LJUBAV, SMRT I SNOVI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LJUBAV, SMRT I SNOVI

Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta.
Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte.
Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo.
Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma !

Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic

Ići dole 
5 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći
AutorPoruka
meseceva rosa

meseceva rosa

Ženski
Broj poruka : 3999
Datum upisa : 25.08.2010

Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime22/3/2011, 3:12 pm

Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 ROMANCE-1-1

Poslednji izmenio meseceva rosa dana 22/3/2011, 3:27 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
meseceva rosa

meseceva rosa

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime22/3/2011, 3:23 pm

Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 2937151725_1_3-1

Tvojim kutkom hodam u kasne sate, kad je sve mirno,
da mogu da cujem, sve ono, sto sama, jos ne umem,
da sebi odgovorim...da u sebi raspetljam...

Lepo je upoznati sebe...
Lepo je spoznati druge...
Lepo je imati snagu da i ono sto nije dozivljeno
umemo pretociti u misli i reci... biti mudriji od vremena...
Sve je to ovde u tvom kutku...
Lepo je poznavati osobu kao ti Beskraj...

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21506
Godina : 48
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime22/3/2011, 4:09 pm

Sta god da kazem,sta god da ti napisem draga Rosice mislim da bi pokvarila lepotu tvojih reci i tvoju divnu ljubav prema svim clanovima ovde.A tvoja ljubav i paznja su zaiste nesebicne,To covek ne uci sa time se radja.Hvala tebi sto si ovde s nama.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime23/3/2011, 7:18 am

Ko zna koja po redu pakla cigare,nervozno palim jednu cigaru na drugu.Nemirno posmatrajuci dim koji polako izlazi kroz prozor.U tom dimu pokusavam trenutak da napravim u vecnost.Zatvaram oci i cutim,pustam da me nose misli u recima koje necujem ali samo slutim.Zatvaram oci i nezelim da ih otvorim,telo mi govori da je vreme ukralo pehar strasti.Cujem urlik i vrisak vetra koju nosim u srcu.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime23/3/2011, 7:19 am

Zub vremena vec pomalo nakrnjen umisljeno razmislja i divani o danima koji se olako probijaju kroz granje.Cuva sve one ogoljene zebnje,cuva greh mnozine i sve one tragedije neispisane.On sedi i razmislja o propustenim daljinama,meri vreme koji drugi otkucavaju i priseca se svih onih prolaznih ideja.Nije vise u potrazi,stao je i ceka dotrajalo srubljivanje u stoletnim sumama koje sapucu necije ime.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime23/3/2011, 7:19 am

Kako opisati raskrsnicu kada ona svakodnevno uzima danak svoje neodlucnosti.Ne mogu je nazvati dragim putem,jer joj ne verujem previse ali nemam izbora.Jedan put...drugi put i opet sam na dusevnom rubu.Bezdan,pribeziste i stud koja laje.U daljini cujem samo sapat puteva.Samo sam jos uvek nemi posmatrac,koji je u potrazi za najboljim resenjem.Smejem se a u stvari grohotni lelek izbija iz mene.Jos jedna prolazna ideja koja me odvodi u nagon za samounistenjem.

Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

S nevericom sam dosla na ovaj svet,udahnula prvi vazduh progledala na oci i vec shvatila sta je zivot.Plac.Zebnja od samoga pocetka.Borba i opstanak koji dolaze sa svih strana.I mostovi koje stalno treba premetati.I pitam se sta je u stvari vise pocetak a sta kraj?Ili sta je u stvari kraj a sta pocetak?I sve tako u krug.Samo da saznam da ne zivim u zabludi pred vajatom sto mi um pomraci.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime23/3/2011, 7:20 am

Kada je nesto izdano,kada vise jastuk nema svoje spajanje kada u grudima osetis samo poniznost i milost pocinjes da se uvlacis i trazis skut ne pitajuci vise ciji.Trazis onaj najtopliji cak mozda i ako nije najiskreniji.Ususkavas se kao mace koje prede ne pitajuci vise nista.Predajes mu se jer ima topline,jer te greje i umisljas da je to mozda najispravnije resenje.Zavaravas se,ali s obzirom da si oguglao na sve i ta mala vatra zna ponekada i najhladnija srca da zagreje.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime23/3/2011, 7:20 am

