| SAN | |
|
+7midjika Dreamcatcher Hidden Tea meseceva rosa Najda M. LANE 11 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
LANE
Broj poruka : 751 Godina : 49 Location : croatia Humor : crni humor Datum upisa : 17.02.2011
| |
| |
LANE
Broj poruka : 751 Godina : 49 Location : croatia Humor : crni humor Datum upisa : 17.02.2011
| |
| |
SaMar
Broj poruka : 1595 Location : Novi Sad Datum upisa : 27.12.2008
| Naslov: Re: SAN 12/8/2011, 4:56 pm | |
| Propustih da ti kažem da mi se sviđa kako pišeš. Jako, direktno, odzvanja kao iz dubokih ponora...ovih nekoliko najsvežijih me baš diraju nekako, do jeze.
| |
|
| |
LANE
| Naslov: Re: SAN 14/8/2011, 7:12 pm | |
| | |
|
| |
LANE
| |
| |
LANE
| Naslov: Re: SAN 14/8/2011, 7:32 pm | |
| ODUŠAK
Dok tiho govoriš lice se rastapa do poslednjeg daha. Slušam al' ne čujem. Zatvaram vrata trulim rečima. Pratim kut usana dok u njima kriješ tugu. pusti nek oduši, možda onda osmeh osvane. Usred nigde se nalazimo, čašu bola ispijamo dok u strasti izgaramo. Zebni trzaji struje u usukanim očima dok govorimo sve prećutano. Na staklenim ivicama Sveta predugo stojimo, skriveni od memljivog svetla. Znam da nećemo izdržati, ruke će stisak popustiti, razum će prevladati, srca će se slomiti. Bićemo jedni od stotinu koji su odustali, voljenom vrata zatvorili a nikad ga preboleli. Možda su osećajni dodiri prevareni, al' glas istine uvek ću pustiti, dokle god diše čovek u meni. Nemoj me tražiti Kad noć broji beskrajno duge sate, kad te tišina miluje, kad ti jastuk uronjen od težine samosažaljive suze ovlaži. Poslednji put ležim na zebnom dlanu ljubeći strah sa njega u nadi da ću oživeti pogled živog čoveka. | |
|
| |
SaMar
Broj poruka : 1595 Location : Novi Sad Datum upisa : 27.12.2008
| Naslov: Re: SAN 14/8/2011, 9:10 pm | |
| Može LANČI, voooolim cmokije i uzvraćam Nešto se promenilo u tvom pisanju, nešto je u tebi sazrelo...pa pulpa puca Piši, samo piši | |
|
| |
LANE
| Naslov: Re: SAN 15/8/2011, 4:01 pm | |
| SaMar,pucam pre ja...drobile me sveznalice skoro dušu uzele...neću ja nikad da sazrem izgleda ,ali ljubim te zato Moram da se vratim pisanju,inače ću skroz da puknem...Nedostaje mo ova oaza naša. Rosice znači nisu ti uzeli i pokrali ni deo te tvoje nesebične duše... | |
|
| |
LANE
| |
| |
Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: SAN 15/8/2011, 4:18 pm | |
| - LANE ::
ODUŠAK
Dok tiho govoriš lice se rastapa do poslednjeg daha. Slušam al' ne čujem. Zatvaram vrata trulim rečima. Pratim kut usana dok u njima kriješ tugu. pusti nek oduši, možda onda osmeh osvane. Usred nigde se nalazimo, čašu bola ispijamo dok u strasti izgaramo. Zebni trzaji struje u usukanim očima dok govorimo sve prećutano. Na staklenim ivicama Sveta predugo stojimo, skriveni od memljivog svetla. Znam da nećemo izdržati, ruke će stisak popustiti, razum će prevladati, srca će se slomiti. Bićemo jedni od stotinu koji su odustali, voljenom vrata zatvorili a nikad ga preboleli. Možda su osećajni dodiri prevareni, al' glas istine uvek ću pustiti, dokle god diše čovek u meni. Nemoj me tražiti Kad noć broji beskrajno duge sate, kad te tišina miluje, kad ti jastuk uronjen od težine samosažaljive suze ovlaži. Poslednji put ležim na zebnom dlanu ljubeći strah sa njega u nadi da ću oživeti pogled živog čoveka. Lane moje....nisi ti ni BEZIMENA ni NEDOSTOJNA...kako naslovi pesama glase....ODUŠAK kad duša pronadje, kad u Tami zaiskri makar trag Svetlosti, kad prepoznaš sebe....Radjaš poeziju vrednu življenja...vrednu uživanja u njoj...Samo diši i piši draga moja, onako kako osećaš izlivaj na dlanove reči..i podari ih onima koji u tebe veruju...Dobro došla nazad... | |
