LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Nemir-Mirjana Vujicic | |
|
+13meseceva rosa PiPi vučko aquarius Tea slav bealiever besherat Ellen Atlantida Sneki Masada Beskraj 17 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 1/6/2011, 7:36 pm | |
| Opsesija Hocu da na belom papiru sna iscrtavam dodir svog nemira. Pusti nek padne prvi suncev zrak,pusti dah lepih uspomena. Jer ti si moj san koji se vraca.Bez koga ne znam,ne mogu i ne zelim da zivim ja. Jedan ukradeni tren srece,koji me proganja. Obavijen velom tisine,dok suludo vreme tece. Pogledati ne smem unazad,od tebe sam postala zavisna,ti si moj crni andjeo pakla,na ivici razuma. Ti si moj sapat jutarnji,koji me gleda a nevidi. Ukradena zelja nadanja,grehu svih mojih grehova. Na tebe sam tako nemocna,jer sam te napokon pronasla. U tvojim se rukama rodila,i napokon se probudila. Zatvaram oci,vodi me.Promuklim glasom sapni mi,da me nikada neces napustiti.Da cemo vecno trajati?Da ces me zauvek voleti. Bez tebe ne mogu vise nikada,strah me je...bojim se. Budi uz mene dok budim se,drzi me da opet ne padnem. Tebi ljubavi moja | |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 4/6/2011, 8:40 pm | |
| Sapucem ti usnama Oduzila mi se ova noc bez tebe, nema joj kraja.Ponovo oko mene surova tama,i cekam kada ce zora da svane.U tom cekanju sapucem ti usnama,voli me voli me do beskraja i nikada nemoj prestati.Nemoj me ostaviti.Nemoj me zaboraviti i u nekoj svojoj pesmi zapisati.Bez imena,bez srca i osmeha.Jer te je ta zena znala voleti, srce svoje dati i za tebe se samo smejala znati.Ta zena je znala za ovu ljubav izgoreti,sve ludosti ciniti i svaki tvoj san ostvariti.Sa njom je i tren vecnost znao biti. Zato se nemoj sa njom igrati,nemoj je pustati dugo cekati,nemoj je nikada povrediti.Jer i ona zna ponekada nesto osetiti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 5/6/2011, 9:20 pm | |
| vino istine pijemo... Hajde,da li imas snage da me pogledas u oci, i da napokon posle toliko godina vino istine pijemo. Da se iskreno jedno drugome nasmejemo i kazemo ono sto mislimo. Samo je cutao,pogled je spustio nista mi nije rekao,snage nije imao jer me je ceo zivot lagao. Na presto istine sam ga stavila uhvatila u mrezu koju je godinama pleo i sam se u nju uhvatio. Znao je da nije smeo...znao je ali drugacije nije hteo.Vino istine pila sam sama.Mozda jesam porazena ali izasla sam iz ove price kao pobednik sa puno rana.Jer zivot je stalna borba gde caruje radost,ljubav i ljudska zloba. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 7/6/2011, 7:40 pm | |
| Oslusni stihove Govorio si mi pokusaj da ih cujes,gluvo je doba, pokusaj,oslusni stihove. Reci ce same da krenu od sebe. Tako sam pokusala,prvi stih napisala.O jednom listu na vetu, o jednoj usputnoj stanici,o jednoj margini mojih nemira,i beskraju iluzija. Sada se radujem svakom svom stihu napisanom.Jer one su zive ptice,meteori moje svetlosti one su moje price,price moje proslosti. Sve u zivotu dodje i ode, samo rec je ta koja ostane. Koja ti svaki put dodje u susret kada ti je najpotrebnije. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 8/6/2011, 8:03 pm | |
| Stara i nova Pevacu nocas samo o njoj, pisacu samo o njoj O ljubavi staroj i novoj. Staroj koja polako bledi u neka secanja odlazi, i o kojoj vise necu pisati. Pevacu o novoj ljubavi, koja me je ucila ponovo sanjati,koja me je naucila ponovo se smejati.I ponovo voleti. Pisacu o necijim ocima,o necijem glasu bez kajanja.O najlepsoj ljubavi kroz koju prolazim i nasoj klupi na kojoj smo sedeli. O strasti koja nas obuzima, o igri leptira i silnim poljupcima. Pisacu samo o tebi ljubavi jer ti si trag trenutka mojih nemira. Koje se ne zaboravlja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 9/6/2011, 7:33 am | |
| Izazivaš sažaljenje.