Postoji gordost i u svojoj veri, isticanje pred svima svoje poboznosti. Jedan od nacina da sebe izdignes u odnosu na druge. Jedan od sredstava da sebe ubedis da zaista verujes. Jedan od puteva na kojima mnogi vernici zalutaju u pokusajima da ispune svoju prazninu.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime23/3/2011, 6:55 pm

Za tebe sam bila neznana,nepoznata neshvatljiva pomalo nerazumna.Pomalo dete pomalo zena.Neko kome je vreme proslo a ipak zelelo nesto novo na vidiku.Neko ko nije imao vremena a opet je svaku tvoju rec izucavala,polako sanjala i pokusavala da koraca.Da,ta neznana zena koja je usla tiho i nenajavljeno na tvoja vrata.Prvo se dugo mislila,a zatim zalupila vrata ne zeleci da niko udje i dopre do njenog malog sveta.Zato ne pokusavaj me gurati jer ja silazim polako jer jednoga jutra mogu nestati samo u tisini.Potpuno sama i strana.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime23/3/2011, 6:56 pm

Gluvo je doba ove noci.Polako reci odlaze u vecnost a ja pokusavam da neku rec na brzinu zapisem,da je ne zaboravim i da u njoj pronadjem eho koji kao varnica pece u grudima.Zurim da mi ne promakne,jer sve sto je zapaljeno kad tada izgori samo kamen koji je bacen ostace tu gde jeste pomalo vec zaboravljen.Zato zapisujem i pronalazim u tim zapisima onaj pravi i ispravni put,put do moje svetlost.Jer dosta je bilo tame u meni jer napokon otvorise se vrata vrata neke nove buducnosti.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime23/3/2011, 6:56 pm

Bacila sam na pod sve svoje snove.I sav svoj svet.Zelim da cutim na tom hladnom trosnom podu i da se nikada vise ne probudim.Hocu da cutim.Posmatram zivot ispod trepavica koji polako izmice.Tebe je nemoguce voleti,tebe je nemoguce napustiti .Zato neka ostanem samo obicna mrlja u ovom neraskidivom zivotnom lancu.Jer moje reci se nikada nece pretvoriti u pogled,a moje zelje neka ostanu samo dodir.Idi...
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

Svako u svome srcu nosi onaj neizvuceni mac,napregnutu zal i zelju.I pred svoju smrt cuti,da ne poremeti njenu tisinu.U oku ostaje ona suza,mozda dno nekog neisplakanog placa.Mozda?Mozda zbog toga sto boravim u polutami neka mi nepale
kandila,neka mi ne citaju opela.Netrebaju mi molitve.Jer polako zivot zaboravljam.Polako ga sahranjujem.i nemam kajanja jer za mojim poslednjim krikom duse osvrcu se samo vuci.Ali me ne gone.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

Zelim da ti veceras pozelim laku noc.Da pokusam ugasiti svoje svitanje kroz kretanje tvoga sna.Necu biti bucna,samo cu tiho usetati sa simbolom strasti u svojoj krvi.A ti ces me prepoznati.Cutacu,posveticu ti ovo vece svojom tisinom.Necu nista kvariti,samo cu te poljubiti da bi mogao da zapamtis moj poslednji poljubac.Moram da zasijem ranu jer jutro ce uskoro svanuti.Mislim da recima netreba nista da pricamo.Jer i ova bajka je mrtva a ja nikada necu biti spokojna u svojim saznanjima.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime23/3/2011, 6:57 pm

Cemu sada kajanje posle toliko reci izgovorenih koje nisi smeo reci,ili
posle toliko reci koje si trebao reci.Cemu?Da li uopste nesto ima svoju
svrhu kada sve prodje.Cemu,ta crna senka preko tvog pogleda.Ta
neizvesnost koju nazivas istinom.Kazes srce ti jos tinja?Kazes i stojis u
mestu..Nema vise koraka u napred.Sve je gotovo,ostao je samo nered
koji ni sama sebi ne mogu objasniti.I novi oglas koji cu ponovo
raspisati.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime24/3/2011, 6:43 pm

