Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
LJUBAV, SMRT I SNOVI
Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta.
Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte.
Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo.
Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma !
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 22/3/2012, 6:17 pm
Da li je uopste potrebno pokajanje za vreme koje je proslo?Pitam se sada kada imam vise vremena da razmislim o nekim stvarima.Ali cemu pokajanje?Cemu sve i ako dodjem do odgovora...za nesto sto je davno proslo.Nesto sto mi je onda bilo bitno,a zalupila sam vratima svom svojom snagom.Cemu sada te reze seci,katance otvarati i traziti kljuceve.Moj svet se od tada puno promenio.Uzburkani talasi su se smirili,nebo je dobilo neku novu boju.Ali mir jos uvek nisam pronasla.I dok god budem postavljala pitanje,o pokajanju...i cemu sve to,nikada ga necu naci.Ja to znam.
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 7/4/2012, 1:04 pm
Ljude nikada nisam delila na velike i male,na bogate i siromasne.Ljudi su se sami kod mene izdvajali svojom velicinom,svojim postupcima.Sa onim sto kazu,i sa onim sto misle.Ne znam i ne zelim drugacije,koliko god mi drugi zamerali na tome.Prezirem ljude,koji su bez osecaja,ne volim ljude koji su cicije i kukavice...kojima i kada je dobro govore kako im je lose.Koji zive u stalnom strahu,sta drugi misle i sta ce drugi da im kazu.I koji su bitni sami sebi.Od takvih ljudi se ogradjujem.Zelim da sam okruzena osobama,cije je srce kao moje.Puno ljubavi i srece.Ljudima kojima sam potrebna kao sto su i oni meni.Ljudima sa kojima ce mi prijati jutarnja kafa,kao jutros i casica prijatnog razgovora.Potrebni su mi prijatelji koje imam da i kada cutimo pogledima se razumemo.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 1/5/2012, 11:02 am
Cesto sam posmatrla njen odraz u ogledalu.Njene oci koje su se smejale,njene usne koje su cutale,njen pramen koji joj je padao na celo a ona ga je sklanjala.Mislila sam da je mnogo bolje poznajem,u stvari bila sam sigurna da je tako dobro znam...ali prevarila sam se.Iz njenog pogleda ponekada je seveala nebeska munja,iz njenih usta je izlazaila vatra reci.U njoj su se vodili svi ratovi ovoga sveta.A onda je znala danima da cuti,da se samo gleda na tom istom ogledalu i da se smeska.Pitala sam se cesto,cemu taj osmeh?Nisam mogla nikada da proniknem do njega...a nisam smela ni da pitam.Mislila sam da je poznajem...
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 9/5/2012, 7:37 pm
Vec odavno svi vetrovi su otisli.Stalno sam se pitala,gde su se skrili,sto ih nema.Ovaj mir postajao je nepodnosljiv.Smetao mi je.Sva godisnja doba bez njega su bila mrtva,samo lelujave noci koje su bile sve avetinjske.Noci koje su dolazile i probadale kosti.Znala sam da je to strah,ali nisam priznavala.Nisam verovala,da ce mi toliko nedostajati njihov sum.Njihovi glasovi koje sam razumela...i bojala sam se da se nikada nece vratiti.Drhtala sam u svakoj noci sablasnoj i cekala.Cekala da me na svojim krilima odnesu sto dalje od secanja koja nisam htela.I sacekala sam,njihovu divljinu duse.Njihovu vecitu lepotu,poveli su me sa sobom.Put prostranih pasnjaka,gde svaki pogled odnese onaj san koji sam iza sebe ostavila.Sada neke nove snove sanjam.Neku novu lepotu trazim...nekim novim putevima hodam.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 23/5/2012, 3:02 pm
Da li vam se nekada desavalo da vam dusa spava a da ne mozete da zaspite?Nema sna.Kao da bezi od mene...drzi me budnu do iznemoglosti,do same isrpljenosti.Hoce da mi nesto pokaze,da mi dokaze,a ja ne razumem.Hoce samnom da prica,nesto govori,nemam snage ni da ga slusam.Ko zna koja noc po redu...dane ni ne brojim,jer ih vise nemam.Sklapam oci,pokusavam,slike se redjaju.Znam sta mi govoris ,vrati mi mir,znas i sam koliko me sve to boli.Znas i sam koliko me bolis u svim ovim nocima otkad te nema.Nema potrebe da me podsecas,nema potrebe da me toliko razapinjenjes...nemam snage.Tako sam umorna od svega,od ovog zivota,od uspomena koje te vuku.Umorna sam od svih senki lutanja.Pusti me,bar u ime svih onih nasih dana.Nisam te zaboravila,secanja su jos uvek sveza.Cak i posle toliko godina.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 25/5/2012, 12:02 pm
Ko ste vi da me uopste osudjujete?Ko vam daje za pravo da mi pricate o vremenu u kome nikada niste ziveli,jos se niste ni rodili,i nista o njemu ne znate.Cesto razmisljam o tom vremenu,kada sam bila najbezbriznija,kada sam znala sta znaci rec Sreca.I pozelim da se vratim...Mozda sam danas bas na 25 maj,posebno nostalgicna za tim mojim vremenom.Secam se...slike prolaze.Slet...druzenja koja su ostala za ceo zivot.Gde smo disali jednom dusom,i gde je samo jedno srce kucalo za sve.Drago mi je sto sam mogla da budem deo svega.Deo tog vremena,gde nisu postojale granice,pasosi gde je osmeh menjao tok zivota.I pitam se hoce li se to vreme vise ikada vratiti.Vreme koje vi ne razumete.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 25/5/2012, 1:05 pm
Volim da sam glupa kada vidim koliko je vas pametnih.Samo bi te zamolila da mi u ovom kutku nista ne lepis i ne ostavljas jer sve cu brisati.Otvori ili pronadji neku temu gde bi se lepse izrazio o svojoj pameti.Onaj kome se obracam zna o kome se radi i o cemu se radi.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 18/6/2012, 7:21 pm
Sat polako otkucava,jos jedan datum na kalendaru menja se.Jos jedan mesec u nizu prolazi...sve prolazi a ja ne zelim vise nista da zaustavim.Ne da ne zelim,sada sam sigurna da vise nemam snagu za to.Imam osecaj kao da sam u ringu,unapred osudjena na protivnika kome nema premca.Cemu onda toliko rvanje,i toliki znoj.Svesna sam i vidim toliko toga sto me boli,a ne mogu nista.Osecam po svojoj kozi nepravdu,a ne mogu da pustim glas,Cutim i smeskam se onako ironicno a u stanju sam nekome grljan na izvadim.Brojim do deset...ma ne brojim do sto...Kazu nemoj da se nerviras,osmeh na lice.Koji osmeh...onaj koji su uspeli da mi oduzmu.Cemu da se smejem,laznim ludima,laznim recima,njihovim maskama.Cemu?Pitam se cemu?I kuda sve ovo vodi?Kada sve oduzmem i saberem na kraju shvatim da sve ovo nisam zasluzila ali povratka nema.Shvatis da beskicmenjacima smeta to sto ne mogu da ti saviju ono sto imas.I ides dalje,do sledeceg razocarenja.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 23/7/2012, 6:15 pm
Bila ga je sramota.Koji muskarac sme priznati da nema hrabrosti.Oni sve mogu,oni su neustrasivi.A onda je shvatio da ga je strah od onoga sto je osetio u sebi.Strah koji ga nije napustao.Snovi koji nista dobro nisu obecavali a on ih je gurao od sebe.Jutra su bila kosmarna.Jutra i saznanje da mora bez nje.Mora sve iz pocetka,nove korake uciti,nju zaboraviti i ponovo ziveti od secanja.Bilo bi mu lakse da je imao kome svoju dusu da izjada...ali kome?Lovac i kosuta,pesma koju je po ko zna koji put pocinjao da pise,i da baca.Bes ga je obuzimala.Ne to sto je bio ostavljen,osecaj koji mu nije stran.Bio je besan na samoga sebe sto vise nije mogao da zadrzi nesto sto je najvise voleo.Nesto sto mu je ulepsavalo ovu ucmalost u kojoj je ziveo...
