LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| kritika kritike | |
|
+6PiPi midjika vučko Masada besherat SaMar 10 posters | Autor | Poruka |
---|
SaMar
Broj poruka : 1595 Location : Novi Sad Datum upisa : 27.12.2008
| Naslov: kritika kritike 29/9/2010, 10:46 am | |
| Kritikovati je lako. Dati konstruktivnu kritiku, a jedino takva valja jer jedino ona može da urodi plodom( a pretpostavimo da nam je to cilj, a ne uzdizanje sopstvene vrednosti gaženjem drugih ili šta slično) je izuzetno težak zadatak. A neko ga je ovde vrlo olako shvatio. Moram da napišem koju o tome zašto mi se ne sviđa način na koji je naš pridošlica PiPi kritikovao pesme članova. Najpre, tajming. Šta biste pomislili o nekom ko vam prvi put ulazi u kuću i odmah prokomentariše kako niste dobro opajali jer eno vidi paučina u ćošku...PiPi je čim je stigao krenuo brže bolje da uočava greške, falčinke i propuste. Njegova kritika bi moždabila i bolje prihvaćena DA JE NAJPRE SEO I POPRIČAO..PROVEO NEKO VREME SA NAMA, PROČITAO DOBAR DEO BOGATOG SADRŽAJA OVOG foruma, stekao opštu sliku, pohvalio što god( ne da bi se dodvorio već zato što možda nešto i valja ovde!!!? Ali ne, on nije našao za shodno da uradi tako nešto, misleći valjda dovoljno je to što je ime, što ima iskustva, što je izdao ne znam kolko zbirki isl. Nego, baš poput majstora, ušao da popravi. Kao da su naše pesme bela tehnika sa falinkama, pa će on to začas da dovede u red. Svakako da nisu savršene, ali ako ćemo ih menjati, ili sebe kao pesnika, menjaćemo ih onda, onako i onoliko koliko smo sami spremni i voljni, čitajući druge pesnike. Jedino tako je moguće. U protivnom bi postojali brzi kursevi pisanja poezije. Druga stvar, način na koji je to uradio. Evo nam,a sudije koji će reći ovo je poezija, ovo nije i udariti moćno o sto. Ajme, pa da je sto puta priznat, odakle mu ideja da sudi o stavaralaštvu na taj način, Da je možda rekao ovo mi se svidja ovo ne zbog toga i toga, u redu ali stavljati pesme u dzakove sa etiketama, ove za smeće, ove za police..i povrh svega ostaviti osmeh na kraju...Želi da dopre do mladih pesnika i pokaže im put do lepe poezije kako kaže...pa bolje bi to uradio da je samo bio tu sa svojom poezijom koja je mnoge momentalno osvojila. Da je bio kao nenametljivi uzor, putokaz možda. Trebalo bi da zna da ljudi najbolje uče od onih koje vole. A on je u tome u startu omanuo. Tea ga prihvati i takvog, zatraži savet a on joj kaže džaba kad ne znaš šta je kvalitet!!!? I ne znam još bih svašta pisala,ali već sam i previše energije i vremena utrošila... | |
| | | besherat
Broj poruka : 4367 Datum upisa : 18.03.2009
| Naslov: Re: kritika kritike 29/9/2010, 11:39 am | |
| Bravo SaMar. Dijelim tvoje mišljenje. Svaka čast PiPiju, iako ne znam koje je profesije, ali mislim da je njegova metoda pogrešna. Poezija se piše srcem. Ako je dobra i kvalitetna, neko će je čitati, a ako nije, sama će pasti u zaborav. Mada mislim da cilj pisanja poezije i nije da bude pošto poto čitana. Ja mislim da poezija " mora da izađe iz čovjeka ", jednostavno mora. Kakvog će kvaliteta to biti, to je drugo pitanje. Ali prepravljati tuđe pjesme, po nekim književnim pravilima ( ako ih u poeziji uopšte ima ), za mene je skrnavljenje, kako pjesme, tako i ličnosti onoga ko je pjesmu napisao, a ne mora biti pjesnik i većinom niko i nije pjesnik. Još je gori postupak napisati nešto srcem, pa zvati PiPija da ti " prepravlja ", gubiti sebe, rasplinjavati se u tuđim stihovima. Pa imaš li Tea sopstvenu ličnost? Imaš li svoje " ja "? Možda zvuči grubo, ali je istinito. I šta imamo od Teine pjesme i " prepravljene " pjesme. Teinu pjesmu možemo staviti na erotiku, a PiPijevu "prepravljenu" na patetiku. Mislim........ ____________________________________________ "Poezija je samo trag zivota. Plamti li tvoj zivot, poezija je samo pepeo plamteceg zara."