Da li treba da me je stid tog osecaja koji ponekada obitava u meni.Gordost.Pojavi se,nestane pa se opet pojavi.Nikada ne nestaje,stoji kao mac .Ne mogu da je se resim,zbog nje se na kraju dana osecam pomalo mracno.Dok su mi jutra svetla,mozda zato sto je ni neprimecujem.Mozda zbog toga sto je postala moj nacin oblacenja.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime24/3/2011, 6:43 pm

Zivim brzinom vatre.I u toj brzini shvatas prolaznost celog svog zivota.Ponekada se pitam da li se to vreme samnom igra ili me ponekada vara.Zasto se tako iskrada
i takvom brzinom menja svoj ritam.Pozelim da se sretnemo negde izmedju zivota i vremena.Da se setim svih onih lepih trenutaka.Da saznam da mi kaze kuda i kamo mi mi mladost ode.Povratka unazad nema,reci ne mogu da vratim unapred i tesim se da je to samo privid snage koji treperi belinom jednog cudesnog sna.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime24/3/2011, 6:44 pm

Kako se radujem ovom putovanju kao svitac u noci.Odlazim na daleki put.Sama.Zelim da na tom putovanju obojim sve noci koje ostavljam iza sebe.One noci neprospavane koje nose sa sobom samo jednu jedinu boju.Zelim da se odmorim,da se predam svim trenucima koje sam izgubila.Zelim sve da nadoknadim.Topli dodir kamena,sva ona lutanja po zvezdama.Samo cu da sacuvam
poneka draga lica.Odlazim...kofer je tezak i pretezak ali ga ne ostavljam.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime24/3/2011, 6:44 pm

Hajde dodji podigni me.Ziva sam.Dosta mi je padanja.Hocu da u ovome mraku pronadjem samo ono jedno jedino lice koje se stalno nadnosilo nada mnom.Koje me je cuvalo,trazilo.I koje je samo zbog mene svih ovih godina zivelo.Podigni me,kolena su mi krvava,ne boli me.Bole me svi oni padovi lutanja.I dok me budes podizao samo sakri moje suze da ih nevidi niko.Jer u njima je sve ono sto nikada nisam rekla,sve one price koje nikome nisam ispricala.U njima su sve moje godine koje sam te cekala.
Nazad na vrh Ići dole
meseceva rosa

meseceva rosa

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime24/3/2011, 7:38 pm

Uvek me u tvojim pisanjima dodirne ranjivost, a jos vise snaga
kojom je ogrces......

Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Banniere-blog-2-copie-1-1

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime24/3/2011, 7:43 pm

Hvala ti draga moja.Mozda je moja zahvalnost skrta na recima,ali ono sto mislim o tebi i onaj osecaj koji nosim sa sobom je prosto nesto sto se ne moze opisati.Jos jednom ti se zahvaljujem.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime25/3/2011, 6:22 pm

Polje.Cvetno,klasje do pojasa.Svuda okolo ptica poj se cuje.Bulke divljaju u divljem i ludom kasu.Leptiri se igraju,dok bube svuda naokolo slecu na moju dusu.Odnekud cuje se pesma.pesma budjenja proleca.Prosla je dosadna i mrtva zima.Svi su sretni i razdragani osim preplasenog laneta koji stidljivo izviruje iz tek zelenog i olistalog kutka sume.Strah mu je u ocima,nepoverenje se oseca.Pati od srece i kao da se raduje bolu.Kao da ne zna da razlikuje,radost od tuge.Mozda se i sam pita da li izmedju te dve stvari uopste ima razlike.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime25/3/2011, 6:23 pm

Pune ruke posla,tu je gde je.Ne mozes je izbaciti,ne mozes je iskoreniti.Zavist.Nesto sto te razdire i sece.Prosto nemozes da gospodaris nad ovim osecajem.Stalno sam se pitala kako je tim ljudima.Kako mogu da zive sa tim teretom koji nosi svoju tezinu.Pitala sam se,ali se vise ne pitam.Odgovor dobijam svakodnevno.Cak pronalazim,i opravdanje za njih.Zalim ih.Jer oni su prosto zatocenici jednog cudnog vozila koji prosto nema ni svoj pocetak ni kraj.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime25/3/2011, 6:23 pm

