LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Nemir-Mirjana Vujicic | |
|
+13meseceva rosa PiPi vučko aquarius Tea slav bealiever besherat Ellen Atlantida Sneki Masada Beskraj 17 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 17/8/2011, 11:54 am | |
| Reko si mi jednom,dobuj po oknima.Ti si moja kisna kap,tako si mi potrebna.Zedan sam te,mrki placni oblaci svuda su oko mene,plase me.
Bojim se osecam izgubicu te, iz pogleda tvoga vise ne citam ono sto nekada bese.Vise te ne osecam sve se ugasilo moj ljubavni vulkan spava.
Nekada si za mene govorila ti si svetlost moga dana.Moja pesma napisana u svim onim nocima bez sna. Tvoja se dusa razmetala ljubavi koja nema kraja.
A kraj se tako nazirao,tako se osecao kao avet se sunjao.Zamracenom sobom hodao,a ja to sebi nisam priznao jer sam te jos uvek ludo voleo.
Otisla si,glavu si samo okrenula pismo na sto stavila.Na vrhovima prstiju propela, ovlaz me poljubila i zauvek nestala kao da nikada deo moga zivota nisi bila.
| |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 17/8/2011, 6:09 pm | |
| Sapatima ruku Kako smo se nas dvoje cudno upoznali,kako smo se mi cudno razumeli,kako smo se u ovom ludom vremenu samo voleli cutali i ljubili. Sapatima ruku razgovarali, smejali se i svaki novi dan cekali,cekali jer smo se u njemu osecali, i previse voleli. Toliko sam pesama tebi napisala, ponekada se pitam da li sam dosadna dok hodam u mislima po nedokucivim predelima,osecam tvoj dah obavijen liscem onih vetrova kada sam te upoznala. Zato ne ljuti se kada kazem Volim te jer u meni za tobom zelja nije utihla jos uvek te zelim i osecam kao prvog dana jos uvek te prizivam da mi docaras najlepsi san.San koji se samo jednom sanja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 21/8/2011, 1:01 pm | |
| Davno su prestali da odjekuju. A ja jos uvek gledam u njihove tragove nesvesna svega,jednostavno cekam. Sada vec luda od noci neispavanih, bez dodira tvojih,samo misli koje ne vode vise nikuda. Nasom ulicom sam prolazila, s osmehom na usnama,i setila kako su me tvoje ruke cuvale. Dok si me stezao,samo da bi produzili tren.Govorio si mi...saputao... Sanjas li?Sanjas li malena?Sanjas li mene, i onaj zuti list.O kome sam ti pricao,ljubavi ucio,i raspored mladeza na tvome vratu znao. Tama na licu skrivena,vise nisam ziva vise nisam nicija,niti vise sanjam. Kamen na plecima nosim,bolom se ubijam Dok osluskujem brze,spore,bezvoljne tragove svih putnika ja se samo jednom nadam pozvaces me kao sto si nekada.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 22/8/2011, 7:07 pm | |
| Osmeih,tuga.Sreca,nesreca. Crno,belo. Smisao besmisao. Laz,istina.Stani! Znam rekla sam ti. Ponovi ovo zadnje sto si rekao.
Cutao si,jer laz si snevao, lazima si me kupovao i lazno me voleo.Cak si se i lazno smejao. U oci me nikada nisi pogledao.
Mozda bi ti i verovala,mnogo si lepo pricao.Osmesi su te odali, jer nisi znao da sam sa njih citala. Oni su bili tvoja izdaja.
Sada je kasno za sve.Objasnjenje mi ne treba.Neogoljena sam u ovoj prici izasla.Istina je pobedila.Liscem sam svoju haljinu sasila trnje sam ostavila.
Hocu da se sa njime razmecem, u trenu necije neistine.Hocu da laz od istine razlikujem,jer ona je svo bogatstvo sveta za mene.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 24/8/2011, 8:35 pm | |
| U neprobojnoj kopreni sna otudjeno,samotno srce ćuti. Sablasna tišina oko mene, turobne sene što vuku se lenjo. Dok zauzetim mirom nemira prebrojavam strasti,ceznjom kojom snivam.Na grudi ponizno privijam naum koji polako otklanjam. Sebe primoravam,da godine i vreme ne gledam.Tisinu mracnu odbacim pogled pomucen ne krijem,srce da otvorim kletvu koju nosim sa sebe zbacim. Uzaludno pokusavam,krik se iz mene prolama,i dalje samotno srce cuti. Na obroncima devetog kruga pakla vodi me mrak,vodi me dubina oka tvog. I shvatam da sve je uzalud.Odmahujem glavom,andjeoski gledam.Da progledam slobodu da vidim,ali je ne vidim.Baklja razuma mog davitelja prestala je davno da svetli. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 26/8/2011, 9:03 pm | |
| Danas jos samo igram onaj poslednji ples u tvome oku. Na onom podijumu svih tvojih uzdaha,svih onih plamenova strasti i zudnje.Gde smo dodirnuli srecu. Toplinu osetili u trenutku,i nismo se pokajali nikada, sto smo se sreli. Sto smo dozvolili da se upoznamo da se neobuzdano predamo jedno drugome bez ikakvih obecanja. Gorko je bilo saznanje da svako svojim putem mora da krene.Jer svoje smo puteve vec imali,nove nikada nismo planirali,zato smo samo cutali i tiho se ljubili. Otisli smo svako na svoju stranu.Znam pamtis me,znas da mislim na tebe? Postali smo sklop misli koji sada zveci,prikaze koje obuzdavaju zelju za povratkom.Potrazi me? Zbog tebe promenicu smisao trazenja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 28/8/2011, 7:12 pm | |
| Lako me mozes...