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 7/8/2012, 7:55 pm
Nose me misli,nose me reci.A ja kao da sam ukopana u svemu ovome.Cutim i ne pomeram se.Blokada.Nije to od ove vrucine,vrucina mi nikada nije smetala.Ovo u meni traje mnogo duze...traje vec mesecima.Gde se izgubio onaj moj pogled koji sija?Gde se izgubio onaj moj osmeh cuvan samo za tebe?Gde je sve to nestalo?Pokusavam da pronadjem,ali izgleda je sve uzalud.Komlikujem sebi zivot bez komlikacija,i uvijam se u lazne dane koji polako prolaze pored mene.Zasto to radim?Zasto dozvoljavam da mi vreme prolazi uzalud.Ja,koja sam sva satkana od ljubavi koja zivi od ljubavi...koja dise dahom ljubavnim prosto sam utihnula,kao da je sve zamrlo u meni.Bez zelja,osecanja...nemoc me savladala.Sve me boli,a tako sam zelela tu bol da izbegnem da cak ni nju ne osetim.Nismo se mogle mimoici.I dalje me nose misli,nose me reci,ne nisam nesrecna daleko od toga.Samo neke reci...neke stvari neke gestove pamtim koje bole.Znam proci ce,sve prolazi moram dati prostor vremenu da uradi svoje.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 14/8/2012, 1:22 pm
Stalno sam u zivotu tezila savrsenstvu,sto je po meni mozda negde i normalno ali jako zahtevno.Valjda sto sam starija i starija polako negde u tom savrsenstvu tezim da pronadjem i neki svoj mir.I mislim da u tome polako pocinjem da uzivam,pocinjem da otkrivam neke sasvim druge dimenzije.Pokusavam da gospodarim svojim zivotom a ne da on upravlja samnom.Ovih dana posto sam na odmoru ustajem svakog jutra odlazim na Adu i provedem par sati sto u trcanju sto u voznji bicikla.Mozda bi me to nekada mrzelo da radim ali ovo mi trenutno prija.Volim kada se vratim kuci i istusiram da sednem u svoj kraj i popijem kafu sa meni dragim ljudima.Volim da se sa njima ismejem jer oni me jos uvek podsete da to jako dobro radim.Pocela sam da volim i da kuvam rucak,mozda zato sto imam vise vremena pa se prosto u tih par sati prepustim kuhinji.Iskljucim se iz svega.Volim da setam svako vece po Bulevaru,da zagledam izloge,ulazim u prodavnice i da sednem u Nusicevu gde imaju najbolji sladoled u gradu.Lepo mi je dok sedim i dok mi vetar mrsi kosu,a ja posmatram prolaznike koji su samo prosli pored mene ni svesni moga postojanja kao ni ja njihovog.I nije mi dosadno...pocela sam da uzivam u obicnim zivotnim zadovoljstvima.Valjda nama komlikovanima ponekada i takav zivot prija.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 4/9/2012, 8:38 pm
Ponekad se pitam gde ja toliko gresim?Zasto dozvoljavam ljudima da mi se previse priblize?Zar tu lekciju nisam tokom svih ovih godina naucila.Ako nisam, hocu li je ikada nauciti?Zasto ljudi sebi toliko dozvoljavaju, ako im ne dajete povoda?Zasto pokusavaju stalno da vas analiziraju?Vase reci i osmehe tumace na svoj sopstven nacin.I povrh svega valjda se toliko zaborave da pocinju kontrolisati vas zivot.Pokusavaju da resavaju vase probleme ne videci ili ne zeleci da vide svoje...zele da diriguju palicom koju mu nikada niste ni dali....A vi cutite,jer ste umorni od silnih objasnjenja.Desava se ako nesto kazete vase reci pocinju da se ponovo analiziraju,postajete nezahvalni, bezosecajni oholi i uobrazeni.Pocinjete da saznajete o sebi stvari koje niste znali jer u stvari nikada to niste ni bili.Ali oni sebi daju za pravo.A ja samo zelim da me svi ostave na miru...zelim da sam sama i svoja i ne treba mi bas niko.I ne treba mi bas nista.Malo ko izgleda moze da me razume.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 9/9/2012, 2:45 pm
Sinoc me je slatko nasmejao jedan moj prijatelj koji mi je rekao Boze kako si ti posebna zena.U trenutku prijala mi je ta njegova rec,a onda sam krenula da razmisljam o njoj.Koliko god da mi je prijala pocelo je nesto u meni da se buni.Pocela sam samoj sebi da postavljam pitanja i da dajem odgovore.U cemu je ta moja posebnost?Koja je razlika izmedju mene i svih ovih zena koje zive slicnim zivotima ovoga moga.Imam hiljadu problema koje resavam u prolazu,hodu.Nasmejana sam...ponekada besna,ljuta...euforicna.I onda se pitam u cemu je ta moja posebnos?Nisam mogla da izdrzim a da ga ne pitam.Samo se nasmejao i rekao, ti tako lepo umes da slusas ljude.Ti umes da ih cujes i kada ti nista ne govore..ti imas tako veliko srce i jos lepsu dusu u kojoj citav svet moze da se ogleda samo ako to pozeli.Zar to nije dovoljno da bi bio danas nekome poseban.
Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 10/9/2012, 2:34 pm
Beskraj ::
Ponekad se pitam gde ja toliko gresim?Zasto dozvoljavam ljudima da mi se previse priblize?Zar tu lekciju nisam tokom svih ovih godina naucila.Ako nisam, hocu li je ikada nauciti?Zasto ljudi sebi toliko dozvoljavaju, ako im ne dajete povoda?Zasto pokusavaju stalno da vas analiziraju?Vase reci i osmehe tumace na svoj sopstven nacin.I povrh svega valjda se toliko zaborave da pocinju kontrolisati vas zivot.Pokusavaju da resavaju vase probleme ne videci ili ne zeleci da vide svoje...zele da diriguju palicom koju mu nikada niste ni dali....A vi cutite,jer ste umorni od silnih objasnjenja.Desava se ako nesto kazete vase reci pocinju da se ponovo analiziraju,postajete nezahvalni, bezosecajni oholi i uobrazeni.Pocinjete da saznajete o sebi stvari koje niste znali jer u stvari nikada to niste ni bili.Ali oni sebi daju za pravo.A ja samo zelim da me svi ostave na miru...zelim da sam sama i svoja i ne treba mi bas niko.I ne treba mi bas nista.Malo ko izgleda moze da me razume.