|
| |
LANE
| Naslov: Re: SAN 15/8/2011, 4:27 pm | |
| O Strelice moja mila u srce si mi se davno zavukla.Hoću mila,još malo pa ko nova 09+'0 | |
|
| |
LANE
| |
| |
LANE
| |
| |
LANE
| |
| |
LANE
| |
| |
LANE
| |
| |
LANE
| |
| |
meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: SAN 17/8/2011, 9:53 pm | |
| ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|
| |
LANE
| Naslov: Re: SAN 18/8/2011, 6:24 pm | |
| LAVIRINT
Dok bunilom zboriš pustoš je sred srca mog. Zaustavi bujicu reči jer ne govoriš ništa. Još jedan u nizu neiscrpnih monologa, Nemaš sagovornika. Ne želim da sudelujem u zebnom grču već socijaliziranom u nedefinisanim stanjima, tvorenim zarad besmislenih obmana. Otrovan gordošću ne vidiš da bi bolje bilo da si noću rujno vino s' moga tela pio, ostavio da zlatousna tišina zadrži ruku neizbežnosti. Trezna moja muzo, tek smo titraji nestali u pomaku vremena, imamo samo na pola presečeni tren. Ne žudim za šktrim prostorom, ni vazduhom dok guši sebe sam. Samo čeznem za bezazlenim trenom, spranim samosažaljivim suzama i slomljenom istinom. Taoci smo života, bezvredni u njegovom pogledu, dok nam dodeljuje već odabrane uloge. | |
|
| |
LANE
| |
| |
LANE
| |
| |
meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: SAN 5/9/2011, 9:23 pm | |
Istup
Ne znaš ti kako je vazduh težak kad tišina odzvanja ne prepoznaješ obećanja noći, niti zvezdano ruho što prekriva odaje da bi požudu krilo. Oči od strasti ne vide senku slutnje koja nestaje, i splin kristala istine po krvavom Nebu svetlost gde ne dopire, a sudbu pokajnika ruka umna ne zaseca. Ne znaš ti zakoračiti u Svet mašte, dok ne istupiš iz reda pravednika. Zato ne pitaj odakle Nebeska veličanja i misao bez cilja u noći punoj borbe protiv osame zloglasnika u vremenima klatna.
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|
| |
meseceva rosa
| Naslov: Re: SAN 5/9/2011, 9:34 pm | |
Setni tren
U neprobojnoj kopreni sna otudjeno srce ćuti. Sablasna tišina oko mene, turobne sene što vuku se lenjo u vrtlogu bezvolje. Vriskom bola dozivam suze nepuštene u otrovnim satima, dana pogubljenih u iluziji našeg bitisanja. Puteve sna gradismo od želja neuslišenih u razvratnom vremenu, gde ruka neizbežnosti bez kajanja sudi. Da li to beše Sunce nekad u presuhlim očima, ili samo nemirni titraj prolaznog trena? U ovom mraku punom ludila, opstajem samo u krhkim uspomenama i (ne)slomljenim snovima .
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|
| |
meseceva rosa
| Naslov: Re: SAN 5/9/2011, 9:48 pm | |
Negde izmedju juče i sutra, izmedju noći i jutra, izmedju dva sveta, tame i svetla, ostala duša da luta. Čeka u mirisu kišnih kapi, da osvežiš svitanja. Nemirom da uliješ drhtavim telom bujicu vrelih dodira. Ugriješ samotne noći vatrenim uzdasima. Gustu paučinu skineš s trepavica. Ne vide oči izbodene od bola nadanja. Ledeno srce pronadji, čeka te da otkucate nedorečeno vreme izmedju jave i sna.
| |
|
| |
LANE
| Naslov: Re: SAN 10/9/2011, 5:32 pm | |
| | |
|
| |
LANE
| |
| |
LANE
| |
| |
LANE
| |
| |
LANE
| |
| |
LANE
| |
| |
LANE
| Naslov: Re: SAN 16/10/2011, 3:57 am | |
| OROŠENA
Znaš dok Nebu prkosiš da slikaš skicu (po)rođene žene (ne)pregeldne? Peva tvojim glasom slomljene istine. Oče - znaš li da sledim tvoje pogubljeno ime- stradalog u bitci s zlodusima bez mrve od istine? Vrati me na čergu cigana da zamahnem bokom-tobom klesana, da orim samo pojem kojim me nesretna majka silom rodila. Ne zbori crnicom u kojoj te još jedino imam već vrati Zemun i klupu otetu vatri neukroćenoj. Zarad tebe je Bukovski sažet u kičmi petnaeste dok je Tolstoj žvakan reda radi - majci u inat. Molim te u krvožedu da vratiš ime posrnuloj il' pretoči bistrost u pogledu onoj drugoj ćeri (ne)vernoj i Bogu i iskonu... Patetiku ostavi usnuloj Zvezdi i splin kristala istine nek hodi prividom- zalud porodjene ćerke s čelom u kome ima te-još...Pesma mom ocu,inspirisana čednošću Mesečeve rose | |
|
| |
LANE
| |
| |
LANE
| |
| |
LANE
| |
| |
LANE
| |
| |
LANE
| Naslov: Re: SAN 18/10/2011, 1:23 am | |
| POSVETA MOM SVETLU(Mesečevoj rosi) Postojiš u rimi koja niže rukom deteta slatki stih; Al' oporost kazuje duši silovanoj nekom tudjom (ne)istinom. Znam da slanosti moje kao i zalud-uma nema u tvojim redovima- deduškom protkanima. Čemu reči bez srca i čela palih u davninama jednih jutara kojih se nitko ne seća....? Il' ispisane stranice- iskon duše-silovito otete od praznih bezdušja? Pitanja se nižu dok Mesečeva rosa sipa biserje prapora- po ruci deteta koja ne zaluta medj odbegle jaganjce... Postojiš u meni dok ne utihne slovo od istine a ja-ovako subjektivna pratim lahor stopa bezgrešne svetice koja reži na zveket neistina - (ne)poražena u ovom stihu od umom vodjene zarad nekih prozuhlih vremena. Malo li je – volim te, devojče sraslo s mirisom lipa i silovanim bagremom? | |
|
| |
LANE
| |
| |
meseceva rosa
| Naslov: Re: SAN 18/10/2011, 2:00 am | |
| Hvala Lane:) ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
|
| |
LANE
| |
| |
Najda
Broj poruka : 18 Location : Negde daleko Humor : zavisi... Datum upisa : 18.10.2011
| Naslov: Re: SAN 18/10/2011, 2:23 am | |
-
PROBUDI SE Probudi se ti što spavaš, biti budan znači svetleti. Ne pitaj Gde sam? Oseti vreme i prostor zato probudi se zalutali čoveče...
Oseti svetlost jer ono raspršuje mrak u kome i predugo živiš Tvoja vanjština je nebitna, jer oči su sjajne,čelo vedro, reči ljupke...
Sav si bio u mraku, zato probudi se jer svetlost se sama po sebi ne vidi...ona je u tebi...
[b] Izvinjavam se što upadam Lane.... Svetlost jeste u nama...Ona druga Svetlost može biti obmana... Lepa pesma... | |
|
| |
LANE
| |
| |
Najda
Broj poruka : 18 Location : Negde daleko Humor : zavisi... Datum upisa : 18.10.2011
| Naslov: Re: SAN 18/10/2011, 2:51 am | |
- Hvala i svakako mi je drago da me poseti ovako pomni čitač...Jeste al retki se vide iliti ne žele pronaći tu svetlost u sebi.....Vidiš koliko je ima u ovim mojim pogubljenim Tamama?To je suština ove naše oaze...oprosti na krvoločnim mislima noćas ali Svetlo itekako vide jer ne mare za jutra tudja...Počašćena posetom
Draga...pogledaj naziv teme pod kojom sam počela poeziju...i biće ti jasnije sve...Možda Svetla i prosvetljenja ima mnogo više u Tami... | |
|
| |
LANE
| |
| |
LANE
| Naslov: Re: SAN 18/10/2011, 3:16 am | |
| - Najda ::
- LANE ::
- Hvala i svakako mi je drago da me poseti ovako pomni čitač...Jeste al retki se vide iliti ne žele pronaći tu svetlost u sebi.....Vidiš koliko je ima u ovim mojim pogubljenim Tamama?To je suština ove naše oaze...oprosti na krvoločnim mislima noćas ali Svetlo itekako vide jer ne mare za jutra tudja...Počašćena posetom
Draga...pogledaj naziv teme pod kojom sam počela poeziju...i biće ti jasnije sve...Možda Svetla i prosvetljenja ima mnogo više u Tami... Sigurno ga samo tamo i ima...oprosti pisala,idem videti to je u poeziji?Njom se bakćem a dugo me nije bilo.... | |
|
| |
LANE
| |
| |
Najda M.
| Naslov: Re: SAN 19/10/2011, 2:57 am | |
| Ničega sem tišine ...i spletkarenja sa sopstvenim senkama u Tami...Naidje neko slučajno, pa ti se učini da si otkrila tragove...I onda shvatiš...da su pogrešni... Ipak...prati srce, osluškuj ga...Veruj..jedini je to put...
Tu sam Lane...i čekam...
| |
|
| |
LANE
| |
| |
LANE
| Naslov: Re: SAN 19/10/2011, 3:15 am | |
| | |
|
| |
Najda M.
| |
| |
LANE
| |
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: SAN | |
| |
|
| |
| SAN | |
|