Izazivas sazaljenje Zasto,sada kada je sve proslo? A nije moralo biti tako Zasto,pitam se,a odgovora nema vise Igrao si se,jer tako ti je bilo lako Vreme je napokon mene dozvalo A dani su bili kao staklo cisti Sta sada na kraju da kazem
Sazaljenja nema vise Al,znaj tvoje oci za mene vise munje nisu Zelja za tobom davno je prestala A sada moje srce je samo kamen i stena Ljubav je zauvek nestala Emociju svaku u meni si ubio Novoj ljubavi sam se okrenula Jer si me ti na to naterao E,sada sta hoces,vise sazaljenja nema. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 10/6/2011, 8:30 pm | |
| Lezis mi na krilu,dok tiho sapucem,dok ti rosa umiva lice.Zaboravljas uznemirene predele koje ostase iza tebe. Sapucem ti nezne reci,lane moje priblizi mi svoje srce.Hocu da ga osetim,hocu da ga cujem.Da li to za mene bije? Samo se tiho smesis,dok mi pramen dizes sa lica.Govoris mi volim te, da volim te, ti si beskraj svih mojih nesanica. Ljubis me blazenu,mekanu,ustreptelu ljubis svaku moju ranu nikad preboljenu strelicom ispisanu.I tiho ulazis u moju postelju.U tajnovitom svetlu gde sagorevamo u obostranom predavanju. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 12/6/2011, 6:05 pm | |
| Umoran pesnik nema vise svoj pravac kretanja.On luta stranputicama svoga nemira. On se ne zaustavlja,on je prozet tugom,grli tisinu i u vecnoj je potrazi za spokojstvom svoga mira. Dok promicu kise i pesme, poneka sveca mu obasja put. Da dlanu skamenjen oblak dana mu stoji,dok obalom luta u potrazi vecitoj za neki svoj pravi put. Dodir u nekoj toploj boji trazi, mozda bi ipak mogao stici. Ali njemu se izgleda ne zuri, svestan je da mu ipak uspon predstoji. Krov od oblaka to mu je jedino skloniste.Zvuk necujan to je jedino sto oseca po prstima.I straha nema, jer njegova ljubav je najveca, list belog papira i taj uzvik necujan. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 13/6/2011, 8:14 pm | |
| Moje srce
Prohodao kip sam moje srce vise ne kuca. Postala sam zena zaborava bez poziva,mira i ideala.
Puna poroka,bez razuma krugova i raskrsca.Bez puta, cilja i bez ikakvog sna. Postala sam najobicniji um pun kolebanja.
Takvu si me ti napravio,kada si mi srecu sa sobom odneo. Kada sam te zaustavljala,i molila dok sam na sopstvenoj lomaci gorela.
Svedok si svega bio.Da si me ubio, krutu i ledenu ostavio.Srce iscupao i bez pozdrava otisao. Bez zivotne amajlije,osveta je sada moje drugo ime.
Poslednji izmenio Beskraj dana 13/6/2011, 8:29 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 13/6/2011, 8:28 pm | |
| Skupljena na ivici doline suza.Sacuvacu tajnu nastalu. Svoju najtuzniju,i najdrazu. Svoju tajnu o svom grehu i ponosu.
Sada kada je gotovo sve, mogu o njoj samo da pisem. Mogu o njoj samo da sanjam. Kako je pocela sa prvim poljupcem i kako se dalje razvijala.
Dok tisinom po mraku korake cujem Gledam par koji pored mene koraca gledam kako nezno on zavlaci svoje ruke u njene.Kao nekada kada si ti u moje.
Secanja naviru,mislila sam da je zlo iza nas koje se sprema.Ali zlo je bilo u tebi,kasno sam shvatila.Samo prorez na ustima,prah jauka i tajna nedovrsena.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 15/6/2011, 8:48 pm | |
| Poganih reci sam toliko izgovorila Evo vise se ne secam ni sta sam rekla Tako bi te za nesto zamolila
Samo vise nemam obraza Tugu sam ti u zivot donela Iluziju umesto ljubavi ponudila Hirovito se kao sa igrackom poigrala, Ohola bila i takva ostala Voleti nikada nisam znala A tako sam pozelela, samo ljubav nisam prepoznala
Odbacivala,i uzimala sta sam htela
Sarenu emociju u trenutku pozelela A,istog trenutka sve u crno obojila Razmazeno dete bojalo se odrastanja Emotivno nikada sazrela Nikada cak i sada kada je postala zena Oprosti ako je to uteha Moram dalje da idem nova igracka me ceka.
Poslednji put izmenio Beskraj dana 16/6/2014, 9:29 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 17/6/2011, 9:20 pm | |
| Postoji neka veza izmedju tebe,njega, mene i izmedju nas. Nakon toliko godina naviru secanja ljubavna nostalgija.A ja,volim drugoga.On je moj mir a ti si moj oziljak na ispucalim usnama.On je moj ugraviran prsten , ti si ona paralela koju izvlacim svaki dan. Odlazi,molim te vrati mi san. Pusti me da volim,gusim se ne mogu vise ovako da zivim. Jer jos uvek ima nesto izmedju nas.Pusti me da te zaboravim, necu da te spominjem, a iz daljine cujem ti glas. Volim te,ne zaboravi moja je ljubav neprolazna. Sada vec cutim nema sam, dosta sam ti bila sluga vremena. Sada u nekom drugom trazim lepotu dok prkos iz ljubavi trazi spokoj svoju. Spokoj u svom nesavrsenom trajanju. Ponovo sam u svom nemiru. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 19/6/2011, 8:01 pm | |
| Ruzin pupoljak si uzbrao, secam se tog davnog proleca. Kisa je padala,sa svoga prozora sam gledala.Njenu si kosu mrsio,njene si usne ljubio. A meni si se smeskao.Slatke reci slao.Neodlucne akorde gitare pokusavao.A ja sam te iskreno volela.Mada meni nikada nisi svirao.I tada kada si odlazio meni si govorio da te cekam,mirisali su bagremovi,a mene je bolela ta ljubav,kao rana me je pekla. Jer znam da si bio kao dusa pesnikova. Nesiguran,kao leptir u letu.Kao prolazna stanica,kojoj nisam verovala. Ali sam te volela,zato sam te i cekala. Meni nikada nisi dao cvet,mozda mi nije ni trebao,jer mozda bi me on na tebe jos uvek podsecao.U svim tim danima,nocima u vremenu cekanja.Gde je lebdela samo magla mirisa i uspomena.Na jedno prolece koje je mirisalo na glog i tresnje.I na moje nemire.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 19/6/2011, 8:14 pm | |
| Obecavam
Obecavam da ti nikada vise necu napisati ni jednu jedinu pesmu.Obecavam da te vise necu voleti,niti cu te za ista moliti.Obecavam!
