LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
|
+7GentleGiant LANE Stévo Basara Najda M. blondiebg meseceva rosa vučko 11 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 22/5/2010, 11:54 am | |
| Gde li si ti jutros, u mome srcu mesta za tebe vise nema. Jos jedna iluzija bljeska. Zaslepljena sam cutanjem licimerjem tvojim obnevidela... i mrzim svaku laz precutnu tvoju. Agonijom ovoga mraka u sebi grlim ovu jutarnju hladnocu, privijam je uz grudi/ A ti,se kitis samo zvukom tvojim. I stojim ponovo pod kisobranom tame, i zbog ovoga bola se ne kajem. Jer zudim za istinom,a a istina se tvojim imenom ne zove. Ostani i dalje u svojim mislima. Cekaj noc kada ce da padne, jer ja bezim od sebe... a od tebe nestajem u tami.
Poslednji izmenio Beskraj dana 23/3/2013, 9:00 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 22/5/2010, 1:27 pm | |
| Ne zovi me vise sada kada sam stavila svoj najlepsi lazni osmeh, osmeh tuge. Sada kada slavim svoj novi pocetak zivota. I kada mi ponovo vrana na prozore sleta. Nudim ti zaborav, umoran od svih boja, nudim ti fijuk smrti kroz grane. Nudim ti sve one lazne iluzije i bljesak tame. Sve je potonulo i ona ladja od papira,i onaj zagrljaj koji sam ponosno nosila. Ali ga nikada od tebe nisam prosila... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 23/5/2010, 2:49 pm | |
| Kod mene postoje granice i hodam tamo gde me ne vidis. Ali mozes da me osetis. U vecitoj vatri moje strasti goreces, u pokvarenoj masti molices. A ja cu te u ropsku milost omamljivati. Dok me budes preklinjao ja cu se smejati, predavacu ti se i samo zrno ljubavi davati. Molices me,opominjaces me ali izgaraces u prahu cudi moje ruke. Radjacu ti decu,preziracu te, bicu tvoja gospodarica i gonitelj. Dok ce noc gutati plamicak jezika mojih crvenih usana. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 24/5/2010, 5:53 pm | |
| Nije mrtav,osecam poljubac osecam ulice kojima smo hodali. Glas jos uvek mogu da cujem... zoves me. A onda si gledao u zemlju tvoj sam pogled trazila. Ma,nije mrtav, otisao je samo na dug put. Znam vratice se. Kakva uteha,ponekada se pitam. Kada onaj komad mraka krilat,svaku noc po mom snu nemirno skita. I svako lice je ponovo tu, da pored mene,ali za mene niko ne postoji osim tebe. Znam... sve je tu,a u stvari vise nicega nema. Moj pogled putuje... i nije mrtav,ja znam ne vara me osecaj. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 25/5/2010, 5:33 pm | |
| Iza svih tih laznih lica, osmeha svih tih paravana i maski ne vidi se moj plac,moj osmeh pred kojim se povija tisina moje iskrene duse. Dolaze,dokoni sirovi licimerni i degutantni ljudi, dolaze i ostaju. A ja bezim...Kuda? U neki kutak nedorecenog, i patim se na ivici razuma i ludila. Kuda poci? Dusevni rub,sunovrat svuda oko mene. I shvatam da nigde ne mogu pobeci. Ostajem tu gde jesam verna dusi svojoj. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 29/5/2010, 12:55 pm | |
| Gusim se u vakumu vatrenog brda. I po njemu trazim rasute krike,ostatke lobanja, promasene ljubavi u kotlini straha. Krst krvi zauvek je unistio bajku...onu bajku koju smo imali. A ja cekam i dalje. Istinu,koja sedi na necijem ramenu, kao skoljku ususkanu bisernu. Ja cekam i imam vremena. Da li se mozda istine bojis,izmices podmuklo u svakoj zaveri svojoj. Oci te izdaju govore neveru. Samo zapamti,daleko pobeci neces, jer kartu za tebe sam spremila samo u jednom pravcu. Mesto trulezi i zaborava gde ces miriti sve svoje savesti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 30/5/2010, 6:09 pm | |
| Pomozi mi da saznam,sta to coveka cini? U ovom okrutnom i cinicnom svetu,ja samo zelim tisinu dodirnuti. I pocinjem nevidljivim slovima,da ispisujem svoje lazne promene.Prasina me gusi,ubija.Kroz mene prolazi gorcina nemira. Ne zelim da budem kao svi ovi ljudi. Pitam se,sta to coveka cini? Sada samo cutim,ne zelim vise nista da znam,zelim samo da budem svoja kao tisina tisine svih grobova. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 31/5/2010, 7:29 pm | |
| Ceznja
Nekome je ceznja odrediste, trajna kuca. Odrediste rasirenih ruku, lice u snu nikad milovano, ozareno i samo pesmom napisano. Ceznjom hodam po staklu bosonoga, ranjiva s prezirom u ocima,nagrdjena oguglala u nistavilu ovoga zivota. Ceznja...lazna iluzija. Gledam je i shvatam ona nije poziv za moju ljubav. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 1/6/2010, 6:58 pm | |