Leonard Cohen
| |
| | | Masada Administrator
Broj poruka : 9712 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Re: kritika kritike 29/9/2010, 3:45 pm | |
| Мислим да сте мало пореоштро реаговале. Тачно, Пипи је направио критику али ко год није хтео да расправља није морао. Једноставно, песник, писац, кажимо да то јесмо, може или да одговори или да игнорише написано од друге стране. Како је тема почела да се развија, само сам је пребацио у посебан део. Свако ко упути критику, замерку боље речено упути је из свог угла виђења. Пар пута смо отварали ово али и гасили. Мислим да нам је тема конструктивно потребна. Грешимо, некада, и за себе кажем да не пишем увек најбоље. На ФБ у добих критику за кратке текстове из Питалица. И у праву је жена, нисам држао такт, реченице су дуге, сада их цепам. Ја то и јесам и нисам примечивао, можда неко и јесте али није ми рекао. Тежимо да будемо бољи, Пипи даје примере како би он написао, стил којим пише је тежак, рекох то већ. Овде је предвиђено да се види ко се кога стла држи, какве риме и тако. Има, на брзину писаног, то најбоље можете видети у Настави риму. Песма почне ок, средина ок а онда по неки крај падне од нигде. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | vučko
Broj poruka : 1373 Godina : 69 Location : Beograd Humor : može biti... Datum upisa : 09.04.2010
| Naslov: Re: kritika kritike 29/9/2010, 4:01 pm | |
| U prilog ovome ispričaću priču o profesoru književnosti, a uz to i pesniku,koji je kao zamena radio u jednoj srednjoj školi i to sa đacima prvog razreda.Na prvom času imao je zadatak da pregleda radove učenika koje im je zadao profesor koga on menja.Zadatak je bio izraziti svoja osećanja kroz poeziju.Jedan od dečaka je pisao o neuzvraćenoj ljubavi i patnji koju nosi u sebi zbog toga.Ona je izgledala otprilike kao Miđikina ili Teina pesma.Naravno pesnik,a uz to i kritičar i poznavalac poezije je pesmu častio svakojakim "epitetima", poput onih koje je Miđika dobila i pocepao mu pesmu ispred nosa.Dečak se nakon toga nekoliko dana nije pojavljivao u školi, pa ni kod kuće.našli su njegovo telo u jednoj provaliji na periferiji grada.Pesnik je svoje ponašanja objasnio tako što je izjevio da je kritikovao pesmu a ne emociju,pesmu a ne pesnika,pesmu a ne nesrećno zaljubljeno srce,srce osobe a ne kamena...srce deteta. Ako ova priča nije dovoljan razlog da se bude oprezan prilikom kritikovanja onda zaista ne znam šta više da kažem pa da tom egu bude jasno o čemu zapravo pričam. Od ove priče i te škole ne rezlikuje se mnogo ni ovaj forum. Ovo nije klasičan pesnički forum,niti književni kllub....i sl. Ovde se zahteva onaj minimum pristojnosti kada se pojavljujete da bar pokušate shvatiti ko su ljudi kojima se obraćate,kakve su njihove životne priče(a ima veoma nesrećnih i čak tragičnih priča) koje se provlače i kroz poeziju.Pa čak i da ne čitate ništa,da pogledate recimo fotografije koje neki članovi postavljaju možete zaključiti o kakvim se dušama radi.Ali ne možete čoveka zaslepljenog svojom veličinom i svojim egom naučiti da sluša ili prepozna tuđi bol,jer samo svoj oseća i prepoznaje. | |
| | | vučko
Broj poruka : 1373 Godina : 69 Location : Beograd Humor : može biti... Datum upisa : 09.04.2010
| Naslov: Re: kritika kritike 29/9/2010, 4:06 pm | |
| Zaista mi je žao što sam morao ovako da reagujem, ali previše sam takvih ljudi sreo u životu i zaista mi je muka od njih. Kritika-DA,ali povrediti,ubiti nekoga kritikom-NIKADA. Ovo je moje posldenje obraćanje kada je ova tema u pitanju. Svima bih ostavio osmeh,ali sam isuviše tužan da bi se smejao. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: kritika kritike 29/9/2010, 4:30 pm | |
| Ok, ok Vučko… Sve to stoji što si ti napisao – srce i čovek iznad bilo kojih pravila.
