себе. | |
|
| |
LANE
Broj poruka : 751 Godina : 49 Location : croatia Humor : crni humor Datum upisa : 17.02.2011
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 26/6/2011, 3:06 am | |
| - mackica ::
Подари ми дел од себе... Не барај дел од мене... Немам што да ти дадам... Докажи дека заслужуваш... Докажи дека вредиш... Докажи дека намерата не ти е да повредиш... Отвори ги вратите од својот свет... Биди тоа што си... Па макар и ранлив како птица... Нежен како роса... Цврст како челик... И одлучен во своите намери... Биди искрен пред се`... И не барај ми ништо... Немам што да ти дадам... Освен себе. Treba on da zasluži ovako lepu dušu. Prelepa je | |
|
| |
mackica
| |
| |
LANE
Broj poruka : 751 Godina : 49 Location : croatia Humor : crni humor Datum upisa : 17.02.2011
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 26/6/2011, 3:44 am | |
| | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 26/6/2011, 3:59 am | |
| | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 27/6/2011, 9:04 pm | |
| Не сум територија да ме освојуваш Не сум жртва која бара спас Можеби делувам ранливо И лесно можеш да ме повредиш Со само една реченица Но тоа ме прави посилна Знам која сум И што носам во душаава Колку пати сум паднала и сама без ничија помош сум станала Сакај ме и љубиме додека сум тука во моментот За утре незнам можеби ќе заминам далеку А можеби и во твоето срце ќе се вдомам Имај храброст љуби ме Посакај ме Не мисли на денес на вчера на утре Не мисли, милувај ме во ритамот на твојата омилена песна замисли си нотна линија и нежно исцртај ја Ти го нудам телово можеби налик на курва а ми треба само топлина блискост нежност да исчезне стравот од летање со скршени крила и болката при секој замав Сакај ме сега Не плаши се Сакај ме | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 29/6/2011, 2:37 am | |
| Пред тебе и душата соголена, најтопло облечена е... Не се срами да од допирот на нежноста... Ниту од светлината... Пред тебе е тоа што е... Душа. И кога не си тука, со тебе е... | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 1/7/2011, 6:28 pm | |
| Цело е кога има се`… ама овде нешто фали …
Некаде во темнината на ноќта ќе те скријам Да бидеш моја тајна Моја, само моја Делувам себично Не! не сакам остатоци среќа Сакам се` А цело е кога има се` Некаде во темнината на ноќта ќе те скријам П.С. Не сакам тајни… | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 9/7/2011, 4:42 pm | |
| Убиецу… Убиј ме… Не се појавувај непоканет… Па да исчезнеш… Подобро убиј ме… И онака ништо не остана… Само сенка… Тоа сум јас… Сивило… Ништо повеќе не е исто… Не кради ми го здивот… Едвај дишам и вака… Подобро убиј ме… Не мачи ме вака… Само скрати ми ги маките… Зашто самата неможам… | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 12/7/2011, 6:51 pm | |
| Прозирни постапки ти ги издаваат намерите... Прозирни зборови ти ги издаваат мислите... Прозирноста во твојата душа е толку голема, што самата (самиот) се давиш во боите на верувањето дека имаш виножито во рацете... И очите ти се прозирни... Немаат што да понудат, освен добро испарафразирани зборови... И тие прозирни... Продрени... Еднаш веќе употребени... Искористени... Излитени... | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 20/7/2011, 1:32 am | |
| Украдени соништа од детски мисли... Украдени мисли од тинејџерка... Тинејџерка во свет на возрасни... Возрасни со детски памет... Игри, интриги, смешни воздишкии и лажни насмевки... Освојување како територија... Исцрпување во љубовни загатки... И крај на првото ниво... Една жртва, полумртва... Друга, нова цел... Безцелно... | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 24/7/2011, 4:34 pm | |
| Да можеш за миг да застанеш во позадината на мојата бина... Да застанеш backstage, што би се рекло, за миг... Да осетиш колку тежи секој костим, наврен за сцена... Да можеш да осетиш колку нагризува тонот пудра и црвен кармин на усните, за да се прикрие секоја брчка и израз на незадоволство... Израз на разочарување... Да осетиш колку боли да развлечеш линија од крај до крај, да го скриеш емотивниот крш, длабоко во себе... Да си го голтнеш вистинското сопствено јас, онака големо како кнедла... Да се соџвакаш како мастика, а да не се лепиш на се` и сешто... Да можеш бар за миг да го смириш целиот хаос растргнат меѓу енергии и луѓе... Да ја осетиш секоја клетка создавање како возбудливо трепери... Да можеш да го осетиш feedbackot на публиката која верно те следи, зашто во себе си велиш: The show must go on... Мотото на Фреди да ти дава сила, да се крепиш од сопствените пењушки, и да ја преживееш сопствената болка, без да посегнеш по шишето со summer wine, кое ти мавта и те повикува на секс за една вечер, па утредента ни аспирин да не ти помогне... Да можеш за миг да се надваладееш себе си и детето кое си игра со оганче... Само за миг... Да можеш да осетиш колку се тесни моите штикли, и колку плускавци имаат моите нозе, кога ќе знаеш колку боли секој чекор... Дури тогаш ќе сватиш зашто секоја појава си има своја причина... | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 28/7/2011, 4:55 am | |