Da cu iz tvoga zivota tiho izaci,isto onako tiho kao sto sam usla.Bez kucanja, i pozdrava.Bez dobar dan i dovidjenja.
Sve ti obecavam,samo ne trazi od mene da ti budem prijatelj. Jer ti to nikada ne mogu biti. Jer moje srce za tobom drugim ritmom bije.
Bez reci,i patetike,bez osmeha na usnama,sa tobom sada sve je drugacije.Putujem kroz izmaglicu secanja,i pitam se koliko sam ti uopste znacila?
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 20/6/2011, 7:36 am | |
| Vatru treba preneti dalje
Vreme je da krenem,kasno je A ti me ne zadrzavas Toliko toga sam imala reci Reci su u grlu stajale U bunilu sam lezala i cutala.
Trebala sam progovoriti Ruke ti nikada vise pruziti Evo opet sam pogresila Bojala sam se da cu te izgubiti A nikada te nisam ni imala.
Ponos sam sopstveni zgazila Rane sopstvene zasivala Emotivna nakaza postala Nadala se celoga zivota Evo jos malo nade ima Ti ces se dozvati,prepoznati I sve je uzalud bilo.
Dalje vise ovako ne moze Ako si tako mislio Ljubav se u meni sva ugasila Emotivna luda se sebi dozvala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 26/6/2011, 8:38 pm | |
| Mesečina u tvojim očima Mesec je ponovo u mojim ocima Evo,posle toliko godina Svetlost me je pogledala Evo,bes meni se nasmesila Carobni znak mi uputila Ime koje ponovo izgovaram A mislila sam da je sve to ruzan san. Uhoda mi se prikazala Tunelima bespuca hodala Voleti nikada vise nisam smela Olujno sunce grlila Jer sam tako morala I zlacena i ljubljena Mada ne od onoga sto sam zelela Ova ruzna prica je zavrsena Cemu sada ova secanja I,cemu sada sva ova pisanja Munja loptasta je samo privid A,sunce ljubavi je posvecujem tisini. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 28/6/2011, 7:12 pm | |
| Stranac Dugo sam razmisljala kako da napisem pesmu.Pesmu da zlo ne bude u prvom planu. Jer sam sa tim zlom dotakla tlo,i nebo i onu dugo sanjanu zvezdu sjajnu.U jednoj mojoj pesmi se rodio,stranac koji je slutio,a cutao.Koji je znao a nista nije govorio.A tako me je lepo voleo.Blizinu njegovu nikada nisam osetila,jeka njegovog daha svako jutro me je budila. Za njega sam bila i vestica i vila za njega sam bila ona nevinost koja mu je ljubav probudila. Ljubav po malo zaboravljenu, ljubav u koju vise ni sam nije verovao.Ljubav koju nikada nije izgovorio.A ja sam je osetila, prepustila se i utonula.Reci nezne mu saputala i jednoga jutra zauvek izgubila.Ostala su iza nas nasa malobrojna radovanja,kao lepa secanja.Stranac koga nikada nisam upoznala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 28/6/2011, 7:26 pm | |
| miris djurdjevka
Umorna sam od svih nocnih puteva,umorna sam od svih ovih lutanja.Umorna.Hocu da stanem, dusu da odmorim.U svoje selo da se vratim,na onaj ustaljeni put,obavijen izmaglicom secanja. Da cujem hor petlova,miris djurdjevka da me probudi,i vidim onaj cuperak dima sanjivi.Dosta mi je belog sveta, hocu da se odmorim.Zoru da rasanim, bosonoga da trcim po zelenoj travi, da izljubim krovove sela i da vidim kakva je dedina kosa bela. Lepo je imati neki svoj kutak maleni, na trenutak pobeci i kosmicki polen dodirnuti.Osmeh srece kao pogled detinji. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 30/6/2011, 9:12 pm | |
| Voleti Znas,tebe je tako lako, i lepo voleti.Kada pisem pesmu tebi,u meni nema one ljubavi ohole.U meni bruji samo strast naslucena i nema vise one praznine i bezdani. Boze,kako je tebe lako i lepo voleti.Tvojim rukama se prepustiti,tvoje usne naslutiti, Tvoj glas cuti,i treptaj srca osetiti.I ponovo nauciti voleti. Ponovo se smejati,gluposti pricati,tisinu ti poklanjati i novi dan sa tobom u mislima docekati. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 2/7/2011, 7:01 pm | |
| Ti si razum u moru moga ludila.I ko zna gde bi ja sada bila,da na tebe nisam naletela.Nepovratno bi otisla,i na onoj bodljikavoj zici ostala. Zamracenim svodom se navlacila, po tunelima bez sjaja svoju dusu u nepovrat trazila.Od nemila do nedraga trcala.I nikada stigla jer cilja i puta nikada nisam imala. Slucajno na tvoj dlan sletela. Gladna,zedna nemocna uz tebe se privila.Iskru ljubavi u tvojim ocima pronasla.Zadrhtala i zauvek na tvojim rukama ostala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 3/7/2011, 8:36 pm | |
