LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Nemir-Mirjana Vujicic | |
|
+13meseceva rosa PiPi vučko aquarius Tea slav bealiever besherat Ellen Atlantida Sneki Masada Beskraj 17 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 6/9/2010, 5:52 pm | |
| Pokusaj bar nekada da moga oka sjaj ne pomutis. Svojim recima,svojim delima svojim pogledom. Pokusaj bar jedan dan da mi ne pokvaris, ako ne mozes da me nasmejes da mi lepu misao doneses. Onda idi...idi od mene. Prekini vise da se igras mojim osecanjima.Mislis da ja ne vidim i ne osecam tvoju igru dokazivanja. Tvoju igru hladno i toplo,igru zmurki ove svetlosti i tame. Sve ja vidim ljubavi moja,i sve znam To sto volim nisam nimalo glupa,slepa ni gluva. Ako mozes pokusaj... pokusaj jos malo,jer trebam te. Voli me.Jer taj tren sam toliko dugo cekala i zbog njega jos placam dugove koje nisam naplatila.
| |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 6/9/2010, 10:07 pm | |
| Masem ti da stanes samo jos ovaj put.Bicu kratka samo me saslusaj i prekini na mene vise biti ljut. Ono sto sam ti rekla jeste istina, ali istina zna da boli.Prekini da se na mene ljutis znas koliko te volim. Znao je...ali se nije previse okretao. Dok sam ja u senci dveta cekala njegov korak u nazad,nije me ni pogledao. Ostavio me je sa tugom,u toj jesenjonj noci,sa mrkim placnim oblacima kao sto su bile moje oci.I nisam vise imala kamo poskociti,kome potrcati... kome vise u zagrljaj pasti.Kada me je sve podsecalo na njega.Uspomene polako otkucavaju jesenje kise ulice umivaju.A oko moga vrata samo njegov sareni sal koji je ostao kao secanje,na provedenu zadnju noc i pesmu u snu ispevanu. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 8/9/2010, 7:29 pm | |
| Setim se ponekada da umem da letim. Ali znam da mi ni pad nije stran. Tesko je biti slab, bez ljubavi,tako nemocan i nemiran. Zato hocu,ja moram ova krila da ojacam.Da ponovo vidim mesec iznad grada,i da svoju dusu olaksam od ovolikog kamenja. Jer znam negde postoji na ovome svetu neko kome cu na trenutak biti san, nekome bitna pa makar to bio i trenutak sitan. Do tada mesacu boje neke vesele, srecnije. Za neke dane nove koje postoje, a do tada moje sanjane ladje neka plove jer ljubav ce pobediti sve one lose boje.
Poslednji put izmenio Beskraj dana 10/9/2010, 6:43 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 9/9/2010, 7:31 pm | |
| Zasto ti je laz toliko bila potrebna,zar istinom nisi mogao reci mi sve. Shvatila bi te. Znas i sam da sam je svaki put kod tebe osetila...uhvatila pa makar i na tren. Zasto? Ponekada se pitam,zbog cega ti je ta sitna laz lepsa i draza od istine? I danas sam je osetila, a ti si mislio da je nisam primetila. Po ko zna koji put me je zaparala, rec neistinita slagana i celofanom sarenim uvijena. I svaki put me je bolela. I dok si me lagao neku izmisljenu pricu pricao,u oci me nikada nisi pogledao jer i sam znas da u to sto pricas neverujes ni sam. Pitam se,zbog cega ti je to potrebno? Kada znas da ne postoji istina koja bi mene zabolela. Boli onaj pogled kada ne smes tim tvojim ocima da me pogledas. Boli onaj poljubac koji je ovlas ostavljen preko ramena. Posle ovakvog dana sta reci sem da ne mogu ni tebi kao i drugima vise da verujem nikada. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 10/9/2010, 5:37 pm | |
| Uljuljkavam se lenjo u svoje snove. U njima sam spojena,stopljena ponosna i silna. U njima sam zaljubljena, i u njima topline ima. Sklapam krila u snovima mi netrebaju, nokte secem jer nemam koga da grebem. Saram rajske vrtove, poigravam se sa kapljicama rose. I secam se da sam i ja nekada imala miran san.Sada samo pokusavam sanjati,od nemira se odbraniti. A bol me izludjuje jer to mi snagu krade. I postajem zrtva vlastitog zlocina. Samoj sebi postajem vlastita kazna. Gde li sam toliko pogresila? Kad ne mogu da ubijem secanja. Na ivici sam vec izgubljenog razuma.