Da li moze da se cujem vrisak u ovoj tisini?Onaj ko je sposoban da se razume cutanjem,pogledom moze da oseti i taj vrisak u tisini.On dolazi nocu,tiho se prikrada i kada mu se najmanje nadas,cak i ako ga ne zelis sedi u nekom tvom prikrajku duse.Pustam ga povremeno da se oslobodim onoga sto nosim u sebi.Jer nisam kamen i nemam suza,nemam srca.Ali zato imam u sebi taj vrisak tisine i oni koji me ne poznaju kazu da je to moj govor duse.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime25/3/2011, 6:24 pm

Ma vise nisu bitne ni godine,nije bilo bitno ni vreme.Vise nije nista ni bitno.Jer kada krenes da skupljas svoje snove kao orahe onda shvatis kakva ti je bila godina.Svoje snove krenes da teglis kao pun dzak koji ne znas kuda poneti.Dzak puca,pretrazujes ponovo ona beznadja jer treba srce izneti na pravi put,
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime26/3/2011, 1:39 pm

Milina je kada osetim u svojoj kosi toplu ruku vetra.Kada u daljini cujem na gitari akorde tako poznate pesme.A napolju topla kisa lije.U meni se budi nova iskra zelja ,koja se razliva u jednom sasvim novom carobnom svetlu.Milina je kada kroz tvoje biste oci vidim tvoju dusu koja me greje i ovoga jutra.Dok moje srce te ceka jer znas da za nas kraja nema.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime26/3/2011, 1:39 pm

Znam da se nista vise sudbonosno nece dogoditi.Ni tebi ni meni.I to ako se budemo nekada negde slucajno sreli bicu ogrnuta plastom neizlecivog luzera kome se nemoj priblizavati.Ti obicni kupce bez nade.Koji si mogao a nisi hteo da promenis moj put.Sada je rok prosao.Kako da te nazovem,u tom slucajnom prolazu?Tragacu moje nesrece,lazni prijatelju...ma nije ni bitno.Samo prodji pored mene.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime26/3/2011, 1:40 pm

Zvona nad jos jednim zamagljenim smirajem.Jos jedna senka lutanja,senka voljenog coveka.Jesam nemirna svaki put kada cujem zvona,zvona koja pevaju o ljubavi,o ratu o smrti.Vlazan mi je glas,ne mogu da progovorim.Osecam oko sebe samo ljubicasti zvuk koji vucem godinama kao teret zabrane.I crtam u ovom zavrsenom danu jos jedan vitraz usnulosti.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime26/3/2011, 1:40 pm

Dokle cu ga placati?Ima li mu kraja?Harac.Danak u vremenu bez vremena.Mutna misao koja te steze oko vrata i prosto ti ne da da dises.Tako danima,mesecima i godinama.Kada cu ga otplatiti.Kada cu svoj dug vise okajati.I poceti normalno ziveti.Reci mi se otimaju,i lete prema oblacima.iIstrgnute iz sopstvenog jauka.Nepriznata krivica koja se izgleda placa celoga zivota.Samo na dnu ostaje neisplakani plac,kao precutan strah.

Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime27/3/2011, 2:55 pm

Jos uvek mogu da osetim miris benzina u svojim nozdravama.Luda voznja i mladost koja je zauvek zaspala.Nepromisljenost u samo jednom jedinom trenutku.Dokazivanje i noc koja se spustila kao nijedna do sada.Noc bola.Svod nebeski je secam se bio tako hladan,staklen.Samo nemi jauk i muk.Strah koja ledi kosti,i krik koji te vuce sve dalje i dalje.Jedno srce je zauvek zacutalo,zanemelo.I ogromno polje gavranova koje se sjatilo.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime27/3/2011, 2:56 pm

Izgubljen pogled u daljini.Zgariste koje ostaje po jezivim svodom.Zlo od kojeg se cuvam.Teskoba koja te gusi i steze.Hladnoca i bol svuda oko tebe.Sibir.Nicega nema osim praznine prostranstva.Milujem pogledom svoju promrzlu neznost dok polako pokusavam da ustanem,da se uzdignem na ovoj zici nemoci.Ruke koje drhte,sada vec modre,hipnotisane,krvare i vape sa spasom.I pitam se jel moram?Jel bas ja moram po ko zna koji put praviti iznova nove korake.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime27/3/2011, 2:56 pm