| Pognute glave To sto sam pronasla utociste, i otvorila prozor na svoje srce ne znaci da sam budala.Ne znaci da sam naivna,koliko god ti mislio da si me negde zeznuo. To sto izgovaram stih na gladno srce,sto moje misli tebi hrle, to sto ti kazem da te volim,to je zato sto je za mene bolje. Nikada me neces upoznati do samog kraja,mozda onda kada budes stajao pognute glave, i kada budemo odbrojavali nase poslednje dane. Kada u meni ne bude kljucale zelje kada vise ne bude plamene strasti reci cu ti sve ono sto ti nikada nisam rekla,i sto ce ti se sve jednom kazati. A onda cec videti sta je bol bespuca, kako prsti igraju nestasnu igru i ne pokusavaj niti vise spajati jer kidanjem se nista ne moze zameniti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 5/7/2011, 8:13 pm | |
| Otvori vrata srama.
Otvori vrata srama to si mi govorio,kada sam odlazila Volim te,znam da si pricao Odlazak moj nisi preboleo Ruku mi nisi pruzio Ionako u vazduhu kraj se osecao
Voleli smo se u grehu Razum nismo slusali A,razuma nismo tada ni imali Tu smo se izgubili Anja,znam saptao si
Stid me je bilo sto sam zgresila Reci i dela nisam povukla A molila sam se Molitva me nije htela Adio moja ljubavi nisam te voleti smela.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 6/7/2011, 7:20 am | |
| Usne ti još jednom dotaknuti pa posle toga mogu i umreti. Znam da ce bez tebe tesko biti,kako cu ni sama ne znam. Ali te necu moliti.Tesko ce biti sve zaboraviti,gumicom izbrisati i sebe naterati,u neki novi zivot krenuti.Novi list okrenuti,tudje usne ljubiti,a na tebe vise ne misliti. Tesko je...moju gladnu ljubav nahraniti. To si umeo samo ti.Sada se ucim ponovo hodati,tvoj topli dah zaboraviti,na tvoje ruke vise ne misliti.Ide mi tesko,moram priznati.Jaka sam moram izdrzati. Ne smem pokleknuti,na tvoja vrata zakucati,ne smem se usuditi za mrvu tvoje ljubavi.Nisam navikla mrve skupljati, ali tesko je bez tebe ziveti.Ljubavi ja te jos uvek volim.Postoji li lek protiv moje bolesti?
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 6/7/2011, 9:03 pm | |
| Vatra Gde je nestalo ono vreme, o kome sada samo pisem. U kome sam nekada gorela. Zar je moguce da su ostala samo slova kao nemi prolaznici jednog zivoitnog doba. I ovaj zivot sada trosim, dok sunce me miluje,u tragu dana nekih neobicnih reci. Nekih dodira jave i sna. Na kociji uzdaha. U miru vremena sto bezi, nekom ludom dodiru trazenja. I strasti secanja. Cemu sva ona gorenja.Pepeo uzdaha. Tebi koji si ostao izgubljen u svim mojim odajama. Zaglavljen izmedju zidova nekih rusevina. koja je bila stvorena za nas, ta noc prva i poslednja.I moja bela haljina onako izguzvana. Kada sam te toliko zelela,volela i zauvek pobegla uzdrhtalih usana. Moja igra nocnog leptira u plamu secanja polako dogoreva. Nakon svih onih godina pamtim onu noc svih nasih saputanja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 10/7/2011, 7:04 pm | |
| Oluja Reci mi samo da li si ti moja oluja zivota?Koju sam pogledom trazila,pesmom dozivala i svakog sumraka prizivala. Da li si? Moj osmeh zauvek zaledio, srce iscupao,i bacio.Ostavio bez daha da umrem zauvek, ljubio i jednim potezom ubio. Da li si? Kao uragan kroz moj zivot proleteo.U prolazu se zaustavio, gladnoga sebe mojom ljubavlju nahranio i svoje prohteve zasitio. Da li si? Krv moju davno isusio,sluh moj zauvek zarobio,mrtvu ostavio izmedju svetlosti i mraka da te se secam kao proslost koju dozivam i nikada ne oplakah. U tragu jednog vremena,kada sam brojala svoje korake,u mojim nemirnim snovima pojavila se oluja koju sam prizivala i koja mi je pecat zivota zauvek ostavila. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 12/7/2011, 7:08 am | |
| Ostaje samo u secanju Pesma o kojoj sada pisem. Vetrovi koji su davno otisli nedolazak moje ljubavi. U rasplamsaloj vatri strasti negde u daljini cuju se glasovi. Ostaje samo u seacanje uspomena kada sam pevala, kada sam plesala po onoj kisi. I tvoje reci koje me ranise,ja odlazim mene nema vise. Gladne si oci sanjara nahranio, polako za ruku uzeo,sa nase klupe podigao,nezno me poljubio i vecnu bol poklonio. Lepo je bilo dok je trajalo, ne ljutim se na tebe,vrata mi nisi zalupio ostala su odskrinuta,iz tvog pogleda postoje reci koje nisi nikada rekao. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 13/7/2011, 8:21 pm | |