| Mozda ja ipak nemam oci. Ne vidim nista, samo osecam... osecam otrov i slast. Tamu i mrtvilo i izmedju zidova memlu koja grize kosti. Pokusavam...trazim spas. Ali ja ne vidim nista, samo osecam. Odjek jauka,ugaseno svitanje i sidro na dnu mora. Dno,koje me vuce, za ruke, za kosu i plac koji cujem u daljini. Da li za mene postoji spas? U ovom vucijem vremenu obescascenih lisica. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 4/6/2010, 6:05 pm | |
| Boli me DUSA,jer ona je tajna moja kao ziva rana.Za tu tajnu i tu ranu samo ti znas.Jer ona je DUSA mojih SECANJA.Ona je moj dnevnik pozuteli,leteci sag koji nikada nisam mogla pricvrstiti.Sada zapisujem misli svoje u oblutku mesecevog sjaja,zapisujem u marginama vecnosti koje nemaju ni pocetka ni kraja. Zapisujem...a onda opet kriknuse sene iz davnina,i opet cujem onaj glas iz tame koji me doziva u VRT tuge moje neizbeznosti. Tu sam se nastaanila,ugnezdila i tu trajem. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 6/6/2010, 12:39 pm | |
| Verujem da voljeni nikada ne umiru, da vecno ostaju u nasem srcu, u nasim secanjima.I da secanja nikada ne blede.Verujem da je moja zrtva to sto te i sada mrtvog volim,je moja bol i moj veciti beleg zivota.Verujem da je i onoga dana krik zloslutnice moju strah ucinila da i dan danas budem budna.Jer ti si sva moja secanja.Moja ljubav koja nema kraja. Moja ljubav koja nema zaborava. I sta sada na kraju da odlucim.Da cutim, u jecmistu rana koju sam ovih godinu dana preorala.Suzom svakom zalila,a grob tvoj nikada nisam pronasla.Ti si moj strazar,sto sto tu spava. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/6/2010, 8:32 pm | |
| Ja nemam hrabrosti taj poslednji korak pruziti,jer taj korak za mene je samo brojka, necija smrt i ona moja crna marama koju nisam skinula. Nisam skinula za tebe dragi prijatelju moj.Sada dok ti pocivas u miru svom,ja hodam tamo gde me ne vidis,na tihom gubilistu svom. I nemam vise hrabrosti za svoju crnu kob,koja me nosi kroz celi zivot moj,i preklinjem i molim neponovile se vise sve ove moje boli. Hocu i ja da jednom vidim svetlost pre radjanja mraka.Na odredistu rasirenih ruku ,ozarena lica milovana. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/6/2010, 6:51 am | |
| Zivim u zemlji dalekoj, u zemlji koja nije moja. I nebo mi je daleko mrak mi uspava cula. I vodim ljubav sa nekim sasvim nepoznatim likom,i nista ovde nije moje u nekoj zemlji dalekoj. Opijam cula zedna,u svakoj noci bez sna. Jos samo malo,vracam se svojoj zemlji,ponovo cu biti rodjena. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 13/6/2010, 8:12 pm | |
| Kroz tu vatru,vodu,vazduh i zemlju oblikovala sam svoj lik.Ja sam ona grozna vestica onaj simbol zla, kome niko nije mogao da odoliCak ni ti. Da ja sam tvoja crna magija. U krvi do grudi lezala,obucena u zlo koje si cekao,znao si sve to ali ipak nisi moga da odolis onoj paklenoj milosti.Koje se zvalo mojim imenom. I Onom starom znaku,koji mi je visio oko vrata kao zla kob ,kada si svoja usta prinosi mojim u grohotnom leleku, zaudarenog prisecanja.U potrazi za svojom boginjom smrti. Jer ja nisam ona rana Hristova i u mojim grudima srca nema ja sam ono zlo,ona magija koja se jednom u zivotu svakome sprema.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 15/6/2010, 8:58 pm | |
| Bio si moj prividan mir, bio si moj Andjeo sto lep zivot pruza,bio si moj melem u samoci,Sve do trenutka dok nisi podigao spomenik izazova.Ovu umornu dusu zgazio,kao sparenu travu zaboravio i svoju krvavu ruku na moj obraz ostavio. Sada hromam nogom da lakse hodam,nosim naocare za slepe da zivot ne vidim.I ne zelim vise nikada miris srece da osetim. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 24/6/2010, 5:19 pm | |
| Tuzna i daleka je mesecina i moj pogled koji nema sjaj, duga je i tiha ova pokajnicka noc koja mi ne donosi san. U zemlji sam koja nije moja, u zemlji sam koja se zvoje tvoja, i nisam srecna,ali sam u njoj jer je prevelika moja ljubav za tobom. U mojoj kuci nigde nikog nema, i moja kuca nije topli dom daleko sam od svog zavicaja i svoje sam kosti oplakala. Samo uvela orhideja,koju sam posadila u srcu mom prica mi tuznu pricu o zavicaju mom.