| Го црташ она, што со поглед ќе го допреш во одсјајот на огледалото... Она за што сонуваш... посакуваш... тежнееш... Црташ... јас пишувам... иста уметност, на малку поинаков начин... чуства стокмени на парче хартија... црно мастило искапано... контури и минијатури... Два контроверзни света, со многу правила и уште повеќе исклучоци... Уметници на модерното време... Борци за сопствената среќа... И самозадоволување... Себеиздигнување, со мало пардон во проред, онака ненаметливо, колку да искрадеш мала насмевка, признание... За иста уметност, на малку поинаков начин... | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 16/8/2011, 3:13 pm | |
| Во разчекор се сретнуваме, каде што другите се разминуваат Не чекорам кон тебе... Не чекориш кон мене... А желбата гори во градите... Се љубиме во расчекор... Ниту јас тебе... Ниту ти мене... Разминувањето е наша судбина. Зарем некогаш имало некоја друга? И кога се среќававме во чекор, тоа беше на заминување... одминување. заборав. Само спомени, наврени како невестински ракавици, солзи во очите... и збогум на усните... Во разчекор се сретнуваме каде што другите се разминуваат... | |
|
| |
Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 23/8/2011, 2:16 am | |
| | |
|
| |
Steppenwolf
Broj poruka : 0 Datum upisa : 15.07.2011
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 23/8/2011, 2:50 am | |
| Zakopacu te, voljena u nekom kutu svog usamljenog srca na zgaristu nase ljubavi, pod pepelom. Zakopacu te, kao sto vuk zakopava svoju omiljenu kosku oko koje je dugo lomio zube, i na kraju od nje odustao. Zakopacu te kao uspomenu, zakopacu te kao miris zakopacu te s ljubavlju da te vise nikad ne nadjem jer si moje srce odnela sa sobom. | |
|
| |
Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 23/8/2011, 3:21 am | |
| - Steppenwolf ::
- Zakopacu te, voljena
u nekom kutu svog usamljenog srca na zgaristu nase ljubavi, pod pepelom. Zakopacu te, kao sto vuk zakopava svoju omiljenu kosku oko koje je dugo lomio zube, i na kraju od nje odustao. Zakopacu te kao uspomenu, zakopacu te kao miris zakopacu te s ljubavlju da te vise nikad ne nadjem jer si moje srce odnela sa sobom. Prelepa... | |
|
| |
mackica
| |
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 25/8/2011, 12:04 am | |
| Со локни убаво не свиени Со коса бушаво уредена Беше девојка од соништа Но денес не беше дел од неговиот филм Вешто ги скри своите очи од објективот Денес не беше глумица со вештачка насмевка наврена како ефтин долен веш Пери ја, носи ја… Денес имаше солзи во сонцето и лед на месечината… Денес дури ни таа не се смешкаше лажно Беше цела, топка, огромна, здебелена од вообичаеното Денес сите не подаруваа лажни насмевки туку подаруваа искрени солзи… | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 5/9/2011, 4:01 am | |
| И кога би седнал да ги прочиташ сите редови, сите строфи и точки недокажаност… Зборови наредени, везени перли од една длабочина… И кога би ги споил во едно големо четиво… Ќе ја дознаеш целата вистина… Но, дали сакаш? Незнам… Се` зависи од тебе! А јас имам само црвени чевлички и бордо обоена коса… И срцето ми е обоено во една боја, љубовна… За тебе… | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 8/9/2011, 2:12 am | |
| Нагризи ги усните со усни Впиј го нектарот Дозволи и на желбата да те понесе Виорот нека те однесе Каде што сенките танцуваат А валцрот не е најнежниот танц Каде што нотните линии се извиваат околу виолинскиот клуч Каде што душите го напуштаат телото и постојат во вечноста... | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 8/9/2011, 2:13 am | |
| Денес љуби ме со секоја нота, со секој акорд, на секоја жица подари и допир, вреден само за денес… Зашто денес нема да биде утре, а не е ниту вчера… И јас не сум иста ниту денес, ниту вчера, а утре, кој да знае… Денес љуби ме со секоја нота, со секој акорд љуби ме, во косата разбушави ме, облечи ме во кошула и , почести ме со тацна рози и бакнежи… Денес љуби ме, бушава, полугола, не вчера, ниту утре… | |
|
| |
mackica
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 8/9/2011, 2:15 am | |
| Шепоти ми нежно... тивко... Шепоти ми... на десното увце... додека зборовите и твоите воздишки нежно ме скокоткаат... Шепоти ми... со секој здив... и нежноста на твојот глас... сруши ги сите ѕидови... онака како што ти тоа го можеш... Шепоти ми... секоја ноќ... во тишината на тајните... Откривај по еден скриен бисер на моето тело... Шепоти ми... секое утро... | |
|
| |
meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... 16/10/2011, 11:50 pm | |
| - meseceva rosa ::
Jutro. Visoko gore, sunce okupalo nebo. Tamo negde, blizu tvoje duse, pratim te, putem koji znam. Kad zatvorim oci osetim treptaj tvoje duse, i tvoje dobrote. Nesto se, oko mog srca, stegne u suzu. Tvoja ljubav i tvoja ceznja, ogrnu prostore bisernim perlicama, prelivenim duginim bojama tvog oka. Iskre po rascvetalim tresnjama u nama. Vremenom da trajes.
*meseceva rosa*
( Tosetu Proeskom
*Jedina dusa koja ce svetleti zauvek svim prostorima i vremena i van vremena.* ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... | |
| |
|
| |
| Ogledalo jedne duse... this is me... my dreams... my fantazy... my reality... | |
|