| U vazduhu svest mi se mrvi. Visoko gore lutam nekim tajnim zilama,i pustam da me sam oblak nosi. Zedj ne osecam,samo setva zvezdanog plamena.Ceznem za stvarima koje nisam sacuvala, a zivot ih polako nosi. I tako jacas,a u stvari slab si na noge ne mozes da se oslonis. Sve te boli,ali glavu drziz gore i ne das da te polome.Ne das da te slome. Za kosu te cupaju,tajna je u vecnom nemiru.Nikome necu da je otkrijem dok tiho i polako nestajem svoju bol nikome ne kazujem. Svoje suze krijem,osmehe ironicne cujem,reci nedorecene stoje. Cutim dok sibaju me,cutim jer tvoje ime ne smem da otkrijem. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 13/7/2011, 8:34 pm | |
| kisni ples Koliko sam te samo molila za jedan korak,za jedan kisni ples u mome gradu samo da bi ponovo saputala,deciji osmeh tebi poklonila,i zaplesala onu bol vec zaboravljenu. I dok sam stobom plesala, kisnim kapima se prepustila moja crvena haljina oko tebe je igrala.Mnogih godina sam se setila,ali ovaj ples se ne zaboravlja. Haljina je na zemlji ostala,tvoje ruke mokre sam osetila,strastven poljubac sam ponela dok sam polako odlazila u svetlost nekih novih vidika.Neka nova se stvorila slika. Ponovo sam skupila svoje snove, ponovo sam pocela igrati,biser u ocima stavila, crvenu haljinu navukla i svojoj ljubavi vratila.Ples je deo moga zivota. Kisna kap me rashladila. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 15/7/2011, 9:26 pm | |
| Kutija sa crvenim masnicama na stolu je ostala tog popodneva, a ja sam tebi posla.Posla i tiho nestajala.U pogledu koji nas je sve vise i vise udaljavao, u hladnoci koju sam na tvojim rukama osetila,i poljupcu koji je rekao sve.A ti si samo cutao. Cutao i nista mi nisi rekao. Mnogo toga sam htela pitati, gde je ona vatra izmedju nas nestala. Cemu ova tisina avetna?Cemu ova bol koja se polako sprema.Nisam te nista pitala,samo sam se okrenula, znam da sam te izgubila,tajno moja moga vecitog nemira. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 16/7/2011, 8:53 pm | |
| vetar mojih nemira Jednom kada nas ne bude bilo vise,prepoznaces me po koraku, po mome mirisu,po nekom tuznom oblaku,i nekoj kapi kise. Setices me se po bulci u divljem klasju,po kosi toplog letnjeg vetra po mojoj dusi lepoj ko more i ljubavi koja se samo jednom pise. Setices se da ti nikada nisam rekla da je vetar mojih nemira ono sto te od mene zauvek otera.Da sam samo jedna bol bespuca koja ti je radost odnela. Nisam ti rekla,sada znam da sam trebala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 16/7/2011, 9:07 pm | |
| Resicu jednom da ovaj svet bude samo nas.I necu birati kako do tog cilja stignuti.Moracu mnoge svojom odlukom povrediti.Ostani samnom u ovoj igri ili zauvek odlazi. Drugacije i sam znas da ne moze, tesko je nekoga voleti a sa njim ne biti.Zato me pusti,cuti ovaj svet ce jednom biti samo nas.Cuti znam ti umes da oprastas.Sve moje odluke, koje ponekada nisu previse pametne, moje hirove,i moje munje koje vatrom sevaju.Zato me pusti jos ovaj put,svet voli samo pobednike,izaberi sta hoces sta zelis.Ako ne onda odlazi zauvek. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 18/7/2011, 8:12 pm | |
| Sve i da hoću... Pozelim toliko toga da ti kazem, ali cutim... pozelim toliko istine da ti saspem u lice,samo da vidis svoje zablude. Samo da vidis svoje greske,jer izgleda nikada nisi pogledao svoje pravo lice. Sve i da hocu,pitam se cemu. Da li bi stime nesto promenila? Da li bi nesto s time dobila? Ne,sigurno ne bi,zato zivi u sopstvenim lazima.I gledaj svet svojim ocima. Tvoje reci vise ne razumem,tvoj govor postaje mi tako dalek i stran.I polako shvatam jos jedna moja greska kojoj sam verovala.Zato ne zelim da se osvrcem na ovaj dan,na sve one reci koje guram, hocu da se osvrnem samo na one trenutke koje su bile srecne dok sam bila stobom ja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 22/7/2011, 8:09 pm | |
