LJUBAV, SMRT I SNOVI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LJUBAV, SMRT I SNOVI

Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta.
Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte.
Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo.
Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma !

Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic

Ići dole 
5 posters
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći
AutorPoruka
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21506
Godina : 48
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Empty
PočaljiNaslov: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:06 pm

Predstava je zavrsena. Zasto covece ne skines napokon tu svoju masku i pokazes svoje pravo lice.Hocu da vidim ko si?Sta si?Sta hoces od mene.Zasto se tako podrugljivo smejes na svaku moju rec iskazanu,na misao jos ne dorecenu.Zavese su odavno spustene pocni da igras svoju ulogu zivota.Vreme nije bas na tvojoj strani.Istina uvek na kraju izadje na videlo.Pokazi svoje pravo lice.

Poslednji izmenio Beskraj dana 23/3/2013, 9:03 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:06 pm

Zvezdana prasina koja klizi niz prste,najlepsa su polja zita kada vetrovi urlicu poljima tim.Da li si ih nekada cuo?Na njima jedino sunce odmara svoje zrake,dok oblaci pocivaju grleci nebo.U svakom tom zitu je po jedna zvezda,da li moses da sagledas njen vrh?Kada mi se zamore oci od tog sjaja,pamtim samo ono jedno zrno koje cuvam u srcu.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:06 pm

Raj,to je onaj zrak koji kod mene izgori,kada udari u oci i kada mi se mrakom uspavaju cula.U raju vidim samo svoje slepilo,jer tek tu te ocekuje svo ono otkrivanje.Ponekada sama pomisao na raj mi probada kosti,hladno mi je i lajem na jos jednu noc koja dolazi.Izgleda sam zakasnila za tu stanicu.Moja stanica se drugacije zove.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:07 pm

Nevidljiva kapija kroz koju nesvesno prolazite,nestajete i nikada se u tom svetu ili u tom zivotu vise ne pronalazite.Prosto ste izgubljeni u njemu,tumarate,lutate trazite izlaz,hocete nazad ali jednostavno povratka vise nema. Prva asocijacija na ovu pitalicu mi je bio ep o Gilgameshu gde ratnik odlazi u paralelni svet ali je taj paralelni svet ustvari pakao.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:07 pm

Otvorilu sam nedra bez savesti i stida,suncu...na tom polju punom maslacka.Pustia sve svoje jadi i stavila potpis na usnama tvojim.Prvi put maslacci nisu odavali boju tuge,samo sam videla sjaj tvoga oka u njima.Uzivala sam u svakom trenutku,kao u raju,gde se rajsko vino na tom polju tocilo.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:08 pm

Hoces li mi ikada oprostiti sto nisam posla s tobom kada si me zvao,kada si me preklinjao i molio.A ja nisam imala hrabrosti ostaviti sve ovo i okrenuti se i poci za tobom.Hoces li mi i sada kada te nema,oprostiti sto si mi u mislima sto te se setim,sto sam se ko kukavica pustila na put da krenes prema meni,ne znajuci da ti je to poslednji put.Svaki korak je krivac glavni...i bolje mi je da cutim jer mrtvi,voljeni ne traze oprostaj,oni su sve oprostili.Oprostaj moram potraziti u sebi.

Beskraj likes this post

Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:09 pm

Sve moje noci su bezvredne jos od onoga dana kada sam izgubila sanI jos sam u potrazi...jos samo malo za njim.Sve te noci svih ovih godina imale su tezinu jednoga tela.Ubijala me ponekada slutnja javom,te noci su mi bile vrt nicega.Tezina koju malo ko moze da razume.Kosmar koji nije bio tren,vec tmina i vesalo koje mi je dolazilo svake noci.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:09 pm

Ispod tog starog kestena prvi put si me poljubio.U svim onim godinama kada sam te cekala uzalud dok sam se nadala tvome dolasku.Docekala sam te,a onda je usledila osveta moje pobede.Rekao si mi da trazis srecu,i da nisi znao da je ona tu pored tebe,dok si skupljao plodove kestenja i davao mi.Pogled ti je bio tuzan i pomalo igubljen.Govorio si mi da su ti se tek sada otvorile oci i da si video sta si izgubio...govorio si.Da govorio si mi o lepoti cveta,i ptici u letu.Ali ja nista to vise nisam videla.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