Poslednji izmenio Beskraj dana 11/9/2010, 5:44 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 10/9/2010, 6:33 pm | |
| Plamen odsutnosti koji se krije iza prozora zazidanog.Zivi izvan ovoga sveta.Nekada tih,prostransvima svojim vec je oronuo,samo ugarak se razgoreo.I polako dogoreo. I tako je na svakom pocetku takav ces biti i ti.Nesanica u kojoj sam gorela,prividna laz i uspomena. Prohodao kip koga sam ja stvorila... ideal jer sam ja tako mislila. A ti si u stvari samo mekusac svoje sopstvene sahrane,neko ko nije resio ni one najsitnije probleme. Slepac za druge,i tuzna sreca moje sudbine. A ja sam bila onaj cvet,koji si ubrao nisi cak ni pitao.Pomirisao i tog trenutka moje srce je zauvek zadremalo. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 11/9/2010, 12:04 am | |
| Negde iznad oblaka volela sam kada vetar duva. Volela sam kisu koja rominja, i volela sam tebe koji si me ucio da sanjam dugo do beskraja. Govorila sam ti hajde pobegni nekuda cekam te.Napravicemo svet samo za sebe. Probajmo ostavimo sve ovo iza sebe.Idemo, sada brzo bez mnogo razmisljanja. Znam da si hteo ali nisi smeo.Zasto nisi smeo kada sam ti pruzila sve. Posle nas vise nista nije kao pre. Tmurni dan sprema se,vise tebe nema kraj mene.Samo mi reci ako me sretnes nekada...hocu da znam da li si me zaista voleo,da li sam ti tada bila sve. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 11/9/2010, 5:28 pm | |
| Znas da sam te cekala i da sam oblacila najlepse haljine samo za tebe,ljubavi moja. Cekala sam te, a izmedju nas je stajalo samo obecanje i svo ono proslo vreme. Znala sam te cekati,kao sto niko nikada cekati nije znao. I to me je znalo boleti, prepustala sam se masti koja me je znala voleti. Ona je sklapala oci, nezno milovala vrat,moje vlazne usne otvarala dok sam te ja cekala. U tom cekanju koliko puta sam samo docekala beli dan. Znao si da sam sama,tvoj korak u tisini mi stalno odzvanja. Znas li da samo biserne kapljice slute moj beskraj cekanja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 12/9/2010, 2:36 pm | |
| Probudi me iz ovoga sna, probudi i povedi na put bez povratka. Hocu da budem tvoja senka. Da ti budem blizu,a opet tako daleko. Ne,necu da ti smetam... Hocu da pored tebe zaboravim sva ona secanj, necu da nosim vise kofer vec je pretezak. Probudi me iz tog sna, zelim da budem samo tvoja senka. Osecam nemir,ne mogu vise disati,slutim i ja svemu je vec kraj. Bezim od svega,od izdaje lazi,smrti i prevare. Zato me prihvati hocu da budem samo tvoja sena,kao u krilu bozanskog vrela.
Poslednji izmenio Beskraj dana 13/9/2010, 7:21 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 13/9/2010, 7:14 pm | |
| Ne,nezim ti svoju ljubav dokazati. Jer ljubav se ne dokazuje. Hocu da ti je pokazem, da ti je opisem. Samo me pusti da te volim. Necu ti recima iskazivati, jer svaka rec koju bi ti rekla vec je recena. Hocu za tebe napisati stih, prepun onih slikarskih boja, Koju samo cetkica zna opisati, ono sto osecam prema tebi a to je LJUBAV-crvena boja. Pusti me,da saram po tebi sve dugine boje. Pusti me da ti pokazem koliko sam srecna sto sam samo tvoja.I sto sam tebe na dar dobila kada se preko mene slivala samo crna boja. Jer ti si za mene sve,moj novi suncan dan. Osmeh na licu,moja sreca koju sam pronasla u tisini sna. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 15/9/2010, 6:59 am | |
| Zauvek s njim ostajem u tami svoje vecnosti.To je moj izbor njoj cu se prepustiti.I pustam ga, i nepitam nista jer on je sada moja zvezda vodilja,jos jedna moja tamna godina.On mi je negde davno zapisan. I tresem s crnog kaputa prah,i jurim negde sa svojim razgolicenim bedrima ne bi li ga stigla.U casu trena samo sa njim da bi ostala. Tren razlivam,proslost vise ne dozivam.Sve sam oplakala,svoju svest sam s tobom oslobodila. S tobom zauvek ostala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 15/9/2010, 7:32 pm | |
| Jedino sto cujem veceras jeste tisina... Nju jedino razumem. Slusam je i u njoj se cesto sva moja osecanja skupe. Zato me nemoj terati da sada budna sanjam, sada kada si me naucio da sanjm. Nemoj me terati da cujem ono sto ne zelim cuti. Samo cuti i budi deo moje tisine jer vibracije magle se bojim. Bojim se samoce mojih ratista,bojim se svih onih krvavih bojeva. Ostaje sve urezano negde duboko u srcu mome ,-postoji. Hiljadu pitanja,koja ostaju a nemaju odgovora. I toga se bojim. Zato pusti me bar TI, u moru skrivenih dana da plivam i sanjam jer to je jedino sto nema kraja.
Poslednji izmenio Beskraj dana 17/9/2010, 6:43 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 16/9/2010, 6:25 pm | |
| Jos jedna noc se spustila. Necu ti traziti da me zagrlis,jer u stvari ko sam ja uopste tebi? Okvir bez rama,zena bez imena. prica neispricana. Neko ko za tebe buducnosti nema. A ja tako ,mnogo zelim od zivota. Zelim slobodu tragova, zelim da budem voljena zelim da sam tvoja ljubav zasluzna. Zelim...ali zelja ostade pusta. Znam reci ces,ne trazi previse. Deli me ponovo haos od ponora, setices me se nekad kao jedan zaborav secanja,ali tada mene pored tebe vise nece biti. Pamti me po bilo cemu...pamti me po obliku naseg zagrljaja.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 17/9/2010, 6:42 am | |
| Podrhtavaju u mojoj svesti nehajne godine lude.U njima sam osecala prva radjanja proleca,i onu noc tu bolnu tacku nemira. Koja me jos uvek proganja.Da li sam mogla da je izbegnem,kao baricu vode da je preskocim.I da svaki dan pretvorim u svecanost.Da li sam mogla?Ali izgleda to je bila bacena kocka snova.Morala sam ponovo sve iznova.Da prodirem kroz zavesu zaborava,jos jedan list odlazi sa kalendara,Polako defiluju sva osecanja. Sada kada sam te srele,sta sreca je kazi mi. Pokazi mi.Jeli to ona duga nedokuciva, koja se posle kise rodila.Ili je to vatra ljubavi koja se izmedju mene i tebe vodila..Vodu je izvor razbacio,toga jutra kada si se pojavio.Kada sam u tvom pogledu stvorila najlepsu simfoniju.Pogleda tvoga. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 17/9/2010, 7:33 pm | |
| Ostarila sam,gledam se na ogledalu. Poneka seda,podseca me na setu bolnih izvinjenja. Ali srce u grudima,jos lupa... udara.Kaze da jos sam ziva. Ziva sam za onaj tamni deo tebe,za sve one reci izgovorene i prezivljene.A za sve ostalo sam oguglala.Zato u zivotu vise nikada posete nisam imala.Jer sam se samo tebi nadala,tebe cekala,tebe sanjala. I dalje sam ponosna kao sto sam bila,i dalje sam opcinjena dalekim prostorima plavetnila. I dalje cekam tvoje oci koje sam volela,a znam i ja da je ono bio poslednji put sto sam ih videla.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 17/9/2010, 7:48 pm | |
| Da li se secas onda kada sam poklekla, kada sam snagu izgubila kada sam korak u zivotu zaboravila. Kako si me podigao. A ja snage nisam imala,rec da prozborim vodu na usta da stavim...zaboravila sam sve cak i da volim. Govorio si mi izdrzi.Taj nemir u grudima ce nestati,uspecu osmeh da ti vratim. Verovala sam ti,ni sama ne znam zasto. Tebi strance koji si usao na moja vrata bez kucanja,bez najave. Verovala sam ti tebi sam se prepustila. Sada sam ponovo najlepsa procvala ruza,andjeo koji ti cesto osmeh pruza. Ponovo sam onaj stari lahor u zvezdanoj noci,ponovo sam onaj napitak sto ljubavlju opija.Na svemu tome hvala ti dragi prijatelju moj jer dati nekom dah svoga zivota je za mene najvece bogatstvo sveta. Hvala ti.Znam da znas sada koliko te volim. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 19/9/2010, 10:39 pm | |
| Ti si moja snaga i moja potreba moja bol kazana i sacuvana,u broju svih onih godina i dogadjaja. Cujes li moj glas kako te doziva, u fijuku vetra znam da je samo ponocna tisina.Znam...da li cujes eho mog dozivanja. Da li osecas svetlost moga beskraja,broj mojih godina i plamen moga tela. Moja slika sna se zauvek rusi,jer sam uspela da te priblizim,da te osvojim i hocu da te zadrzim.Zato guram od sebe tu varljivu,laznu sliku Jer ne treba mi iluzija i zebnja koju cuvam od ponora. Trebas mi ti,da te dodirnem,da te vidim da te osetim u svetlosti i tami nasih zivota. Hocu da umrem tebe sita,u svojim virovima nemira. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 20/9/2010, 6:23 pm | |
| Hajde odleti od mene ptico neverna. Sa tim tamnim ocima. Rasparcaj moje kockice nemira, otkopcaj dugme beznadja i otvori mi prozor da mogu zauvek ovako ranjena da odleprsam. Oreol srece mi se vise ne smesi,prekinuo si trzaj u potpunosti. Moju tisinu i nemoc pod svoje noge bacio si. Sta hoces vise reci mi? Sada kada sam samo nema statua predugih dana, ledena kraljica svih nadolazecih noci kosmara. Ponovo sam ona kutija ljubavnih neuspeha, spaljena u svim nadama neostvarivanja.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 20/9/2010, 6:42 pm | |