Ali siguran sam da PiPi zapravo nije imao nikakve loše namere… i da zna da će nekoga nešto da boli, verovatno ne bi ništa ni pričao o bilo čijoj pesmi… Meni se čini da on samo, čak ne ni preterano nametljivo, pokušava da pomogne drugima da postanu bolji pesnici, koliko god je to u njegovoj moći… Iako je, po mom skromnom čitalačkom mišljenju, on daleko, daleko od dobrog pesnika… Ali se trudi, ipak daje sve od sebe, i kao pesnik i kao učitelj pesništva, treba i to uzeti u obzir… Možda se i on sad oseća kao dečak čija je pesma (u njegovom slučaju: kritika) pocepana, nakon ovoga kako ste ga osuli kamenjem, a posebno ti Vučko. Zar se njegova osećanja ne računaju?
Postavlja se pitanje ko ovde ima veliki ego, da li onaj ko dopušta sebi da kritikuje, ili onaj ko daje sebi za pravo da kamenuje kritičara?
Naravno, PiPi bi mogao svakog ponaosob u pp-u da pita da li sme da mu kritikuje pesmu, koje pesme sme a koje ne bi trebalo… ali to bi moglo pogrešno da se shvati od strane onoga ko je pitan... i eto opet kamenovanja…
…ipak smo svi samo ljudi… imajmo razumevanja i za pesnika, i za kritičara, pa čak i za onoga ko kamenuje kritičara...
|
Broj poruka : 9712 Godina : 63 Location : Zemun Humor : Jok Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Re: kritika kritike 29/9/2010, 4:49 pm | |
| - vučko ::
- Zaista mi je žao što sam morao ovako da reagujem,
ali previše sam takvih ljudi sreo u životu i zaista mi je muka od njih. Kritika-DA,ali povrediti,ubiti nekoga kritikom-NIKADA. Ovo je moje posldenje obraćanje kada je ova tema u pitanju. Svima bih ostavio osmeh,ali sam isuviše tužan da bi se smejao. Критика убија слабе, мислим да нико није посустао због пипијевог писања о ономе што он види. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | midjika
Broj poruka : 1169 Godina : 49 Location : Beograd Humor : pa nije bas cunami, ali ima ga:) Datum upisa : 04.03.2010
| Naslov: Re: kritika kritike 29/9/2010, 4:54 pm | |
| Pipi mozda nije imao lose namere, ali nije ih imao ni Vucko. Malo se duze znamo, razmenjivali smo rime i koliko toliko se upoznali. To sto je on mene branio je sasvim normalno, a Pipiju zameram samo to sto je izgleda to njemu zasmetalo. Zasto? Cini mi se da je rekao da pesnik poput Vucka nikada ne bi ukazao na gresku!? Jeste, radio je to indirektno i ja sam ga pratila i videla gde gresim...Moza i ne postoji teznja u meni da budem bolja! I necu reci pesnik, jer to nisam, skidam kapu svima koji pisu, a ima ih jaku puno koje citam.. | |
| | | besherat
| Naslov: Re: kritika kritike 29/9/2010, 4:58 pm | |
| Nije PiPi davao kritiku. On je PREPRAVLJAO pjesme. To je za mene stvarno neobično i ne znam čemu služi. Njegove pjesme su njegove pjesme, njegovog stila, midjikine su midjikine. Ja sama mogu reći da ne znam da pišem pjesme i da mi se ono što sam napisala ne sviđa uopšte i nisam neki ljubitelj poezije. I sama sam davno još rekla da mi se dešava da se probudim u sred noći i da one rime, koje mi se motaju po glavi jednostavno " moram " da stavim na papir. Ako ih ne napišem, muče me i nema teorije da zaspim. Kakva je to pojava, ja ne znam, ali se meni dešava tako. I kako neko da prepravi moj doživljaj?Imam jednu pjesmu o poginuloj pastorki koju sam sanjala kao da je živa ili pjesma susret s majkom, koja je banalna, jednostavna po riječima, ali krije velike suzbijene emocije , cijeli moj odnos s majkom, koji nije jednostavan, sjećanja na rodni grad, koja nisu lijepa, sjećanja na drage, mrtve osobe. I sad treba neko da " prepravi " moja osjećanja, da bi bila metrički dobra ili šta ti ja znam već. To nije poezija.To je nasilje nad osjećajima drugih. ____________________________________________ "Poezija je samo trag zivota. Plamti li tvoj zivot, poezija je samo pepeo plamteceg zara."