Idem dalje jer tama i mrtvilo su sada iza mene,predodredjena sam za pricu koju moram da odzivim,da je ispricam i da ostane iza mene.Moram dalje bez buncanja,podignute glave i bez otkrivanja zabluda.Ako to ne uradim,moje sidro ce zauvek ostati na dno.A na tom dnu povucicu i mnoge druge.More je suvise duboko,isplivacu ali pored mene ima dosta neplivaca.Zbog njih upravo idem dalje.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

Veliko plavo more poput one biserne skoljke,koju sam jednom nasla i izgubila.Sada je sakrivena na dnu toga velikog plavog mora.I ceka...ceka da bude ponovo pronadjena.Kao sto ja cekam svoga mornara,koji ce doci i povesti me negde u neku caroliju sanjivog treptaja,u neki drhtaj strasti.Dok listovi budu saputali jednu jutarnju svezinu na obali pustoj.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:10 pm

Vreme u kojem stojim.Jedino plesom pustam da ta ekstaza bola izadje iz mene.Na taj neki nacin je pustam...dajem joj ventil,po malo je oslobadjam od sebe ali ne sve.Onu slatku najsladju bol zadrzavam ne dam je od sebe.Uzivam u njoj kao mazohista,i ne zelim nigde da pobegnem od toga.Ne postoje vise te ruke i ti nokti koji mogu toliko vise da zagrebu i da vise u zivotu bilo sta me zaboli.Osim onoga sto je iza mene.I ostrica brijaca je sada toliko zaledjena kao i moja dusa.
Veruj mi uzivam u svakoj svojoj ekstazi bola i nemira.Jer to sam u stvari ja.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:10 pm

Hteo je da me poljubi,okrenula sam glavu jer mi je svaki njegov poljubac bio vise mrzak,gadio mi se.Hteo je polako nezno da me zagrli i da mi kaze da me jos uvek voli,dok je svojom rukom prelazio preko mojih ledja.Svaki njegov taj dodir me je prosto vredjao dok je on umirao za mnom.Dok mu se strast budila u svakom pogledu bacenom u mom pravcu.Gledam ga i mislim se zasto je ovaj covek postao igracka u mojim rukama?Jeli to zbog toga sto u meni vise nicega i nista ne postoji.Da li je lepo igrati se i navijati emocije kao stare igracke,i odbacivati ih kao da nikada nisu postojale.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

Plesala sam igrala sam svi su bili odusevljeni sa onim sto vide.Mnogi su mi prilazili,stidljivo,bezobrazno,zagonetno.Svi su zeleli da znaju ko sam i odakle sam ali ja sam uvek kada je bilo najsladje nestajala.Kao onaj san jutarnji.Nestajala sam jer sam se plasila onoga sto se moze dodirnuti,sto se moze osetiti a to je upravo taj vrh talasa na kome nikada nisam bila.Sta je to ustvari na tome vrhu?Ljubav.Sta je to ljubav?Da li cu je prepoznati ako je sretnem?Da li ona ima svoju boju,miris i ukus.Ne znam.A onda sam ugledala dva puta...put bespuca i put svetlosti.I sada se pitam kojim putem da krenem da bi stigla do tog vrha.Bojim se...nemam hrabrosti za tolike visine.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:11 pm

Sveti krst utihnuo pod ovim jezivim svodom.izgubio se pogled na tome krstu.Koje je ostalo na nekom zgaristu.A na tom zgaristu ostala su samo prazna gnezda i pokosene molitve.U daljini cuje se zov za pomoc,zov za spasenje i nova svetlost pod kojom ce se sklonoti svi.Ali prvo moramo se resiti onoga greha da bi mogli videti taj krst sveti.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:11 pm

Umeti nesto,ume svako.Ali umeti nesto posebno je privilegija samo nekih.Ja umem nesto...umem da volim.Shvatila sam to u samo jednom jedinom znaku.Umem da dajem, a ne samo da uzimam.Umem da razlikujem korov od cveta,umem da ulepsam zivot nekome na ovome svetu.Umem da budem covek u ovome vremenu.Zar to nije umetnost.Umem da prepoznam sjaj necijeg oka,neciji pogled tuzan...umem da budem i zena i cvet.Umem nesto jer sam upoznala tebe.

