LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| SAN | |
|
+7midjika Dreamcatcher Hidden Tea meseceva rosa Najda M. LANE 11 posters | |
Autor | Poruka |
---|
LANE
Broj poruka : 751 Godina : 49 Location : croatia Humor : crni humor Datum upisa : 17.02.2011
| | | | LANE
Broj poruka : 751 Godina : 49 Location : croatia Humor : crni humor Datum upisa : 17.02.2011
| Naslov: Nada 24/3/2011, 2:29 pm | |
| Iza mene još jedna zima, provejana očajem bola čekanja, omotana plaštom osame grejala se pahuljom usnule nade. Sjajem snega promrzlom srcu vraćala dah života licu.
Pakujem zimu u kovčeg sećanja punim ga tugom setne duše, ključ bacam u nepovrat tami, da ga ne nadjem zorom u javi.
Poljskim cvećem idem vedrom rosom koracima obuvenim nadom, nazirem kroz purpurne oblake, proletno radjanje ljubavi nove.
Mirisom vodjena stazama sreće plovim travom nogom snenom, kosim sećanje ledene osame. Šaram dahom platno proleća, srcem slikam svetlost nade da tama noći ne obriše sanje.
Ako purpurne oblake omota mrak, vetrom ću posuti Zvezdani sjaj. Šarenim latima prekriti postelju da snenoj duši zla java ne otključa kovčeg zaborava... | |
| | | Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: SAN 24/3/2011, 2:36 pm | |
| Lane...predivna pesma...vrisak tvoje duše... | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 24/3/2011, 2:41 pm | |
| | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 24/3/2011, 2:50 pm | |
| Nesebični opstaju...oni drugi se u samoljublju dave... | |
| | | LANE
| | | | LANE
| | | | LANE
| | | | LANE
| Naslov: Re: SAN 26/3/2011, 1:42 am | |
| | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 26/3/2011, 1:54 am | |
| Draga moja...Lane moje...nisu moje strelice otrov...ja udjem naglo...a onda lagano dajem sebe deo po deo....onima do kojih mi je stalo... | |
| | | LANE
| | | | LANE
| | | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 27/3/2011, 3:51 am | |
| | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 27/3/2011, 3:56 am | |
| | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 27/3/2011, 4:01 am | |
| O Bože...šašavice mooooja | |
| | | LANE
| | | | LANE
| | | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 27/3/2011, 9:56 pm | |
| | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 27/3/2011, 9:59 pm | |
| | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 27/3/2011, 10:01 pm | |
| Važi...znam da plivam i nizvodno, a Boga mi i uzvodno...... | |
| | | LANE
| | | | LANE
| Naslov: Re: SAN 29/3/2011, 3:11 am | |
| Beži s mojih kapaka ne želim više mučne nesanice. Idem mračnim ulicama, udahnuti znan miris gladne noći. Osetiti divlju jačinu vrele krvi, usnulo telo žedno da je upije.
Sirovom željom vodjena gazim sećanja, tugom duboko skrivena tajnom omotana, patnja srca nepovratnog vremena.
Nazirem obris tihog uzdaha, izgubljene senke pognute bolom čekanja. Smelim korakom prilazim, sklanjam masku izmučenih pogleda, belim usnama slikam notu plama nadanja.
Zatvorenih očiju osetim hladnu rosu svitanja. Lukava zraka svetlosti se uvukla u zgužvane zastore, gusto pletene godinama zgrčenih od bola.
Beskrajnom čežnjom vodjeni putem istim hodili, crnim suzama pesmu pišu duše slomljene, od zaludnog čekanja večnosti sjaja... | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 29/3/2011, 3:14 am | |
| - LANE ::
Beži s mojih kapaka ne želim više mučne nesanice. Idem mračnim ulicama, udahnuti znan miris gladne noći. Osetiti divlju jačinu vrele krvi, usnulo telo žedno da je upije.
Sirovom željom vodjena gazim sećanja, tugom duboko skrivena tajnom omotana, patnja srca nepovratnog vremena.
Nazirem obris tihog uzdaha, izgubljene senke pognute bolom čekanja. Smelim korakom prilazim, sklanjam masku izmučenih pogleda, belim usnama slikam notu plama nadanja.
Zatvorenih očiju osetim hladnu rosu svitanja. Lukava zraka svetlosti se uvukla u zgužvane zastore, gusto pletene godinama zgrčenih od bola.
Beskrajnom čežnjom vodjeni putem istim hodili, crnim suzama pesmu pišu duše slomljene, od zaludnog čekanja večnosti sjaja... Po mišljenju moje malenkosti...najača do sada ( za mene, možda me takla...takva kakva je , jaka i bolna) | |
| | | LANE
| | | | LANE
| Naslov: Molitva 30/3/2011, 2:00 am | |
| Svemogući Bože, molim te pod svetlom sveća u nemoj noći, da uzmeš svoje darovanje od umorne duše. Stvorio si me za nesebičnu ljubav, podario sjaj snenim očima da bistro gledaju u tamnim noćima. Kose meke da ukrase nekom rame, da ih mrse prsti nežni. Dao mi telo nimfe, da silne godine patnje trag na njemu ne ostave. Da bi ga neko nežno čuvao, glad nesebično s njega utolio. Dao mi rumena usta boje krvi željna poljubaca, da u njima neko dostojan punoću njih ispija. Dao mi glavu budnu pogled oštri.
Sad te jecajući molim sve to uzmi. Čuj vapaj slomljene duše. Usliši molitve. Teško breme s darom tvojim lomi snove. Nimfu rodjenu za ljubav budne senke bistrim pogledom ne vide. Zato usliši molitvu duši. Svitanjem kad rosa obasja mile obraze nek oseti snažne udarce da svežinom ne diše. Kad prvi vetar zamiriše da kosu pomazi nek s bljesakom munje kosa nestane. Kad bistrom ogledalu pridje nek istinu prozbori nakazno lice od udaraca zlih kukavica.
Ne dozvoli da se sama muči, svojom moći ulij vatrenom telu, minule bore od duge borbe s zverima svetla. Rumena usta bistrog izvora trajno zatvori, da ne kude senke u ruganju zlom. U sutonu dodji i pogledaj uslišeno molitvu duše. Kao dete usnula u tami, telo pogled više nikom ne mami. Spokojno sniva u nemirnoj tami večne sne o pravoj ljubavi. Svitanjem dodji usliši još sitnu molitvu. Da bistri sjaj pogledu se ugasi da sniva spokojno u večnoj tami... | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 30/3/2011, 2:05 am | |
| | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 30/3/2011, 3:45 pm | |
| Ćuti, ne govori, samo nežno me uzmi. Pusti da tren vremena curi lagano, kap po kap, ako možeš na sekund zaustavi ga.
Ćuti,ne govori. Prekri usnulo telo čvrsto svojim da upije delić trena. Pusti prste požudom nek klize oblim bedrima, slij se s njima. Vrelim dodirom sputaj zebni drhtaj golih grudi. Daj pogledu maštu nemira,da udahne tren strasti sirovih želja. U kutkak oka nemo ga spremi.
Okreni se,idi ćuti,ne govori. Idem dalje, kapi u telima ovekovečene su, uzdahom našeg trena, zaustavljenog vremena nedorečenog.
Ćuti,ne govori. Nemoj se osvrtati, neću suzu pustiti ne plačem. Osmeh mi krasi nemi obraz, dok u meni lije more tuge izgubljenog trena nedorečenog sna... | |
| | | LANE
| Naslov: Iluzija leta 31/3/2011, 12:27 am | |
| Plovim Nebeskim plavetnilom,tražeći obrise skladnih tela sutonom noći. Dah mistrala vodi tragom obale minulih dana.
Zeleni čempresi mirišu na davni sklad, tudje stope gaze peščani sjaj snivajući isti san. Pučinom valovi bacaju brodice iluzije zaludnog postojanja, izbledelih obrisa, lažnog sjaja.
Tražila u beznadju nošena dahom letnjih noći, dani ko godine snove oduzeše. Predugi sati ledili minutu svaku. Minule senke nestalih lica sutonom noći, ostavile očima samo ništavnu sliku.
Sad mrakom dozivaju izgubljeni sjaj oštrog pogleda, da svitanjem budne idu tragom bekrajnog svetla...
Poslednji izmenio LANE dana 31/3/2011, 9:00 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : greške) | |
| | | LANE
| | | | LANE
| Naslov: Sarkazam u stihu 1/4/2011, 12:26 am | |
| Pogled leči tamo gde ruka ne može doseći. Telo prožima nemim milovanjem nežnog dodira.
Pogled dotiče tamo gde reči nemoćno ćute. Obistinjuje osećaj koji leži smotan u kutku treptaja srca.
Pogled ljubi tamo gde sputane usne ne dopiru do oglušenog uha od okusa laži.
Pogled sluša tamo gde boli dušu od sazvučja oštećenih čula, slepog uma.
Pogled tami daje bistru svetlost oslobodjenog uma, da duša ne hodi zavarana bez srca večnošću radi oštećenih čula...
(malo šale u sitnim satima) | |
| | | LANE
| | | | LANE
| | | | LANE
| | | | Najda M.
| | | | LANE
| Naslov: Re: SAN 2/4/2011, 5:18 pm | |
| | |
| | | LANE
| Naslov: Balava musavica 3/4/2011, 1:30 am | |
| Vreme poput peska curi prstima. Pred vratima sna palim sveću minulog sećanja kada smo počeli postojati.
Prljavi musavci tek naučili disati.
Malenim nogicama zelenilom šetali, još tad si me počeo voleti. Trpala sam guštere, razne insekte po sitnim dzepićima, čekajući ohrabrujući pogled bez daha. Jureći biciklom po barama, kovala urote, lepila žvake komšijama po zvoncima, ne bi li izmamila ohrabrujući osmeh.
Onda smo malo porasli dalje se voleli.
Harala po žurkama punkerskim cokulama, šutirala lice koje se polako primiče, bez najave nepoželjnog dolaska, besciljnog lutanja svetom besanja. I tada si me pratio pogledom ljubavi.
Bila sam tvoja musavica balava željna nemira.
Odjednom je nestao pogled bez daha, musavica morala pleniti znani osmeh nakićenim šljokicama umetnog sjaja.
Tada smo nestali, prestali postojati.
Balavica i dalje puni dzepove beskrajem sanja. Poglede ljubljenog ne traži u ugašenim očima osmeha, pogleda ništavnog sjaja besanja... | |
| | | LANE
| | | | LANE
| Naslov: Ratnik 4/4/2011, 2:35 am | |
| Nema te, slušam buku nemira tela, ugašenog srca od tupog uboda, zlog jezika bezličnog odjeka.
Ori glasom zaboravljenog ratnika,umornog od bitke zaludnog pohoda, osvajanja tvrdjave satkane osmehom sjaja pobede.
Ranjenog te previjala sokom usana, beležila trag nemirnim uzdahom krvave bitke, osvajanja strasne pobede požude.
Borim se tamom noći bolom sećanja, vriskom pobednika večnih ratnika, ravnopravnih snaga hodeći putem obasjanim sjajem beskrajnog sanja...
Poslednji izmenio LANE dana 4/4/2011, 3:41 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 4/4/2011, 2:43 am | |
| - LANE ::
Nema te, slušam buku nemira tela, ugašenog srca od tupog uboda, zlog jezika bezličnog odjeka.
Ori glasom zaboravljenog ratnika,umornog od bitke zaludnog pohoda, osvajanja tvrdjave satkane osmehom sjaja pobede.
Ranjenog te previjala sokom usana, beležila trag nemirnim uzdahom krvave bitke, osvajanja strasne pobede požude.
Borim se tamom noći bolom sećanja, vriskom pobednika večnih ratnika, ravnopravnih snaga hodeći putem obasjanim sjajem večnog sanja... Lane...ova tama čuda noćas pravi...obe smo ratoborne vrlo... | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 4/4/2011, 2:53 am | |
|
Poslednji izmenio LANE dana 4/4/2011, 3:42 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 4/4/2011, 3:12 am | |
| Veštice.... | |
| | | LANE
| Naslov: Hladna lava 4/4/2011, 3:43 am | |
| Danas te donelo sumorno jutro na usnule kapke nespremne da otvore vrata minulog sećanja.
Ko si ti da me zoveš u oganja pakla? Stvorenog nadmoćnom željom vladanja sebičnog tiranina, odjekujući poput vraga jačinom blještavih vizija zaludnog glasa.
Ne želim slušati, niti razumeti,nikako videti ugašeni treptaj sjaja koji je nekad orio, palio,ledio sve oko sebe moćnošću vulkana. Pustošio živom lavom osamu tela, slivao se vatrom požude, unosio drhtaje. Slikao uzdahe budeći nemir niz zgrčene bokove, vrelim usnama mamio zanos urlika, tela žednog plamena neiscrpnog izvora strasti usuda.
Ne prosipaj blještavi uzdah patnika, nekadašnjeg harača ugaslog žarišta. Predugo sam čekala dodir lave u samotnim noćima.
Zato idi sa snenih kapaka,ne dahći nemim očajem izbledelog vladara umornog od zaludnog prosipanja izbledelih iskrica ugašenog sjaja...
Poslednji izmenio LANE dana 4/4/2011, 4:47 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | LANE
| | | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 5/4/2011, 11:03 pm | |
| | |
| | | LANE
| | | | LANE
| | | | LANE
| Naslov: Glas vladara 6/4/2011, 5:51 pm | |
| Zabluda, da,to si bio. Neuspeli pokušaj sklada sazvučja dva kontrasta. Različitih pobuda bezličnih akorda.
Zaglušuješ notu strasti ritma, bezličnim dodirom sebičnih poriva. Ubijaš lepotu pogleda ogoljenih tela,ustaljenim korakom grčevitog stiska bezglasa.
Zebnim dahom unosiš nostalgiju vrelim očima željnim nemira. Dopusti telu dah mašte ili nestani tišinom ništavnog glasa. Uzaludno oriš bezbojnim dahom, čamiš u bledilu vriskom očajnika. Kidaš samo ostatak sećanja bola.
Ostala samo mučna slika senke, promuklog glasa izgubljenog sjaja. Pogledu mamiš sažaljenje bedno, bežeći od vlastitog odraza,blješteći kričavim tonom nemoćnog daha. Zaori ako ikad vratiš izgubljenu svetlost,u tami da vrisneš na sav glas.
Obećavam dahom vladara tvog,razbiću spokoj zebnog srca ranjenog.Služićeš mučitelja bola dušom sužnja pesmom strasti. Ojačaću vapaj iz nemog glasa igrom požude, navešću te na niske pobude.
Poželećeš gromove tame svakom porom tela utihlog,sećanja razbacati dahom nemira vetra razornog.
Ne boj se, vodiću te oblakom beskraja,vlada ćeš sa mnom putem večnog sjaja. | |
| | | LANE
| Naslov: Tren bljeska 6/4/2011, 11:43 pm | |
| Dodji,dušo gladna strasti divlje, pratiš vatre igru ne bojeći se mračne senke.
Plešeš patni uzdah ne okrenuvši glavu, zebnim korakom gaziš ravno mojoj tami.
Čekam te noćima da te nemo zagrlim vrelom lavom. Sliću se u mraku usnulim telom, silnom požudom opet zasijati starim žarom.
Znaš,gledam te sikćeš poput zmije, otrova nema, ali želja vrije. Zovi me,ludom, kurvom, briga me nije, samo dodji pod okrilje tame.
Okrepi pogled hladni svetlom jave. Nemoj posustati kad udahneš sveži dah svetlosti strasti, moliti oprost pokajčkom suzom zalutele duše, posustajući putem trena bljeska beskraja. | |
| | | LANE
| Naslov: Pokajnik 7/4/2011, 3:29 am | |
| Promuklim glasom priznanješ,bojeći se odjeka rečenoga. Znam,govoriš istinu,odaje te korak strepnje.
Slomio si jednim pogledom pokušaj leta mladoj ptici. Krila odrezao naletom gneva predugo lažima skrivanog.
Očima zasenio vidokrug bistrog pogleda. Volela sam blještavu viziju satkanu nitima bezazlenog detinjeg daha. Obožavao si to, crpio godinama osećaje koje nisi gajio.
Obogaljen si bio. Zato me trebao, ne bi li došao, ulovio tren svetlosti s lica rumenog. Miris ruža s mekog tela upijao, svakom porom dah života ispijao. Disao s grudi pod vrelim srcem, lebdeći njime u Nebeske visine.
Ni to nisi cenio. Sada stojiš predamnom očekujući blagoslov, od ptice detinjeg osmeha. Istinu ću prozboriti, izazivaš duši gnušanje dahom pokajnika, izgubljenog u mnoštvu krinka. | |
| | | LANE
| Naslov: Zaborav 7/4/2011, 4:46 pm | |
| Priznaću ti šapatom da nemirni vetar ne oda tajnu duše, volim čistoću nežosti ruke tvoje. Ne razbacuj olako velike reči, ne obećaj nikada svetlost licu zgrčenom u tami.
Vrelim dahom obraz dugo miluje, jača umorno telo dok čeka zraku glasa nemog uzdaha. Talasa izmedju ognja pakla i beskrajnog raja, držeći se vedrog sećanja.
Kad crveni suton zavlada Nebom, nepozvan dolaziš zavriti krv venama smelim dodirom. Vrhovima prstiju dovodiš telo do trzaja ludila, gori drhtiavim ritmom požudne igre.
Odlazi, s usnulih kapaka pred san, ne remeti spokoj srcu već slomljenom tupim bolom. Pusti tami noći, da zauvek odnese usnule reči u zaborav. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: SAN | |
| |
| | | | SAN | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 3 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 3 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|