...zelim da sam sama i svoja i ne treba mi bas niko.I ne treba mi bas nista.
Imati sebe, veliki je uspeh. Mnogi sebe nikada ne pronadju...
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 10/9/2012, 8:43 pm
Ovo si Najda lepo rekla imati sebe...i uspeti u danasnjem vremenu to sacuvati zaista je veliki uspeh.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 12/9/2012, 9:27 pm
Valjda dodje ponekada takav period kada ti nije ni docega ni do koga.Kada si dovoljan sam sebi.Osecam premorenost,osecam da bi mogla samo da spavam.Oci da ne otvaram,ne slusa mi se niko,ne slusa mi se nista.Totalno jedna apatija.Prosto ne znam sta bi to moglo da me podigne.Mesto me ne drzi,paznja mi je totalno svedena na minimum,nista me ne zanima.Ne mogu sebe da prepoznam.Neizreciva praznina koja zjapi iz mene,i ne progovara.Da je barem mogu opisati bilo bi mi lakse.Nego i ona cuti danima i nocima.Oni koji me znaju smeju se i kazu da me je neko specijalno ludilo spopalo.A ja nisam ni besna,ni tuzna...nisam ni radosna.Samo nikako ne mogu da se sastavim.Krpim dusu iluzijama sto mi se uopste ne dopada. Mirjana Vujičić
Poslednji izmenio Beskraj dana 19/3/2013, 1:11 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 21/9/2012, 9:33 pm
Uhvatim sebe ponekada kako pricam sama sa sobom.Pitam se???Dajem odgovore,cak se i dogovaram sa sobom.Nista pametno i nista posebno.Osim da sam sigurna da je to bila ljubav.Da sam te volela i da mi nizasta nije krivo.Nema kajanja...nema brisanja nekih delova.To je bilo to.I da opet mogu ponoviti sve iz pocetka sve bi bilo bas isto.Ne bi te menjala.Pogotovu onaj pocetak...secam ga se i sada...smeskam se.To je bio jedan od mojih lepsih perioda u zivotu.To mi niko ne moze uzeti.Sigurna sam da sada ko zna ko sedi na onoj nasoj klupi,ali oni zagrljaji i oni poljupci ostace neizbrisivi dok god budemo disali.I dok sada analiziram sve sto smo prosli moram ti reci da sam mozda bila jako komlikovana u celoj nasoj prici ali znala sam da te volim jako jednostavno.I to me je radovalo.E da...zaboravih jos nesto da ti kazem.Ne dugujes mi nista vise osim jednog osmeha.
Ljubi te tvoja.M
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 1/10/2012, 9:07 pm
Volela bi da znam sta je sada u tvojoj glavi?O cemu razmisljas?Sta zelis?Da li si raspolozen?Tuzan...mozda si sretan.Volela bi bilo sta da znam o tebi.Ovako samo nagadjam.Predpostavljam...i mislim.Volela sam tvoje ruke,volela sam da ih osetim u svojoj kosi,volela sam onaj tvoj miris koji sam svaki put nosila sa sobom kada smo se rastajali.Miris spojenih tela.A ti zasto cutis?Mozda danas nisam trebala nista da pisem,jer nebo je sivo i moj grad tako je tuzan bez tebe...bez nas.Ne ja nisam veceras usamljena koliko sam sama.sama pred ogledalom svoje sopstvene stvarnosti dok tragam za tobom u tamnici svojih misli.Sada i da ti kazem nesto reci vise nemaju nikakvog znacenja kroz resetke gledam ovo parce naseg neba dok me probija praznina hladna i tiha.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 7/10/2012, 8:15 pm
Ne,ne boli prolece u koje sam te imala a kao da nisam,ne boli ni jesen u kojoj te nemam.Bole one reci koje se cute,koje se ne izgovore...Koje ti ne mozes vise ni da osetis.Nisam se igrala sa svojim srcem,nije bila sala.Samo mislim da je jos toliko ljubavi u meni ostalo...samo da si umeo...samo da si znao.A znam da si hteo.Sada kada o svemu pricam,kada naglas mislim imam osecaj kao da je sve bilo pre milion godina.Pricam o nama kao o nekom vremenu proslom.Iza svakoga ostanu nedorecene reci,ali kod mene ostane i stegnuto srce.Iza tebe ostaje nedocrtani bolni lik.I dok podizem svoje ruke u vis,i dok mi se pogled zaustavlja u plavetnilo neba,ja znam da te i dalje volim...ja znam da te i dalje zelim kao sto sam i do sada.Ali postoje stvari koje ne mozes da prevaris,kada ti koraci postanu kraci i kada ti misli postanu sumorne i hladne.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 17/10/2012, 9:05 pm
Ne dozvoljavam da melanholija zavlada mojim zivotom,ne dozvoljavam da se apatija uvuce pod moju kozu...ne dozvoljavam.A onda shvatam da je moj svet u stvari tako ogranicen,i da malo toga mogu da ucinim a da nesto promenim.Toliko tuge i nesrece oko mene,toliko jednih te istih prica toliko puta ispricanih.Toliko nezadovoljstva i bunta u ljudima.Sve je opasano bodljikavom zicom gde ne vidim izlaza.Ni horizonta nema.Neka cudna tisina se uvukla,nema smeha,nema opustanja kao da ljudi nose tovare bombi koje na njih slecu.Potistenist ponekada uzima maha,ne mozes da se izolujes iz svega toga jer si i ti deo te price,tog okruzenja.Bodljikava zica i dalje stoji,mracno je i nebo...ali ja ipak vidim, ja osecam da nesto sija.Ili su to samo moje prevelike zelje.Zelje da barem nekim ljudima vratim onaj izgubljeni osmeh koji su imali.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 25/11/2012, 7:04 pm
Volim maratonske setnje svake nedelje po mome Beogradu.Volim da setam Bulevarom,da prodjem kroz Tas,da gledam svaki izlog po ko zna koji put.I kada se umorim da popijem toplu kafu u svom kaficu.Volim kroz izlog da posmatram ljude koji prolaze,da preturam po svojoj glavi sve dogadjanje iz prosle nedelje i da razmisljam o ponedeljku koji uopste ne volim.A onda moja setnja se nastavlja oko Kalinica,niz Njegosevu...prija mi ova hladnoca koja me stipa po rukama,prija mi ovo hodanje i ova toplina oko srca pri pomisli na tebe.Da setim te se...jer me grejes kao i onog prvog dana.Noge me same nose,vec sam do Balkanske,polako se spustam niz jos jednu ulicu koju jako volim.Njom prolazim svakodnevno,svaki njen kutak znam.A zna i on mene.Vec sam prilicno umorna,posle tri sata hodanja,prija mi ova kucna toplina i miris kafe koja me okruzuje.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 29/11/2012, 6:48 pm
Pismo zaboravljenima
Dugo sam razmisljala da li uopste da vam napisem pismo,nego da li ste uopste vredni ijedne moje napisane reci...a onda se odlucih na taj korak.Ne secam se lica jer ne zelim da ih se secam ali ostaju uspomene koje se ne zaboravljaju.I to je neka uteha,posle tolikog vremena.Jos uvek je u meni ona praznina,onaj stisak i vrisak koji se ne zaboravljaju.Ne znam kako je kod vas?Tada sam mislila da je zivot istina,a vi ste me naucili da je sve igra i varka.Naucila sam da zivot zna i da boli.A ja se nisam puno osvrtala na sve to jer sam vam verovala.Verovala sam detinjasto i nesmotreno.Dok se nisam nasla te noci pod onim strasnim podnebljem.Sama i ostavljena.Platila sam dug za koji nisam znala.Mnogo je reci,a malo objasnjenja.Znam da svako svoj zivot zivi,ali pitala sam se onda kao i sada kako ga vi zivite?Za vas je sve to mozda bila igra,mozda ste se poigravali...mozda???Meni ste onda razbili san,san u koji sam verovala.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 14/1/2013, 3:24 pm
ali da li ti je sve jedno...