Poslednji izmenio Beskraj dana 26/9/2011, 8:35 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:12 pm

Stalno sam nosila tu ruzicastu haljinu koja ga je podsecala na miris poezije voleo je boju te moje haljine jer ga je podsecale na ciklame,miris jednog avgustovskog leta koje se vec polako priblizavalo kraju.Secam se recitovao mi je Petrarku koga sam obozavala...recitovao mi je o ljubavi ceznji i tuzi...recitovao mi je.A onda izgubio se u svetu zaboravljenih osecanja.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:12 pm

Borim se sa tim bikom,bez obzira sto ga se bojim,strah me je.Ali moja zelja je jaca od svakoga straha.Ta snaga mi daje novu ideju.Volim kada me gleda pravo u oci,ne necu pogled skinuti sa njega,ne smem, ako ga sklonim videce da sam uplasen.To vam je kao i u zivotu.Gledaj pravo u oci,i ne dozvoli da te strah zaustavi u bilo kojem pohodu.Pobeda je zagarantovana.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

Pitali su me sta je to roj zvezdanog jata?To je sav onaj sjaj na obali,kada se naginjes ka lepoti spasa a ispred sebe gledas samo put uzasa.Mozda zvuci malo nerealno ali je bas tako.Taj roj zvezdanog jata je za mene jedan zamisljeni breg koji mi dolazi iz glave i na njemu gorim a nemam sjaj.Ostavljam nebo,skupljam dusu i grlim oblake koje grle zemlju bez zvezdanog jata.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:13 pm

Ja stalno skacem nekuda u prazninu a znate li kako?Evo reci cu vam.Kada vetar spusti svoje kapke i kada ti niko ne pozeli laku noc onda ti se ugase sva svitanja.U tom ugaslom svitanju je u stvari ta praznina.Ona je nekada strasnija i od samog neugledanja.To vam je kao da letite u bajku.A kako skociti vrlo jednostavno,posvetis se tisini,zasijes dobro sve one rane po sebi i vec si u tom bespucu.Lako je skociti,ali jako tesko je iz te praznine vratiti se.Moze samo ako naletite na pravu ruku,i ako tu ruku ponudjenu prihvatite.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:47 pm

Nocas se ljubimo poslednji put,izmedju dva uzdaha.Samo dodji tiho,kucaj ne zvoni na vrata.Znam doci ces korakom lakim,mislima svojim a ja cu ti govoriti cutanjem dok se predajem poljupcima tvojim.Cutanjem cu ti pricati o stazama rosnim u snu,o onoj klupi za dvoje.I o onom fenjeru koji se tada ugasio zauvek.Nocas te ljubim poslednji put.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:47 pm

Hocu da sedim sa jednim likom u parku,nije mi bitna prica,razgovor bitne su misli koje su protok izmedju nas dvoje.Ne zanima me nista o njemu,ne zelim nista da ga pitam,ne zelim o njemu nista ni da znam.Jer njegov osmeh govori vise od svih reci.Ne zelim da misli poteku jer u njima je ritam moga srca,cuce ga mozda ce se prepasti.Cekam srecu i onaj tocak koji udara u zid i staje.Moje misli bolje da stoje,ne zelim ponekada nikome da ih ispricam.Imam samo toliko hrabrosti da neku od njih pretocim samo belom papiru.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:48 pm

Zasto ljudi nisu ono sto bi hteli? Da li je za sve ipak kasno,ili vredi se boriti i dalje?Boriti se do poslednje snage,dok god imas u sebi i onaj poslednji atom.A to je glas koji se bori i vice za tobom.Sada vicem svim tim ljudima-zasto niste ono sto bi hteli?Da i tebe kada sam srela jedne kisne veceri,mozda sam bila previse smela pa i tebi sada posle toliko godina rekoh zasto nisi ono sto bi ja htela.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:49 pm