U samo jednom jedinom trenutku sam je shvatila,mada je nisam najbolje razumela.Mozda zato sto nisam zelela.Mozda zato sto sam je gurala od sebe ne zeleci da priznam jos jednu svoju gresku.Tvoja podlost je bila kao gnjila kruska.Tvoj beskorisni zivot,i usta puna lazi i prevare sam davno primecivala.Ali sam te pustala...pustala,misleci dokle vise mozes tako?Ja sam ta koja navlacim masku,i samo kroz prorez koji sam napravila gledam te.Dok ti nisi ni svestan svojim cestica u vremenu koje nikada neces dovrsiti.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime27/3/2011, 2:57 pm

Ne nezelim ti zlo.Samo ti zelim da ono sto si meni uradio ,vrati se tebi.Kada se budes najmanje nadao.Kada ne budes ocekivao,i kada ti bude najlepse u zivotu bilo.Strmoglavi se, onako kako si mene gurnuo.Na zgaristu svog sopstvenog gnezda srece.Kod mene nada jos uvek postoji.Kakva je takva moja je.Tvoj pad oseticu pod nogama svojim,kada budes trazio oprost.A ja ne oprastam duznicima svojim.Ne,nezelim ti zlo,samo ti zelim sive zidove.memljive.Poglede koji grizu kosti bez nade.Zelim ti sve svoje nemire.Ali ne mogu da ti nista oprostim.Jer ne mogu da zaboravim.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime27/3/2011, 3:03 pm

Razumeli smo se jako dobro...jako dugo.A onda vise nisi umeo ni da me cujes.Toliko godina zivota provedenog zajedno.Kazu da dok covek sa nekim ne podeli hleb iz istog tanjira ne moze ga nikada tako dobro upoznati.Kazu.Ali sada shvatam da sve sto se kaze i nije istina.Ljubav je zacutala.Sada kao da pricam sve planini,ali ne znam sa koje strane treba prici.Pokusavam ali sve je u jednom pogledu stalo.Ostalo je samo cutanje.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime27/3/2011, 3:03 pm

Pogled na sat,cujem svaki njegov otkucaj.Zasto tako vreme brzo leti u svojoj lepoti.Ponekada i ne zelim da pogledam njegove skazaljke jer me opominju da je vreme da se krene.Hvata me nervoza...moji stalni nemiri su ponovo prisutni.A ti me strpljenju ucis,i mirnom posmatranju. Plasljiva pomisao je svaki put kada bacam pogled na taj zivi pesak.Ustajem vreme je da se krene.Priblizavam se svetloscu koje otkriva sicusna zrna koja se polako priblizavaju mome srcu.

Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime27/3/2011, 3:05 pm

Gazim u ponor,jer ponor je moja sudbina.Ponor je moja buducnost u vatri i magli.U tom ponoru sam bez mozga,osakacena kao vizija koja tutnja brzim koracima.To je moje prebivaliste,i gazim u njemu sve dublje i duble sve brze i brze.Dok presamiceni oblak koji me posmatra prlja ugasene prolaze.Moram da stignem sto pre.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime27/3/2011, 3:06 pm

Masem ti srcem ljubavi.Kroz stihove,kroz sva zivotna otkrivanja,kroz sve one tajne znakove.Masem ti srcem kroz pogled koji se srucio kroz zenice oka moga onda kada sam te ugledala.Onog prolecnog dana kada su mi sva cula bila uspavana.Prepoznao si slepilo moga srca,ali sada to vise nije ni vazno.Jer moje srce sada kuca samo za tebe.Da li ga osecas???Kap krvi osetila sam na necijim usnama jednoga dana.I u toj kapi krvi osetila sam svu svoju strast koja je isla do usijanja.Da li si se prepao onoga sto si osetio u meni u tom jednom jedinom trenutku,trenutku bola.Sastavljao si ustao i posmatrao me.O cemu si razmisljao?Da li si nesto hteo da mi kazes?Ne znam ni dan danas.Znam sta sam ja oseila samo u toj jednoj jedinoj kapi.
Med omamljen spravljen od tuge sto nisi stalno kraj mene
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime27/3/2011, 3:06 pm