Leonard Cohen
| |
| Naslov: Re: kritika kritike 29/9/2010, 5:08 pm | |
| - Citat :
- Stoga se ne opterećuj s takvim stvarima, i moji početci su bili kao i tvoji, kao početci svakog tko je počeo pisati poeziju, sve su to prolazne faze, netko nikada ne sazrije kao pjesnik a netko vrlo brzo, sve je to relativno, netko piše godinama i ne napreduje u smislu kvalitete vlastite poezije, njemu to nije bitno i to je ok, on se opušta pišući i uživa u tome…
Пипи јесте написао песму по Миђикиним стиховима али је и рекао ово што сам цитирао горе. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | vučko
| Naslov: Re: kritika kritike 29/9/2010, 5:15 pm | |
| Kasno,prijatelju,dačak je već mrtav. | |
| Naslov: Re: kritika kritike 29/9/2010, 5:27 pm | |
| Вучко овде су људи, изграђени, надам се, нисмо деца да би се убили због грубе рећи. Ја бих хиљду пута већ био мртав. Миђика је живахна на срећу. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | midjika
Broj poruka : 1169 Godina : 49 Location : Beograd Humor : pa nije bas cunami, ali ima ga:) Datum upisa : 04.03.2010
| Naslov: Re: kritika kritike 29/9/2010, 5:32 pm | |
| Meni su tvoje pesme besherat teske, nekad jako tuzne, ti pises na cafeu i tamo sam te pratila,citala sta si postavljala. ...nekad bi to bilo u po noci....sama....znam taj osecaj...ja te razumem....
Nekako, Pipi, ti si pomenuo da ne mozes imati recept i misliti da si kuvar.
Ok, ajd ovako. Ja nisam nikad pravila po receptu, uvek po osecaju, uvek nesto dodam, nesto oduzmem, ne sledim ono sto pise...uvek se pojelo i pitali su za recepat....
drugo, moze i ovako da se kaze...moja pesma je moja igracka, samo moja i ona ce se nekome dopasti, nekom nece, ta nekolicina ce mene razumeti i dopasce joj se to nesavrsenstvo moje pesme...ja sam inace neko ko nikad nije voleo barbike.
| |
| | | PiPi
Broj poruka : 322 Datum upisa : 18.09.2010
| Naslov: Re: kritika kritike 29/9/2010, 10:13 pm | |
| Dragi moji, na ovaj portal došao sam iz istih razloga kao i vi, vežu nas iste želje, ista ljubav prema poeziji, došao sam biti jednak među jednakima, pokazao sam vam svoju poeziju i došao vidjeti vašu, kao i vi i ja imam svoje mišljenje što je to poezija, moje zablude nisu ništa manje ili veće nego li vaše, stoga ne mogu razumjeti vašu gorčinu. Utjehu pronalazim u činjenici da je svaka od naših misli zapisana i da će ju u budućnosti netko drugi pročitati… Osmijeh vam ostavlja…PiPi
P.S. Zahvaljujem na onim rijetkim glasovima razuma…
| |
| | | besherat
| Naslov: Re: kritika kritike 29/9/2010, 10:18 pm | |
| U meni nema gorčine, samo čuđenja zbog svega ovoga. Nadam se da smijem iznijeti svoje mišljenje. Mada sam u gornjim postovima mnogo toga već i rekla, prepraviti pjesmu znači napisati potpuno novo djelo. Teina i tvoja prepravljena Teina pjesma su dva različita svijeta, dvije različite emocije, dvije različite osobe, čak možemo reći i kulture, jer se to u pjesmama osjeća. Zbog toga nema kraja mom čuđenju. To bih shvatila da je bilo u radionici kao igra. Da jedni drugima prepravljamo pjesme po svom nahođenju i svojim stilom, ali u smislu kritike djeluje agresivno. Da li sam sada malo bolje objasnila razlog svoga čuđenja? ____________________________________________ "Poezija je samo trag zivota. Plamti li tvoj zivot, poezija je samo pepeo plamteceg zara."