Plod ljubavi zna nekada da bude jako cudan.Toliko cudan da prosto nekada zna da u tebi unese i onaj panican strah.Ljudska glava,rogovi...kozji rep.Veseo i radostan bez obzira na svoj izgled zivot zna da bude i na taj nacin prihvatljiv.Muzika je nesto od cega se nikada nije odvajao.Njegova frula je bila na daleko poznata.Ali ljubav,ljubav je jad.Njegov ljubavni jezik niko nije razumeo,sem krugovi raskrsca koji su mu izabrali put.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:49 pm

Bila sam nekada u njegovim ocima nesto nevidljivo ali trajno.Nesto leprsavo ali sjajno.Satkano od snova koji su protkani srecom i ljubavi.U njegovim ocima bila sam rujno vino koje je zedan usnama ispijao.Bila sam njegova Boginja.Onaj arhipelag svih uspomena,srece i spokoja.Bila sam nesto izmedju smrtnog i besmrtnog,konacnog i beskonacnog.Ona nebeska muza koja se zvala ljubav.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

Svi smo mi figure ovoga zivota.Koje bolujemo,nestajemo i u vremenu trajanja prasina koja se skuplja po nama stresamo je sa sebe u ovom beznadju.Kao i figure i mi trazimo kutak gde postoji nada.Mesto gde cemo se ususkati,da nas neko ne bi u prolazu zakacio,polomio okrnjio.Na tom mestu trazimo mesto vecnog boravka.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 8:50 pm

Zvezdani svod na kome su trag i beleg tvoje niti.To je sanjani prostor u kome se cuje zov tvoga glasa.Na tom prostoru prska zvezdana jata kamenja,ona kamenja ljubavi.Gde nebo prosipa radost,gde se ja otimam od vetra dok me ti milujes,grlis i poljupcima prekrivas telo.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 9:10 pm

Miris pupoljka u jednom novom radjanju.Kada taj pupoljak pada u tudje ruke koje ga nisu zasluzila i on gubi svoj miris.Neko mu kroji sudbinu,a on taj pupoljak oseca po sebi tudje prste.Ne moze da grebe, nema trnja nezan je...a neko drugi njegovu zivotnu mrezu plete.Brzo se rascvetava u cvet koji nikada nije uspeo pruziti onaj miris ljubavi i neznosti samo zbog toga sto se nasao u ruci,koja je pogresna bila.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 9:10 pm

Sloboda je kada bistra reka svojim brzacima mami.Kada svaki pogled odnese sa sobom svoju lepotu,prostrasrtvo svih pasnjaka,suma i trave.Sloboda je u listu jesenjem koje je pozlaceno ono zlatnom bojim.Sloboda je moja strast koja ima onu istinsku snagu.Sloboda je ona beskonacnost koju nosis u sebi i to je nesto sto nikada ne moze isceznuti.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

Misticna i duboka.Neka davna dobra vremena odavno su prohujala.Sada evo me na dnu Velikog Nila.Nisam stigla ta zadnja vrata da otvorim,nije bilo izlaza,nije bilo kljuca.Samo se smirise talasi nadamnom,dno te reke sada je moja nova kuca.Iznad mene samo tamno plavetnilo,po neka lelujava senka.I talas koji je cuvar moje duse.To je bio jedini put koji me je odveo do svih odaja mojih.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

Kameni oblutak zapisuje neka moja davna secanja,neke moje misli koje mi prolaze, u modroj senci na nekoj margini vecnosti.I u tom zapisu su tabaci pozuteli,zive rane koje i dan danas peku.Krvare, opominju, ponekada hrabre.Da poneses sa sobom sve svoje sto stignes kao da ti je sudnji dan.I tiho mi sapuce
u tebi je sve tako nedovrseno do onoga trenutka dok ne pronadjes onaj drugi deo kamenog oblutka za kojim si ceo zivot tragala.Tada kada ga budes nasla bices svoja celina.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 9:11 pm

Titrajuca dilema.Kada u nekoj plisanoj zavetrini iscudjavas se svim bojama koje nadolaze u sva tvoja cula.Bela,crvena,zuta...crna.I opet krug a ti ostajes hladan kao talas koji lupa od stene,lomi sve pred sobom a ti postizes mir.Mir u sebi,bez obzira na sve nemire koje te okruzuju oko tebe.Ti samo stojis kao nemi posmatrac.A noc guta sve one hladne odlaske,sve one odrone.U kome vise ni zvukovi ne veruju moci govora.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime8/3/2011, 9:11 pm