Poslednji put izmenio Beskraj dana 27/6/2010, 10:15 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 26/6/2010, 4:42 pm | |
| Kazi mi kako ljubav ne umire nikada.
Onda kada smo je zajedno oplakali, poslednju ruzu zasadili,i zauvek se razisli.Vise se nikada nismo sreli. Vise nikada sapatom nismo progovorili cak i onda kada nam je dusa najlepsu melodiju svirala,a ja u tisini plakala samo da suze moje ne bi video,i zauvek se vratio.Nasa je ljubav zauvek umrla, cak nema vise ni uspomena,nestala su sva ona secanja.Ostao je samo tvoj glas u usima kada si mi rekao malena moram da idem,svaki moj korak krivac glavni je.I nikad se vise korak njegov nije vratio,nikada vise taj glas nije prozborio jer on je poginuo u toj zemlji dalekoj.
Poslednji put izmenio Beskraj dana 27/6/2010, 10:07 pm, izmenio ukupno 3 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 26/6/2010, 6:14 pm | |
| Gledam je slika na ulju slikana je, slikao me je poslednji put,i tu sliku sam nasla kada je on posao na veciti put. Gledam je bolna je,i ponosna je kao sto sam i ja.U usima mi jos odzvanja zvuk njegovih klavijatura,poteski korak i seta koja polako izranja.I neki trag o kome danima razmisljam usta topova koje ispaljijem,jer bez tebe provodim na uzici zivot nakazan.U daljini cuje se pesma frulice,gubi mi se lice. Nestajem i ja s tobom zauvek.Jer sam u svetu arene i gladijatora.Umisljenih mesija i krivih zakona.Jer sam tako bez tebe ostala ja.
Poslednji izmenio Beskraj dana 27/6/2010, 10:10 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 26/6/2010, 7:38 pm | |
| Sudbina se ponovo poigrala sa nama ali ja joj i dalje verujem,kakva god da je moja je. Samo mi kazi gde grob da ti trazim,gde cvece da stavim da se poslednji put sa tobom pozdravim.Gde da ti svecu zapalim,da se tvojoj dusi pomolim i da ti kazem da nikada necu da te zaboravim.Jer ono sto smo imali mi,nije ni san nije ni bajka ljubav nasa je bila stvarnost najlepsa koja se samo jednom u zivotu desava.
Poslednji put izmenio Beskraj dana 27/6/2010, 10:14 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 29/6/2010, 5:51 pm | |
| Probudi Ciganin slugu,ali probudi i pesmom tugu.I to onu junsku nokturnu i dugu. Seti se onih ociju crnih i one zene kojoj je nekada pevo.Seti se akorda znanih,i svih onih poljubaca vrelih,ambijenta u staroj kafani i opet pesma istoj zeni. Seti se carobnog svetla,i njene duge kose...tople junske kise i one igre na stolu,kada su igrale njene noge bose. Osedla Ciga konja,povede sa sobom slugu i zajedno odose kroz jos jednu noc dugu...predugu.