Leonard Cohen
| |
| | | SaMar
| Naslov: Re: kritika kritike 30/9/2010, 8:46 am | |
| Niko nikog nije kamenovao, nema ni gorčine, ja mislim da sam vrlo odmereno napisala svoje vidjenje kritike. Ne kažem da ne treba kritikovati i pisati svoje vidjenje pesama, toga je zaista falilio na ovom forumu, ali ne sviđa mi se njegov način, to je sve...PiPi je dobrodošao da se druži sa nama, popije kaficu, piše pesme, priča o pesmama..Zaista | |
| | | Tea
Broj poruka : 3247 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
| Naslov: Re: kritika kritike 30/9/2010, 2:05 pm | |
| SarMar, nista ti strasno nisi rekla niti si koga uvredila i nemoj uopste da razmisljas o tome. Sto je on onako postupio prema meni jedina sam ja razumela, to je zato sto sam ja neozbiljno pristupila zadatku, zato je na kraju stavio ono hihi . Priznajem, jest mi bilo neprijatno ali zato sam se zainatila i krenula na posao.Ne brinite se, naci cemo mi zajednicki jezik, to je uvek tako u pocetku dok ne upoznamo nekoga bolje. Mada ni to nije sigurno da se mi necemo sukobiti jos hihi ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | SaMar
| Naslov: Re: kritika kritike 30/9/2010, 2:11 pm | |
| Pa ja se nadam da hoćemo. Znam ja da se on šalio to sa tobom, ali nakon svega zazvučalo je baš neukusno. Samo da se spusti međ nas, ne vidim ga dobro odavde | |
| | | PiPi
| Naslov: Re: kritika kritike 30/9/2010, 5:56 pm | |
| - SaMar ::
- Pa ja se nadam da hoćemo. Znam ja da se on šalio to sa tobom, ali nakon svega zazvučalo je baš neukusno.
Samo da se spusti međ nas, ne vidim ga dobro odavde Zašto bih se ja spuštao dolje, popnite se vi gore... .................. | |
| | | Tea
Broj poruka : 3247 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
| Naslov: Re: kritika kritike 30/9/2010, 6:09 pm | |
| Hehe, babi se snilo sto joj bilo milo ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | SaMar
| Naslov: Re: kritika kritike 1/10/2010, 9:09 am | |
| | |
| | | ^ljubicastonebo^
Broj poruka : 331 Datum upisa : 23.04.2008
| Naslov: Re: kritika kritike 15/10/2010, 9:00 pm | |
| Postovanje svima.
Ne mogu dati osvrt ni nakoga posebno,sto ne znaci da nemam miljenje o tome iz vise razloga. Uzela sam ovaj deo [kritika-kritike] da mogu napisati nekoliko recenica koje se ticu svih nas. Pisete dobro[neki su bolji]al pisete odlicno.Komentarisete mudro[sopstveni sud o bilo kojoj temi]ima svako! Ne ponavljate se ,sto je meni kao clanu izuzetno pozitivno. Smeta mi citat u plavoj boji i ja se naprezem da procitam komentar ali ga procitam! Licno, najvise volim igre u radionickom delu iz razloga sto jeste "izazov"napisati stihove koje dajemo. Podsvest je divna.Nudi nam obilje stvari kojih nismo ni svesni dok pisemo ...
Ps.Obilje stihova,komentara raznih,ostavila sam na vise foruma i nigde se nisam ponovila. Svuda sam razlicita.Neverovatno kako ne podnosim kad ljudi ne pisu svoje nego koriste tudje razmiljanje. Valjda je zato kritika dobra i ja od nje nikada nisam bezala....posebno ako je iskrena i nije tendenciozno usmerena protiv nekoga. Vi jeste pesnici i ja imam svoje favorite medju vama. Kriticki osvrt? To je vec nesto drugo i zahteva dublju analizu..... | |
| | | PiPi
| Naslov: Re: kritika kritike 16/10/2010, 11:22 am | |
| "Suzama brisemo i osmeh i bore naseg burnog, nemirnog zivota."
ako ti nije problem objasniti kako suzam brišemo..."bore naseg burnog, nemirnog zivota."