Na starom goblenu promicu senke,na njima su ljudi sa sekirama,padaju stabla.Jenjava vatra u toplom ognjistu gde se samo odrzava iskra u zenicama.To je jedino sto sam ponela sa svoga zgarista,iz svog popaljenog doma.Ako moze da mi vrati sunce i malo topline svega onoga sto sam izgubila,ostavila iza sebe.Samo iz sebe cujem prugusen pisak,i studen koji se oglasava iz moga srca.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

Davno je prosla jedna mladost,prosli su oni najstrasniji vihori.Izgubila sam u tim vihorima zivota mnoge,secam ih se svih.Baka mi je pricala o mom dedi koga pamtim kao kroz maglu zato svoja secanja, jos davno napisala sam i pretocila u pismo koje je sada pozutelo jer ga nikada nisam docekala.Nikada ga vise nisam videla odneo ga je vihor rata.Jos uvek mogu da cujem onaj njegov udar sekire,kao da je moj deda ziv.To napisano pozutelo pismo nisam mogla cak ni na grob da mu ponesem jer mesto njegovog vecitog boravka zauvek je ostalo neobelezeno.

Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime9/3/2011, 7:39 pm

Dok smo ga gradili i,mirisala je trava.Bilo je prolece i cvetao je kukurek.Bio je izvor zivota.Nekada pored tog bunara oskorusa je svoje vitice uplela uz stablo koje se nadvijalo nad njim.Vetar je svirao najlepse pesme,a mi deca smo se igrala i jurila oko njega.Sada su ta deca porasla,stari bunar je odavno presahnuo i svoju poslednju kap.Ovde je sve nekada cvetalo,sada...sada je samo ostalo mrtvilo.

Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime9/3/2011, 7:40 pm

Sta bi to trebala da utisnem da bi dokazala da sam uspela tvojom pomoci da otvorim ona teska i najteza vrata svoga zivota.Da nemam reci pred lepotom svega sto sam otkrila a do sada sva ta lepota je prolazila pored mene.Da se sada brze i poletnije krecem,da sam puna radosti i srece.Reci mi zivote koji to dokaz trazis od mene?Vidim da mi ni ti ne verujes.Koje to utisnuce trazis od mene?Zar svi ovi zapisi i misli nisu preobrazenje necega novoga u meni.Zar ti to nije dovoljan dokaz.Drugog dokaza nemam.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime9/3/2011, 7:40 pm

Slavuj peva,a bulka u divljem klasju.Na kosi mi beli leptir,u rukama topli dah vetra.Oko mene svuda zuti maslaci.Noc,a u mojoj dusi jos jedno lepo secanje i miris pokosenog sena.Muzika cvrcka i praporci radosti.Mami me ta muzika na zaborav,nudi mi neko lepse i ceznjivo sutra.U meni drhti ponoc a negde iz daljine neko izgovara neki stih uz muziku nocnog povetraca sa divnim smislom kajanja koje polako odlazi u lepu uspomenu.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

Ljubila sam taj list koji je prkosi vetru,jer me je podsecao na mene.Dostojanstven,uzvisen pred svim nedacama i zlom koja su ga okruzivala.Nije se dao,drzao se cvrsto za granu dok je svo ostalo lisce tuzno padalo na sve strane.Vetar je bio jak i opak,a list je bio nezan i krhk.Njegovo trajanje je bilo u lepoti i tragu u njegovom vecitom pristanistu.A vetar to nije mogao da razume.List vetra je samo pevusio i cutao dok je aprilski vetar duvao i proklinjao glas koji ga je mamio da se svima priblizi poslednji cas.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime9/3/2011, 8:01 pm