Lako me mozes,zavoleti lako me mozes voleti lako me mozes u svakoj svojoj pesmi opisati,ali me ne mozes nikada zaboraviti.
Ruke te moje cekaju, usne te moje mame i zovu moje telo samo za tebe gori jer ja nezno molim i volim
U njemu se osecas sigurno, samnom je sve nezaboravno samnom je sve nepovratno jer ja sam sena koja tisinom skita.
Varnica svetlosti koja gori, san koji se sanja iz tisine srca i za koji se moli.Zato je mene lako voleti,ali tesko zaboraviti i preboleti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 31/8/2011, 8:20 pm | |
| Beskraj dubina sa svih strana. Vrti se u krug,svetlost i tama. Skrivaju tajnu vremena, dok sklapam ruke sve odlazi sve nestaje. Sve prestaje.U sapatu sna. Mucna dusa u ovoj noci lutanja, zove...priziva. Plavetnilo neba mutnim pogledom trazi,dok u glavi sve jos odzvanja. Ona trazi. Njegov glas,njegovo lice,njegov osmeh suncem obasjan. Svih ovih nedelja,godina,snage nema glavu da podigne. Sve svetiljke sjajne na nebu su utihnule, nestale. Sta posle toga je ostalo?Samo mracni kamen lepote secanja. Ona zmuri,rukama lice prekriva. I sanja svoj biser odlutali, koji ce joj pasti s neba na nekoj ivici tame i zelja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 1/9/2011, 7:54 pm | |
| Dok pricas o ljubavi Nestasno se gnezdim i trajem, smeskam se i svaku radost radujem jer ljubav me zove.A ja je nosim i cuvam.Cuvam je u svakom tvome pogledu,u svakom tvom odjeku,u svakoj nasoj tuzi.Cuvam je i negde u kutku svoga srca zapisujem. Dok pricas o ljubavi, smeskam se. Dok vodimo ljubav prepustam se i pustam da sve nosi me u trenu vremena naseg postojanja. I nikada dosta tvoje price,slusam te, svaku tvoju rec upijam.I kada mi kazes VOLIM TE,od srece smejem se,pevam i vicem.Nocas se uz tebe budim ,skupljam svoje snove i znas i sam da nista sem ove ljubavi ne mogu da ti ponudim. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 7/9/2011, 9:06 pm | |
| stezem strah
Prvo sam dugo mislila. Da li da ti uopste kazem. Koliko mi znacis,koliko te volim. Koliko si mi potreban.Da bez tebe neumem i ne bi htela.
Stezem strah u grudima koji osecam.Da kraj je blizu.Toliko toga jos sa tobom bi htela.Nemam hrabrosti da te molim.A tako bi htela.
Potonucu,tako se bojim.Kamen mi vezan o grlu stoji.Idi...samo se skloni.I nista ne govori.Za mojim krikom i grom nebeski se kloni.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 9/9/2011, 8:38 pm | |
| Hoćeš li mi reći ikada zašto kamen zoveš imenom mojim; zašto vetar hvataš za daške i zoveš ga mojim rukama; hoćeš li mi reći ikada zašto vodi daješ ime moje krvi... bealiever
I sada posle toliko godina odgovor nisam dobila nikada samo sam se stalno pitala,i predpostavljala da sam ti znacila kao sto nijedna nije nikada.
Odgovore sam trazila u pogledu,u nekom secanju,mozda u onom zagonetnom osmehu ali se ne usudih da se sa recima poigram jer postojao je strah koji je bio prisutan.
Zasto...je moralo tako biti? Da ti nikada ne cujem dah,da mislim stalno kako ti srce spava.A znam koliko me volis kao svetlost najlepseg dana.
Na tebe sam se takvog navikla,da ljubav nikada ne kazujes,naucila sam da je ljubav osecaj koji se rukama pokazuje.Da se srcem cuje samo ono sto se poseje. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 12/9/2011, 7:44 pm | |
| Skupljena na ivici doline suza, slomljena,smrvlena od bola ranjena pogled u daljinu luta, ceka ruku neznanu,voljenu da joj promeni smisao puta.
Camac na reci izmice,ona pluta tudja,neznana ali zna da je voljena. Zna da casovnik otkucava,ona zna da joj ovo nije sudbina, molitvu priziva.
Dodirni tugu,videces lepotu,videces vrednost borbe.Dodirni dno,da bi videla srecu,da bi cenila sve ono sto ti ode.I ne pozajmljuj reci jer u njima nije sjaj tvojoj sreci.
Polako otvara oci,ocekivani glas putuje poljubac jave je doziva.Loptasta munja nestaje.Ovo je bio samo san,bunovna se budi ,tiho se smeska dok pored nje njena ljubav spava.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 13/9/2011, 8:42 pm | |
| Zasuta polja moga nemira u jednom snu vidjena. Slepa sam bila.Slepa pod krovom cudnog sveta koji se otvara.
Ruke zatrpane,slutnja koja vapaj saziva.Kosa rascupana ogrebotina na srcu i nokti koje duboko u sebe zarivam.
Ostro i bolno u grudi noz probijam Dok setam po obroncima sna nasa ljubav zauvek spava.U njemu je moja zemlja,u njemu je zauvek ostala moja java.
Zbilja sam ga volela,kao nikoga do sad. Zivot sa njim biila je bajka neispricana. Osecam prste njegove po svome telu , cujem dah vetra kako me doziva.
Postelja je prazna,oko mene samo agonija kosmarna.Strah si mi poneo, ljubav odneo.Mene zivu zakopao kada si me poslednji put na grudi privio.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 16/9/2011, 11:20 pm | |
| Tajna Sa osmehom na usnama u trenu svih onih dana i noci. Na ivici ponora strasti, nikada te otkriti necu. Moj andjele,koji najlepse reci meni izgovori,koji sapuces bojama svetla i tame. Rasiri ruke,ceznja te moja zove. Pridji blize,neka to bude noc nadanja. Smeh mi ne silazi sa usana. Moja luda glava ne trazi spokoja. Ja vise nemam mira. Jer ti si moj dodir jave i sna. Ja sam tvoja latica ruze vetrom doneta. Kap rose na grudima nikad zaboravljena. Tvoja ljubav nespokojna. Ne trazite mi da ga otkrijem... On je moje ime dodira,kamen na plecima, moj nemir koga volim i bol bolom ubijam. Moja sreca i tuga na usnama ukus pelina. Suza neisplakana.Moja ljubav koju sam cekala... Moram da cutim i dok pisem,dok hodam i dok disem.Jer on je moj greh nade i povratka. Trag jednog sunca na dusi gresnika. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 22/9/2011, 9:02 pm | |
| Kreni ka jutru
Kada pisem o tebi,pisem oholo,bezobrazno,pisem s ljubavlju pisem nemirno. Ruka mi podrhtava,glas mi se ledi.Htela bi da se pokajem za sve ono sto sam uradila i sto nisam.O,da li moram uopste da se kajem?Kada me ubise ova slova,kada me ubija porok imena tvoga.Tebi kome sam sve poklonila,dala a za uzvrat nista nisam trazila. Kreni ka jutru,i ne okreci glavu. Ljubi lepotu postojanja,i ne umiruj vise meteze moga nemira.Slaba sam, pokleknucu kaznu nosicu.Ne okreci se, idi nek streljaju mene,sve cu istrpeti cak i to sto vise nisi pored mene.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 27/9/2011, 7:17 pm | |
| Nesmem reci tvoje ime, zato ga dodirujem u recima mojih snova. Nesmem ti prici,ceznja me ubija. U svim ovim delovima vremena kada osecam poljubac na usnama, ruke tvoje tople na grudima. A tebe nema. Potrazi me,jednom kada krenes. U sitnim kapima kise, u iskri mojih nadanja,dok jos budem disala i drhtala samo za tebe. Umorna sam od stalnog mastanja, od jutarnjih mrtvih pahulja. Bol bespuca je prejaka.Dok te cekam u svim onim satima koje isprati godina. Zabludo u zrnu peska,ja sam te ljubila. Tugom vino gasila,ocima trazila senko nezaborava. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 4/10/2011, 7:03 pm | |
| Kad jednom nadjemo se posle tolikog vremena,nemoj me zvati imenom pocetka jer ja sam za tebe samo senka jednog leta u prostoru svetla gde se nismo culi. Htela sam da sanjamo,ti si me ucio, htela sam da volim ti si me sputao jednog leta secam se sve je pocelo, a tako brzo sve se zavrsilo.Svoju bol mi nikada nisi ispricao. Sto si samnom bilo sta pocinjao,ako nisi mogao,ako si se bojao.Zasto si se igrao? I pokazivao gde vetar spava dok si mi kosu mrsio.Secam se tiho si saputao.Nisam je preboleo. Zalim za tobom,sto si svoja osecanja skamenio sto mi sansu nisi dao,sto si oci zatvorio i zauvek odleteo u vrtlog nesrece,u klancu zelja kojima se nikada nisi prepustao.U mojim ocima se nisi prepoznao. | |
| | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 4/10/2011, 7:54 pm | |
| - Citat :
- Drhtarim neznim svitanjima
Drhtarim neznim svitanjiam pokorom tananih misli, disem cutnjom, pogledima tecem neprolaznim vremenom. Ljubis me nosis beskrajima neispricanih bajki, sapuces mi uspavanke pred spavanje. Zamislajam sebe kao pepeljugu koja je srela svog princa, i ne zelim da otvorim oci. Plasim se ako se pomaknem mozda vise nikada necu teci ovim drhtajima trena, mozda iz mojih tisina snenih zauvek nestane nasa carolija. Pusti me zato u ovo svitanje drhtavo tvojim rukama zagrljena da cutim jer znam samo je ljubav vecna, njoj nisu potrebne reci. ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 4/10/2011, 8:55 pm | |
| Obucem osmeh
Dok lutam ovim svetom nemira obucem osmeh svemira. Tiho se nasladjujem,i pevam kada mi se place.Izmedju radosti i tuge nema razlike, u meni je toliko smisla za kajanje dok secem ovu jabuku razdora pisem ti ovo pismo poslednje i polako otvaram prozore. Kisa dobuje,ja je necujem pronalazim utociste za svoje besove.I gladno srce napajam,bludne zvezde dozivam dok bol bespuca se razliva tvoje ime tiho dozivam.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 6/10/2011, 8:12 pm | |
| Koja je ovo noc bez tebe? Toliki sati cekanja,toliki jauk odzvanja.Dok moja dusa luta jecaj vetrom negde je zapisan. Sapatom tvoje ime izgovaram. Skrivena zelja na usnama,nema me u tvojim pesmama.Cuti strah iskonska, samo vapaj besanog sna. Stojim,cekam u tvome oku odsjaj zelje. Mozes li me jos jednom pozeleti? Bar jedan poljubac dati,tople i nezne reci izgovoriti,suzu sa lica sprati. Da poslednji put poletim.Jer ja sam zaboravljeni leptir ljubavi u trenu zivota koji prolazi.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 7/10/2011, 6:57 pm | |
| Hvala ti draga moja | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 11/10/2011, 8:34 pm | |
| Oprosti ako možeš kišu iz jezera zelenookih. Proleće nije za tugu. Mnogo je u meni razuzdanih nemira dubokih. Još duvaju vetrovi severa. Rasteraše posle kiše dugu...
Strelica I sam si znao koliko je u meni razuzdanih nemira,da nisam imala molitvu za san.Bila sam tvoja kraljica maste,tvoja nesanica i vetar severa. Znam da sada ispastam,ali isto tako znam da ni tebi bez mene nije lako previse ponosa a niko da popusti nezna.Sve cu ti oprostiti,prolece nije za tugu,sve cu zaboraviti samo da me ljubis jos dugo.I cutacu nista govoriti necu samo cu ruke pruziti jer bez tebe ja nemam srecu.Za malo neznosti moliti,zagrljaj svoj nuditi,svoje vrele usne na tvoje spustiti jer vise prazno ne mogu grliti.A ti? Hocemo ji jedno drugom oprostiti,oziveti tamo gde smo stali i nasu ljubav nastaviti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 13/10/2011, 7:27 pm | |
| Sve ozivljava u grudima punim strepnje dok svoju bol u sebi ubijam.Ja nesmem na drugoga da mislim,ja nesmem drugoga da volim dok u meni uspomena spava.
Uspomene ne mogu ubiti,a te oci tako zelim ponovo videti,te usne ponovo na sebi osetiti,rukama se njegovim u snu pokriti.
Bolesno srce hoce da izgori, optuzena sam da vreme proslo vise ne volim,da mi se secanje muti da sam izdala ljubav u koju sam se vecno klela.
Klela dok mi san nije oteo,dok mi vrata nije zatvorio,srce iscupao,zrno srece pod noge bacio i ostavio cekati u nadi secanja i oluji vremena
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 13/10/2011, 7:54 pm | |
| Sazrevam,trajem i opet sam nemocna,opet sam u raskoraku vremena.Stalno ista pitanja,ponovo cujem zvizduk srca svoga.
Rat se u meni odigrava,poruka daljine me doziva,mnostvo slutnje se nagomilava kriva sam,gresna sam ali ja volim svoj pogled koji se zove istina.
Popila sam nisam pijana,odeca mi vise ne treba,miris tvoje koze se po meni oseca pod plamenom svece uzivam dok u tisini sampanjac ispijam o necemu razmisljam.
Kuca o kakvoj sam sanjala,u njoj samo ti i ja,proslost me vise ne zanima ljubim trenutak vremena odluku sam donela sa tobom ostajem do kraja zivota.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 19/10/2011, 8:43 pm | |
| Jesen Ovo je najtuznije godisnje doba. Kada lisce zuti,kada su oblaci sivi,a nas vise nema na staroj oronuloj klupi. Prosli su hilajde sati cekanja, umor na mojim usnama toliko ponoci bez svitanja,oci zatvaram samo san nemiran tisinu prekida. Tisina ubija. Kisa bez prestanka dok okrecem se shvatam,da iza nas nema ni pobeda ni poraza.Samo otvorena vrata predjenog trenutka gordosti vremena. Lazna spoznaja i tuzna ljubavna prica negde zapisana. Tren radosti zivota,jer istina je samo jedna.Sreca je varljiva.Vetar mi nosi sapat tvog imena.U ovoj noci mokrim plocnicima hodam,gole grane posmatram i ponovo kisa... Tiho nestajem starim hodnicima uspomena. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 21/10/2011, 8:30 pm | |
| Nekako osecam
Da li moram sve da ti pricam? Da li moram ljubav da crtam kad ruke ti pruzam,zagrljaj nudim jer tebe volim.
Na dlanu srce ti dajem ,pesme ti pisem,na tebe stalno mislim tebi se nadam...i nekako osecam da to se ljubav zove.
A ti?Gde si ti.To nebi znala reci. U meni drhti jos jedna ponoc nemirna za ovo sto mi se desava objasnjena nemam samo znam da nije uspomena.
Mozda ja sve ovo sanjam.Mozda samo zelim o tome da mislim. Al ipak nesto osecam u ovoj noci punog meseca jednog neznanca sam zavolela. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 21/10/2011, 8:59 pm | |
| Plivala sam nebom,i sebe sam pustala,da me taj oblak nosi. Njemu sam se prepustala dok sam lebdela njegova senka sam bila.
Carobne ruke je imao,svilom me je uvijao,najlepse reci saptao,vinom umivao i pevao dok je pricao.O snovima koje lice na romansu.
Nezan glas je imao,tako divno me ljubio svojim pogledom milovao dok ljubicasti zvuk me je opijao.Zabludu nisam prepoznala zamagljen smiraj nisam osetila.
I dalje sam se pustala,i plivala na obroncima njegovih krila,secam se nisam se cvrsto drzala omadjijana je moja ljubav bila.Nisam izdrzala pomucen pogled sam zaboravila.
Rana je dugo bolela,prikazu u sebi sam obuzdavala,zelju za povratkom nisam imala ugusio me zadah njegovog postojanja. A ja sam ga jos uvek volela. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 23/10/2011, 8:21 pm | |
| Na kraju ostajemo mi Nemoj da govoris nista,samo cuti Ako progovoris,nestacu. Kajacu se znam,ali ne mogu da se obuzdam Rec mi je prejaka A ostanu posle njih kajanja Jer ponekada sam tvrdoglava Ustvari trcim pre vremena. Ostaju u meni misli neizgovorene Samo one su bezbolne Traju u pogledu koji odgovara A tako je malo vremena Jer iz gnjilog zjapi rana Emocija zatrovana,ropac prestrojavanja Mozak sam iskljucila Omamljena od tolikog cutanja. Mala sam boginja svog laznog cara I ova prica je bez kraja | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 27/10/2011, 8:43 pm | |
| U mom oku...
Tvrdoglavo i uporno cutim, zatvaram se u mracne odaje sporo mi svako kretanje,strpljenje ucim dok nestaje mi poverenje.
Ono sto slutim tako blizu je, tama me nagriza,zanemelo zurim i plasim se.Pitanje navire...potajno se nadam da moj bes bezrazlozan je.
Moja je slutnja sazidana.Sve sam ti o sebi ispricala.Pregrst reci izgovorila i ono sto sam osetila tebi sam na dlan predala.U zvuk necujan svoje telo ovencala.
Nisam se nadala,da ces mi ledja okrenuti kao kukavica iz moga zivota isetati. Galamom i vikom sve resiti,i otrovnu strelu odapeti.Dodir oka zauvek sahraniti. Mozda sam trebala manje verovati?
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 29/10/2011, 11:48 am | |
| Buket
ruza, svezina, stapaju
(sunca, meseca, tuge)
Bezbroj uzdaha otima se iz mojih grudi. Sada posle toliko godina,zoves me da ponovo osetis,slast mojih usana. Da u mome pogledu pronadjes onu zvezdu sjajnu,koju si nosio i jednom davno zauvek izgubio. Dosao si...da pronadjes smisao besmislu,a toliko pogresnik koraka nacinio.Gde si do sada bio? Svezina tvog daha me je u stvarnost vratila.Mozda bi ponovo na tvoje slatke reci nasela.Tvoja ruza zauvek je uvela. Ostalo je trnje,koje podrhtava. I onaj osecaj koji se na trenutak po telu razliva. Uzdigla sam te svojom ljubavlju, pored mene upoznao ljubavnu boju. I ono moje prosto-obicno volim te, stapaju se i dan danas u dugine boje. Ja sam te uzdigla,iz blata podigla,na mesto stavila.A ti si sa mojom dusom nestao, pesmu tuge ostavio,i sada posle toliko vremena na moja vrata pokucao. Zatvoren kofer nisi ocekivao,ljusturu praznu nisi prepoznao,jer tvoje cvece koje si nekada sadio o ljubavne hridi zauvek je nestalo.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 6/11/2011, 6:46 pm | |
| Sve je nestalo u trenu samo jedan osmeh, neizgovorena nada, zelja da ne odem dok sam odlazila. Caki
Nisam se vise okretala previse bola je bilo, moje se krilo polomilo zelja je previse mlaka bila
Toliko je reci kazano, toliko je toga izgovoreno, a koliko je ostalo precutnog govorilo je iz oka tvog.
Bilo je previse kasno za sve, nisi me znao sacuvati,mada si me znao lepo voleti.Vrata se moraju zatvoriti kada prestane sa jedne strane ljubav biti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 6/11/2011, 6:57 pm | |
| Cekati to mi je bila prva lekcija koju sam naucila u ljubavi.Cekati u svim tim tamnim nocima Nocima,bola kada je tako daleka zora.Cekati u suzama u pustim nadama.Kada znas da sve umire dok zivis sa zvezdama. Dok komad mraka grlim umesto tebe,ja cekam da mi se bar u snu javis. Da se stobom probudim,samo jedan poljubac da mi punudis.I nikome nista necu reci,tajnu cu nasu sacuvati,noc cu kao jastuk prigrliti,necu se vise nicemu nadati.Samo tvoj poljubac da mogu osetiti.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 6/11/2011, 7:23 pm | |
| Hocu da slikam recima sve one dugine boje.Hocu da slikam sva godisnja doba da mi se slije sve u jednu boju. Hocu da budem i pesnik i slikar ako treba i djavo u plodu. Hocu da budem u pesmama svojim ono sto nikada nisam bila.Da budem gorska vila,mozda jedna cudesna hermelina i da imam albatrosova krila. Ponekada pozelim da sam Pikaso,il mozda Dali da obrisem led tminom. Da zauzdam vetar,i smirim oluju osedlam oblak i odjezdim u najlepsem snu. A onda shvatim da nisam u snu i da je stvarnost moja nada.Zato moj osmeh i sreca je u svakoj pesmi ispevana. Pevam o tebi ljubavi moja,dok slikam reci nekom toplom bojom.
| |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 8/11/2011, 8:35 pm | |
| Svetlosti velegrada Sreli smo se negde na sredini puta Videli se vise nismo nikada Eto to nam je bila sudbina Tako sam govorila Lazno se smejala Ohola bila Tragicno sam se lose predstavila I krvotoku promenila ritam.
Vece je tiho padalo Evo,opet sam se tebe setila Lutam sada ja tvojim gradom Emotivno razbijena Gordost moja je nestala Razumu sam se dozvala Ali sada je kasno nema povratka Da kucnem na tvoja vrata Ako si sam,mozda i ti nemas nikoga.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 14/11/2011, 8:25 pm | |
| Ja neznam Ja neznam koju zvezdu da ti ponudim,u ovoj tajanstvenoj tisini,dok se uz tebe budim. Nista ti ne nudim,jer se bojim sutrasnjeg osmeha,svoje tuge i svih ovih nevidljivih cestica. Pretacem tugu,stabljiku golu stezem na grudi,i cutim da te ne probudim dok polako otkucava vreme. Zebnjom te cuvam od ponora,a na domak je zora.I hocu da te zadrzim da nikada ne odes,da zauvek pored mene ostanes.Da me zagrlis ceznjivo, da me ucinis srecnom.Da nas vreme sto vise zblizi,jer je samoca ono sto delimo zajedno.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 15/11/2011, 9:24 pm | |
| Znate li? Kako je strasno stajati na raskrsnici. I ne znati koji put izabrati. Luda sam,bez prestanka smejem se. Zivim zivot lutalice, nebo je granica,a drumovi kolevke. Nemam vise zelja,pretesko je verovanje. I nema svoj svet,svoj put,svoj smer kretanja svoj dan i smiraj. Ostala sam bez svega,umornih usahlih ociju kao svaka naivna zena umrlu ljubav cekala. Guju u nedrima gajila,dragoceno vreme protracala. Bez pogleda u buducnost,amputiranih zelja bez snova i nadanja. Teska vrata zivota zatvorila,grobnoj se tisini predala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 21/11/2011, 6:21 pm | |
| Rec je u svima nama, od reci se znam stititi, svakom stazom znam stici i znam ovaj zivot ziveti.