Deciji prozor kroz koji sam se radovala svakodnevno.To je onaj deo mene,koji me cesto i sada zna vratiti u ono najbezbriznije vreme.To je samo onaj deo mene koji sam uspela sacuvati u sebi bez obzira na sve.Ozivljavam uspomene,putujem kroz izmaglicu najlepsih dana i sve je bilo tada tako drugacije.Koliko sam puta kroz taj deciji prozor ugledala srecnu zvezdu,dok mi je vetar blag mrsio kosu.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime27/3/2011, 5:01 pm

Ta zemlja je ispisala neciju krv.Na tim rukama ostali su krvavi tragovi.Ostao je neciji pseci zivot bez` ljubavi,bez neznosti bez emocija.Ostale su zore gole i budne.Na toj zemlji kao iz zlatnog bistika putuje pogled putuje...i sada je ovde.Taj komad zemlje je poslat sa neba,a jedna bela ptica preselila se u nevid.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime27/3/2011, 5:01 pm

Bujica reci koja navire kao nabujala reka.Ponekada ih izgovaram u takvoj brzini bojeci se da ne ostane mozda necega nedorecenog u njima,zaboravljenog.One su ponekada pune tuge i bola,ponekada pune radosti.Nekada se gusim u njima od svoje brzine.Ta moja bujica reci zna da bude cesto i mac sa dve ostrice...zato kazem sama sebi polako, sticice uvek tamo kde trebaju i kome su upucene...polako ne zuri koliko god da naviru.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime27/3/2011, 5:02 pm

Zajasi vetar u pesmi,u cvetu u njegovom plodu.Tu kraj puta i oslusni njegov govor.Pusti se...prepusti se neka te povede sa sobom.Predaj mu se,i zazmuri.Osetices ona lutanja nedokuciva,onaj dah zivota,koji podrhtava negde u svesti.Osetices suncev zrak kao novo radjanje.Negativna iluzija...kada se sva svetlost u meni pogasi.Kada se mrak cuje lavezom krika.Kada lice vise nema svoj odsjaj,kada svaki dan uzima svoj danak u krvi.A ti zivis...hodas...mislis tudjim zivotom,tudjim nogama i tudjim mozgom.Zarobljenik si u svojoj sopstvenoj kozi.Svuda oko tebe sve je usahlo cak i sopstveno postojanje.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime28/3/2011, 8:48 pm

Trazicu zaborav kao sto sam ga i do sada trazila.U svom prkosu,inatu i besu.Trazicu ga ali ga nikada necu naci.Jer zaborav se ne moze traziti,mislila sam pokusavala sam ali ga nikada nisam dobila.Jer on se trazi,on je unutar tebe..Kada budem potrazila zaborav u sebi onda cu napokon pronaci taj svoj mir koji mi je toliko potreban.Ovako jos uvek lutam u svom nemiru koji nema zaborava.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime28/3/2011, 8:48 pm

Vreme koje sam najvise volela.Mozda jeste bilo zaludno,ali to je ona subverzija haosa dna koja je cesto znala da me zbuni u tom vremenu.Volela sam ga jer sam se cesto nalazila u nekom cudnom medjuprostoru,nisam bila ni tamo ni vamo.Prosto neobjasnjivo ali tako sam se i osecala.To vam je kao neki beli privid.Kao kada ste pomalo pijani pa vam se pogled malo pomuti.Vreme koje sam provodila coskareci u treptaju neke svoje beline.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

Nemoj da me zaklanjas,jer kako ces muziku cuti,kako ces znati sta je sreca i sta je osmeh.Kako ces znati sta je bol i patnja.Zato nemoj me nikada zaklanjati,samo ispruzi ruke pusti me da te volim, opusti se pusti me na tren da ne budem tvoja senka.Hocu da budem tvoje ogledalo barem jednom u zivotu.Ono u kome ce se tvoje oci ogledati svakoga jutra a u njima bicu ja.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime28/3/2011, 8:49 pm