| Ispisujem pesmu na papiru, i pitam se sto se raskrvari kad je ne poljubi? Dal je to zbog lepote koja je streljala mene.Ili je ona zena od stene.Gledam je, posmatram je to je trenutak koji traje.Ziv cu istrpeti sve kazne pred lepotom ovakve zene. I ponovo osecam onaj komadic u grudima,on mi je prepreka fatamorgana. U njenom licu vidim andjela,vidim krila bozanstvena, osecam njenu belinu puti.Ali znam... ja sve znam ona me ne gleda,posmatra me kao zabludu jednog nepisanog slova. A ja je sanjam pa makar nikada ne bila moja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 20/9/2010, 8:35 pm | |
| Ti si me stvorio, iz pepela podigao. I moje srce ranjivo zalecio. Ko mozaik si ga sastavio. Svet moj okrenuo...promenio, Dok sam na raskrsnici stajala, i razmisljala laz ili istina. Dok sam lutala izmedju pakla i raja,trazila se u ropstvu i slobodi. Ti si mi ruku dao,i za mene sve najbolje izabrao. Otvorio oci,zaustavio vreme sve je stalo u zaboravu, Zavolela sam te... I ponovo sam tu negde izgubila sebe. Kud god da me povedes s tobom bi krenula, ne bi ni pitala. Ko slagalicu bi te slagala,stobom se smejala,glasom napuklim dozivala. Zbog tebe sve bi uradila.Svaku ludost ucinila. Zbog tebe ponovo pisem, zbog tebe ponovo volim, i vise nisam tuzna. Ponovo sanjam u sneznoj blistavoj boji.
Poslednji izmenio Beskraj dana 21/9/2010, 7:08 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 21/9/2010, 7:07 pm | |
| Aplauz.Mrak.Maske padaju. Igre prestaju.Zavese se podizu. I sve se brise kada ostajemo sami u tom treptaju.Slepilom odlazim,suzu nosim.I krecem u trenutak koji ne znam kuda me vodi.I nije mi vise bitno kuda koracam,kuda idem, kuda me noge nose.Uspela sam da nasmejem mnoge,ali svoju tugu i zalosta sa sobom nosim. Ona je moja haljina najlepsa, izatkana od svih mojih suza, nevera...grehova.Moga promasenog zivota.Moga slepila,jer sam videla samo ono sto sam htela.I ja,gde sam ja tu vise?Ma nije ni vazno.Sutra je novi dan,ponovo se zavesa dize.Moram nekom svoj osmeh da dam. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 22/9/2010, 5:59 pm | |
| Da li ti mene uopste razumes, sta ti ja pricam. Da li me cujes? Da li i onda kad nisam s tobom putujem tvojim zeljama... da li i onda ima negde mesta za mene? Volela bi da mogu prestati pesme da ti pisem. Da dusom golom samo pred tobom stojim, i da zadjem u svaku odaju tvoju. Zatvaram oci i ronim u njihove boje, najlepsi zrak svetlosti trazim ocima dugine boje. I ovaj put biram let. Let snova koji se samnom igraju. Snovi koji mi sada trebaju.
| |
| | | PiPi
Broj poruka : 322 Datum upisa : 18.09.2010
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 23/9/2010, 4:10 pm | |
| Osmijeh ti ostavljam za ovu zadnju pjesmu koju si napisala, sviđa mi se tema... bio sam slobaodan napisati svoje viđenje te pjesme... PiPi
Da li uopste razumes moje rijeci? Cujes li me? Da li i onda kad nisam s tobom putujem tvojim zeljama... da li i onda ima u tebi, mesta za mene? Volela bi da mogu prestati pesme da ti pisem. Da dusom golom samo pred tobom stojim, i da zadjem u svaku odaju tvoju. Zatvaram oci i uronim u najlepsi zrak svetlosti trazeci ocima dugine boje. I ovaj put biram let, let snova, snova koji mi sada trebaju.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 23/9/2010, 5:46 pm | |
| Hvala PiPi dopada mi se vidjenje tvoje pesme.Moj problem je sto ja kada napisem svoju pesmu osetim da ima u njoj dosta viska nekih reci-ja to zovem postapalicama.Sto dok sam citala tvoju verziuju nisam osetila.Ali ja sam jos uvek amater u svemu ovome...tako da se nadam da ce jednog dana ispasti to to. | |
| | | PiPi
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 23/9/2010, 6:20 pm | |
| - Beskraj ::
- Hvala PiPi dopada mi se vidjenje tvoje pesme.Moj problem je sto ja kada napisem svoju pesmu osetim da ima u njoj dosta viska nekih reci-ja to zovem postapalicama.Sto dok sam citala tvoju verziuju nisam osetila.Ali ja sam jos uvek amater u svemu ovome...tako da se nadam da ce jednog dana ispasti to to.
Slažem se s tobom i tvojim zaključkom kako opisuješ svoju pjesmu....naravno s vremenom će sve doći na svoje mjesto...Osmijeh ti ostavljam... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 24/9/2010, 6:01 pm | |
| Voleo bi da ti napravim senku od drveta,da mozes da kruzis beskrajnim putovanjima. Da ti napisem pesmu,onda kada budem zauvek odlazio da te bar kroz nju naucim sanjati.Jer samo kroz nju znaces koliko sam te voleo u svakoj kapi mesecine,kroz sve one nemirne krosnje...voleo sam te a ti si me stalno pitala Volis li me? Nepovratne pesme odlaze,ova nikada otici nece .Jer postoje stvari koje nikada ne prolaze,kao ona klupa koja je bila samo za nas dvoje.Bila sam tvoja ljubavnica vecnosti u sumrake povesti.Bila sam i tvoja Boginja ljubavi,koja se kao casa rujnog vina ispija, sve dok me nisi uhvatio na pragu svetlosti.Desilo se a nije moralo velika nebeska zvezda je pala.Tada sam jednu zelju zamislila. I zauvek se pokajala.Htela sam da zadrzim nesto sto nije moje,htela sam da obucem haljinu bele boje.Htela sam,a onda sam osetila njenu suzu i shvatila sam da se radost i sreca ne gnezde na neciju tugu.Hrabrost sam nasla zauvek se okrenula ,bez obzira na sve ovom nemiru ostaces i dalje najlepsa pesma otpevana. Zauvek u srcu kao najveca tajna zakljucana. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 26/9/2010, 9:41 pm | |
| U zemlji dalekoj cekace me ljubav. Tako si mi govorio,razloge mi nisi nikada navodio.A ja te nista nisam pitala jer si mi bio poslati dar sa neba. Prvi put u zivotu sa tobom nelagodnost nisam osecala.U Nevid-kosulji sam letela.Sve sam ti verovala i onda kada sam ti se predala.U toj zemlji dalekoj. Kljunom si mi kosulju rastrgo,telom si mi prostrujao i tajnu svetlost otkrio. Morala sam nazad poci,nisam ti mogla reci zbogom,nisam ti mogla navesti ni jedan razlog.Jer razloga je bilo mnogo. Bilo je lepo,nisam se okretala vise za tobom. Nisam mogla da ostavim i sanjam ono sto se u tvojim snovima talozili toliko mnogo. Nisam jednostavno mogla da budem skoljka zarobljena koju si ti zvao biserno zrno.
Poslednji izmenio Beskraj dana 21/11/2012, 10:02 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 28/9/2010, 6:01 pm | |
| Vidim te samo kada zatvorim oci. I u tom pogledu samo je stranica vremena. Bez datuma,sata i kalendara. Hodam na prstima, ne zelim oci da otvorim. Jer se bojim. Korak po korak pravim... oprosti mi. Nemam snage gledati. Plasim se da necu zaboraviti toplinu tvoje ljubavi. Plasim se da ces mi otici a da necu primetiti. Zato zmurim. Jer u njima su noci naseg najlepseg greha,naseg smeha. Memljiv trag jedne tajne ljubavi. Topline i osecanja tvoje prisutnosti. Pusti me hocu da zmurim...
| |
| | | PiPi
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 28/9/2010, 6:21 pm | |
| Znači tako, kažeš da nemaš inspiracije...e onda ti je možda i bolje da je nemaš jer kad je namaš pišeš fantastično.... Osmijeh ti ostavljam...i sa sobom odnosim, ... posljednji stih.
"Pusti me hocu da zmurim..." | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 29/9/2010, 6:06 pm | |
| Potrebna mi je snaga da izdrzim ono sto se ne moze izdrzati. Potrebne su mi ruke,koje bi mi neko samo pruzio.I u njima svu ljubav mi darivao.Neznost molim, prazninu grlim i niti oko sebe stezem. Jer u tim nitima drhti ponoc moja nemirna koju uz sebe savijam.I bezim...nekuda bezim jer snaga me polako izdaje. A bol mi bespucem svu radost raznese. Zato me pustite da pisem,da svu korov iz sebe iscupam,da krv davno isusenu vriskom probudim.I da krvotoku promenim ritam..
Poslednji izmenio Beskraj dana 28/11/2012, 9:37 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 30/9/2010, 6:33 pm | |
| Zaspim u kriku moje ljubavi. Ja to vidim,osetim. Koliko samo seva nemir u meni. Bojim se mraka i zaborava,i svojih nemih usana,na svim ovim zidinama sto sam zapisala. To je moja prica iskucana. Neka mi ruke tama ponese. Jer ti si moj greh u belom i crnom,moj jahac koga cekam da me ponese. Ti si moj polusmeh u svakoj noci rastrzanoj, agonija koja brise obrise sa vrhova planina tamom. Spremna sam zbog tebe sve. Oci da otvorim,i pocnem da sanjam. Da zaboravim sav svemir koji mi unosi nemir. I onaj kofer plavi pun uspomena koji mi je stalno u glavi. Spremna sam na sve. Da zivot stobom pocnem ispocetka... samo kazi,ja cekam. Sve trazi,samo jedno nikad ne trazi da odem i da te zauvek zaboravim. To ne mogu da ti ispunim.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 1/10/2010, 7:53 am | |
| Podjoh da kupim najlepse snove jedne bele olujne noci severa. Nemadoh svilu i bele perle imadoh samo velike zelje. Zelju da ko slepac progledam, da prividnoj sreci zivot dam.Da napokon izadjem iz svih ovih kosmara.Utonuo i nem glas me doziva.Zatvori oci,ja cu te nauciti kako da sanjas.Ne predaj se, ovo nije kraj.Sanjaj,opusti se ti si slicna zraku sunca,ti si izvor moga zivota. Jedan trag nepresusan jedno drugom smo potreba.I zaista sam usnula san najlepseg sna.Prvi put sam tog stranca poslusala. Gazila sam gustim snom nepoznatim, crna mrena neba se zatvorila.Videla sam ga,drzao me je za ruku i u njemu sam sve pronasla. Strah mi je odneo,dok me je ljubio,moje telo ovencao,pesmom me probudio. Sada na belom pocepanom papiru,zapisujem sve ono sto mi je rekao. Rekao mi je,sanjaj ti i ja smo mesecina,senke dalekih polja.A ja sam tvoj goloruki strazar koji ce do kraja zivota da te cuva. Samo sanjaj,ja cu na grudi da te privijam i ti si meni potrebna digla si me iz mrtvog pepela,stobom sam pobegao iz bezumlja.Sanjajmo u svim ovim nocima bez sna. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 3/10/2010, 5:42 pm | |
| Kada budem odlazila nista ti necu ostaviti. Osim reci koje cu stihovima okovati. Kapljicu krvi na tvojoj kosulji koju nikada neces isprati. Da ti ostane kao trag jednog greha,i duga. Nepregoreni zal neisplakanog placa svih nasih misli i odaja. Jer toliko je iza nas uspomena boja i obrisa. Koje lebde kao magle nezaborava.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 4/10/2010, 10:14 pm | |
| Noc je vec kasna. Jedva disem.Da li mozes moj dah da prepoznas? Da me kroz ovaj zivot pratis. Da me povedes na put sna, kao begunca. U neku sobu gde cemo poceti zivot iz pocetka. Podjimo zimus. Danju cu biti tvoja svetlos,nocu pramen mraka. Podjimo,predjimo sve ove granice, proletimo kolima munje. Ne dvoumi se. Uzecemo sobu,nasu sobu strepnje i tajni. Samo se ne okreci za sobom. Jer na ovom putu ne smemo stati.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 5/10/2010, 7:00 pm | |
| Mozda sam zbunjena i gresna, mozda mi misli nestaju. Ali silazim polako, ispruzenih ruku,vezanog grla skamenjene suze. Silazim. S lancima teskim oku nogu, bojim se spotaknucu se, klizavo je nigde ne mogu. Noc je,svuda oko mene hladno je. Sama sam,za mojim krikom ne osvrci se. Samo u daljini cuje se zov gavrana. Jos jedan brodolom,a toloiko plovidba.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 10/10/2010, 11:29 am | |
| Ja sam tvoja nevidljiva poruka sunca. Ona nit na razboju zemlje. Tvoj prvi vesnik proleca.Tvoja duga najlepse boje.A sta si meni ti? Tragovi koji su zauvek otisli, koje vise ne mogu pratiti.Magla koja je iz mojih snova iscezla, koja je zauvek nestala u buktinji belog usijanja. Nevidljiva nit nas je spojila,ta ista nit razdvojila.Tvoja bosonoga devojcica previse je tvojim laznim recima verovala. Htela je da joj bude lepse,pronasla je kap rose rane,cuperak dima za sanjare,pronasla je sve one izgubljene dane.A onda se iznenadila, u bojama sivim zauvek nestala svog andjela na grudi privila i umirila metez nemira. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 13/10/2010, 7:52 am | |
| Celoga zivota nesto sam radila ali pisati nisam znala.Onda kada sam tebe zavolela,kada si postao moj usud,pronasla sam ono sto sam cekala.I pesmu sam o tebi ispevala.U tebi sam opevala ceo zivot svoj,sakrila suze,ljubav i bol.I u njima patila,volela, ljubila a nikome nisam rekla,da kroz tebe sada zivim zivot svoj.U tebi se odmaram posle mnogih putovanja osecam svetlost novih vidika,ali svoju bolest ne kazah nikom.Ne kazah jer mozda nisam imala potrebe,ti si me voleo, kroz pesmu moju ljubav osetio,zvezdom me svojom nazvao i povratka u nazad vise nije bilo. Nemiru moj... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 13/10/2010, 6:22 pm | |
| Da umem tugu da pretvorim u srecu, ja bi ti se nasmejala. Da umem noc da pretvorim u dan, za tebe bi bila vecni beskraj. Izvini,ali ja to ne znam. Zato znam,da ukradem jutro i u tom jutru tvoj san. Da budem tvoja pesma od bola satkana,i ona nota tuzna. Znam da ti nisam neka inspiracija, mozda samo polovna pesma izgubljenog vremena. Postajem nestvarna,moja snaga se otapa,koracam dalje mozda me jednom stignes korakom tvoga sna. Ulicom kojom smo isli nekada gde sam sanjala,volela i ljubila sasvim obicnog coveka.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 15/10/2010, 6:33 pm | |
| U nama nema vise ljubavi,tek nekog strasnog besa. Vec odavno koracam u raskoraku rasturenom i cujem kako tvoje ime odzvanja.I pitam se da li je ovaj ples san ili java.Polako tonem u vrtlog zaborava,zamisljam lepotu prvog sastanka i sva ona saputanja.U igri dva pripijena tela. Dok poslednji uzdah u noci ovoj sanjam. I ponovo pitanje, da li je ovo san ili java? Noc je ta bolna tacka nemira,tango svih zvezda i meseca prodire polako kroz zavese, sva ona secanja zaborava.Ponovo me bes nadvladava,sapatom razgovaram, otvaram teska vrata uz skripu pod teskim svodom drevnog manastira.To je moja poslednja odluka. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 16/10/2010, 11:51 am | |
| Preskocicu ogradu samoce i onu ulicu neznanu,ne bi li nasla bar nesto od onoga sto sam trazila.Ono stepeniste niz koje ni mesec nije mogao sici neozledjen.Pokusacu.Na to imam pravo. Mirnocom svojom cu ga sacekati, i ja cu se moliti,cvrkutom rane leciti samo da mi pokaze ispravni put. U svom tihom nestajanju.Nikada nas vreme nece zbliziti,to znamo i ja ti. Samo je samoca ono sto delimo i nas zajednicki put koji jedno kroz drugo trazimo.Somotnom mesecinom se pokrivam,biser rose u oci sakrivam zvezdanu vatru preuzimam.Osecam. ja se nadam da mi krvotok polako menja ritam. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 17/10/2010, 3:14 pm | |
| Cak je i sanjala da je bila voljena, samo sto je bolela tajna,ona je znala da mu nikada nece biti java.Ona ga je volela, ali nikada nije moga da shvati da njegovo srce za drugom pati.Ona je hrabro hodala, cekala ga je,molila. Svoj ponos pod noge je bacila,mislila je ipak ce jednom biti voljena. I dok se oblacila,za njega se spremala, i dok se skidala na njega je mislila. Sve sto je radila uvek se nadala. Na njene se reci nije okretao, nikada je sem prijatelja nije ni primecivao tako ju je gledao i posmatrao. A nju je to bolelo,kao ziva rana je peklo. Poslacu mu telegram,u njemu sapat srca svoga,poslacu mu zov svoga glasa necujnoga.I recicu mu,sve si mi odneo sve si mi poneo onda kada si moju nadu zauvek zakopao. | |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 25/10/2010, 6:52 am | |
| Cvet na stolu sobe pesma u mojim grudima da li je to ono sto si zeleo da budes orao medju slavujima i teret jednog vremena, vremena nezaborava. Na polomljenim kolenima,moju si ponos bacio ,dok sam na njima klecala,molila za mrvu tvoje ljubavi, za tako malo neznosti tebi jedinom na svetu. Skruseni trenovi vremena to nam je jedino ostalo bol u mojim grudima,i gnev koju si mi za ceo zivot spremio. Jer covek nikad nisi bio. Zemlja koja na leto mirise, jos jednu tuznu pesmu pise, i trazim kutak gde postoji nada i gde tebe nece biti vise. Moram da krenem dalje sama. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 25/10/2010, 7:01 am | |
| Od srca sam se oprostila pa neka mi sude,za sve ono sto sam dala za sve ono sto sam izgubila a nisam disala,vazduh sam zaustavila da te ne bi probudila. Znala sam da tako mora da bude. A sada mi sude,to sto sam te volela, a nisam smela,to sto si bio moja ljubav zabranjena,sto sam tu ljubav medju tolikim ljubavima prepoznala,sada je to moja kazna,koju nosim na ledjima. Kao tajna misterija.Jednoj prolaznoj stanici na kojoj vise nije bilo cekanja. Vise nije bilo zaustavljanja,lavina je krenula. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 26/10/2010, 6:56 pm | |
| Kazi mi hoces li me povesti u moj zavicaj,tamo gde sam rodjena,tamo gde sam odrasla gde sam se samo jednom u jednoj igri sakrila,a ti me pronasao i zauvek odveo.Reci,hoces li? Dobroti tvojoj nisam mogla da odolim, predala sam ti se i tvojim korakom krenula na put koji nisam znala gde vodi. Cinilo mi se da se nisam prevarila govorio si mi da sam tvoj ljiljan u vrtu radosti,tvoja sreca i ljubav koju si milovao sa puno neznosti.Poljubac tvoj za mene je bio eho stvarnosti,voda zednih u pustinji.Da,volela sam te kao nikoga pre zato molim te povedi me u moj zavicaj samo da jos jednom podsetim se gde moja dusa spava.Posle nebrojano toliko dana. | |
| | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 26/10/2010, 7:15 pm | |
| "tamo gde moja dusa spava..."
Eh, Beskraj, a ti neznas da tvoja dusa spava u svima nama pomalo. Mislim da si ti srecnica kad su trenuci tvoga zivota toliko jaki pa doticu i nas, dok ih citamo. A zivot i jeste zivot, samo onda ako je satkan od tih jakih trenutaka koji se pamte.
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
Poslednji izmenio meseceva rosa dana 22/7/2017, 1:28 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 27/10/2010, 5:46 pm | |
| Da li ces moci i onda kada se budemo rastajali setiti naseg pocetka,mog prvog poljupca i kajanja mog samlevenog nemira jer tebe sam ljubila a drugog sam volela.Na drugog sam mislila,dok krvava reka moj razum je umivala.Bila sam konfuzna, cini mi se da ne znam ni sta sam htela, ni sta sam smela ali sam tebe prihvatila i na kraju zavolela.Bljesak tog suncevog prolecnog jutra me je tebi uputio i nisam se pokajala postao si moj napitak ljubavi koja opija.Sumnja je postojala,bila je prisutna ali na nju nisam previse razmisljala,bio si moja nepoznata zvezda sjajna,postao si moja najveca i najlepsa tajna.Pokajanje,o njoj nek pevaju lascivni pevaci a ja cu u svom grehu uzivati, svaki put tebi se prepustiti,o tome necu ni razmisljati neka mi sude samo oni sa zamagljenim ostatkom pameti.Ovoga greha nizasta na svetu se ne bi odrekla.
Poslednji izmenio Beskraj dana 27/10/2010, 5:53 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 27/10/2010, 5:47 pm | |
| - meseceva rosa ::
- "tamo gde moja dusa spava..."
Eh, Beskraj, a ti ne znas da tvoja dusa spava u svima nama pomalo. Mislim da si ti srecnica kad su trenuci tvoga zivota toliko jaki pa doticu i nas, dok ih citamo. A zivot i jeste zivot, samo onda ako je satkan od tih jakih trenutaka koji se pamte.
Upravo tako.Hvala ti. | |
| | | Ljubicasta
Broj poruka : 99 Godina : 32 Location : Krusevac Humor : without. Datum upisa : 26.10.2010
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 27/10/2010, 6:14 pm | |
| Tvoja je poezija slicna mojoj. Svidja mi se senzibilitet i tok. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic 27/10/2010, 6:17 pm | |
| Donekle si u pravu,danas bas na poslu sam te citala i pronasla sam neke niti koje nas zaista spajaju u pisanju. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Nemir-Mirjana Vujicic | |
| |
| | | | Nemir-Mirjana Vujicic | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|