U toploj boji se kupati, sunca se cuvati,otrovne jezike preskakati,zlu prkositi,sa nemirom se igrati...sve znam
Ali od gromova ljubavi nisam se znala sacuvati.Njihovih strelica nisam znala pobeci,slepa sam bila ali sam naucila voleti.
Bolu prkositi,raspaljen bes gaziti san nemati,i ponovo uciti leteti. Ponovo progledati,pregrst reci nositi i uzvik necujan u grudima sakriti.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 24/11/2011, 6:44 pm | |
| Osetila sam...
Kako drhti moja dusa kao struna na vetru,osetila sam...ali sam cutala nikome nisam rekla.Strah me je novog osecaja,nove ljubavi koju sam u sebi prepoznala,zapenusalog vala koji sam davno zaboravila. Bojim se,novoga zara.Te vatrene ljubavi,tog osecaja kao radjanje proleca,ili svitanje novoga dana. Novi dah zivota sam osetila,vazduh sam s tobom ljubavi udahnula,ali ti nisam rekla jer izmedju nas daljina progovara.Ona daljina koja ubija, surova istinita,koji postoji kao dan u kalendaru-prolaznost.I praznina koja se stvara.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 27/11/2011, 8:11 pm | |
| Enlarge this image Click to see fullsizeDokle da cekam? Da li ovom cekanju ima kraj? Barem kazi mi,oglasi se da se nicemu nenadam.
Dosta je vise price,lepih reci i pevanja,dosta je bilo poziva i laznog snevanja.Dosta mi je tvojih obecanja...dosta mi je svega.
Saznala sam da imam usne, da imam ruke i da ljubav nije samo nostalgija.Gusenje postaje grozno,nakon tolikih godina.
Izvlacim paralelu,verno sam te sluzila,lepote se nikada nisam nagledala,vina se nikada nisam napila samo ostajanje kajanje posle tolikog cekanja.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 29/11/2011, 8:22 pm | |
| Osecaj nepoznat i stran. Nikada ga u sebi nisam imala, mozda zbog toga sto u meni toliko ljubavi ima. Mozda sto moja dusa svetlosti beskraja sija,sto srcem vidim, sto srcem osecam i nedam da me tama prepliva. Umirala sam i padala,ponovo ustajala bez meseca i zvezda zivela. Ali sam uvek ponos imala.Znala sam da ne postoji sudbina,slucajnosti se predavala ali nikoga za to nisam krivila.Radovala se tudjem uspehu,tudjem osmehu cak i kada sam na samom dnu bila. Trenutak istine,trenutak spoznaje. Slike se roje,samo se dani broje. Moja savest ne place,to je malo plavo svetlo,koje na tronu pobede stoji. Koje osluskujem,kada govorim,kada nestajem.Kada obnevideli ljudi negde u vremenu van vremena traze tragove svoje.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 30/11/2011, 6:43 pm | |
| Kada se ova prica zavrsi, pisacu o tebi.Ali te nikada otkriti necu,jer ti si moja tajna skrivena,voljena i samo u stihu napisana.
Pisacu o mome prvom poljupcu, na vlaznim klupama,secacu se onih dodira.Tvojih ruku,i onog osmeha skrivenog i samo naslucenog.
Necu pisati o bolu,jer nasa ljubav nije bolela.Previse sam te volela da bi se losih trenutaka secala.Pisacu o onom cudnom VOLIM TE...i tvoje reci molim dobro ne cujem te.
A do tada uzivacu, na tebe mislicu najlepsi san snevacu.I skupljacu svoje snove u kofer tajne.I nikome nista necu reci,jer to je nas san o sreci.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 3/12/2011, 9:38 pm | |
| Ne,necu ti pricati kako boli. O bolu ne znam pricati,o bolu znam pisati,slikati...znam igrati znam voleti,znam tako lepo cutati.
S tisinom se druziti,daljinu ovu mrzeti preklinjati vreme u kome smo se sreli a mozda nismo smeli.Ko bi to sada znao? Kad srce sam na dlan stavila,i u oku nadu uzgajila.
Onu laznu nadu,kada ruke prazne siris, prazninu grlis,i volis to danas u juce. I mucis se,i strepis a ne molis,zagrljaj nudis A ti,ko zna gde si ljubavi moja.