Da li ljubav uopste ima svoje lice?Mozda u nekoj komediji placa,u nekoj drami i tragediji.Mozda jedino tu.Mozda je tu treba traziti i otkriti ono njeno pravo i iskreno lice.Kada to otkrijes onda ces videti odsjaj koji kupuje tajnu,koja mirise na cestitost,ponos i srecu.Ako je ne otkrijes osetices stalno miris zla na tom licu ljubavi.Zato ja hodam tamo gde me ne vidi niko,jer moje lice ljubavi rodjeno je u srcu u vecitoj vatri i njega je lako prepoznati.Zato i hodam tamo da ga niko ne vidi.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime28/3/2011, 8:49 pm

Misao prozeta macem.Jer kada strast te jednom pozove,onda nastaje zov,uzvik koji nije necujan,prosto ga prvo osetis na prstima..I tu ostaje.Zato su meni ruke najbitnija stvar jer ta strast prvo polazi odatle ako je ima ,a onda polako svaki deo tela...misli bivaju njome prozete.Vatra koja bukti plamenom,goris u mirnom nebu i nikada sa njom nisi vecno spokojan.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime28/3/2011, 8:50 pm

Izbavi me svojim dollaskom svojom istinom, svojom recju.Izbavi me svojim iskrenim osmehom i svojim otvorenim srcem.Izbavi me svojim iskrenim stiskom ruke da mogu da osetim toplinu sigurnost u ovome svetu,svetu gubilista.Kako da ti kazem da mi vreme vise nista ne znaci,jer sam u njemu zarobljena u svim krugovima,sve je oko mene laz...laz u koju ni sama ne zelim da poverujem.Dodji cekam te izbavi me.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime29/3/2011, 7:20 am

Okupljena sa strahom cekam sta ce se dogoditi,kao da veliki teret nosim na svojim plecima.Na velikim sam mukama svaka rec me pogadja kao kamen...kao stena.Te reci su bile surove,zvucale su kao avetinjsko prokletstvo,a ja sam gledala u zemlju bespomocno nisam mogla nicim da se odbranim.Nemoc me je ubijala.Pogledom trazim pomoc,ceo svet se okrece oko mene i u tom trenutku ne znam vise ni sama odakle spusta se sa Mesecevog brega plavo krilo koje me odnosi u svet sasvim drugaciji od ovoga u kome sam.Svet ljubavi,srece i istine.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime29/3/2011, 7:20 am

Milovala sam zivot,ali on nikada nije milovao mene.Lutala sam nedokucivim stazama,i samo dah zivota sam osecala.Drhtala je moja dusa celoga zivota pitajuci se koji greben da pomilujem,da i mene vatre ljubavi jednom pronadje.Da mi prostruji krv pa makar posle toga vise i ne zivela.Tako razmisljajuci ispred mene pojavi se grbavac koji je svirao tako divnu muziku da mi se srce cepalo...prilazio je meni i ja sam ga u svoj onoj tuzi dozivela tog trenutka kao nesto najlepse da sam videla/Pomilovala sam ga po grbi i rekla mu;Kako divno sviras,u tom trenutku ispred mene u svoj svojoj lepoti stajao je covek koga sam ja nekada davno volela a izgubila.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime29/3/2011, 7:21 am

Unutrasnja tisina.Prostor u kome sva buka nestaje.Jedan nezan dodir kao lahor vrhovima prstiju te noci pod tim safirnim nebim je prelazilo preko mojih usana.To vece zauvek sam spakovala misli u kutiju na dnu ormara.Ali ostalo je jedno pitanje na vrhu.Ko sam ja?Na sva ostala pitanja sam imala odgovor osim njega.To nebo te veceri mi je pomoglo.Reklo mi je i pokazalo put moga srca.Vratilo mi sve izgubljene snove,trag srece i proslost koja sada ima neku drugu boju.Definisala sam svoj bol.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic   Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic - Page 4 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic
Nazad na vrh 
Strana 4 od 8Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći
 Similar topics
-
» Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic
» Nemir-Mirjana Vujicic
» Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic
» Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic
» Ljubav, strast i greh-Mirjana Vujicic

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
LJUBAV, SMRT I SNOVI :: Naša autorska dela- piše se i čita u temama ispod naslovne :: Proza-
Skoči na: