LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Nemir-Mirjana Vujicic | |
|
+13meseceva rosa PiPi vučko aquarius Tea slav bealiever besherat Ellen Atlantida Sneki Masada Beskraj 17 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 17/3/2010, 5:47 pm | |
| Htela bih da te sretnem tamo negde daleko, u nestvarnom. Gde svaka vecnost traje, gde paucina srebrnim bojama plete niti svoje. Da u tvome toplom zagrljaju udisem dah i ostanem umetnik nocnog zvuka,nocne tisine. I opet cujem sum mora i one nemirne talase. al ovaj put otvaram sirom prozore. Glasno mislim o tebi jer ovaj put tvoj osmeh me zove. | |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 17/3/2010, 6:13 pm | |
| Kakva je to uteha kada nikada nisi shvatio kuda vodi ulica koja nema svoj pocetak i kraj. Ono prolece i nas grad mrakom osinut nocnom tisinom. Jer je san onaj komad mraka ozaren jutrom, koji putuje pogledom pogledom punim nesnosti i miline. I sada te pitam. Kakva je to uteha, kada sam te preklinjala u svim onim recima nedorecenim. Kada sam suzu reka prolila a nijedan odgovor nisam dobila. I sada posle svega kradem trenutke, sve one trenutke koje prkose vremenu. Slepa za druge dok ti se predajem u noci bremenitoj u strahu svile i greha. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 18/3/2010, 6:12 pm | |
| Svaka kap svetlosti uspravlja se, i zagledana je u misao. U necije oci koje ne vide krilatu ljubav,mir...dobrotu. Ne vide smeh,zeljan odjeka smeo cvet, topao kao dodir morskog kamena. Ne vidim. Jer daleko smo,sve dalje jedno od drugoga. Slepi u mraku, britki na jeziku i kopnimo u svemiru za tajnom u vecnom nemiru. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 18/3/2010, 6:48 pm | |
| Da li ti se ona ponovo javila? Osecam...onaj biser u tvojim ocima. Da li se ona nocas pored tebe probudila, i skupila sve one moje snove koje sam ja sanjala. Da li ti je nesto rekla? Ili je samo cutala. Skupi sve svoje snove i podji samnom, potrazi me u onom beznadju gde si me jednom pronasao. U onoj vrleti na domak velikih zora. Jer ja sam za tebe samo onaj sum divljih voda, ona strepnja,zebnja,nada vatra meridijana koja budi sve granice postojanja. Potrazi me... cekam te sa osmehom sunca, i onom iskrom koja krade vreme u plastu nocne tisine. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 19/3/2010, 6:10 pm | |
| Sve je prolazno u zivotu i onaj osmeh sunca sto uplovi u nasu luku. I sve one mirne obale sanjive od mirisa nase izguzvane postelje. Sve je prolazno moja ljubavi. I ona ispovest,voljena zguzvana u gustoj paprati. A ja vec trecu noc ne spavam. Strazarim da bi prevazisla sebe u ovoj neravnopravnoj borbi. Otvori vrata, otvori sirom prozore, ja sam u onom snu koji ce ti pokazati put. I prodreti kroz zavesu zaborava. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 21/3/2010, 4:26 pm | |
| Smejem se,pevam i vicem. Jer ja sam nemir u svim oblicima. Ona nemirna zvezda na nebu i onaj biser u plavom moru. Ja sam ona zetva u sudnjem danu, onaj hladan aprilski vetar sto ti donosi najvecu ranu. I neka si proklet u ovoj tisini dok valcer svira,sa crnog plesa dok jutro sneva. Pitam se... da li se to neko samnom poigrava. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 21/3/2010, 4:33 pm | |