| Pergament Ispracam dane,mesece i godine. Cekam tren,u zrnu peska koji mi prolazi kroz prste. Zaustavljenog sata,a godine prolaze, Kada cu ponovo ugledati tvoje oci. Osetiti kako telo gori. Dragulj kome ces vratiti izgubljeni sjaj. Pesmom nemira opevan. Ostala su secanja,zapisana onim laganim dodirom kada nam je krv bila vrela,negde u cvetu mog silnog cekanja. Strast me obuzima,sada sam od tebe tako strana i daleka. Samo me pusti ponekad da spavam u tvome krilu,dok sapatom ispisujem jos jednu stranicu nemirnu. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 22/7/2011, 9:15 pm | |
| Gde sam,Ko sam? Trazim se u jednoj noci olujnoj,u kapi mesecine kroz nemirne krosnje. Trazim se u svakoj pesmi svojoj. I pitam se.Gde sam?Ko sam? Odakle mi snage,odakle mi hrabrosti.Da osedlam oblak sivi,da zauzdam vetar nemirni. Dok me siba grom beskrajni. Dobijam odgovor koji sam cekala jer ja sam vihor jedne neznosti, napitak ljubavni,voda zedna u pustinji. Reka koja obalu umiva. Oda jednog kretanja,zapisana opevana u mnogim pesmama. Slutnja daleka,zvezda nedokuciva na tvome licu trag meseceva. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 25/7/2011, 8:49 pm | |
| Svojim rukama Svojim rukama crtam tragove cuvam zrnca one nase pustinje probijam se kroz grane i cujem glasove...nastavljaju se. I nastavljaju se kroz sve moje gole zakrpe,kroz sve one zive rane.Prisecanja naviru,brisem graske znoja ponovo cekanje, Ponovo suza ne pada, sam bol koja razdire. Zrnce prasine sapuce, ruke prazne traze te...nema te vise se nicemu ne radujem izrosaveni dusevni rub,sve pamtim i muka mi je. Hocu da unistim svoga zivota deo sve mi je strasno i nedoreceno. Hocu ponovo da sam rodjena, dobrocinstvom nedodirljiva. Bez fleka i mrlja, zlacena i ljubljena. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 2/8/2011, 4:55 pm | |
| Videces u mojim ocima tugu... ako se bolje u njih zagledas. Videces ono sto nikada reci ti necu,da nestala je duga,samo navire tuzna poruka ako znas da citas iz mojih ociju.Suza nece poteci,samo tuzna senka ce igrati dok zedj cezne na obrvi.Ja cu cutati u svome vecnom nemiru,samo cu projuriti za rukav tvoje kosulje uhvatiti i reci...Idi nisi znao da citas iz mojih ociju,idi sada voli neku drugu. Sama cu svoje rane da lecim.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 2/8/2011, 8:25 pm | |
| Mislim na tebe svaki minut Minuti postaju dugi i teskobni I vec dolazi noc hladna Slusam blazene note,pustih jadovanja Laz mi se oko nogu preplice I ne znam u sta da verujem Mislim,ali misli nikom ne kazujem. Necu da mislim da si ti laz zivota mog Ako tako mislim,sve sam izgubila. Tebe se moram odreci E,kako cu bez tebe ziveti? Bolje na to nemisliti Evo tvoja robinja cu postati. Sve sto pozelis za tebe ucinicu Vekovima tragam za snovima A,sada shvatih sta je spoznaja Kakva god da je,baklja razuma se ugasila I nije mi vise potrebna. Molim vas ne osudjujte me I onako sam njegovu laz prigrlila Ne zelim pobeci,ne zelim istinu traziti U obalk nedoreceni sam se uvukla Tako sam zauvek u njemu ostala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 4/8/2011, 2:31 pm | |
| Gubim se u ceznji Po ko zna koji put pisem pesmu. O cekanju,o prasini,o onoj vatri sto gori u nama. O nostalgiji,zabranjenih puteva,svih nasih grehova, dok gubim se u ceznji zamagljenog pogleda. Strance,neznani,sto te upoznah a nisam smela.Sto dozvolih da mi budes voljen,potrazi me u zalutalom smislu i promeni moj pravac kretanja. Ne dozvoli da tisinom koracam, da licim na sudbinu zapisanu ne dozvoli da ljubav predje u naviku. Samo cuti,ljubi me,gubim se u ceznji mirisa tvojih tragova. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 4/8/2011, 8:41 pm | |
| Vodi me bilo gde! Vodi me u mrak,sa sobom ispod nokta me udeni,jer ja sam tvoja cioda.Ostatak rusevina, igra u tvojim ocima...tvoje sam sve. I ona jadikovka,koja te sto puta pita na dan.Da li sam tvoja ljubav jedina?Tvoja ljubav vecita?Koliko cu da trajem,to ni blagi Bog ne zna. Samo me vodi sa sobom,ne zaboravi me rajski te ljubim,rajski te volim dok ti u paklu goris zbog mene. Uzalud pokusavas,godine i vreme reci ce sve. Neotkriveni rebus tvoga osmeha, pozutela slika pomucenog pogleda, ne okreci se, unos zivota i nadanja nastace u zadovoljstvu nasih pogleda. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 8/8/2011, 5:23 pm | |