U san mi ponekad dodje,znam dosla je da me tesi.Plava je kao sto je more plavo,kao ljubav koja ne vene.Plava planeta,mesto gde nema nikada mraka.Na njoj spustam umornu glavu kao na jastuk i smehom golicam zvezde.Na njoj zaboravljam uznemirene predele i tragam za trenucima koji se uvlace u moju postelju i teku telom kao strele svega onoga sto zaboravljam.A onda polako na toj planeti plavoj odlazim s mirom da spavam.Na njoj nema mojih nemira.Plavetnilo prosipa radost i mir po mojoj glavi.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime9/3/2011, 8:02 pm

Jos jedna jeftina predstava,jos jedna jeftina imrovizacija necijih malih zivota.Zasto ljudi stalno imaju potrebe da glumataju na tim daskama ne misleci na svoje sopstveno propadanje.Zasto se stalno drze copora i ne mogu biti unikatni.Posebni,jedinstveni.Zasto?Razumem da su im tacke uvezbane,pa bi ponekada imala strpljenja i da ih saslusam...ali ovako zonglirajte,izigravajte prostitutke,lopove i zigola.Ali dajte sebi samo malo originalnosti.Dajte tim vasim ulogama malo vise duse.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime9/3/2011, 8:02 pm

Lenjo se protezem ovoga jutra dok suncevi zraci polako ulaze i stidljivo se probijaju u svaki kut moje sobe.Zora se se polako razmece svojom prvom jutarnjom rosom.U pogledu hvatam prag svetlosti jer mi se dusa razmece beskrajem,i uocavam prvi put ovog lenjog jutra dok je svetlost sve jaca i jaca da se polako podize sidro vecnosti koje uvija tvoj lik.U tvom liku pronalazim onaj nedirnuti svet koji sam negde nekada trazila.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime9/3/2011, 8:03 pm

Nikada me snovi ne obavijaju.Jer oni su za mene zabranjeni putevi.Bezim ja od njih,beze oni od mene.Pokusaju nekada da se saviju oko mene,podignu me na trenutak kao kap vode i samo mi zatamne pogled.Gusim se u njima,u njima sam kao u ropcu i kosmaru beznadnog sna.Oni su za mene postali tudjinci,stranci.Koje sam prestala vise da trazim.Nauci me molim te da sanjam,ne odlazi od mene bar dotle dok mi ne vratis to izgubljeno a tako voljeno.Hocu i ja da osetim car obavijenog sna.Znam tu je negde...blizu sam nadomak toga.Jos samo malo mi treba.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime9/3/2011, 8:03 pm

Oko koje misli samo da sve vidi,ali postoji ono sto ne moze da vidi sto moze samo da se oseti.Ali na zalost to svevidece oko ima tu manu.Nesto videti a ne osetiti nema nikakvu moc i car.U njemu se samo na trenutak pojavi zar,razgori se i brzo dogori.U tim ocima samo bruji sen.Ponekada se u tim ocima kada bolje zagledam priupitam kuda njihov pogled zuri?Prema nebu ili vecnom boravistu.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

Jos jedna stepenica vise.Jeli to stepenica koja se zove Nibiru?Je li to onaj kamencic koji smo kao klinci bacali u vis,i sanjali da cemo bas mi jednoga dana da se nadjemo u njenoj orbiti.Na zalost nikada niko nije od nas postigao da bude zvezdani moreplovac.valjda zbog toga sto u sebi nismo imali dovoljno avanturistickog duha.Mozda je bio i strah da ne bi sreli mozda neke nase pretke.
Vise smo bili za varijantu sa gusarskim blagom na nekoj skrovitoj planeti u nekom sazvezdju samo nama poznatom.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime9/3/2011, 8:33 pm

Mislilac.Da li je to mozda onaj mrak pre rodjenja svetlosti,ili onaj ponor u kome zvuk ne veruje moci govora.Ne,ipak je to sveta bistrina umova koja je izvajana,mozda isklesana u svakom nasem liku.Ili je ipak to osvesteni dar potrebe.Ne znam...ali mogu da je vidim belu,staru i ponosnu.Malo poteskog koraka i jako mudra pogleda.Ona misli sa setom na sva bolna izvinjenja,koja su dosla tako kasno.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime9/3/2011, 8:34 pm