| Da li sam pokusala slobodu da ti oduzmem? U samo jednoj zelji i u onom svom jutru sanjivom od mirisa, mirisa moga tela. Kada sam doplovila iz tajne mora iz tisine koja mi je ukrala proslost, iz vecnog lovista. Jer cula sam ime me tvoje doziva. Sada kada sam te nasla, posle toliko vremena, posle tolikog traganja. Sakrij me, predaj me pesmi. Ostani i podigni spomenik od izazova. Jer ja sam napitak sto ljubavlju opija. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 22/3/2010, 10:14 pm | |
| Posmatram te i pokusavam ponekada da prodrem u tvoju dusu, ako duse imas. Pokusavam iz tvojih ociju da procitam i ulovim po neku misao. Ponekad. Onu trunku prasine koja tone tragom secanja na tebe, Prebirem po njima kao po pesku, valjda je knjiga do kraja ispisana. Kraj je svih nadanja, svih mojih iluzija. Samo sa tobom mogu do Beskraja. Prostranstvima tvojim sporo se ide i daleko. A ti! Gde si? Ko bi to znao... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 23/3/2010, 6:16 pm | |
| Svaka moja rana je po jedna moja tajna. Krvari. Opominje. Hrabri. I sazreva u klici narastaja, u zrnu zivota i svaka rana po jednu poruku cuva. Sve je izgubljeno u dubokim nekim snovima odneto danima. Ali sve je zavedeno u prolaznosti koja je drska. Ali nista ne moze biti trajno, niti se kidaju brzo srma se topi i sve ce samo od sebe sagoreti, Osim rana izmedju svetlosti i mraka gde proslost doziva ostra bolna secanja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 24/3/2010, 6:08 pm | |
| Ja sam u stvari tako razlicita od svih drugih. Znam da mozes da osetis tu slast, u ljubavnom zanosu u onoj gorcini koja izlazi iz mene. Mogu da volim, mogu da bolim mogu da budem mnogo opaka i zla. Mogu da ti budem ona nostalgija neizgovorena, sto u nedogled cilja. Kruta,ledena mozda ti nisam ni prva... ni druga ali znam bicu ti poslednja. Jer ja sam ti zivotna amajlija, krs pravila pescana sutrasnjica, od trazenja istina sunce koje plamti na vrhovima zenica. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 25/3/2010, 10:22 am | |
| Ne vidim sjaj u ocima koji nas spaja, i pokusavam da odigram izgubljenu igru za novu srecu, Kome cu ovu pesmu da ostavim coveku... ili zaboravljenom secanju? Tamo gde ljubav me zakopala. I cini mi se cudan svet se otvara, splet slutnje u nekoj toploj boji. Kojom bi mogla stici, dok jutro gledam u dubokim nekim snovima novom se snagom spremam. Kroz nemirne krosnje kruze beskrajna putovanja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 25/3/2010, 3:23 pm | |
| Jos jedna purpurna setna noc, srce pece u dusi gusi a ti sladis se mojim mislima bezbojnim. Stazom kojom si rasuo tugom i nadom laznom kojom si doneo. I cekala sam. Sta sam docekala? Iluziju prostora,prazninu kroz talase, srce izbodeno stotinama ostrica. I krecem ponovo, ali ne znam odakle da krenem, jer si vecno urezan u mene. Ogorcena sklapam oci kako bi videla samo beskonacnost velikih prostora. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 28/3/2010, 2:39 pm | |