| Samo cuti Izmedju redova,ostala je samo navika.To je nasa najveca nesreca.Kao da smo vereni vekovima,ne mozemo vise zajedno.A opet jedno na drugo stalno ceka. Preseci vise te stranice,ne mogu vise da razmisljam.Vise nista ne osecam.Samo cuti,sat polako otkucava.Dosta je bilo prisecanja. Zivot se zivi,bilo je lepo dok je trajalo..Meni vise nista ne znacis samo pusta i prazna navika. Na kozi tragovi koji blede,idi i cuti sve ovo je samo zabluda. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 9/8/2011, 3:24 pm | |
| Ledeni breg na putu otopicu,snagom svoje ljubavi doci cu.Sve prepreke zbog tebe preci cu,nezaustavljiva zbog tebe bicu. Ovu sam ljubav pronasla, posle tolikog cekanja,posle tolikog nadanja.Ponovo sam se rodila,krila dobila iz pepela se podigla. Zato nemojte na put mi stajati, sve barikade cu unistiti,svima cu prkositi jer verujem samo u ono sto vidim. Reci mi vise nisu potrebne, ne verujem moci govora,vajam lik poeziji kamenja,vajam lik tebi ljubavi nesudjena.A ipak negde zapisana. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 10/8/2011, 10:48 am | |
| Zovom nečujnim omamljena U maslačak preobraćena jašem na klasju Eterični zvuci noći s mojim sluhom srasli Sve što je bilo moje sad mi se podsmeva Crna I ne zelim vise da imam vremena, ne zelim vise o nicemu da razmisljam Ovim zivotu sto mi osta,samo se prepustam u klasju zita,crvenih makova. Neka se ruga,neka se podsmeva pelen i nektar nekada sam iz tvojih ruku pila,iz srca neizvadjem mac cuvala nepriznatu krivicu ocutala. Dusa mi je sada kao mesecina pesnikova, nista me vise ne moze naljutiti, nista me vise ne moze razbesneti krila sam pustila,ponovo zaplovila mirisom maslacka dusu osvetlila. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 10/8/2011, 1:42 pm | |
| To si ti
Da li si se nekada zapitao ko si ti u stvari?Nisi,jer nisi imao vremena,pronalazeci drugima manu. Svoje savrsenstvo nikada nisi dovodio u pitanje,jer tako si hteo, zeleo i svoje prazne snove sanjao. Dobro sam te upoznala,to si ti sa svim svojim manama koje sam osetila,koje sam videla a zasto ti nikada nisam o tome pricala,nikada ti nisam paznju na njih skrenula...nisam jer me za prijatelja nikada nisi hteo.Kao tvoja ljubavnica,samo sam se na njih smeskala,polako okretala i odlazila. Recima nisam ljubav htela da kvarim.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 10/8/2011, 1:57 pm | |
| Tetovaza
Rekli su mi da boli. Rekli su mi da nikada srce nikome ne poklonim. Rekli su mi da u ljubavi lazem, varam,masku osecanja skidam i stavljam.Rekli su mi da nikada ne budem iskrena,da budem najveca kurva ako treba.Rekli su mi...
Dugo sam u sebi ljubav obuzdavala, glavu od nje okretala,zelju potiskivala i na kraju joj se predala.Nisam ih poslusala,jer ja neznam da lazem,masku osecanja sam odbacila i bila ono sto sam uvek bila.Neko ko kada voli,predaje se dusom i telom,neko kada voli u ljubavi nikada ne moli.
Stida nisam imala,uzimala sam i davala, gorela u svakom pogledu,i dodiru u kome sam se predavala.Bila sam u svakoj ljubavi cas vladar a cas robinja.Razbludnu ponocnu jaru i dan danas osecam i onu tetovazu sto ti ostavih kao uspomenu na najlepsu ljubav jednog proleca.
Rekla sam ti bilo je lepo dok je trajalo, uspomena koju ti ostavih proci ce,nasmesi se i seti me se.Kao zene koju si voleo, zene koju si imao,sa zenom kojom ti je bilo lepo dok je trajalo.To ti je kao i sa vinom. U grehu smo ljubav poceli,gresno smo je zavrsili,nismo se kajali jer smo joj verno odsluzili.
| |
| | | Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 10/8/2011, 9:05 pm | |
| - Beskraj ::
- Tetovaza
Rekli su mi da boli. Rekli su mi da nikada srce nikome ne poklonim. Rekli su mi da u ljubavi lazem, varam,masku osecanja skidam i stavljam.Rekli su mi da nikada ne budem iskrena,da budem najveca kurva ako treba.Rekli su mi...