Poslednji izmenio Beskraj dana 11/7/2010, 3:16 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 2/7/2010, 6:46 pm | |
| Zapisujem neke misli svoje u sveznju uspomene koje bole, bole me tajne moje u huku vremena koje uvelo je.Samo je nebo svedok bola u oku raspaljenog besa,onog jesenjeg snega kada sam slepa i vidovita cudan svet ostvarila. Kada sam u zemlju tetreba spavala, ruke od kristala osecala i setala po obroncima secanja.Ujutru sam se probudila u sumraku tisine koja me je plasila,i shvatila sam jos jedan grozan san sam sanjala.Ponovo ruke prazne,i sve one ljubavi zakopane. Jedna pticurina proletela je i okovala me pesmom tudje zelje. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 6/7/2010, 6:26 pm | |
| Ucinicu ti poslednji put igracu ti igru zvanu ljubav i smrt.Ali posle ove igre ja cu da licim na smrt. Pa ti izaberi hoces li prvi korak uciniti i sa tim plesom me zauvek izgubiti.Jer to je igra tela i strasti,to je igra necije brojke necije smrti cije ispruzene prsti jos uvek osecam...necije sve, a to necije sve nekada bilo je samo moje.Ne trazi da ti srce zarobim,ne traazi da te plesom opcinim ne trazi ovim plesom sebe da usmrtim. Voli me ako mozes polako i smelo, voli me tiho i opusteno.Ako mozes voli me samo u svom snu.
Poslednji izmenio Beskraj dana 11/7/2010, 3:14 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 10/7/2010, 10:27 pm | |
| Oaza usred pustinje je nemir moje duse,gde sam zaboravila smeh jer sa njim nista nije bila laz i iluzija. Osim njegove Smrti koja me je u crno zavila.I vise za mene nema lepote, pesme i uzdisaja,ostao je samo kamen imena koga cak nisam ni znala.Ponovo sam u plastu tisine,cujem uzdah pustinje koja me zove,nosim pregrst reci,ali vise nema ko da ih cuje. I nikada mi nece biti lakse,jer hrarost mi je dao,strah mi je oterao i svoju ljubav svojom smrcu zauvek zakopao. Sada mi ti pokaze sta mi je blizi pocetak il kraj.Kazi mi da li je njegova dusa pakao ili raj.Jer sve mi je srusio,moju slutnju sazidao,ruke zatrpao i svoje nokte duboko u meni zario.I zauvek odleteo.
Poslednji izmenio Beskraj dana 11/7/2010, 3:12 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/7/2010, 2:56 pm | |
| Kupi svoje snove i nikom nista ne govori. Pretrazi svaki OBLAK, na domak velikih zora i stavi ih u zavezljaj svojih kofera. Jer valja nam ZAVET dati kako sakriti sutrasnji osmeh koji nas vise nece cekati.Da bludnju i strah moramo zauvek zaboraviti.Znam da boli,jer nam se bol pretvara u nevidljivu cesticu,ali je moramo izdrzati jer nam je tako sudjeno.Tako nam je negde zapisano. Jer SUMRAK nam poslednji put gasi kandila,i potapa nam kupolu neba. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/7/2010, 11:47 pm | |
| Znam da si bio necije sve, ali bio si moj najlepsi trenutak bio si mi tren.Obucen u smrt, ali kao i svi mi kupao si se i pocivao u snu.U snu zene koju nikada nisi upoznao, ciji si glas samo znao i koju si voleo ko nijednu. A ja sam hodala tamo gde me ne vidis,molila se za tebe da me ne cujes i ljubila usne...usne iluzije i maste. Tihom gubilistu predala se, onog trenutka,tvojim odlaskom zauvek ,sada su grobovi moje jedino cekaliste. Gledam ga,beo star i ponosan i secam se...secam svih onih izvinjenja zlog doba. | |
| | | vučko
Broj poruka : 1373 Godina : 69 Location : Beograd Humor : može biti... Datum upisa : 09.04.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/7/2010, 11:56 pm | |
| Uh,Bes kako je ovo tužno i beskrajno lepo.... Čovek prosto poželi da je baš na tom mestu, koje tako bolno dodirujaš rukom... Divno!!!!!!!! | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 12/7/2010, 6:06 pm | |
| Hvala Vucko,samo ne verujem da bas mnogi zele da budu na tom mestu... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 13/7/2010, 10:57 pm | |