P.S. jasno mi je to brisanje osmijeha... P.S. kako to da te nema u temi Poezija i kritika...ima nas koji bi voljeli vidjeti tamo tvoje stihove...
Osmijeh ti ostavljam....PiPi
| |
| Naslov: Re: kritika kritike 16/10/2010, 11:39 am | |
| Пипи, ако Роса жели да стави песме у критику ставиће ако не, неће.
Пипи, знаш ли ти шта је песничка слобода ? Даје ти право на побијање логике, даје право на све.
Овде логика постоји, пре плача очи се стегну, боре су ту, када сузе потку, чело се исправи и бора нема као ни осмеха. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | PiPi
| Naslov: Re: kritika kritike 16/10/2010, 12:14 pm | |
| Sloboda bila ona pjesnička ili neka druga sasvim je svejedno, ne daje ti za pravo da činiš ono što ti je volja…imamo slobodu govora, al za sve što kažemo moramo odgovarati pred javnošću, te ćemo biti primjereno kažnjeni, tako ti je i ovdje imamo slobodu govora al kažemo li nešto ti si tu da nam udijeliš koju packu…
Hvala na ovom logično-anatomskom objašnjenju pjesničke slobode…no ne vjerujem da je ona te svoje stihove zamislila tako, bit će da si se ti malo zanio…
U iščekivanju njenog komentara osmijeh ti ostavljam….PiPi
| |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: kritika kritike 16/10/2010, 12:25 pm | |
| Po meni svaki umetnik ako nema slobodu izrazavanja svoga dela po meni je sputan u onome sto radi.PiPi ja vidim da ti mene jako izbegavas u bilo kom kritickom osvrtu,ne znam zbog cega,i necu previse da zalazim u to.To sto mi imamo razlicitost misljenja vise cenim nego da me pljeskas po ramenu.Ajmo ovako da ja tebi postavim jednu sliku od Dalija jer po meni pesma i slika imaju slicnu moc izrazavanja.Videces koliko ustvari njegova slika ima slobodu govora,a ti to neces moci da razumes.Osporavali su ga zbog toga mnogi,pa na kraju jel uspeo?Tako ti je i sa poezijom. | |
| | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: kritika kritike 16/10/2010, 1:10 pm | |
| Ja cu ovo da preskocim...idemo dalje:) ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | PiPi
| Naslov: 1 16/10/2010, 1:24 pm | |
| - meseceva rosa ::
- Ja cu ovo da preskocim...idemo dalje:)
gledaj to preskakanje kao njenu veličinu a ne slabost... Osmijeh ti ostavljam mejsećeva roso....PiPi | |
| Naslov: Re: kritika kritike 16/10/2010, 1:37 pm | |
| Љубичаста, важно је да нема сујете овде - PiPi ::
- Sloboda bila ona pjesnička ili neka druga sasvim je svejedno, ne daje ti za pravo da činiš ono što ti je volja…imamo slobodu govora, al za sve što kažemo moramo odgovarati pred javnošću, te ćemo biti primjereno kažnjeni, tako ti je i ovdje imamo slobodu govora al kažemo li nešto ti si tu da nam udijeliš koju packu…
Hvala na ovom logično-anatomskom objašnjenju pjesničke slobode…no ne vjerujem da je ona te svoje stihove zamislila tako, bit će da si se ti malo zanio…
U iščekivanju njenog komentara osmijeh ti ostavljam….PiPi
Можда и није, ја тако гледам на написано. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | PiPi
| Naslov: Re: kritika kritike 16/10/2010, 1:43 pm | |
| Ma sve je OK...
Možemo na pjesnike gledati i kao na inovatore, oni su neizbježni u ljudskom napretku, no na samo jednu inovaciju koja je revolucionarna i mjenja budućnost, ide i bezbroj onih za koje bolje da nisu izmišljene...naravno sve su to inovacije...
Osmijeh ostavljam...PiPi | |
| Naslov: Re: kritika kritike 16/10/2010, 1:51 pm | |
| Песништво и не треба да буде статично. Толико је стилова, толико начина који нам дају подстицај стварања да би било штета не искористити све предато. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: kritika kritike | |
| |
| | | | kritika kritike | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|