Ni jednu misao vise ne mogu da zavrsim na pravi nacin,kao da mi misli beze.Nemam koncentraciju,lutam ponovo po slikama secanja,gde se osecam najususkanije,i najtoplije.Gde se osecam najbezbriznije.Ponovo se vracam u svoju proslost koja me obavija,a ja joj se prepustam bez reci.Zivim od svih onih trenutaka,koje bole,zivim od svih onih reci koje vise nikada nece biti izrecene...zivim i znam da nikada od njih ne mogu da pobegnem.Nije da necu,stvarno ne mogu...Previse smo se saziveli ja i moja proslost.Ali da li ti je sve jedno sada kada znas da na mnoga pitanja sam ostala bez odgovora,pitam sebe po ko zna koji put?To sto moja istina nije bila kao tvoja?Da li ti je sve jedno?Ne znam...ja vise stvarno nista ne znam.Osim daje moja stvarnost put sna koji stalno dolazi i odlazi...Sakrivena u svim mojim izgubljenim nadama.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 23/1/2013, 7:34 pm
Da li si do sada naucio,kada kazem odlazim da zelim da ostanem.Kada ti kazem da te mrzim...da te onda najvise volim.Kada te ne gledam u oci,onda me ne pitaj nista.Nisam raspolozena za pricu.Tada je najbolje da me ostavis na miru i da me ne pitas nista.Naucio si sve,jer si me voleo.Trpeo si sve moje hirove...sve do onog trenutka kada sam ja shvatila da ljubav nije igra.Ljubav nije trpljenje,ali sve je bilo kasno.Pogresna rec,na pogresnom mestu.Losa procena.Pustio si me da odem,prvi put me nisi zaustavljao.Pustio si me,da odrastem.A ja se nisam okretala.Jer nisam cula glas,nisam cula svoje ime...Svaki otpesaceni kilometar me je boleo,nisam se okretala...a ti me nikada nisi pozvao.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 1/2/2013, 8:43 pm
Da mogu nestala bi...nestala onako bez traga.Bez previse reci i price.Nestala bez objasnjenja.Ponekada je jako tesko objasniti i samom sebi neke stvari.Znam da sam te volela nevino,cisto nesebicno kao sto dugo tako nisam volela...volela sam te snazno,cak mogu reci i zadivljujuce.Jer upravo si takvu ljubav i zasluzio.Hvala ti sto sam te uopste pronasla,upoznala i u tvoj zivot usetala.Sto si mi dozvolio da te volim onako kako zaista samo JA umem,sto sam pored tebe bila onakva kakva jesam.Uspevao si uvek da me razumes cak i ponekada kada nisam bas bila razumna.Bio si neko kome sam predala i svoje srce i svoje telo,bez rezerve onako u potpunostii.Misleci da cu ceo zivot da budem jaka...da mogu sve da izdrzim.Mozda u sustini ja nikada nisam ni bila jaka,samo sto sam to krila...pravila se .Mozda???Ko to zna...vise ni ja nemam pravi odgovor.Osim da znam da vise nemam snage nijedan korak da napravim.Vise ne umem da budem srecna ni za sebe,a kamoli za oboje.Zelim da vratim vreme koje je proslo,zelim da vratim onaj osmeh koji sam negde izgubila.Zelim...
Nella
Broj poruka : 8 Datum upisa : 18.12.2012
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 4/2/2013, 7:49 pm
Zar je ovde potrebno komentarisati? Kraljica si !!!
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 4/2/2013, 9:05 pm
Hvala Nella
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 25/2/2013, 6:07 pm
Bojim se da ce me snaga izdati,da vise necu moci ovo izdrzati.Veliki teret sam na svojim plecima ponela.Kuda ga ostaviti?Skime pricu podeliti,kako dusu rasteretiti? Hiljadu pitanja naviru,hiljade munja sevaju...odgovora niotkuda.Barem da si tu...znam,bilo bi mi sve lakse.Samo ti si umeo da me slusas,samo ti si tako dobro umeo da me razumem.Samo ti si znao na svako moje pitanje odgovor.Za mene ne postoje nova jutra,sva su ista...tamna i siva.Za mene,vise ne postoji dan,samo postoje noci bez kraja.Ostala je velika praznina bez tebe.Bez tebe sam poludovrseno bice koje samo prezivljava ovaj zivot cekajuci korake noci.Upravo sada dok me napusta svaka misao,moj pogled mirise na tugu.I zelim da zauvek nestanem kroz ovaj odskrinuti prozor misleci da me ti zoves.Jos uvek te cujem...jos uvek te osecam.Ti zivis u meni.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 18/3/2013, 6:54 pm
Nikada nikome nije pisala pesmu,a da ga nije poznavala.Njene pesme.price morale su da budu deo nje.Nesto s cime zivi,prolazi ili je prosla.On to nije razumeo.Pokusavala je da mu objasni neke stvari,ali nije joj dozvoljavao.Mislio je ako vidi njene oci,znace njenu dusu.Mnogi su videli njene oci ali nikada nisu mogli da proniknu sta se u toj dusi nalazi.Aprilska sumaglica i te veceri je polako padala nad njenim gradom.Razgovor dva stranaca nigde nije vodio ,toliko reci su izmenili a on je i dalje tvrdio da je ona hirovita i tvrdoglava devojka.Cesto se pitala sta on zeli od nje?Njene se misli roje...svaki put pozeli da stavi tacku na sve,ali ne moze.On je stalno vraca na pocetak.I ona dalje govori...ponekada govor zna da bude vredniji od cutanja.Zeli da dopre do njegove duse,dok se tocak zivota okrece.Ona ima veru,da jos uvek ima nesto dobro u njemu.On je i dalje moli...da napise samo jednu pesmu o njemu.O mraku,pre radjanja sunca.