| Колиба, секира, камин, ударци
Pozdravljam novi dan,i prve jutarnje petlove,pozdravljam novu zoru sanjivu po kome lavez pasa budi selo i uspavane sorove. Iz daljine u staroj trosnoj kolibi samo se cuje tihi glas majke moje koja stavlja drva u kamin da nama deci ne bude zima. Njena pesma je za nas himna. Iznad vrha rumenilo praskozorja otac je vec odavno poneo sekiru svoju obavijen izmaglicom na vec ustaljenom istrosenom putu ide nogu pod nogu. Samo u daljini vec se cuje svaki udarac od motike,to deka stari zadihano vec obavlja poslove svoje.Pozdravlja novi dan ,i ceka neko novo radjanje bez predaha. | |
| | | vučko
Broj poruka : 1373 Godina : 69 Location : Beograd Humor : može biti... Datum upisa : 09.04.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 13/7/2010, 11:11 pm | |
| Eto stekla si jednog besmrtnika kome su suđena takva mesta... smrti zaljubljenika to moja je draga nevesta... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 14/7/2010, 5:04 pm | |
| Sve si zaboravio osim moga imena,
a u mome imenu ima jedna prica neispricana.Mozda je bolje da je nepricam jer mozda ces onda pozeleti i da me se ne secas.U toj prici svaki oziljak urezan je,svaki je trag ostavljen...i u tom tragu ja zauvek nestajem.Da li zelis da je cujes? O zeni koja nije smela da ima gresku nijednu, o zeni koja je svu svoju ljubav poklanjala ali za izlazak Sunca nikada nije znala.Hoces li da cujes pricu o zeni i njenoj proslosti, koju su ubili svi koji su je dotakli,samo su kisne kapi saprali one krvave tragove,jer se jedino krv mogla oprati.Hoces li jos da cujes o zeni koju su mnogi voleli a nikada srecu nisu sa njom osetili.Hoces li,reci mi pa ces ubzo shvatiti da zenu bez imena niko ne moze voleti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 15/7/2010, 7:13 pm | |
| Hocu da nocas vratim mladost svoju
,i svu lepotu mnogih dana. Hocu da cujem sum sna,onoga sna kojega sam u mladosti imala.Hocu da ponovo budem tatino cedo i onaj njegov biser, najlepse boje...hocu da mi se ponovo mladost vrati.I ono moje bezbrizno detinjstvo koje mi jos misli roje .Hocu da smehom golicam zvezde,s njima polako da odlazim da spavam Ja hocu...ali jeka mi grudi para.Mladost vise ne mozes da vratis a zivot ti svaki dan nove zamke sprema .Umor mi veceras dusu dira,tisina me uporno zove,zove me u vecno spokojstvo mira.
Poslednji put izmenio Beskraj dana 17/7/2010, 5:18 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 16/7/2010, 9:00 pm | |
| Vosak klizi niz grudi, u glavi pritisak tutnji pred kojom da se povijem tisinom.Tisinom u kojoj cu naci mir.Gde se nalazi taj vrh gde dolaze dokoni, sujetni i nadobudni ljudi. Ponekada zelim da budem kao sto su i oni jer u ovome svetu samo oni su izgleda ljudi. I ponovo onaj vosak klizi niz grudi, pece me,iz groznog sna me budi. Poklik odnekud cujem i sva se mamurna budim.Ne,nemogu takva da budem. Jer oni za mene nisu ljudi.Hocu na svome vrhu da stojim,iza kulisa, iza svih zavesa i da se sve svede u mome zivotu na dva slova,jer sve se ipak vrti kraj oplakanih staza.
Poslednji izmenio Beskraj dana 17/7/2010, 5:15 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 17/7/2010, 12:09 am | |
| Hoces da zivot pretvoris u bajku ali cesto se desi da bajka ima ruzan kraj,i da zlatni grumen zna ponekada izgubiti onaj sjaj.Nemoj da volis ono sto je nestvarno,sto je nedodirljivo i sto se zove san voli to sto imas pored sebe jer to se zove java istinska. Ne voli ceznju,tugu i cekanje, ne voli sumrak i njene tuzne zvezde vecernje,voli samo njenu strofu otpevanu, svaku njenu igru odigranu...i ne trazi njenu vodu na dlanu.Ostaces zedan nikad se neces napiti ako me ne budes poslusao srce ce ti zalediti u crno zaviti i nikada sa njom neces srecan biti.
Poslednji izmenio Beskraj dana 17/7/2010, 5:17 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 17/7/2010, 4:42 pm | |
| Oprostila sam mu sve,jer sam ga volela,zaboravila sam svoju ljutnju i bes onda kada je zauvek otiso,a znam da je patio,jer me je voleo.Secam se njegovog glasa,i svakog naseg provedenog casa. Secam se,kako da zaboravim kada se takva ljubav samo jednom u zivotu rodi.Kako da zaboravim svu onu strast u nama,onaj ples u nasim ocima i svu onu pozudu u tihim nocima. Kako da zaboravim.Zato ne mogu ni dan danas da ga prebolim,sto je otisao kada smo se toliko voleli. Sve sam mu oprostila osim jedne stvari zasto kada je u smrt odlazio mene nije pozvao,nije me poveo.Nego me je ostavio da vise nikad pravu ljubav ne osetim, da nikada vise nikoga ne zavolim,i da mi svi dani bez njega budu tamni.Sve sam mu oprostila,ali mu to nikada nisam zaboravila. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 18/7/2010, 10:27 am | |
| Obecavam da cu ponovo voleti, jer svoja secanja sam vec polako sva u kofer zaborava spakovala, zivot nastavila,i onom osmehu sto sam srela jednog dana se predala. Tamu iz zivota izgurala,mozda sam prema nekima sebicna bila ali ponudjenu srecu sam prigrlila.Nisam joj odolela. Hocu da pamtim,hocu da pisem o svim onim poljupcima od kojih ne moze da se dise, o sjaju necijeg oka pa makar to bila cena moga zivota.Dosta mi je vise varke i lazi, bola i utvara,smrti i tame .Hocu da sve sto se u meni zbije nista ne sakrijem.Hocu da svima pokazem svoje srecno lice.Ne zelim da umrem od uspomena ko ustreljena ptica sa neke litice.
Poslednji izmenio Beskraj dana 19/7/2010, 9:52 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 19/7/2010, 9:50 pm | |
| Slican zraku sunca,koji sebe daje bez ostatka-Ljubavnik.Trenutak sadasnjosti,neizvesnost sutrasnjici. Danas moj a sutra mozda tvoj.Upoznah ga u sutonu jedne veceri,skrhanu od bola,na modrikastoj peni podsecao me je na vatrenu ljubav koja se rodila u mojoj zabludi.Osetila sam se u njegovom zagrljaju na moru kao novo radjanje proleca,a u meni bolna tacka nemira,jer ja sam ipak samo njegova ljubavnica. Mozda samo jedan trenutak secanja. Prevarila me noc meseca,zalim sto sam se predela,gledala u njega kao u Boga sve je to bila laz sunca koji sija,osveta jednog lakomislenog koracaja,gde ostaje samo obogaljenost duha nasa zajednicka nesreca. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/7/2010, 6:59 pm | |
| Oprosti mi Boze na ovoj samoci koju sam izabrala.To je moja sloboda,nju sam olovkom i srcem ispisala.To nije moj izbor to je moja sudbina. Povelju kretanja objavljujem dok na svom starom hrastovom stolu svoju poslednju poruku zapisujem.Slutim da je zivot prolaznost,i da je sve sto je proslo bezvredno.U presahloj zelji utihlo. Stavljam svoje naocare zamagljene, ispijam poslednji gutalj kafe iz svoje soljice,i idem...da zaronim u neko sutra umorna od sve ove zivotne izmaglice.
Poslednji izmenio Beskraj dana 22/7/2010, 9:31 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/7/2010, 10:28 pm | |
| Uhvacena u sirokoj mrezi prostora jednog jutra sam se razmetala, na pragu svetlosti svojom dusom beskraja.Ne znajuci da je ponornica od sudbine i placa bila jaca od mene.Ne znajuci,njoj sam se predala ona me je povula.I tada sam bez duse ostala.Na obroncima devetog kruga pakla u toj jami sam ostala bez uzaludnog pokusaja nisam izdrzala dusu sam prodala, Boga sam molila ali pomoci nisam imala.Ponizni naum sam prstima otklonila,molila da mi greh bude oprosten sto sam te prevarila,ali ne ostade samo kletva uklesana u obojenom epitafu, jednog proslog vremena.Jos uvek greh i na onom svetu ispastam.
Poslednji izmenio Beskraj dana 22/7/2010, 9:31 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 22/7/2010, 9:25 pm | |
| Orobljavas mi strast u polutami ove noci.Dok te preklinjem da zatvoris vrata,da pozoves snove i ljubav mi das jer ja robinja tvoja ove noci za malo ljubavi te moli. Preklinjem te,zakljucaj vrata, dodji,sedi kraj mene,ti si moj gospodar na kozi tragovi, ne stedi me. Ti cutis...gledas me, u mojoj glavi pepeljasta radja se masta ,dok param po snovima u meni se budi zelja,hocu da budem veceras tvoja. Gledas me...polako me stavljas na jorgan svileni,mene robinju na jorgan crveni. Dok delim misli na stras na polukruzni vitraz usnulosti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 23/7/2010, 4:51 pm | |
| U jednom nenadanom trenutku stvorise mi se MISLI ,da podjem putem sopstvenim.Putem SRECE,koja se rodi u plodu bozanskom.Da ne lutam vise po ovom vecnom mraku.Da prestanem biti prolaznik nemi u vodenom skoku,hocu SNOVE necu i ne zelim vise onaj pogled polomljeni u suludom oku.Hocu da sanjam ono Miholjsko leto, TI I JA..Nesto sto se ne zaboravlja,nesto sto se samo osmehom naslucuje,o tome zelim da pisem ja. Ti i ja,nekada ljubav najveca,sada smo samo pesma tudjih zelja,ti i ja prica,stranica knjiga sada vec pozutela.
Poslednji put izmenio Beskraj dana 25/7/2010, 8:58 am, izmenio ukupno 2 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 23/7/2010, 9:36 pm | |
| Sakama prekrivam glavu jer bol ne prolazi. Svuda oko mene je bezmerje odsutnosti. I ponovo bol ne prolazi. Zmurim,potpuno sama u sebi. borim se,gorim i lomim. U zelji sam i dilemi ko se to samnom poigrava. Noc se polako gasi,i ponovo svice novi dan,ali u tom novom danu je ponovo crna mrena neba u trenu mutnoga sna. Hocu da vratim suncu,toplinu izgubljenog sjaja,onu toplinu ognjiosta .Onaj covek koji lezi na podu je samo senka izgubljenog zivota.Privida. I ponovo svice dan,jos jedna kisna kap pada na dlan,covek koji lezi,ustaje...mora jer volja za zivotom ne sme da ga napusta.Ustaje, krece,zaboravlja uznemirene predele tragova.
Poslednji put izmenio Beskraj dana 25/7/2010, 8:58 am, izmenio ukupno 2 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 25/7/2010, 8:51 am | |
| Prolazi jos jedan smesan,ironican tako obican dan. Dan kao i svaki drugi,samo se ponavlja. Prosla sam ulicom kojom smo nekada hodali. Cak je i ona obicna kao i nasi zivoti, A ja sam bez emocija,kao duh prestravljena. Koga strah polako obuzima. Ja koja sam sazdana od snage uragana. Strah me je osecaja jer led i vatra teku mojim venama. Bleda sam,bela sam kao krecom umivena bauljam nasim ulicama usamljena a tako je malo prostora u ovim krugovima. Gusim se,hocu vreme da pomerim,skazaljke sata da zaustavim.Da sve vratim unazad ...mozda sam sve ovo sanjala,jos jedna moja halucinacija. Uzarena zarka lopta Sunca polako se probija, Sneno se budim,oci otvaram i gledam tudja ruka pored mene.A tebe nema. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 26/7/2010, 9:32 pm | |
| Poslednji plamen svece pali se,gasi.Poslednja pozutela posveta,da li to ima veze sa ovim krikom plamena.Dogoreva jos jedno tuzno lutanje, topi se,polako nestaje dogoreva kao cutanje. Pored nje bledo cvece i senka koja leluja nad zamagljenim smirajem.Vrucina koja przi, led koji se topi, varka jednog ostatka.I odnekud rajsko vino koje se toci. Crveno rumeno, pod plamenom svece, tuzne oci pisu poslednju posvetu cutanju posle smrti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 27/7/2010, 8:13 pm | |
| To sto sve ti mozes uciniti to moze samo kukavica,koja nema svoga pravoga lica.Priznajem da cu na tebe misliti,ali ti prekini vise mene sanjati.Zaboravi me, ako se ne zelis boriti,jer zivot je borba a ne iluzija bolna. Da, zelim da me tvoja usta ljube, zelim blizinu tvoga tela zelim onu dusu koja nije imala toliko zlodela.Zelim...i pusti me da zelim ono sto sam htela. Ljubila sam smrt i u krvi lezala, medom omamljena u paukovim snovima,i ti mi sada pricas sta bi ja htela.Od lepote nikada nista nisam dobila,valjda se grozote nikada nisam bojala.Ja se nikada ne predajem, i preklinjem te u opisu ove veceri podigni glavu videces jedan osmeh veseli. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 29/7/2010, 6:55 pm | |
| Zatvaram vrata bolu zauvek jedna nova etapa nastupa u zivotu mome. Ne predajem se tom tihom gubilistu koje me je dovelo do tog beznadeznog polozaja. Ne predajem se vise sakrivenim zeljama jer u njima tebe nemam... Ne predajem se orobljenim strastima koje sam posmatrala kraickom oka... Ne predajem se jer hocu da se borim. Za svoju srecu i za svaki dan lepsi,i novi. Ne zelim da se vise prostirem na cistilistu jecajnih snova,i svih mojih nemira.Necu i ne zelim. Da tebi govorim.Hocu belinu koja ima ime,a ne zove se ponor, svetu bistrinu koju nosi samo zavet spajanja.Hocu da nosim baklju razuma jer zivot je prekrtatak,sve je prolazna stanica.Necu i ne zelim da budem nemi posmatrac zivota. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 30/7/2010, 5:58 pm | |