| Volim te u danima volim te u svim nocima u plamenu raspamecenih zelja. Volim te u brizi, u razdanjenom snu usred zaspalog mora. I volim te... jer imas srce da me hranis, imaz zivot kojim me branis imas oci koje su kao munja i reci su ti kao oluja. Ti imas sve. A ja u sebi imam samo kamen koji zjapi u mraku izmedju svetlosti i tame i niko ne moze na tom putu da mi stane. Samo da ociju nemam, da se ne zagledah u tebe, i da ne prihvatih ispruzenu ruku. Pozvala bi sve smrti sveta da mi sto pre dodju. Ali sretoh tebe... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 29/3/2010, 5:48 pm | |
| Mozda sam shvatila da je sve u zivotu prolazno. Da je sve mozda samo cas i tren. No nedam da me sve to zbuni. Prasinu stvorenu gutam, oblaci tamni nad nebom kruze al koraci prate tragove ove pustinjske ruze. Ja sam onaj cvet koji je morao da raste u ovome pravcu i ovom smeru. Osecanja tajna,golom rukom davim. Cekajuci samo, tisinu dozivam. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 30/3/2010, 7:22 pm | |
| Pusti me nocas da odem putem nepoznatim da ti oci vise ne vidim da ti glasa vise ne cujem. Pusti me, pusti me da te zaboravim. Ostavi me u onim hodnicima zaborava, u prahu trosnog vremena u secanjima i uspomenama. I kao ocajnik se hvatam za svaki list sa grane i svaki delic snage dajem da za nama samo senke ostanu za vecno secanje. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 31/3/2010, 7:09 pm | |
| Oci tvoje nikada nisam videla. I zato sam te stalno pitala. Kuda me vodis? Za sta sam ti kriva? Rec sam ti samo ponudila, biser rose u ocima pozelela, i zvezdanu vatru preuzela. Ako sam ti kriva skupi svije snove koje huce kao sum divlje vode. Ugasi ovo izmedju nas sto gori, kao bezbroj kandila i zauvek miruj na tvojim obalama slobode. Zaboravicu te, jer moja je krv buntovnicka u zilama, skupljena u sobi toplina. U dubokim nekim snima odneto sa svim danima.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 5/4/2010, 6:46 pm | |
| Sjajna neugasiva zvezdo. Postala si nova stanica meni. Na poznatom starom putu, koje znani i neznani poeta stvori. Misli mi teku, svedoci su moje proslosti burne, i reka i zivot u isto more stalno uvire. Kazuje mi vreme da ipak zivis ovde, pogled se prosipa daleko ipak si mi nekada u zivotu bio neko. Krhka da izdrzim udare, udare sve te ljubavi borim se za lepsa jutra za svetlost sto mi iz mraka svice. Ali samo krugovi raskrsca stoje. Njihov jezik ne razumem. Zato me ne pitaj ko sam? Jer ja sam mozda ona grancica odsecena od svoje grane. Slavuj sto u gori peva ali ti ces zauvek ostati moja tajna vela. Moj bezdan vecnosti nigde kraja nema. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 10/4/2010, 9:29 pm | |
| Dodje mi nekad da ti u snove doleprsam, da osetis ritam mog plesa pod oblacima plavicaste noci. U mojim Beskrajnim zeljama zarobljena sam u tamnim oblacima tuge koja je obesila svoje teske ruke. I zato zapocinjem svoj poslednji ples, lepljiva i mokra od kise od suza tebi igram covece s maskom na licu. U mraku bez tona, cutanjem zacarana,okamenjena. Ostaje samo posle nas hladna mrtva uspomena. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 10/4/2010, 10:49 pm | |
| Čitajući ove divne stihove shvatam da ima nade da ponovo probudi se moja usnula duša Sa ushićenjem ti šaljem sledeću pesmu koja nije moja ,ali koja odslikava ono što si probudila u meni Hvala ti!!!!!