Mirjana Vujičić
Poslednji izmenio Beskraj dana 1/11/2013, 10:01 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 31/3/2013, 3:22 pm
Znas kada neko ceo svoj zivot spakuje u jedan kofer,kada neko toliko razocarenja dozivi u zivotu i kada sva vrata zatvori,a onda posle svega odluci se da ih odskrine...koji je to osecaj a u isto vreme i sok za njega.Znas kada pola zivota ti prodje u traganju za samim sobom,i stalnim pitanjem ko si i sta si?Onda razumi negde moje strahove,moja cekanja i sve moje nemire...Razumi moju ljubav i ono volim te...
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 7/4/2013, 6:43 pm
Bice sve u redu... Koliko puta si mi to rekao? Sacekaj malo,potrebno je vreme. I nista nije bilo u redu,cekala sam.Nista se nije promenilo.I dalje onaj opori ukus u ustima,i ona bol sa kojom zivim godinama.I sve one poderotine koje sam krpila,nastavljala nikada nisu izgledale lepo.A ja ih jos uvek vucem stalno sa sobom. Pusti me,ne pricaj mi nista.Meni nije potrebna uteha,meni nije potrebna lazna iluzija. Ja sam takva,kada volim volim svim srcem i svom dusom,ne znam i ne umem drugacije.Mozda te nekada negde poslusam,mozda ako izgubim taj osecaj koji je rodjen u meni,i postanem bleda imitacija ovoga zivota.Mozda???Ko to zna. Do tada,obozavacu svoju bol i primacu je kao najlepsi poklon od tebe ljubavi moja.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 20/4/2013, 8:39 pm
Ako me pozelis ikada nemoj budiiti noc koja sluti srecu.Samo budi svetlo koje trazim.Jer nedam te nikome ...nedam da mi sruse snove.Jer ti si moj ostvaren san.Vise te nesanjam sada te prezivljavam.Jos uvek mislim o tebi...ko nemirno more talase sto salje.Zelim ti prici blago i nezno i da ti iskreno sapnem sve.Zelim ti reci da moje usne zelece te zauvek.Ako se ikada nekada budemo rastali,nikada niko nece moci da ubije osecanje ono koje si uspeo da probudis u meni.Mislim da ce nas uvek vezivati nesto posebno.A i sam znas koliko toga imamo jos zajednickog.Nikada te necu zaboraviti,i uvek ces imati posebno mesto u mom srcu.Eh,da smo se ranije sreli moja zabranjena ljubavi.Gde bi nam bio kraj.
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 20/4/2013, 8:40 pm
Htela sam snove,snove koje nisam mogla da sanjam.Snove koji bi bili protkani mesecevim sjajem,htela sam ljubav...ljubav htela sam tebe.A onda sve sam to dobila,imala sam snove jer si me ti naucio da sanjam,imala sam ljubav,jer si znao da me volis.I zato nedam prasini da padne na sve ovo sto imam.Uspomene koje su iza mene potiskujem...koliko god one drsko hodaju po meni.Guram tamu od sebe i probijam se kroz svetlost tvoga pogleda.Nedozvoljavam srcu da pati,jer ono mora da voli.Nedam te!!!
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 20/4/2013, 8:41 pm
Ponekada pozelim da vreme provedeno stobom jednom zauvek zaustavim.Da minute mogu da razvucem u sate...dane. Da imam svo zeljeno vreme.Moje postojanje ogleda se u voljenju tebe.Zato jedino te molim,voli me zauvek onom savrsenom ljubavlju,cuvaj me i ne dozvoli da me povredis. Nekada ne mogu da nadjem prave reci za sve ono sto osecam prema tebi.Pronadji me u mislima...oseti me u dodiru i potrazi me u secanju.Nedaj da osetim strah,samo me zagrli sad i neka bude kao da je poslednji put.
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 20/4/2013, 8:42 pm
Gladna sam ljubavi,i svoju ljubav krijem od udaraca srca.A onda sam otvorila oci i videla novi zivot.Videla tebe.Moji drhtaji traze samo tvoje ruke,jer sam bila izgubljena u Beskrajnim maglama.Lutala,tumarala trazila mir u nemiru.Ispuni me.Ljubavlju...Mirom.To je jedino sto mi treba.Stvori me!Jer zeli, da budem savrena.Budi uz mene,jer te zelim...ne u tvojim snovima,ne u tvojim mislima.Zelim te na javi,u mojoj stvarnosti.Ti nemas pojma kako zanju da budu duga cekanja u samoci.Kakav je sum tisine.A onda cini mi se da sam se popela na horizonte jedne velike ljubavi.
Da li sam je nasla?
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 29/9/2013, 12:11 pm
[i][b]Kao i toliko puta u zivotu hiljadu pitanja a nijedan odgovor.U stvari,nije da ih nemam...imam ih ali nemam snage da se suocim sa njima.Nemam hrabrosti...bojim se jer znam sta donose.Jos uvek nisam spremna za to,znajuci koliko smo za ovo malo vremena prosli oboje.Koliko smo samo truda,vremena i zivaca ulozili u sve ovo.Pitajuci se jel ima sve to smisla? Za mene ima,dok god ovoliku ljubav nosim u svom srcu,dok god bojim tamno sive oblake u plavo,dok god golim rukama rasterujem ovaj vetar i kisu koja neprestalno dobuje po meni.Ima?Ali..u zivotu uvek postoji ono ali...U poslednje vreme postala sam previse cutljiva,izbegavam bilo kakve rasprave,ne iznosim cak previse ni svoje misljenje.Cutim...a to je nesto najgore sto moze da mi se desi.Poznajem sebe jako dobro,totalno sam bezopasna kada lajem po ceo dan...ali jako sam" opasna"kada progovorim posle tolikog vremena.Da li zaista moram da ti kazem da treba na sve ovo staviti tacku,ne u smislu da je kraj...samo zelim da mi se ponovo vratis kada budes shvatio koliko mi znacis,koliko te volim i koliko smo mi u stvari zaista MI.Da nisam vise ona Ja,da imam toliko snage i hrabrosti da podelim sa tobom sve sto te stize i sto te je stizalo.Da umem da koracam pored tebe.Kada budes sve to shvatio,onda mi se javi da nastavimo tamo gde smo stali.Ako ne budes sve to shvatio,i ako ne budes zeleo vise sve ovo da nastavis, razumecu te.Nije nam bilo sudjeno.U sudbinu sam pocela verovati kada sam tebe upoznala,jer ona mi te je i donela. Tvoja M.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 27/10/2013, 3:22 pm
Govorio si mi da budem jaka,da moram sve izdrzati.Govorio si mi da zivot nije bajka,i da prestanem da budem princeza oko koje ce se ceo zivot vrteti.Da napokon odrastem.Za to si samo ti imao hrabrosti da mi kazes,samo si ti ljubavi moja, neko pred kime sam se otvorila od pocetka svoga zivota pa do dana danasnjeg.O meni si znao sve,umela sam pred tobom da pricam,umeo si da me slusas i cujes,valjda sam te zato toliko i pustila u svoj zivot i dala ti toliko prava na njega.Samo tebi sam umela tugu da prikazem,samo sam tebi smela onu suzu koju nikada nisam isplakala podignutih ociju da pokazem...Samo tebi.Samo ti si umeo da me podignes do najsjajnije zvezde,i da me spustis isto tako na kolena da te molim kao sto nikada u zivotu nisam molila.Koliko puta si mi rekao da pogledam svoj odraz u ogledalu,i da tamo na mnoga pitanja potrazim odgovor.Ne govoreci mi koliko su odgovori na silna pitanja boleli.Odgovori su boleli,ali sam ih prihvatala jer to je bio deo mene.Mozda su trebala mnogo ranije da budu postavljena,ali nikada nije kasno.Zato mi ne sudi,nemoj biti previse strog samnom,jer i sam znas da sam ja jedna malena zena velikog srca koja moze da te isprati,koja zeli cvrsto da te drzi za ruku.Jer za mene ljubav je jedini smisao zivota,ona nije stihija i trenutno stanje.Ljubav je za mene nesto trajno,vecita inspiracija dvoje ljudi koji se vole,i koji svaki dan nesto uloze da bi ona mogla da zivi.Zato cutim...jer stalno mislim na tebe,jer svaka moja misao je upucena samo tebi.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 1/11/2013, 9:54 pm
Ne znam zasto je sve u zivotu tako komlikovano,kod drugih.Cini mi se da taj odgovor nikada necu pronaci,jer kada upitam bilo koga,svi me gledaju jako cudno,kao da ne razumeju sustinu pitanja.Evo pitam i tebe,ako znas odgovor, molim te reci mi.Secas li se sta te je sve na pocetku privuklo kod mene?Moj osmeh,moja iskrenost i neposrednost,moje brbljanje,moje pisanje,moja igra za koju si znao ali nisi imao prilike da vidis.Sve je na pocetku bilo tako jednostavno.Kako je vreme odmicalo,moj osmeh je poceo da te nervira,sa tobom sam prestala i da se smejem.Moje brbljanje,ti je bilo dosadno,pa sam pocela da pazim i sta cu da pricam,sta cu da kazem.Imam osecaj da treba da prestanem i da mislim.Moja neposrednost je bila koketa,potreba da se stalno nekome dopadnem i svidim. .Moje pisanje,koje te je privuklo na pocetku, kasnije te je dovodilo do ludila,jer te je podsecalo na moju proslost na koju izgleda nisam imala pravo. sve je postalo tako komlikovano.Zasto ljudi koje volim,imaju potrebu da od mene prave nesto sto nisam.Zasto me ne puste da ih volim i da budem ono sto jesam.Kao na pocetku.Bilo bi im mnogo lakse i jednostavnije,bilo bi im mnogo lepse.Ponekada zaista nista ne razumem,osim da se u takvim trenucima jako lose osecam u svojoj sopstvenoj kozi,samo iz straha koji nije primeren meni,a to je da ih zadrzim,da ih ne izgubim.
Citat :
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 17/12/2013, 6:45 pm
Odgovor na ovo pitanje verovatno nikada necu dobiti?Mozda zbog toga sto sve te zene koje su prosle kroz moj zivot,koje me nisu volele,koje su bile zavidne-totalno bez razloga su pre svega bile neiskrene prema sebi,a onda kako bi ocekivala neku iskrenost,u svim njihovim odgovorima.Zasto sve ovo pisem?...mozda zbog toga sto nikada o ovome nisam progovorila,mozda zbog mog cutanja,i visokog praga tolerancije.Pustajuci ih da kokodacu...Osetila sam tu zensku pakost,jos u osnovnoj skoli.Shvatila bi ja da su se ponasale tako i prema drugima,ne ja sam im uvek bila zanimljiva.Da mi iseku kaputic,da mi masnu iz kose iscupaju...da mi podmetnu nogu u svakom smislu.Kako sam odrastala,to je sve bilo izrazajnije.Tako da sam se sve vise i vise okretala muskom drustvu.Kazu ne postoje musko -zenska prijateljstva.Evo sada vam kazem,ono sto mi je ostalo do dana danasnjeg su upravo takva prijateljstva,koja traju godinama.Gde sam stala...da,samo da ne budem pogresno shvacena nikada protiv zenskog roda nisam bila.Jer bilo bi zaista naopako da je tako...ali sve sto sam ih vise upoznavala sve su me vise plasile.Koliko god da sam se trudila da budem deo njih,i njihovih prica,osecala sam svaki put otpor i nerazumevanje.Kasnije kako sam odrastala,osecala sam cak i mrznju.Bile su u stanju da me uzmu za kumu,da idu dotle da mislim da sam im najbolja prijateljica i onda su cekale sitnicu da mi zariju noz u ledja.Sa njima se rvati?Nisam ni pokusavala,razumeti jos manje.Za sebe ne mogu reci da sam prosecna zena,ali nisam nikakav vamp...samo sam u ovom jebenom zivotu ono sto jesam...da li je to neki problem?Izgleda jeste u mnogim zenskim mozgovima.I ovaj zadnji noz sto sam dobila od zene koju cak i ne poznajem,samo je jos jedan dokaz da im nikada nisam bila simpaticna.Ne biraju sredstva kako bi dosle do svog cilja,ne znajuci da cilj nije uvek i prava meta.Ne znam sta da vam kazem...sve zene ovoga sveta,koje me ne volite,koje me mrzite...koje ste zavidne,ja vam ne mogu pomoci,osim sto cu biti ono sto sam uvek bila.Zena sa puno razumevanja,puno tolerancije,sa onim svojim sirokim osmehom sta god da uradite...ja cu se truditi da vas razumem jer vi ste ipak postene,brizne...sjajne.Sve sto izgleda nisam ja, jer nisam pod vasim kalupom.Sto kada sam tuzna,ne umem da placem, ne umem da ogovaram muzeve svojih prijateljica,sto nisam nikakva kuvarica,sto volim da hodam sa pocepanim farmerkama,i visokim stiklama...sto verujem u musko zenska prijateljstva i sto uvek kazem niko nije kriv osim sebe samoga.Zar je to toliko sve strasno?Sto nemam onaj iskrivljeni osmeh koji masa zena drzi na svom licu izigravajuci farsu.Ne,ja to ne mogu...sta da vam na kraju kazem.Mrzite me i dalje,samo pazite to ume da utice na lepotu.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 26/12/2013, 12:56 pm
Ponekada reci znaju da budu beskorisne.Znaju da probude nemoc,bol,hladnocu.Znaju da probude nedostajanje.A tebe nema...Nema onog naseg svakidasnjeg razgovora,onog zamrsenog klupka zivota.Nema te...I sada lazem sebe,da nikada nisi postojao u mome zivotu.Brisem te kao odgledani film,i lazem sebe da te vise ne volim,da mi vise nista ne znacis.Da sam te zaboravila,da se ne secam tvoga imena...lika.Lazem...Jer bol koju jos uvek osecam cini me zivom.Dodje mi u trenucima kao poklon,poklon od tebe.A srce?...Srce,ono kao i do sada udara onim najludjim ritmom.Pritiska me i taj ludi ritam hrani onu moju neprestalnu glad za tobom.Kako da te posle svega iscupam iz sebe?Kako da te otkinem od sebe.Kako?Kada si u svakoj moji pori,moja potreba... moj vazduh.Kako? Lagati sebe,kada si bio moja najlepsa istina.
meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 27/12/2013, 8:59 pm
Beskraj ::
Odgovor na ovo pitanje verovatno nikada necu dobiti?Mozda zbog toga sto sve te zene koje su prosle kroz moj zivot,koje me nisu volele,koje su bile zavidne-totalno bez razloga su pre svega bile neiskrene prema sebi,a onda kako bi ocekivala neku iskrenost,u svim njihovim odgovorima.Zasto sve ovo pisem?...mozda zbog toga sto nikada o ovome nisam progovorila,mozda zbog mog cutanja,i visokog praga tolerancije.Pustajuci ih da kokodacu...Osetila sam tu zensku pakost,jos u osnovnoj skoli.Shvatila bi ja da su se ponasale tako i prema drugima,ne ja sam im uvek bila zanimljiva.Da mi iseku kaputic,da mi masnu iz kose iscupaju...da mi podmetnu nogu u svakom smislu.Kako sam odrastala,to je sve bilo izrazajnije.Tako da sam se sve vise i vise okretala muskom drustvu.Kazu ne postoje musko -zenska prijateljstva.Evo sada vam kazem,ono sto mi je ostalo do dana danasnjeg su upravo takva prijateljstva,koja traju godinama.Gde sam stala...da,samo da ne budem pogresno shvacena nikada protiv zenskog roda nisam bila.Jer bilo bi zaista naopako da je tako...ali sve sto sam ih vise upoznavala sve su me vise plasile.Koliko god da sam se trudila da budem deo njih,i njihovih prica,osecala sam svaki put otpor i nerazumevanje.Kasnije kako sam odrastala,osecala sam cak i mrznju.Bile su u stanju da me uzmu za kumu,da idu dotle da mislim da sam im najbolja prijateljica i onda su cekale sitnicu da mi zariju noz u ledja.Sa njima se rvati?Nisam ni pokusavala,razumeti jos manje.Za sebe ne mogu reci da sam prosecna zena,ali nisam nikakav vamp...samo sam u ovom jebenom zivotu ono sto jesam...da li je to neki problem?Izgleda jeste u mnogim zenskim mozgovima.I ovaj zadnji noz sto sam dobila od zene koju cak i ne poznajem,samo je jos jedan dokaz da im nikada nisam bila simpaticna.Ne biraju sredstva kako bi dosle do svog cilja,ne znajuci da cilj nije uvek i prava meta.Ne znam sta da vam kazem...sve zene ovoga sveta,koje me ne volite,koje me mrzite...koje ste zavidne,ja vam ne mogu pomoci,osim sto cu biti ono sto sam uvek bila.Zena sa puno razumevanja,puno tolerancije,sa onim svojim sirokim osmehom sta god da uradite...ja cu se truditi da vas razumem jer vi ste ipak postene,brizne...sjajne.Sve sto izgleda nisam ja, jer nisam pod vasim kalupom.Sto kada sam tuzna,ne umem da placem, ne umem da ogovaram muzeve svojih prijateljica,sto nisam nikakva kuvarica,sto volim da hodam sa pocepanim farmerkama,i visokim stiklama...sto verujem u musko zenska prijateljstva i sto uvek kazem niko nije kriv osim sebe samoga.Zar je to toliko sve strasno?Sto nemam onaj iskrivljeni osmeh koji masa zena drzi na svom licu izigravajuci farsu.Ne,ja to ne mogu...sta da vam na kraju kazem.Mrzite me i dalje,samo pazite to ume da utice na lepotu.
Istina ziva...muskarci su bolji prijatelji od zena... i zaista su prijatelji... a ti Beskraj uvek dajes prave odgovore... ostani svoja i ista..ja te grlim kao prijateljicu zato sto govoris i pises srcem
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 27/12/2013, 9:41 pm
Hvala draga moja Rosice,ti me zaista divno razumes,cak i bez previse reci.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 7/1/2014, 9:32 pm
Bila sam sigurna da sam prevazisla davno te pubertetske ljubavi,kada mi se sve sto je bilo suprotno meni dopadalo.Meni se u zivotu fini momci nisu mogli dopasti ,volela sam one bezobrazne momke koji nisu prezali da opsuju,da popiju...koje niko nije smeo da pogleda ispod oka.Koji su po ceo dan jurcali na svojim ljutim masinama ne misleci na sutra.Samo sto moram da dodam svi su oni su bili jako duhoviti i zabavni ali samo u retkim trenucima. Valjda to divlje me je uvek vuklo ka njima,ta nestalnost koju su nosili u sebi i svakom svom koraku.Ta njihova urodjena cutljivost me je uvek privlacila,ta njihova mracna strana upoznavanja me je uvek fascinirala.Ta njihova divljina i prostranstvo me je uvek vukla za takvim osobama.Taj svet gde ne,postaje da i gde je sve nemoguce moguce polako mi se uvlacilo u svaku poru.Pokusavala sam da budem i sa finim ugladjenim momcima,kojima sam brzo okretala ledja,njihova dosada me je dovodila da ludila.Njihovo klimanje glave,stalno osmehivanje i ulizivanje zaista nije bilo za mene...Probala sam.Kao sto sam na pocetku rekla mislila sam da sam prevazisla te pubertetske ljubavi i sve ludosti kroz koje sam prosla,i kojih se rado secam...a onda se dogodio on.Kazu suprotnosti se privalce,da privukli smo se ali se nismo razumeli jer nasi svetovi sada su iz moje perspektive tako razliciti...nasi pogledi na zivot i na sve iza nas je bilo nespojivo...samo sto sam ja bez obzira na sve i sada bila spremna da zakoracim u tvoj svet,da ga pokusam prihvatiti jer jedino sto razumem je bio jezik ljubavi koji ti nisi shvatio.Da bi zarad naseg sveta posla sa tobom gde god da si pozeleo.Da sam zbog nase ljubavi bila spremna na sve ludosti,bila sam spremna da sve ostavim i da verujem da ces umeti da me u svom srcu zauvek sacuvas,da me za ruku cvrsto drzis da se ne izgubim.Htela sam da verujem.Htela...
Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 8/1/2014, 2:30 pm
Na mnoga pitanja nikada ne pronadjemo odgovore...ali ne prestajemo da tragamo za njima kroz beskraj , prateći srce u nadi da ćemo pronaći put koji vodi do istine...
Kao vetrenjače, krotimo vetrove, ili im se prilagodjavamo. Nekada i kao ptičice, uzletimo u nadi da plave visine kriju tajne naših slutnji...
Uživam čitajući...hvala ti...
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 8/1/2014, 2:52 pm
Samo cu uzdahnuti i reci, hvala ti draga moja.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 31/1/2014, 9:43 pm
Sta mogu da radim sa svim ovim jebenim recima koje mi stoje u grlu?Koje pokusavam danima,mesicam da izgovorim ali sam u nemogucnosti.Cutim,pravim se da ih nemam,ignorisem ih u svakom nasem razgovoru i na kraju provale iz mene.Pisem,da ih ne bi zaboravila,zapisujem ih jer sada u ovom trenutku dok duva ovaj grozan vetar bojim se da se ne raznesu.Udaram po tastaturi kao manijak,reci naviru seku me,sibaju po licu.Palim po ko zna koju cigaretu ,gasim je na pola.... cak mi je muka da ustanem i da izbacim piksu bojeci se da mi neka misao ne odluta.Pozelim da zaboravim na pristojnost i da ti posaljem hiljadu i jednu poruku,da te pozovem po ko zna koji put...pozelim.I odustanem,jer znam sta me ceka sa druge strane.Moja ogromna ljubav,i tvoj ogroman bes koji nosis svuda sa sobom. Jos neki tvoj izgovor. Tako da meni nista nije potrebno ,niko i nista mi ne treba.Osim tebe,da te vidim...da te cujem.Jer sam toliko umorna,ne fizicki umorna sam psihicki od svega ovog nevidljivog.Od ovog trazenja,od mojih reci koje naviru ...od tvog cutanja.Polako se pretvaram u govornika bez teksta,koji zmuri i koji toliku ljubav oseca prema tebi.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 7/3/2014, 10:04 pm
Postoje ljudi koji zaista misle da su posisali svu pamet ovoga sveta.Poslusam ih, i zaista nemam problem da im osporim nijednu, jer to bi bilo zaista i uzaludno a iskreno i steta,a i zalosno.To su ljudi koji kazu da su skoro sve prosli u zivotu,sto bi rekli nasi stari i sito i reseto.Dobro,nisam prosla puno u zivotu ali slusajuci takav profil ljudi ponekada mi dodje da prasnem u smeh.Ljudi koji na svaku rec imaju celu recenicu.Na svako pitanje imaju odgovor,na svaku pricu imaju roman.Ali ono sto me najvise fascinira kod te grupe ljudi jeste sto su strahovito pametni kada su drugi u pitanju.Oni sve znaju unapred ,cak znaju i kako ce se zavrsiti.Boze,koliko sam puta pomislila,,dok sam ih tako pomno slusala bez daha,uh sto volim pored njih sto nista ne znam.A onda se pitam,pa kada su tako svezanajuci,kada su posisali svu zivotnu pamet ,zasto nisu uspeli bas nikada da srede svoje zivote?Zasto nisu uspeli da pronadju tu svoju zvezdu vodilju i svoju srecu...zasto?Zasto nisu uspeli nigde da se ostvare? Ili je zaista mnogo jednostavnije biti tako pametan ali ne za sebe.Da ne budem pogresno shvacena,obozavam pametne i bistre ljude.Obozavam ljude od kojih imam sta da cujem i da naucim,ali od ovih sto misle da su prepametni ostadose samo misli i moj osmeh koji ih svaki put isprati.Jer da nisu smesni zaista bi bili jako zalosni u svojoj galami.
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 19/4/2014, 2:57 pm
Vec duze vreme pokusavam nesto da napisem ali mi ne ide.Nemam inspiraciju,ona ili dodje ili ti prosto blokira stanje uma i mozes samo da posmatras pozadinu papira.Sve do ovog trenutka dok nisam procitala jednu belesku koja se nasla na mom zidu od moje drage prijateljice Vladane.Tema je Zlatni ljudi.Ljude koje sam upoznala i za koje mogu reci da ih znam godinama i koji po meni zaista ne mogu da potamne.Ljude koje cak i najbolje ne znam,ali sa kojima se tako dobro osecam kao da se poznajemo godinama.Ovaj put ih moram spomenuti jer su zaista posebni.A reci cu vam i zasto?.Moja najdraza Dragica Uzarev,Jelena Ivosevic,Aleksandar Djuric,Mira Jovanovic,moj dragi Miks,i Vladan.Ljudi koji su me privukli svojom dobrotom,svojom lepotom duse,svojom bezgranicnom iskrenoscu.Sa kojima sam uvek ono sto jesam.Okruzena pesmom,osmehom,dobrom muzikom i pricom.Ljudi sa kojima mogu da podelim i najlepse i najteze trenutke,ljude sa kojima delim i njihove i svoje najvece probleme.I sa kojima se mogu cuti i kada nista ne progovaramo..Prepoznali smo se od prvoga dana.Skoro sve ove ljude sam i upoznala,i zaista je to bilo to.Svako od njih je za mene poseban,svi su oni hrabri,pametni i jaki ljudi kojima se divim i koje jako volim jer umeju da se nose sa golgotom ovog vremena.Cak me je pocela napustati nada da takvi ljudi uopste vise i postoje.Sada sam potpuno sigurna da ih ima.Njihovo prisustvo mi ulepsava dan,onim iskrenim osmehom,i toplim pozdravom.Kazu svako sretne u svom zivotu takve ljude,a da ponekada nije ni svestan toga.Imala sam srecu da ih budem svesna i da ih umem zauvek sacuvati u svojim grudima.
Poslednji izmenio Beskraj dana 30/11/2014, 10:06 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 22/4/2014, 2:08 pm
Hvala Mirjana
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
Beskraj
Naslov: Re: Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic 26/4/2014, 9:32 pm
Mozda bi mnogi imali odgovor na svako moje pitanje,na sve ono sto sam u zivotu uradila i sto jos nisam,ali ja nemam.Ne zato sto ne znam,vec zato sto ne zelim da na neka pitanja jos uvek dam odgovor.Moji odgovori se nalaze u mojim ocima,u mom pogledu,moja dusa umesto moga glasa odgovara.Svi mi imamo svoje momente,svoje trenutke slabosti.Za njih sam samo ja i niko vise odgovorna.Sva vrata u zivotu koja sam otvorila i zatvorila su samo moja promaja uzdaha,to sto nikada nisam isla sa pola srca nije za osudu to sam ja i drugacije kroz zivot nikda nisam ni znala da idem.Previse je toga nagomilanog u meni,previse se nereda skupilo u mome zivotu,previse svega a najmanje ljubavi je bilo.Ili je ja nisam najbolje razumela.Neko bi na mome mestu pozeleo sve to da izbrise,ali moja dusa je ostala jos uvek cvrsta nisi je uspeo unistiti.Zivotna predstava ide dalje,nemoj me vise traziti previse toga je vec receno.