| Nemoj da pitas nikada vise, zasto jesen na mene ne mirise.Zasto ona pahulja bela zimus na moj obraz nije htela. Zasto ovoga leta ne mogu da disem, i svakog proleca za tobom uzdisem. Ne pitaj,jer i sam odgovor znas. Zena sam,ali posle tebe ostala je od nje samo rusevina,otpala fasada bez imena.I sada me pitas kako da osvanem,naravno nikako prvo mi ono srce izcupano iz grudi daj. Kako te nije sramota,pustila sam te na dlan,svu srecu ovoga sveta pruzila ljubav ti poklonila,a ti si se samo spakovao bez pozdrava i tiho isetao iz moga zivota. Sta sada hoces da ti dam? Prozor svih snova koje sam zatvorila, sakrivenu zelju orobila,opoganjeni smeh ostavila.Odlazi,ja vise nista ne prastam,ime je moje osveta. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 31/7/2010, 12:20 pm | |
| Na ponudjena pitanja nikada nisam imala odgovor.Mozda zbog toga sto smo se sreli na nekom putu izmedju da i ne.Na tom putu izgubila sam kljuc one uspomene, onaj san mesecine. Kada sam se pretvorila u nevidljivu cesticu,noseci svoju crnu maramu moju sudbinu,tuznu uplakanu.Negde rodjenjem zapisanu.Sudbinom obelezenu. Pretakala sam tugu u proslos,svoje ruke nudila neznancima,u ocima gasila bezbroj kandila jer tebe nikada nisam zaboravila.I dan danas nosim tu crnu maramu,znam da je za moje srce kraj povrtaka vise nema.I nije me zao jer samo jednom sam tako u zivotu volela. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 31/7/2010, 4:49 pm | |
| U ovoj ljubavi sam robinja,ceznjo ne treba mi odgovor na sva ova pitanja.Nekada sam bila zena voljena,sada je ostao samo nemir mojih uspomena.Slobodno nek sve u nepovrat ode,ostace uspomene koje su samo moje.Jesam mozda robinja ali mi to niko ne moze uzeti,to je moja sloboda razmisljanja.Cak i ti gospodaru mojih misli,moga tela,mojih snova sve mozes poneti,sve moje mozes uzeti ali to je nesto sto je u meni to nikada neces imati.Mozes da imas moje telo,ali ne i strast,mozes da me ljubis ali nikada neces osetiti poljupca slast mozes mi srce iscupati ali moju dusu neces imati. Mozda jesam tvoja robinja ali pored mene nikada neces osetiti strast ljubavnih krila. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 12/8/2010, 4:35 pm | |
| Kada pomislim da u svetu postoji neka veza izmedju nas gusenje postaje grozno, srce mi se steze i tada pisem stihove koje opisuju nas. Tada saznajem da si zaista nista narocito u ovome mome zivotu samo jos jedno ime na mojim ispucalim usnama, jos jedan trag na mome telu, jos jedan moj posrnuli pad.Jos jedna recka na mome zidu.Jer ja sam neotkriveni rebus jednog tuznog lutanja,isprana nit u svetu nadanja,sito koje vise ne bira nego uzima lako rukom cutanja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 13/8/2010, 12:48 pm | |
| Leti samnom ili na dnu ostani moja ohola ljubavi poleti,odleti i vise se nikada ne vrati.Jer ti si samo ozarena poetika postojanja,san koji sam volela disati,zaspati i vise se nikada ne probuditi.Ja cu poleteti, s ti ces na dnu ostati,jer ti ovaj put krila necu pruziti,a ti bez mene neces znati uzleteti.Jos jedna prolazna stanic,s prezirom u ociju gledam te nistavilo moga zivota.Takve kao ti sustize vreme,davi ih zadah plutanja.
Poslednji izmenio Beskraj dana 14/8/2010, 8:10 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
| |
| | | | Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|