Dugo sam u sebi ljubav obuzdavala, glavu od nje okretala,zelju potiskivala i na kraju joj se predala.Nisam ih poslusala,jer ja neznam da lazem,masku osecanja sam odbacila i bila ono sto sam uvek bila.Neko ko kada voli,predaje se dusom i telom,neko kada voli u ljubavi nikada ne moli.
Stida nisam imala,uzimala sam i davala, gorela u svakom pogledu,i dodiru u kome sam se predavala.Bila sam u svakoj ljubavi cas vladar a cas robinja.Razbludnu ponocnu jaru i dan danas osecam i onu tetovazu sto ti ostavih kao uspomenu na najlepsu ljubav jednog proleca.
Rekla sam ti bilo je lepo dok je trajalo, uspomena koju ti ostavih proci ce,nasmesi se i seti me se.Kao zene koju si voleo, zene koju si imao,sa zenom kojom ti je bilo lepo dok je trajalo.To ti je kao i sa vinom. U grehu smo ljubav poceli,gresno smo je zavrsili,nismo se kajali jer smo joj verno odsluzili.
Kakva TETOVAŽA........... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 10/8/2011, 9:16 pm | |
| Stvoreno i nestvoreno lazno i stvarno pronalazim u gradu, dobra i zla. U gradu svetlosti i tame gde postajem divlja i svoja. Nema nespokoja. Mirna sam. Dok bura u meni tutnji, vreme prolazi...dane odbrojavam dusu odmaram radost me obuzima. U tvome gradu sam,posle toliko godina pogled mi luta,kroz prozor slika neopisiva. Crveni,zuti sareni,bljestavi ali nisu radosni. Uspomene pricaju, mastaju o vremenu koje dolazi. Kada ce sunce obasjati,kada ce zvezdu dodirnuti. Razbijenu slagalicu zivota zauvek spojiti. Vetrovi ih ne mogu odneti,u svim ovim nocima i danima san ih polako prekriva. Ja ih posmatram,sa njima razgovaram u bezimenom gradu,u kome sam za stalno ostala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 12/8/2011, 2:30 pm | |
| Oslikavam zablude na ljubicastim zvukovima,bojim nebo u zeleno, reku u pozlaceno,zamagljen smiraj u crveno i senku voljenog u crno. Ubi me stihija vremena,zato spas trazim u bojama,u slikama,hranim se rukama,golim rukama jer sada vise nemam nikoga.Usnula u ceznji jednog sutona. Grebeni me bacase cas na jednu cas na drugu stranu.A ja vise snage nisam imala,tolikog cekanja,tolikog gledanja tolikog plivanja po mutnim barama zivota. Pokloni mi nebo bar jedan znak,pokloni mi bar nadu.Da klijanje nije bilo uzalud, da seme koje je baceno zna koliko je voljeno.Sa koliko ljubavi je posadjeno i rodjeno. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 13/8/2011, 8:03 pm | |
| oklop za osecnja
Posle toliko godina posle toliko vremena,sakrivam svoje zelje vise se ljubavi ne predajem zatvaram vrata i lazima se grejem.
Postajem noc koja guta,hladna i proracunata.Treptaj zatamnjenog stakla,titraj koji samo prodje kroz vrata..Noz koji bode u srce,patnja i otkrovenje.
Oklop za osecanja sam odbacila, emotivna naklaza postala,gola zakrpa zivota, dusa ranjena.Potraga za svojim licem u otkucaju vremena.Postala sam osveta lakomislenog koraka.
To je nasa zajednicka nesreca. Sto vise ne znamo voleti,sto svi hocemo uzimati a ne davati.Sto se ni pogledima vise ne znamo razumeti.A svi hocemo voleti.
Voleti to je privilegija,ja sam to najlepse znala,ali sam svoju ljubav pogresnoj osobi dala.Obogaljenog duha si napravio, moja osecanja izigrao i oklop za osecanja zauvek navukao.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 13/8/2011, 9:09 pm | |
| Ma ti si jedno veliko Hvala ti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 15/8/2011, 9:37 pm | |
| Neobuzdana strast me obuzimala nisam puno razmisljala nije me bila briga,cak te nisam ni poznavala.Tvojim sam rukama verovala,njima sam se predavala. Vatra je gorela,dok sam ti se davala,,krila ljubavna pruzala morska pena nas obuzimala,cak te ni za ime nisam pitala.Pustala sam te,i nista za uzvrat nisam trazila. Samo sam cutala... Jad i cemer me je ubio,zato nisam ni razmisljala,dok sam se ovom lepom strancu predavala,zmurila sam,cak mu se ni ociju ne secam.Kao svitac u noci sam svetlela,prkoseci nekim vremenima. Vremenima u kojima sam krala trenutke kada sam volela i bila voljena,kada sam plesala u tisini ljubavi,a sada se predajem nekim rukama koje ne volim. Odrekla sam se svoga prostora, samo nagonima robujem,samo vetrovima se predajem i uzimam sve ono cega se dotaknem. Sve dajem samo srce vise ne pripada nikome. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic | |
| |
| | | | Nemir-Mirjana Vujicic | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 2 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 2 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|