Hvala tebi na lepim recima.Nada uvek postoji samo se covek nikada ne sme i ne treba predavati.Nada to je ono sto nas drzi i odrzava u zivotu.Dok nje ima u nama dotle dizemo...dotle smo zivi.Hvala jos jednom. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 11/4/2010, 3:25 pm | |
| Uzaludan je bio moj san. Uzaludan je i ovaj sad. Jer sve je bilo lazno, i onaj tren i ona strast s kojom si me hranio. Ne secam se vise nicega, jer okrecem ledja na sva tvoja saputanja i nestajem u zivot koji sam zivela. Svesna sam koju presudu sudim, srce stiskam i nadu gubim. Svetlost misli me boli. Ali nastavljam lutanja, budeci nadu nekog novog pokreta. Stanica nova neprekidnih nizova. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 12/4/2010, 7:42 pm | |
| Posle tolikog vremena sta ostaje iza nas? Sve one reci koje su recene,sve one misli neizrecene, trenuci srece i kajanje, Ostaje ljubav kao pisana rec, za neko sutra u kome tebe vise necu ljubiti. Ostace uspomena negde zapisana na nekom papiru... sada vec pozutelom, u neko dnevniku,na nekom tavanu secanja i zaborava. I mozda jednom posle mnogo godina uzmem da listam pesme svojih uspomena. I seticu se,jer nedam da vreme zaborava isplete mrezu pauka. Seticu se kako si me ljubio, onaj pramen sa kose prvi put sklonio i naucio voleti,naucio cekati a ja to nisam znala ceniti. Voli te tvoja A. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 14/4/2010, 7:01 pm | |
| Koliko samo prodje vremena i korakom utihnu jeza pod jezivim svodom. U njoj su rodjene price mnoge na zgaristu gnezda lezi ubijen molitvom ratnik. Samo da ociju nemam, da mogu smrti ukinuti ruku spasonosnu ispruzila bi ti. Od svih zla sacuvala te jezikom duse okupala te. Ali nemirno je milosno sunce rodjeno ovde. Ne dade mi, da te vidim da te cujem da ugledam oci tvoje. U onoj noci prohladne mudrosti, gde nikose krici iz plamena. Shvatih da sva zadovoljstva nestaju u muku cutanja... nestajanja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 16/4/2010, 6:52 pm | |
| Poneki osmeh i neka lepa rec zakucaju mi na vrata. Pitam se,ko je? Da li da ih otvorim ili da cutim. Pitaju se misli moje. Sta da radim,da li da i dalje mirno stojim. Kucali su mnogi na ta vrata, i znani i neznani ljudi ali nikada ih nikome do sada otvorila nisam jer kljuc svoga srca pronasla nisam. Onda si usao ti, tiho bez kucanja i ,bez reci bez osmeha i bez onog otvori. Usao si i otvorio sam vrata , pustila sam te jer si imao ono sto drugi nisu imali. Imao si u rukama resenje moje ljubavi. I u kapi mesecine docarao si mi najlepsi san. Onaj san kada se moje telo u tvojim rukama razliva. Voli te tvoja A. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 18/4/2010, 6:07 pm | |
| Ti si moje obecanje moja besmrtnost. I nije mi bitno sto te ne vidim, sto te ne cujem. Jer mogu da te osetim. u svakoj leprsavoj reci. U zvezdanoj niti u crnom snu sto zari lepotom, znaj tamo cu biti. Tamo cu te cekati u igri koja nema pravila u predelima...krajevima gde posle mene ostaje dusa. Ostajem samo ja. A ja sam poruka zivota. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 18/4/2010, 6:34 pm | |
| Ja buducnost ne slutim, jer je ni nemam. Ja zivot zivim u sopstvenoj krosnji,konacnosti. I nije mi bitno sta ce biti. Zivim samo za danas jer nemam svoje sutra. Zato prepoznaj me u onoj tacci svoga sna. U uznemirenom prostoru tame, u Beskraju mira, u magicnoj vecnoj mahovini. Ali samo pozuri jer ja sam pretpostavka nepostojeceg, magla razvijorena mastom, ona ljubav izmisljena u rasejanom svetu prorocanstva. Pozuri cekam te... . | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 19/4/2010, 5:55 pm | |
| U svakoj svojoj kapi suze okupala sam te, a da to nikada saznati neces. U svakoj misli u svakoj izgovorenoj reci bio ti si. A da te nikada upoznala nisam. Dolazio si,odlazio...cekala sam te. Kao sto te nikada niko nije cekati znao. Volela sam te,i ti si to dobro znao. Znam da sam za tebe bila posebna,kao tvoja pustinja za koju da si mogao i zivot bi dao. Prihvatala sam sve, jer si me upoznao kao nikada niko pre. Kako si dosao,tako si i otisao. U smiraju najlepseg dana. Barem da mogu tvoje mesto da nadjem, tu hladnu plocu,taj hladni kamen, taj grumen crne zemlje cini mi se bilo bi mi lakse. Kada bi mogla tu svoju bol iz srca da iscupam,svojoj dusi vise mesto da nadjem. Da se jednom u svim nemirima smirim. Samo mesto da ti pronadjem i da ti poslednji put kazem i od uspomena moze da se zivi. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 24/4/2010, 12:19 pm | |
| Putem sna krececem u nepoznati pravac. Osluskujem bol, u dolini cutanja. I svaki jecaj gubi se u sumi talasa. Ponecu ga sa sobom. Samo mi reci gde? Jer ponovo zivim u svetu koji ne postoji, zeljna reci koje nikada ne izgovori. I zivim u iluziji koja mi se nudi. Ponovo ostajem usamljena, i dalje zivim od uspomena. U mome liku je tvoja nejasna slika. Besmisao i jad, pakao skoro opipljiiv na svim marginama. Svuda oko mene je nemir ko sablasni pecat smrti. Ostavi zlatnu nadu da spokojno spava jer ovi izmedu nas nisu snovi vec surova java.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 25/4/2010, 7:25 pm | |
| I kroz ovu noc tumaram sama trazeci svetlost dana. Posle hiljadu praznih zivota, molim preklinjem pruzi mi ruku i spasi me. Ako ne mozes hrabro cu izbrisati suze, jer moj je zivot nemirno more. Navikala sam na potonule brodove, na igru svetle iluzije... navikla na paucinu zaborava navikla na uspomenu svih proslih dana. Navikla... Navici cu se ja ponovo na sve to.Jer ljubav je za mene igra kratkog trena. Ipak ja sam nebeska dusa, koja prostranstvima luta ja sam ona suza...tuga,i bol sto mi je poznata i ovoga puta. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 28/4/2010, 7:27 pm | |
| Pitam se dokle ce moja dusa da luta, ima li za nju nada i spas? Hoce li stati neko kraj puta i mozda za nju pronaci spas. Glas koji ce sputati njene nemire, podariti joj bar zrno ljubavi, dati joj ruku i tiho je priviti svome skutu. Zar niko nema hrabrosti za to? Ili ja trazim od zivota mnogo. Ili se bas niko da sada pojavio nije, ko ce umeti da me razume. I ponovo moja dusa luta, ali sada za nju postoji nada Jer ipak u necijoj dalekoj misli pronalazim svojoj dusi spas. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 29/4/2010, 7:04 pm | |
| Primakao se i taj dan. Kada si rekao jedne tamne noci,da ces doci i da te cekam. Cekala sam te kao sto nikada nikoga nisam cekati znala . Cekala te i nadala se,ali nada je bila moj suparnik zao. U mislima sam bila s tobom, u svojim snovima zivela za tebe, a onda jednoga dana samo si surovo nestao. Zasto? Pitam se i dan danas. Da li je moralo bas sve tako da bude. Da nikada ne ljubim usne usne koje se ljube, da mi jastuk na kojem spavam laznu iluziju nudi. I da mi crna zemlja najbolji prijatelj bude. Da bar znam gde zauvek pocivas. Gde su svi tvoji snovi zauvek zakopani. Da mogu na grobu tvome bar jednu suzu iskapati. I reci, nikada te necu zaboraviti. Da nikada ne ljubim | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 2/5/2010, 6:35 pm | |
| Dozivala sam te, bila sam uz tebe a opet bila sam tako sama. Kamena,uporna radoznala od snova i praha satkana. Ali bila sam tvoja. Slika koja ispasta kraljica nesanica,nemira i svetlost beskraja. Ptica sam koja ostavlja trag izvan prostora i vremena. Belina i tama koju jutro sakriva. Sve sam to ja nekada tebi bila. I ona senka, i ono lice koje ces mozda poznati po ocima bola. Kada nam se masta ranom i i umorom savlada. Jos jedno ranjeno prolece i grozna zmija u grudima. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 2/5/2010, 11:45 pm | |
| Nemam vise vremena za izgubljene sate,minute i dane. Nemam vise vremena za sve one reci nedorecene, jer pakao bola dosta mi ga je bilo. Ne okrecem se vise za paucinom godina koje koluta. Za svim onim snovima sanjanim, a ne dosanjanim. I nikoga za nista vise ne optuzujem, jer moje bolesno srce dokucuje ono sto slutim. U krugovima moga bega osecam kraj. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 5/5/2010, 6:29 pm | |
| I ponovo povlacim pogresne korake i u tim pogresnim koracima trazim tragove, tragove koji ce me dovesti na prave puteve. I kojim putem onda da krenem? Kad nema tebe. Zatvaram se u svoju ljusturu besa, tuge,stida i srama. Molim...cekam za tako malo ljubavi sa tvoga dlana. I klecim i ponovo molim, da mojoj dusi pruzis spas, da me iz ovoga pakla sto gorim povedes u raj- to mi je spas.Jer ja te zaista volim. I neka me osudjuju za ovu ljubav svi, i neka mi kazu da sam gresna,laka i da nemam stid. Nista mi vise nije vazno, nista mi vise nije bitno. Okrecem glavu i mislim na tebe. za tebe pisem svaki stih. Jer u tebi pokusavam da pronadjem onaj izgubljeni deo sebe.
Poslednji izmenio Beskraj dana 5/5/2010, 8:06 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | vučko
Broj poruka : 1373 Godina : 69 Location : Beograd Humor : može biti... Datum upisa : 09.04.2010
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 5/5/2010, 6:54 pm | |
| Uh!Ovo je zaista predivna pesma,Bes! | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 5/5/2010, 6:58 pm | |
| - vučko ::
- Uh!Ovo je zaista predivna pesma,Bes!
Hvala...hvala... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 8/5/2010, 3:45 pm | |
| Kuda nocas ides? Kada si mi tek stigao. Kada sam se tek rodila u ovom susretu uskovitlanog oblaka. O ljubavi,zasto sam stalno ostavljena,a uvek voljena. Jeli to moja kazna najgora. Zasto stalno gorim u plamenu zapaljenog neba. Zasto? Moram da volim mirise odlaska,koji sa sobom nose miris mora, cekanja i laznog radjanja. Sada kada me vise nemas, kad vise nisam tvoj san, potrazi me u ocima gde stanuje zima. U smrti koja je u stvari jedan zivot ispocetka. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 10/5/2010, 5:16 pm | |
| Daljina...nepregledna daljina pruzas mi ruke i zoves me. Tvoje ruke su moje muke. Da li da primim te ruke ispruzene? Vidim ih,grube su,ali zovu me, mole me. Ja znam kakve god da su te ruke vole me. Osecam,pustinjski pesak u ustima dok ljubis me, vruc vetar koji zari me i ponovo tvoje ruke prekrstene koje mole me. One vise ne mole me... tvoje ruke imaju dusu, imaju srce,one vape sada...one vec pate. I lomim se,ponovo gorim izmedju zelje i strasti,izmedju razuma i srca. Lomim se,al razum mi govori. Zazmuri i voli u tisini svoga srca ove ruke ljubavi. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 11/5/2010, 6:40 pm | |
| I ove noci tisinom ti pricam, suzom te milujem dusom te trazim. Snom te ljubim jer moja te java plasi. Zbog tebe ostajem izmedju dva oblaka,izmedju dva sveta, jer jedino tako smes i umes da me volis. Plasi te svaki moj smeh.. u strahu si da ne pokvarim tvoj svet. Tvoj svet satkan od nedodirljivog plasta srme, tvoj svet privilegija maste i iluzije. I onda ponekada ,pitam se gde sam tu ja? Da li sam u tvome svetu ja istina. A ti mi govoris. Da ti si moja ljubav najveca svetlost beskrajna. Samo mi ne rusi moj svet snova, jer s njim nestacu i ja i nasa ljubav. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 13/5/2010, 5:45 pm | |
|
Da li je ljubavi potrebno ime, da li se ljubav zove imenom tvojim? Da li je ljubav svaki tvoj osmeh? Ili je ljubav zaista greh, jer tebe pogresnog coveka volim. Sta god da je, svaki moj osmeh, i moja misao. Svaka moja suza i bol, je smisao. Svaki tvoj trag koji si zapisao u mome srcu, na mojoj dusi,po mome telu. Samo se jednim imenom zove Ljubav. Jer ti me tako dobro poznajes, i svaki san postaje stvarnost. Ti si moj izvor zadovoljstva, jednoj dusi koja je potonula. I mozda se prepala onoga sto je osetila.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 14/5/2010, 6:10 pm | |
| Ja znam da sam samo putnik u srcu tvome. Ali moja dusa cezne, i zove onu nerazgovetnu daljinu koja se zove imenom tvojim. I zovem te Andjelom svojim, jer si neko ko me ljubavlju brani,stiti i voli. Ti si moja svetlost, bljesak i oluja. I sve je to u jednom trenu osetila dusa moja. I ako sa tobom ovo bude moj poslednji zvezdani let, nece mi biti zao. Jer stobom je svetlost beskraja svoj poslednji val otplesala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 14/5/2010, 11:13 pm | |
| Moja duso,moj crni andjele moje jedino srce. Volela sam sve sto je tvoje. Cak i tu zemlju gde si bio, na kraju sveta tako daleko srce moje. Ta zemlja je zemlja koja prati tugu i smrt. Nikada me nisi poveo cak ni kroz pricu kroz te predele egzoticnosti. Jer ti si voleo svetlost kroz crne boje, ali obasjavao si me u sve snove moje. Sada ja sagledavam samo jednu zvezdu,koja sija nad grobom tvojim. I zauvek cuvam pogled ociju tvojih. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 14/5/2010, 11:15 pm | |
| Iznad mog groba plakace jedna zvezda za plavim okom tvojim. Zato ti mirno spavaj,dubok je san. Ne budi me,hladno je... Sve prazno je i ova opora noc,grozna je. Znam mrtvo je srce, al ostaje dubina dna na kojoj sam ja i ona otpocinje. I kada ti najteze bude, seti me se ponekad,nekada ti nisam bila iluzija,ni prah secanja.Bila sam ljubav tvoja. Nikad ne zaboravi. Moja je dusa neunistiva,kad pogled bacis u visine to se moja dusa odmora na oblaku nasih secanja. Zivot je tuzan...Mene nema vise to znas. Ali ti moras dalje bez meneto nam je sudbina.
Poslednji izmenio Beskraj dana 14/5/2010, 11:27 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 14/5/2010, 11:17 pm | |
| Ti na mojim rukama nestajes a da li znas gde pocinje budjenje? U klancu zelja,u slepom pogledu ili u jos jednom danu. Jer tamna noc ponovo uzima maha,u tremu tuge koja nosi dostojanstvo.Ne moj da klecis, ne moj da places jer meni ne moze nista nijedno zrno. Jer ja sam ona bodljikava zica, u krvavom boju koja kujem sutrasnjicu bolju. Cuju se praporci radosti. Sve je proslo,cekam te ponovo mi se vrati. U rasplamsaloj vatri.
Poslednji izmenio Beskraj dana 14/5/2010, 11:25 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 14/5/2010, 11:18 pm | |
| Onako kako bi zeleo znam da nikada vise biti nece. Jer ja vise ne znam da noc pretvorim u osmeh,ne postoji vise niko ko moze da probudi u meni plamen, i ukroti nemire srca moga. Koliko god da si vredan toga. Sada sam u potrazi za tim vratima raja,mozda su tamo svitanja prava i mozda samo tamo zapevam onako kako zelim. Mene vise nista ne pitaj, jer ja samo tvojim srcem skitam. I cekam jos jedno prolece,trazeci svetlost u samo jednom momentu. A ti si u mom dlanu skriven. i nadam se da cu do tebe da stignem. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 14/5/2010, 11:20 pm | |
|
| Prihvatila sam se davoljskog skuta, jos onoga dana kada sam ti se
predala dusom i telom ... a znala sam da nisam smela. Ali sam htela. I moja dusa sada izgubljeno luta,umorna sam od tog puta. Jer s tobom sam prodala sve svoje vrline, sada su kod mene ostale samo mane i snjima je moja dusa potonula kao brod bez kormilara. Poklekla sam,jer bila sam ranjena,nisam se borila samo sam se predala. Ne kajem se dok me smrt ne doceka volecu te zauvek...ovako odbacena, progonjena medju svim ovim zverima.