Okrenula sam se i prekinula nas razgovor,jer smo se izgubili u toj gustoj sumi reci u kojoj se prosto vise nismo razumeli.Ti si sanjao,a ja sam zelela.Ti si mastao a ja sam ostvarivala.Ti si ziveo u proslosti,a ja sam gledala svetlost buducnosti.Sadasnjost je za tebe bila teska i bremenita.Nisi zeleo izaci iz guste sume svojih misli,nisi zeleo ruku da mi das,izgubio si ritam zivota.Secam se rekao si mi.Idi,ostavi me ovde je moja sloboda.Okrenula sam se i otisla zauvek u zvezdanom praskozorju te noci.Ostavila sam te tuznog,ali slobodnog u varci samo jednog trenutnog zracenja.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime9/3/2011, 8:34 pm

Kosava,ona kasnojesenja koja proziva po nekim davnim zaboravljenim snovima.I koja mi donosi malo ljubavi,jer nije mi potrebno vise.Sasvim mi je dovoljna u opisu ove veceri.Vetar noci,tvoja ruka u mojoj kosi,sakrivene zelje koje se ogledaju samo u nasim pogledima.I ono predavanje vetru koje zvuci kao bura nase orobljene strasti.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

Nikada nisam dozivela spokoj jutra.Jutra me podsecaju na gospodaricu i gonitelja.Podsecaju me na krike pobede gde nikada nisam ja ta koja pobedjujem.Na prostor od jecaja cudnih snova.Na treptaj zatamnjene lazi,koja pokusava spokojno da udje kroz prozor,ne shvatajuci da mi stvara nemire kao plameni jezicci vatre.U svakom tom jutru radja se tama ponora,haosa i meteza.Jos jedno jutro mozda za mnoge spokojno i mirno za mene jos jedna opasna mreza u kojoj se batrgam.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime10/3/2011, 8:23 pm

U toj velikoj teskoj knjizi redovi radosti i tuge.Uvidjam da velike razlike izmedju te dve stvari nema.U njoj sam patila od srece,radovala se bolu,I samo je ona ta moja teska i preteska sada vec pozutela knjiga razumela.Ona je bila deo mene,ne...ona je bila ceo moj zivot.U njoj je mogla da stane sva zebnja i nada.Sve moje zelje,svi oni bolni oziljci i svu onu radost koju sam znala da raznesem.Jedino me je ona razumela i nista me nije pitala.Trpela je i prolazila kroz pakao i raj.Ona je dusa moje duse.U toj knjizi rodjene su price mnoge,mnoge sam prenela ovde,a mnoge su ostale jos uvek zakljucane ispod njenog umornog kamena.Mislim da nikada nece videti svetlost dana.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime10/3/2011, 8:23 pm

Jos jedna umorna noc posle napornog dana.Gluvo doba je u mome gradu,samo se cuje eho odjeka ponekog prolaznika kao da i on vuce svoje umorne noge zavrsavajuci svoju drugu smenu.Ovako umorne noci su preduge,jer u njima ustvari se vidi ono lice stvarnosti koje smo imali preko dana.Reci se mnoze,izgleda jedino one i moje misli idu uvek korakom napred.Moram u ovoj noci pronaci sebe u njoj,da mi pokaze put do svetlosti.Put sutrasnjeg dana,pun nove noci.

Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime10/3/2011, 8:24 pm

Na sta ce liciti ova polica biblioteke kada protutnja vizija umetnika?Na prasnjavu zaboravljenu stvar,gde je okacena flekava i mrljom uprljana sada vec pozutela sustikla.Mozda ce tako u toj prasini i svojoj osami biti spokojna,mozda ce biti nemirna jer nije navikla da bude sama i prazna.Mozda?Nedostajace joj onaj miris svakog novog otkrivanja koje je bilo posveceno tisini.Nedostajace joj.Sada vise nema ko ni da joj pozeli laku noc,polako se gase svetla jer najstrasnije je to neugledanje praznine.Na koju ona nije navikla.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic
Nazad na vrh 
Strana 1 od 8Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći
 Similar topics
-
» Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic
» Nemir-Mirjana Vujicic
» Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic
» Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic
» Ljubav, strast i greh-Mirjana Vujicic

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
LJUBAV, SMRT I SNOVI :: Naša autorska dela- piše se i čita u temama ispod naslovne :: Proza-
Skoči na: