LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Nemir-Mirjana Vujicic | |
|
+13meseceva rosa PiPi vučko aquarius Tea slav bealiever besherat Ellen Atlantida Sneki Masada Beskraj 17 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Ljubicasta
Broj poruka : 99 Godina : 32 Location : Krusevac Humor : without. Datum upisa : 26.10.2010
| | | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 30/10/2010, 6:22 pm | |
| Znas li ti zasto te ja uopste cekam? Zato sto ne znam kuda da krenem. Tvoja senka sam,nosena varkom slunje i stalno lazem sebe. Lazem da sam tvrdi kamen, zena djavo i da si ti samo stvoren za mene. Lazem neko novo sutra, a okean tuge je pored mene. Zatvaram vrata,na ogledalo posmatram svoje lice. Tuzna sam ali neki osmeh je stalno prisutan na moje lice. I pita se,zasto sam gluva, slepa i nema. Zasto cekam nesto sto je samo san jos jedna iluzija mojih nemira.
Sta cekas pitam se??? Prestani tisinu da sanjas, nema vise vremena.
| |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 30/10/2010, 6:23 pm | |
| Znas li ti zasto te ja uopste cekam? Zato sto ne znam kuda da krenem. Tvoja senka sam,nosena varkom slunje i stalno lazem sebe. Lazem da sam tvrdi kamen, zena djavo i da si ti samo stvoren za mene. Lazem neko novo sutra, a okean tuge je pored mene. Zatvaram vrata,na ogledalo posmatram svoje lice. Tuzna sam ali neki osmeh je stalno prisutan... I pita se,zasto sam gluva, slepa i nema. Zasto cekam nesto sto je samo san jos jedna iluzija mojih nemira. Dal su ti potrebne mrvice ljubavi i oblak nosen pucinom bez tela.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 31/10/2010, 10:03 am | |
| Bezim ili ostajem? Izmedju jave i sna. Izmedju mira i nemira, stalno je moja potraga. I misao doletela koja sapuce volim te, trebas mi u ovoj paklenoj noci tisine. OSTAJEM. Nije mi bitno,da li cu biti ronilac ili utopljenik hocu da ljubim mrak svojim utrnulim usnama, pa makar mi bila poslednja noc,noc zvana uteha. Hocu da disem dahom tvojim, da skidam zadnji trag razuma . Hocu da sve sto imam zrtvujem pa neka me razapnu na ovaj krst srama. Jer moje su oci boje greha, ogrnuta lazju nemih usana. Samo mi nikad ne zakopaj sunce i onako sam zatocenik u krletci svoje savesti. Ko mi moze reci gde zivim ja telom il srcem kada je sve u tvojim rukama.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 31/10/2010, 4:19 pm | |
| Vecni sluga ljubavi tvoje sam. Kao suma ugljenisana posle pozara prebrojavam godine i u proslost vise ne gledam.
Sluga sam,ovoj gresnoj ljubavi kako cu svoj greh okajati,jer treba na vecnost misliti.A mi to jedno drugome nikada necemo moci dati.Nemam vremena...
Pred oltar stati,i reci .Sve cu ovo sto imam da ostavim,hocu da budem sluga ove strasti i ljubavi hocu da budem trnje i grom srca pometenog.
Moj svet nije manastir,iz kojega sam izasla moj svet se sastoji od sumnje u Boga moj svet je tajna vatre iz pepela kap prosute krvi i moja nevera. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 2/11/2010, 10:22 am | |
| Nikada se nisam znala u zivotu postaviti ali sam znala zato voleti,u uspomenama ziveti,i tvojim dahom se hraniti. I tako prezivljavati.
Mirisom opijati,svake noci se u tebi buditi i nadati da ce ovo vecno trajati. Nije bitno odakle dolazim,kada odlazim bitno je da ono sto imamo nikada se ne izgubi.
Cak i kada fijaker stari bude nas podsecao na sva ona nedorecena saputanja, u casu naseg neminovnog rastajanja seti se da sam te volela kao sto nije nijedna do sada.
Cak i kada sneg bude vejao,seti se njenog osmeha,njenih malobrojnih radovanja, seti se svih onih vrelih noci,naseg hotela i svih nasih saznanja.Zato cuvaj ovo sto imamo,da ne bi sve ovo sve nestalo.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 2/11/2010, 7:15 pm | |
| Mnogo toga ostaje iza nas,a da nismo prosli.Toliko toga ostaje da nisam stigla da ti kazem, da odlazim jer te volim.Odlazim,jer i sam znas da ona te ceka.U mojim stopama cvece se bokori ali njena svaka te suza boli. Zato odlazim nezeljeno mesto za sebe sam splela,u njima svoje tragove sagorevam, Da me vise nikada ne pronadjes.Ne zovi me ja moram zauvek da podjem. Ja koja sve znam,mora tako da bude. Pamti me ko plamen icvet ,kao pticu snenu kojoj si podario let. Onako toplu i voljenu kao svoju kaznu iskonsku.Neokreci se zamnom,pusti me da bolujem,dok tiho nestajem tamo negde na trnovitom putu, kao svitac u noci koracacu u raskoraku gledajuci pucinu plavu. I secacu se svakog tvog osmeha,bujice tvoje neznosti,puno ljubavi jer ipak bio si deo zivota moje mladosti. Da bio si nemir jednoj zeni.Sada odlazim. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 5/11/2010, 6:56 am | |
| Svi ratovi i bune moga nemirnoga zivota polako prolaze.Na listu beloga papira neko secanje zapisujem.Neka uspomena ostaje, kao dodir na kozi,kao pecat strasti jedne ljubavi koju smo trnovito prosli a nikoga nismo ugrozili.Nikoga nismo povredili,a ipak smo se toliko voleli.Slobiode nismo imali sve ono lepo sto smo gajili uspeli smo sacuvatii,sve vatre ovoga sveta u nasoj strasti se slili i nemislimo na kraj jer nasa je ljubav muzika onog Argentinskog tanga pre nego sto smo se i upoznali. Mozda nam je sve ovo negde zapisano da otkinute trenutke vremena nadoknadimo. Da sve ono sto nismo stigli propusteno bar malo povratmo. I da se prepustimo saputanju ovom beskrajnom vremenu, ne razmisljajuci gde bi nas sve ovo odvelo. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 6/11/2010, 9:10 am | |
| Misao koja je toliko puta izrecena u brzini,bez previse razmisljanja. Znam koliko puta te je povredila, a nikada je vise nisam mogla vratiti. Mozda sam trebala?Ali nisam htela. Mozda sam zelela,ali zelja je bila neizvesna...Mozda. Bar da sam u svemu tome sram imala. Mozda bi se bolje osecala.Dok sam te volela,ja sam te mrzela.Nemam vise vremena,nema vise pregovora nema vise vracenih koraka jer nisam previse mislila.Znam,da sam za sve sama kriva. Nisam cenila ono sto sam imala.I onda kada si zauvek zalupio vrata,mirisala je lepinja,sva ona godisnja doba koja su blistala.Otisao si zauvek bez poljupca u aprilu secam se padala je kisa. Nisam te zaustavila,mozda sam prizeljkivala. Nisam...jer za sve sam sama kriva,nisam se previse trudila jer izmedju nas se ljubav zauvek ugasila.Svaka nam je vise rec bila nerazumna,ljubav nam je postala samo navika. Sta ostaje posle svega...napis koji i dan danas boravi u polutami.Krivnja i zivot koji smo pretvorili u kajanje,na lako zaboravljanje na obecanje da ce sve ovo vecno da traje.
Poslednji izmenio Beskraj dana 8/11/2010, 6:56 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 8/11/2010, 6:55 pm | |
| Zivotu tvome bicu spas bicu oprost i greh. Za tebe bicu sve cak i onda kada izgubis osmeh.Tvoj cuvar od zla i poroka,i ona tacka strasna uzavrela koja dovodi do usijanja. Bicu ti prijatelj,i zena bicu tvoja najlepsa pesma jesenja ona rasplamsala vatra u kotlu samo tvojih zelja. Samo ne trazi od mene da odem,da mi budes draga uspomena,ne trazi da budem ona kap suze koja je vec jednom bila isplakana. Ne trazi od ove zene da bira put da bude ponovo ona polarna cica. Jer ona je pored tebe naucila sve cak kako se i u strahu prica. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 9/11/2010, 7:13 am | |
| Bila su to neka druga vremena to danas u juce nepovratno ode. A bila sam dete,jos jedno lepo, mirno vreme zauvek ode.Sada sam zena koja se seca,i koja se ponekada pita,e mati moja zasto me rodi? Secam se svoje mladosti,i sve one decije graje,u kosi topla ruka vetra svaki dan je bio ko zdravlje.Nije bilo nikakvih briga.Strahopostovanje nikada nisam imala,jer oceva topla ruka me je uvek cuvala. Tako sam bila sretna,bezbrizna i vesela ne znajuci ni sama kako mi je mladost brzo prohujala. I tada kada sam izlazila iz svoje kuce,necujno kao sena zauvek je ostao mac u meni, nijednu rec izgovoriti nisam smela nisam htela, jer znam koga bi moj odlazak zaboleo,cija bi suza u oku ostala a nista time ne bi donela. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 9/11/2010, 5:42 pm | |
| Da li znas da sam ja onaj potocic dremljiv koji s tisinom spava, onaj mesecev sjaj koji ostavlja trag svako vece ispod tvog uzglavlja. Tvoja suncana uvala,zapenusali val tvoja biserna skoljka. Tvoja najlepsa simfonija koja se rodila tog naseg proleca. Nasmesena,vesela, razdragana devojcica pored tebe sam postala onda kada smo zaigrali taj prvi valcer a bila je noc punog meseca. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 11/11/2010, 6:12 pm | |
| Tvojom rukom oslikavam noc koja polako prolazi. Noc koja umire sama na kraju jednog bezimenog dana. Oslikavam svoju crnu haljinu koju si voleo, zlatnom srmom protkanu. Nekada davno,negde daleko neki snovi mi se vracaju. Ostavljam strah i lutanje. Ostavljam snove nemirne. Pustam da bol traje to je samo senka uspomene. Dobro je ziva sam sa rasutim recima, sa ludim mislima zivim u lazima svih ovih slucajnih susreta. Oprosti mi u ovom blesavom vremenu. Ne mogu vise da budem svetica, ne mogu vise da zivim od uspomena. Jos sam ziva... Hocu da osetim ceznju bunila. Strast ludila. Hocu da nekome budem tajna voljena. Dosta je moja dusa cutala,patila,bolela. Dosta sam mrtva lezala bez ikakvih osecaja.Mislim da sam to zasluzila. Pusti me senko davnih proslih vremena.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 13/11/2010, 8:36 pm | |
| Kazi mi jesam li tvoja sudbina ili plac?Da li sam ikada bila tvoja najlepsa vila. Onaj napitak sto ljubavlju opija. Ceznja sto se samo jednom sniva. Polako mi samo kazi.Jer ja sam ona kap vode zednih u pustinji zato nemoj me nikada povrediti, nemoj me nikada ostaviti. Jer bez tebe ne bi znala ziveti. Ako sve to jesam,sakrij me iza horizonta,izazovi nekoga na megdan predaj me svojoj pesmi podigni sidro vecnosti. I zauvek me oslobodi. Hocu da budem slobodna,da budem majka tvojoj deci,da ti budem zena i ljubavnica dok ti ljubim jos jednu boru sa tvoga lica. I dok mesec veceras sja hocu samo da ti kazem onako stidljivo,da ti porucim koliko te volim ja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 18/11/2010, 7:19 pm | |
| Secam se pitao si me jednom da ti opisem sta vidim u pepeljari da ti opisem list na vetru. Pitao si me da ti slikam boje neba. A ja sam te gledala,nemo posmatrala i nisam imala pojma o cemu si uopste pricao.Cudno sam te gledala. I videla sam samo ono sto sam videla.Cak nista nisam ni osecala.Jer osecaje za bilo sta sam davno izgubila. Imao si strpljenja,bio si moj najbolji ucitelj ljubavi.A do tada sam mislila da znam voleti.Pricao si mi... a ja sam te pomno slusala dok si mi sklanjao stalno taj pramen sa celu.Ni tada te nisam volela,jer bol je jos uvek bespucem plovila.Dok sam soljicu nervozno okretala,i sve one papirice cepkala,nisam mogla ni u oci da ti pogledam.Savest me grizla, greh me je peko,dok nisam skupila hrabrost,i osetila tresak vrata zivota koja se polako zatvara. Svemu sam se prepustila, tvojim bistim ocima i svim onim uzdasima koji ostaju posle svakog naseg susreta. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 19/11/2010, 6:44 pm | |
| U zivotu uglavnom mi je sve bezalo po malo.Uvek sam u necemu kasnila,cak i kada sam taj semafor prelazila nikada na zeleno nisam uspela preci.Valjda mi se nije zurilo. Bilo mi je svuda bezbedno, svuda sam se osecala sigurno i zasticeno.Toliko ljubavi je oko mene bilo.A onda kao grom iz neba... ne zelim vise da se secam ni godine te,ni grada tog.Ni svih onih slika.Samo se secam tvoga lika. I sada bi mogla vristati,ujedati,kleti mogla bi grebati,psovati...mogla bi sve mrzeti.Sto te vise nema. Polako moj nemir se stisava,mirna sam opet pod silnim sedativima. Da luda sam,jer jos uvek pokusavam kroz druge tebe voleti,tebe videti pokusavam posle tebe svoj zivot osmisliti. Ali neide... Dani prolaze,godine odlaze ali ona kap mesecine zauvek ostaje. Da li cu se ikada spasiti tuge? | |
| | | Ljubicasta
Broj poruka : 99 Godina : 32 Location : Krusevac Humor : without. Datum upisa : 26.10.2010
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 20/11/2010, 7:49 pm | |
| Tuga nas cesto dovede do leka. samo treba naci pravi, i pravu tugu leciti.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 20/11/2010, 7:53 pm | |
| Ljubicasta upravu si slazem se,ali postoje ljudi koji prosto ne zele da traze taj lek.Dobro im je u svojoj bolesti.Vec su se navikli. | |
| | | Ljubicasta
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 20/11/2010, 7:55 pm | |
| Takva sam ja, nekako. Jos uvek ne mogu da ga pronadjem, a desi se da se usukam u tom bolu, ponekad i svesno to ne zeleci. Toliko se skupim u svemu toome, da prosto ne vidim i ne osecan nista okolo. A lek za moju bolest je redak, i ne mogu ga doobiti od bilo koga. Taj lek mnogo kosta. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 20/11/2010, 8:02 pm | |
| Ljubicasta ti si jos mlada,naravno nisi vise dete.Nijedan lek nije toliko skup ako je vredan izlecenja.A tvojoj boljki veruj mi ima leka.Ja sam neka druga prica.Moj lek je trenutak,neka moja tisina sa kojima lecim upravo te svoje nemire. | |
| | | Ljubicasta
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 20/11/2010, 9:09 pm | |
| Moja je tisina trajna. Nisam ja bas dete, rekla bih. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 21/11/2010, 12:51 pm | |
| U tebi se vise nikada necu naseliti,jer vise nijednoj pustinji necu to dozvoliti. U kucici na drvenoj verandi svoj svet cu preseliti i u njemu cu pronaci sve one radosti, sve one oaze mira koje je pesak vremena razneo.I onu zvezdu plamenu da mi ispuni samo jos jednu zelju. Hocu da pogasim sva kandila, neka pustinja izadje zauvek iz moga zivota.Hocu da ostanem zauvek zedna ali kicma mi nikada nece biti savijena. Jer ruku nikada necu pruziti,za kap vode koju ces mi dati,necu je traziti pa makar mi ovo poslednja noc bila. Noc mojih nemira. | |
| | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 21/11/2010, 1:58 pm | |
| Draga Beskraj, Hvala za reci kojima me hrabris, pa polako svojom dusom disem slobodnije, i svoje kamencice pustam da se kotrljaju. ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 21/11/2010, 2:04 pm | |
| | |
| | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 21/11/2010, 7:44 pm | |
| - Beskraj ::
Postoji pokrivac
za nedosanjane snove
znas, neces pobeci iz moje snene maste.
Zatrpana smetovima ceznje
mnozim iskre i sabiram srca.
Kao da se ponovo budim
Opet si tu.Ali te nemam..
Dodirni mi dusu.
Usreci me.Rani me.
Uvek ostani poseban,
na svoj nacin.
Hvala ti za radost ispunjene duse.
Za dodir neizmerne ljubavi.
Za smiraj mojih nemira.
Jer i dalje zivis
U dusi moga Beskraja. Draga Beskraj pokusavam da oslikam neke pesme, ali eto za sada sam uspela samo ovo, ne umem jos da uvecam slova. Za sada ti saljem ovaj pokloncic , pa cu se valjda vremenom usavrsiti ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 21/11/2010, 7:56 pm | |
| Hvala ti draga moja veruj mi da lepsi poklon nisam mogla da dobijem.Zaista si predivna. | |
| | | meseceva rosa
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 21/11/2010, 8:28 pm | |
| | |
| | | meseceva rosa
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 22/11/2010, 3:19 pm | |
| - Beskraj ::
Bilo nam je lepo dok je trajalo
Ne zalim se,stvarno nisi ti kriv tome
Pa sad sve to boli
i traje u meni
Ne pitaj,kakvu sam borbu vodila,
da li mi se neka radost dogodila.
I nista vise nije vazno...
ja cu lagano u svoje sne,u svoje nemire.
Ljubav odbrojavam
Beskrajem te srecem
mislima te zovem. ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
Poslednji izmenio meseceva rosa dana 22/11/2010, 4:57 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 22/11/2010, 3:37 pm | |
| Hvala ti... | |
| | | midjika
Broj poruka : 1169 Godina : 49 Location : Beograd Humor : pa nije bas cunami, ali ima ga:) Datum upisa : 04.03.2010
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 22/11/2010, 3:53 pm | |
| Prelepo je, ti Bes volis oslikanu poeziju, stalno postavljas, a ovo je divan poklon. Meseceva Rosa je divno ovo izvela. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 22/11/2010, 7:56 pm | |
| Koja je razlika izmedju ljubavi i mrznje? Kada u isto vreme volim te i mrzim ja. U ovoj dubini bez dna,za tebe i ima i nema mesta. Stalno sam izmedju dva zla. Protiv sebe se borim, a svet i dalje stoji u ludilu svih mojih otoka. Pogasena svetla,tama precutna i krecem u susret mislima nemira i mastanja,u svim ovim pokidanim delovima. Nocima i danima. Trazim odgovor,da li te mrzim ili volim ja? Ponekada plasim se same sebe, i odgovora kojeg mozda znam. Osudjena na proporcionalno razmisljanje na sve one uspone i padove. Shvatam da sam ukopana u svim odgovorima a toliko pitanja.
| |
| | | Tea
Broj poruka : 3247 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 22/11/2010, 8:49 pm | |
| Draga Beskraj, neces mi verovati ali pre neki dan kad sam radila jednu moju pesmu imala sam ideju i da uokvirim jednu tvoju pa evo ovom prilikom sada ucinih to sa tvojom najnovijom pesmom, posto sam malo razmisljala o njoj, nasla sam i prikladnu fotografiju, onako kako sam je ja dozivela. Nadam se da ce ti se dopasti. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 22/11/2010, 8:54 pm | |
| Hvala ti Tea,prelepo je.Znas i sama koliko volim oslikanu poeziju a jos mi je lepse kada na njoj ipak nadjem neko od nasih imena. | |
| | | Tea
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 22/11/2010, 8:58 pm | |
| Bice ih nadam se jos, samo treba vremena. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 23/11/2010, 7:39 pm | |
| Znam sta bi ti voleo,da ti nezno nocas u san dodjem.Da budem najlepsa procvala ruza. Onaj andjeo sto lep zivot pruza. Olicenje bica voljenog. Deo zivota tvog. Tvoj jastuk mirisni,vihor jedne neznosti,mozda majka tvojoj deci.Sve ja to znam ali bilo je to nekada,sada je sve ostao samo jedan san,san koji je ostao nedosanjan. Sada svako svoj zivot ima i svakoga boli svoja briga svako svoj krst nosi i seca se svih onih proslih dana. Zato me i dan danas bole sve one tajne tvoje,ko zive rane i dan danas mi stoje,kao teret zivota mog,kao noz ispod grla teret jedne ljubavi koja je i dan danas moj nespokoj. Sretnemo se cesto u prolazu ocima imamo precutni dogovor, i tako zivimo i cutimo sa teretom kojim nosimo.Na odru istine cuvamo kaznu za daljinu. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 23/11/2010, 8:12 pm | |
| Sve je bilo zamagljeno toga jutra kada sam donela odluku jaku i cvrstu. Da vise pogled ne vracam unazad, da ne razmisljam sta ce mi sutra doneti novi dan,da zivim samo za danas i u ovom trenutku jer dosao je zao cas. Ona zamrla zamisljenost u ocima, mora zauvek da ode iz moga zivota.Dosta je bilo proslosti, i svih onih reci koje ni dan danas ne progovaram.Ne izgovaram a kofer je prepun uspomena. Nemam vise vremena,da se iscudjavam zasto nije smeo da korakne napred. Zbog cega me je ostavio na peronu uzdaha. Nemam kada da razmisljam, ponudjena mi je putanja koja se samo jednom u zivotu nudi,ne smem nizasta da je propustim.I moja se volja osnazi. Jer nemam vise sta da sanjam,sada samo lagano koracam, mocno svetovima ljubavi gde strah i smrt su samo deo moje proslosti.Otkrivam prostor svetlosti,i vise nisam ona zarobljena skoljka bisernog zrna kojoj je zivot bio pun opasnosti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 25/11/2010, 6:39 pm | |
| Zauzdaj nocas taj glas, ne mogu da ga slusam nisam raspolozena. Boli me sve,boli me dusa. Hocu da slusam muziku vetra, zelim da osetim miris magle hocu da osetim pored sebe, zivota prazan let. Polifonija svih onih melodicnih glasova sada je paralela svih tvojih zapisa,to je samo potreba tvoga poducavanja.Zato cuti, pusti me da uzivam u muzici munja i gromova,u kisi koja rominja u uspomeni koja polako otkucava. Ma sve me kod tebe vise iritira i visok i nizak interval. Samo zacuti veceras, cak i skripa vrata i tvoj odlazak je lepsi akord od svog ovog bunila. Jer ja sam samo umorni pesnik, pusti ako zelis onaj valcer da svira, hocu svoj spokoj daj mi malo mira. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 27/11/2010, 3:05 pm | |
| O Boze koliko sam te mrzela kada sam pred oltar stala, kada sam morala da izgovorim to sudbonosno DA. A nikada te nisam volela. Glumila sam,bila nesrecna zena koja je pobegla u jos jedan oblak nedorecenog sna. Siva,umorna pomalo pripita, skidala sam haljinu belicaste boje.I smejala se da ne bi plakala.Za mene je ovo bio novi pocetak zivota, jos jedna naporna koreografija. Zavesa neba spustena,jos jedna moja igra nistavila jos jedan usahli cvet kraj svih oplakanih staza. I tvoja ruka koja me miluje, za mene je kosmar ranjene zivotinje. Kopnila sam za tortom koju nismo ni dotakli,a ja sam gledala ocima detinjim.I pitala se sta sam uradila kada sam se srela sa svojim sopstvenim pogledom toga jutra pred ogledalom. Pitanja satiru nade vise nema. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 27/11/2010, 3:16 pm | |
| A ti kao senka stojis i brojis dane koje nisam dozivela,koje nisam prozivela koje nikada nisam osetila. A vec si nestao tragom koji nisam mogla da slutim. I nikada da naslutim. Nestao si a ja sam ti verovala jer u njima je bilo previse stihova,u kojima sam zivot otkrivala,i ucila znakove gresnoga zivota. Ucila sta je pored tebe lepota. Sada je samo tuzna i daleka mesecina,u njima nazirem tvoja dva oka daleka jos uvek sam sama i nemam nikoga.Jos jedna pesma u snu ispevana. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 29/11/2010, 6:19 pm | |
| Secala se da ih je negde vec videla samo vise nije znala odakle. U senci drveta kroz nemirne krosnje proleca taj osmeh koji ju je budio secanja.Na nekoj klupi usmonena,na nekim stepenicama svih ovih raskrsca.Secala se da je oko njih padala prasina kosmicka a ona se smejala...smejala jer je bila voljena. Jer je volela u zelenom sumraku negde pored Sunca osecala dah zivota.A onda kada su izasli iz baste ona se i dalje seca sta je bilo pre toliko godina.Rece joj mog srca si deo,ali ja moram da idem putem kojim sam hteo.Put bez budjenja, put tame put smrti bez sna.Tebi tamo nema mesta.I sada ga se cesto seti kada ovaj ludi vetar duva,kada ova kisa rominja i pita se da li i njemu u pameti mu sinu uspomena na onu devojku sa najlepsim osmehom koji je cuvala samo za njega.Devojke sa crnim ocima. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 29/11/2010, 7:08 pm | |
| Ma ona je moje najsladje bice u zivotu.Uvek je puna price,smeha i radosti cak i kada se smeje i kada vice. Ona je moja najveca ljubav sveta.Da li takva ljubav moze da se opise recima?.Moj najlepsi biser mora,moje najlepse cvetno prolece.Moja najlepsa zvezda sa neba, moj osmeh kada sam tuzna uvek je tu kada mi treba. Ona je srce moje duse,leptir svetlucavi koji slece na moj dlan. A uvece kada je umor savlada kada joj na jastuk padne glava od umora.Volim da gledam njen miran deciji san,volim da gledam kako pod rukom drzi svoj jastuk umoran i tiho polako odlazi na pocinak najlepsi biser mog plavog mora.
Poslednji izmenio Beskraj dana 29/11/2010, 10:19 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Tea
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 29/11/2010, 10:10 pm | |
| Bes, jako mi se dopala ova tvoja pesma ali nisam nista htela da komentarisem, htela sam da te iznenadim. I slika mi se dopala pa nisam htela da trzim drugu samo je malo bilo tesko ukomponovati boju, ipak ova je najbolje odgovarala. Nadam se da ce se i tebi dopasti. Pozdrav i osmeh. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 29/11/2010, 10:15 pm | |
| Hvala ti draga moja.Danas sam imala tako divne reci od meseceve rose da mi je prosto cinimi se legla ova pesma.Hvala ti ovo je zaista predivno. | |
| | | Tea
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 29/11/2010, 10:19 pm | |
| Jeste divna pesma, sa puno osecanja prema svom detetu. ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 1/12/2010, 7:59 am | |
| Mozda bi POZELJNO bilo, da se vise nikada ne vidimo. Da tu poslednju kafu jos ovaj dan ispijemo i da svako na svoj put krene. Bilo je lepo dok je trajalo. Zelim da se vratim svojoj SAMOCI okamenjenoj, da te vise nikada ne osetim jer te vise ne volim. Hocu da te zaboravim,jer vise nisi moj,a ni ja vise nisam tvoja. Nestali su svi oni tragovi ljubavi svedok su nam ovi kisni oblaci. Prosto smo se nasukali na OBALI i tu smo ostali cuteci. Nismo progovorili,jer jedno drugom vise nismo imali sta kazati. Neka GITARA svira, ja vise nemam vremena,tvoja crvena ruza sada voli drugoga.A ti ces zauvek osttati u neka lepa secanja. Jer dok sam davala ja sam te volela, sada idi...idi od mene ovaj teret je suvisan za mene. | |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 4/12/2010, 8:29 am | |
| Kao senka onako necujno, polako usetao si u moj zivot. Tiho pokucao a ja sam ti otvorila vrata.Cak nisam puno ni razmisljala,jer izgleda sam toga jutra nesto kasnila, negde sam jurila i nisam htela ova vrata zatvarati.Privezak svog kljuca sam ti dala, nije mi bilo cak ni bitno gde ces da ga okacis.Pustila sam te u svoj zivot da pokusam svoje senke koje me progone da oteram,da vise prestanem da jurim i trcim za svima.Da mi noci prestanu probadati kosti...Pustila sam te. A mozda se pokajala.Jer svaku moj rec si pogresno shvatio,razumeo si samo ono sto si hteo. Ja nisam bila iskopina,a ti nisi bio arheolog.Toliko pitanja,toliko podpitanja toliko trazenja i ispitivanja. A ja ni na pola nisam imala odgovor. Rekla sam ti sve,onog trenutka kada su nam se usne spojile,i tada sam ti rekla idi...idi od mene.Rekla sam ti cutanjem,osmehom i svojim odlaskom ali ti nisam rekla da zavolela sam te. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 4/12/2010, 1:34 pm | |
| Lebdeci izmedju radosti i bola ostaje jedna draga uspomena koju sam dugo sanjala i koja mi se nikada nije ispunila. Zal ostaje izmedju radosti i bola.Izmedju nemanja hrabrosti da ti kazem da te volim a da nikada ne mogu biti tvoja. Secam se bio si sav srecan sto si opet nasao,onaj kamen toliko dugo trazen.A onda je krenulo kajanje,preispitivanje i tvoje reci "Koji sam slepac bio". Pustala sam te da govoris,nisam te sputavala,samo sam se smeskala cak te nisam nikada ni demantovala jer sam shvatala da si covek koji ni ne zna sta je hteo. Ako je ovo najbolji svet,onda se pitam kakvi su drugi.Ako je ovo najbolja ponuda,onda je treba preskociti zaboraviti,i o njoj vise nikada ne govoriti. A on se ponovo vracao jedva se drzeci na nogama.Stalno nesto me ubedjivao, dosadjivao i uporan bio. Zato shvati,za mene si samo prolazna moda,gola zakrpa dusa ranjena a ja sam u potrazi gde svetlost sija,uverena da zauvek ostavljam iza sebe
sve svoje zablude promasenoga zivota. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 5/12/2010, 7:08 pm | |
| Tvoje je srce Beskraj zaista jedna skrinjica sa bezbroj pregradica u kojima ljubavlju nicu bisercici... Ali ovaj majusni koji se preliva u tvom srcu svim duginim bojama , voljen i obozavan od svoje mame dotakao je moje srce neznoscu... i pokazao mi pravu tebe! Pozdravi je i poljubi od mene!
Tvoje su oci svitanja, i zore, mojih dana sto tek ce doci. Tvoje su oci dve najlepse skoljke, i more, zbog kojih cu moci da te volim. Tvoje su oci dva bisera sjajna, i reke, sto zaborava seme seju. Tvoje su oci sjane, duboke i meke, sto da vole umeju. Tvoje su oci najlepse noci zivota moga, dve tame, dva cveta. Tvoje su oci bajne. Tvoje su oci svitanja, zore i more. Tvoje su oci sjajne, biseri, reke. Tvoje su oci meke, cvetovi snova. Zasto da ti ne sapnem malena, tvoja su oci dva sveta nova, za moju ljubav, za mene, neznoscu grlim, tvoje oci snene...
Meseceva rosa
( za cerkicu koju jos nemam , ali za cije cu oke jednom ziveti neznoscu, ovako kao Beskraj ) | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic | |
| |
| | | | Nemir-Mirjana Vujicic | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|