Ne,necu pricati o bolu,dalje cu cekati, na tebe misliti.Dok obrazi mi gore,dok osmeh na usnama mi stoji ja cu te voleti kroz ovu noc,kroz sve ove noci u ovu sivu izmaglicu.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 5/12/2011, 10:36 pm | |
| Uzimam svoje poglede Zatvaram zelje u kavez snova Srce vristi hiljadama glasova jadnika... Zatvaram te u svoje krikove,u svoje nemire i nespokoje. Zasto mi nisi ostavio miris usana da mogu da te volim kroz zidove vecnosti... da te ozivim svakoga jutra da se u snu ne budim sama jer ne shvatam da vise nisi tu i da me samo moji nemiri varaju. Bio si lahor mojih snova. Bio si olicenje moga bola. Bio si eho stvarnosti moje sada si samo voda zedna pustinje nove. Bio si milost i nemilost moja. Napitak sto ljubavlju opija bio si bice voljeno moje. Izazov pesme u dusi... Bio si sve vrati se jer zaboravila sam te zauvek.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 6/12/2011, 8:41 pm | |
| Da li je bilo prolece? Ili je mozda bila zima? Ma koga to sada zanima. Bitna su secanja.I damar duse koji sam osetila.
Kada sam ti rekla da te ostavljam. Nije pomogla ni tvoja molitva, ni pahulja koju si skidao sa mojih ociju,ni poljubac tvojih usana... Sve je bilo uzalud.
Koliko je drhtaja proslo,u mome svetu nemira,dok sam sve to izgovarala nisam te u oci gledala,jer one su moje izdajice u odluci koju sam donela ne bi istrajala.
Pogled sam skrivala,srce sam stezala trajalo je dok sam te volela,trajalo je dok sam mislila da valja.Vetar mi je svedok previse sam zelela u svojim ocekivanjima izgorela. Svemu jednom mora doci kraj.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 14/12/2011, 6:06 pm | |
| Posle tolikih godina,nadanja ugledah svetionik na morima tolikih uzdisaja.Svetlost pogleda vrteska zaborava plavet jednog zanosa.
Otupelo osecanje, ljubav se rodila na mome licu osmeh andjela se probudio,crnog djavola sam u sebi ubila ruke ti pruzila...uzmi me vodi me.Ne pitam gde.
Pred mojom lepotom si stajao, da li si pred strahom bio?Da li si se prepao?Zaboravljena osecanja si mi vratio,ali me nisi pogledao metez i nemir srca te zarobio.
Ljubio si me,zvezde sa neba skidao, kicmu svoju savijao,ali me u oci nikada nisi gledao.Podsticaj sam ti davala,nezno milovala i tvoje ime tiho saputala.
Vodi me jos ovu noc...
| |
| | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 15/12/2011, 9:05 pm | |
| ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 16/12/2011, 8:57 pm | |
| Tebi vreme ne znaci nista samo vreme prolazno,lazno blagi odron i san .Usetao si sa snopom svetlosti i ostavio neizbrisivi trag.
Kratko si vreme proveo,ne znam da li si se igrao,nisam te ni pitala sta si zeleo,kroz vene si mi tekao na cudan nacin ljubio i zeleo.
Mozda si samo svratio,u nekoj svojoj potrazio bio.Da li znas sta si izgubio,ne stigoh da te pitam jesi li nesto pronasa?Dok miris uspomena nas je opijao.
Dok ti sada negde razmisljas,na bregu odluka.Ja sam odlucila,dok srce poruku otkucava ako se nekada sretnemo moj pogled je tvoja nesreca. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 20/12/2011, 9:07 pm | |
| Kao neki kamen na nebu u moj zivot srucio si se.Bio si fin pitao si,da li sam slobodna? I da li na tvoj dlan mogu sleteti?
Podigla sam ruke,pogledala svoje lice stvarnosti...tiho se nasmesila i pokazala svoj put svetlosti.Samo me nauci sanjati.
Nisi me nista lagao,istinu si mi pricao,u stvarnost si me vracao i duboko u srce noz zarivao.Odjek moje duse da li si prepoznao?
Svojim odlaskom prazninu napravio. Sada pitas da li u prolazu mozes da skitas?Da li mozes da svratis,otvoris vrata ona koja si zalupio jer toliko toga nisi znao.
Da se u moje oci uselila praznina, mnogo veca nego sto nas je delila daljina.I da mi vise nisi potreban samo odjek tisine cuje se u mojim nedrima.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 23/12/2011, 6:14 pm | |
| Znam da sve ovo nije san. Ja se vise ne plasim! Pronasla sam cipelicu secanja, cula sam sapat tvog imena. Sve oko mene sija,odzvanja. Daleka svetlost je rodjena na putu naseg pogleda,dodira usana i onog poljupca... Izmedju jednog coveka i zene ljubav se rodila U noci nadanja,ludog dodira sreca me je pronasla. Na tvome ramenu,neku carobnu pricu pisem,pricu o nama... skrivenu pramenom magle, koja nosi nasa imena. Negde u neka nova svitanja. U neka nova i lepsa jutra.
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic | |
| |
| | | | Nemir-Mirjana Vujicic | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|