|
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 14/5/2010, 11:22 pm | |
| Zauvek u meni,ostaje tvoja senka.Kao vatra koja gori, kao opomena da sam volela jednog coveka. I moja istetovirana dusa koliko god da boli, ti ces zauvek ostati moja opomena na jedan zivot na jednu ljubav kojoj nisam mogla da odolim. I onda kada budem prestla da ceznem,na tvoj dragi lik, i onda kada budem samo izgnanik i za tebe ostacu zauvek jedno bespuce tame,jedan zanos i patnja. Jedan vrtlog zaborava koji se nepovratno izgubio na dva albatrosova krila. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 15/5/2010, 3:11 pm | |
| Ispruzi svoju ruku jer svojom rukom grejes hladnu dusu moju. I gledaj me svojim ocima, jer ja tvoje oci volim. Tvojom vizijom sanjam,i tvojim srcem molim. Sapuci mi vetrom,da se ne bojim,dodirni me dahom svojim i sacekaj me u molitvi ako postoji. Plasim se strah me je... umrecu sa nestankom tvojim,i i snovima svirepo posecenim na nebu ili borilistu. Ispruzi svoju ruku,gorak se venac spleo,ja trazim te po bojistu, magla je svuda oko mene secanja ne gore da li su zidovi popadali na mome uporistu? Pronadji me!Dani prolaze a ja te jos uvek volim. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 16/5/2010, 6:04 pm | |
| Ponekada nemam reci igrajuci svoju ulogu, u kojoj drhtim i cutim, i plasim se onoga sto slutim. A slutim u isto vreme i greh i smeh. Jer ja sam samo losa glumica napravljena u tvojoj masti dobra i zla ovoga vremena. Rukom jednog gorstaka koji mi srce iscupa. U trenutku pomislih,da ti je ruka krilo od jastreba,srce od melema ali se prevarih. Ti si samo jos jedan produkt ovoga vremena. Jos jedna zivotna trauma... Zmurim i cutim... Cekam da sva ova stvarnost prodje i da u dim sve svoje snove pretvorim.
Poslednji izmenio Beskraj dana 16/5/2010, 7:39 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 16/5/2010, 7:36 pm | |
| I opet ces biti moj i moje ce te ruke grliti ponovo. Gde god bio,oci cu tvoje videti. Srce ce te pratiti,i pogledom cu te pitati? Zasto su ljudi tako mali na ovome svetu?Zasto ti moja jutarnja molitva ono vece nije pomogla?Ja znam da ti ces doci, moras doci.Jer bez tebe sam samo tama u haosu psihe coveka. Bez tebe sam nista. Ti si moj atom ratnika,gen stuba lebdeceg svemira,seme zivota ovoga sveta. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 17/5/2010, 11:25 pm | |
| Tebi moja ljubavi...
Polje nam je bilo krevet,na kome si me ljubio u klasju do pojasa. U bulkama divljih makova. Nebo nam je bila zavesa koje nam je nudilo ceznjivo sutra negde u kutijici nasih nadanja svih nasih susreta i nasih divnih uspomena Gde su se culi praporci radosti,dok si mi mrsio kosu,i pisao najlepsu pesmu. A onda sve se rasprsilo kao najlepsi san i prestao si me sanjati,i prestao si me voleti za tebe sam postala jos jedna figurica proslosti.Koje se vise neces ni secati. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic | |
| |
| | | | Nemir-Mirjana Vujicic | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 2 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 2 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|